18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Před chvíli odela poradkyně z AWD-poradila mi a zruím ivotní kapitálové spoření u Generali,kde spořím 8let,prý mi na konci dají míń ne jsem tam vloila!! a zaloím si u spořitelny ivotní pojitění FLEXI. To je prý lepí kdy mám úraz anebo nemoc,dostanu aspoń něco.Mě se to nějak nezdá-chtěla jsem nějaké penízky a půjdu do důchodu a no nevím...poradíte mi někdo?
Není tady
Ja som si nechala poradi od nezávislej finančnej poradkyne, ktorá nepracuje pre iadnu firmu... ale zatiaž to vyzerá, e ba na jendu zmenu - druhý dôchodkový pilier - to mám nastavené celkom dobre. Asi je dobré da pozrie niekomu nezainteresovanému vetky poistky, sporenia, apod. a ujasni si, o čo človeku vlastne ide.
Není tady
Takhle se to nedá posoudit, podle tří řádků..... Je to málo informací.
Není tady
Zjisti si to přímo v Generali a a ti to dají písemně s povrzením,kolik ve finále dostane.Tady ti tzv.nezávislí poradci Tebou zmíněné firmy a i jiných prostě musí udělat obchod,take je docela moné e její informace byla čistě účelová - za účelem jejich obchodu.
Není tady
Kuty napsal(a):
Zjisti si to přímo v Generali a a ti to dají písemně s povrzením,kolik ve finále dostane.Tady ti tzv.nezávislí poradci Tebou zmíněné firmy a i jiných prostě musí udělat obchod,take je docela moné e její informace byla čistě účelová - za účelem jejich obchodu.
Kdybys tomu rozuměla, tak nikdy nenapíe takovou hloupost.
U kapitálového ivotního pojitění má na smlouvě napsanou částku, která ti pojiovna vyplatí při doití data, které je uvedeno jako konec pojistné smlouvy. Tato částka bude lehce navýena o rezervy.
Take v generali jí dají ty samé informace, jako má na pojistné smlouvě.
AWD nemám rád, ale rady od AWD jsou mnohem lepí ne názory od Kuty......
Není tady
Kapitálová ivotní pojitění jsou různá... vdy záleí na konkrétní smlouvě.
IPB pojiovna kdysi měla výhodné KP se "zaručeným" 8%-ním výnosem.
To se vak stejně týkalo pouze částky, která byla vkládána na účet jaksi "navíc" - nad rámec tzv. pojistných rizik.
Pokud poradce klienta přesvědil, aby si sám a dobrovolně platil raději víc - tak toto staré KPčko nemá chybu - peníze na něm přibývají parádně. Pokud vak chtěl klient platit jen co musí, budou mu tam peníze přibývat velmi pomalu a čím bude starí, tím více prostředků z konta dokonce "poerou" narůstající pojistná rozika - take se dá říct, e by při blíící se edesátce bylo skoro rozumnějí takové KPčko ukončit a nastřádané penízky si vybrat...
Momentálně se nejlépe spoří na stavebních spořeních... ale moná je také jen otázkou času, kdy to vláda zatrhne.
Na státní příspěvky u dlouho nebude.
Taky se díváme do budoucnosti s obavami... a to máme v rodině zaměstnance banky.
Ach jo...!
Není tady
Jak jsem napsal, smlouvy jsou různé... některé jsou pro případ doití.
Jiné mají různá plnění - jinak je to pro případ doití, jinak pro tzv. přirozené úmrtí, jinak pro smrt úrazem.
Prostudujte si důkladně smlouvu.
Není tady
No, to já vím e to mám při doití dostat-spí mě zaskočila ta rada,e mám kapitálové hned zruit a zaloit si FLEXI
Není tady
Roseanne napsal(a):
Před chvíli odela poradkyně z AWD-poradila mi a zruím ivotní kapitálové spoření u Generali,kde spořím 8let,prý mi na konci dají míń ne jsem tam vloila!! a zaloím si u spořitelny ivotní pojitění FLEXI. To je prý lepí kdy mám úraz anebo nemoc,dostanu aspoń něco.Mě se to nějak nezdá-chtěla jsem nějaké penízky a půjdu do důchodu a no nevím...poradíte mi někdo?
Vypadá to, e poradkyně utekla a přinesla nepokoj a nechala tě trápit a udělala ti v hlavě hlavně zmatek a ....bylo by třeba vědět: Za jak dlouho půjde do důchodu? Kolik je ti let? Jaký chce mít důchod z vlastních peněz? Potřebuje být pojitěná? A jaký vztah má k penězům a k majetku? A ví na jaká rizika bys měla - chtěla být pojitěná? Pokud ti poradkyně nepoloila podobné otázky a nenaslouchala dostatečně, tak buď opatrná. Ono to "ivotní kapitálové spoření" bude spí pojitění a toho spoření tam moc asi nebude .... Ale nemusí se hned ruit, dá se redukovat a připravu nějaké sumy peněz do budoucna (na stáří) řeit výkonějími nástroji. Za pochvalu určitě ale stojí, e se snaí si do budoucna něco připravit, chce to jen ty správné nástroje.....
Není tady
Nejřív si zjisti "schodek" mezi tím, kdy smlouvu ukončí hned a kdy ji nechá "doít". Nějaký tam je, v neprospěch klienta. Někdy větí, někdy mění.
Buď opatrná, a se nepřipraví o dost peněz.
Upravil(a) Leila (30. 11. 2009 22:50)
Není tady
Roseanne napsal(a):
No, to já vím e to mám při doití dostat-spí mě zaskočila ta rada,e mám kapitálové hned zruit a zaloit si FLEXI
Hlavně nic hned neru a nezakládej, nejdřív si ve v klidu podrobně ve smlouvách přečti (i ta nejmení písmenka!), pak se poptej na více místech, u VÍCE finančních poradců a pak , s maximem informací, se v klidu rozhodni. Nejde natěstí o ivot, a ani tak zas moc o čas (nějaký den či týden se to nezblázní).
Chce to taky být trochu asertivní a nenaletět radílkům typu - máte ve úplně patně, protoe jediné dobře je, mít to ve u nás (abychjá měl co největí provizi).
Radím obezřetnost: Osobně jsem se setkala třeba s pojiovačkou, co mi tvrdila, e mám posílat pojistné i dál po ukončení smlouvy (z pojiovny mi toti poslali sloenku u po skončení trvání mé smlouvy). Kdy jsem se ptala proč jako, odvětila, e "ono se to automaticky prodluuje, kdy se to nevypoví". Koukla jsem do své smlouvy a pravím: Ale tady máte jasně psáno, e smlouva trvá na období od - do. Prosím, UKATE mi, kde je tu něco o tom prodluování... Samozřejmě, e ádný takový dodatek tam nebyl, jetě to zkusila zachránit výmluvou, e "to se rozumí samo sebou, to se tam obvykle nepíe". Trvala jsem na svém, e co je ve smlouvě psáno, to je dáno. Teprve pak mě přestala balamutit a sepsala se mnou něco jako reklamaci, e mi nemají co posílat sloenku na ji ukončené pojitění.....
Vachu napsal(a):
To se vak stejně týkalo pouze částky, která byla vkládána na účet jaksi "navíc" - nad rámec tzv. pojistných rizik.
Pokud poradce klienta přesvědil, aby si sám a dobrovolně platil raději víc - tak toto staré KPčko nemá chybu - peníze na něm přibývají parádně. Pokud vak chtěl klient platit jen co musí, budou mu tam peníze přibývat velmi pomalu a čím bude starí, tím více prostředků z konta dokonce "poerou" narůstající pojistná rozika - take se dá říct, e by při blíící se edesátce bylo skoro rozumnějí takové KPčko ukončit a nastřádané penízky si vybrat...
Momentálně se nejlépe spoří na stavebních spořeních... ale moná je také jen otázkou času, kdy to vláda zatrhne.
Taky se díváme do budoucnosti s obavami... a to máme v rodině zaměstnance banky.
Ach jo...!
I kdy sama pracuji ve finančnictví a tedy dost těmto věcem kolem tzv.zajitění se na stáří rozumím,tak člověk musí spoléhat předevím sám na sebe a u vůbec ne na pracovníky bank či fondy-nikdo nevíme,co s nima třeba za 20 let bude,kdo je vytuneluje,apod.Navíc banky nejsou ádné charitativní organizace,ale velcí dravečci dychtící po vaim korunkách!
My v rodině spoléháme na investice do nemovitostí.Stavebko je dnes pro drobné střadatele určitě jedno z nejlepích zhodnocení na trhu a zpětně se ruit ádné st.podpory nebudou,to jsou jen výplody novinářů a medií,aby měly zas o čem psát a ířit tak zbytečně paniku.Je to dáno u nás zákonem a co je dáno zákonem,nelze ruit zpětně,pouze jen to co je dáno vyhlákou,ale tohle je u sloitějí problematika,to tu nehodlám rozepisovat.Důkazem toho také je,e kdo má smlouvu uzavřenou v r.2003 a starí A MÁ rezervu v cíl.částce,tak stále dostává i starou st.podporu,pokud si tedy etří!
Take Vachu a vichni tobě podobn,kdo se chcete na stáří zajistit,ani byste museli spoléhat na čísi berličky:stavebko ano,ale za účelem jeho mnohem větího zhodnocení(pokud to jen trochu půjde)=investice - koupě nemovitostí k pronájmu či pozdějímu prodeji ovem zase za větí cenu ne ste koupili.
Zhodnocování peněz a etření si na stáří nespočívá vůbec v tom,e si celoivotně budu na stavebko či kamkoli jinam měsíčně posílat tisícovku a přitom solit někomu cizímu třeba za podnájem.
Není tady
Kuty napsal(a):
Vachu napsal(a):
Ach jo...!
I kdy sama pracuji ve finančnictví a tedy dost těmto věcem kolem tzv.zajitění se na stáří rozumím,tak člověk musí spoléhat předevím sám na sebe a u vůbec ne na pracovníky bank či fondy-nikdo nevíme,co s nima třeba za 20 let bude,kdo je vytuneluje,apod.Navíc banky nejsou ádné charitativní organizace,ale velcí dravečci dychtící po vaim korunkách!
My v rodině spoléháme na investice do nemovitostí.Stavebko je dnes pro drobné střadatele určitě jedno z nejlepích zhodnocení na trhu a zpětně se ruit ádné st.podpory nebudou,to jsou jen výplody novinářů a medií,aby měly zas o čem psát a ířit tak zbytečně paniku.Je to dáno u nás zákonem a co je dáno zákonem,nelze ruit zpětně,pouze jen to co je dáno vyhlákou,ale tohle je u sloitějí problematika,to tu nehodlám rozepisovat.Důkazem toho také je,e kdo má smlouvu uzavřenou v r.2003 a starí A MÁ rezervu v cíl.částce,tak stále dostává i starou st.podporu,pokud si tedy etří!
Take Vachu a vichni tobě podobn,kdo se chcete na stáří zajistit,ani byste museli spoléhat na čísi berličky:stavebko ano,ale za účelem jeho mnohem větího zhodnocení(pokud to jen trochu půjde)=investice - koupě nemovitostí k pronájmu či pozdějímu prodeji ovem zase za větí cenu ne ste koupili.
Zhodnocování peněz a etření si na stáří nespočívá vůbec v tom,e si celoivotně budu na stavebko či kamkoli jinam měsíčně posílat tisícovku a přitom solit někomu cizímu třeba za podnájem.
investování do nemovitostí má ale také svá rizika, či nikoli? A co takhle investovat do umění či do zlata či do akcií ....? A nebo vlastní firma, kterou jednou prodám? Rozumím to vyí dívčí. Cesta je důleitá, nástroje také, ale pokud na to nebude PLÁN, tak očekávání stejně nemusí být naplněna a frustrace se dostaví tak jako tak. Jedno tuím indiánské přísloví říká: "pokud neví kam jde, ta cesta tě tam stejně dovede". Na mě to působí dost smutně, jako by to byla předzvěst neúspěchu, kdy něco dělám a zároveň nevím, čeho chci dosáhnout. Bavíme se tu často o násrtojích, ale ne o tom podstatném, k čemu ty nástroje vlastně potřebujeme?
Není tady
Jan Harbáček napsal(a):
Kuty napsal(a):
Vachu napsal(a):
Ach jo...!
Zhodnocování peněz a etření si na stáří nespočívá vůbec v tom,e si celoivotně budu na stavebko či kamkoli jinam měsíčně posílat tisícovku a přitom solit někomu cizímu třeba za podnájem.investování do nemovitostí má ale také svá rizika, či nikoli? A co takhle investovat do umění či do zlata či do akcií ....? A nebo vlastní firma, kterou jednou prodám? Rozumím to vyí dívčí. Cesta je důleitá, nástroje také, ale pokud na to nebude PLÁN, tak očekávání stejně nemusí být naplněna a frustrace se dostaví tak jako tak. Jedno tuím indiánské přísloví říká: "pokud neví kam jde, ta cesta tě tam stejně dovede". Na mě to působí dost smutně, jako by to byla předzvěst neúspěchu, kdy něco dělám a zároveň nevím, čeho chci dosáhnout. Bavíme se tu často o násrtojích, ale ne o tom podstatném, k čemu ty nástroje vlastně potřebujeme?
Zajímavý příspěvek do diskuse.Take naváu:znáte přísloví e ivot je ivotu nebezpečný?Co nemá svá rizika?Myslím,ale, e nemovitosti jich skýtají poměrně málo co se investování týká-lidi budou potřebovat stále bydlet a protoe je dnes moda být spí single či se rozvádět,určo i do budoucna bude o malometrání byty zájem.A moc dobře vím,e mnoho lidí má problém dosáhnout na úvěr i pouhých 500tis.To proto ty nemovitosti.
Investice do umění:nerozumím tomu
Zlato:ano,něco zde nainvestováno je,ale není to prioritou
Vlastní firmu bych ráda měla,ale nechce se mi alespoň z počátku makat 24 hodin,take mibohatě stačí dělat to co dělám a budu-li to dělat poctivě horlivě,tak budu ve velké vatě.Ale mě stačí kdy kape,nemusí pret,mám ráda toti i osobní svobodu a to nade ve.
Kam investujete Vy?Nebo s čím máte patné a dobré zkuenosti a proč?
Není tady
Kuty napsal(a):
Jan Harbáček napsal(a):
Kuty napsal(a):
[/b]
Zhodnocování peněz a etření si na stáří nespočívá vůbec v tom,e si celoivotně budu na stavebko či kamkoli jinam měsíčně posílat tisícovku a přitom solit někomu cizímu třeba za podnájem.investování do nemovitostí má ale také svá rizika, či nikoli? A co takhle investovat do umění či do zlata či do akcií ....? A nebo vlastní firma, kterou jednou prodám? Rozumím to vyí dívčí. Cesta je důleitá, nástroje také, ale pokud na to nebude PLÁN, tak očekávání stejně nemusí být naplněna a frustrace se dostaví tak jako tak. Jedno tuím indiánské přísloví říká: "pokud neví kam jde, ta cesta tě tam stejně dovede". Na mě to působí dost smutně, jako by to byla předzvěst neúspěchu, kdy něco dělám a zároveň nevím, čeho chci dosáhnout. Bavíme se tu často o násrtojích, ale ne o tom podstatném, k čemu ty nástroje vlastně potřebujeme?
Zajímavý příspěvek do diskuse.Take naváu:znáte přísloví e ivot je ivotu nebezpečný?Co nemá svá rizika?Myslím,ale, e nemovitosti jich skýtají poměrně málo co se investování týká-lidi budou potřebovat stále bydlet a protoe je dnes moda být spí single či se rozvádět,určo i do budoucna bude o malometrání byty zájem.A moc dobře vím,e mnoho lidí má problém dosáhnout na úvěr i pouhých 500tis.To proto ty nemovitosti.
Investice do umění:nerozumím tomu
Zlato:ano,něco zde nainvestováno je,ale není to prioritou
Vlastní firmu bych ráda měla,ale nechce se mi alespoň z počátku makat 24 hodin,take mibohatě stačí dělat to co dělám a budu-li to dělat poctivě horlivě,tak budu ve velké vatě.Ale mě stačí kdy kape,nemusí pret,mám ráda toti i osobní svobodu a to nade ve.
Kam investujete Vy?Nebo s čím máte patné a dobré zkuenosti a proč?
Dříve ne řeknu něco o nástrojích jaké vyuívám, tak předně mám plán (vizi, poslání, hodnoty, cíle, zdroje) a často tento plán reviduji analyzuji a zkoumám, jak se posuvám. Z těch strategií o kterých jsme mluvili pouívám vechna základní: investuji do produktů běně dostupných, největí rizika eliminuji pojitěním a investuji do nemovitostí a předně rozvíjím vlastní firmu (a nepracuji 24 hodin denně). patnou zkuenost mám z devadesátých let, kdy jetě nebyla regulace, a s problematickými nájemníky, dobrých zkueností mám hodně .... Při investování striktně uplatňuji tzv. pravidlo diverzifikace t.j. rozloení investic do více nástrojů, kdyby se náhodou jednomu nedařilo, aby ty ostatní to podrely. Apropo ty nemovitosti dlouhodobě vynáí 3-4%, co je srovnatelné s penzijním připojitěním či peněními a dluhopisovými fondy. A práce s nájemníky neplatiči je někdy také dost namáhavá a vyčerpávající a nákladná či nikoli?
Není tady
Tak třeba mě vynesla investice do nemovitostí mnohem víc, ne zde psaných 3 - 4 %. Zejména proto, e jsem měla volné peníze k její koupi (díky právě vyběhlému stavebnínmu spoření mému a mých dětí a snad i mé podnikatelské intuici) v době těsně před tím, ne začly ceny nemovistostí raketově růst.
Take panelákové 1 + 1, které jsem koupila před asi 7 lety za 350.000 Kč má dnes hodnotu minimálně dvojnásobnou, a to navíc mám po celých sedm let cca 2 - 3000 čistého měsíčně od podnájemníků
A navíc mi to splňuje hlavní účel, proč jsem to tehdy kupovala - děti mají v záloze startovní byt, a budou jednou potřebovat...
Teď jsem si rychle hodila do kalkulačky, e kdyby se mi investice 350.000 Kč zhoodnocovala ročně někde o ta zmíněná 4%, měla bych dnes něco kolem 460.000 Kč, pokud jsem se ve výpočtu nespletla. A já mám koupí nemovitosti mnohem víc.
A nájemníky vybírám velmi pečlivě a smlouvu mám psanou jetě pečlivěji, take ádné velké problémy jsem s nájemníky nikdy neměla.
Ale je fakt, e kdy budete investovat do nemovitosti nyní, takového výnosu jako já koupí před 7 lety nedosáhnete.
K tomuto tématu chci dodat jetě něco obecného a filozofického:
Ano, spořit na stáří a investovat do budoucna je samozřejmě potřeba. Ale nejlepří investice obecně je podlr mě ty peníze taky skvěle uít: Mě např. nejvíc těí peíze mnou procestované nebo mými dětmi prostudované...
Blossom: Mě např. nejvíc těí peníze mnou procestované nebo mými dětmi prostudované
Naprosto a skoro uctivý souhlas!!!! V tomhle uvauji úúúúplně stejně.
Ohledně poptávky meních bytů - to je pravda, zrovna nedávno si mi dva známí postěovali na to, e se nemohou zbavit velkého baráku a e nemohli dlooouho sehnat pomení domek...
