Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 24. 6. 2009 22:34

Francesca
♥♥-----
Místo: Severní Čechy

Manželův dvojí život s kamarádkou z dětství

Jsem na mateřské s roční holčičkou. Manžel dojíždí do práce vlakem 100 km denně (jeden směr), přestěhoval se kvůli mě z Prahy do prťavé vesničky, ale práci nezměnil a v Praze 1 - 2x do týdne přespává u rodičů nebo v práci, když jí má hodně, nebo jde někam s kamarádama. Nebo s kamarádkou. To je můj problém. Jeho kamarádka už ze základky, hodně důvěrná. V minulosti manželovi hodně pomohla, neměl to v životě moc lehké. Jenže ona je svobodná, občas si na chvíli někoho najde, to se pak s manželem nestýkají - a když její vztah skončí, zas se vřele s mužem kamarádí.
Vím o ní, že jí nedělá problém někoho zbalit v hospodě a skončit s ním v posteli, chlubila se s tím i při našem prvním setkání... Prostě jí nevěřím, že není schopná vystartovat i po mém muži, když jí chlap schází... žárlím a je mi strašně smutno, mám dojem, že s ní můj muž žije druhý život. Vloupala jsem se mu do mobilu a zjistila jsem, že spolu byli v zoo, jeli nakupovat do Drážďan, chodí spolu plavat, zřejmě se na podzim chystali i na pár dní na výlet do Říma...
Udělala jsem doma hroznou scénu, manžel samozřejmě tvrdí, že s ní nic nemá, že to je jen kamarádka a že mu vadí, že se nikam s námi (se mnou a dcerou) nedostane, že se po práci musí nějak odreagovat. Prý ho mrzí, že tohle všechno neděláme spolu my dva, tak aspoň s kamarádkou... Jenže... o našem společném výletě do zoo a Drážďan mluvil až když ho absolvoval s ní. Že byl v Drážďanech mi sice přiznal, jen zapoměl dodat, že tam nebyl sám... Prý mi o tom neřekl, protože ví, že jí nesnáším. A že do Říma neměl jet on, jen pro ní zařizoval letenky... A že bychom s dítetem zvládli mnohem víc, než podnikáme, jenže já prý nechci... Má trochu pravdu, já mám třeba z cesty do Drážďan obavy, nemáme auto a jet vlakem se mi moc nechtělo, když mi to navrhoval. Ale ani mi nedal šanci na to kývnout, jeden víkend mi to navrhl a když jsem jasně neodpověděla, jel tam hned v týdnu s ní...
Co si o tom myslíte? Existuje nějaké "čisté" přátelství mezi mužem a ženou? Cítím se teď hodně ublíženě, na druhou stranu vím, co on udělal pro mě, když se přestěhoval. O tom, že má takovou kamarádku, mi řekl taky skoro hned při seznámení... Jenže po těch letech, co jsme spolu, mi to vadí čím dál víc. Zvlášť, když já jsem uvázaná doma a on si někde žije jiný život, aniž by o něm mluvil. To vždycky jen říká, jak má moc práce.
Nevím, jestli ho v tom už dlouho nepodporuju, po porodu jsem nezhubla, ale dost přibrala, jsem teď takový tuleň...(ne že bych byla někdy štíhlá, to opravdu ne)... Jsem často hodně unavená, ospalá, protivná, pořád na něho ječím kvůli prkotinám... Taky spolu skoro vůbec nespíme, určitě ne víc než 2x do měsíce a to nám asi ještě fandím.
Sakra, co s tím? Jeho "kamarádka" mi vadí. Můžu mu jí zakázat? Asi by to nemělo smysl. Taky ale na to nechci jen tak rezignovat, mám pocit, že mě tím muž hrozně ponižuje a nechci si to nechat líbit.

Není tady

#2 24. 6. 2009 22:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Manželův dvojí život s kamarádkou z dětství

Nepomohlo by, kdyby ses přestěhovala Ty za ním do Prahy? Určitě je pro dítě život na vesnici lepší, ale může to zničit vaše manželství... případně vesničky jsou i blíž Praze.
Podle mě, dojíždět každý den 100 km do práce, to nemůže dlouhodobě dělat dobrotu.

Není tady

#3 24. 6. 2009 23:20

Francesca
♥♥-----
Místo: Severní Čechy

V Praze jsem několik let studovala a ubíjelo mě to tam. To jsme řešili už při seznamování, tenkrát jsem se s mužem rozešla, protože jsem se přestěhovat nechtěla a měla jsem dojem, že on Prahu nikdy neopustí. Nechtěl se rozejít a raděj se přestěhoval, s tím, že tam zatím bude dojíždět do práce, než si tady něco najde. Teď z práce odejít už nechce, ani není kam. Míst v jeho oboru je málo. A obávám se, že stěhování není na pořadu dne ani z hlediska financí, za bydlení tady dáme proti podnájmu v Praze pakatel.
Myslíš, že po přestěhování už by se s ní nekamarádil? Nebo že bychom to měli na výlety blíž? A bylo by rozumné se stěhovat za někým, komu přestáváš věřit? Nevím... Mám dojem, že v současné situaci bych si tím podkopávala jediné zázemí, co teď mám, známé, sousedy, příbuzné..

Není tady

#4 25. 6. 2009 0:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Francesco, vůbec neřeš, co si myslí ostatní lidé o nějakém přátelství mezi mužem a ženou. U někoho může existovat, u někoho ne.
Na Tvém místě bych nastavila jasná pravidla. Buď se Ti něco líbí či nelíbí a manžel se podle toho zařídí, nebo taky  nezařídí a pak se podle nastalé situace zase naopak nějak musíš zařídit Ty. Nic jiného v tom není. Ale přimlouvala bych se za to, aby ses příliš dlouho netrápila a situaci jasně vyřešila. I když unáhlenost není příliš dobrý rádce, přece jenom existují určité mantinely.
Pokud chceš čistě "anketní" odpověď - tak já bych mu tohle chování netolerovala. Buď chce rodinu a udělá pro ni maximum (stejně jako já) nebo si chce užívat a v tom případě ať rodinu nemá. Neboj se manželovi říct, co se Ti nelíbí, a neboj se na svém názoru trvat. Měj se hezky, držím Ti palce.

Není tady

#5 25. 6. 2009 2:12

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Terci, mě by zajímalo, jak konkrétně se v této situaci dá udělat pořádek: Miláčku, kamarádku ihned opusť a do Zoo a Drážďan budeš jezdit s nama - a když ne, tak nazdar?
Ani v nejmenším nechci hájit nahrazování si rodinného života v místě zaměstnání, pouze si neumim představit, jak by si asi Francesca mohla ověřit, když její choť odpoví: Máš pravdu, kamarádku víckrát nebudu obtěžovat a v Pze po večerech budu studovat hvězdnou oblohu či provozovat jinou cudnou činnost... va

Není tady

#6 25. 6. 2009 6:54

Vanda
Host

Denní dojíždění vlakem 200 kiláků musí být nesmírně únavné. Já bych si v té situaci nejspíš pořídila v Praze nějakou ubytovnu a za rodinou jezdila jen na víkendy. A jen málokteré víkendové manželství přežije. To ty ses zřejmě rozhodla žít takhle daleko, a jemu nezbylo, než se přizpůsobit, protože by v místě neměl práci. Možná by nebylo od věci opravdu uvažovat o přestěhování někam blíž k jeho pracovišti....nájmy jsou v Praze určitě vyšší, ale jeho denní dojíždění také něco stojí, a jeho samostatné hospodaření také....možná v součtu byste na tom byli líp. Spíš cítím tvou nechuť žít někde jinde, přizpůsobit se jemu....vždyť i na jeden výlet do Drážďan vlakem se ti nechtělo, a jeho necháš klidně denně jezdit. S ročním dítětem se už dá opravdu ledacos podnikat, nakonec ani to ojeté auto už není až tak nedostupné...ale dělá to na mne dojem, že chybí vůle z tvé strany (podle písmenek to vypadá, že prostě žiješ na malé vesničce, staráš se o dítě a tvoje zájmy a ambice tím končí). Je jen na tobě, jestli ten "druhý život" umožníš svému muži žít s tebou...plavat byste přece mohli chodit i s dítětem, na výlety, do ZOO... Nebo můžeš zůstat, kde jsi, a zdálky (a když dojede, možná i zblízka) lkát nad jeho aktivitami.
Možná je všechno jinak, napsala jsem ti jen můj dojem ze tvého psaní.

#7 25. 6. 2009 7:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Francesco, manželovo chování se ti nelíbí - OK, na to máš právo, ale...  nějak nevidím, že bys pro změnu situace něco chtěla udělat i ty. Budu teď možná z tvého pohledu ošklivá, ale přesto, i když mám jen málo informací, ti řeknu, jak to vidím já.
Praha tě "ubíjela" natolik, že jsi volila rozchod. Možná, aniž bys to vyslovila, to bylo taková malá zkouška - Jestli mě má rád, udělá, co si přeju. Fajn, dostalas ho na vesnici, kde je dobře tobě, ale jemu už asi míň. O tolik míň, že je ochoten snášet nepohodlí skoro denního dojíždění. Ty odmítáš vytáhnout paty a malou používáš tak trochu jako výmluvu. Co vlastně podnikáte všichni dohromady? Jezdíte vůbec někam? Neměla bys hlídání, abyste třeba jeli do Drážďan nebo jinam bez dítěte?
Kamarádku zná o hodně déle, než tebe. Netroufám si odhadnout, jestli s ní má nebo nemá rekreační sex (možná je spíš něco jako ségra), ale jako "náhrada" za to, co spolu neděláte (a mohli byste) slouží evidentně dobře. Kromě toho ona asi není pořád "unavená, ospalá, protivná" a "neječí kvůli prkotinám". Aniž bych se ho zastávala - utahaný z cesty a práce se (zatím ještě!) těší domů... a tam, jak se hezky říká "nas.raná noční košile".
Připadáš si "uvázaná doma" - ale to byl tvůj výběr, na který ti manžel kývnul i za cenu toho, že určitým způsobem obětuje svoje pohodlí, volný čas atd. Řekni - kdyby našel místo někde u vás, byla bys ochotná přijmout případné snížení příjmů? Trávila bys s ním toho času víc? Nebo ti v podstatě vyhovuje, že jsi tam, kde máš "známé, sousedy, příbuzné" a jenom tě štve, že manžela nemáš denně ve tři doma a že si z toho mála času, který má, občas urve i něco pro svoji radost?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 25. 6. 2009 7:36

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Ja si vubec nemyslim, ze manzel na Francesku a na rodinu kasle. Vzdyt se prestehoval jen kvuli ni, a dle meho nazoru, 200km denne dojizdeni je dost sila. Nevim jak dlouho bych to vydrzela.

Zakazat manzelovi kamaradku nevidim jako reseni. Je mozne, ze pokud se Francesca vytasi s dostatecne hrozivym ultimatem, ze snad i na cas dosahne sveho, ale pokud to bude mit za nasledek manzelovu dlouhodobou nespokojenost, nejspis to skonci jeho odchodem. Spis bych se snazila podnikat navrzene akce s manzelem (v ramci toho, co je s malym ditetem realne). Uvidi se zda bude v eskapadach s kamaradkou pokracovat i pote.

Co se tyce vyletu s kamaradkou do Rima, to bych ovsem take neskousla, ac jsem hodne tolerantni. Ale treba manzel mluvi pravdu a o nic neslo. Na moznost "cisteho kamaradstvi" verim, protoze jednoho takoveho kamarada z detstvi taky mam.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#9 25. 6. 2009 7:38

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Helena - trefny prispevek!

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#10 25. 6. 2009 7:41

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Francesca napsal(a):

...po porodu jsem nezhubla, ale dost přibrala...
...Jsem často hodně unavená, ospalá, protivná...
...pořád na něho ječím kvůli prkotinám...
...Taky spolu skoro vůbec nespíme...

Sakra, co s tím? Jeho "kamarádka" mi vadí. Můžu mu jí zakázat?

To jistě můžeš, ale neměla bys radši udělat něco se sebou, aby se nemusel odreagovávat u kamarádky?

Upravil(a) Mikeš (25. 6. 2009 7:41)

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#11 25. 6. 2009 7:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Mikeš napsal(a):

Francesca napsal(a):

...po porodu jsem nezhubla, ale dost přibrala...
...Jsem často hodně unavená, ospalá, protivná...
...pořád na něho ječím kvůli prkotinám...
...Taky spolu skoro vůbec nespíme...

Sakra, co s tím? Jeho "kamarádka" mi vadí. Můžu mu jí zakázat?

To jistě můžeš, ale neměla bys radši udělat něco se sebou?

tummenupp

Není tady

#12 25. 6. 2009 8:11

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Ale treba manzel mluvi pravdu a o nic neslo.

Třeba jo, třeba taky ne!

Upravil(a) dixina (25. 6. 2009 8:11)

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#13 25. 6. 2009 8:20

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

mě to něco připomíná

Není tady

#14 25. 6. 2009 8:26

Atevi
♥♥♥----
Místo: Plzeň

..mě taky...fuj...

Není tady

#15 25. 6. 2009 8:38

majkafa
Host

Francesca, halt nemůžeš mít všechno. Elán sice zpívá - kompromisy, to sú krysy, ale ve vztahu, jakkémkoliv, jsou někdy nezbytné.
Já na tvém místě bych dávno bydlela v Praze.

#16 25. 6. 2009 9:35

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Francesco, mezi mužem a ženou může opravdu být jen přátelství. Mám kamaráda, je mi s ním hezky, můžu si s ním povykládat, chodíme spolu tančit...ale jsme jen kamarádi. Dokonce si píšeme "ahoj broučku, poklade" atd. On má přítelkyni a já přítele. Oba své partnery milujeme. A za sebe můžu na 100% říct, že jej opravdu mám ráda jen jako kamaráda a neměnila bych to.

Co se týče tvého muže, to co podniká s kamarádkou by měl podnikat s vámi. Jet někam vlakem s miminkem (a ještě když máš s sebou muže co ti pomůže s kočárkem nastoupit i vystoupit) je úplně normální. A výlety by určitě pomohly i tobě. Aby ses odreagovala.

Není tady

#17 25. 6. 2009 10:25

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Francesco, mezi mužem a ženou může opravdu být jen přátelství. Mám kamaráda, je mi s ním hezky, můžu si s ním povykládat, chodíme spolu tančit...ale jsme jen kamarádi. Dokonce si píšeme "ahoj broučku, poklade" atd. On má přítelkyni a já přítele. Oba své partnery milujeme. A za sebe můžu na 100% říct, že jej opravdu mám ráda jen jako kamaráda a neměnila bych to.

S tímhle souhlasím, to je naprosto v pořádku, ale nesympatizuji s tím, že spolu kamarádi (opačného pohlaví!) jedou na výlet či na dovolenou místo, aby jeli s partnery. Francesca sice výlet odmítla, ale manžel měl zůstat doma - tohle mi na tom nehraje a to by mi taktéž vadilo!

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#18 25. 6. 2009 10:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Francesca sice výlet odmítla, ale manžel měl zůstat doma
To jako, že když manželka nechce nikam jít, manžel se nehne z baráku?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 25. 6. 2009 10:40

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

dixina napsal(a):

S tímhle souhlasím, to je naprosto v pořádku, ale nesympatizuji s tím, že spolu kamarádi (opačného pohlaví!) jedou na výlet či na dovolenou místo, aby jeli s partnery. Francesca sice výlet odmítla, ale manžel měl zůstat doma - tohle mi na tom nehraje a to by mi taktéž vadilo!

Tak s tímhle já nesouhlasím. Si představ, že se manžel chce odreagovat, vymyslí plán na výlet a manželka ho zavrhne (možná jako pokaždé....to je jen domněnka). Tak jeho povinností je dřepět doma na zadku s ní?
Ne.

Tohle se stalo mi. U nás ve městě se hrál muzikál, který miluju. Moc jsem na něj chtěla jít a těšila se. Můj tehdejší přítel, když jsem za ním s tím zašla, si dělal ze mě srandu a vyšlo z toho, že nepůjde. Zkusila jsem to další den podruhé a stejný výsledek. Tak jsem měla zůstat doma? I když jsem se moc těšila a moc jsem to chtěla vidět?

No já se rozhodla, že půjdu s kamarádem. A jak to dopadlo. Můj přítel mi udělala takovou scénu a nakonec z něj vypadlo, že jsem se ho měla zeptat ještě jednou dumbom

Není tady

#20 25. 6. 2009 10:41

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

kdyby Francesca popisovala reálie svého života o maličko jinak, mohla bych si myslet, že jde o zákonitou mého přítele. Tak je to podobné. Prognóza do budoucna není příliš optimistická. Buď se něco rychle změní, ale musí chtít oba, nebo je to v pytli.
Osobně si myslím, že když už s kamarádkou jezdí do Drážďan, cesta zpátky bude velmi těžká nebo žádná.

Ty výlety, plavání, koneckonců i přestěhování se a společné bydlení - 100x nic umořilo osla a i sebelepší, morální a uvědomělý partner si nebude do nekonečna opakovat, že bude raději doma, než aby "žil", protože je přece ženatý a má dítě. Má taky svoje touhy a potřeby a manželství není vězení.

Kuřátko to napsala velmi hezky.

Upravil(a) Kukačka (25. 6. 2009 10:45)

Není tady

#21 25. 6. 2009 10:42

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

dixina napsal(a):

Můj přítel odmítá kamkoliv jezdit. A pro mě to má znamenat, že se teda nikam nepodívám? hmm Jsem typ, co preferuje dobrodružnější dovolené (válení u moře mě fakt neba), jenže sama si netroufnu, takže mužský doprovod uvítám už jen kvůli své bezpečnosti. Tenhle rok jsem to vyřešila, že pojedu s tátou a kdyby nejel táta ale kamarád, tak prostě pojedu stejně. Příteli jsem samozřejmě nabídla, že může jet taky. Nechce, což respektuju ale jemu jsem řekla, že bude muset respektovat to, že nechci sedět doma na zadku.
U Francesky chápu, že má menší dítě, takže s ním těžko bude absolvovat vysokohorské túry ale nemyslím si, že výlet do Drážďan by byl problém.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#22 25. 6. 2009 10:47

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Francesca sice výlet odmítla, ale manžel měl zůstat doma
To jako, že když manželka nechce nikam jít, manžel se nehne z baráku?

Jj, na to jsem se chtěl taky zrovna zeptat, jak to Dixina myslela big_smile
"Mně se nikam nechce, takže tu budeš hezky sedět na pr..li se mnou!"

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#23 25. 6. 2009 10:47

Ona
♥♥♥----

Francesca napsal(a):

V Praze jsem několik let studovala a ubíjelo mě to tam. To jsme řešili už při seznamování, tenkrát jsem se s mužem rozešla, protože jsem se přestěhovat nechtěla a měla jsem dojem, že on Prahu nikdy neopustí. Nechtěl se rozejít a raděj se přestěhoval, s tím, že tam zatím bude dojíždět do práce, než si tady něco najde. Teď z práce odejít už nechce, ani není kam. Míst v jeho oboru je málo. A obávám se, že stěhování není na pořadu dne ani z hlediska financí, za bydlení tady dáme proti podnájmu v Praze pakatel.
Myslíš, že po přestěhování už by se s ní nekamarádil? Nebo že bychom to měli na výlety blíž? A bylo by rozumné se stěhovat za někým, komu přestáváš věřit? Nevím... Mám dojem, že v současné situaci bych si tím podkopávala jediné zázemí, co teď mám, známé, sousedy, příbuzné..

S tou důvěrou k němu to musíš zvážit. Když budeš odmítat jeho aktivity - když něco napláuje, tak potom spolu nebudete mít společné zážitky o čem si pak spolu povídat a na čem stavět? Pokus se plánovat výlety a společné akce Ty, aby vyhovovaly Tobě i dítěti. Pak nebude mít tolik času a prostoru pro kamarádku. Prostě ho musíš nenásilně zaměstnat a potom třeba zjistí , že chce ten volný čas co má trávit raději s rodinou. stoltstoltstolt

Upravil(a) Ona (25. 6. 2009 10:48)

Není tady

#24 25. 6. 2009 10:50

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Jasně, že manželství či partnerství není vězení, ať jede, pokud ona nemá zájem, ale ne s kamarádkou, jen tak ve dvou - to je můj názor. Už vás všechny vidím, jak tolerujete, že váš chlap jel s kamarádkou ve dvou na dovolenou lol

Není tady

#25 25. 6. 2009 10:51

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

majkafa napsal(a):

Francesca, halt nemůžeš mít všechno. Elán sice zpívá - kompromisy, to sú krysy, ale ve vztahu, jakkémkoliv, jsou někdy nezbytné.
Já na tvém místě bych dávno bydlela v Praze.

Hlavně si myslím, že do té Prahy přímo nemusí. Co se přestěhovat jen trochu blíže Praze? Ono 100 kiláků je sto kiláků. Sama jsem to jeden čas absolvovala, abych se uživila ale dlouhodobě to je prostě záhul.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí