|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahoj, je mi jasné,že takových témat tu asi bude hafo, nicméně i tak by mě zajímalo,zda jste někdo měli ve vztahu takovou krizi,ze ste se rozesli,ale nakonec se k sobě ještě vrátili?Díky všem za názory:)
Není tady
Nooo,tak to asi zažilo dost lidí,ale z vlastní zkušenosti můžu říct,že to za moc nestojí,když se k někomu vrátíš a stejně se ten vztah rozpadne.I když věřím,že je určitě dost výjímek,kterým to vyšlo... 
Není tady
Já osobně bych to nikdy neudělala, nevím proč, ale už by to asi nebylo ono a znáte přísloví: dvakrát do stejné řeky nevstoupíš a pak je ještě jedno(nevím přesně), že když se provaz přetrhne, dá se spojit, ale už tam zůstane uzel. Navíc z mého okolí...známých, to nikdy nebylo k ničemu.
Není tady
Mám také osobní zkušenost, že znovu slepovaný vztah stojí za prd. Stejně skončil dalším rozchodem.
Není tady

a co když by ta krize byla "jen" na základě toho,že si ti dva neuměj sednout a promluvit si?U nás to vzniklo na základě netolerance z mé strany....přítel má náročné povolání, je stále pryč a já sama doma..což na to bych si zvykla...ale do toho má ještě taky koníček,který taky zabírá moc času ajá mu v tom bránila...což ted vidím jako chybu a vidím,že bylo možný to řešit jinak....kompromisem...být s ním a zároven aby on s emoh věnovat svýmu koníčku....
Není tady
Mám doma stejného chlapa + 2 děti z prvního manželství. Takže to u nás bylo práce, děti, koníčky a pak já. Trvalo mi čtyři roky než jsme se spolu nějak prokomunikovali ke vzájemné spokojenosti. Ano je to o komunikaci, ale také o toleranci. Několikrát to u nás bylo nahnuté, ale díky tomu, že už mne život pěkně vyfackoval
nenechala jsem to dojít až k rozchodu. A kdyby k tomu došlo, nikdy bych to již nelepila, jak píší ostatní, nadvazovaný provaz nikdy už tolik nevydrží.....
Není tady

Nuni napsal(a):
Mám doma stejného chlapa + 2 děti z prvního manželství. Takže to u nás bylo práce, děti, koníčky a pak já. Trvalo mi čtyři roky než jsme se spolu nějak prokomunikovali ke vzájemné spokojenosti. Ano je to o komunikaci, ale také o toleranci. Několikrát to u nás bylo nahnuté, ale díky tomu, že už mne život pěkně vyfackoval
nenechala jsem to dojít až k rozchodu. A kdyby k tomu došlo, nikdy bych to již nelepila, jak píší ostatní, nadvazovaný provaz nikdy už tolik nevydrží.....
no u nás je to první vážnější krize...a vím,že mě miloval nevím jak ted,ale asi mu to taky není jedno,vím že jemu vadilo to kdy měl pocitže já nejsem štastná...a musím říctže až ted když odjel a já měla více času přemejšlet,tak jsem zjistila,že je to skvělej kluk,miluju ho a ty kompromisy jsem moc nedělala.Ted jsem si to uvědomila a vím,že v tomhle bych přístup změnit dokázala.Neříkám,že ze mě bud ejiný člověk,nebude, stále budu výbušná,ale na tom koníčku mu hodně záleží a vidím kam to dospělo když bych nebyla schopná mu to tolerovat.Chci, a nejen to,ale začít ho v tom podporovat a sama to i vyzkoušet...myslím si,že by to pro mě takový problém nebyl ,zvlášt v létě..
Není tady

jo a chtěla jsem tím hoavně říct,že mi přijde škoda,to takhle vzdát...vztah není jen to hezký, je to i o tom špatným,ale pokud se dva dokážou domluvit,tak to přece může dál fungovat ...??
Není tady
Poppy,podle toho,co píšeš ještě na jiném vlákně,mám pocit,že přítel už nestojí o to cokoliv měnit,zlepšovat a dávat do kupy.Promiň,ale když Ti někdo řekne,že už k Tobě nic necítí,Ty by jsi s ním byla dál a dělala,že jsi to neslyšela?Přeci máš nějakou svojí hrdost,to se ho chceš doprošovat a nutit ho,aby s Tebou byl jen ze soucitu?
Není tady