Kdy tady čtu o návrhu na investice do akcií - moná uvauji patně, ale mně se to zdá příli riskantní (co si nemůu ovlivnit já, jako by nebylo...) a zlato? To má dnes jetě nějakou hodnotu?? Kdy u, tak snad spí diamanty.
Jan Harbáček: A nebo vlastní firma, kterou jednou prodám
Tak při téhle větě jsem tady málem omdlela, fakt A pak jsem pořádně zavnímala slovíčko "jednou" - zatím je to pro mě příli silná srdeční záleitost - abych "moje prostory" viděla v cizích rukou . I kdyby to mělo přinést balík... Ale tím prodejem firmy by ve mně (zatím) něco asi "umřelo". Já naprosto chápu lidi, kteří postavili dům a nejsou schopni ho prodat - z citových důvodů .
Není tady
Na investice do akcií bacha. Sice se ve vech odborných knihách píe, e z dlouhodobého hlediska jsou právě akcie nejvýnosnějí, ale znáte to - edá je teorie, zelezný je strom ivota.
Ve stejném období jako do nemovitosti, investovala jsem něco (poučena odbornými knihami, a také jistě pravdivými poučkami o diverzifikaci úspor) do akciových fondů.
No, ty do té doby utěeně rostly, ale skoro těsně po mé investici začaly strmě padat - a na polovinu své původní hodnoty. Jako poučený investor jsem trpělivě čekala, a zas narostou. lo to pomaloučku, ne se zas asi za 3 roky dostaly téměř na svou výchozí hodnotu. Pak ovem přila krize - a kde jsou hodnotou teď, to raděj v rámci svého duevního zdraví nesleduji.Natěstí to tam můu njetě echat, budu tedy doufat, e se to zas časem vyplhá....
Take - krásná dějinná spravedlnost: To, co jsem investicí do nemovitosti nečekaně získala, to jsem díky akciovým fondům (zatím) prodělala.
Natěstí je tady aspoň teoretická naděje, e ty akcie nejsou definitivně v háji, e to zas (prý) poroste, ale u tomu málem přestávám věřit.
Tercila napsal(a):
Blossom: Mě např. nejvíc těí peníze mnou procestované nebo mými dětmi prostudované
Naprosto a skoro uctivý souhlas!!!! V tomhle uvauji úúúúplně stejně.
Ohledně poptávky meních bytů - to je pravda, zrovna nedávno si mi dva známí postěovali na to, e se nemohou zbavit velkého baráku a e nemohli dlooouho sehnat pomení domek...
Kdy tady čtu o návrhu na investice do akcií - moná uvauji patně, ale mně se to zdá příli riskantní (co si nemůu ovlivnit já, jako by nebylo...) a zlato? To má dnes jetě nějakou hodnotu?? Kdy u, tak snad spí diamanty.
Jan Harbáček: A nebo vlastní firma, kterou jednou prodám
Tak při téhle větě jsem tady málem omdlela, fakt A pak jsem pořádně zavnímala slovíčko "jednou" - zatím je to pro mě příli silná srdeční záleitost - abych "moje prostory" viděla v cizích rukou . I kdyby to mělo přinést balík... Ale tím prodejem firmy by ve mně (zatím) něco asi "umřelo". Já naprosto chápu lidi, kteří postavili dům a nejsou schopni ho prodat - z citových důvodů .
Neomdlévej, vdy je to jen diskuse a tříbení názorů, nic osobního :-) Ale právě city a emoce (zejména strach) mohou být často proti nám. Častý problém nás podnikatelů je, e pracujeme ve firmě a ne na firmě. Pracovat na firmě tomu rozumím tak, e ji kultivuji, aby měla co nevyí trní hodnotu a pak ji za dobrou cenu prodám. Neschopnost prodat firmu nebo dům z citových důvodů - to by mohl být projev moného zotročení, závislosti a nesvobody.... či nikoli?
Není tady
Blossom napsal(a):
Ale je fakt, e kdy budete investovat do nemovitosti nyní, takového výnosu jako já koupí před 7 lety nedosáhnete.
to je přesně ono, ty jsi investovala v ideálním čase. A u jsi tu nemovitost prodala? Zatím se moná bavíme o trní hodnotě. Realizace zisku ale nastává a v momentě prodeje investice. Jakou má jistotu, e cena nepůjde dolů? Souhlasím, e pokud má byt pro své potomky, pak se tu bavíme jetě o jiném rozměru, ne jen o investování a zisku.
Kdo z nás ale ví, kdy je ideální čas na investici? A také kdy je ideální čas na prodej investice. Investovat čili pravidelně odkládat na budoucnost je ale nutné - kdo se o nás potará? Stát? Příbuzní? Mecená? Známé pravidlo říká: Pravidelně ze svého příjmu odkládej minimálně 10% na budoucnost. Jednak se tím vytváří rezerva, kdyby se něco semlelo, a jednak se tím vytvářím vlastní finanční nezávislost (finanční svoboda). Take jestli chce pravidelně odkládat, začni hned. A kam s těmi odloenými penězi? No někam je investuj ... :-) (doma pod poltářem či v trezoru ztrácej hodnotu - a choděj pro ně zloději ...)
A těch 90 procent příjmů je pak na cokoli - třeba na toto: 10% na dárky a dobročinné účely, 10% na tzv. konto pro radost, 10% konto velkých nákupů, 10% vzdělávací konto a 50% běná spotřeba .....
Není tady
M.Hrabáčku,investujete,tedy jestli to nejsou jen teorie přímo ukázkově,tak jak to do nás pořád tlučou.
Ale jedna věc je hodně důleitá a to,e kdy investujete do nemovitostí,tak ty vám zůstanou,kdeto investice do fondů?Můete diverzifikovat přitom jak chcete,ale zde není nikdo,kdo by Vám s trochou jistoty mohl říct,jestli tyté peníze budete mít jetě za 14 dní-narozdíl od nemovitosti.
My jsme sice malý byt nekupovali u tak výhodně jako Bloss,ale i tak nám to na čistém nájemném vynáí kolem 6% měsíčně.A neustálý příliv statisíců,třeba jako u restituentů,kteří pronajímají obchody V Praze zase nemáme,abychom si mohli dovolit jít do rizik s akciemi.
Není tady
Kuty napsal(a):
M.Hrabáčku,investujete,tedy jestli to nejsou jen teorie přímo ukázkově,tak jak to do nás pořád tlučou.
Ale jedna věc je hodně důleitá a to,e kdy investujete do nemovitostí,tak ty vám zůstanou,kdeto investice do fondů?Můete diverzifikovat přitom jak chcete,ale zde není nikdo,kdo by Vám s trochou jistoty mohl říct,jestli tyté peníze budete mít jetě za 14 dní-narozdíl od nemovitosti.
My jsme sice malý byt nekupovali u tak výhodně jako Bloss,ale i tak nám to na čistém nájemném vynáí kolem 6% měsíčně.A neustálý příliv statisíců,třeba jako u restituentů,kteří pronajímají obchody V Praze zase nemáme,abychom si mohli dovolit jít do rizik s akciemi.
Ahoj Kuty, pro upřesnění: jmenuji se Jan Harbáček. Já se nenechávám tlouci, jen se inspiruji u úspěných a bohatých lidí ... Investovat do nemovitostí je jistě správná věc, ale prostě ani to není bez rizik. Ceny nemovitostí nejdou pořád jen nahoru, trh se sytí a sytí, nemovitostí přibývá. Nabídka převyuje poptávku Za nemovitost si prostě chleba nekoupíme, můe se stát, e ji budeme potřebovat prodat a nebude a nebude kupec za doboru cenu. Prodat nemovitost můe trvat i tři roky a déle, pokud nechceme jít pod cenu. Říkám to jako majitel a pronajímatel nemovitostí .... Z fondů cash dostanete prakticky do 7 dnů (ze zákona do 30). Riziko zde je, ale vyuíváním správného rozloení a pravidelných vkladů se v čase riziko kolísavosti rozkládá .....
Ten výnos 6% měsíčně mi nějak nevychází to by znamenalo 72% ročně a tak např. pokud byt stál 1 mil Kč, pak čistý nájem po zdanění by byl přes čtyřicet tisíc měsíčně, tomu se mi nějak nechce věřit .....
Není tady
Omlouvám se za zkomolení jména.
Omlouvám se,to úročení je samozřejmě p.a.
Co se týká nabídky nemovitostí a její převyování nad poptávkou-no někdy mi to hlava nebere,za kolik se třeba prodávají byty v Ronově a tady přitom nic není.Domorodci argumentují tím,e přece to muzeum:D.A to nebudu popisovat k dy v tomhle městě chce internet,e si nemůe vybrat od koho a spousta dalích pikantností,no hrůza.
My se s koupí zaměřujem na malometrání byty a zde je tedy pořád ivý real.trh.
Ale hledáme kupce pro pozemek v Opavě-kyleovicích určený k zástavbě,jestli se tím teda zabývá a není-li to mimo sféru tvého působení.
Upravil(a) Kuty (3. 12. 2009 0:13)
Není tady
webdesign3000 napsal(a):
Kuty napsal(a):
U kapitálového ivotního pojitění má na smlouvě napsanou částku, která ti pojiovna vyplatí při doití data, které je uvedeno jako konec pojistné smlouvy. Tato částka bude lehce navýena o rezervy.
AWD nemám rád, ale rady od AWD jsou mnohem lepí ne názory od Kuty......
Tak to bych se divil, kdyby nějaké KP na konci dalo klientovi víc, ne vloí ...jen v naprosto ojedinělých případech...
Pleteme si ivotní pojitění se spořením - to je omyl, na kterém se vydělávají kvanta peněz...
Finanční poradci mají jen zájem zruit něco co stojí za houby a uvrtat klienta do něčeho, co je jetě stokrát horí, protoe Flexi je jetě mnohem horí...
Jednoduché zadání - ptejte se, prosím, co na konci dostanete GARANTOVAN Ě, co tam vloíte a co se spotřebuje na krytí rizika smrti, úrazu a invalidity....selské počty....kdybychom se tak uměli zeptat, tak se neuzavře 2.000.000 ivotních pojitění, které jsou k ničemu, protoe pokud by si klenti dávali peníze pod poltář a zřídili si solo úrazovku, jsou na tom mnohem líp...
Není tady
jdetoijinak napsal(a):
webdesign3000 napsal(a):
Kuty napsal(a):
AWD nemám rád, ale rady od AWD jsou mnohem lepí ne názory od Kuty......Tak to bych se divil, kdyby nějaké KP na konci dalo klientovi víc, ne vloí ...jen v naprosto ojedinělých případech...
Pleteme si ivotní pojitění se spořením - to je omyl, na kterém se vydělávají kvanta peněz...
Finanční poradci mají jen zájem zruit něco co stojí za houby a uvrtat klienta do něčeho, co je jetě stokrát horí, protoe Flexi je jetě mnohem horí...
Jednoduché zadání - ptejte se, prosím, co na konci dostanete GARANTOVAN Ě, co tam vloíte a co se spotřebuje na krytí rizika smrti, úrazu a invalidity....selské počty....kdybychom se tak uměli zeptat, tak se neuzavře 2.000.000 ivotních pojitění, které jsou k ničemu, protoe pokud by si klenti dávali peníze pod poltář a zřídili si solo úrazovku, jsou na tom mnohem líp...
Samozřejmě a navíc úrazovka je nejvýhodnějí pouze pro jedince,kteří úrazy přitahují,jinak polete tu pětistovku jen tak po větru a vyjde to nastejno.Navíc ani tady není jistota,e opravdu kadý úraz dostanete zaplacený a je jetě otázka jak moc,jaká vechna vyetření a papíry budete muset doloit,co je taky otázka času,tudí i peněz,atdatd.
Jak někdo řekl - pojiovny to jsou jen černé díry na peníze.
Není tady