|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
adavok, VŠECHNY děti tvého manžela mají nárok ...
Každá svobodná bezdětná žena si může vybrat - nezadaného, bezdětného a "mít ho" jenom pro sebe a své děti..
Anebo muže, který už nějaké děti má se všemi důsledky, které to obnáší.
A dle mého názoru si má zodpovědný otec rozmyslet, jaké má příjmy a podle toho si pořizovat děti s dalšími manželkami.
Co kdybys ty byla ta první? Uvažovalas o tom někdy?
Za "neplacení a zpětné výživné" se omlouvám. Ale zase - jestli soudce přisoudil zpětně zvýšené výživné, jistě pro to byl důvod a taky finance u otce. Tuhle se tady rozebíralo, že je statisticky dokázáno, že měsíční náklady na studenta jsou cca 10 000,- Kč. To znamená, že otec by měl platit 5 000,- měsíčně výživného. Na první pohled se mi to zdálo dost. Ale pak - mám syna vysokoškoláka, předtím byl na střední a dcerka na vysoké. Jen notebook stojí spoustu peněz, netové připojení, učebnice, lyžáky a vodácké kurzy a a a a a. oblečení, boty, ... Zkus adavok někdy počítat. Až budou tvé děti větší. I ostatní druhé ženy, které nejsou soudné. Chápu, že chtějí to nejlepší pro ty své dětičky, ale i ty druhé od jejich partnera jsou lidé.
Dtto platí pro opak - bezdětný partner a partnerka s dětmi z předchozího manželství. Nestraním prvním manželkám, ale spravedlosti.
Upravil(a) majkafa (25. 8. 2009 22:14)
jj.,souhlas...
Ano,přemýšlela jsem o tom,kdybych byla já ta první nebo kdybych se měla nyní třeba rozvést,určitě bych si zařídila nový život jak nejlíp bych uměla(třeba se i znovu vdala),výživné bych požadovala,aby děti byly zabezpečené,ale zároveň ne zbytečně přemrštěné a rozhodně bych se nemstila BM,nekoukala bych co si nového pořídil,pro děti by mi stačilo tak akorát a v klidu bych si žila svůj nový život a BM ať má taky svůj nový život.Vše v klidu v pohodě po domluvě.Život je moc krátkej na takový Žabomyší války...
Není tady
Co kdyby adavok, tvůj muž měl své děti z prvního vztahu v trvalé péči, vzala by sis ho taky?
adavok napsal(a):
majkafa napsal(a):
Co kdyby adavok, tvůj muž měl své děti z prvního vztahu v trvalé péči, vzala by sis ho taky?
Tak to bych si tedy nevzala,v té době mi bylo 20let.
Děkuji za odpověď. To mi stačí.
A to já bych si zase manžela vzala!Jednu dobu jsme to i tak chtěli,ale matka začala vyvíjet takový nehorázný nátlak na potomka,že rychle couvnul......
Není tady
Naše slečna milenka se raději tváří, že žádné děti mého BM z jeho manželství neexistují. Je to tak jistě pohodlnější. Nikdy je nevidět a nikdy o nich nic neslyšet ... Nikdy s nimi nijak nekomunikovat nejenom ona ale ani jejich táta. O nějakých dárcích k narozákám, svátku či příspěvku třeba na koupi notebooku, lyžák, řidičák, výživné minimální s tím, že je BM ve finanční tísni, dcerce na zařizování bytu ani nemluvě. Finanční tíseň mě tenkrát hodně rozesmála, když vím, za kolik jsme prodali náš dům, když manžel odešel ke slečně a že jsme si rozdělili kupní cenu na půlku. Nechápu, že mu nebyla hanba mi něco takového napsat.
Díkybohu, že mám dobrou práci a mé děti nemusí strádat. Když je druhý rodič vygumoval, jakoby neexistovaly.
Upravil(a) majkafa (25. 8. 2009 22:30)
Když žádala naše bio matka o zvýšení v lednu,že to chce třeba zpětně od ledna předešlého roku,proč nežádala hned ten aktuální rok o který šlo(nástup syna na střední školu),to věděla,že bude třeba více nákladů za školu,to ty peníze nepotřebovala hned?...ale pak zpětně,aby to byl balík a mohla si povyrazit,to je ok. - toť k tomu,že soudce měl důvod...
...jo a jěště jedna jabkárna od BM:já v té době na ÚP po první mateřské a manžovi přišla o 3 dny dýl výplata(pro celý podnik)a naše bio matka místo aby zavolala,jestli peníze poslal nebo co se děje(nikdy se nestalo,že by zaplatil dýl nebo vůbec),tak šla na soud a manža nevědomky dostal exekuci na plat-to bylo překvapení...
...to je žůžo,co?
...jěště pro upřesnění,aby tady zase nebyly nějaké dohady-já je nerozvedla,manža už byl 2 roky rozvedený,tak jen pro představu a pořádek...
Není tady
majkafa napsal(a):
Naše slečna milenka se raději tváří, že žádné děti mého BM z jeho manželství neexistují. Je to tak jistě pohodlnější. Nikdy je nevidět a nikdy o nich nic neslyšet ... Nikdy s nimi nijak nekomunikovat nejenom ona ale ani jejich táta. O nějakých dárcích k narozákám, svátku či příspěvku třeba na koupi notebooku, lyžák, řidičák, výživné minimální s tím, že je BM ve finanční tísni, dcerce na zařizování bytu ani nemluvě. Finanční tíseň mě tenkrát hodně rozesmála, když vím, za kolik jsme prodali náš dům, když manžel odešel ke slečně a že jsme si rozdělili kupní cenu na půlku. Nechápu, že mu nebyla hanba mi něco takového napsat.
Díkybohu, že mám dobrou práci a mé děti nemusí strádat. Když je druhý rodič vygumoval, jakoby neexistovaly.
...jo tak to je smutný...
Není tady

adavok napsal(a):
Když žádala naše bio matka o zvýšení v lednu,že to chce třeba zpětně od ledna předešlého roku,proč nežádala hned ten aktuální rok o který šlo(nástup syna na střední školu),to věděla,že bude třeba více nákladů za školu,to ty peníze nepotřebovala hned?...ale pak zpětně,aby to byl balík a mohla si povyrazit,to je ok. - toť k tomu,že soudce měl důvod...
...jěště pro upřesnění,aby tady zase nebyly nějaké dohady-já je nerozvedla,manža už byl 2 roky rozvedený,tak jen pro představu a pořádek...
To je jedno jestli ona žádala nebo nežádala..........soud stejně rozhodně zpětně sám od sebe........u nás to tak bylo........vždycky se zvyšuje při změně školy .....což jsem netušila
Není tady
ženský prosím poradte mi
Taky potřebuju zvýšit alimenty.
Ale ještě jsem je nikdy nezvyšovala, na 16letýho kluka beru 500Kč (byla jsem svobodná matka a proběhla tenkrát i zkouška krve).
Ale ted už je to fakt neunosný, kluk jde do prváku, bude dojíždět, navíc bych mu chtěla dát stavebko.
Bio otce nikde neviděl, ani já od soudu ne, ale vím, že pracuje pořád ve stejné firmě , živí se černým řemeslem, tak výplatu má asi pěknou. A už nemá žádnou vyživovací povinnost.
Já prostě sama sepsání nedám. Hledala jsem i po netu různý formuláře ale prostě nic nenašla.
Nebo si mám najmout nějakýho advokáta na sepsání?
Poradíte?
Není tady

Dusicko, já našla toto www.zbynekmlcoch.cz ale musím říct, že jak jsem to zběžně projela, určitě bych to upravila. Nebo skoč na sociálku, měli by ti pomoct. Pětikilo, bože, kámoška má na kluka litr, půjde na VŠ, ale dohodli se na školným napůl... nejhorší je, že tenhle tatínek fakt nemá. Ne každá máme dítě s frajerem, co jezdí v novým autě, v zimě Alpy, v létě Maledivy...
Není tady
majkafa napsal(a):
Ano jsou různé BM A BM, chápu. Já jsem již také rezignovala. Poznala jsem svého partnera, když byl 4 roky rozvedený, po roce jsme začali spolu bydlet a jak sám řekl, tehdy to začalo. Brali jsme si holky pravidelně každý druhý víkend, první BM začalo vadit, že věci které jim kupujeme jsem vybírala já a všechny nám je posílala zpět. Vadilo, že jsem kredit dobíjela já a ne otec, protože zrovna neměl cestu do města. Po půl roce jsme vše přestali kupovat. Pak jsem jí začala vadit já, že si nepřeje, abych při víkendu kdy jsou holky u otce u toho byla. Pro děti jen to nejlepší, takže jsem poslušně jezdila domů, každý druhý víkend. Po roce zase, že holkám nic nekupujeme. Odmítla jsem dál jezdit jako pako domů, tak to skončilo tím, že je má jen v sobotu na osum hodin, dál si nepřeje aby se s nima stýkal. Máme na ně špatný vliv, a nejsme schopni jim zajistit standard na který jsou zvyklé - doslova citováno u soudu.
Byt jí zůstal, dnes je podruhé vdaná má třetí dítě a pořád je něco špatně. Ano mé svobodné rozhodnutí bylo, že mám rozvedeného chlapa se závazky a jelikož není milionář děti mít nebudu.
To moje zkušenost.
Není tady

Na tomhle vlákně je vidět, jak některé ženské umí vyjít s alimety ve výši 500 a jiné nevýjdou ani se 3 - 4 tisíci.
Já bohužel mám ve svém okolí právě taky takové matky, které zdírají BM z kůže. Bohužel je taky vidět, že ty peníze děti neuvidí, ale všechno si to matinka vyčerpá ve svůj prospěch....plastika, nové auto. A děti chodí tak strašně oblékané a ani na dovolenou je nevezme 
Za tohle bych tu ženskou normálně praštila.
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Na tomhle vlákně je vidět, jak některé ženské umí vyjít s alimety ve výši 500 a jiné nevýjdou ani se 3 - 4 tisíci.
Já bohužel mám ve svém okolí právě taky takové matky, které zdírají BM z kůže. Bohužel je taky vidět, že ty peníze děti neuvidí, ale všechno si to matinka vyčerpá ve svůj prospěch....plastika, nové auto. A děti chodí tak strašně oblékané a ani na dovolenou je nevezme
Za tohle bych tu ženskou normálně praštila.
Kuřátko, ty vyjdeš s 1.000 Kč (500 Kč ty a 500 Kč BM) pro dítě na měsíc? Pokud ano, tak se skláním
a uznávám, že jsi čarodějka
Já dítěti za 1.000 Kč nezajistím ani ty nejzákladnější věci v měsíci...měsíčník 214 Kč, kredit 200 Kč, stravné do školy 500 Kč, antikoncepce 150,- Kč - jéééééééva, vidíš, už jsem to přešvihla. Takže podle všeho jsem ta nenažraná matka, když žádám po BM adekvátní čátku...promiň, ale NAŠE dítě chodí do školy, myje se, používá kosmetiku, peru ji věci (nerada bych ji prala jednou měsíčně), chodí na záchod, bývá nemocná, mívá narozeniny, chodí obutá a taky oblečená, taky ji rostou vlasy a alespoň jednou za čas jde ke kadeřníkovi a určitě jsem tady nevyjmenovala vše co potřebuje k běžnému a ne nadstandartnímu životu a určitě to nepokryje částka 500 Kč od BM, respektive jejího tatínka. Jak už jsem psala v několika svých příspěvcích, není to moje dítě, ale NAŠE a tak bych ráda, aby se podílel alespoň stejnou částkou jako já, když už ji nehladí, když je jí ouvej, když ji euvaří čaj, když je nemocná, když si nevyslechne její trápení a radosti....možná že proto jsem pro některé tady z vás sobecká matka a chudáka BM zdírám z kůže, ale pro NAŠE dítě budu vůči němu klidně sobecká... A věř, že mi jeho nová žena ani syn nevadí, naopak, myslím si, že kdyby ji nebylo, tak by NAŠE dcera nevídala tatínka ani jednou za čas...
Není tady

