Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 3. 7. 2009 3:13

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Akutni infarkt myokardu

Ahoj holky, moc sem na Babinet uz nechodim, nen i cas a bohuzel ani chut - od te doby, co jsem prisla na konci dubna o maminku, nejak nemam chut na nic. Ale neprisla jsem se sem vypovidat o mych pocitech, spis se s vami, co o infarktu vite blize, poradit. Jde o to, ze jsem se zacala ted trapit tim, zda se tomu dalo zabranit a zda pni Mudr. neudelala fatalni chybu. Vim, ze maminku mi to nevrati, tak jsem se v tom nechtela tak stourat, s Mudr. jsem po smrti maminky mluvila a mela jsem takovy pocit, ze se trochu snazila branit, ze udelala vse co mela, ale ja byla tak mimo, ze jsem ji v te dobe ani vinit nemohla. Bzylo mi uz vse jedno. Ale ted, co jsem se ze ztraty jaks taks vzpamatovala a zacinam konecne normalne uvazovat, trapi me okolnosti maminciny smrti a mozne zanedbani pece.

Jde o toto. Babicka z mamincine strany mela asi 3 infarkty, hned po prvnim prestala kourit a i kdyz bzl cely zbytek zivota kardiak, zemrela nakonec na uplne neco jineho, v celkem dobrem veku 74let. Bolelo to tehdy, ale nakonec se dozila celkem dobreho veku, i kdyz ji tedy nebylo casto dobre. Srdicko mela spatne. To moje maminka nemela se srdcem problemy, tedy alespon se se srdecnimi problemy nelecila nikdy. Kourila, davala si casto vinko, byla po dvou tezkych operacich - endoprotezach kycelniho a kolenniho kloubu. Mela take vysoky cholesterol. Pracovala, zila sama, protoze ja ziju v cizine. Mela jsem ji zrovna se synem ted v cervnu jet na mesic navstivit - tak jsme se na sebe tesily. No nic. Nicmene vubec nic jsem netusila. Lecila se s kostmi, mela je spatne, proto ty problemy s klouby. Ale jinak ji nic nebylo, alespon mi nic nerikala. No a to je to. Asi necely tyden ji zacalo pobolivat na hrudi, ale mne o tom vubec nerekla (psaly jsme si pres messenger kazdy den). Ale v praci kolegynim to pry rekla, ale bala se pry, ze to je rakovina plic, moc totiz kourila. No a pak v pondeli, den sve smrti, sla za svou Mudr., se zadankou na mamo vysetreni, kontrola po biopsii bulky pred 2 lety.  Pry tam cekala v cekarne 3 hodiny, chudak. No a pri te prilezitosti se pni Mudr. zeptala, co by ty bolesti mohly byt. Jestli to neni rak. No a pani Mudr. ji poslal na EKG, ale az na stredu! Tedy za dva dny. A pritom v tom lekarskem dome maji EKG jen o dve patra vys! No co vam budu rikat, vysetreni EKG se maminka uz nedozila, zemrela pote v noci v den nastevy u teto Mudr.

A tak bych se s vami, co mate s akutnim infarktem zkusenost, chtela poradit. Ocividne byl infarkt rozjety uz nekolik dni. Dalo se mu nejak zabranit, okamzitou hospitalizaci atd? Udelala Mudr. chybu? Prosim povezte mi, ja totiz o infarktu nic moc nevim, jen mi je divne, ze babicka 3 prezila a mama hned na 1. zemrela.

Moc dekuji za odpoved! Maminku mi to nevrati, ale aspon trochu klid na dusi mi to snad prinese, trapim se tim ted dost casto.

Není tady

#2 5. 6. 2010 0:33

Berka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomoucko
Web

Re: Akutni infarkt myokardu

Ahoj Sakuro, je mi to moc líto s Tvou maminkou, vím, že to pořád ještě bolí - tak se nezlob, že oživuju Tvoji bolest oživením tématu pussa

Nejsem žádný odborník a donedávna jsem ani pořádně nevěděla, co infarkt je - i když mi na něj (na třetí) před 16 lety zemřel děda.

Před cca 10 dny bolelo tchána na hrudi.. nedokážu říct, jak moc - ale asi dost. Zavolali pohotovost a odjel do nemocnice s podezřením na infarkt. Je sportovec, i když už je mu 77, v dobré kondici pořád. Nevybavuju si, že by si kdy na srdce stěžoval.. trochu vyšší tlak, na který bral myslím léky. No, zkrátím to, hned druhý den v nemocnici měl znovu ty bolest - dávali mu opět léky pod jazyk.. pak ho převezli rychlou do specializované nemocnice, kde do včer probíhaly různé vyšetření... výsledek je takový - dnes ho operovali - 4 násobný bypass, snad to dopadlo dobře, ale strávil 4 hodiny na sále.. zatím jsme ho neviděli, ale věříme, že bude v pořádku!!!!
A dle info od dr - infarkt prý probíhal celých těch 10 dní, co byl v nemocnicích! bohužel- to se nezjistí dřív, až se všechny ty potřebná vyšetření provedou. Bohužel to poškození je nevratné. Ale bohužel ani doktoři nejsou vševědoucí.

Je mi to moc líto, že maminku nezachránili a vůbec nejsem schopná říct, jestli jí mohli pomoct. Jestli to byl masivní infarkt, tak je možné, že asi ne sad.

Ještě jednou se omouvám, že jsem oživila určo smutné vzpomínky, ale téma mě právě aktuálně zaujalo.

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/BKkFeVB.jpghttp://lb3f.lilypie.com/BKkFp1.png
Tomášek nar. út 3.3.2009, 51cm, 3630g; 22.9.(18m) 79cm, 11,5kg, 24m, 86cm, 12,5kg 19 zoubků! wink
http://lb1f.lilypie.com/WlEGp2.png

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí