29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tercila napsal(a):
wiwetta: Díky za reakce, samozřejmě že jsem věděla, že má děti ...ale mužskýho s jeho kvalitama bych asi těžko hledala.. --- ..samozřejmě že budu dělat střízlivě vše proto, aby byl relativní klid na obou stranách..
To Tě tedy čeká doživotní těžká práce, jen co je pravda.
O těch jeho kvalitách bych já tedy silně pochybovala, v případě, že dokáže opustit svoje děcka...
Ale každému stačí ke spokojenosti něco jiného.
bych opravdu apelovala na to, že je dospělá a studovat se dá i při zaměstnání...
A tohle je od Tebe vůči jeho děckám sprostota těžkého kalibru. Jestli na tohle ten chlap přistoupí (kvůli dluhům jiné ženské), tak je to ubožák a ne otec.
Technický dotaz: proč se tady automaticky bere, že odešel chlap???
Není tady
Tercila napsal(a):
Aprill: přesně to stejné mě taky zaujalo, za studium při zaměstnání by si zasloužila
Já na podobné "případy" říkám, že takoví dva dospělí si sebe navzájem zaslouží.
Pak se člověk dívá na ty zívající studentíky, kteří se vymlouvají, že nezvládli učivo, protože museli brigádničit...
Nehledě na to, že každá škola se dálkově studovat nedá.
V tom s Tebou naprosto souhlasím.
Pro mě je zrůdná myšlenka, že by moje nadané dítě nemohlo studovat např. vytouženou medicínu, protože se jeho tatínek podruhé oženil a nová manželka by mi zprostředkovaně oznámila "že se dospělé dítě musí přece uživit samo" a vzhledem k okolnostem si tedy musí vybrat takovou vysokou školu, která se dá studovat dálkově při zaměstnání .
Já si pamatuju, že za dob hluboké totality panoval jednu dobu úzus, že student, který si podal přihlášku na VŠ musel mít podpis obou rodičů, že s jeho studiem souhlasí a přesně na tohle doplatila dcera máminy kolegyně z práce. Tatínek dceru i s přihláškou vyfakoval s odůvodněním, že si založil novou rodinu, tuto dceru proto dalších šest let živit v žádném případě nehodlá ... a holčina měla smůlu: sice si podala přihlášku na jinou vejšku, která se skutečně při zaměstnání nechala studovat dálkově, ale na vytouženou medicínu mohla kvůli tatínkovi tím pádem zapomenout
Není tady
Druhá varianta je ta, že byl prostě tak dlouho protivnej, až to s ním manželka nevydržela - čteš tady málo takových příběhů?
Ne, vážně: kvalitního partnera běžně manželky k rozvodovému stání nevolají.
Jasně, Kiaro, všichni tu víme, že život je složitý. Prostě buď si dva lidi sednou nebo ne.
Neřeším výši alimentů, protože bych tady jako provdaná mohla kdekoho popudit. Už jsem se vyjádřila, že rozvodem rodičů děcka utrpí hodně duševně, tak snad aspoň ty peníze by mohli lidi řešit solidním způsobem. Že mám kolem sebe holky, kterým jejich ex milostivě po mnoha urgencích pošlou 15 stovek na šestnáctileté títě, považuji za trapas v tomto státě.
Ale zvláštní mi připadá, že ženská píše o svém přítelíkovi jako o kvalitním, když ví, že kvůli ní budou jeho děti něčím omezeny. Ono to mnoha takovým novým partnerkám skutečně nevadí. Co na to říct....
Upravil(a) Tercila (11. 10. 2009 18:17)
Není tady
Kuřátko napsal(a):
A Irik má pravdu, ty jsi povinna přispívat tvé dceři stejnou částkou jako otec. To znamená 6 tis. on a 6 ty. Toto mám také přímo od soudkyně
Tohle ale není pravda, takhle to v zákoně o rodině dáno není, každý rodič má přispívat podle svých možností. Pokud otec přispívá 6 tisíc, matka s platem 10 čistého bude sotva moct připívat taky 6 tisíc.
