|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Hir, neřeklas mi nic, co bych nevěděla , děkuji za snahu, vidím, že i Tebe se to nějak dotklo a oslovilo tě to, jinak bys přec nereagovala, neníliž pravda.
Lupi, jedu do Trenčianek na týden. Bude to moje premiéra s těmi cizokrajnými metódami, fakt se těším, ale to, co se děje za oknem mi trochu ježí kůži, aby bylo vůbec kam jet, jak se ty buřiny točí po naší vlasti, tak lehce nezvány a nevyžádány mohou překročit státní hranici, potvory a bez pasu
a povolení
Není tady
Heluška napsal(a):
..ale kdybych byla v úzkých, tak je to ona, kdo mi má co nabídnout, koho bych možná požádala o pomoc, kdyby mi moje zázemí vybouchlo a velmi bych si považovala toho, že by mě neodmítla.
Heluško,
děkuji za projevnou důvěru, zcala obyčejně a lidsky mne to potěšilo, zvlášť od tebe.
Myslím, že důvěra je vzájemná a bude mi ctí, až se jednou seznámíme. A že to jednou proběhne i běz toho, abys byla ty nebo já v úzkých, o tom nepochybuji 

Není tady
Pan, čekala jsem hromobití z jiné strany a Ty toto, jsi mě dostala.
Díky.
Na setkání se moc těším, až jednou vyjde.
To by bylo , aby nebylo 
Není tady
Heluško, to bylo až na kost. Přesné.
(příspěvek č.548)
Mrzí mě, že splašky doputovaly až na duchovno. Moc ráda jsem sem chodila. Za doby Crabatů a Salvátorů....a mnoha i nynějších přítomných...to bylo tření mozků..... jojo..
Ale přesto, co je (co nastalo), si myslím, že to jde ovlivnit...protože bez živné půdy kvasinky nebují...co myslíte? Som?
Upravil(a) Wiki (2. 7. 2009 18:28)
Není tady
Já pro sebe to ovlivňuji tak, že na některé lidi nereaguji, jen s občasnými vyjímkami ,jako byla ta dnešní. Když na ně nebudeme reagovat, počítám, že je to nebude bavit. Hrát fotbal bez soupeře v hřišti nemá ten správný rajc.
Ale na druhé straně je to občas přínosné, člověk si prověří sám sebe, co mu opravdu vadí, jak moc to vadí, co je schopný s tím udělat, jak sám v daných situacích obstojí. Kam až se nechá vehnat vášnivým nebo agresivním protivníkem.
Pročítám tyhle slovní přestřelky, ale popravdě je mi z toho smutno. Tolik silných osobností plýtvá energií, zatímco by společně mohli vykonat něco velkého .Jenže jsme lidi, takže někteří konají, nebo se alespoň snaží a ti druzí se jim smějí.
Není tady
Heluška napsal(a):
Pročítám tyhle slovní přestřelky, ale popravdě je mi z toho smutno. Tolik silných osobností plýtvá energií, zatímco by společně mohli vykonat něco velkého .Jenže jsme lidi, takže někteří konají, nebo se alespoň snaží a ti druzí se jim smějí.
Myslíš, že nevykonávají?
Z malých věcí se skládá svět. 
I příspěvky na tomto vlákně vykonávají "malé" věci, ze kterých se skládá svět.
I tohle vlákno nám skládá z malých kousíčků něco velkého. 
Helí, co ti po bouřkách, když se budeš slastně povalovati na vyhřátém masážním ležadle a kolem tebe budou svítit svíce a vonět aromalampy
Ti může každá bouře.... 
Wiki, až na kost, to Heluška umí...dyť je Štír jak se patří
A myslím si taky, že trocha splašek jen pohnojí 
Hir dtto - mylsím, že někdo se prostě rozčílit musí, alespoň tokavad jsme teď a tady
Jo, já vím, jaks to myslela - ale někdy je tím pravým ořechovým boj, nikoli výsledek boje...
Není tady
Heluška napsal(a):
No já taky zírám, co se tu děje a nemám ani potřebu reagovat.
Byla tu řeč o Bachovkách, moje dcera i já s tím máme dobré zkušenosti.
To mi připomnělo, moje nejoblíbenější kamarádka ze střední ztratila ke mně cestu, s despektem a až s posměchem komentovala moje směřování, postoje, názory, moji současnou cestu.Docela mě to mrzelo.
Nedávno se mi ozvala, ještě stále jsem citila závan hrdosti a pýchy, ale to, co ji potkalo, ji přece jen trochu posunulo jinam. Neumím si jinak vysvětlit, proč se mi ozvala po mnoha letech ona sama první.
Přišla nemoc zlá a přes všechno okecávání to bylo skrýté volání o pomoc.
Tohle píšu tak trochu pro Tebe Zklamčo.
Žádný strom neroste do nebe a způsob, jakým se tu ( na babi) prezentuješ je neskutečně nabubřelý.
Kvůli lidem jako jsi Ty, nemám potřebu žádat o rady či pomoc choulostivěšího charakteru. samozřejmě můžeš teď předhodit stádní chování fan klubu Pandory, či cosi podobného, ale ujišťuji Tě, že ji osobně neznám, na školičky nejezdím, ale kdybych byla v úzkých, tak je to ona, kdo mi má co nabídnout, koho bych možná požádala o pomoc, kdyby mi moje zázemí vybouchlo a velmi bych si považovala toho, že by mě neodmítla.
Na Tebe bych si ani nevzpomněla.
Tady je pro mě mezi vámi dvěma převeliký rozdíl. Tuším, že jí její postavení na babi prostě jen lidsky závidíš.
Heluška napsal(a):
Já pro sebe to ovlivňuji tak, že na některé lidi nereaguji, jen s občasnými vyjímkami ,jako byla ta dnešní. Když na ně nebudeme reagovat, počítám, že je to nebude bavit. Hrát fotbal bez soupeře v hřišti nemá ten správný rajc.
Ale na druhé straně je to občas přínosné, člověk si prověří sám sebe, co mu opravdu vadí, jak moc to vadí, co je schopný s tím udělat, jak sám v daných situacích obstojí. Kam až se nechá vehnat vášnivým nebo agresivním protivníkem.
Heluško - neznám tě a ani tu touhu poznat tě nemám - to především na úvod, takže mě nechává zcela klidnou tvůj výlev (y) na téma - Zklamaná ty ty ty neposlušná, zase se vzpouzíš proti autoritám, tudíš tě čekají nezářné zítřky, ba co víc, dle dedukce tě postihne nemoc zlá, páč moje kamarádka taky dopadla jak sedlák u Chumce - a to díky tomu, že nehodlala směřovat tam, kam já. Je to tvá cesta a je opravdu směšné ukazovat jiným, kam by se měli, či neměli ubírat a co z toho mohou díky svému "neuváženému jednání" (ne)získat. Nechápu opravdu (BI) proč máš potřebu zde cosi psát o stromu do nebe rostoucím. Je mi fakt úplně jedno, jakým úhlem pohledu mě vnímáš a ba co víc, je mi jedno, jaké pocity ze mě máš a jak mě vidíš svým polem vnímání.
Tvůj výběr o případnou pomoc ti naprosto schvaluji, neboť já opravdu nejsem ta, která by na tvé cestě a směru ti mohla být rádcem. U mě bys možná mohla pochodit, pokud bys potřebovala pomoc, či radu v rámci selskýho rozumu - opravdu duchovní věci a celkově věci mezi nebem a zemí není má parketa a ani nehodlám něco z toho chápat - nikoliv, že by to bylo nad mé chápání, nýbrž proto, že můj racionalní rozum popírá něco z tohoto uznat za reálné. Jsou to pro mě pouhé berle a berličky. Ale chápu, že to prostě někdo potřebuje a potřebovat bude. Jak sama píšeš, možná v budoucnu i ty.
A teď k několika tvým rozporům:
1/ nemáš potřebu reagovat - přesto reaguješ - takže jak to je? Máš, či nemáš potřebu? Ano x ne?
2/ při případné potřebě rady, či podání pomocné ruky by sis na mě ani nevzpoměla - ale přesto mě na to potřebuješ upozornit - asi, abych věděla, nebo dokonce s tím i počítala, že mě o radu nepožádáš? Tak vzpoměla či nevzpoměla - ano x ne? protože pokud ne, proč o tom vlastně vůbec píšeš?
3/ nabádáš k nereagování, přesto neopomeneš reagovat - takže k čemu vlastně tvůj návrh na embargo je, když sama ho neumíš dodržet?
No a ještě malý dovětk - nedělej si plané naděje, že díky tvému proslovu najednou osvícené osvítí a uvědomí si, že na tvé plamenné řeči něco bude (mimochodem - už jsem to několikrát některým i po lopatě nadhazovala - a nepochopily/i) - vždy se najde pár, kterým prostě stále budu ležet v žaludku, protože nejdu cestou tou a tím směrem, kterým ony/i kráčí, tudíž - nemám strach o jejich nereagování. Máš pravdu, je to o nich samých, jak dokáží obstát v daných situacích, kam až se nechají vehnat protivníkem. Asi to nebude s těmi silnými osobnostmi tak žhavé, neboť plýtvají tu energií dostatečně. Tak a ještě - je to má hra a zcela otevřeně se k ní již poněkolikáté hlásím, přesto stále mi tu skáčí na vidle....a ne a ne se poučit. Zdá se tiï to arogantní? Možná - je to tvůj pohled, mě to akorát ukazuje, že nejsou silné v kramflecích tak, jak se prezentují a že v pohodě je sundám z vyšších pater do duchovního suterénu. A co z toho by mohlo plynout? No asi, že se mají ještě hodně co učit. A jestli bys mi chtěla říct, že já se mám také co učit - věz, že tohle učení není pro mě, nehodlám se v jiné dimenzi rozplynout v nekonečnou energii, či posouvat se do jiných levelů a jiných vesmírů.
No a malá poznámečka jako tečka - ukázka něčeho velkého už tady byla, když se silné osobnosti spojily...a byl z toho velký třesk.....a mák se rozsypal a ještě teď ho sbírají
Není tady
Zklamaná napsal(a):
- vždy se najde pár, kterým prostě stále budu ležet v žaludku, protože nejdu cestou tou a tím směrem, kterým ony/i kráčí,
Ale prd, Sauronová.....tohle teda fakt nikomu neleží, to si nefandi.
Prostě bzíkáš a bzíkáš a sem tam to jde na nervy, no
Není tady
lupina montana napsal(a):
Hir dtto - mylsím, že někdo se prostě rozčílit musí, alespoň tokavad jsme teď a tady
Jo, já vím, jaks to myslela - ale někdy je tím pravým ořechovým boj, nikoli výsledek boje...
Lupi,
ano ,i ja Ti rozumim. 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
- vždy se najde pár, kterým prostě stále budu ležet v žaludku, protože nejdu cestou tou a tím směrem, kterým ony/i kráčí,
Prostě bzíkáš a bzíkáš a sem tam to jde na nervy, no
tobě to jde na nervy Bobe ? No tak s tím něco dělej - není mou povinností chránit tě, ochraňuj se sama 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
No a ještě malý dovětk - nedělej si plané naděje, že díky tvému proslovu najednou osvícené osvítí a uvědomí si, že na tvé plamenné řeči něco bude (mimochodem - už jsem to několikrát některým i po lopatě nadhazovala - a nepochopily/i) - vždy se najde pár, kterým prostě stále budu ležet v žaludku, protože nejdu cestou tou a tím směrem, kterým ony/i kráčí, tudíž - nemám strach o jejich nereagování. Máš pravdu, je to o nich samých, jak dokáží obstát v daných situacích, kam až se nechají vehnat protivníkem. Asi to nebude s těmi silnými osobnostmi tak žhavé, neboť plýtvají tu energií dostatečně. Tak a ještě - je to má hra a zcela otevřeně se k ní již poněkolikáté hlásím, přesto stále mi tu skáčí na vidle....a ne a ne se poučit. Zdá se tiï to arogantní? Možná - je to tvůj pohled, mě to akorát ukazuje, že nejsou silné v kramflecích tak, jak se prezentují a že v pohodě je sundám z vyšších pater do duchovního suterénu. A co z toho by mohlo plynout? No asi, že se mají ještě hodně co učit. A jestli bys mi chtěla říct, že já se mám také co učit - věz, že tohle učení není pro mě, nehodlám se v jiné dimenzi rozplynout v nekonečnou energii, či posouvat se do jiných levelů a jiných vesmírů.
No a malá poznámečka jako tečka - ukázka něčeho velkého už tady byla, když se silné osobnosti spojily...a byl z toho velký třesk.....a mák se rozsypal a ještě teď ho sbírají
Ty jsi hodně arogantní a namyšlená. A přitom nemáš být na co, akorát to zatím nevidíš. Opravdu si myslíš, že ti - cituji - skáčí na vidle?
Jsi zaslepená, nevidíš si ani na koneček nosu. Jednou se sama svým jedem zadusíš, jestli svůj přistup ke svému životu nezměníš.
Upravil(a) majkafa (2. 7. 2009 22:16)
Zklamaná napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Prostě bzíkáš a bzíkáš a sem tam to jde na nervy, notobě to jde na nervy Bobe ? No tak s tím něco dělej - není mou povinností chránit tě, ochraňuj se sama
Bože ... do čeho jsi dal mozek ??? ( Nebo že by zapomněl ??? )
Má toho halt moc ....
Není tady
Zklamaná ,
jinou reakci jsem ani nečekala, včetně výčtu rozporů. Ber to jako vyjímku, tak jsem to myslela a víc už na tebe dlouho reagovat nebudu. Nebo si to vem jak chceš.
Vzpouzej se čemu chceš a komu chceš, to mi v patě neleží, když máš pořád potřebu se vzpouzet.
S nemocí zlou to nebyla vyhůžka, špatně jsi mě pochopila. Nemoc je způsob, jak se přiblížit sám sobě a mnoho věcí pochopit. Vlastní zkušenost a zkušenost mnoha jiných. Ale to je něco, co je Ti cizí, takže už tady jdeme každá jinudy.
Jen nemám potřebu se posmívat , znevažovat a jinak pokořovat ty lidi, kteří se dívají na svět kolem nás jinak, než jak to vidím já.
Přeber si to jak chceš.
Líbí se mi, jaký kus cesty ušla Tulipánka, je to člověk otevřený a přijímá, nasává , ...diskutuje, přemýšlí, jak na to či ono.
Pak jsou tu lidé jako Ty, kteří mají pocit, že už u sebe nemají co zdokonalovat, protože všude byli, všechno znají a na rozum mají snad patent , nebo co. Všem to natřou a jsou za to na sebe nebetyčně pyšní.
...a když došlo k velkému třesku..., protože nějaká pipina zneužila upřimně míněnou pomoc, cos dělala Ty? Dobře ses bavila, posmívala se , hledala chyby, ...to je fakt velmi úctyhodné.
V logice a chladné kalkulaci jsi jednička, jen zapomínáš, že máš i srdce a že by v něm mohlo být víc místa, než jen pro tebe. Můžeš být vzdělaná, chytrá, myslet kostruktivně, .....ale bez toho srdíčka jsi na politování.
Jak moc Ti projevovali rodiče v dětství lásku, nebo jsi měla blízko sebe tyrana, že se potřebuješ vzpouzet?
Nečekám odpovědi a reagovat na Tebe nebubu, ale to už se opakuji.
Není tady
hirondel napsal(a):
Na otazku Viktorky ohledne Pan,prece neni vhodne odpovidat.
Omlouvám se za pozdní reakci, teprve teď jsem se dostala ke čtení...
Samozřejmě, že není potřeba odpovídat..., kdo chtěl, četl "mezi řádky"... 
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
Mně se na tomto příkladě líbí, že když se někdo rozhodne s někým už nekomunikovat nebo na něj nereagovat, má potřebu to sem taky psát. Manifestovat to ostatním a hlavně tomu komu je to určené, aby věděl. Ale to rozhodnutí dělá člověk přeci pro sebe, ne pro ostatní. Nebo se pletu?
mariposo,
dosud se mi na tobě líbilo, jak píšeš o věcech, které cítíš ty, máš je tak nastavené TY, bez toho, abys posuzovala, jak to mají ostatní. Něco se v tomhle u tebe změnilo a nebo se pletu?Pan, když jsem tu diskusi četla, najednou mě napadlo toto, viděla jsem to tam. Prostě takový postřeh. A spontánně mě napadlo, že to napíšu. Sama se tím snažím řídit (teď, dříve tomu bylo jinak). Když se pro něco rozhodnu, rozhodla jsem se tak pro sebe. Ostatním to už demonstrovat nemusím, když jsem si jistá svým rozhodnutím a když uznám za vhodné, že čin je víc jak slova. Ale píšu jak to cítím právě teď a právě já.
A jejej! Sama proti sobě. Nebo žeby fidli-šmidli podřezat větev, na které sedim???

Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
A jejej! Sama proti sobě. Nebo žeby fidli-šmidli podřezat větev, na které sedim???
![]()

Není tady
Somaia napsal(a):
Ale jdi, ty si na to přeci příjdeš sama... máš na to...
Nebo si konečně přiznáš, že můžou existovat lidi, kteří si nerozumějí, protože mluví každý jinou řečí na základě svých zkušeností , tudíž nemusí každý nutně rozumět tvojí specifické hirondelštině. Ale ty na to jednou příjdeš...stále neztrácím naději
a budu tě z povzdálí pozorovat...
Já se do toho dvakrát nechci plést..., ale nemám pocit, že by Hir bažila po tom, aby jí VŠICHNI rozuměli..., myslím, že mluví k těm (a to SROZUMITELNĚ), kteří jí rozumět MOHOU, pokud chtějí... 
Není tady
majkafa napsal(a):
Slova, slova, slova. Si vyhrajete.
Koukám, že hirondel už je z toho (sebe?) i blivno.
Jen jestli se podle toho už zařídí.
A mariposa nám čím dál tím víc hirondelovatí. A taková to byla prima holčina.
Kdy? 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Andromeda napsal(a):
Není to tahle?
Fridrich Öttinger napsal(a):
Bože, dej mi sílu, abych změnil věci, které změnit mohu,
dej mi trpělivost, abych snášel věci, které změnit nemohu
a dej mi moudrost, abych obojí od sebe odlišil.Přesně tak Andy
Asi to jenom opsal od Šalamouna...
Není tady
mariposa napsal(a):
A pořád řešíte ostatní a pořád a pořád. Dokolečka dokola. Je to kruh kulatej. Ne a ne se podívat samy na sebe. No jo no, však ono to jednou příjde
No. Ve spojení s tim tvým předchozím... "číst nezaujatě po sobě, a něco nového (?) se o sobě dozvědět"..., mimochodem, ty to děláš? Pokud ano, poučila ses při tom ZPĚTNÉM čtení?...
V případě, že se budu striktně držet toho vytučněného..., budou zřejmě všechny příspěvky vypadat zhruba takhle:
Ráno, hned jak jsem vstala, mi bylo jasné, že včerejšek byl úžasnej, povedlo se mi meditovat 25 hodin nad nesmrtelností chrousta, bylo to superantikontramultiextraunikátní..., jsem prostě hvjezda..., ale chtělo by to snad postoupit dál, tak dnes mu (chroustovi) utrhnu křídla a budu rozjímat nad tím, co to s nim udělalo a jak je to krásné..., všichni mí přátelé v Babi si z toho jistě vezmou podle svých potřeb ponaučení... a budem se mít báječně... Jupííí... (Kurnik, chybí tady létající smajla = blbá poznámka ještě blbjejšího autora)... 
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A co jsem se o sobě dozvěděla?
No přece že moje intuice je naprosto skvěláa mám ji víc poslouchat
A co poslucháš ve chvílích, když zrovna méně posloucháš intuici, Pan?
No přeciš tebe, ne?
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Somaia napsal(a):
Ale jdi, ty si na to přeci příjdeš sama... máš na to...
Nebo si konečně přiznáš, že můžou existovat lidi, kteří si nerozumějí, protože mluví každý jinou řečí na základě svých zkušeností , tudíž nemusí každý nutně rozumět tvojí specifické hirondelštině. Ale ty na to jednou příjdeš...stále neztrácím naději
a budu tě z povzdálí pozorovat...
Já se do toho dvakrát nechci plést..., ale nemám pocit, že by Hir bažila po tom, aby jí VŠICHNI rozuměli..., myslím, že mluví k těm (a to SROZUMITELNĚ), kteří jí rozumět MOHOU, pokud chtějí...
To vím taky, že usiluje o to, aby jí nerozuměl nikdo. 
Neměl by se člověk spíš snažit o to, aby se s ostatními smysluplně domluvil? Podle mého názoru jsme vždycky byli a jsme lidé kolektivní a komunitní... pravda,jsou i vyjímky... říká se jim Poustevníci
, ale těch už moc neznám... 
Pokud si ovšem nezakladá na výjimečném kultu osobnosti, pak je to samozřejmě o něčem jiném.
lvice napsal(a):
Ale kdež Lúthien, jen se holky trochu zaberanily v tom svém úhlu pojetí a mají tendenci to vysvětlit jedna druhé a to tak vehementně, že to vypadá, že to tu houstne .
mariposa napsal(a):
Lvice, opět úhel pohledu - tvůj. Ty vidíš houstnutí a já vidím rozverné holčičí klábosení, klídek pohoda, vždyť jsme dospělí ne? Mě se tu líbí, no problem
Teda reaguju notně opožděně
, když já to fakt s tím prckem nestíhám
. Mari, jen jsem ti chtěla říct, že jsi mě NEPOCHOPILA. Já v tom neviděla houstnutí, já v tom viděla, že se to snažíte vehementně jedna druhé vysvětlit, jak to myslíte
. A že to VYPADÁ že atmosféra houstne. Ale to, že něco tak VYPADÁ, ještě nevyjadřuje pravý stav věcí
.
Tak už doufám, že si rozumíme
. Tady je vidět, jak můj příspěvek nebyl pochopen tak, jak byl myšlen 
Upravil(a) lvice (3. 7. 2009 11:08)
Pomóóóóóóc! 
A to mně celej život někdo vyčítá, že jsem vysvětlovač všech vysvětlovačů........................
Holky, abychom se zase neuvysvětlovaly 
Neb každá věc se zvrátí ve svůj pravý opak, jestliže se dovede do krajnosti....
Není tady