|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
majkafa napsal(a):
hirondel napsal(a):
Jsem Cech. A Cechem zustanu az do smrti,proc bych se mela ucit cestinu.
Protože ji neumíš.
Btw správně česky je - jsem Češka. Žena je Češka. Muž je Čech. Nebo jsi muž?
No a ted opet otazka. Tebe to nejak vzrusuje,vyrusuje? Me ne. 
A pokud Te to drazdi,muzes s tim neco delat ja ti nepomuzu. to ale nerikam nic novyho. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak se snažíš ty nepříjemné obrazy jen odrážet zpět... není to jen tvá pýcha, jak napsala Largo, je to i tvé chybné vyhodnocení onoho TADY a TEĎ.
Jak říká hirondel tak ráda, s chutí a bez špetky lásky: Můj soucit patří tobě
Já říkám: soucítím nejprve sama se sebou, pak s tebou, beru si, co je moje, co je tvoje ti vracím.
Zkus mne ustát.
Tohle je naprosto výstižné. Nedokázala jsem to takhle napsat, ale přesně tak ty hirondeliny otázky místo odpovědí cítím. Je jako zvířátko, chycené do sítě.
lupina montana napsal(a):
Pan - myslíš jako zadní nohu, nebo třeba očíčko
blabla jsem pravda, přehlídla....blabla je toho schopno obsáhnout....
Bla bla je úžasná věc 
Stejně jako můj podpis tak i tohle citoslovce každý uchopí po svém a já hned vím, na čem jsem 
Víš lupi, z vlastní zkušenosti a ze zkušensotí ostatních, které jsou pro mne také důležité, vím, že každý člověk, který se vydává na cestu, vidí to JEDNODUŠE. Během cesty se všechno ale často ZKOMPLIKUJE. Začínáme přemýšlet, vymýšlet, kalkulovat, kličkovat, uhýbat, uskakovat, krčit se i rovnat se... prostě děláme, co můžeme. Na konci cesty se věci přirozeně poskládají a my konečně zase vidíme věci JEDNODUŠE.
Ale už to není stejné JEDNODUŠE jako na počátku cesty, je to JEDNODUŠE o spirálu výš 
Jako když jdeš po točitém schodišti s mnoha odpočívadly.
Když si odpočineš, vydáš se opět na cestu a všechno se opakuje.
Všimla jsem si, že tendenci k "poučování" nemají ti na "odpočívadle", ale ti na "schodišti" a to nikoliv směrem "dolů", kde by to možná bylo svým způsobem i žádoucí, ale směrem "nahoru", kde je to podle mého názoru jen plýtváním silami.
Považuji za svůj úspěch, že jsem si to uvědomila a dovedu tohle svoje poznání sama využít a snad i předat tomu, kdo je připraven ho příjmout
Můžeme se paqk společně soustředit na to, abychom jakkoliv přímo, nepřímo, zastřeně, manipulativně, bla bla "nepoučovali" ani směrem nahoru ani směrem dolů, ale v zájmu rovnováhy na obě strany jen podávali svoje ruce 
Není tady
Lupí ... jsem vodnář a přesně takhle s "autopilotem" jezdím ... problém nastává, když vyrazím k jinému cíli po trase, po které jsem zvyklá jezdit odněkud někam a nepřepnu si v "autopilovi" ten konečný cíl cesty. To se mi stane, že se ocitnu tam, kde nechci.... 
Není tady
Už tady někdo zkoušel po sobě číst co napsal? Nezaujatě? Kdyby to udělal, mohl by se z toho hodně dozvědět. Sám o sobě, samozřejmě, jak jinak.

Není tady
Teda, Pan, teďko jsi mi teda zamotala šišku. Bo já už jsem poslední dobou jednoduchá jak facka. Tož buď už mi kolem hlavy začíná svítit svatozář, nebo jsem na úplným začátku. Ale - ono je to putna, na světě je krásně, ať už já jsem, kde jsem.

Není tady
PavlaH napsal(a):
kaučing přišel z ameriky, je to takévé to vychvalování a motivování - šlápni do toho, jdi dotoho. Taková jako trenérská pozice. Mírná nadřazenost a hecvání k lepším výsledkům a ještě ke světlejším zítřkům...
Pavlo, já takhle kaučing nechápu.
Myslím, že to není o nadřazenosti, ale o pomoci někomu, kdo je MOMENTÁLNĚ down.
Aby fungoval, musí být založen na důvěře, respektu a partnerství.
Pro mne je to o motivaci a podpoře.
A je to pochopitelně něco zcela jiného, než manipulace, která je vedena pouze prospěchem manipulátora.
Pokud "kaučuji" studenta, který se pár mšsíců před maturitou zhoroutí, jde mi o to, aby ji nejen udělal, ale aby se postavil na vlastní nohy, uvědomil si svoje možnosti, schopnosti, našel svoje temné stránky a vypořádal se s nimi.
Nu a pochopitelně mou velkou odměnou je pocit, že jsme to OBA zvládli.
Pokud téhož budu manipulovat, ukážu mu jeho temnotu a učiním ho na sobě zcela závislého. Budu mu pomáhat, aby odmaturoval, ale budu chtít jeho nekonečný VDĚK a závislost. Mou odměnou bude pocit, jak jsem to JÁ zvládla.
Tak to vnímám já.
Není tady
mariposa napsal(a):
Už tady někdo zkoušel po sobě číst co napsal? Nezaujatě? Kdyby to udělal, mohl by se z toho hodně dozvědět. Sám o sobě, samozřejmě, jak jinak.
![]()

Není tady
Pan, četla jsem o tom jen velmi povrchně v novinách - a bylo to v tomhle smyslu. Až budu mít chvilku tak to dostuduju
slibuju. Tvůj pohled je jiný...
Hani nikoli na úplném začátku, ale zase na začátku
drobný rozdíl...
Není tady
A pořád řešíte ostatní a pořád a pořád. Dokolečka dokola. Je to kruh kulatej. Ne a ne se podívat samy na sebe. No jo no, však ono to jednou příjde 
Není tady
hirondel napsal(a):
Lupi a jak si to vysvetlujes? Ze jedes a nevis o tom? Kde JSI v tu chvili?
Kde jsem? Všude a nikde
A leckde....no, nějaká moje část tam je a velice zodpovědně tam je, poněvadž zas tak moc nebourám 
Pan - jj, jak nám praví Terry.... z jednoduchých složitá a z těch zas jiný druh jednoduchosti 
Jung se zamýšlel moc hezky nad tím, proč se děje taková věc: že když se začne s analýzou (potažmo s jakoukoli léčbou duše, soudím) tak že se všechno jeví TÁÁK snadné! A jasné! A tak snadno a rychle to jde! No a pak čekaj ty jeskyně s Odulou a tak.... A usoudil, že je to prostě proto, aby se tam člověk vůbec vydal. Protože jinak..... 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Pochopitelně že to chápeš, je to přece tvoje vlastní niterné nastavení, tvůj vlastní vzorec, děláš to tu nám ostatním přece neustále. Bodejť bys se pak sama v zrcadlech kolem tebe nepoznala. Přijímají se ale blbě, že?
Tak se snažíš ty nepříjemné obrazy jen odrážet zpět... není to jen tvá pýcha, jak napsala Largo, je to i tvé chybné vyhodnocení onoho TADY a TEĎ.
Jak říká hirondel tak ráda, s chutí a bez špetky lásky: Můj soucit patří tobě
Já říkám: soucítím nejprve sama se sebou, pak s tebou, beru si, co je moje, co je tvoje ti vracím.
Zkus mne ustát.
Pandoro,zkousis to marne. 
Je to na Tobe,prijmout to co se snazis odrazet aniz by jsi konecne pochopila a "zvitezila" sama nad sebou.
Neco Ti stale stoji ve vyhledu.
Jak Ty jsi prisla na to ze neprijimam? Protoze to nevidis ,neznamena ze to neexistuje.
Mluvis porad o sobe,ne o me. Nebo uz taky citis ze jsme jeden?
Není tady
Jo a ten kaučing mi přijde teda pěkně hnusnej 
Není tady
mariposa napsal(a):
![]()
Si piš.
A dokonce nejenom zkoušel. On i přímo četl. 
mariposa napsal(a):
![]()
Mariposo, na rovinu: přesně tohle já pro sebe vyhodnocuji jako "poučování" směrem nahoru.
Nejen potože to, co čteš TY nemusí být totožné s tím, co NĚKDO JINÝ napsal.
Ale také proto, že říkat tomu, kdo je o x pater na schodišti dole, stejně tak jako tomu, kdo je o x pater na schodišti nahoře, že se mohou o sobě ze svého psaní mnohé dozvědět je zbytečné - jedni to nepochopí, druzí to vědí bez toho, abys jim to musela říkat.
