|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Francesca napsal(a):
V Praze jsem několik let studovala a ubíjelo mě to tam. To jsme řešili už při seznamování, tenkrát jsem se s mužem rozešla, protože jsem se přestěhovat nechtěla a měla jsem dojem, že on Prahu nikdy neopustí. Nechtěl se rozejít a raděj se přestěhoval, s tím, že tam zatím bude dojíždět do práce, než si tady něco najde. Teď z práce odejít už nechce, ani není kam. Míst v jeho oboru je málo. A obávám se, že stěhování není na pořadu dne ani z hlediska financí, za bydlení tady dáme proti podnájmu v Praze pakatel.
Myslíš, že po přestěhování už by se s ní nekamarádil? Nebo že bychom to měli na výlety blíž? A bylo by rozumné se stěhovat za někým, komu přestáváš věřit? Nevím... Mám dojem, že v současné situaci bych si tím podkopávala jediné zázemí, co teď mám, známé, sousedy, příbuzné..
Francesco .. můj názor je, že si musíš vybrat ..bud zázemí v příbuzných a sousedech a známých a nebo vztah s manželem. Záleží podle mě co je pro Tebe cennější.Vztah?
Víš .. podle mě jsi já nevím nezlob se taková "nenažraná" pardon - hele on se přestěhoval, on dojíždí...všechny změny zatím udělal pro vás dva on - aspon podle toho jak to píšeš...ale furt je Ti to málo .. chce to další ústupek - aby se vzdal kamarádky- protože Francesca je málo sebevědomá a žárlí a tak miláčku zase dokazuj svou "lásku" ???
Hele pomiňme jestli s tou slečnou, paní spí, mě to přijde v tuhle chvíli úplně jedno. Spíš zkus přemýšlet, proč je mu s ní hezky, co ho k ní táhne jestli nemůžeš něco z toho, co mu ona dává nabídnout Ty.
Víš Mikeš Ti to napsal hezky - musíš začít u sebe.
P.S. Uvědom si taky, že Ti může začít lhát ..aby měl klid, tak Ti řekne: Ok, já s ní už nekamarádím ..a stejně bude kamarádit.. to nezjistíš- Pha daleko... takže se na nějaký zakazování fakt vykašli, ničemu to nepomůže.
Upravil(a) Amriana (25. 6. 2009 11:02)
Není tady
S tou důvěrou k němu to musíš zvážit. Když budeš odmítat jeho aktivity - když něco napláuje, tak potom spolu nebudete mít společné zážitky o čem si pak spolu povídat a na čem stavět? Pokus se plánovat výlety a společné akce Ty, aby vyhovovaly Tobě i dítěti. Pak nebude mít tolik času a prostoru pro kamarádku. Prostě ho musíš nenásilně zaměstnat a potom třeba zjistí , že chce ten volný čas co má trávit raději s rodinou. 

Není tady

dixina napsal(a):
Už vás všechny vidím, jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou
U nás úplně stačilo, když jsem jednou manželce naznačil, že půjdu s kamarádkou na houby

Není tady
dixina napsal(a):
Jasně, že manželství či partnerství není vězení, ať jede, pokud ona nemá zájem, ale ne s kamarádkou, jen tak ve dvou - to je můj názor. Už vás všechny vidím, jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou
Dixi pokud nechci aby jel s kamarádkou - pokud mi to vadí ...musím udělat něco, aby nejel ... jenže to něco rozhodně není ve formě -zakazuju Ti to .. jak si Francesca asi představuje ..ale mělo by to být formou ... nabízím Ti místo toho ....cokoliv ..jen ne sedět doma a vymlouvat se.
Není tady
Amriana napsal(a):
dixina napsal(a):
Jasně, že manželství či partnerství není vězení, ať jede, pokud ona nemá zájem, ale ne s kamarádkou, jen tak ve dvou - to je můj názor. Už vás všechny vidím, jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou
Dixi pokud nechci aby jel s kamarádkou - pokud mi to vadí ...musím udělat něco, aby nejel ... jenže to něco rozhodně není ve formě -zakazuju Ti to .. jak si Francesca asi představuje ..ale mělo by to být formou ... nabízím Ti místo toho ....cokoliv ..jen ne sedět doma a vymlouvat se.
Amriano, naprostý souhlas 
Není tady
dixina napsal(a):
Já to netoleruji.
Jedině s partou, to je jiná.
Není tady

dixina napsal(a):
Neříkám, že by mi to bylo po chuti, každopádně bych se snažila najít příčinu toho, proč má potřebu trávit dovolenou s někým jiným a podle toho se zařídit dál.
Není tady
Mikeš napsal(a):
dixina napsal(a):
Už vás všechny vidím, jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou
U nás úplně stačilo, když jsem jednou manželce naznačil, že půjdu s kamarádkou na houby
![]()
![]()
No a, jak to dopadlo? Připravila Ti košíček, nachystala svačinku, popleskala po zádech, dala pusinku a řekla hezky se bav miláčku?
Není tady
já si počkám, jak to dopadne.
Kamarádka na výlet v mém manželství = milenka. A vím, že když můj současný přítel začal chodit na squash se mnou, další zážitky na sebe nedaly dlouho čekat. Obě nám šlo primárně o hru squashe, ale společně trávený příjemný čas se pořád nabaloval a nabaloval, protože doma má situaci velmi podobnou té Francescině. Dnes je to 3 roky.
Fran - co chceš dál ty?
Není tady

dixina napsal(a):
No a, jak to dopadlo? Připravila Ti košíček, nachystala svačinku, popleskala po zádech, dala pusinku a řekla hezky se bav miláčku?
Ne, šla se mnou sama 
Já jsem si totiž předtím postěžoval, že mě nebaví pořád chodit po lese samotnej...
Není tady
jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou
Hele, on s ní na dovolený nebyl - vejlet do Drážďan za dovču nepovažuju. Prostě jeli spolu, když se F. nechtělo. A jestli jí vadí, že s kámoškou chodí plavat nebo do zoo, když zrovna přespí u rodičů - to je skoro podobný tomu, že by měl hezky z práce rovnou k mamince a sedět řádně na zadku, když už na něm teda ten den nesedí doma.
že půjdu s kamarádkou na houby
Že by kocourová měla nějaký lesejčkový zkušenosti?
Není tady
Mikeš napsal(a):
dixina napsal(a):
Ne, šla se mnou sama
Já jsem si totiž předtím postěžoval, že mě nebaví pořád chodit po lese samotnej...
Tak happy end, a tak to má být 
Není tady
Mikeš napsal(a):
dixina napsal(a):
![]()
![]()
aaa je mi to jasný, tak to už se mnou za gribami taky nepůjdeš... bo máš zaracha

eště že mám věrnýho a spolehlivýho alespoň toho psa

Upravil(a) Somaia (25. 6. 2009 11:08)
Mě by hlavně vadilo, že ON to dělal a dělá na zapřenou. Jak se něco takového tají, je to průšvih. A když to vezmu podle sebe, mám taky kamarády, ale je to tak pokecat v práci, nebo zajít na kafe, když se potkáme někde ve městě. Plánování TAJNÝCH výletů už je pro mě něco mnohem víc. Nedivím se, že to dotyčné vadí. Ale souhlasím, že na vině je i ona, když odmítá společné aktivity. Někdo je prostě rád jen doma, někdo je akční a pak spolu nemůžou udržet krok. Teď je otázka, jestli ON by o to vůbec ještě stál, aby jezdili spolu s manželkou a dítětem.
Pokud by tam bylo takové to "tak holt pojedu, ať je klid" a pak si to neužívat a být otrávená, když to dělám z "musu", tak to je stejně k ničemu. Prostě když dva dělají totéž, není to totéž.... Já na tajné aktivity s "jen kamarádkou" nevěřím. Z toho už jsem vyléčená. Když není co tajit, proč ne. Ale všechno má svou míru. Můj názor.
Není tady

Somaia napsal(a):
aaa je mi to jasný, tak to už se mnou za gribami taky nepůjdeš... bo máš zaracha
![]()
![]()
Půjdu, už jsem to tam byl u té vaší vesnice omrknout a rostou... 
Není tady
Rostou jako o život! Chodím obden a už mám plné mrazáky 
taky proběhlo houbové rizoto, houbová omáčka, bramboračka s houbami... zkrátka HOUBY zle 
omlouvám se za
.... houbařské nadšení je veliké, silnější než já 
Upravil(a) Somaia (25. 6. 2009 11:20)
Hele, on s ní na dovolený nebyl - vejlet do Drážďan za dovču nepovažuju. Prostě jeli spolu, když se F. nechtělo
Hele heluš, vejlet nebo dovča to je šumák. A ne.ser 

Víš, že na Tebe si potrpím 
Prostě to se nedělá.
Problém je u Fran, to je jasná věc, ale chlapec tímhle zlobí!
Můj pohled, můj názor!
Není tady
Mě by hlavně vadilo, že ON to dělal a dělá na zapřenou.
O tom, že má takovou kamarádku, mi řekl taky skoro hned při seznámení... Že byl v Drážďanech mi sice přiznal, jen zapoměl dodat, že tam nebyl sám... Prý mi o tom neřekl, protože ví, že jí nesnáším.
Atevi, kamarádku přiznal - no a že F. nepadla do oka (ona tam může být i malinko žárlivost na to, že není jediná ženská v jeho životě
- že má a měl zážitky i s někým jiným), tak manžel radši drží zobák tzv. "pro klid v rodině", aby žena neječela.
dixinko, zlato - vždyť víš, že já občas nasí.rám s potěšením
Hele - objektivně (teda skoro, no
) - kdyby s ní pošukával po večerech v Praze, Fran se houby dozví. Třeba ji zlobí kamarádkou právě proto, aby z ní vykřesal jiskřičku... aby si holka řekla "Kruci, vždyť bych s ním tohle všechno mohla dělat já".
Není tady
dixinko, zlato - vždyť víš, že já občas nasí.rám s potěšením Hele - objektivně (teda skoro, no ) - kdyby s ní pošukával po večerech v Praze, Fran se houby dozví. Třeba ji zlobí kamarádkou právě proto, aby z ní vykřesal jiskřičku... aby si holka řekla "Kruci, vždyť bych s ním tohle všechno mohla dělat já".
Já věděla, že tys moudrá žena, dyť Ty máš možná pravdu, to mě nedošlo, no todleto 

Není tady
Ba ne,chlapec nezlobí,je to normální chlap,se kterým je určitě zábava,jen si k sobě vybral nesprávnou polovičku.Francesca si měla radši najít nějakého místního "jézeddáka",který bude kolem 14hod doma,ona ho bude očekávat s káblíkem k obědu a pak on skončí na gauči znavený obědem a prací.Takhle si dovedu představit,že by to u ní mohlo fungovat.
Není tady
helena napsal(a):
Mě by hlavně vadilo, že ON to dělal a dělá na zapřenou.
O tom, že má takovou kamarádku, mi řekl taky skoro hned při seznámení... Že byl v Drážďanech mi sice přiznal, jen zapoměl dodat, že tam nebyl sám... Prý mi o tom neřekl, protože ví, že jí nesnáším.
Atevi, kamarádku přiznal - no a že F. nepadla do oka (ona tam může být i malinko žárlivost na to, že není jediná ženská v jeho životě http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png - že má a měl zážitky i s někým jiným), tak manžel radši drží zobák tzv. "pro klid v rodině", aby žena neječela.
dixinko, zlato - vždyť víš, že já občas nasí.rám s potěšením http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Hele - objektivně (teda skoro, no http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) - kdyby s ní pošukával po večerech v Praze, Fran se houby dozví. Třeba ji zlobí kamarádkou právě proto, aby z ní vykřesal jiskřičku... aby si holka řekla "Kruci, vždyť bych s ním tohle všechno mohla dělat já".
Přesně tohle by si měla podle mě Fran ted uvědomit ... že si musí vybrat co udělá, jestli zůstane ta pasívní "mamina" s nadváhou...sedící na pr...doma a kvílející jak je utahaná a jak si muž užívá zážitky jinde, nebo se zvedne a začne s tím něco dělat . Nejlíp ihned.
Není tady
Kuty napsal(a):
Ba ne,chlapec nezlobí,je to normální chlap,se kterým je určitě zábava,jen si k sobě vybral nesprávnou polovičku.Francesca si měla radši najít nějakého místního "jézeddáka",který bude kolem 14hod doma,ona ho bude očekávat s káblíkem k obědu a pak on skončí na gauči znavený obědem a prací.Takhle si dovedu představit,že by to u ní mohlo fungovat.
Máš pravdu, ale nechápu proč dva naprosto rozdílní lidé zakládají rodinu. Od začátku muselo být jasné, že to nebude klapat.
Není tady

dixina napsal(a):
Jasně že bych to své drahé polovičce netolerovala. Pokud ale budu odmítat jeho návrhy na dovolenou a ještě k tomu budu protivná, tek se nemůžu divit že pojede...a zrovna s kamarádkou. Můžu si za to totiž sama.
Není tady
Francesco, píšeš: Sakra, co s tím? Jeho "kamarádka" mi vadí. Můžu mu jí zakázat? Asi by to nemělo smysl. Taky ale na to nechci jen tak rezignovat, mám pocit, že mě tím muž hrozně ponižuje a nechci si to nechat líbit.
On ti manžel nasazuje pás cudnosti, když odjíždí? Jestli ne, tak za tyhle tvoje pocity nemůže on, ale tvůj binec v prioritách. Zvolilas život 100km od místa zdroje obživy(na tom ještě není nic špatného) a manžel tě následoval na úkor svého pohodlí. Teď bys ho zase ráda měla pod dozorem... Nic ve zlým, ale jestli chceš ctít věrnost a vyžaduješ ji po svém muži, pak teda žádný dvojí metr a měla by ses zavázat manželovi i sobě, že po dobu vašeho manželství nepojedeš nikdy s žádným kamarádem ani do ZOO ani "do Drážďan"
a toto dodržet. A kdyby se ti tohle zdálo moc náročný, tak můžeš naopak ctít toleranci, opět rovným dílem pro oba, pak by se ale neměly dělat takové přešlapy, že jeden bude čuchat druhýmu v mobilu. Jedno nebo druhý. Nelze se klanět dvěma božstvům.
Není tady

Francesca napsal(a):
V Praze jsem několik let studovala a ubíjelo mě to tam. To jsme řešili už při seznamování, tenkrát jsem se s mužem rozešla, protože jsem se přestěhovat nechtěla a měla jsem dojem, že on Prahu nikdy neopustí. Nechtěl se rozejít a raděj se přestěhoval, s tím, že tam zatím bude dojíždět do práce, než si tady něco najde. Teď z práce odejít už nechce, ani není kam. Míst v jeho oboru je málo. A obávám se, že stěhování není na pořadu dne ani z hlediska financí, za bydlení tady dáme proti podnájmu v Praze pakatel.
Myslíš, že po přestěhování už by se s ní nekamarádil? Nebo že bychom to měli na výlety blíž? A bylo by rozumné se stěhovat za někým, komu přestáváš věřit? Nevím... Mám dojem, že v současné situaci bych si tím podkopávala jediné zázemí, co teď mám, známé, sousedy, příbuzné..
Podľa mňa problém nie je ani tak vemľi v dochádzaní, ale v tom, že máte dosť odlišný životný štýl... a každému vyhovuje ten jeho. On je akčnejší, ty asi usadenejšia. Vieš, nie som celkom na jeho strane, ale viem pochopiť aj jeho uhol pohľadu: Chce si oddýchnuť, vypadnúť niekam, ale doma anňho čaká otrávená, žiarlivá žena, ktorej sa nikam nechce... a jemu sa možno zasa nepáči len stále na dedine(ja by som sa asi na dedine, navyše kde sa necítim doma, zbláznila...). Skús si nájsť niečo, čo by ťa uspokojovalo, aj na materskej, nejakú aktivitu, čo sa dá robiť aj s malou... a skús ísť aj na výlet vlakom. Možno to bude náročné, ale to nezistíš, kým to neskúsiš, a možno sa ti to zapáči. Snaž sa nájsť niečo, by vás bavilo oboch a stmelilo ako rodinu, aj s malou - možno práve výlety, alebo nejaké hobby...
Není tady