Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 23. 6. 2009 21:15

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

spravedlnost (2)

smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#2 23. 6. 2009 21:18

Nick3594
Host

Re: spravedlnost (2)

Tak kde se flákáte reta? Máme nový chlívek big_smile.

#3 23. 6. 2009 21:38

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Tína nás zachránila big_smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#4 24. 6. 2009 1:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

" Holky, proč říkáte "iniciativní blbec"? Já mnyslím, že nám jen zůstay zachovány instinkty pospolitosti a vzájemné pomoci"

"To je jen takové běžně používané sousloví stolt ... páč někdy mnoho inicicativy škodí ... tam je taky dost tenká hranice, stejně jako mezi konáním a pácháním dobra"

To je pravda Kuličko smile
Proto si myslím, že zvláště empiristé si musí vyzkoušet oboje, aby tu hranici dobře rozeznali smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#5 24. 6. 2009 8:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Hola! Už jsem si myslela, že máme spravedlnost v kélu wink

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#6 24. 6. 2009 11:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Mame my lide a zvirata stejnou rovinu vedomi?

lupina montana napsal(a):

Stejnou určitě ne, ale ukazuje se, že vlastnosti, které jsme si tak nějak omojili, v nás tak nějak krystalizují a mají svůj vrchol - to ano. Nicméně - začínají se projevovat daleko, daleko dříve.
Smysl pro spravedlnost zrovna - třeba opice, když jim nedáš dobrůtku, kterou si podle vlastního mínění zaslouží, tak se vztekaj - a když jejich chovatelé odměňujou pořád jen jednu z nich, tak oni ji pak mlátí....papoušci podobně

Lupi,
vsadila bych se ze pokud bych byla v opicim tele ale s vedomim cloveka,neboli presneji -s vedomim ktere mam ,nechovala bych se jako ty opice. lol  lol

A o tom to je.
To mas jako s vychovou deti. Co je naucis ,ci naopak nenaucis ,co jim das ze sebe, tak se bude smerovat jejich vyvoj,jejich chovani a zvyky.

A jak rikas ,stejnou rovinu vedomi lide a zvirata nemame.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#7 24. 6. 2009 12:17

Nick3594
Host

Kdepák, stačí jedna malá SZ moderátorovi wink. Obávám se, že já tu hranici mezi konáním a pácháním dobra stále nerozeznám rock.

#8 24. 6. 2009 13:46

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ee...Hir, přiznám se, že ti momentálně nerozumím; no jasně, že KDYBYS byla opice s vědomím člověka, že by ses chovala jinak (ale to bys byla veelmi nešťastná opice, že lol )
Já mluvila čistě o tom, že vědomí není výhradním vlastnictvím lidí, ačkoli u lidí je jistě na nejvyšší úrovni - že vědomí, stejně jako co jiného, má spoustu mezistupňů a my jsme pouze vyvrcholením (aspoň tady na Zemi) - že tedy mezi námi a ostatními tvory nezeje propast, ani emoční, ani sebeuvědomovací, ani inteligenční.....jsou sice malinko míň komplikovaní - ale popravdě řečeno, už jsem viděla lidi, kterým by kdejaký pes, natož opice dali na frak vissla

Není tady

#9 24. 6. 2009 14:04

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No ... jestli si teda moc nefandíme vissla

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#10 24. 6. 2009 14:06

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

(ale to bys byla veelmi nešťastná opice, že lol )

lol  Pravdepodobne nejspis ano.  Nejak by se me to nezdalo byt v opicim tele.  cool    lol   

Já mluvila čistě o tom, že vědomí není výhradním vlastnictvím lidí, ačkoli u lidí je jistě na nejvyšší úrovni .....

.......že tedy mezi námi a ostatními tvory nezeje propast, ani emoční, ani sebeuvědomovací,   ani inteligenční  .....jsou sice malinko míň komplikovaní - ale popravdě řečeno, už jsem viděla lidi, kterým by kdejaký pes, natož opice dali na frak vissla

Lupi,to snad neeeeeeee.  yikes

Zda se ze nejsem schopna dost dobre chapat slovo -nezeje.  smile

Mam to chapat tak ze treba mravenec ma schopnost stejneho sebe uvedomeni jako clovek?  A pokud ano Lupi,priznam se ze si to nemyslim.  wink

Upravil(a) hirondel (24. 6. 2009 14:07)

Není tady

#11 24. 6. 2009 14:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Šmarjá, Hir - mravenec ne! Teda jeden....mraveniště...no, to už bych si tak jistá nebyla vissla
Taky nejezdi od manťáku k manťáku - mezi mravencema a náma máš celý obratlovce lol
Měla jsem na mysli ssavce a vyšší ptáky - havranovité, papoušky a tak.
A vidíš to: "emoční" už jsi nezaškrtla wink to už "se" ví - a přitom ještě já se ve škole učila, že zviřata emoce nemají.....

Není tady

#12 24. 6. 2009 14:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo at aky jsem nenapsala, že "stejného"! Jen, že uvědomění...v menší míře, ale mají.
Nejhezčí příklad dala gorila Koko, vychovávaná v rodině amerických vědců: na otázku "Co jsi, Koko - zvíře, nebo člověk?" odpověděla po chvíli přemýšlení, že "Skvělé zvíře gorila" wink

Není tady

#13 24. 6. 2009 14:23

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

lvice napsal(a):

Kdepák, stačí jedna malá SZ moderátorovi wink. Obávám se, že já tu hranici mezi konáním a pácháním dobra stále nerozeznám rock.

Co třeba možnost (+ případně formu) pomoci nabídnout..? wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#14 24. 6. 2009 15:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Jo at aky jsem nenapsala, že "stejného"! Jen, že uvědomění...v menší míře, ale mají.
Nejhezčí příklad dala gorila Koko, vychovávaná v rodině amerických vědců: na otázku "Co jsi, Koko - zvíře, nebo člověk?" odpověděla po chvíli přemýšlení, že "Skvělé zvíře gorila" wink

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#15 24. 6. 2009 16:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Šmarjá, Hir - mravenec ne! Teda jeden....mraveniště...no, to už bych si tak jistá nebyla vissla
Taky nejezdi od manťáku k manťáku - mezi mravencema a náma máš celý obratlovce lol
Měla jsem na mysli ssavce a vyšší ptáky - havranovité, papoušky a tak.

Ja Ti rozumim Lupi,ale dotykam se neceho cemu verim.

a přitom ještě já se ve škole učila, že zviřata emoce nemají.....

Jo jo, kolik hovadin me ucili ve skole uz ani nespocitam.  big_smile

Není tady

#16 24. 6. 2009 16:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jo at aky jsem nenapsala, že "stejného"!

Smarjaaaa Lupi, vim zes to nepsala.  smile    Ale ja rekla ze nevim co znamena =nezeje propast,proto jsem se ptala. Pouzila jsem vlastni slovo >stejne<  a ptala se jestli to tak myslis.  wink

Není tady

#17 24. 6. 2009 17:10

Nick3594
Host

Andy, což to já dělám, ale na druhou stranu, když vidím, jak je někomu "křivděno" tak mi to nedá se ho nezastat rock.

#18 24. 6. 2009 20:53

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

lvice - jo to je hezký zastat se ho, ale naučit ho, aby si hranice dokázal určit sám, to už je o hodně těžší a přitom účinnější...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#19 25. 6. 2009 8:49

Nick3594
Host

Pavli, já vím. Ale jak ho to naučit? Ten dotyčný dostával tvrdší a tvrdší rány a nic. Vysvětlení nepomohlo, choval se stále stejně..... Člověku můžeš vysvětlit, co má udělat a zbytek je na něm. Učit se musí sám......

#20 25. 6. 2009 9:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Díky té "výchově" je také schopná se domluvit posunkovou řečí. A převratné je právě to, že ač byla vychovávaná v lidské rodině, považuje se stále za gorilu. Dlouho se spekulovalo, že se třebas psi žijící v bytech považují za lidi. Koko to vyvrátila.
http://ekologie.upol.cz/ad/tuf/vyuka/sr … zvirat.pdf

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#21 25. 6. 2009 9:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Taktak.....bylo by zajímavý taky zjistit, jestli se považují za lepší zvířata cool odpověď Koko tomu nasvědčuje....

Mariposo, co tě tak zarazilo na slově "vychovává?" Chápu, že na něj můžeš být alergická - ale vychovávat nemusí být vždycky jen špatně.....

Hir, nojonojo, promiň pussa Myslela jsem tím asi tolik, že každá jedna vlastnost, včetně sebeuvědomění, myšlení a tak podobně, se rozvíjí postupně, druh od druhu více a více, až vrcholí v člověku. Což znamená, že zvířata, která jsou nám nejblíž, mají tyhle vlastnosti rozvinuté sice méně, než my, ale pořád ještě hodně; směrem "dolů" (nekamenujte mě, plís, je to jen pomocnej výraz) jaksi slábnou a ubývají tak, jako ubývá třeba světla, když kráčíš neosvětlenou chodbou směrem od otevřených dveří. U dveří je vidět skoro všechno a pak pořád míň a míň.....tak nějak.

Není tady

#22 25. 6. 2009 9:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

Pavli, já vím. Ale jak ho to naučit? Ten dotyčný dostával tvrdší a tvrdší rány a nic. Vysvětlení nepomohlo, choval se stále stejně..... Člověku můžeš vysvětlit, co má udělat a zbytek je na něm. Učit se musí sám......

Já trošku jen hádám, o čem přesně jste se to bavily, ale Lvice, někdo prostě potřebuje pořádnou ťafku, aby byl vůbec schopen se pootočit. Jako když chceš otočit kánoj, nebo plně naloženej koráb, no....tak jestli v tom nebude něco takovýho. V tom případě nejlepší, co se pro dotyčného dá udělat, je jaksi ho popostrčit původním směrem, ještě mu přihodit na hrb - i když přiznávám, že i při plným vědomí tohohle principu se to strašně špatně dělá hmm Ale všimni si, že takoví lidi se tak nějak samospádem dostávají do situací, kdy se jim to děje - což je vlastně dobře.

Není tady

#23 25. 6. 2009 10:31

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Hir, nojonojo, promiň pussa Myslela jsem tím asi tolik, že každá jedna vlastnost, včetně sebeuvědomění, myšlení a tak podobně, se rozvíjí postupně, druh od druhu více a více, až vrcholí v člověku. Což znamená, že zvířata, která jsou nám nejblíž, mají tyhle vlastnosti rozvinuté sice méně, než my, ale pořád ještě hodně; směrem "dolů" (nekamenujte mě, plís, je to jen pomocnej výraz) jaksi slábnou a ubývají tak, jako ubývá třeba světla, když kráčíš neosvětlenou chodbou směrem od otevřených dveří. U dveří je vidět skoro všechno a pak pořád míň a míň.....tak nějak.

Ale ale Lupisku Ty vtipalku  lol  za co ze se to omlouvas??? 

Rozumim co rikas. (myslim si ze rozumim) smile  Tada vlastne jde o to ,ze rikame obe totez= my lide a zvirata mame jiny pomer vedomi.Myslim miru vedomi.
Coz teda znamena jak rikas-odstupnovani.  Mimochodem to svetlo a ty dvere se me libi.  big_smile

Spravedlnost ale asi nějaký význam má, protože ji praktikují opice běžně a ssavci vesměs - pokud jsem stihla postřehnout.

Tim se vracim Lupi na zacatek toho proc jsme o tom zacly mluvit.O tom vedomi lidi a zvirat.

Rekla bych to cemu verim,ze spravedlnost mozna ma vyznam pro nektera zvirata,nacez u lidi je to pro mne uz jen jisty druh sebeklamu.
Jesli bychom meli my lide sebe chapat podle zvirecich vlastnosti,pak nedojdeme dal nez dojit muzeme. Nevim ale jestli jsem schopna napsat,vyjadrit presne co tim myslim. Nemuzeme sestupovat k nizsimu stupni ale k vyssimu. Ke dverim ,ke svetlu.  smile   styrka

Není tady

#24 25. 6. 2009 11:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No já doufám, že taky postupujeme - i když se to kdekomu zdá pomalý. Ale všechno musí mít svůj čas a své tempo smile A spravedlnost je pořád ještě důležitý pojem pro spoustu lidí - i když pro některé jistě už jen způsob sebeklamu smile
Já si trošku myslím, že tak, jak jsme v těch vlastnostech "rozvrstveni" v rámci všech druhů, že podobně jsme "rozvrstveni" i v rámci lidí, jako druhu. Že se to místy možná i tochu proplejtá - že totiž spousta zvířat a spousta lidí jsou na tom tak nějak nastejno....teď nemyslím životní styl, ale vlastnosti a potřeby smile
Každej holt svým tempem....
Jj, Hir - míra je to správný slovo.

Není tady

#25 25. 6. 2009 12:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

mariposa napsal(a):

Díky té "výchově" je také schopná se domluvit posunkovou řečí. A převratné je právě to, že ač byla vychovávaná v lidské rodině, považuje se stále za gorilu. Dlouho se spekulovalo, že se třebas psi žijící v bytech považují za lidi. Koko to vyvrátila.
http://ekologie.upol.cz/ad/tuf/vyuka/sr … zvirat.pdf

Jde o to, zda ta gorila opravdu stojí o to, aby se byla schopna domluvit posunkovou řečí. Má na výběr?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí