Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 6. 2009 10:54

sandrasch
♥------
Registrovaný: 29. 6. 2009
Příspěvky: 2

STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahoj holky,

studuji VŠ a neustálné učení mě už dost vyčerpává, mám před sebou poslední zkoušku v ročníku..devátou..a nemůžu se už soustředit, myšlenky mám jinde a od sezení na židli placatý zadek....

Proto.....TIPY TRIKY RADY, JAK SE Z UČENÍ NEZCVOKNOUT A SOUSTŘEDIT SE !!!

děkuji smile godliketummenupp

Není tady

 

#2 29. 6. 2009 11:02

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Registrovaný: 18. 4. 2008
Příspěvky: 249
Web

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahoj,
mi se celkem osvědčuje pracovat intenzivně a s pauzama. nevydžím moc dlouho, takže se třeba hodinu učím a pak si dám 15 minut na osvěžení a tak pořád dokola. Takhle vydržím déle, než když se učím v kuse.

Dnes musím taky máknout, tudíž zrovan piju kafe a koukám na babinet lol


To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

 

#3 29. 6. 2009 11:02

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahoj Sandro,
no asi hlavně začít včas (to já moc neumímsmile ) a pak prostě vydržet. Pro mě je to vždycky úleva už když stoupám po schodech ve škole a vím, že za hodku to bude za mnou!
Co studuješ a jaký ročník?
Já 19.6 teda už poslední zkoušku zvládla, taky jich bylo tentokrát dost. Šest a k tomu stejně tolik zápočtů..


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#4 29. 6. 2009 11:11

estelle
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 11. 2006
Příspěvky: 564

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahojky, takový rady bych svýho času taky uvítala. Taky si pamatuju, co bylo zkouškové za otravu. Naštěstí to mám už za sebou. Zkus to vzít z tý lepší stránky, poslední zkouška a prázdniny jsou tady, ne?
Existujou takový univerzální rady tipu jako dělat přestávky odpočívat...Mě osobně tohle vydrželo tak v prvním ročníků. Pak už to vypadalo většinou tak, že týden dva před zkouškou jsem jela těch 5, 6 hodin denně (k čemuž jsem se tak nějak přinutila a přitom to nebyl takovej opruz), občas den volna no a pak to většinou vypadalo, že poslední dva a tři dny před zkouškou jsem se učila těch 12-14 hodin a úplně ten poslední den většinou kolem těch 20. Při tomhle závěrečným tempu nemá člověk ani pomyšlení na to, že se mu nechce soustředit. Uznávám, ideální metoda to není, ale poslední roky na vejšce jsem to tak praktikovala.
Jinak držím palce a jestli mᚠještě prázdniny, tak si je užij!

Není tady

 

#5 29. 6. 2009 11:29

Lucie_82
♥♥♥----
Místo: Berlin, berlin ... :-)
Registrovaný: 18. 4. 2008
Příspěvky: 249
Web

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

No, když ono se to učení 20 hodin denně na poslední chvíli dá praktikovat, když člevěk nemá žádné další povinnosti. já třeba při škole ještě na plný úvazek (který mám rozdělený i do víkendů) pracuju, takže když se nezačnu připravovat trochu s předstihem, tak pak nemám šanci, v práci musím být fit a ne padat na hubu nevyspáním. Proto se mi právě osvědčily i ty pauzy.

A tay hodně záleží na tom, zda člověka zajímá, co studuje. v tomto ohledu si nemůžu stěžovat a i proto mě škola hodně baví tummenupp


To see a World in a Grain of Sand ... W. Blake

Není tady

 

#6 29. 6. 2009 11:39

sandrasch
♥------
Registrovaný: 29. 6. 2009
Příspěvky: 2

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Mno já sice končím teprve první ročník, ale máme celkem hodně předmětů - studuji Manažerskou informatiku....Učení na poslední zkoušku je nejhorší, mám okno jak výkladní skříň, přitom se na ni učím už týden vkuse :-D Snažím se dělat si pauzy, ale dneska to spíše vypadá tak, že mám puštěné Přátele a u toho si čtu skripta, což není až tak dobrá metoda smile Každopádně moc moc obdivuju ty z Vás, které už máte VŠ za sebou, nebo alespon dva roky....mám strach a bojím se, že to nezvládnu, i když ty Áčka svědčí o opaku,ale o známky vůbec nejde....Žádné vitamíny, apod. moc nefungujou, co?

Není tady

 

#7 29. 6. 2009 11:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Taky mě nejví bavila škola až poslední dva ročníky - protože už to byla vážně úzká specializace a dost zajímavá wink jinak doporučuju procházku. Já když bylo nejhůř, tak jsem čapla psa a vyrazila ostrým tempem na prochajdu, tak se pročistí hlava, nějak se to sesype ke straně a ještě se tam toho pak trochu vejde wink
Jinak doping nějakejma bobulema, ...no, kámoš snad pil Aloe či co a jedl Gingo? nevím, kupovala mu to maminka lol rozhodně u učení vydržel ještě míň než já, takže v tom asi spasení nehledat lol ale ten pohyb je vážně fajn a pak ještě "systém odměň" takže třebas: dočtu to až na stranu 162 a udělám tyjhrůbší výpisky (jen pár bodů) - pak si můžu pustit jedny Přátelé. z výpisek budu mít co říct ke každýmu bodu - dám si po večeři zmrzku tummenupp
Ale msylím že poměrně silná motivace jsou ty prázdniny, to mě hnalo vždy dál, aby mi nic nezbylo na září wink


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#8 29. 6. 2009 22:58

kacena
♥♥-----
Registrovaný: 20. 1. 2009
Příspěvky: 29

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

ideal je aktivne odpocivat ... takova hodinka na squashi ci v bazenu nebo treba koleckove brusle - to vyplavi endorfiny, to pak uceni jde lepe. jenze tim taky nezabijim cas cely den. lezim v uceni tak tech 10 hodin denne minimalne. mam za sebou 5 uspesnych a jednu neuspesnou zk, a jeste 3 pred sebou. zacinam byt lehce zpruzena.vzhuru do sprchy a jeste nez usnu tak projdu jeste jednou ty neinfekcni priciny neplodnosti samcu :-)
jinak mne kdosi rekl ze pry funguje dopovat se vitaminem C a asi jsem si to vsugerovala,ze to pomaha, segra zase papa piracetam - a tvrdi ze ji to pomaha, ja ucinek nepostrehla zadny.

Není tady

 

#9 30. 6. 2009 9:03

Nick3594
Host

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahoj, záleží taky na tom, zda jsi denní nebo noční typ big_smile. Já byla denní, takže vždy jsem se dvě hodiny učila, hodina pauza, nejlépe se jít vyvětrat ven, zaplavat, na kolo, procházka, zacvičit si big_smile. V sedm večer jsem to zaklapla a už neotevřela, abych se pořádně vyspala wink.

 

#10 30. 6. 2009 10:30

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno
Registrovaný: 25. 6. 2009
Příspěvky: 767

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Ahoj - mám sice VŠ už dávno za sebou, ale z vlastní zkušenosti bych doporučil opravdu
pořádně se zapotit jakýmkoli sportem - okysličí to mozek, prožene krevním řečištěm všelijaké
ty endorfiny (takže to zlepší náladu) a vůbec je to fajn...  (třeba i ta sprcha na závěr!!!!) big_smile
Nastartuje to organismus (teda ovšem jen pokud se při tom totálně nezničíš - což je asi to
hlavní riziko).
Tak držím palce ..... tummenupp

Není tady

 

#11 15. 7. 2009 10:54

Voyta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 2. 2008
Příspěvky: 372

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Nejsem sice studentka ani absolventka, navic du asi s krizkem po funuse, nicmene se to muze hodit do budoucna. Nemam s tim sice zadne zkusenosti (zatim, ale urcite na to taky 1x dojde....smile), ale kolega v praci mi doporucuje mozkovy nutrient neboli DMAE. zadny fet to neni a vedlejsi negativni ucinky to pry nema.....

Není tady

 

#12 17. 7. 2009 22:53

DarthS
♥------
Registrovaný: 4. 10. 2008
Příspěvky: 5

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Dostudoval jsem před 2 lety (shodou okolností obor Manažerská Informatika :-)). Dobrej recept na učení? Já jsem se třeba nedokázal delší dobu na to soustředit (po cca hodině jsem už do papírů jen tak zíral bez efektu). Takže jsem to kombinoval - 1 hodinku učení a pak na chvíli oddychnout (procházka, poserfovat po netu atd.). A taky mi poměrně dost pomohlo dělání si výpisků (např. zpracování státnicovejch otázek tak, aby každá byla na jednu stranu A4 apod.). Mezi přípravu materiálů počítám i dělání taháků (při této činnosti se člověk taky docela hodně naučí ;-)).

Jo, a ponocování kvůli učení??? Nikdy. Večer před státnicema jsem šel raději dřív spát (resp. jsem si šel lehnout). Učení na poslední chvíli iž moc nepomůže, to už je lepší nabrat spánkem sílu a energii na zkoušku.

Není tady

 

#13 19. 7. 2009 13:58

amba
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 857

Re: STUDENTKY A ABSOLVENTKY VŠ SEM !!!

Hlavně by sis měla najít systém učení, který je pro tebe efektivní, každý to má jinak, protože každý má jiný typ paměti. Obecné pravidlo platné pro všechny neexistuje, každému vyhovuje jiný způsob učení a zapamatování.  Nehledej žádné podpůrné prostředky, nepomůžou ti.
Nejhůře jsou na tom s učením hodně chytří lidé, kteří se v předcházejících obdobích studia nemuseli moc učit a šlo jim to "samo". Na VŠ už se učit musí, a protože nemají z dřívějška vypracovaný svůj systém učení, tak jim to dělá problém.
Na rozdíl od těch lidí, kteří se museli naučit učit, ti už svůj systém mají a "jedou".
Doporučila bych ti prostudovat knížku "Umění učit se".

Já svoje děti naučila učit se už na základní škole. Našli jsme systém, který jim vyhovoval na jejich typ paměti. V rodině se nám všichni posmívali, že máme blbce, protože se naše děti průběžně učili na ZŠ, jejich děti se nemuseli učit vůbec.

Střední školu  jejich chytré děti zvládli s odřenýma ušima, VŠ ne.
Naše děti zvládly dvě VŠ, umějí jazyky, mají akademické tituly, před i za jménem. Ne tedy proto, aby měly tituly, ale proto, aby se udržely na vysoké odborné úrovni. Jsou vyhledávanými (dobře placenými) specialisty. Práce je baví, i teď, v době krize, se jim pracovní nabídky jen hrnou.

Věř tomu, že je to jen o tom, naučit se učit a najít pro sebe ten nejefektivnější systém.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů