Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 1. 7. 2009 13:19

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Svědci Jehovovi a transfuze

Dobrý den,může mně prosím někdo vysvětlit proč odmítají transfuzi krve?Vím že jsou nějaké verše v Bibli a chtěla bych to přečíst kde je to napsané ale nevím kde to mám hledat.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#2 1. 7. 2009 14:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Svědci Jehovovi a transfuze

Tajgr,
velice stručně:
podlé Strážné věže Bible zakazuje přijetí krve. Kdo zákaz poruší a  tak učiní, nebude po smrti - po armagedonu - vzkříšen, bude mu odepřeno království boží a skončí v pekle v hrozných mukách. A to věčně, po věky věků bez odvolání, amnestie a bez milosti. Amen.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#3 1. 7. 2009 15:16

Somaia
Host

Já myslím , že Tajgr šlo zřejmě primárně o biblické texty, které vedou k závěrům, které SJ zastávají, tady jsou:

Skutky 15: 28,29
1. Mojžížova  9:4
víc toho v bibli není.....
Je nanejvýš pravděpodobné , že před 2 a více  tisíci lety  lidé pojem transfúze rozhodně neřešili, pouze  přímou konzumaci krve a obecně zacházení s ní. SJ tento Mojžíšský zákon vztáhli i na nitrožilní  přijímání.... krev je svatá a jakékoliv nakládání s ní je zapovzězeno a tečka. big_smile a to dokonce pod trestem smrti , čili vyloučení se sboru SJ ( to je jedno a totéž lol)  jak píše Pandora  wink

Upravil(a) Somaia (1. 7. 2009 15:22)

#4 1. 7. 2009 15:39

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Díky,já se hned podívám,vím že mně kdysi dávno zastavili dvě Svědkyně co vždycky někde stojí rozdávají ty Strážné věže a tam byl článek,vím že jsem to podle odkazu v Bibli hledala ale dohledala jsem jen to že tam je něco jako nepřijmout krev což já chápu jako nejíst krev což je logické protože u Židů zvíře musí být zabito tak aby vykrvácelo a snad se ještě nějak solí aby pustilo krev zkrátka aby se krev nedostala do jídla,chápu,ale to znamená že zas někdo to poupravil a vzniklo z toho že nesmí přijmout krev jako transfuzi přitom v těch dávných dobách transfuze snad nebyly známé va nebo se pletu?

Není tady

#5 1. 7. 2009 16:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Myslím, že nepleteš, alel pro Svědky je směrodatné ne to, co říká selský rozum, ale co říka Strážná věž....

Není tady

#6 1. 7. 2009 16:39

Somaia
Host

Tajgr, nepleteš se, je to tak.  Biblický text se obvykle překládal a překládá do čj s výrazem:
"zdržujte se krve"  což jde samozřejmě  vyložit mnohoznačněji ( nejíst, nepít... a třeba i nepouštět do žil, že jo? big_smile).
Ale jak už jsem uvedla výše  před 2 tis. lety zřejmě nikdo tranfuzi nepraktikoval, nebyly známy ani krevní skupiny, což je jedna z podmínek pro úspěšně  provedenou transfuzi...

#7 1. 7. 2009 18:40

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Holky díky godlike .Mně téma Bible a tak kolem toho strašně zajímá,dost hodně čerpám z internetu tak to by mně teda zajímalo jak by tohle argumentoval někdo z té společnosti.Myslím si že už neexistuje žádná správná církev,jedny se modlí k Panně Marii přitom v Bibli je jasně psáno že se má modlit jenom k Bohu,druhý líbají a vůbec malují ikony atd. o Vatikánu a jeho ovečkách ani nemluvím.

Není tady

#8 1. 7. 2009 19:17

majkafa
Host

Mně to vysvětlila kamarádka Jehovistka tak, že Bůh přikázal, že naše tělo se nesmí smíchat s jiným tělem. Cizí krev naruší naše vlastní tělo a pak to cizí není kompletní a v našem něco cizího přebývá a to se nesmí. big_smile

#9 1. 7. 2009 19:25

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Pandorraa napsal(a):

Tajgr,
velice stručně:
podlé Strážné věže Bible zakazuje přijetí krve. Kdo zákaz poruší a  tak učiní, nebude po smrti - po armagedonu - vzkříšen, bude mu odepřeno království boží a skončí v pekle v hrozných mukách. A to věčně, po věky věků bez odvolání, amnestie a bez milosti. Amen.

