6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj těhulky,
před 2,5 lety jsem rodila v Podolí a tak bych ráda věděla, jestli se tam něco od té doby změnilo... Tenkrát byly na oddělení estinedělí k dispozici tampony do podprsenky, síované kalhoty, vloky a dostali jsme i balík plínek pro miminko a ubrousky, přestoe nám na předporodním kursu řekli, e tyto věci má tatínek donést mamince a mimču druhý den po porodu na pokoj. Mám si je tedy opět připravovat, nebo je zase dostaneme?
Taky jsem slyela, e na prenatálních ambulancích u dolo ke změně a e se tam tak dlouho nečeká..
Prosím tedy mamči, které v Podolí v poslední době rodily o info
Děkuji:hjarta:
Není tady
Ahoj,
leela jsem tam na přelomu března a dubna a k dispozici nám byly pouze vloky (neomezený počet) a síované kalhotky (limit 5ks, ale pak jsem si vyádala jetě dalí příděl) a dětská kosmetika (Johnson's). Tampóny do podprsenky nebyly.
Co se týká plen a ubrousků, porodnice je dostává sponzorským darem, je to výhodné pro vechny strany - porodnice má pleny, maminky si mohou vyzkouet tuto značku a pro výrobce je to forma reklamy. Nicméně, kdy pleny dojdou, tak dojdou a není to důvod ke stínosti nebo vydupávání si nového balíku (po kterém se na jednom pokoji docela zapráí).
Podobně je to i se sponzorskými balíčky - dvě firmy tam průběně dodávají dárkové taky s letáky a vzorky výrobků, jedná se třeba o vzorek ubrousků, kosmetiky, vloek do podprdy, časopisů apod. Byla jsem svědkem toho, jak se moje "sousedka" při proputění rozčilovala e jetě nedostala dárkový balíček a sestra jí to vysvětlila právě takhle - ádné taky zrovna skladem nebyly a není to ádná samozřejmost, na kterou se lze spoléhat a automaticky očekávat, i kdy se snaí ádnou maminku nevynechat. Co je ale někdy těké, protoe jsem byla svědkem i toho, jak řidič přivezl 42 balíčků pro celé Podolí, na nae celé oddělení nechal jen 12ks, co jsou 4 pokoje.
Já jsem kromě vloek vyuila úplně vechno, co jsem si z domova podle seznamu přinesla, i svoji dětskou kosmetiku.
Jo a přítě si taky beru konvici na čaj. Dost toti piju, tamní nemocniční čaj mi opravdu hodně chutnal (tipuju na směs rooibos + ovoce a byl pořád čerstvý a teplý), ale druhý den po sekci mi svačinářka sebrala konvici na čaj s tím, e si mám chodit pro příděly s hrnečkem. Sice chápu, e chtějí aby pacientky vstávaly a měly pohyb, zvlá po císaři, ale to bych se uběhala, protoe jsem tam i s tou konvicí chodila tankovat furt. Tohle jsem opravdu nepochopila a dost mi to vadilo, místo aby matky podporovali v pitném reimu kvůli kojení, tak jim to ztěovali.
Není tady
Jo a ta prenatální poradna je asi fakt lepí. Sice je tam pořád hukot jak blázen a bylo tam neskutečně přetopeno (okna se neotvírají), ale nejdýl jsem tam čekala 3 hodiny a to jen kvůli tomu, e se mi musel opakovat monitor.
Na ten monitor se čeká zvlá a kapacita je jen 6 křesel, take ten to významně protáhne.
Upravil(a) Fidorka (1. 7. 2009 9:43)
Není tady
Ahoj Fidorko,
já u se lekla, e v Podolí nikdo nerodí ........kdy jsem tam byla já, tak taky ty reklamní balíčky nebyly samozřejmostí, dostaly jsme je sice, ale oficiálně na ně jakoby nikdo nemá nárok...kdy jsou, tak dají, kdy ne, tak ne...
Síované kalhotky a vloky tedy brát nebudu, event. mi je mana donese, ale vloky do podprsenky říká e raději přibalit a ubrousky a kosmetiku pro mimčo taky....mám ve připravené, take to je v pohodě, jen jsem nevěděla, jestli to opět vláčet tam i zpět..
Díky za info
Není tady
s tím monitorem jsem to měla tenkrát taky podobě.....doktorovi se nelíbila křivka, e se malá málo hýbala, tak jsem musela znovu....vím, e jsem jela od nás ráno v půl deváté a vrátila se kolem čtvrté odpoledne....
docela síla :-)
Není tady
Nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma, tak to háu sem
Co zkuenosti s předporodním kurzen v Podolí? Má někdo? na netu jsem se větinou dočetla e nic extra, tak nevím - jediné proč mě to alespoň trochu láká je prohlídka porodnice...ale stejně není jisté jestli proběhne, tak nevím - pomůete?
Díky moc
Není tady
Já ho absolvovala před dvěma lety a sedmi měsíci a fakt nic moc. Ale asi to není patný absolvovat, nechodila-li jsi jinam. A sál nám neukázali, neb se vude rodilo.
A byla jsem tam jediná bez manela. Ten můj musel být jediný v práci .
Není tady
Medi - no právě, slyela jsem e nijak extra ty kurzy nejsou, jsou to 2x2 hodiny a stojí teď tuím 1700,- a v tom je i přítomnost manela u porodu... Tak si říkám jestli se nepokouknout spí někde jinde... Moje dr mi víceméně nedoporučuje moc prodýchávat, jelikoř by u mě mohla být nebezpečná hyperventilace tak nevím, jestli se neobrátit rovnou na nějakou PA, e by poradila...zeptám se teď ve čtvrtek na gyndě, mám dr co dělala prenatální diagnostiku právě v Podolí, tak snad něco doporučí
Není tady
Hmmmmmmmmm, já je platila 300,- a manel u porodu u si nevzpomínám . Ale říkal tehdy - nejdraí kino .
NO, ono je to potom stejně ve jinak a poradí Ti nejlíp porodní asistentka na místě. Take asi stačí něco lehce načíst na BB a zbytek nechat na personálu . Mně tam tehdy nejvíc pomohla rada, e je dobré si vzít s sebou abky do sprchy .
Není tady
Já na ten kurs při prvním těhu taky la. Platilo se tuím kolem těch 300Kč, teď jsem koukala, e tam ve podrailo. Taka u porodu stával 700 a teď jsem platila 1000Kč, nadstandarty jsou také draí, prostě ve. Co se toho kursu týče, taky jsem tam byla jedna z mála bez partnera, taky byl v práci . Je fakt, e nic extra podstatného jsem se tam nedověděla, ale měla jsem hodně načteno z netu. Pak nám poutěli i nějaké video o kojení. Na závěr jsme li na porodní sál a shodou okolností jsem pak přímo na tomto rodila. Nevím, jestli mi to něco extra dalo....spí bylo fajn blíe poznat to prostředí a juknout troku do zákulisí
Defi, kdy má termín?
Není tady
Holky, jen v rychlosti. Mám to i podruhé za sebou :-) a musím říct, e v Podolí se hodně změnilo, co se týče prenat. ambulancí, a to k lepímu, je to tam rychlejí, monitory jsou na stejném patře jako ambulance, to je taky fajn.
Sály stále stejné, za ty tři roky u je trochu znát opotřebení (hodně mě překvapilo utrené wc prkénko u záchodu na porodním sále....balancovat po klystýru při kontrakcích na takovém záchodě bylo docela zajímavé :-( ). Jinak personál super, ochota, vstřícnost, profesionalita, prostě paráda.
estinedělí pořád stejné, byla jsem opět na P2, sociální zařízení pořád nezmodernizované, sprchy nic moc, jedna i trochu pokozená, ale vude čisoučko....jinak vechny sestřičky moc ochotné. K dispozici byly pro mamči vloky, tampony do podprsenky a 5ks jednorázových kalhotek. Kdo má zájem, můe dostat erární koili. Plínky jsme tentokrát nedostali, jen pár kusů na první den. Zato kadá maminka dostala velký kufřík plný vzorečků a taku na kočárek nebo přes rameno taky s nějakými prospekty a vzorky. Take vlastně ve skoro stejné jako před těmi třemi lety. Vem, které jdete do Podolí přeji pohodový porod a zdravé miminko. :-)
Není tady
Petrelko, gratuluju
Take ta sprcha pořád cáká na vechny strany a občas z ní vychrstne ledová nebo naopak horká voda, jak se vedle někdo sprchuje a "krade" ji??
Petrelko a to odd. P2 se prý teď má na podzim modernizovat, neví kdy?
Není tady
Fidorko, tak nějak
O modernizaci nic nevím, chystá se tam znovu?
Není tady
Mě u se to tedy týkat nebude , ale modernizaci si to rozhodně zaslouí. Myslím, e u to bude na řadě. Leela jsem jednu noc nahoře na rizikovém P3 a tam jsou pokojíčky opravdu krásné, po dvou a kadý má své soc. zařízení... ambulance u zmodernizované jsou, take teď snad konečně i to estinedělí
Ségře hodně těstí a hlavně zdraví
Není tady
Defi, taky gratuluji ........ ono těch odd. estinedělí je tam víc, tak třeba u bude některé zrekonstruované
Hodně zdraví a pohodový porod
Není tady