|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
lupina montana napsal(a):
Pomóóóóóóc!
A to mně celej život někdo vyčítá, že jsem vysvětlovač všech vysvětlovačů........................
Holky, abychom se zase neuvysvětlovaly
Neb každá věc se zvrátí ve svůj pravý opak, jestliže se dovede do krajnosti....
Lupiš, už se "zvrtla" 
Dostavily se DOMNĚNKY, končí vysvětlování 
A jedna ta domněnka je fakt hodně legrační 
Upravil(a) Pandorraa (3. 7. 2009 11:25)
Není tady
Lupíš napsal(a):
Pomóóóóóóc!
A to mně celej život někdo vyčítá, že jsem vysvětlovač všech vysvětlovačů........................
Když vy toho naplkáte tolik, že než já se dostanu ke klávesnici tak už je to dávno pasé
. Tak mi dopřej tu radost, když malý spí, že se zase můžu napojit
s dost velkým zpoždením si tady přihřát polívčičku...hrachovou
. No 
Upravil(a) lvice (3. 7. 2009 11:27)
A já už si nemůžu napsat ani malý příspěveček uáááááááááááá
.
Pomóóóóóóc!
Měla jsem před časem hodně hluboký přátelský vztah s jednou svou vrstevnicí. Protože nám záleželo na tom, abychom si rozuměly dobře (nemyslím přikyvování a hladký souhlas), abychom chápaly to, co druhá říká, docela hojně jsme se věnovaly vysvětlování, jak to jedna či druhá myslela a jak to druhá či první pochopila. Úplně jsme se do toho zamotaly a nakonec se naše cesty rozešly - osobně to cítím tak, že dřív, než jsme si opravdu předaly všechny vzájemné dary. Příliš úzkostlivě jsme hledaly vzájemné porozumění, až to vypadalo tak, že jsme týdny a měsíce kroužily ve výkladech nějaké "zakládající události" a zapomněly jsme prožívat současnost, nenatahovat uši po ozvěnách, ale opravdu vnímat, co ta druhá říká teď.
Něco jsem hledala a pročetla jsem před chvílí pár starších vláken, tak půl roku do minulosti. Řeknu vám, když jsem pak naskočila na tohle, byl to hodně zvláštní pocit. Ono je v pohodě vykašlat se někdy na niternou, bytostnou komunikaci a stříkat po sobě vodní pistolkou, jen by se to podle mně nemělo zaměňovat 
lvice napsal(a):
Tady je vidět, jak můj příspěvek nebyl pochopen tak, jak byl myšlen
Voila!
Takova bezprostredni zkusenosti s touhle veci se tu stava casto nejen Tobe. 
A to se pak dejou veci.
Fakt ,zkus to sledovat, je to jako nikdy nekoncici pribeh. 
Není tady
lvice napsal(a):
A já už si nemůžu napsat ani malý příspěveček uáááááááááááá
![]()
.
Proto jsem se Te ptala co je dovoleno Tobe. 
Není tady
No víš ty co Hir, to je holt lesk a bída internetových diskuzí, myslím, že už to tady pár lidí taky psalo. Sedět někde v reálu u kafe, tak to určitě ani není nutné vysvětlovat, protože jsou tam gesta, intonace hlasu... A nakonec pak stačí v několika slovech si to objasnit. Kdežto ta písmenka...Každý za tím vidí a cítí něco jiného, DOMNÍVÁ se, že to pochopil, no a pak vzniká guláš na entou. No ale alespoň je o čem psát, ne
?
Lupi 
A tak nastupovaaaaaaat ! Nebo ze by spise naopak-vystupovat ? 
Není tady
No Hir, až ty začneš odpovídat na otázky odpověďmi, já budu také
.
Judit, tak nad tím si půjdu zapřemýšlet
. Možná méně je někdy více????
Upravil(a) lvice (3. 7. 2009 11:35)
lvice napsal(a):
No víš ty co Hir, to je holt lesk a bída internetových diskuzí, myslím, že už to tady pár lidí taky psalo. Sedět někde v reálu u kafe, tak to určitě ani není nutné vysvětlovat, protože jsou tam gesta, intonace hlasu... A nakonec pak stačí v několika slovech si to objasnit. Kdežto ta písmenka...Každý za tím vidí a cítí něco jiného, DOMNÍVÁ se, že to pochopil, no a pak vzniká guláš na entou. No ale alespoň je o čem psát, ne
?
Verim ze napriklad to co jsi dnes psala maripose,se stejne tak dobre muze odehrat i u kafe kdyz si budete povidat.
Není tady
S vysvětlováním ap. jste mi něco připomněly
V dávných dobách jsem na netu potkala bytůstku, se kterou jsme měly dost společného, dokonce jsme vytvořily ´tolerantní stránky o různých náboženských směrech´. Tak dlouho jsme si vysvětlovaly naše pohledy, pocity, toleranci(..) ap., až jsme se do krve rozhádaly a roky jsme spolu nemluvily
Nedávno jsem se jí ozvala a jak to vypadá, tak ani jedna už nepotřebujeme demonstrovat toleranci ani vysvětlovat do posledního drobku, tak to snad už bude 
přežvýkání textu pro lepší pochopení - pro mě samotnou - se do vysvětlování nepočítá.. nebo jo 
Upravil(a) D. (3. 7. 2009 11:56)
Není tady
lvice napsal(a):
No Hir, až ty začneš odpovídat na otázky odpověďmi, já budu také
.
To zni jako zivot utkany z podminek. 
Lvice ale aby jsi me rozumnela,v podtate to vubec nebyla otazka. 
Není tady
Ježíš, já nevím...asi vystupovat, bo co 
Lvice, jen si vohřejvej....to padlo na tebe čistě náhodou - prostě jsi se stala bez vlastního přičinění poslední kapkou v mým hrnci 
Judit, člověče, tak jsem nerozuměla přesně, co jsi myslela tím posledním odstavcem............... 
Ale nevysvětluj to, prosím!
Někdy jindy.....
No to říká ta pravá, co 
Ale já už vím, co mě tak zprudilo: asi fakt, že spousta toho vysvětlování tady nějak nikam nevedla...že to byl takovej l´art pour l´artismus vysvětlování - takže tak asi.
Takže Judit klidně vysvětlovat může - tý nehrozí vysvětlování pro vysvětlování....
a já se jmenuju Světlana 

Není tady
Hej Hir, neodoporuješ si trošku?
. Mrkni se na svůj příspěvek č. 581. Já se domnívala, že když se ptáš, tak je to otázka
. Ale jestli to vůbec nebyla otázka, tak já jsem panna orleánská
.
A touhu vysvětlit jsem to měla, protože na to reagovala Mari, pak Pan, no já chápu, že už je to docela out, když jsem se přihlásila až dnes.... Jenže já prostě holt s ročním dítětem nemůžu neustále viset na monitoru
.
Pro odlehčení všem vysvětlovačkám
, spravedlivě jsem se se sebou dohodla, že mytí a úklidování bylo dost, zítra je taky den a jdu se poflakovat po městě s lítečkem pro sklerotiky ještě dokoupím , co chybí . Budu doufat, že mě nedožene ani průvan ve střevech, který mě poslední dobou trápí. Nelíbí se mi , že se citím dobře jen na sucharech a hořkém čaji , popř s endiaronem v sobě. Včera jsem zhřešila a to jsem neměla dělat.

Tož toto,
kde je nějaká spravedlnost, taková hodná holka a musím být porád ve střehu a pomalu na útěku, jinak budu křičet : Noženky utěkajte, lebo vás obarvím na hnědo ( konec citátu starého Valacha)

Není tady
Dobře, Valachu
, tak tedy štírka....hm...
Když už je tady téma spravedlnost,
... je Váš život spravedlivý? Jak to osobně vnímáte?
Já o tom pořád přemýšlím. Nikdo nikdy neslíbil, že spravedlivý bude, že ano. Tak není co očekávat, ale nespravedlnost (každý ve svém pojetí) zase nechceme a jaksi se jí bráníme č
Poctivě si přiznat, protože každý vnímáme jen tu svoji spravedlnost, je k vám život spravedlivý nebo ne? Dokážete?
Či dokážete nehodnotit spravedlnost x nespravedlnost ? Jen přijímáte dané?
Bo chcete spíše nehodnotit?
Zajímaly by mě vašenázory.
Já jsem dospěla k tomu (netajím se k sympatiím k reinkarnacím), že život je nespravedlivě spravedlivý. Pokud budu posuzovat 1život, jednu etapu vývoje, nevím jak to nazvat, tak určitě nespravedlivý být může. V komplexním vnímání ale pro mě spravedlivý je.
Není tady
Wiki, zajímavá otázka.
Dospěla jsem k závěru, že můj život je spravedlivý. I ke mně. No bodejť, aby nebyl, pro mě, věčnou bojovnici za spravedlnost. 
Co vysílám, to se mi vrací. Funguje to stoprocentně.
Když jsme u toho odlehčování a vysvětlování, jeden vtípek na konto Beverly Hills 90210 (to byl seriál, ve kterém si všichni děsně rozuměli): Jdou Brandon s Dylanem po pláži a Brandon říká hele, mně se rozvázala tkanička... a Dylan hm, nechceš si o tom se mnou popovídat?
Judita napsal(a):
Když jsme u toho odlehčování a vysvětlování, jeden vtípek na konto Beverly Hills 90210 (to byl seriál, ve kterém si všichni děsně rozuměli): Jdou Brandon s Dylanem po pláži a Brandon říká hele, mně se rozvázala tkanička... a Dylan hm, nechceš si o tom se mnou popovídat?
Ba ne, oni by se měli s problémem obrátit na Babi..., aby to teda bylo "spravedlivě" vyřešeno...
Není tady
lvice napsal(a):
Hej Hir, neodoporuješ si trošku?
. Mrkni se na svůj příspěvek č. 581. Já se domnívala, že když se ptáš, tak je to otázka
. Ale jestli to vůbec nebyla otázka, tak já jsem panna orleánská
.
A touhu vysvětlit jsem to měla, protože na to reagovala Mari, pak Pan, no já chápu, že už je to docela out, když jsem se přihlásila až dnes.... Jenže já prostě holt s ročním dítětem nemůžu neustále viset na monitoru.
Ale kdeze... At koukam jak koukam ,vim ze se Te v prispevku 581 na nic neptam. Je to zase o tom samem lvice,ja vim co jsem tim myslela ,nicmene Ty to vnimas mozna jinak. 
A tak se da rict, ze asi jsi panna orleanska. 
A vis co? Mas pravdu s rocnim ditetem a viset na monitoru ,to me taky po pravde receno nejde dohromady. 
Chapu to. 
Není tady
Ježíš, já nevím...asi vystupovat, bo co
a já se jmenuju Světlana
Svetlana 
No bodejd ze vystupovat
z toho kola kolovatyho. 
Není tady
lvice napsal(a):
A touhu vysvětlit jsem to měla, protože na to reagovala Mari, pak Pan, no já chápu, že už je to docela out, když jsem se přihlásila až dnes.... Jenže já prostě holt s ročním dítětem nemůžu neustále viset na monitoru
.
Lvice, tví Pražané ti rozumějí, neboj 

Není tady
Wiki, svůj život vnímám jako spravedlivý bez ohledu na inkarnaci.
Co jsem si tu navařila, to jsem si i vypila a aby mi už nebylo blbě, snažím se teď vařit opatrněji, méně a zdravěji 
Není tady
A já přemýšlím, proč mám pořád tendence něco někomu vysvětlovat a mám snahu, aby mě pochopil? Je to jen moje ego, co si tu honí vodu? Proč se pořád a pořád vydávám mezi domorodce s naivní představou, že budu pochopena, abych pak byla následně hozena do kotle, uvařena a sežrána.... A proč se mě pocitově dotýká, že nejsem pochopena? Co za tím je? Strach z nepřijetí? Nebo si tu ego podává ruku se strachem
......