|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tercilo, nechme toho. Proč náš podnikatel nekoupí mašinu v Rakousku, když je o polovinu levnější? Nějak tomu nerozumím.
Není tady
Petře, a už jsi to zkoušel?
Není tady
Tercila napsal(a):
Petře, a už jsi to zkoušel?
Tercilo obchoduji s Rakouskem od roku 1991. 30% import., 70% export.
Není tady
Milý Petře-určitě neobchoduješ v zemědělství. Tam by si tě totiž tak lehce nevpustili na trh , stejně jako to neumožní našim zemědělcům.... Vzpomenu jen namátkou na dobu, kdy se začalo vyvážet naše mléko do příhraničních mlékáren. Moc dlouho to netrvalo než našim šlápli na krk. 
A to není věc těch farmářů "jézéďáků"- to je čistě věc našich politiků a toho jak nejsou schopni si ubránit vlastní zemědělskou produkci před dumpingem zvenčí a zároveň nejsou schopni podpořit jejich konkurenceschopnost v zahraničí běžnými dotacemi...
Nevíš o čem mluvíš. Můžeš tisíckrát jít pro mléko k soukromníkovi a rozplývat se nad domácím kozím syrečkem.
V tom problém našeho zemědělství skutečně není. Naši lidé jsou šikovní, možná šikovnější než jinde. Nemají stejné startovní podmínky a navrch k tomu jim jsou statečně mrskány klacky do cesty...
Ti, kdo tvrdí v jakém srabu bylo zemědělství za totáče jen žvaní a nic nevědí. Měli jsme navrch nad valnou částí Evropy. Právě proto MUSELO dojít k faktické likvidaci. Něco za něco. Můžeme se projet po Evropě a čumět na Lídly a Kauflandy po celé Evropě, nadupané levnými šmejdy ze stejných , preferovaných zdrojů. To je dań za ztrátu vlastního zemědělství v konkurenceschopné formě.
Není tady
Psala jsem to na vedlejším vlákunu, jak za komunistů k nám do městečka jezdili Italové a obdivovali naše zemědělství, ale i úroveń života na venkově vůbec. Taky si myslím, že ta likvidace fungujícího zeměděsltví byla cílená. Trhy se hodí...
Není tady
Taky si myslím, že ta likvidace fungujícího zeměděsltví byla cílená
Přesně tak, chtějí z nás mít jen transportní území.
Petře, a s jakou komoditou obchoduješ? Je to potravina? 
Není tady
Tercila napsal(a):
Petře, a s jakou komoditou obchoduješ? Je to potravina?
Tercilo s potravinami me. Já reagoval na tvůj výkřik- Mašinu, kterou v Rakousku koupí podnikatel za milion Kč, tady seženu minimálně za dva- To víš, nebo zase jedna paní povídala. Takže dotaz. Proč jsou naši zemědělci takoví idioti, že kupují mašiny u nás o 100% dražší než v Rakousku. Prosío o odkaz na ceník levných rakouských traktorů a ceník stejných našich drahých traktorů. Všechny píšete, jak bylo u nás zemědělství zázračné a bylo všeho dostatek. Proč se musel ke kýtě kupovat povině bůček................
Není tady
Petře jdi se bodnout. Sice ekonomice moc nerozumím, ale vím, že od Aše veškeré zemědělství je dotováno až 60% státem a u nás necelými 10% a to nemluvím o dotacích pro přepravce při exportu za "hranice".
Ono Petříku je tu i ještě jedno, a to je ZISK. Víš od Aše na západ je to "přiměřený" zisk. U nás chce být každý na prvním výrobku milionář. Tak se nediv, že cenová politika (to zejména pro zlikvidování zdejší výroby) je taková, že je stroj 10x předražen než 3x horší co u sousedů koupíš za "hubičku".
Není tady
Pisateli a proč všichni nenakupují za hranicemi stroje za "hubičku"? Na hranicích jaxi již nejsou žádní celníci. POslední otázka. Kdo u nás dělá cenovou politiku aby zlikvidoval zdejší výrobu?
Není tady
Ale Petře, oni ti celníci nejsou na hranicích, ale všude okolo tebe a pak koupě v EU už jaksi je jako koupě doma. (skoro
)
Ale no tak Petře, z čeho mě zkoušíš?
Víš, v Japonsku (jedna z námořních velmocí, to nemluvím o třeba VB či Francii) si na svou největší bitevní loď (Jamato v době II.SV) pořídili děla druhého největšího kalibru v zemičce, která moře nemá. Jo i Československo mělo výrobu lodních děl a kvalitních. Němci na Antlantickém valu měli děla z ČKD Plzeň
Svého času Československo bylo zbrojnicí světa. Měli jsme 4% světové zbrojní produkce (za II. SV dokonce 11%). Dnes máme cca 0.01% jo to je znát. A proč? protože jinej pán někde za velkou louží chce prodat, takže přes obchodní oddělení své ambasády pak krásně prodává, kdežto my si to musíme z rozhodnutí státu oběhat sami (viz prodej Alek z Aerovky). Vem si např., že v Československu se kdysi vyrobylo na 5 000 L-29 a L-39 (na počátku 90 let amíci dokonce uvažovali o jeho koupi jako palubního ochránce letadlových lodí), taky firmu Aero, koupili. Vykradly vše a pak vytunelovali
. To se pak nediv, že má-li se firma zachránit, tak musí zaplatit dluhy po bývalých majitelých a ještě vydělat na sebe, proto ta cenová politika. Obdobně je to s Tatrou, s podvalníky na tanky, které poprvé a s velkým úspěchem použili při první válce v Zálivu z Orličanu atd. Kde máš Tamaru, kterou amíci při druhé válce v Zálivu používali a nezaplatili její pronájem?
Pořád to vidíš jen z úzkého pohledu žáby na lístečku v rybníce.
Není tady
Pisateli neplandej se Druhou světovou. Terecila napsala, že v Rakousku jsou zemědělské stroje za poloviční ceny než u nás. A o tom je řeč. Tak chci od ní vysvětlení. Podle mě je to blábol.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Tercila napsal(a):
Petře, a s jakou komoditou obchoduješ? Je to potravina?Tercilo s potravinami me. Já reagoval na tvůj výkřik- Mašinu, kterou v Rakousku koupí podnikatel za milion Kč, tady seženu minimálně za dva- To víš, nebo zase jedna paní povídala. Takže dotaz. Proč jsou naši zemědělci takoví idioti, že kupují mašiny u nás o 100% dražší než v Rakousku. Prosío o odkaz na ceník levných rakouských traktorů a ceník stejných našich drahých traktorů. Všechny píšete, jak bylo u nás zemědělství zázračné a bylo všeho dostatek. Proč se musel ke kýtě kupovat povině bůček................
Ceny traktorů nesleduji, to fakt ne. Ale k druhé části tvého příspěvku:
Neustále zaměňuješ nostalgické vzpomínky na prázdninové sušení sena s denodenní prací , kterou "jézéďáci " a jim podobní vykonávají. Něco jiného je si doběhnout pro 2 litry mléka od zdroje a něco jiného je dvěstě litrů jít dojit na Štedrý den, nebo na Nový rok ráno a nevědět, jestli je náhodou nebudeš muset nalít do kanálu, protože tvoje prasata, která prozíravě zbytky výroby vykrmuješ by se z velkého množství mléka mohly taky zprůjmovat..
A kilo bůčku ke kilu plecka- zase zaměňuješ distribuci s výrobou. Nechceš mi prozradit, jak mohli asi zemědělci ovlivnit, co se s jejich produkcí dělo ? Máš potuchy, jak se od nás vyváželo, jak byly žádané naše jalovice, naš prasničky pro chov? Víš prd o tom , jak fungovalo zemědělství,máš jen poznatky šizeného spotřebitele a v nose vůni novodobého Lands ferien hospodářství.
Tyhle poznatky máme jako spotřebitelé všichni dnes také, navíc se díváme na zhuntované bývalé funkční zemědělství.
V době, kdy v Rakousku dojili růčo, u nás fungovaly dojírny. V době , kdy nám tu slintali Dánové nad vybavením velkokapacitních prasečáků, oni krmili v 90% farem vidlema, dřeli jak magoři- ale jejich šunku uměli prodat.
Brebtáš o něčem, do čeho absolutně nevidíš.Zaměňuješ věc výroby odkázané na dlouhodobost s lehce proveditelnou adaptací výroby technické.
Pochybuji, že pochopíš nutnost udržení základních stád, když ti nedochází katastrofičnost stávajícího stavu. Stejně jako nepochopíš nenahraditelnosst letitých zkušeností, které byly během 70 let už podruhé natvrdo přetnuty zblblými politiky.
Zapomínáš na období před znárodněním, kdy se naši zemědělci dobrovolně sdružovali do odbytových družstev,měli svoje zastání v parlamentu. Koukni se do historie. To , co se děje teď nemá obdobu. Výroba odtržená od zpracovatelů, nechaná napospas dumpingu importu šuntů, zemědělství nechané absolutně bez podpory vlády.
Mě to přijde, že těm "jézéďákům" závidíš to, jak "se měli dobře" - zato vůbec nevidíš, že taky museli makat a rozhodně víc a poctivěji, než většina novodobých zbohatlíků a úvěrových "s.r.o." únikářů.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli neplandej se Druhou světovou. Terecila napsala, že v Rakousku jsou zemědělské stroje za poloviční ceny než u nás. A o tom je řeč. Tak chci od ní vysvětlení. Podle mě je to blábol.
Petře odpovídal jsem tobě na tvůj dotaz o cenové politice.
Fakt jsi mimo mísu. prvdu myslím má Zuzi, ono záleží na státu jak napře a kam dá dotace. Hele koukej dnes byl na centrumu článek o tom, že se u nás v době dnešní stavělo a stavělo a nikdo neví proč? Stát to dotoval a dnes má z toho hlavu v pejru. Místo dotační politiky třeba zemědělského průmyslu.
Není tady
Zuzi jasně, ve všem máš pravdu. Ale co s tím do budoucna? Upozorňuji, že odmítám dotace.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Zuzi jasně, ve všem máš pravdu. Ale co s tím do budoucna? Upozorňuji, že odmítám dotace.
Fajn tak pak budeš odebýrat své zboží k vyýrobě 10x dráž a prodávat nejméně 20x dráž. Bydlet 30x dráž a o jídle se ti už bude jen zdát. Nedotoj nic, ale vrať se do doby kamenné či ještě před ní. 
Není tady
Pisateli, kdo všechno u nás dostává dotace?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli, kdo všechno u nás dostává dotace?
Všichni i ty Petříku i ty
. Že nemáš přímé do kapsyčky za tio ti já nemohu k tomu třeba je býti moudrý a ne vidět svět jen od země či spod hladiny nejbližší kaluže.
Třeba to že jezdíš po silnici je dotace. hele tu písničku o placených silnicích si nech, jednak je jen 10 let stará a jednak při výběru firmou Kapš by se ročně mělo postavit i u 10x předrařených silnicích na 100 km ročně a jsme rádi že postavíme 10 km
. Když počítám kolik se zaplatí na mítném tak už by silniční a dálniční síť měla být komplet 
No a dál, dle cen na světové komoditní burze by kg chleba mělo stát okolo 60 kaček a dáš kolik? to mezi tím kolik platíš a mělo stát je dotace, možná z Bruselu, možná dotace strýčka Sama 

Není tady
Pisateli a ty dotace na chleba se platí z čeho?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli a ty dotace na chleba se platí z čeho?
Ach jo Petříku Pteříku, tys asi v sedmé třídě v hodinách občanské nauky chyběl, že?
Ano vaše blahorodí, máte pravdu, z daní všech bez rozdílu barvy rasy a pohlavý ba ani bez rozdílu vyznání a příjmu do kasy své ridny a nebo podnikání. Ale dobře přítely, jsem pro zrušit daně následně dotace, ale pak budeš platit i to že chodíš po chodníku a brát budeš miliony......
Není tady
Pisateli pleteš páté přes deváté. Je rozdíl DOTACE zemědělcům, placených z našich daní, nebo výstavba silnic, chodníků..............placených z našich daní. Jsem rád, že připouštíš zrušení dotací zemědělcům. Samozřejmě potraviny podraží možná o 100%, zruší se DPH u potravin, takže to nebude tak zlé. Ale hlavně nikdo se nebude vymlouvat na to, že bere málo dotací. Sníží se výroba a tím nadprodukce. Vyrovná se trh. Připouštím dotace v podhorských oblastech a biofarmám.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pisateli pleteš páté přes deváté. Je rozdíl DOTACE zemědělcům, placených z našich daní, nebo výstavba silnic, chodníků..............placených z našich daní. Jsem rád, že připouštíš zrušení dotací zemědělcům. Samozřejmě potraviny podraží možná o 100%, zruší se DPH u potravin, takže to nebude tak zlé. Ale hlavně nikdo se nebude vymlouvat na to, že bere málo dotací. Sníží se výroba a tím nadprodukce. Vyrovná se trh. Připouštím dotace v podhorských oblastech a biofarmám.
Ale Petře Petře, já neřekl, že zrušit dotace zemědělcům. Dal jsem ti příklady.
Už zas děláš vyjímky. Buď nic a nebo všem a podle bonity, podle plochy, podle jistých kriterií a stejně v Lisabonu a stejně v Košicích. A stejně v dopravě, stejně v kožešnictví, nebo vědcům, učitelům......
Není tady
petře, proč zrovna dotace biofarmám?
Není tady

Petře, ty takový pravicově smýšlící volič a dotoval by si něco tak neefektivního jako je biofarma či podhorská oblast? Valím oči
Nehledě na to, že dotace jsou levičácký výmysl. Pravičák má svoji neviditelnou ruku trhu. Tak si konečně rozmysli, zda-li dotace ano či ne 
Není tady
mirka.. napsal(a):
petře, proč zrovna dotace biofarmám?
Nedá mi to, pardon! 
Proč biofarmám?
Protože ty jmenované biofarmy , se svojí mizivou objemovou produkcí , vysokými cenami za produkty a třemi trsy Trávy neohrozí import xindlů do obchodních řetězců....

No nic. Ono by se tomu dalo zasmát , kdyby to ve skutečnosti nebyla tragická dokumentace nepochopení problémů našeho zemědělství.... A není to bohužel jen Petr, který tápe. Stejně se chovají ti úžasní lodivodi, kteří mají na přídi vlajku s nápisem : Já Všeználek vedu naše hospodářství k lepším tržně regulovaným zítřkům.... 
Není tady
Dobře, tak si rozdávejte dotace. Je to cesta do pekel. Každý rok budou chtít vyšší a vyšší dotace. Já odmítám dotovat z mých daní francouzské vinaře...................
Není tady