V pekle a v mukách vůbec ne, to máš z ňákých jiných brožurek. Tak nepleť lidi s úpřimnou zvědavostí... je mi líto, že jsem ve službě, nemám tady Bibli, ale, jednoduše se to dá laicky vysvětlit tak, že krev je symbolem života a ta která jednou vytekla, se podle Božích zásad nesmí požívat, tedy ani nitrožilně. Bůh to tak stanovil, a to nejenom kvůli sobě, ale hlavně kvůli nám, mno, dá se říct, že i nadčasově, jako celý Zákon... (stačí se podívat na statistiky, kolik nevinných lidí, včetně dětí, se krví nakazilo smrtelnými nemocemi...)

Není tady

#10 1. 7. 2009 19:29

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Mimochodem, Som, vydáváš velmi dobré svědectví, klobouk dolu..., jenom trochu "selského rozumu", jak řikáš, a budeš v poho...
Co se ti přihodilo, že jsi měla potřebu obvinit z toho Svědky? kapitulation

Není tady

#11 1. 7. 2009 19:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tajgr napsal(a):

Holky díky godlike .Mně téma Bible a tak kolem toho strašně zajímá,dost hodně čerpám z internetu tak to by mně teda zajímalo jak by tohle argumentoval někdo z té společnosti.Myslím si že už neexistuje žádná správná církev,jedny se modlí k Panně Marii přitom v Bibli je jasně psáno že se má modlit jenom k Bohu,druhý líbají a vůbec malují ikony atd. o Vatikánu a jeho ovečkách ani nemluvím.

Tajgr,
tak jsi mi připomněla ten vtip, jak se papež po smrti dobývá do nebe a oni ho tam nechtějí vpustit. Papa strašně láteří a křičí, ať přivedeou Ježíše, že ten ho zná a jistě rád uvidí, protože on je svatý muž a papež jeho církve.
Ježíš za chvíli příjde celý usmátý za Bohem a povídá: Tati, pamatuješ, jak před dvěma tisíci mi na zemi založili ten fanklub? Tak si představ, von ještě funguje big_smile

Není tady

#12 1. 7. 2009 19:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Viktorko, už ses konečně rozhodla a nechala se pokřtít a nebo jsi pořád jen příznivec SJ?

Není tady

#13 1. 7. 2009 19:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Viktorko, už ses konečně rozhodla a nechala se pokřtít a nebo jsi pořád jen příznivec SJ?

Co je ti po tom?

Není tady

#14 1. 7. 2009 19:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ViktorkaLove napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Co je ti po tom?

Nic, ale zeptat se můžu lol
Tahle odpověď je naprosto vyčerpávající, ď pussa

Není tady

#15 1. 7. 2009 20:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vyčerpalo tě to? Mně ne. Jsem totiž nezmar!!!

Není tady

#16 1. 7. 2009 20:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale di ty brepto pussa

Není tady

#17 1. 7. 2009 20:24

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Ale di ty brepto pussa

To není argument. O-ou, kde jsou pjesťy??? va

Není tady

#18 1. 7. 2009 20:43

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Mně to vysvětlila kamarádka Jehovistka tak, že Bůh přikázal, že naše tělo se nesmí smíchat s jiným tělem. Cizí krev naruší naše vlastní tělo a pak to cizí není kompletní a v našem něco cizího přebývá a to se nesmí. big_smile

No ale kde ona to sebrala?Přečetla to v Bibli nebo ji to řekl někdo od nich?

Není tady

#19 1. 7. 2009 20:54

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tajgr,
velice stručně:

V pekle a v mukách vůbec ne, to máš z ňákých jiných brožurek. Tak nepleť lidi s úpřimnou zvědavostí... je mi líto, že jsem ve službě, nemám tady Bibli, ale, jednoduše se to dá laicky vysvětlit tak, že krev je symbolem života a ta která jednou vytekla, se podle Božích zásad nesmí požívat, tedy ani nitrožilně. Bůh to tak stanovil, a to nejenom kvůli sobě, ale hlavně kvůli nám, mno, dá se říct, že i nadčasově, jako celý Zákon... (stačí se podívat na statistiky, kolik nevinných lidí, včetně dětí, se krví nakazilo smrtelnými nemocemi...)

Tak Vysvětlení Pandory jsem brala tak nějak s humorem dumbom ...No,na druhou stranu s těma nemocema je to pravda, ale zas když se ta krev vyšetřuje?Každopádně zaplat'pánbůh je to dobrovolné rozhodnutí,nechce někdo cizí krev at' si klidně umře ale co třeba když rodiče rozhodují za děti? va

Není tady

#20 1. 7. 2009 21:03

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr, trochu mi vadí Majkou použitý výraz "Jehovistka"..., kdo takhle označí skupinu těchto lidí..., má "daleko od nich"..., nic ve zlém...
Jsem možná trošku blíž, tomu, co říkají, jim, jejich víře (hm, cítím pokoru a..., nevim, co to je, nevim, nenapíšu to sem, ač někteří vědí, že jsem znalec slova..., ok, udělám si v tom pořádek!), a chápu, co Majčina "kamarádka Jehovistka" mínila..., pojala to po svém, a tak to předala dál..., víš, nikdy předtím jsem netušila, co je to "vydat svědectví"..., až pak, později, jsem pochopila, že KAŽDÝ "vydává svědectví"...
Rodiče, učitelé, právníci, úředníci...,
...všichni svým jednáním vydávají svědectví...
O SOBĚ. O TOM, ČEMU VĚŘÍ.
A kdo to pochopí, má velkou šanci MÍT JASNO!

Není tady

#21 1. 7. 2009 21:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tajgr napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tajgr,
velice stručně:

Tak Vysvětlení Pandory jsem brala tak nějak s humorem dumbom ...No,na druhou stranu s těma nemocema je to pravda, ale zas když se ta krev vyšetřuje?Každopádně zaplat'pánbůh je to dobrovolné rozhodnutí,nechce někdo cizí krev at' si klidně umře ale co třeba když rodiče rozhodují za děti? va

Tajgr,
správně smile
Ono humorné bylo, protože proti některým fantasmagoriím se jinak, než humorem ani bránit nelze.
Nemůžeš argumentovat ani diskutovat s lidskou hloupostí, strachem a nevědomostí.

Argument, že krví se lze smrtelně nakazit (ano, to lze - většinou díky lidskému šlendriánu) je stejně hloupý, jako argumentovat tím, že ve vodě se můžeš utopit a tak máš teda šlus se sprchováním a koupáním ve vaně.

Podle mne Bůh nic nepřikazuje natož zakazuje.
Bůh je Láska a ta jen miluje.
Bez jakýchkoliv adjektiv a imperativů.

Někomu to ale nestačí, tak jedni vymějšejí  blbosti a druzí jim věří.
Ježíšův fanklub má prostě spoustu "podklubů" a jeden je "ježišovatější" než druhý.
Co naděláme, tak to je a je na nás, co si vybereme.

Není tady

#22 1. 7. 2009 22:19

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

No jasně,zas když to tak vezmu tak je v Bibli psáno že bude hodně falešných a lživých proroků a duchovních,ale jak si člověk vybere co je to pravé a co už je člověkem pozměněné.Pandorro správně uvádíš že je spousta "podklubů" samozřejmě těch nejpravějších ale ten původní už prostě není.Myslím si že LÁSKA je natolik lidský cit že Bůh nikdy třeba nepotrestá matku za to že svému děcku zachrání život třeba zrovna tou trasfuzí.Prostě my lidé jsme natolik "hříšní" a neschopni dodržet desatero a jiné věci že proto je ten Nový Zákon který má svou podstatu uplně v něčem jiném.Ale je to jen moje myšlení...

Není tady

#23 1. 7. 2009 22:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bůh nás netrestá a ani nemůže - ví, jaké nás stvořil smile
Pojem "hřích" není od boha.
On - Ona - příroda - Vesmír - Franta - nechť si to každý nazve, jak chce, nás jen a pouze miluje. Všechno ostatní je v našich rukou. Máme svobodnou vůli.
Tak to vnímám já.

Není tady

#24 1. 7. 2009 22:53

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

On - Ona - příroda - Vesmír - Franta - nechť si to každý nazve, jak chce, nás jen a pouze miluje. Všechno ostatní je v našich rukou. Máme svobodnou vůli.
Tak to vnímám já.

Mno,tak dnešní svět je ten výsledek naší svobodné vůle hmm .

Není tady

#25 1. 7. 2009 23:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tajgr napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak to vnímám já.

Mno,tak dnešní svět je ten výsledek naší svobodné vůle hmm .

Ano.
Nelííbí se ti?
Chtěla bys žít v dobách, kdy se lidé dožívali cca 30ti let?
Nebo v dobách zákona "zub za zub, oko za oko"?
Nebo v dobách inkvizice? Křižáckých válek?  Otrokářství jako státního zřízení?
V dobách otevřené totality?

Pokud nevidíme my sami na našem světě nic dobrého, kdo už to má vidět? Jak vlastně má být dobrý?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí