29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já nevím,
ale u našeho soudu se na to ptají.
Hlavně,kolik kdo má výdaje...
Dneska mi jeho budoucí žena napsala,že ho zdírám z peněz...,docela jsem měla chuď to řízení zastavit,ale ne,ať to dopadne jak to dopadne.
Já si vzala úvěr,aby Malá měla pokojíček a jsem ráda,že mi ho vůbec na RD dali!!!A nesouhlasím s tvrzením,že je to má věc.
Kdybych byla sama,tak náklady jsou menší a člověk složí hlavu kdekoliv!!!!!,
ale díkybohu mám tu malou Rošťandu,tak to dělám pro ni.
Upřímně,teď jsme byly obě nemocné.Výdaje 1300,-nemá kdo hlídat....atd.
Tohle všechno přece ten chlap nevidí,tak jaká to je spravedlnost.Zůstat s hulvátem jen na úkor financí,nebo zařídit Malé klidné dětství.
Její táta se třeba 10dní ani neozve a poslouchat pořád kdy přijede tatínek je opravdu vysilující. a mmch.auto za 300000,-dovolená atd...to přeci něco znamená a nikoho opravdu zdírat z peněz nechci.
Jen chci Malé zařídit normální žití a když se nijak jinak nepodílí,tak aspoň ať se podílí dostatečně finančně.
Miminko jsme chtěli oba dvaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Jonynko: drz se, a nedej se... ja si osobne taky myslim ze dite/deti maji byt na prvnim miste u obou rodicu .. vice ti pisnu mimo ...
Není tady
Jak je možné, že pokud si vezme hypotéku rodič, který dítě v péči nemá, tak je to pro něj přitěžující okolnost.... zatímco pro rodiče, který dítě v péči má a vezme si hypotéku je to polehčující okolnost? To vůbec nechápu
Není tady
Já zrovna řeším zvýšení alimentů po 8 letech!!! Manžel platil na dceru 1.500 Kč (1-2x ročně přispěl něco málo na školu a nebo lyžařský výcvik - max. 3.000 Kč za rok). Rozváděli jsme se, když měla dcera 9 let, dnes bude mít za pár měsíců 18 let. Žádala jsem 3.500 Kč po vyčíslení všech nákladů na školu, lékaře, výživu, bydlení, telefony, pojištění apod. Manžel souhlasil, ale pod podmínkou, že další náklady už hradit nebude, že tohle stačí.... Nebere v potoz další nutné výdaje, které jsou nahodilé, jako náklady na školní pomůcky, které se ročně pohybují v rozmezí 5.000 - 8.000 Kč. Jeho příjem je řádově do 25.000 Kč měsíčně a můj plat je polovina jeho. Má ještě malého syna z druhého manželství a neslyší na argumenty, že jeho malý syn ho stojí měsíčně více než částka, kterou platí na dceru. Takže čekáme na druhé kolo soudu, ale paní soudkyně mu sama řekla, že otec je povinnen přispívat i nad rámec výživného na mimořádné výdaje... Mám pocit, že jakoby zapomněl, že má ještě dítě z prvního manželství, i když dcera k němu jezdí na víkendy co 14 dní. Dárky kupuje jen na narozeniny a Vánoce, nic mezi tím... Celou dobu jsme vycházeli v pohodě, ale teď po mé žádosti je to na mínusu. Snažila jsem se s ním domluvit mimosoudně, že by přispíval více, ale na to nikdy nereagova, tak jsem to dala k soudu a on dělá překvapeného, že o ničem nevěděl... Opravdu je to v dnešní době těžké být samoživitelkou (samoživitelem) a chtít zajistit svému dítěti alespoň nějakou životní úroveň, když už se rozpadla rodina. Hodně štěstí Jonynko v tom nepříjemném "boji".
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Tak doufám, že se tady teď někoho nedotknu, ale mi některá rozhodnutí soudu připadají jak padlá na hlavu.
Zohledňovat při určování alimentů to, že někdo platí hypotéku nebo dítěti stavební spoření je trošku hloupé. Hypotéka se totiž netýká přímo vydajů za dítě. Člověk klidně může bydlet tam kde doposud a to, že si chce koupit svůj byt nebo dům je čistě jeho věc. Takže aby platil BM za mé zvyšování životní úrovně je trošku off.
Pokud je to jako u nás, kdy manžel nechal své býval.manželce absolutně vše(doslova), tak snad potřebuje hypotéku na další své bydlení(které bude muset celý život platit, manželce nechal společný byt).
Není tady
...nehledě na to, že značnou část z bydlení po smrti otce zase dědí děti
Není tady
No jo,Káčo,ale po našem tatínkovi nebude dědit nikdo:-)...jeho nová budoucí žena má svůj dům napsaný jen a jen na sebe.
Já jsem do hypo šla,protože chci,aby malá něco někdy měla!!!!!
Jinak soud jsem pozdržela...a víte proč?
14 dní (byly jsme nemocné),tatínek v chorvatsku...jsem poslouchala o Malé nářky po tátovi atd...
Zkusila jsem domluvu,že to necháme,jak chce,ale bude přispívat na mim.výdaje poměrem jeho platu.
Víte,nejhorší je se hádat s otcem vašeho dítěte...je to smutný,ale ta Malá si to nezaslouží a tak jsem zkusila opět domluvu a zvýšit to můžu kdykoliv....
Začla mi práce,nevím kam dřív a dávat vaše dítě do nenávistných očí mě drtí,takže opět pokus o smír.
Tak uvidíme,jen doufám,že to bude fungovat.
Samy víte,jaké jsou náklady na děti... a jsem zastáncem toho,že když jeden z rodičů má slušný příjem,tak by i jeho dítě mělo mít takové podmínky.
Je to strašně jednoduché...zbavit se všech povinností a začít svobodný život,ale bohužel s dětma to tak nejde,tak ať mají aspoň důstojný život nehledě na rozchod rodičů
Není tady
Jonynko, ale tvůj BM bude dědit po své manželce podíl, i když je dům v jejím vlastnictví, takže i vaše dcera získá nějaký podíl po otci.
Není tady
Irik napsal(a):
Jonynko, ale tvůj BM bude dědit po své manželce podíl, i když je dům v jejím vlastnictví, takže i vaše dcera získá nějaký podíl po otci.
Iriku, a ty nějak zařídíš, aby jeho budoucí manželka umřela dřív než on?
Není tady
Kubulo, proč mě tak jízlivě napadáš? Měla jsem jen věcnou připomínku, která mě napadla po přečtení Jonynčina příspěvku...nic jsem tím nesledovala, neřešila, kdy kdo umře, tak proč ta ironie?
Není tady
Irik napsal(a):
Kubulo, proč mě tak jízlivě napadáš? Měla jsem jen věcnou připomínku, která mě napadla po přečtení Jonynčina příspěvku...nic jsem tím nesledovala, neřešila, kdy kdo umře, tak proč ta ironie?
Já to nemyslela nijak hnusně, sorry jestli to tak vyznělo Jen že by něco dědil pouze v případě, že by manželka umřela první, a na to těžko spoléhat
Není tady
Jonynka napsal(a):
jeho nová budoucí žena má svůj dům napsaný jen a jen na sebe.
A na koho by měla mít napsaný SVŮJ dům? Na muže, kterého si možná vezme? Nebo rovnou na jeho děti, které si pořídil s někým jiným?
Tohle je fakt na bednu
Není tady
Rozárko.. snad sem ještě písnete jak jste u soudu o zvýšení alimentů dopadla... jsem zvědavá
Řeším ted´skoro stejný problém..po rozvodu před 6lety ...byly stanoveny alimenty od BM pro mou dceru na 1.750 kč.. ted´ jde má 15letá dcera do učení do 1.ročníku ... dovolila jsem si BM říci,že bych si nechala alimenty zvýšit.. tři dny se vykrucuje.. neví jak z toho ven.. dnes mi napsal sms..s tím,že mi bude dávat 2 200.-kč a nic víc ani míň (žádné dárky pro dceru nic) a zruší dceři spoření..co ji platí do jejích 18let
Chtěla jsem ,že to vyřídíme spolu ..bez soudu.. na 2.500 .-kč ale nic
Ještě si myslí,že když to dám k soudu..alimenty mu sníží..je policajt.. a bere ještě rentu od celníků to se myslím do příjmů také započítá ne ??
No nechám ho ,,vycukat" a pak něco podniknu..
Není tady
Salku :-) Tak jsem tady nakoukla a vidím, že máte stejného vzorného tatínka jako my... Takže u nás proběhl první soud s mým návrhem 3.500,- Kč + polovinou mimořádných nákladů na školu a další věci. Taky jsem se nejdříve spojila s BM telefonicky a zvýšení odmítal (mimochodem zrušil spoření + pojištění pro dceru po dobu do jejích 18 let už rok po rozvodu a to ji teď platím já). Když jsem podala návrh k soudu, tak se ozval, že bude platit 2.800,- Kč a nic víc, tak jsem mu řekla, že to necháme na rozhodnutí soudu. Do návrhu jsem vyčíslila náklady na školu, jízdné, stravné, antikoncepci, kterou bere ze zdravotních důvodů, kapesné, bydlení, internet, telefon, sport a oblečení - vše v měsíčních částkách a těch 3.500,- mi vyšlo víceméně jako polovina měsíčních nákladů na dceru. K mému údivu s tím najednou BM souhlasil, ale s tím, že navíc už ani korunu, což znamenalo mimořádné výdaje neakceptoval. Soudkyně mu řekla, že jako rodič je povinen se podílet polovinou nákladů na VŠECHNY výdaje dcery a ne jen na její běžné měsíční výdaje, případně vyší částkou v porovnání k platu mému. Na to nereagoval, takže soudkyně sama přímo navrhla, jestli se k tomu chci nějak postavit a upravit návrh....učinila jsem, uvedla jsem 4.000,- Kč měsíčně, s tím, že těch 500,- Kč navíc dělá ročně 6.000?- Kč a pokryje to částečně ty mimořádné výdaje a žádám to zpětně od začátku roku, i když návrh jsem podávala v březnu. Soudkyně souhlasila a přišlo mi, že neměla dojem, že bych částku přehnala. BM taky pracuje a bere rentu, která se mu samozřejmě započítává do jeho měsíčního příjmu. Jo a ještě soudkyně říkala, že je nutné počítat při určování alimentů také s těmi mimořádnými výdaji, pokud se s otcem dítěte nedohodneme, protože tohle do rozhodnutí napsat nemůže, jelikož to není měsíčně stejná částka a ona musí uvést konkrétní částku. Další stání máme 2. září a myslím, že už se rozhodne, takže pokud vydržíte, tak vám řeknu výsledek :-) Snad jste se prokousala tímto slohovým cvičením, ale chtěla jsem, aby jste měla co nejvíce informací. takže se nebát a nečekat tak dlouho jako já, držím vám palce :-)
Není tady
Jo a ještě pro upřesnění, počítali i plat nynější ženy BM, protože na jejich domácnosti a výživě syna se musí stejně podílet jako on. Nepřihlíží se k jejímu platu ve vztahu k alimentům na naši dceru, ale k jejich synovi a jejich domácnosti, což je myslím v pořádku. Když si tatínek může dovolit financovat 2 auta v rodině, tak by to mělo platit i o jeho dětech :-)
Není tady
díky moc Rozárko za vysvětlení..krásně jsem se tím vaším psaním prokousala
koukám,že máme tatínky
nechci toho mého nějak ,,oškubat" o peníze..ale myslím,že jich má pro svou potřebu dost
2x v roce u moře..každý druhý rok nové auto atd....
pak když je dcera u něj třeba na prázdniny..tak od něj slyším co ho stojí peněz..no jo..už to není malá holka..která si hrála před barákem na písku.. občas si vyjde s kamarádkamy do čajovny a po jiných kultárách
Dnes mi napsal sms ,že mi tedy dá na dceru 2.500.-kč.. a chce doklad o dohodě..no jo..chvilku mu trvalo ..než si asi zjistil ,že s jeho platy..by určitě platil více..tak mi kývnul
Příští týden si dojdu na sociální..a pozeptám se..jak bych na tom byla.. jestli má cenu se soudit,nebo vzít těch jeho 2500.-kč
Moc vám držím palečky .. at´je vše u vás vyřízené v klidu a pohodě
....Renata
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Tak doufám, že se tady teď někoho nedotknu, ale mi některá rozhodnutí soudu připadají jak padlá na hlavu.
Zohledňovat při určování alimentů to, že někdo platí hypotéku nebo dítěti stavební spoření je trošku hloupé. Hypotéka se totiž netýká přímo vydajů za dítě. Člověk klidně může bydlet tam kde doposud a to, že si chce koupit svůj byt nebo dům je čistě jeho věc. Takže aby platil BM za mé zvyšování životní úrovně je trošku off.
No ono je to hlavně o tom, že soud vždycky nahrává tomu rodiči, který má u sebe dítě ........takže třeba u mýho BM manžela hypotéku nezohlednoval , když se jí oháněl a naopak bral v úvahu i plat jeho ženy, oni si v posledních letech pořídili velký majetek........ale kdo se stará o dítě , tomu soud pomáhá víc...........pomáhá totiž tomu dítěti ..
Já jsem roky měla 13 500 na dvě děti a ted mám 6000 na jedno............moje sestra má 25 000 kč alimi na dva puberťáky (jsou zatím manželé)........
Není tady
"Hypotéka se totiž netýká přímo vydajů za dítě. Člověk klidně může bydlet tam kde doposud a to, že si chce koupit svůj byt nebo dům je čistě jeho věc. "
Jen mě tak při čtení napadlo: A nezdědí jednou dítě právě ten postavený domek? Třeba v hodnotě 3 milionů? Nedělá to vlastně rodič i pro to dítě? Nevím....
Není tady
Tercilko, zdedi... urcite kus zdedi.. pokud se toho dozije {nedej buh ) a pri dnesnim prumernem veku umrti tak nejdriv ve ctyriceti ... ale kdyz ono to ditko potrebuje jist, nekde spat, obliknout atd. ted, ne za x let
Není tady
... "když jeden z rodičů má slušný příjem, tak by i jeho dítě mělo mít takové podmínky"
Slušný otec a bývalý manžel se slušným platem = bezedný zdroj peněz pro bývalou manželku? :-))
Není tady
salek napsal(a):
Příští týden si dojdu na sociální..a pozeptám se..jak bych na tom byla.. jestli má cenu se soudit,nebo vzít těch jeho 2500.-kč
... 2,5 tis.měsíčně posílám mladšímu dítěti (stř.škola v místě) + 3,5 tis.měsíčně té starší (dojíždí na VŠ) ... a to sotva dosáhnu na průměrný plat a na dovolenou jezdím 1x na lyže v zimě a 1x v létě (hory nebo moře) ... ale na auto mi nezbývá (kdyby ho neměla moje nová partnerka, tak jsem bez auta)
... tzn. že více jak 1/4 platu jde dětem ... ... to píši, pro tvou inspiraci
Upravil(a) Vachu (25. 8. 2009 11:42)
Není tady
Rozárka* napsal(a):
Salku :-) Tak jsem tady nakoukla a vidím, že máte stejného vzorného tatínka jako my... Takže u nás proběhl první soud s mým návrhem 3.500,- Kč + polovinou mimořádných nákladů na školu a další věci. Taky jsem se nejdříve spojila s BM telefonicky a zvýšení odmítal (mimochodem zrušil spoření + pojištění pro dceru po dobu do jejích 18 let už rok po rozvodu a to ji teď platím já). Když jsem podala návrh k soudu, tak se ozval, že bude platit 2.800,- Kč a nic víc, tak jsem mu řekla, že to necháme na rozhodnutí soudu. Do návrhu jsem vyčíslila náklady na školu, jízdné, stravné, antikoncepci, kterou bere ze zdravotních důvodů, kapesné, bydlení, internet, telefon, sport a oblečení - vše v měsíčních částkách a těch 3.500,- mi vyšlo víceméně jako polovina měsíčních nákladů na dceru. K mému údivu s tím najednou BM souhlasil, ale s tím, že navíc už ani korunu, což znamenalo mimořádné výdaje neakceptoval. Soudkyně mu řekla, že jako rodič je povinen se podílet polovinou nákladů na VŠECHNY výdaje dcery a ne jen na její běžné měsíční výdaje, případně vyší částkou v porovnání k platu mému. Na to nereagoval, takže soudkyně sama přímo navrhla, jestli se k tomu chci nějak postavit a upravit návrh....učinila jsem, uvedla jsem 4.000,- Kč měsíčně, s tím, že těch 500,- Kč navíc dělá ročně 6.000?- Kč a pokryje to částečně ty mimořádné výdaje a žádám to zpětně od začátku roku, i když návrh jsem podávala v březnu. Soudkyně souhlasila a přišlo mi, že neměla dojem, že bych částku přehnala. BM taky pracuje a bere rentu, která se mu samozřejmě započítává do jeho měsíčního příjmu. Jo a ještě soudkyně říkala, že je nutné počítat při určování alimentů také s těmi mimořádnými výdaji, pokud se s otcem dítěte nedohodneme, protože tohle do rozhodnutí napsat nemůže, jelikož to není měsíčně stejná částka a ona musí uvést konkrétní částku. Další stání máme 2. září a myslím, že už se rozhodne, takže pokud vydržíte, tak vám řeknu výsledek :-) Snad jste se prokousala tímto slohovým cvičením, ale chtěla jsem, aby jste měla co nejvíce informací. takže se nebát a nečekat tak dlouho jako já, držím vám palce :-)
Rozárko, to je zajímavé, jak se liší soudy. My měli sepsánu dohodu na dvě děti - pevnou měsíční částku a 1/2 ostatních nákladů - sport, školy v přírodě a podobně, ale soudkyně to z rozsudku vyhodila s tím, že musím přesně zpočítat, kolik to je a pak o to navýšit měsíční platby. Nechápu, jak si to představovala, když každý rok se vyskytne něco jiného. Ale takto napsáno je to prý soudně nevymahatelné. No, naštěstí v tomto směru máme asi vyjímečného tatínka, takže se sice cuká, ale nakonec většinou přispěje.
Není tady
Majka.Praha napsal(a):
... "když jeden z rodičů má slušný příjem, tak by i jeho dítě mělo mít takové podmínky"
Slušný otec a bývalý manžel se slušným platem = bezedný zdroj peněz pro bývalou manželku? :-))
ale to snad většinou není pravda.. Tedy soudím podle sebe. Ty děti jsou přeci i jeho a co to stojí, musí posoudit každý sám. Já tedy po ex nikdy nechtěla ani kačku navíc, která by byla pro mně. Je to výhradně pro děti.
Není tady
Frigo, ale každý má na dítě náklady jiné. Já neutrácím za drahé oblečení, leccos i podědíme ale někdo si rád za oblečení připlatí... nic proti, pokud to jde z jeho a neuhání tatínka, že mladej/ mladá potřebuje nutně tenisky za dva litry a novej mobil... a já takový maminky znám. Někdo uvaří za dvě stovky na víkend a někdo jen na sobotu a neděli stráví s dětmi v mekáči... to je prostě různý.
Já se s manželem dohodla v pohodě, musel si zařídit bydlení a kdyby jsme bydleli spolu a kupovali další lednici, pračku, ložnici... no, moc by nám toho na útratu nezbylo... a kdyby si to vzal (na půlku měl nárok), tak bych vyšší alíky použila stejně na koupi toho, co by on kupovat nemusel.
Není tady
Já to asi pořád dost dobře nechápu, můžete mi to někdo prosím vysvětlit. Podle jakého paragrafu je otec povinen kromě výživného, ještě platit vedlejší výdaje?? Přece pokud by ta matka žila s otcem a neměli na např. tábor, dovolenou a tak, tak na ni nepojedou, a zatím mám pocit, že to je hon na to jak to dítěti dopřát za jakou koliv cenu ..... a klidně mě ukamenujte
Není tady