Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 6. 2009 16:39

E.Ester
♥------
Místo: Děčín

Vyndání nosní mandle

Ahojky, byla bych ráda, kdyby se někdo další podělil o rady nebo tipy.Můj syn  (3,5) má jít na vyndání nosní mandle.Měl neustále rýmu, záněty středního ucha a věčně jsme marodili.Až teď doktorka řekla, že má tu mandly zvětšenou, a tím i méně slyší a rýmuje.Celkem se toho bojím.Dělá se to v celkové narkóze? jsou nějáká rizika po operaci? Taky mě udivuje, že termín k operaci máme až za 3 měsíce a nechají ho rýmovat a špatně dýchat.Teda to zdravotnictví u nás je celkem hodně pozadu.Možná tak ve větších městech,ale ty menší jsou bída s nouzí.

Není tady

#2 24. 6. 2009 20:40

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

Re: Vyndání nosní mandle

Ester já mám mandle brané jen lokálně a syn byl nedávno taky jen lokálně, je to lepší byly jsme za tři dny doma. Konečně nedýchá pusou, ale i nosem, spánek se výrazně zlepšil. Ovlivňuje to i řeč, takže doporučuji, je lepší když s ním půjdem, malýmu je šest a byla jsem s ním. Ty první dvě hodiny je trošku mimo a je lepší když je s mámou, než s cizí sestrou.
Jinak za 3 měsíce vás obědnaly proto, že přes léto se to hůř hojí, vyšší krvácivost.

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#3 26. 6. 2009 22:31

majkafa
Host

Mně mandle vyndali, maminka mě "přinutila", když jsem byla malá. Byl to jeden z nejstrašnějších zážitků v mém životě. Taková řezničina a tolik krve. Musela jsem si držet misku pod pusou, cítila jsem, jak mi těmi kleštěmi v krku rvou maso, všude plno krve. Strašný.  Nosní mandle zase za chvilku dorostou a je to stejný. A v dospělosti samy zmizí. NIKDY bych svým dětem takhle neublížila.
Třeba tady: černé na bílém, že mandle stejně zase dorůstají a naopak, teď mandle zachytí infekce v krku a když nejsou, jde to hnedka na průdušky.
http://www.azrodina.cz/2615-nosni-mandle-musi-ven

Tady zase píšou o změně životního stylu celé rodiny, aby změna opravdu nastala a mandle zase nezbytněly a nebylo to stejný.
http://www.celostnimedicina.cz/adenoidn … mandle.htm

A spousty dalších článků.
Já bych nejdříve přistoupila ke změně jídelníčku, pití, určitě doma dítěti nekouřit, nejlépe vůbec nekouřit, ... a řezničinu nechat jako poslední možnost a ne jako možnost první.

Upravil(a) majkafa (26. 6. 2009 22:39)

#4 27. 6. 2009 23:03

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Přidávám se k majkafě. Taky bych to u svých dětí nedopustila (pokud by to nebylo nezbytně nutné), protože jsem si tím prošla. Navíc mi mamka říkala, že to stejně doroste a  je důvod, proč tam ty mandle jsou. Je to filtr proti nemocem. A když  infekci nechytnou mandle, tak to pak může odskákat třeba srdce.
A trhání mandlí skutečně není nic jiného než řezničina. Krve jak z prasete.

Upravil(a) taurus (27. 6. 2009 23:06)

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#5 29. 6. 2009 9:51

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

mě je vyndavali třikrát. a to proto, že fakt velká mandle brání v dýchání a je to sice tkáň imunitního systému osazená leukocyty, ale jakmile se zvětšuje, už neplní svoji funkci, je to místo chronickýho zánětu, kterýho se tělo nemůže zbavit. jistěže je určitě lepší tomu předcházet, ale nedělala bych z toho takovou kovbojku. mimo nosní mandle je několik dalších míst podobného účelu před vstupem do dýchacích a trávících cest.
a taurus- medicína je celá řezničina, nemůžeš vhodnost zákroku hodnotit podle krvácení.

Není tady

#6 29. 6. 2009 9:59

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

mirka.. napsal(a):

mě je vyndavali třikrát. a to proto, že fakt velká mandle brání v dýchání a je to sice tkáň imunitního systému osazená leukocyty, ale jakmile se zvětšuje, už neplní svoji funkci, je to místo chronickýho zánětu, kterýho se tělo nemůže zbavit. jistěže je určitě lepší tomu předcházet, ale nedělala bych z toho takovou kovbojku. mimo nosní mandle je několik dalších míst podobného účelu před vstupem do dýchacích a trávících cest.
a taurus- medicína je celá řezničina, nemůžeš vhodnost zákroku hodnotit podle krvácení.

Souhlasím ale mám to ve velmi živé paměti jako dítě a prostě pokud by to nebylo nezbytně nutné (tak jak píšeš ty ve svém příspěvku, kdy se to stává místem chronického zánětu), tak bych nenutila svoje dítě to podstupovat. U mě to bylo z naprosto zbytečných důvodů.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#7 29. 6. 2009 10:21

majkafa
Host

Já bych své dítě taky nenutila. Chce to procvičovat s ním dýchání nosem a pak se mandle nezvětšuje. Chce to dítěti se věnovat.
Já z toho mám trauma snad dodnes, byl to strašný zážitek.

#8 29. 6. 2009 12:15

Enji
♥♥♥♥♥--

Majkafo, ale myslím, že od té doby, co jsi tady ten zákrok postoupila už uběhlo hodně času a přístup je k dětem totálně jiný!!!!
Moje dcera byla na trhání nosních mandlí dvakrát. Poprvé asi ve 3.5 letech. Zákrok byl provedený lokálně. Dcerce dali ráno nějaké "oblbováky", odvedli si ji na malou chviličku, pak jsem ji hned slyšela v sesterně odkašlávat, šla jsem za ní, měli sice pod bradou misku, trošku krve vyteklo, ale žádná hrůza. Pak usnula, po pár hodinách se vzbudila a dostala od sestřiček zmrzku. Jeden den nástup, druhý den trhání mandlí, následující den cesta domů. Předtím bývala nonstop nemocná, od té doby vůbec nic. Fakt to stálo za to. tummenupp
Pak byla znovu v šesti letech, nosní mandle se opět zvětšila. Nebývala už vůbec nemocná, ale příšerně chrápala. Byli jsme v jiné nemocnici, bylo nám řečeno, že už se to dělá jen pod narkózou, že je to pečlivěji uděláno. Vše v pohodě, ničeho nelituju, naopak. Malá se vzbudila po narkóze, do večera cítila, že ji trošku škrábe v krku, jinak nic. Jen jí bylo trošku špatně z narkózy.
Ester, určitě se toho vůbec neboj.

Já na tom taky v dětství byla a teda žádnou újmu na sobě necítím. wink

Není tady

#9 29. 6. 2009 12:57

majkafa
Host

Řekla ti dcerka, že to žádná hrůza nebyla? Co my víme. Odkud se to kdy vyvalí.
Prostě bych to brala jako poslední možnost. Ne jako první.

Upravil(a) majkafa (29. 6. 2009 13:00)

#10 30. 6. 2009 13:56

Nick3594
Host

Zvětšení nosohltanové mandle znamená, že z dítěte odčerpáváme radost a filtrujeme si přes něj své negativní emoce.... Hm????

#11 30. 6. 2009 18:06

majkafa
Host

Lvice, ty znᚠmou maminku? va
A já jsem tak ráda, že mé děti měly mandle v pořádku. Snažila jsem se nepředávat vzorce dál. Snad se mi to trošku povedlo, snad jsem předala míň negativity, než bylo předáno mně. Protože to maminka prostě asi jinak neuměla. A bohužel stále neumí. Ale teď už jsem velká.

Ono na tom opravdu něco je, že chirurgický zákrok je až krajní řešení. Že lze i jinak. Věřím tomu.

#12 1. 7. 2009 22:05

Novia
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ČR

nejstarší syn byl s manželem v nemocnici na vyndání loni a byl absolutně v pohodě ...

sama si moc dobře pamatuju mé vyndání a mám strašný zážitek jako vy.... jako by to bylo včera sad

ale dnes to dělají úplně jinak roll

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFXsgZcMBAWAnE,72.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjNQsgZcMBAJAmw,09.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFRsgZcMBANAm4,39.png

Není tady

#13 8. 7. 2009 23:48

E.Ester
♥------
Místo: Děčín

No tak teď z toho mám hlavu "v pejru". Ty děsivé Vaše zážitky mě děsí.Já dosud slyšela jen pozitivní názory. Já mu tu nosní mandly nechci vyndat mermomocí, ale po celých 10-ti měsích nám nikdo nijak nepomohl či neporadil jak vyzrát na ty jeho věčné rýmy  a kašle.Navíc až teď začal dýchat tou pusou a huhňat. A dokola má pořád zánět v uších.Nutím ho dýchat nosem, pořád ho upozorňuji,ale jakmile zavře pusu chrčí to v něm a ta pusa se snad otevře automaticky sama. Stravu nemáme klasicky dělanou jak je zvykem na tuku, jíme zeleninu a ovoce více než je normál.řízky či hamburgry jak je zvykem neděláme.Nekouříme. Takže v tomto směru nemám už co upravovat.
Teda jsem rozpolcená z těch reakcí.Asi zajdu znovu k doktorce si o tom více promluvit.

Není tady

#14 9. 7. 2009 17:11

Olympia
Host

My nemame zadne desive zazitky. Syn dostal nejake oblbovaky, zakrok probehl bez problemu, rano jsme prisli a odpoledne sli domu. Vsechno to zaspal, na nic se nepamatuje. To ja jsem z toho byla nervy.
Pred zakrokem mel rymy prakticky nonstop, po zakroku rymy ustaly, jako kdyz utne.

#15 10. 7. 2009 15:28

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

nosní mandle je jen jedna...
krční jsou dvě...

já byla se synem před rokem bylo mu 7 let...doporučuji vřele všem kteří váhají, malý měl co měsíc angíny,stále na antibiotikách... rýmu  neustále...nepomola změna jídelníčku, změna životního stylu, homeopatika, ani jiná alternativní medicína...za ten rok od vytržení  nebyl ani jednou nemocný
samotný "zážitek"...byl bez problému - v nedeli nástup, ráno operace v celkové anesteziia odpoledne ve tři jsem šli domů...žádná krev, žádné bolesti, žádný tramua - tolik naše zkušenost.

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#16 12. 7. 2009 21:55

miselinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: CR
Web

E.Ester napsal(a):

No tak teď z toho mám hlavu "v pejru". Ty děsivé Vaše zážitky mě děsí.Já dosud slyšela jen pozitivní názory. Já mu tu nosní mandly nechci vyndat mermomocí, ale po celých 10-ti měsích nám nikdo nijak nepomohl či neporadil jak vyzrát na ty jeho věčné rýmy  a kašle.Navíc až teď začal dýchat tou pusou a huhňat. A dokola má pořád zánět v uších.Nutím ho dýchat nosem, pořád ho upozorňuji,ale jakmile zavře pusu chrčí to v něm a ta pusa se snad otevře automaticky sama. Stravu nemáme klasicky dělanou jak je zvykem na tuku, jíme zeleninu a ovoce více než je normál.řízky či hamburgry jak je zvykem neděláme.Nekouříme. Takže v tomto směru nemám už co upravovat.
Teda jsem rozpolcená z těch reakcí.Asi zajdu znovu k doktorce si o tom více promluvit.

Ahoj Ester.tak já te asi hpdne uklidním,vubec se toho neboj.Já nastoupila znaším Filípkem přesne pred mesicem na horší zakrok na operaci kýly a na pokoji jsme byli s chlapeckem kterej sel na madle sly spolu ráno zároven.Vím že mel celkovou narkozu.Deti berou hned brzy z rána.Přišla sestra a dostali nejakej sirupek a ted je teda dost oblbl byli jak sfetovaní.Po tom trhaní byl ten chlapeček hned tak ve 13hod uplne v pohode tak na propustení jediny co tem deckam vadilo ze meli kapacku v ruce to se jim moc nelibilo ale zvladaji to v pohode....Jo jinak na trhaní mandlí tam bylo strašne moc dětí..

Upravil(a) miselinka (12. 7. 2009 21:56)

Není tady

#17 14. 7. 2009 7:37

chacinta
Host

Ahoj Ester.
V šesti letech mi brali nosní mandli - v celkové narkóze. Když jsem se probudila, měla jsem jenom trošku zaschlé krve kolem nosní dírky, to vše....žádný děsivý zážitek....
Synovi brali také nosní mandle - v celkové narkóze, takže ani on o ničem nevěděl - byla jsem v nemocnici s ním, rozhodně žádné trauma z toho neměl, ani já.
Možná záleží na nemocnici, resp. na lékaři - jakým způsobem, pro co se rozhodne. Zkus získat další info přímo v nemocnici kde jste objednáni.

#18 18. 10. 2012 18:38

Vendy2
♥------

Mám 17 let a od mých cca 3 let mi píchali uši snad 20 krát. Už od malička mě všichni ORL lékaři posílali na vyndání nosní mandle, jen má doktorka to zavrhovala. Na zákrok jdu za 3 týdny, ale doufám že mi pomůže. Nejhorší je, že kdybych na to šla ve 3 letech tak si nic nepamatuju (to mě až tak netrápí), ale hlavně bych nemusela prožít všechny to záněty. To je můj názor. smile

Není tady

#19 9. 11. 2017 8:54

Janka27
♥------

Bohužel, taky se musím přidat s názorem ,že to je zbytečné týrání dětí. Mě trhali nosí mandli 2x abych nebyla tak nemocná, naprosto zbytečné a doteď si pamatuji jak jsem celou cestou z nemocnice v tramvaji zvracela krev. Takže za mě rozhodně ne! Stejně to nepomáhá.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí