Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 25. 8. 2009 14:06

Majka.Praha
♥------
Místo: Praha

Re: "alimenty"

Frigo napsal(a):

Majka.Praha napsal(a):

... "když jeden z rodičů má slušný příjem, tak by i jeho dítě mělo mít takové podmínky"

Slušný otec a bývalý manžel se slušným platem = bezedný zdroj peněz pro bývalou manželku? :-))

ale to snad většinou není pravda..  Tedy soudím podle sebe.  Ty děti jsou přeci i jeho a co to stojí, musí posoudit každý sám.   Já tedy po ex nikdy nechtěla ani kačku navíc, která by byla pro mně.  Je to výhradně pro děti.

Myslíš? :-)
Přítel má dvě děti, dospělý syn (22 let) dostává 10 000, 14 letá 2 000 (v současnosti čekají na soud kvůli úpravě výživného dcery).  Obě děti bydlejí s mámou :-)

Není tady

#52 25. 8. 2009 14:08

Bája
♥♥-----

Ahoj všem,

tak,dnes jsem se konečně! zaregistrovala a už taky můžu přispívat.......A hned takovéto téma..

Tak jo.
Chcete vědět,KOLIK platí na svého zdravého skorodospělého syna můj manžel,který má výdělek i s přidavky průměrně cca 50 táců?A bydlíme  v bytě v nájmu, poplatky plus nájemné 16 000,jsme manželé,máme spolu malou holčičku(já na MD) a já ještě dvě dcerky z prvního manželství?Dluhy z dělení jeho i mého SJM nepočítám.....

18 OOO korunčeských

Hm?
Vše ve prospěch 'dítete',že:-((

Není tady

#53 25. 8. 2009 14:08

Majka.Praha
♥------

Nuni napsal(a):

Já to asi pořád dost dobře nechápu, můžete mi to někdo prosím vysvětlit. Podle jakého paragrafu je otec povinen kromě výživného, ještě platit vedlejší výdaje?? Přece pokud by ta matka žila s otcem a neměli na např. tábor, dovolenou a tak, tak na ni nepojedou, a zatím mám pocit, že to je hon na to jak to dítěti dopřát za jakou koliv cenu ..... a klidně mě ukamenujte kapitulation

Já s tebou souhlasím... Obzvlášť, když máma je na podpoře (v Praze:-)) a táta pracuje, zvyšuje si kvalifikaci, šetří kde se dá.

Není tady

#54 25. 8. 2009 14:10

Majka.Praha
♥------

:-)

Bája napsal(a):

Ahoj všem,

tak,dnes jsem se konečně! zaregistrovala a už taky můžu přispívat.......A hned takovéto téma..

Tak jo.
Chcete vědět,KOLIK platí na svého zdravého skorodospělého syna můj manžel,který má výdělek i s přidavky průměrně cca 50 táců?A bydlíme  v bytě v nájmu, poplatky plus nájemné 16 000,jsme manželé,máme spolu malou holčičku(já na MD) a já ještě dvě dcerky z prvního manželství?Dluhy z dělení jeho i mého SJM nepočítám.....

18 OOO korunčeských

Hm?
Vše ve prospěch 'dítete',že:-((

Není tady

#55 25. 8. 2009 14:15

javena
♥♥♥♥♥♥-

Asi budu mírně offtopic, ale na jaký přídavky má nárok člověk, co bere 50 litrů měsíčně? va

Není tady

#56 25. 8. 2009 14:17

Bája
♥♥-----

Javena:-)))

No-na bydlení,vojenskej:-)
To mají všichni vojáci bez rozdílu,k platu 10 litrů..

Není tady

#57 25. 8. 2009 14:22

javena
♥♥♥♥♥♥-

Bája napsal(a):

Javena:-)))

No-na bydlení,vojenskej:-)
To mají všichni vojáci bez rozdílu,k platu 10 litrů..

Jo, táák, já se lekla, že mi na socce strašně lhali. big_smile Nemám totiž na nic nárok, neb se snažím, do práce chodím a účty si platím dumbom a nemám zdaleka průměrný pražský plat. Tak mě to trochu dostalo... lol

Není tady

#58 25. 8. 2009 15:50

Rozárka*
♥♥♥----
Místo: Ostrava

Frigo napsal(a):

Rozárko, to je zajímavé, jak se liší soudy. My měli sepsánu dohodu na dvě děti - pevnou měsíční částku a 1/2 ostatních nákladů - sport, školy v přírodě a podobně, ale soudkyně to z rozsudku vyhodila s tím, že musím přesně zpočítat, kolik to je a pak o to navýšit měsíční platby. Nechápu, jak si to představovala, když každý rok se vyskytne něco jiného. Ale takto napsáno je to prý soudně nevymahatelné. No, naštěstí v tomto směru máme asi vyjímečného tatínka, takže se sice cuká, ale nakonec většinou přispěje.

Asi jsem se špatně vyjádřila, ani naše soudkyně neumožila v rozsudku 1/2 mimořádných nákladů, takže jsem žádost navýšila na 4.000 měsíčně, s tím, že od původního návrhu je to 500 Kč měsíčně navíc (ročně 6.000 Kč), ale jestli to tu polovinu nákladů pokryje nevím, nejsem věštěc, abych viděla, co se všechno může stát - rovnátka, pomůcky do školy, atd.)

Není tady

#59 25. 8. 2009 15:52

Rozárka*
♥♥♥----

Majka.Praha napsal(a):

... "když jeden z rodičů má slušný příjem, tak by i jeho dítě mělo mít takové podmínky"

Slušný otec a bývalý manžel se slušným platem = bezedný zdroj peněz pro bývalou manželku? :-))

Nejspíš nejsi matka samoživitelka, viď? Jinak by jsi mluvila asi jinak. Chápu, že se občas některé maminky hojí na tatíncích, ale myslím že v naší republice je to spíše v současné době naopak a tatínci platí menší polovinu na výživu dětí a s tm spojené další výdaje...

Není tady

#60 25. 8. 2009 16:01

Nuni
♥♥♥----

Rozárka* napsal(a):

Majka.Praha napsal(a):

Nejspíš nejsi matka samoživitelka, viď? Jinak by jsi mluvila asi jinak. Chápu, že se občas některé maminky hojí na tatíncích, ale myslím že v naší republice je to spíše v současné době naopak a tatínci platí menší polovinu na výživu dětí a s tm spojené další výdaje...

Hmmm, já bych to zase co slyším kolem sebe řekla obráceně. A myslím, že problém je skutečně někde jinde. Pokud vím mají se oba rodiče podílet stejným dílem, dobře když vemu, že matka se o dítě stará a vychovává, vemu polovinu nákladů. My platíme na obě holky 8tis, tz. že matka by měla dát ať to ponížím o tu starost 6tis. to je 14 tisíc měsíčně, no snad ani není možné, aby tohle dvě děti spotřebovali, nebo ano??? Bavím se samozřejmě o zdravých dětech. My jako dva dospělí máme na měsíc 4 tis na jídlo, po zaplacení, nájmu, alimentů a spoření. Nevím kde bychom jako brali ještě na nějaké vedlejší výdaje. O nějaké hypotéce na byt si můžeme nechat jenom zdát a dovolená, ten výraz neznám.

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#61 25. 8. 2009 16:03

Rozárka*
♥♥♥----

Nuni napsal(a):

Já to asi pořád dost dobře nechápu, můžete mi to někdo prosím vysvětlit. Podle jakého paragrafu je otec povinen kromě výživného, ještě platit vedlejší výdaje?? Přece pokud by ta matka žila s otcem a neměli na např. tábor, dovolenou a tak, tak na ni nepojedou, a zatím mám pocit, že to je hon na to jak to dítěti dopřát za jakou koliv cenu ..... a klidně mě ukamenujte kapitulation

Asi jsi dostatečně nečetla některé příspěvky, protože bylo, že se přihlíží k výši platů obou rodičů a samozřejmě pokud otec bude žít na úrovni životního minima, tak po něm nikdo nemůže chtít zaplatit něco nad rámec výživného, které je tím pádem ale taky hodně nízké a neodpovídá skutečné polovině nákladů na dítě. Ale pokud otcův plat je dostatečný a může si dovolit dovolenou u moře a případně financovat 2 auta, tak by měl mít i na to přispět svému dítku polovinou na tábor nebo na rovnátka.... I po rozvodu tohle dítě zůstává z 50% jeho a tak by se měl podílet 50% financí...docela logické počty. Nikdo nemluvil o nadstandartním příspěvku, ale ne příspěvky na mimořádné výdaje (rovnátka, škola v přírodě, sportovní vybavení, případně vybavení dětského pokoje...) tohle všechno jsou výdaje, které měsíčně nejsou zahrnuty do výše výživného na dítě.

Není tady

#62 25. 8. 2009 16:26

Nuni
♥♥♥----

Rozárka* napsal(a):

Nuni napsal(a):

Asi jsi dostatečně nečetla některé příspěvky, protože bylo, že se přihlíží k výši platů obou rodičů a samozřejmě pokud otec bude žít na úrovni životního minima, tak po něm nikdo nemůže chtít zaplatit něco nad rámec výživného, které je tím pádem ale taky hodně nízké a neodpovídá skutečné polovině nákladů na dítě. Ale pokud otcův plat je dostatečný a může si dovolit dovolenou u moře a případně financovat 2 auta, tak by měl mít i na to přispět svému dítku polovinou na tábor nebo na rovnátka.... I po rozvodu tohle dítě zůstává z 50% jeho a tak by se měl podílet 50% financí...docela logické počty. Nikdo nemluvil o nadstandartním příspěvku, ale ne příspěvky na mimořádné výdaje (rovnátka, škola v přírodě, sportovní vybavení, případně vybavení dětského pokoje...) tohle všechno jsou výdaje, které měsíčně nejsou zahrnuty do výše výživného na dítě.

Jak napsala Javena, každý má ten standard úplně někde jinde............

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#63 25. 8. 2009 16:30

Rozárka*
♥♥♥----

Nuni napsal(a):

Rozárka* napsal(a):

Majka.Praha napsal(a):

Hmmm, já bych to zase co slyším kolem sebe řekla obráceně. A myslím, že problém je skutečně někde jinde. Pokud vím mají se oba rodiče podílet stejným dílem, dobře když vemu, že matka se o dítě stará a vychovává, vemu polovinu nákladů. My platíme na obě holky 8tis, tz. že matka by měla dát ať to ponížím o tu starost 6tis. to je 14 tisíc měsíčně, no snad ani není možné, aby tohle dvě děti spotřebovali, nebo ano??? Bavím se samozřejmě o zdravých dětech. My jako dva dospělí máme na měsíc 4 tis na jídlo, po zaplacení, nájmu, alimentů a spoření. Nevím kde bychom jako brali ještě na nějaké vedlejší výdaje. O nějaké hypotéce na byt si můžeme nechat jenom zdát a dovolená, ten výraz neznám.

Ano, jak říkáš, měli by se podílet stejným dílem...řeknu ti svůj případ, částku 3.500 jsem vypočetla přesnou polovinu měsíčních nákladů na dceru (nájem, telefon (200), antikoncepci (nutná ze zdrav. důvodů a jedna z nejlevnějších i když lékařka doporučovala podstatně dražší variantu), měsíčník, jídlo a drogerii, pojištění...a to věř, že jsem se držela při zemi a dcera má opravdu jen nejnutnější. Mi po zaplacení všech nutných výdajů zůstane na jídlo, drogerii a oblečení 3.000 pro obě. Nemám na to jezdit na dovolenou a dcera to chápe, takže když může ze školou na lyže, tak se ji snažím dopřát jednou za rok aspoň tohle. Z měsíční částky 7.000 , mi BM přispíval 1.500 Kč a to mi jako polovina nákladů nepřijde ani náhodou a to má plat 2x větší než já. Neví co to je se starat, když je nemocná, co to je škola a její trápení...teď za prázdniny ji viděl 1 týden... A to ji platím sama pojistku, protože tatínkovi se zdá necelých 300 kč měsíčně moc a tak ji po rozvodu chtěl zrušit... Každá z nás má asi jiné zkušenosti a věř, že jsem nové dítko BM i hlídávala...dumbom

Není tady

#64 25. 8. 2009 16:39

Rozárka*
♥♥♥----

Nuni napsal(a):

Jak napsala Javena, každý má ten standard úplně někde jinde............

Nemyslím si, že nadstandardní je zaplatit dítěti 1x lyžařský výcvik na ZŠ a 1x na střední škole... Ano, pokud se rozhodnu že chci, aby mé dítko mělo náušnice s diamantama, tak to je navíc a je to mé rozhodnutí, tak se s tím buď poperu sama a nebo zvolím jiné na které mám. Ale kdyby jsme žili s BM společně, taky by jsme dceři koupili v jejich skoro 18 letech novou postel a nenechali ji spát na té, kterou dostala v 1 roce a už se na ni nedá pořádně spát, že se rozpadá... U nás na to manžel neslyšel, takže jsem koupila postel sama (za 2.000) a babička s dědou z mé strany koupili matraci... Navíc je smutné, když vlastní matka BM mu řekne, že nemá zapomínat, že má i dítě z prvního manželství a chtěné!

Víš, taky by mě vyšlo levněji poslat bydlet dceru k tatínkovi, platit na ni 1.500 a o nic dalšího se nestarat, ale je to NAŠE dítě!!!

Není tady

#65 25. 8. 2009 16:46

Rozárka*
♥♥♥----

Nuni, ve svém vláknu Rozvedený se závazky jsi se ptala, zda se počítá tvůj příjem do výše příjmu na výpočet alimentů....nepočítá se v tom směru, že by z tvého platu šly nějaké prostředky jeho dětem, jen se přihlíží, jakou čátkou se můžeš podílet na vaši společné domácnosti, pokud spolu bydlíte. Vím to z vlastní zkušenosti, plat manželky mého BM se bral v potaz jen při výživě jejich dítěte a jejich domácnosti, jako že BM nemusí financovat celou jejich domácnost a živit svou ženu i dítě sám, ale že se na jejich výživě podílí i ona.

Není tady

#66 25. 8. 2009 18:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nun: "Přece pokud by ta matka žila s otcem a neměli na např. tábor, dovolenou a tak, tak na ni nepojedou, a zatím mám pocit, že to je hon na to jak to dítěti dopřát za jakou koliv cenu ..... "

Co to tady povídáš? va Normální rodiče se setsakryš snaží, aby pro své dítě udělali cokoliv. Jako nenormální mi naopak připadá, když "zodpovědný" tatínek nemá na to, aby vlastnímu děcku nedopřál ani obyčejný tábor a dovolí si založit další rodinu.
A proč by 2 děti neměly spotřebovat 14 000? Když uvážíš poplatky ve škole (proč by dítě např. nemělo studovat soukromou školu jen proto, že tatínek si nerozuměl s maminkou?), oblečení, obutí, školní akce, léčebné výlohy - už jenom třeba brýle stojí pár tisíc, a taky by rodiče snad měli něco pro děti šetřit, ne? Třeba stavebko... K těm 14 tisícům u středoškoláka se dostaneš velice lehce, jenom chtít wink.

Majka.Praha: "Slušný otec a bývalý manžel se slušným platem = bezedný zdroj peněz pro bývalou manželku? :-))
Rozárka: "Nejspíš nejsi matka samoživitelka, viď?"

No samozřejmě, že není, Rozárko. Je to evidentně žena, která si začala s rozvedeným tatíkem a potřebuje, aby něco zbylo i na ni..... wink

Rozárka: "I po rozvodu tohle dítě zůstává z 50% jeho a tak by se měl podílet 50% financí..."

A dokonce by měl přispívat i větší částkou, protože veškerá starost o dítě mu obvykle odpadá (úkoly, stresy ze školy, zdravotní potíže, kroužky....)

Bájo, nezlob se na mě, fakt nic ve zlém, ale proč sis pořizovala svoje třetí dítě s mužem, který už jedno měl? Když jsi věděla, že máš ještě dluhy z dělení SJM a "musíš" bydlet v nájmu? (Ostatně, s vojákem to máš finančně značně jednodušší, než když si žena vezme rozvedeného chlapa pracujícího ve fabrice) Chápu, že chceš pro své dítě něco urvat, ale jeho syn snad ve své době taky "vznikl" z lásky, ne? va

Není tady

#67 25. 8. 2009 19:49

Bája
♥♥-----

Tercilla

no-o důvodech toho, proč jsem si 'pořizovala ' díté, bych zde opravdu nerada polemizovala....

Zeptám se Tě -
Tobě normální připadá,aby DVĚ DĚTI STEJNÉHO OTCE měly jedno 18 000 -a druhému se nemohly koupit třeba ani plíny, nové boty,když původní  tlačí anebo řešit,zda jet nebo nejet na pohotovost,když ta stojí 90Kč a před výplatou je i tohle veliký zásah do rozpočtu?!

Copak se tady bavíme o 'chudáku dítěti z prvního manželství,které už tak dostává málo-a já mu ještě z toho jeho mála chci urvávat pro vlastní hladový krk'usch???

Není tady

#68 25. 8. 2009 20:39

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Bájo, nějak mi v tvých výpočtech chybí alimenty za tvoje dvě dcery z prvního manželství, když je zminuješ....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#69 25. 8. 2009 20:40

Olympia
Host

.

Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 18:36)

#70 25. 8. 2009 21:04

adavok
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak i já něco málo napíšu.
Chápu vás,vás BM a veřím,že se mezi vámi najdou i slušný ženský,ale já jsem z té druhé strany,takže druhá manželka.
To co dělala naše bio matka(BM)manžela,to neznalo mezí.Vymýšlela si,ale hlavně tím netrestala nás,ale svoje děti,no to je jiná kapitola.Pořád taky měla málo,ale pak se chlubila,že nám jěště ukáže a za zpětné výživné jezdila sama na dovolenou bez dětí,ale hlavně prý vše pro dobro dětí.

No takže závěr,že rozvedený tatík už asi nemá nárok na nový život a jěště si drze pořídí novou rodinu.
Já jako druhá manželka chci taky uživit své děti.
Je mi z toho nanic,jak matky argumentují,že děti spotřebují teplo,vodu atd.a tudíž musí BM přispívat i na toto.
Já mám za to,že se topí stejně pro jednoho jako pro dva,svítí taktéž atd.,no a že si denně napustí plnou vanu,no tak to snad nemusí dětem vyčítat.
Vše je o domluvě,která bohužel s naší bio matkou nebyla,ale teď jsou synátoři dospělý,takže snad už bude klid.
Toť moje zkušenost...stolt

http://www.tickerclub.com/cache/927a8177c0.png
http://www.tickerclub.com/cache/3f96c7887f.png

Není tady

#71 25. 8. 2009 21:21

Bája
♥♥-----

Adavok-mluvíš mi z duše....Akorát já mám pohled z OBOU stran......hmm
Olympia-co dodat?Buď asi ráda,že jsi od takovéhohle 'monstra' pryč......va

PavlaH
Jistě....2 300Kc.....DOHROMADY!

Není tady

#72 25. 8. 2009 21:31

majkafa
Host

Výši některých výživných tiše závidím

adavok, jsem zvědavá, jak bys mluvila, kdybys byla rozvedená a musela vše platit dětem sama. Elektřina, voda, plyn, ... nebudeš nikomu namlouvat, že je stejná spotřeba pro jednoho nebo pro 3, že ne? Třeba ty sama bys PC neměla a děti, zvláště studenti, mají každé svůj. Nebudeš nás přesvědčovat, že spotřeba je stejná, že ne? Nebudeš nás přesvědčovat, že žena, kdyby bydlela sama, by měla třeba malinký byt a s dětma má větší, tudíž i náklady na byt jsou větší, co?
Btw druhé manželky přece vědí, do čeho jdou, když si berou partnera s dětma z předchozího vztahu. Samy se tak rozhodly. Nechápu pak jejich stesky. Ty bys uživila své děti z takových almužen, o jakých tady někdy čtu? Nebo kdybys nedostala žádné výživné?

Nejsem pro zneužívání výživného pro děti ale taky nechápu druhé partnerky, které věděly, do čeho jdou a svobodně se rozhodly. Nebo nevěděly?

adavok, za zpětné výživné? Znamená to, že tvůj manžel na své děti delší dobu neplatil? A co myslíš, co asi ty děti v té době jedly, kde bydlely, ... to bylo zadarmo? šmarjá, trochu soudnosti by opravdu neuškodilo. Natož vytahovat "zpětné výživné". S tím bych se ani nechlubila raději.

Jsem se rozčílila nad takovou nesoudností.

Upravil(a) majkafa (25. 8. 2009 21:35)

#73 25. 8. 2009 21:46

Bája
♥♥-----

Majkafa

je mi jasné,že jsi  asi zažila hnusárny a asi Ti i Tvůj ex házel(hazí)  klacky pod nohy......Ale nelíbí se mi,že šmahem odsoudíš reakci adavok a pozastavuješ se i nad 'zpětným výživným'jako nad něčím..NEMORÁLNÍM...

To je přeci naprosto! normální věc ,a běžně se používá-
když chce bývalá žena(většinou) vyšší alimenty po bývalém muži(většinou),tak když je hodná,chce po něm zvýšení od určitého data,např.den podání žádosti k soudu,navýšeni potřeb atd......JENŽE-když je bývalá 'záškodník'(pardon,nechci se nikoho dotknout:-))a i přesto, že ji ex platil vždy a řádně vše,tak si požádá o doplacení alimentu ZPĚTNĚ a až  TŘI !! ROKY.........A kde na to vezme protějšek? JEHO PROBLÉM.....

A PROPOS-dost neadekvátní mi k tomuhle příjde zákon o tom,že 'jednou spotřebované výživné se nevrací'......

Není tady

#74 25. 8. 2009 21:48

Rozmarila
Zablokovaný

adavok napsal(a):

Tak i já něco málo napíšu.
Chápu vás,vás BM a veřím,že se mezi vámi najdou i slušný ženský,ale já jsem z té druhé strany,takže druhá manželka.
To co dělala naše bio matka(BM)manžela,to neznalo mezí.Vymýšlela si,ale hlavně tím netrestala nás,ale svoje děti,no to je jiná kapitola.Pořád taky měla málo,ale pak se chlubila,že nám jěště ukáže a za zpětné výživné jezdila sama na dovolenou bez dětí,ale hlavně prý vše pro dobro dětí.

No takže závěr,že rozvedený tatík už asi nemá nárok na nový život a jěště si drze pořídí novou rodinu.
Já jako druhá manželka chci taky uživit své děti.
Je mi z toho nanic,jak matky argumentují,že děti spotřebují teplo,vodu atd.a tudíž musí BM přispívat i na toto.
Já mám za to,že se topí stejně pro jednoho jako pro dva,svítí taktéž atd.,no a že si denně napustí plnou vanu,no tak to snad nemusí dětem vyčítat.
Vše je o domluvě,která bohužel s naší bio matkou nebyla,ale teď jsou synátoři dospělý,takže snad už bude klid.
Toť moje zkušenost...stolt

Zpětné výživné je , když tatínkovi uložej platit zpětně zvýšenou částku od určité doby.....můj BM to měl taky ....platil celou dobu a zpětně mu k tomu napařili o 1000 víc ode dne kdy nastoupila na střední (žádala jsem ve 3 ročníku)-dali mu splátky........u nás to rozhodla soudkyně sama a já koukala jak puk...

I kdyby manželka dítěte jela za zpětný na dovču tak co ??víš co to je starat se sama o dvě děti ??všechno obíhat , doktory, schůzky, nákupy , vaření , starosti s dětma, kroužky.... .....práce doma .......a na všechno být sama??

Ta práce je taky hodnota a měla by být zaplacená-já beru jako hospodyně 100 čistýho na hodku, tak počítej -kdyby měla manžela , tak by jí k tomu moři vzal on,ty starosti by se taky daly vyčíslit ..........ta ženská je na všechno sama a má za to často almužnu .........

Upravil(a) Rozmarila (25. 8. 2009 21:50)

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#75 25. 8. 2009 21:53

adavok
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak pro upřesnění Majkafo:
manžel platil vždy včas a řádně a naše bio matka si vždy žádala o zvýšení výživného a to vždy tak o rok zpětně,proto to zpětné výživné...takže si nech ty komentáře..na to jsem dost citlivá,když o tom nic nevíš...rock

...sama píšeš,že nejsi pro zneužívání výživného,tím je asi vše rečeno,ne?

Ano veděla jsem do čeho jdu,ale já mám taky nárok mít děti a ty moje děti taky mají nárok na normální život...stolt

http://www.tickerclub.com/cache/927a8177c0.png
http://www.tickerclub.com/cache/3f96c7887f.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí