18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nazdáár, byla jsem dnes poprvé na pedikúře, no, je to obrovskej rozdíl, teď mám nohy jak miminko pokoku skoro
Ale chci se zeptat, nabízela my dvě suchou mokrou, dělala mi pak mokrou.
Nemáte zkuenosti s oběma?Jakej je mezitím rozdíl a která je lepí??
Není tady
No tak která je lepí... kadý preferuje něco jiného, suchá se hodí i pro diabetiky, to bys musela vyzkouet co ti bude víc vyhovovat. Mně víc vyhovuje mokrá a koupila jsem si za pár kaček v lékárně čepelky a drátko a dělám si u pedikúru sama... Dlouhé roky jsem chodila na pedikúru, ale kadá pedikérka vdycky po čase ukončila činnost a měla jsem problém sehnat novou, a u téhle poslední byla vdycky v zimě tak straná zima (nechápu jak tam celý den vydrela) e jsem tam skoro zmrzla tak jsem to začala řeit takhle a musím říct e se mi to daří a u jsem dělala paty i dceři, na nehty jsem si u ní ale jetě netroufla.
Není tady
V ádném případě ne suchou!!!! Je to jako by sis dřela nohy pemzou(kamenem), nebo těma různýma pilníkama na nohy, co se prodávají vude. Přitom to je pro nohy ta největí pohroma. Potrhá se tím kůe, ta se pak jakoby otevře a po delí době se začínají dělat (napřed jemné) prasklinky. Suchá pedikúra je najednou moda, ale věřím, e lidé se vrátí po zkuenostech zpět k mokré. Mimochodem s mokrou pedikúrou není problém ani u silných cukrovkářů a protoe mají vzhledem ke své nemoci velmi suchou kůi, absolutně nedoporučuji.
Upravil(a) Káča (26. 6. 2009 21:03)
Není tady
Ono toti říká kadej něco jiného.Ale já budu choditnamokrou, je toi takový relax mít nohy v koupeli
A pedikérka mi říkala, e stačí chodit jednou za 6 týdnů, tak to zas není tak moc a mám to i s nalakováním
Není tady
Bety napsal(a):
No tak která je lepí... kadý preferuje něco jiného, suchá se hodí i pro diabetiky, to bys musela vyzkouet co ti bude víc vyhovovat. Mně víc vyhovuje mokrá a koupila jsem si za pár kaček v lékárně čepelky a drátko a dělám si u pedikúru sama... Dlouhé roky jsem chodila na pedikúru, ale kadá pedikérka vdycky po čase ukončila činnost a měla jsem problém sehnat novou, a u téhle poslední byla vdycky v zimě tak straná zima (nechápu jak tam celý den vydrela) e jsem tam skoro zmrzla tak jsem to začala řeit takhle a musím říct e se mi to daří a u jsem dělala paty i dceři, na nehty jsem si u ní ale jetě netroufla.
Bety, to se takto přímo jmenuje? Taky bych se po tom v lékárně pozeptala
Není tady
verunielka napsal(a):
Ono toti říká kadej něco jiného.Ale já budu choditnamokrou, je toi takový relax mít nohy v koupeli
A pedikérka mi říkala, e stačí chodit jednou za 6 týdnů, tak to zas není tak moc a mám to i s nalakováním
Ano, stačí jednou za 6 týdnů...větinou, ale jsou zákazníci, kteří kdyby chodili po 14dnech, tak z nich nametu znovu lopatku
Není tady
LENNNA napsal(a):
Bety napsal(a):
Bety, to se takto přímo jmenuje? Taky bych se po tom v lékárně pozeptala
Doporučuji pro laiky na domácí pedikúru koupit v drogerii takové drátko, vevnitř je vsazena skrytá iletka (dají se dokupovat náhradní). Je to určitě bezpečnějí, ne skalpel (čepelky)
Není tady
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Mamka byla na mokré pedikúře a udělali jí to tak hrubě, e nemůe u druhý den vůbec nalapovat...to asi není normální, e?
Není tady
sandra napsal(a):
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Mamka byla na mokré pedikúře a udělali jí to tak hrubě, e nemůe u druhý den vůbec nalapovat...to asi není normální, e?
To určitě není... - jednou jsem taky byla na pedikůře a vzala mi to víc, ne bylo příjemné... - prostě měla křičet, e je to moc...
Podle mě ta pedikérka není dobrá a maminka a u tam nechodí. - moná by měla právo na reklamaci a vrácení peněz... (resp. těko to asi opraví, ale peníze vrátit můou).
Není tady
sandra napsal(a):
Ahoj holky,
To určitě normální není, pedikérka musí mít cit na to, jak daleko můe řezat
Není tady
Martinka1 napsal(a):
sandra napsal(a):
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Mamka byla na mokré pedikúře a udělali jí to tak hrubě, e nemůe u druhý den vůbec nalapovat...to asi není normální, e?To určitě není... - jednou jsem taky byla na pedikůře a vzala mi to víc, ne bylo příjemné... - prostě měla křičet, e je to moc...
Podle mě ta pedikérka není dobrá a maminka a u tam nechodí. - moná by měla právo na reklamaci a vrácení peněz... (resp. těko to asi opraví, ale peníze vrátit můou).
Promiň, ale e měla křičet, e je to moc....to je naprostá hovadina. Dotyčná(ý) vůbec v té chvíli nepozná, e je to moc, a po nějaké době(ten den).
Není tady
Kdy dělám pedikúru, musím si stále kontrolovat podle odstínu kůe, kam a jetě můu jít...větinou to jetě nepoznají začátečnice.
Není tady
Káča napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
sandra napsal(a):
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Mamka byla na mokré pedikúře a udělali jí to tak hrubě, e nemůe u druhý den vůbec nalapovat...to asi není normální, e?To určitě není... - jednou jsem taky byla na pedikůře a vzala mi to víc, ne bylo příjemné... - prostě měla křičet, e je to moc...
Podle mě ta pedikérka není dobrá a maminka a u tam nechodí. - moná by měla právo na reklamaci a vrácení peněz... (resp. těko to asi opraví, ale peníze vrátit můou).Promiň, ale e měla křičet, e je to moc....to je naprostá hovadina. Dotyčná(ý) vůbec v té chvíli nepozná, e je to moc, a po nějaké době(ten den).
Já jsem to poznala, kdy tlačila moc - prostě jsem jí řekla, e je to moc.
Nemám zkuenost e bych to nepoznala... - moná jsem víc citlivá?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Káča napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
To určitě není... - jednou jsem taky byla na pedikůře a vzala mi to víc, ne bylo příjemné... - prostě měla křičet, e je to moc...
Podle mě ta pedikérka není dobrá a maminka a u tam nechodí. - moná by měla právo na reklamaci a vrácení peněz... (resp. těko to asi opraví, ale peníze vrátit můou).Promiň, ale e měla křičet, e je to moc....to je naprostá hovadina. Dotyčná(ý) vůbec v té chvíli nepozná, e je to moc, a po nějaké době(ten den).
Já jsem to poznala, kdy tlačila moc - prostě jsem jí řekla, e je to moc.
Nemám zkuenost e bych to nepoznala... - moná jsem víc citlivá?
Asi jsi opravdu více citlivá, i kdy začátečnice to můe seřezat a skoro na maso . Nejlépe je se zeptat pedikérky hned na začátku, jak dlouhou má praxi....nic na tom není. Vichni jsme nějak začínali, ale pokud má patnou zkuenost....
Není tady
Káča napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Káča napsal(a):
Promiň, ale e měla křičet, e je to moc....to je naprostá hovadina. Dotyčná(ý) vůbec v té chvíli nepozná, e je to moc, a po nějaké době(ten den).Já jsem to poznala, kdy tlačila moc - prostě jsem jí řekla, e je to moc.
Nemám zkuenost e bych to nepoznala... - moná jsem víc citlivá?Asi jsi opravdu více citlivá, i kdy začátečnice to můe seřezat a skoro na maso . Nejlépe je se zeptat pedikérky hned na začátku, jak dlouhou má praxi....nic na tom není. Vichni jsme nějak začínali, ale pokud má patnou zkuenost....
Holky, díky za odpovědi. Mamka má ty nohy fakt straný u k ní určitě nepůjde. Myslím, e u po téhle zkuenosti u nikdy na pedikúru nepůjde....mamka zas tak citlivá není, take je moný, e jí to v průběhu nepřilo. A jetě ten den mi volala, jak to má super. Začlo to bolet a ten následující...
Není tady
Já přidám svojí zkuenost.Chodila jsem nejdříve na mokrou pedikuru a teď u asi 3 roky chodím na suchou.Chodím pravidelně u několik let kadý měsíc.Zarůstají mi nehty,hlavně palce a na mokrý p.jsem trpěla jak zvíře,kdy se mi pedikérka snaila dostat pod ten koutek nehtu,takhle na suché p.mi to krásně zbrousí ze shora a je to mnohem lepí.Paty si ale nějak nemůu vybavit,jestli jsem je měla lepí při mokré nebo suché p.jen jsem slyela názor,e jak se jednou začne chodit na pedikůru,tak e jsou ty paty (suchá kůe)horí a horí.No mám to suchý a popraskaný dost,ale měla to i moje babi,tak nevím jestli to není dědičný.Samozřejmě,e mamina a ségra mají noky jak mimina,jen já to odnesla.
Dcery mají chudinky taky tak blbě tvarovaný nehty jako já.
Jinak mě u několikrát i ty koutky nehtů strhávaly(co byla dost hrůza)a nakonec jsem byla s pravým palcem na plastice lůka(taky hrůza)a dr.se to nějak nepovedlo,tak jsem la přesně za rok na reoperaci.Kdybych věděla o téhle paní co dělá mediciální pedikuru dřív,tak jsem si mohla plastiku odpustit.
Jinak ten palec po plastice nevypadá moc dobře.Já u si tedy na to zvykla,nic jiného by ani nezbývá.Nejsem typ,e bych nosila střevíčky na podpatku,ale spí sportovní pantofle a sandále,tak to ani tak nebije do očí.
To moje zkuenosti s pedikurou...
Není tady
adavok napsal(a):
Já přidám svojí zkuenost.Chodila jsem nejdříve na mokrou pedikuru a teď u asi 3 roky chodím na suchou.Chodím pravidelně u několik let kadý měsíc.Zarůstají mi nehty,hlavně palce a na mokrý p.jsem trpěla jak zvíře,kdy se mi pedikérka snaila dostat pod ten koutek nehtu,takhle na suché p.mi to krásně zbrousí ze shora a je to mnohem lepí.Paty si ale nějak nemůu vybavit,jestli jsem je měla lepí při mokré nebo suché p.jen jsem slyela názor,e jak se jednou začne chodit na pedikůru,tak e jsou ty paty (suchá kůe)horí a horí.No mám to suchý a popraskaný dost,ale měla to i moje babi,tak nevím jestli to není dědičný.Samozřejmě,e mamina a ségra mají noky jak mimina,jen já to odnesla.
Jinak mě u několikrát i ty koutky nehtů strhávaly(co byla dost hrůza)a nakonec jsem byla s pravým palcem na plastice lůka(taky hrůza)a dr.se to nějak nepovedlo,tak jsem la přesně za rok na reoperaci.Kdybych věděla o téhle paní co dělá mediciální pedikuru dřív,tak jsem si mohla plastiku odpustit.
Jinak ten palec po plastice nevypadá moc dobře.Já u si tedy na to zvykla,nic jiného by ani nezbývá.Nejsem typ,e bych nosila střevíčky na podpatku,ale spí sportovní pantofle a sandále,tak to ani tak nebije do očí.
Suchý a popraskaný paty jsou právě ze suché pedikúry (tak jako kdy pouíváte pemzu, nebo různé rapličky-smirky). Prostě to potrhá kůi, ta je otevřená a prosychá
Není tady
adavok napsal(a):
Moje zkusenost je ta, ze dokud jsem chodila na pedikuru, tak mne taky porad zarustal nehet na palci, bylo to proto, ze se v tom porad rypali. Pak jsem prestala chodit a od te doby nemam problemy zadne.
Vim i to, ze cim vic se kuze strouha a jakymkoli zpusobem odstranuje, tim vic se zase dela....
Tak ted jdu 1-2x za rok, vic opravdu neni potreba.
Není tady
venue napsal(a):
adavok napsal(a):
To moje zkuenosti s pedikurou...Moje zkusenost je ta, ze dokud jsem chodila na pedikuru, tak mne taky porad zarustal nehet na palci, bylo to proto, ze se v tom porad rypali. Pak jsem prestala chodit a od te doby nemam problemy zadne.
Vim i to, ze cim vic se kuze strouha a jakymkoli zpusobem odstranuje, tim vic se zase dela....
Tak ted jdu 1-2x za rok, vic opravdu neni potreba.
jj.něco na tom bude,ale já u musím chodit pravidelně,jak jdu víc jak za 5 týdnů,tak u cítím,jak mám nehty zarostlé a bolí to.Sama si to vůbec nevystřihnu a mana se s tím taky pere a rejpá se v tom,e bych mu dala korunu...
Není tady
Rýpat se v tom určitě ne! Zarostlý nehet se vystříhá proto, aby ji nezarůstal a nebylo třeba u vystřihovat. Z mé zkuenosti je asi 80% lidí, kterým to stačí vystřihnout jednou, nebo dvakrát a je u klid. Záleí taky na následném oetření....prostě zase praxe :-)
Není tady
Káča napsal(a):
Rýpat se v tom určitě ne! Zarostlý nehet se vystříhá proto, aby ji nezarůstal a nebylo třeba u vystřihovat. Z mé zkuenosti je asi 80% lidí, kterým to stačí vystřihnout jednou, nebo dvakrát a je u klid. Záleí taky na následném oetření....prostě zase praxe :-)
jj.pravda...
...no mě to zarůstá pořád...pedikerka mi tam dává vatičky s Betadine,ale četla jsem,e se to má i veprostřed brousit,aby se nehty nekroutily,tak to paní nedělá,tak jí to asi řeknu...
Není tady
adavok napsal(a):
Káča napsal(a):
jj.pravda...
...no mě to zarůstá pořád...pedikerka mi tam dává vatičky s Betadine,ale četla jsem,e se to má i veprostřed brousit,aby se nehty nekroutily,tak to paní nedělá,tak jí to asi řeknu...
...ano, uprostřed nehtu pilovat a boky podkládat třeba kouskem vaty, aby si nehty zvykly.
Není tady
Kup si v lékárně: Lichořeřinici tinkturu a kapej do míst, kde to zarůstá...je to sice péče tak na 2-3měsíce, ale garantuji, e to přestane zarůstat :-)
Není tady
Holky, teď jsem se dočetla chválu o skleněném pilníku na paty, tak se chci zeptat, jestli máte někdo zkuenost? Nebo jestli je to to samé jako ostatní krabky...
Není tady