6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, byla bych ráda, kdyby se někdo dalí podělil o rady nebo tipy.Můj syn (3,5) má jít na vyndání nosní mandle.Měl neustále rýmu, záněty středního ucha a věčně jsme marodili.A teď doktorka řekla, e má tu mandly zvětenou, a tím i méně slyí a rýmuje.Celkem se toho bojím.Dělá se to v celkové narkóze? jsou nějáká rizika po operaci? Taky mě udivuje, e termín k operaci máme a za 3 měsíce a nechají ho rýmovat a patně dýchat.Teda to zdravotnictví u nás je celkem hodně pozadu.Moná tak ve větích městech,ale ty mení jsou bída s nouzí.
Není tady
Ester já mám mandle brané jen lokálně a syn byl nedávno taky jen lokálně, je to lepí byly jsme za tři dny doma. Konečně nedýchá pusou, ale i nosem, spánek se výrazně zlepil. Ovlivňuje to i řeč, take doporučuji, je lepí kdy s ním půjdem, malýmu je est a byla jsem s ním. Ty první dvě hodiny je troku mimo a je lepí kdy je s mámou, ne s cizí sestrou.
Jinak za 3 měsíce vás obědnaly proto, e přes léto se to hůř hojí, vyí krvácivost.
Není tady
Mně mandle vyndali, maminka mě "přinutila", kdy jsem byla malá. Byl to jeden z nejstranějích záitků v mém ivotě. Taková řezničina a tolik krve. Musela jsem si dret misku pod pusou, cítila jsem, jak mi těmi kletěmi v krku rvou maso, vude plno krve. Straný. Nosní mandle zase za chvilku dorostou a je to stejný. A v dospělosti samy zmizí. NIKDY bych svým dětem takhle neublíila.
Třeba tady: černé na bílém, e mandle stejně zase dorůstají a naopak, teď mandle zachytí infekce v krku a kdy nejsou, jde to hnedka na průduky.
http://www.azrodina.cz/2615-nosni-mandle-musi-ven
Tady zase píou o změně ivotního stylu celé rodiny, aby změna opravdu nastala a mandle zase nezbytněly a nebylo to stejný.
http://www.celostnimedicina.cz/adenoidn … mandle.htm
A spousty dalích článků.
Já bych nejdříve přistoupila ke změně jídelníčku, pití, určitě doma dítěti nekouřit, nejlépe vůbec nekouřit, ... a řezničinu nechat jako poslední monost a ne jako monost první.
Upravil(a) majkafa (26. 6. 2009 22:39)
Přidávám se k majkafě. Taky bych to u svých dětí nedopustila (pokud by to nebylo nezbytně nutné), protoe jsem si tím prola. Navíc mi mamka říkala, e to stejně doroste a je důvod, proč tam ty mandle jsou. Je to filtr proti nemocem. A kdy infekci nechytnou mandle, tak to pak můe odskákat třeba srdce.
A trhání mandlí skutečně není nic jiného ne řezničina. Krve jak z prasete.
Upravil(a) taurus (27. 6. 2009 23:06)
Není tady
mě je vyndavali třikrát. a to proto, e fakt velká mandle brání v dýchání a je to sice tkáň imunitního systému osazená leukocyty, ale jakmile se zvětuje, u neplní svoji funkci, je to místo chronickýho zánětu, kterýho se tělo nemůe zbavit. jistěe je určitě lepí tomu předcházet, ale nedělala bych z toho takovou kovbojku. mimo nosní mandle je několik dalích míst podobného účelu před vstupem do dýchacích a trávících cest.
a taurus- medicína je celá řezničina, nemůe vhodnost zákroku hodnotit podle krvácení.
Není tady
mirka.. napsal(a):
mě je vyndavali třikrát. a to proto, e fakt velká mandle brání v dýchání a je to sice tkáň imunitního systému osazená leukocyty, ale jakmile se zvětuje, u neplní svoji funkci, je to místo chronickýho zánětu, kterýho se tělo nemůe zbavit. jistěe je určitě lepí tomu předcházet, ale nedělala bych z toho takovou kovbojku. mimo nosní mandle je několik dalích míst podobného účelu před vstupem do dýchacích a trávících cest.
a taurus- medicína je celá řezničina, nemůe vhodnost zákroku hodnotit podle krvácení.
Souhlasím ale mám to ve velmi ivé paměti jako dítě a prostě pokud by to nebylo nezbytně nutné (tak jak píe ty ve svém příspěvku, kdy se to stává místem chronického zánětu), tak bych nenutila svoje dítě to podstupovat. U mě to bylo z naprosto zbytečných důvodů.
Není tady
Já bych své dítě taky nenutila. Chce to procvičovat s ním dýchání nosem a pak se mandle nezvětuje. Chce to dítěti se věnovat.
Já z toho mám trauma snad dodnes, byl to straný záitek.
Majkafo, ale myslím, e od té doby, co jsi tady ten zákrok postoupila u uběhlo hodně času a přístup je k dětem totálně jiný!!!!
Moje dcera byla na trhání nosních mandlí dvakrát. Poprvé asi ve 3.5 letech. Zákrok byl provedený lokálně. Dcerce dali ráno nějaké "oblbováky", odvedli si ji na malou chviličku, pak jsem ji hned slyela v sesterně odkalávat, la jsem za ní, měli sice pod bradou misku, troku krve vyteklo, ale ádná hrůza. Pak usnula, po pár hodinách se vzbudila a dostala od sestřiček zmrzku. Jeden den nástup, druhý den trhání mandlí, následující den cesta domů. Předtím bývala nonstop nemocná, od té doby vůbec nic. Fakt to stálo za to.
Pak byla znovu v esti letech, nosní mandle se opět zvětila. Nebývala u vůbec nemocná, ale příerně chrápala. Byli jsme v jiné nemocnici, bylo nám řečeno, e u se to dělá jen pod narkózou, e je to pečlivěji uděláno. Ve v pohodě, ničeho nelituju, naopak. Malá se vzbudila po narkóze, do večera cítila, e ji troku krábe v krku, jinak nic. Jen jí bylo troku patně z narkózy.
Ester, určitě se toho vůbec neboj.
Já na tom taky v dětství byla a teda ádnou újmu na sobě necítím.
Není tady
Řekla ti dcerka, e to ádná hrůza nebyla? Co my víme. Odkud se to kdy vyvalí.
Prostě bych to brala jako poslední monost. Ne jako první.
Upravil(a) majkafa (29. 6. 2009 13:00)
Zvětení nosohltanové mandle znamená, e z dítěte odčerpáváme radost a filtrujeme si přes něj své negativní emoce.... Hm????
Lvice, ty zná mou maminku?
A já jsem tak ráda, e mé děti měly mandle v pořádku. Snaila jsem se nepředávat vzorce dál. Snad se mi to troku povedlo, snad jsem předala míň negativity, ne bylo předáno mně. Protoe to maminka prostě asi jinak neuměla. A bohuel stále neumí. Ale teď u jsem velká.
Ono na tom opravdu něco je, e chirurgický zákrok je a krajní řeení. e lze i jinak. Věřím tomu.
nejstarí syn byl s manelem v nemocnici na vyndání loni a byl absolutně v pohodě ...
sama si moc dobře pamatuju mé vyndání a mám straný záitek jako vy.... jako by to bylo včera
ale dnes to dělají úplně jinak
Není tady
No tak teď z toho mám hlavu "v pejru". Ty děsivé Vae záitky mě děsí.Já dosud slyela jen pozitivní názory. Já mu tu nosní mandly nechci vyndat mermomocí, ale po celých 10-ti měsích nám nikdo nijak nepomohl či neporadil jak vyzrát na ty jeho věčné rýmy a kale.Navíc a teď začal dýchat tou pusou a huhňat. A dokola má pořád zánět v uích.Nutím ho dýchat nosem, pořád ho upozorňuji,ale jakmile zavře pusu chrčí to v něm a ta pusa se snad otevře automaticky sama. Stravu nemáme klasicky dělanou jak je zvykem na tuku, jíme zeleninu a ovoce více ne je normál.řízky či hamburgry jak je zvykem neděláme.Nekouříme. Take v tomto směru nemám u co upravovat.
Teda jsem rozpolcená z těch reakcí.Asi zajdu znovu k doktorce si o tom více promluvit.
Není tady
My nemame zadne desive zazitky. Syn dostal nejake oblbovaky, zakrok probehl bez problemu, rano jsme prisli a odpoledne sli domu. Vsechno to zaspal, na nic se nepamatuje. To ja jsem z toho byla nervy.
Pred zakrokem mel rymy prakticky nonstop, po zakroku rymy ustaly, jako kdyz utne.
nosní mandle je jen jedna...
krční jsou dvě...
já byla se synem před rokem bylo mu 7 let...doporučuji vřele vem kteří váhají, malý měl co měsíc angíny,stále na antibiotikách... rýmu neustále...nepomola změna jídelníčku, změna ivotního stylu, homeopatika, ani jiná alternativní medicína...za ten rok od vytrení nebyl ani jednou nemocný
samotný "záitek"...byl bez problému - v nedeli nástup, ráno operace v celkové anesteziia odpoledne ve tři jsem li domů...ádná krev, ádné bolesti, ádný tramua - tolik nae zkuenost.
Není tady
E.Ester napsal(a):
No tak teď z toho mám hlavu "v pejru". Ty děsivé Vae záitky mě děsí.Já dosud slyela jen pozitivní názory. Já mu tu nosní mandly nechci vyndat mermomocí, ale po celých 10-ti měsích nám nikdo nijak nepomohl či neporadil jak vyzrát na ty jeho věčné rýmy a kale.Navíc a teď začal dýchat tou pusou a huhňat. A dokola má pořád zánět v uích.Nutím ho dýchat nosem, pořád ho upozorňuji,ale jakmile zavře pusu chrčí to v něm a ta pusa se snad otevře automaticky sama. Stravu nemáme klasicky dělanou jak je zvykem na tuku, jíme zeleninu a ovoce více ne je normál.řízky či hamburgry jak je zvykem neděláme.Nekouříme. Take v tomto směru nemám u co upravovat.
Teda jsem rozpolcená z těch reakcí.Asi zajdu znovu k doktorce si o tom více promluvit.
Ahoj Ester.tak já te asi hpdne uklidním,vubec se toho neboj.Já nastoupila znaím Filípkem přesne pred mesicem na horí zakrok na operaci kýly a na pokoji jsme byli s chlapeckem kterej sel na madle sly spolu ráno zároven.Vím e mel celkovou narkozu.Deti berou hned brzy z rána.Přila sestra a dostali nejakej sirupek a ted je teda dost oblbl byli jak sfetovaní.Po tom trhaní byl ten chlapeček hned tak ve 13hod uplne v pohode tak na propustení jediny co tem deckam vadilo ze meli kapacku v ruce to se jim moc nelibilo ale zvladaji to v pohode....Jo jinak na trhaní mandlí tam bylo strane moc dětí..
Upravil(a) miselinka (12. 7. 2009 21:56)
Není tady
Ahoj Ester.
V esti letech mi brali nosní mandli - v celkové narkóze. Kdy jsem se probudila, měla jsem jenom troku zaschlé krve kolem nosní dírky, to ve....ádný děsivý záitek....
Synovi brali také nosní mandle - v celkové narkóze, take ani on o ničem nevěděl - byla jsem v nemocnici s ním, rozhodně ádné trauma z toho neměl, ani já.
Moná záleí na nemocnici, resp. na lékaři - jakým způsobem, pro co se rozhodne. Zkus získat dalí info přímo v nemocnici kde jste objednáni.
Mám 17 let a od mých cca 3 let mi píchali ui snad 20 krát. U od malička mě vichni ORL lékaři posílali na vyndání nosní mandle, jen má doktorka to zavrhovala. Na zákrok jdu za 3 týdny, ale doufám e mi pomůe. Nejhorí je, e kdybych na to la ve 3 letech tak si nic nepamatuju (to mě a tak netrápí), ale hlavně bych nemusela proít vechny to záněty. To je můj názor.
Není tady
Bohuel, taky se musím přidat s názorem ,e to je zbytečné týrání dětí. Mě trhali nosí mandli 2x abych nebyla tak nemocná, naprosto zbytečné a doteď si pamatuji jak jsem celou cestou z nemocnice v tramvaji zvracela krev. Take za mě rozhodně ne! Stejně to nepomáhá.
Není tady