Takže stejný příklad jako deklarace, že už na někoho nebudu reagovat, pamatuješ?
Není tady
mariposa napsal(a):
A pořád řešíte ostatní a pořád a pořád. Dokolečka dokola. Je to kruh kulatej. Ne a ne se podívat samy na sebe. No jo no, však ono to jednou příjde
mě tohle přijde zbytečné. Něco ve stylu nevyžádané rady. Pokaždé , když něco napíšu vím, že to zaujalo mě, tudíž je v tom i něco mého. A že se v některých věcech shodnu s ostatními? To přece neznamená, že si nevšímám hranic těch ostatních, že je netoleruju, že soudím a posuzuju....
Není tady
Hani napsal(a):
Teda, Pan, teďko jsi mi teda zamotala šišku. Bo já už jsem poslední dobou jednoduchá jak facka. Tož buď už mi kolem hlavy začíná svítit svatozář, nebo jsem na úplným začátku. Ale - ono je to putna, na světě je krásně, ať už já jsem, kde jsem.
![]()
haničko, sluníčko, přece víš, že když něco pochopíš a zvládneš, příjde hned další výzva. Jen málokdo z nás je tu proto, aby se flákal. Hlavně to ale nesmí být jen dřina a fuška, měla by to taky být hra a zábava 
Je to točité schodiště nebo třebas počítačová hra s různými úrovněmi, je ejdno, jak si to kdo představí...a není začátek, jako začátek 
Není tady
Ona to byla malinko nadsázka - jsem chtěla odlehčit téma.
No jo...no, porát.... 
Ale fakt je, že mi ty složitý věci poslední dobou přijdou prostě zbytečně složité a že si je komplikujeme sami a že život je v samé podstatě jednoduchý.
Upravil(a) Hani (1. 7. 2009 14:17)
Není tady
Jo a to se mi právě na vás (konkrétně na vás dvou) holky líbí: že je to s váma zábava a hra 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
.... jedni to nepochopí, druzí to vědí bez toho, abys jim to musela říkat.
a proc to delas Ty a nerozeznavas je od sebe?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Pan - jj, jak nám praví Terry.... z jednoduchých složitá a z těch zas jiný druh jednoduchosti
Jung se zamýšlel moc hezky nad tím, proč se děje taková věc: že když se začne s analýzou (potažmo s jakoukoli léčbou duše, soudím) tak že se všechno jeví TÁÁK snadné! A jasné! A tak snadno a rychle to jde! No a pak čekaj ty jeskyně s Odulou a tak.... A usoudil, že je to prostě proto, aby se tam člověk vůbec vydal. Protože jinak.....
Taky to tak nějak chápu.
Nejprve člověk nemůže vydržet s ostatními - řeší je, skrze tohle neproduktivní "řešení" si uvědomí, že vlastně nemůže vydržet sám se sebou a pak konečně může začít tahat kostlivce ze skříně 
Někdo uvázne v první fázi, jiný se tváří povzneseně, další otevře Pandořinu skříňku. Je to prosté.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mariposa napsal(a):
![]()
Mariposo, na rovinu: přesně tohle já pro sebe vyhodnocuji jako "poučování" směrem nahoru.
Nejen potože to, co čteš TY nemusí být totožné s tím, co NĚKDO JINÝ napsal.
Ale také proto, že říkat tomu, kdo je o x pater na schodišti dole, stejně tak jako tomu, kdo je o x pater na schodišti nahoře, že se mohou o sobě ze svého psaní mnohé dozvědět je zbytečné - jedni to nepochopí, druzí to vědí bez toho, abys jim to musela říkat.
Takže stejný příklad jako deklarace, že už na někoho nebudu reagovat, pamatuješ?
Pan, a tys to zkoušela? To o tom čtení? Já jen psala jak to mám já 
Není tady
Pan, takže když už teď průběžně celkem v pohodě a hezky vydržím sama se sebou, už je to docela dobrý? Jen si to neškrabat? 
BI. Mě totiž těší, že si hezky vydržuju sama se sebou. 
Upravil(a) majkafa (1. 7. 2009 14:22)
PavlaH napsal(a):
To přece neznamená, že si nevšímám hranic těch ostatních, že je netoleruju, že soudím a posuzuju....
Kez by to Pavlo takhle jak rikas vsichni umely/i i v paxi vid? Nic osobniho BI.
A tech nevyzadanych rad tady lita,jejej tak je to zase o tom samem.
Není tady