Kuřátko napsal(a):
liborekkontakt, asi jsi mě špatně pochopil. To doposud, bylo tam kde dítě bydlí po rozvodu rodičů.....podnájem, byt který mi zůstal a já vyplatila manžela, byt který jsem si koupila po tom, co mě vyplatil manžel.
Rozhodně nejsem zastáncem toho, aby dva spolu zůstali jen proto, že mají dítě. A to dítě pak třeba vyrůstalo v neustále napjatém prostředí.
Ono hlavně záleží, jestli ti rodiče mají rozum. Pokud ne, zůstane napjaté prostředí i po rozvodu. Budou se handrkovat o všechno a chudák dítě se stane rukojmím
Není tady

dusička napsal(a):
ženský prosím poradte mi
Taky potřebuju zvýšit alimenty.
Ale ještě jsem je nikdy nezvyšovala, na 16letýho kluka beru 500Kč (byla jsem svobodná matka a proběhla tenkrát i zkouška krve).
Ale ted už je to fakt neunosný, kluk jde do prváku, bude dojíždět, navíc bych mu chtěla dát stavebko.
Bio otce nikde neviděl, ani já od soudu ne, ale vím, že pracuje pořád ve stejné firmě , živí se černým řemeslem, tak výplatu má asi pěknou. A už nemá žádnou vyživovací povinnost.
Já prostě sama sepsání nedám. Hledala jsem i po netu různý formuláře ale prostě nic nenašla.
Nebo si mám najmout nějakýho advokáta na sepsání?
Poradíte?
Občanská poradna. Je v každém větším městě a poradí ti tam i sepíší, co potřebuješ, za pár šestáků v řádu desetikorun. Seznam občanských poraden určitě na inetu najdeš
Není tady

Rozárko, já znám holku, co vyjde. O tom, jak je to smutný nemá smysl psát. Kluk chodí na brigády, mobil neměl nikdy nejlepší ze třídy...
Podívej, pokud otec má a nechce dávat, je to idiot. Ale některý otec má, protože nová partnerka má. Někdo fakt nemá - jsou chlapi, co dělají za 15 000,- . Je to prostě složitější.
Není tady

Dušičko
http://www.obcanskeporadny.cz/
Není tady
Mashanko - děkuju moc
já jsem prostě lempl, už leta říkám, že bych měla zvýšit, ale prostě ten pocit sedět u soudu a říkat si o prachy - ta představa - to mě prostě ničí. Ale nedá se nic dělat.
Doopravdy z 1000Kč na kluka nevyjdu. - to odpověd pro Kuřátko.
1000Kč je možná tak 500 na obědy ve škole , zbytek na svačiny (at už dělané doma) nebo kupovaný.
A kde je ten zbytek?
Autobus do školy, snídaně,večeře (puberták - je normální sníst 10 rohlíků s něčím). Boty,prostě oblečení celkově. Floorbal a jiné.
Navíc chci založit pro něco stavebko, pojistku na úraz - nemá. Takže asi tak.
Není tady
Dušičko, tys mi vyrazila dech- s tou 500kč
Ale nechci ti hned nadávat
neznám Vaši situaci a plat BM atd...
Ale jedno je jisté z 1 tis. Kč (každý polovinu) nemůže žádné dítě vyžít tak, jak dnes je takový základní standard . Např. standardem u středoškoláků (lyžák, studijní pobyt..atd, taneční, očkování -cojávím všechno). A opravdu si myslím, že je to standard. Jezdí na tyto aktivity ty děti všechny, myslím ze třídy...
Já jsem byla také tak "tolerantní" a nechala BM přispívat 2 tis. Kč asi 10let. Když šla dcera na G. zjistila jsem , že nároky stouply o hodně. BM mi řekl, "že není vhdoná doba pro zvyšování ali". A když odmítl přidat na brýle a čočky, tak jsem zjistila, že vlastně jsem hloupá já, dělám ze sebe svatou, abych nemusela jít do sporu, přičemž jsem věděla, že bm bere necelých 50t./měs. My jsme to zvládali, to ano, ale opravdu mi to přišlo nefér. "nové" peníze nyní dáváíme na stsp dceři.
Šla jsem k právničce, k soudu,nechal všechno "na uvážení soudu" a soudkyně mu dala 6tis. (víc jsem nežádala- to jsem nečekal - doufala jsem ve 3.t) a rok zpětně a řekla, že to je nejméně, že by měl ještě platit další výdaje (nad rámec běžného výživného)
Poradí ti a pomohou na sociálce, kde mi nabídli pomoc (šla jsem nakonec ke známé -advok).
Nenechávej to tak, poškozuješ dítě. A ty jsi v souč. době jediná, kdo mu může pomoci. Uvědom si , že má 16 (píšeš že ano..?), že to uděláš jen jednou, protže má za 2 rpky 18, a to už si bude muset žádat sám. Já jsem si uvědomila, že moje dcera by si nic nevyžádala, že by se bála atd, a že by se taky mohlo stát, že by jí otec nic nepříspíval (urazí se a je to..to už znám). A ona je "hrdá", nikam by nešla a nic nežádala, tak vím, že bych měla problém. Vš už bude zase vyšší standard, i když bude i vydělávat u studií
Upravil(a) Wiki (27. 8. 2009 11:58)
Není tady