Není tady
Jenom malé doplnění...já nepsala, že mají rodiče přispívat rovným dílem. Je jasné, že se to odvíjí od příjmů. Já jen psala, že oba rodiče - otec i matka - mají vyživovací povinnost. Někdo totiž tady tvrdil, že matka ne. Úplně jasné je to v případech, kdy třeba dospělé studující "dítě" nežije ani s jedním s rodičů, ale třeba s druhem. Oba rodiče se musí podílet na výživném....podle svých možností, ne stejným dílem, protože ani příjmy asi nemají totožné.
Není tady
Sto lidí, sto názorů, děkuji za ně..Vím, že je spousta žen, které mají také finanční potíže a diskuze jsou tu od toho, taky žiji z toho co mám, neumírám, tím bych to chtěla vysvětlit. Konstatovala jsem svůj stav. Mimo jiné, nevidím nic špatněho na tom, si během studia přivydělat nějakou kačku, opravdu ne. Vše záleží na okolnostech a situaci samozřejmě. Myslím, že dnešní mládeži by to i v mnohém bylo přínosem. Samozřejmě nesouhlasím s tím, že by otcové neměli dostát svým závazkům, když dítě studuje, ať platí a tečka( viz. Lea64). Vyjadřovala jsem se ke konkrétnímu příspěvku studentky a její situaci, a zapřemýšlela jsem, jak bych asi jednala já. Já nevím co bude, v jaké situaci se bude moje rodina nacházet, třeba to půjde vše dobře, byl to můj momentální postoj k ní...že by to pomohlo její situaci.
Další věcí, na kterou ráda odpovím je pochybnost ohledně kvalitách mého partnera...zdání, že pokud opustil děti, tím pádem žádné kvality nemá? ...Bohužel nemohu souhlasit. V tom případě jsme národem bez kvalit, nehledě na to, zda se jedná o muže či ženy, s odkazem na to, jak kdo jedná a co páchá. Paní, která takto reagovala má potřebu soudit. Jenže asi těžko vás podrobně seznámím do detailu s jeho odchodem od ex a současným fungováním běhu rodiny. Každý případ je jiný a nedá se posuzovat všeobecně. A nemyslím si, že jsem pro něj jiná ženská milá paní, je mi to líto.....
Měla jsem tyto možnosti..při našem seznámení byl již sám. Měla jsem svůj dům prodat, vyplatit hypotéku, vzápětí si sehnat pronájem ve výši jak se pohybovala měsíční spláta hypotéky, anebo si pak vzít novou hypotéku a koupit si jiný dům až s ním?? Jenom proto, aby neplatil hypotéku cizí ženské? To asi těžko, nepřemýšlíte tak, když s někým žijete, že je cizí, jinej, druhej a je fuk jestli vám to posvětil úřad, ve finále je to stejný, s vyjímkou právních věcí..(A ty se dají ošetřit, pro případ smrti apod.) ...S hypotékou mi do té doby pomáhali rodiče, já chodila při MD na brigády...Pak přišel přítel a tohle řešení přefinancování nám přišlo jako nejrozumější..mají tu zázemí i jeho děti a do bodoucna není vyloučené, že s námi bude bydlet jedno z nich..
Každý z nás si názor přizpůsobí svým životním zkušenostem, je těžké jakkoliv oponovat. Můžu si myslet, že se zachovám a udělám to tak či tak a nakonec to bude úplně jinak..Koukám, že se to tu docela hrotí, odsuzuje, ale beru v potaz, že je to psaná forma, emocionálně neuchopitelná...
Upravil(a) wiwetta (11. 10. 2009 19:34)
Není tady
Wiwetto, souhlasím s tebou, že se to tu hrotí a zbytečně soudí, to je pokaždé
Plně souhlasím s tvými názory.
Není tady
Ach jo. To je zase nářez.
I já znám spoustu chlapů, co se rozvedli a přitom jsou fajn. Znám dokonce jednoho co mu žena přivedla do jejich bytu milence a oznámila mu, že s ním hodlá bydlet. Jo, ta byla kvalitní. Tenhle chlap svý děti miluje, staral se oně a stará, narozdíl od matky a tím, že se rozvedl a nežil v trojce, tak je podle některých zde nekvalitní partner, pomalu kšunt, co odešel od rodiny...
Každý má nárok na svůj názor, ale nad některými se teda rozum staví...
Není tady
dost často se směšuje, že odešel chlap od ženy - manželky a že odešel od rodiny. jsou to dvě různé věci, přestože někdy časem splývají.
Není tady
Souhlasím, manžel - otec, manželka - matka, jsou naprosto odlišné role...Mužskej může být špatný manžel, ale skvělý táta a naopak...
Není tady
off topic: Damy, kdyz tu tak dstite siru na druhe manzelky , co byste poradily rozvedene tricatnici? Rozvedeni se zavazky jsou jako parteri dle vas nevhodni, ti, kteri jsou vekem primereni, nezadani a bezdetni jsou vzacni a maji s vysokou pravdepodobnosti nejakou "skrytou vadu". To ma takova zena chodit s dvacetiletymi zajici nebo zustat dobrovolne na ocet? A ty rozvedene muze co odesli od manzelky snad radsi rovnou vykastrovat, ne? Pripoustite moznost, ze alespon v nekterych pripadech je rozvod zalezitosti dvou lidi a kazdy z nich nese svuj dil odpovednosti za rozpad vztahu? Anebo uz muzi jakmile zplodi dite nezbyva nezli drzet hubu a krok, jinak se automaticky stava hnusnym bidakem?
Chapu, ze nektere z vas mate tristni zkusenosti s byvalymi manzeli, ale verte tomu ci ne, existuji i muzi, kteri odesli od manzelky a cti sve zavazky vuci detem.
No, a to, ze druha manzelka nechce vydelavat na to, aby si prvni manzelka mohla zazadat o zvyseni alimentu je snad normalni, ne? Nema k manzelovym detem prece vyzivovaci povinnost. Chce-li jim ze sve vule poslat penize nebo neco koupit, tak fajn, ale nemela by k tomu byt nucena zakonem. Ja bych urcite nechtela, aby deti meho rozvedeneho pritele stradaly a pocitam s tim, ze budou studovat VS a budou jeste dlooouho zavisle na alimentech, ale rozhodne bych se nehnala do zvysovani vlastni kvalifikace za tim ucelem, aby si mohly studovat treba do 30.
Není tady
Tercila: Ale zvláštní mi připadá, že ženská píše o svém přítelíkovi jako o kvalitním, když ví, že kvůli ní budou jeho děti něčím omezeny. Ono to mnoha takovým novým partnerkám skutečně nevadí. Co na to říct....
Reakce na Tercila:
Myslíte?..podstata je taková, že jejich matka to stíhá s přehledem sama, mrzí mě jedna věc..proč se lidé neumí občas podívat na věci z více úhlů a vyřknou nějaký ortel, aniž by věděli něco o tom, jak to u jednotlivých případů je...jasně, přirozenost, nejjednoduší cesta, člověka hned odsoudit, zaškatulkovat a tím to hasne.
Není tady
Tercila napsal(a):
Navíc jeho první dcera a děti z druhýho manželství se zbožňujou, takže soudím, že kdyby se podruhý neoženil, i jeho první dcera by přišla o něco cennýho
Život je spletitý a je fakt, že pokud cokoliv vyjde tak, že lidi nejsou zrovna imrvére nešťastní, je to určitě dobře.
Ale opravdu si myslíš, že mít nevlastní sourozence a domotané rodinné zázemí je cenností?
Ne, jasně že je ideální mít rodinu v pořádku. Ale brácha by se s první manželkou rovzedli tak jako tak, tím jsem si jistá. Takže já srovnávala ne úplnou rodinu s neúplnou, ale neúplnou s dalšími dětmi a neúplnou bez dalších dětí. A v tom případě mi ta s dalšími dětmi vychází líp, aspoň v tomhle případě.
Není tady
Tak jen bych chtěla napsat, že v pondělí jsem byla u soudu u stání ve věci zvýšení výživného.
Napsala jsem, že bych chtěla zvýšit výživné ze současných 500Kč na 3500Kč na nezletilého - 16tiletého syna (je v právku na elektrotechnické škole).
Vše proběhlo bez problémů. Akorát jsem byla fakt mile překvapená, že biologický otec mi řekl , že jsem mu měla předem zavolat.že bychom se určitě domluvili. (16let jsme si neviděli, kluka neviděl, musela proběhnout zkouška krve, otcovství zapíral, a nyní u soudu řekl, že chápe, že kluk má vyšší výdaje a že určitě bude přispívat víc a že navrhuje 3000Kč. TAk jsem souhlasila).
byla jsem fakt překvapená, možná mě chtěl i pozval na kafe, vypadalo to tak, nějak jsme stáli před soudem , ale já spěchla (manžela v autě na parkovišti). Ale určitě bych nebyla proti.
Před 16ti lety neměl vůbec zájem a ted mi přišlo, jak kdyby zmoudřel a stál o kluka.
Ale to hlavní - chtěla jsem se vás zeptat. Plánovala jsem, že když se zvýší výživné, chtěla bych dát klukovi nějaké spoření. A otázka? jaké? U koho? Stavebko? Liška? Modrá pyramida? Nějak se v tom vůbec neorientuju, co je výhodné. Poradíte?
Není tady
dusička napsal(a):
Tak jen bych chtěla napsat, že v pondělí jsem byla u soudu u stání ve věci zvýšení výživného.
Napsala jsem, že bych chtěla zvýšit výživné ze současných 500Kč na 3500Kč na nezletilého - 16tiletého syna (je v právku na elektrotechnické škole).
Vše proběhlo bez problémů. Akorát jsem byla fakt mile překvapená, že biologický otec mi řekl , že jsem mu měla předem zavolat.že bychom se určitě domluvili.(16let jsme si neviděli, kluka neviděl, musela proběhnout zkouška krve, otcovství zapíral, a nyní u soudu řekl, že chápe, že kluk má vyšší výdaje a že určitě bude přispívat víc a že navrhuje 3000Kč. TAk jsem souhlasila).
byla jsem fakt překvapená, možná mě chtěl i pozval na kafe, vypadalo to tak, nějak jsme stáli před soudem , ale já spěchla (manžela v autě na parkovišti). Ale určitě bych nebyla proti.
Před 16ti lety neměl vůbec zájem a ted mi přišlo, jak kdyby zmoudřel a stál o kluka.
Ale to hlavní - chtěla jsem se vás zeptat. Plánovala jsem, že když se zvýší výživné, chtěla bych dát klukovi nějaké spoření. A otázka? jaké? U koho? Stavebko? Liška? Modrá pyramida? Nějak se v tom vůbec neorientuju, co je výhodné. Poradíte?
Dusičko - to ti teda gratuluji, to bych šla zapít. S tím bývalým by ses možná mohla sejít pod záminkou, že on by se chtěl zajímat o syna.
Jinak to stavebko, já bych doporučila Lišku, je největší, má víc než 40 % trhu, je to samostatný subjekt, není nalepena na žádnou banku a bez problémů dává úvěry. Když spoříš, tak je to celkem jedno kde, ale když pak chceš ten úvěr na bydlení, tak jsou dost rozdíly. Liška dá po 5 letech spoření až 500 000 úvěr bez potvrzování příjmů. Mám úvěr od Lišky a maximální spokojenost s průběhem vyřizování. Modrá pyramida patří pod Komerčku a dřív byli velmi přísní při poskytování úvěrů. Špatné zkušenosti mám s Wustenrotem, tam maminka musela dávat výpověď 3x, 2x ji ztratili a peníze dostala až po 7 měsících. Teď se stav. spořitelny předhánějí ve slevách a akcích. Třeba u Lišky je smlouva do cílové částky 150 000 Kč zdarma, nebo tak nějak, nevím přesně. Jinak, ta cílová částka 150000 pro začátek úplně stačí, do vyšší bych nešla, zvýšit se to dá později bez problémů. Stavebko máš nejlíp úročené a ještě můžeš mít ten úvěr na bydlení, když budeš chtít. Kdybych dítěti něco uzavírala, tak to stavebko, je to na 6 let. Lišku uzavřeš na každé poště. Ale - mluvím za sebe, určitě to není jediné možné řešení.
Není tady
anais.de napsal(a):
off topic: Damy, kdyz tu tak dstite siru na druhe manzelky
, co byste poradily rozvedene tricatnici? Rozvedeni se zavazky jsou jako parteri dle vas nevhodni, ti, kteri jsou vekem primereni, nezadani a bezdetni jsou vzacni a maji s vysokou pravdepodobnosti nejakou "skrytou vadu". To ma takova zena chodit s dvacetiletymi zajici nebo zustat dobrovolne na ocet? A ty rozvedene muze co odesli od manzelky snad radsi rovnou vykastrovat, ne? Pripoustite moznost, ze alespon v nekterych pripadech je rozvod zalezitosti dvou lidi a kazdy z nich nese svuj dil odpovednosti za rozpad vztahu? Anebo uz muzi jakmile zplodi dite nezbyva nezli drzet hubu a krok, jinak se automaticky stava hnusnym bidakem?
Chapu, ze nektere z vas mate tristni zkusenosti s byvalymi manzeli, ale verte tomu ci ne, existuji i muzi, kteri odesli od manzelky a cti sve zavazky vuci detem.
No, a to, ze dt do třiceti let ........a ty budeš muset solit ......s tím se musí počítat když si bereš tátu od dětí......
ruha manzelka nechce vydelavat na to, aby si prvni manzelka mohla zazadat o zvyseni alimentu je snad normalni, ne? Nema k manzelovym detem prece vyzivovaci povinnost. Chce-li jim ze sve vule poslat penize nebo neco koupit, tak fajn, ale nemela by k tomu byt nucena zakonem. Ja bych urcite nechtela, aby deti meho rozvedeneho pritele stradaly a pocitam s tim, ze budou studovat VS a budou jeste dlooouho zavisle na alimentech, ale rozhodne bych se nehnala do zvysovani vlastni kvalifikace za tim ucelem, aby si mohly studovat treba do 30.
No to budou studovat do třiceti let.............s tím nic neuděláš, to sis měla rozmyslet, než jít do vztahu s tátou od dětí.......
Těch kteří ctí závazky vůči dětem je minimum..ale zákony jsou takové, že naštěstí se bere v uvahu i plat nové manželky, družky...........moje dcera bude studovat do třiceti let , má individuál, tak jen at se tatínek snaží.. .
Není tady
Amely - moc díky
Není tady
ahojda,došla jsem k názoru,že se dá na netu i příjemněji strávit čas než sedět na lidé .cz a povídat si dokola o ničem.Proto jsem si našla vaše stránky a věřím,že se mi tu zvedne sebevědomí a získám tu nejen přátele ,ale i spousty dobrých poznatků a rad:).Patřím také mezi tu menšinu žen,které manžel neplatí alimenty na 3 děti,dnes už dluh dělá nějakých 75 tisíc,je na něj podáno trestní oznámení,ale ač tahle situace už trvá více jak rok,jsem stále na bodu mrazu,bývalý muž nechodí k soudním přelíčením,nepracuje,nepobírá nic,z čeho by byl on sám živ,byla to pomsta pro mne,za to,že jsem se s ním dovolila se rozvést.Vedle toho za něj platím veškeré dluhy,které jsou mi stahovány exekučně z platu,jsem zdravotní sestra s celkem dobrým příjmem,ale platím 10 tisíc nájem a platím 5-6 tisíc měsíčně manželovy exekuční dluhy,ve finále mi k obživě mé a mých dětí moc nezbude.Na sociálním úřadu se se mnou moc nebaví, s tím,že mám dost vysoký plat na to,abych žádala o dávky a že si mám případně najít menší byt ve starší zástavbě.Ale já si nemyslím,že mám nějaký nadstandartní luxus,obývám byt 3+1 a mám děti vě věku 10 -22 let,tudíž chlapci jsou dospělí studenti a potřebují svoje soukromí a nejmladší dcerka má také svůj pokoj.Ale proč to všechno píšu,zajímalo by mne ,zda se mohu ještě někde obrátit o pomoc,kde bych mohla řešit svoji nynější situaci.Zkoušela jsem si najít vedlejší zaměstnání,ale všude vadí můj třísměnný provoz.Soudy nijak nepospíchají s nějakými rozsudky,můj problém se táhne od 10.měsíce 08 a muž je v pohodě,sice nemá žádný příjem,ale nikdo ho nehoní,možná si vydělává někde načerno,alimenty platit nemusí a jeho dluhy za něj platím já.Tak jaká je spravedlnost,já pracuji,děti úspěšně studují a kdyby si nepřividělaly bokem sami,nemohla bych je na vysoké škole držet,dcera má samé jedničky,já hezkou práci,ale bohužel,hatí nám to legislativa,která nám není schopna pomoci v mimořádné situaci a já to musím řešit opakovanými mimořádnými zálohami a případnými půjčkami,které okamžitě následující měsíc zase vracím.je to vlstně začarovaný kruh,z kterého nejde vystoupit.
Není tady
Tercila napsal(a):
Druhá varianta je ta, že byl prostě tak dlouho protivnej, až to s ním manželka nevydržela- čteš tady málo takových příběhů?
Ne, vážně: kvalitního partnera běžně manželky k rozvodovému stání nevolají.
Jasně, Kiaro, všichni tu víme, že život je složitý. Prostě buď si dva lidi sednou nebo ne.
Neřeším výši alimentů, protože bych tady jako provdaná mohla kdekoho popudit. Už jsem se vyjádřila, že rozvodem rodičů děcka utrpí hodně duševně, tak snad aspoň ty peníze by mohli lidi řešit solidním způsobem. Že mám kolem sebe holky, kterým jejich ex milostivě po mnoha urgencích pošlou 15 stovek na šestnáctileté títě, považuji za trapas v tomto státě.
Ale zvláštní mi připadá, že ženská píše o svém přítelíkovi jako o kvalitním, když ví, že kvůli ní budou jeho děti něčím omezeny. Ono to mnoha takovým novým partnerkám skutečně nevadí. Co na to říct....
Ahoj Terci, věřím, že to Tvé VÁŽNĚ myšleno vážně vůbec nebylo
Není tady
Rozmarila napsal(a):
anais.de napsal(a):
off topic: Damy, kdyz tu tak dstite siru na druhe manzelky
, co byste poradily rozvedene tricatnici? Rozvedeni se zavazky jsou jako parteri dle vas nevhodni, ti, kteri jsou vekem primereni, nezadani a bezdetni jsou vzacni a maji s vysokou pravdepodobnosti nejakou "skrytou vadu". To ma takova zena chodit s dvacetiletymi zajici nebo zustat dobrovolne na ocet? A ty rozvedene muze co odesli od manzelky snad radsi rovnou vykastrovat, ne? Pripoustite moznost, ze alespon v nekterych pripadech je rozvod zalezitosti dvou lidi a kazdy z nich nese svuj dil odpovednosti za rozpad vztahu? Anebo uz muzi jakmile zplodi dite nezbyva nezli drzet hubu a krok, jinak se automaticky stava hnusnym bidakem?
No, a to, ze dt do třiceti let ........a ty budeš muset solit ......s tím se musí počítat když si bereš tátu od dětí......
ruha manzelka nechce vydelavat na to, aby si prvni manzelka mohla zazadat o zvyseni alimentu je snad normalni, ne? Nema k manzelovym detem prece vyzivovaci povinnost. Chce-li jim ze sve vule poslat penize nebo neco koupit, tak fajn, ale nemela by k tomu byt nucena zakonem. Ja bych urcite nechtela, aby deti meho rozvedeneho pritele stradaly a pocitam s tim, ze budou studovat VS a budou jeste dlooouho zavisle na alimentech, ale rozhodne bych se nehnala do zvysovani vlastni kvalifikace za tim ucelem, aby si mohly studovat treba do 30.No to budou studovat do třiceti let.............s tím nic neuděláš, to sis měla rozmyslet, než jít do vztahu s tátou od dětí.......
Těch kteří ctí závazky vůči dětem je minimum..ale zákony jsou takové, že naštěstí se bere v uvahu i plat nové manželky, družky...........moje dcera bude studovat do třiceti let , má individuál, tak jen at se tatínek snaží...
Rozmarila, je videt, ze dcerka ma talent . Mela by pak jit jeste na doktorandske studium a to si protahnout az do 40 (nejmin).
Upravil(a) anais.de (11. 11. 2009 19:50)
Není tady
Dcera je postižená .
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Dcera je postižená .
Promin, to je samozrejme jina situace.
Není tady
Dobrý den babinetky, chtěla jsem se zeptat, co když BM pracuje v zahraničí ? Já znám pouze jeho pobyt, ne zaměstnavatele a už vůbec ne částku, kterou si vydělá. Od roku 2004 platí na mého dnes 10-letého syna 70EUR. Dohoda o zvýšení není možná. Vůbec ho to nezajímá. Přes rok se nijak zvlášť nepodílí na aktivitách a potřebách syna. Vše platí můj nynější manžel a to jsem od letošního roku na MD. Kontaktovat sociální pracovnici ? Děkuji moc. K.
Není tady