tak se taky přidám
Taky mám partnera kvůli kterýmu jsem se musela naučit dělat plno věcí, které jsem dříve nedělala abychom byli spolu. Každý se musí snažít vyjít vstříc, ale musí se snažit oba !!! O časovém náročnosti koníčků to je jedna dlouha diskuze ... Poppy nevím, co má ten tvůj za koníčka, ale můj přítel a počítač to je děs
Jezdí i dost na kole a tak to jezdím s ním ať jsme spolu:)
Není tady
Poppy,
skutečně platí že, slepovaný vztah nefunguje a dvakrát nevztoupíš do stejné řeky.
Jenže taky platí, že lidé se vyvíjejí, zrají zkušenostmi a prožitými příběhy.
Ty jsi jiná, než jsi byla včera, než budeš za dvacet let....
On je jiný....
Nejde tedy o nic jiného, než abys nic neslepovala, ale abys se s přítelem zase "sešla", jen o jeden dva "zákruty spirály" výš.
Pokud se vám to podaří, má cenu se k sobě vrátit, pokud se budete stále míjet, nejnže to nemá cenu, ale ani se vám to nepovede.
Není tady

Christel napsal(a):
Nooo,tak to asi zažilo dost lidí,ale z vlastní zkušenosti můžu říct,že to za moc nestojí,když se k někomu vrátíš a stejně se ten vztah rozpadne.I když věřím,že je určitě dost výjímek,kterým to vyšlo...
Mně se to v životě stalo 2x a v obou případech to za čas stejně skončilo na stejných problémech - prostě jsme se asi přitahovali, milovali, ale nějak jsme k sobě nepásli.
Není tady
Vrátit - to asi není ten správný výraz. Spíš možná obnovit, pozměnit....
Dá, ale musejí chtít oba dva.
Není tady

Já zažila 2 vztahy, do kterých jsem se vrátila.
První bylo manželství a návrat byl ze strany manžela po nevěře. Bylo už to potom ovšem takové křečovité
Druhý byl vztah s mým již EX přítelem. Po návratu k sobě jsme měli vztah daleko hezčí než ten "první". Všechno jsme si vyříkali a zjistili, že se milujeme. A stálo to za to....byť jsme se po roce stejně rozešli.
Není tady
Rozpadlý vztah navázat jde, když chtějí oba. Jde se poučit z chyb, jde si sáhnout do vlastního svědomí a změnit to co jsem dělala blbě. Ale na druhou stranu podřizovat svůj čas jen koníčkům svého partnera a korigovat svůj čas jen v návaznosti na jeho je druhá cesta do pekel. Naopak věnovat se něčemu novému, co chci já, je lepší variatna.
Není tady
Taky věřím, že jde navázat po pauze, kdy obě strany povyrostou a do vztahu vstoupí vyzrálejší a určitě už vědí co chtějí a dokáží rozpoznat zrno od plev. Jak píše Klubko...
Já sama jsem vztah nenavazovala, nikdy jsem necítila potřebu. Takže nedokážu přesně říct, jak bych se cítila. Je jasné, že pokud oba v pauze neřešili sami sebea otázku "proč to nevyšlo" a "kde jsem udělal chybu já" a jak by šlo, a navážou úplně stejní s úplně stejnými názory a prioritami, narazí opět na ty samé problémy.
Ale pokud tady někde padlo a je pravda, že patner řekl, že k tobě nic necítí, nesnažila bych se o návrat a o partnerský vztah. Poděkovala bych za upřímnost. Bylo by to nesmyslné a proti všemu.
Není tady

Odpověď na prvotní otázku z vlastní zkušenosti: Vztah se vrátit dá, ale .....
1. Opravdu musí hodně chtít oba.
2. Neměl by začít ve stejném bodě, v jakém krachnul. Myslím to tak, že důvody ke krachu vztahu by měly být vyřešeny. Pokud přetrvává základní problém, jde vztah do kytek mnohonásobně rychleji než před tím.
Není tady
Jde to, ale opravdu se musí snažit oba dva, ne že se jeden veze.
Není tady

Po prečítaní tovjho vlákna na Medziľudských vzťahoch píšem za seba: Ja by som sa nevracala. U mňa trvá dlho, kým ma niekto dokonale vytočí a ubije vo mne nádeje a tak, ale potom je to nezvratné. Keby mi niekto pri každej hádke vyhadzoval na oči rozchod, rozišla by som sa JA s ním... a nenechala by som sa vmanipulovať k nejakému návratu. Nie som handrová bábka a ak niekto so mnou nechce byť, tak nemusí. 
Není tady
Poppy10 napsal(a):
a co když by ta krize byla "jen" na základě toho,že si ti dva neuměj sednout a promluvit si?U nás to vzniklo na základě netolerance z mé strany....přítel má náročné povolání, je stále pryč a já sama doma..což na to bych si zvykla...ale do toho má ještě taky koníček,který taky zabírá moc času ajá mu v tom bránila...což ted vidím jako chybu a vidím,že bylo možný to řešit jinak....kompromisem...být s ním a zároven aby on s emoh věnovat svýmu koníčku....
Tak to ale většinou bývá, že to lidé neumí řešit a promluvit si. Pak je pozdě.
Není tady

Selima napsal(a):
Po prečítaní tovjho vlákna na Medziľudských vzťahoch píšem za seba: Ja by som sa nevracala. U mňa trvá dlho, kým ma niekto dokonale vytočí a ubije vo mne nádeje a tak, ale potom je to nezvratné. Keby mi niekto pri každej hádke vyhadzoval na oči rozchod, rozišla by som sa JA s ním... a nenechala by som sa vmanipulovať k nejakému návratu. Nie som handrová bábka a ak niekto so mnou nechce byť, tak nemusí.
Sel, já jsem se necítila jako panenka, kterou někdo manipujuje.Spíš jsem si připadala jako magor, který vlastně ani neví, co chce. A to i po tom, co jsem zjistila, že chci zpátky svého muže.
Ty jsi možná víc v reálu než jsem byla já. Doufám, že tě doháním.
Není tady

děkuji mmoc za názory.Ano chybu jsem udelala já a potřebovala jsem dostat tuto pořádnou "facku" abych začala přemýšlet,ale opravdu přemýšlet co chci, co jsem udělala špatně a jestli mi to stojí za to....došla jsem k názoru,že jsme spolu málo mluvili,jen hádali a to je špatně...komunikace je důležitá..přítel mi už tehdy před 2měsíci řekl,že má krizi (tehdy po roce známosti ji měl taky a samo ho to přešlo) ,ale dál se ke mně choval zamilovaně,stále stejný pozornosti,když byl na služebce,volal či psal a já měla za to ,že je vše ok .Ale nebylo.Ted samozřejmě vidím,že sme si měli sednout a říct mi,co chce aby bylo jinak ,nebo co se mu nelíbí a já udělala chybu,že jsem se nezeptala...asi jsem si myslela,že ho to zase přejde,ale ono nepřešlo a tím pádem logicky musí ubývat i lásky ,že....Rozhodně vím,že největší kravinu co jsem mohla udělat,je bránit mu v jeho koníčku,ale má takové zaměstnaní,že je opravdu dost často pryč...plno kamarádek mi říkalo,jak to můžu vydržet,ale mě to zas tak nevadilo,mám svý koníčky a umím se zabavit.Šlo o to,že když přijel,chtěla jsem být s ním ale on se chtěl zároven věnovat svýmu koni.Ted vím,že jsem měla udělat kompromis a jezdit s ním(potápí se)...ale člověk si uvědomí plno věcí až toho druhýho ztratí....já tedy doufám,že jsem ho ještě neztratila a že to dáme ještě dohromady.Věci si ještě neodstěhoval všechny ,tak je to snad nadějný....
Není tady
Popi, tak budeš jezdit s ním, fajn. Ale zbyde vám nějaký čas,který skutečně budete trávit jen spolu, aniž by za tím byl ten jeho koníček?
Respektive, je on schopen být s tebou někdy sám jen tak?
Není tady

jo ještě jedna věc, říká se,že člověk se nezmění,ne nějak zásadně...ale myslím si,že člověk může na sobě zapracovat...já to rozhodně v úmyslu mám...po tom co máme ted pauzu a mám dost času přemýšlet,je mi jasný co jsem všechno zkonila...máme spolu byt na úvěr a láska byla velká...pravdou bývá,že každej vztah si projde nějakou krizí a já si říkám,že by byla škoda kdybysme to vzdali...tak ted jen musím doufat,že snad začnu příteli chybět....my spolu nedávno mluvili,přiznala jsem chybu i jsem řekla co by se s tím dalo dělat ,co bych udělala jinak,ale řekla jsem mu,že mu nechci nic slibovat,že bych chtěla aby to poznal z mého chování, a on mi tehdy odpověděl něco v tom smyslu,že se tedy uvidí,tak už jen to,že mi neřekl rovnou,že už je rozhodnutej a nechce na tom nic měnita vyslechl si mě s tím,že bylo vidět,že přemýšlí.... byl pro mě úspěch....
Není tady

Fanny5 napsal(a):
Selima napsal(a):
Sel, já jsem se necítila jako panenka, kterou někdo manipujuje.Spíš jsem si připadala jako magor, který vlastně ani neví, co chce. A to i po tom, co jsem zjistila, že chci zpátky svého muže.
Ty jsi možná víc v reálu než jsem byla já. Doufám, že tě doháním.
Nie, to nerob.
Každý sme originál a každý máme originál situácie... Preo aj u Popinky to môže byť zasa inak... aj jej muž je iný ako môj ex(vďakabohu, zrejme). Takže je to asi metóda pokusov a omylov, ale správne si vypichla, že základ je VEDIEŤ, ČO CHCEM JA.
Není tady