dusička napsal(a):
Mashanko - děkuju moc
já jsem prostě lempl, už leta říkám, že bych měla zvýšit, ale prostě ten pocit sedět u soudu a říkat si o prachy - ta představa - to mě prostě ničí. Ale nedá se nic dělat.
1000Kč je možná tak 500 na obědy ve škole , zbytek na svačiny (at už dělané doma) nebo kupovaný.
A kde je ten zbytek?
Autobus do školy, snídaně,večeře (puberták - je normální sníst 10 rohlíků s něčím). Boty,prostě oblečení celkově. Floorbal a jiné.
Ano, s 500 se vyjít moc nedá. Ale je překvapivé, jak jiné matky mají 4 tisíce a ještě se jim to zdá málo.
Já dostávám na syna 2 tisíce. Na domácnosti jsem se podílela 3 roky úplně sama a teda jako rozhodně mě nikdy nenapadlo počítat kolikrát dítě spláchne, že mu peru věci, že svítí atd. Tohle mi přijde docela ujeté. A vůči svému dítěti dost ubohé. je to můj syn, mám ho ráda a pokud jemu chci dopřát, tak uberu sobě.
Když něco dražšího malému koupím nebo jede do školy v přírodě, tak pisnu BM jestli by mi polovinou nepřispěl. Někdy přispěje, teď zrovna úž půl roku nemá, tak mi nic nedá. Ale rohodně jej kvůli tomu nebudu tahat po soudech. I když vím, že kdyby chtěl tak má 
Není tady
některé ženské umí vyjít s alimety ve výši 500
UMÍ??? Snad musí, ne, když prostě víc dostat nemůžou?
jiné matky mají 4 tisíce a ještě se jim to zdá málo
No, když si v manželství zvykly na vyšší standard - ony nebo decka - tak se špatně slevuje.
Není tady

javena napsal(a):
Rozárko, já znám holku, co vyjde. O tom, jak je to smutný nemá smysl psát. Kluk chodí na brigády, mobil neměl nikdy nejlepší ze třídy...
Podívej, pokud otec má a nechce dávat, je to idiot. Ale některý otec má, protože nová partnerka má. Někdo fakt nemá - jsou chlapi, co dělají za 15 000,- . Je to prostě složitější.
mobil neměl nikdy nejlepší ze třídy... ?????? Co to je za hodnocení situace ??? 
Není tady

dusička napsal(a):
Mashanko - děkuju moc
A kde je ten zbytek?
Prosímtě, klídek. Pokud přijdeš k soudu požádat o zvýšení s tím, že dosud bylo výživné 500,-, nebudeš muset říkat ani zdůvodňovat vůbec nic
Není tady