29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky Vám všem. Dostala jsem tip na tohle téma, tak něco připíšu. Máte někdo zkušenosti s CAR u Apolináře? Já jsem po embryotransféru od 17.6. a docela mě zarazilo, že jsem hned po zavedení mohla odejít domů bez ohledu na to, jestli pojedu přes celou Prahu nebo ne. Např. moje známá byla v Pronatalu a tam museli 2 hodiny ležet na břiše a podmínkou propuštění byl doprovod s odvozem a byli na to upozorněni již na začátku celého toho kolotoče. Jinak už mi z toho čekání nevědění co bude pěkně hrabe
Není tady
Silvi moooc a moooooc ti držím palce
Není tady
Silvi taky preju hrozne moc stesticka at je tohle druhe IVF to s vysledkem na jednicku (nebo na dvojky
)
Luuciku nedelala bych si s tim hlavu Po zavedeni uz embrya nemuzou vypadnout a sama absolutne neverim tomu ,ze lezeni dopomuze zahnizdeni
Ja byla v Unice a po zavedeni byla jen asi ctvrthodina lezeni a pak odchod.Sice jsem cetla ,ze v nekterych Car propaguji lezeni na brise (hlavne kdyz je zaklonena deloha) ale sama jsem se na to ptala a pry to na to nema vliv ,mozna tak na psychiku ... je to proste 50/50 jestli to vyjde ,takze ti preju co nejmensi nervy a at to klapne
Není tady
Snažím se na to nemyslet, ale úplně vypustit to nejde. Budu doufat že to vyjde a když ne tak budu doufat i podruhé. Tak jako tak už se na to moc těším a myslím že na těhle stránkách nejsem sama, takže taky držím
Není tady
Mufiku, Zuzi
Luciku my jsme v PRONATALU leželi opravdu asi pul hodiny na břiše, ale i tam nam dr řekli, ze to je spis pro pocit,ze se pro to dělá maximum i kdyz to nemusí mit vliv a podle me nema svagrova otěhotnala na poprvé u apolinare a také neležela
Není tady
Silvíku tak držím moc moc moc palčáky i pěsti i všechno ostatní aby to tentokrát vyšlo
A moc děkuju za založení diskuse
Není tady
Sissi Ty bláho no já koukám jak puk - // na testu? To je parádááááááá
Takže žádnej KET
Není tady
Snaži to se teprv uvidí Koukám na ty Tvoje testíky...ze začátku taky trošku postávaly....to ted řeším já
viz vedle
Upravil(a) sissi (25. 6. 2009 11:03)
Není tady
Silvi diky moc, jinak mi dr rekl ,ze budu cekat tri mesice nez to pojistovna schvali, takze si jeste pockame a tech vysetreni co nas ceka
S tou pojistovnou nevim ,taky mi to prijde vsechno stejne
Upravil(a) sima 75 (25. 6. 2009 11:39)
Není tady
Tak hlásím, že mrcha sice dnes dorazila, ale zatím opravdu jen slabě, takže píchání nechám na sobotu Ten jeden den to bez té slasti ještě vydržím
Upravil(a) Silvi.100 (25. 6. 2009 17:42)
Není tady
Silvi i já se připojuji k držení palčáků
Není tady
Ahoj Silvi, tak ti ještě jednou do tvého IVF vlákna přeju hodně štěstí, hodně perfektních folíků, později AA embryjí, za 2 týdny pozitivní test, za 6 týdnů srdíčko a za 40 týdnů tlačenku na sále
Mmch. je to přesně rok, co jsem začala stimulovat já, tak ti přeju stejnou dávku štěstí jako jsem měla já
Jinak koukám jako blázen že Snažilenka a Sissi jsou těhule! Strašně moc gratuluju!
Není tady
Nojo Snaží už je nějakou tu dobu A děkuju Fído
Mám právě za sebou první pichuli šlo to v poho, ale tééda pět ampulí se dvěma lahvičkama roztoku
než jsem to tam nacpala
jsem myslela, že zešedivím! Akorád jsem si všimla, že posledně jsem sice měla méně-první den 4, pak po 3, ale zas jsem píchala 8 dní. Teď mám 5 a 4, ale zas rozpis na 7 dní
A také jsem měla téda parádní noc, tak silnou ms už jsem dlouho neměla, jsem lítala každou hodinu na záchod
ale už je to lepší a doufám, že mrcha už nějakou dobu nedorazí a večer si to vybrala!
Upravil(a) Silvi.100 (27. 6. 2009 9:55)
Není tady
No dávky jsou docela vysoké, dr. říkal, že když předtím bylo 7 folikulů a z toho dvě zbyly, tak ať teď jich je alespoň dvanáct a zbyde případně něco do mrazáčku, ale shodli jsme se na tom, že bude skvělé, když zase budou alespoň ty dvě embryjka Zase prý to nechce přestimulovávat, aby to nebylo na úkor kvality
radši míň a pořádné než hodně a na nic, žéé
Takže je vlastně asi možné dávat ještě vyšší dávku
si to nedokážu představit
Už takhle si myslím, že na jeden vaječník, kterého je 3/4 je 12 folikulů dost
Upravil(a) Silvi.100 (27. 6. 2009 10:15)
Není tady
Silvi já koukám, že když je to druhé ivf a už ví jak zhruba reaguješ, že Ti nedá ty nejkvalitnějsí-gonal. Nebavili jste se o tom?? Sice se doplácí kolem 4-5tis, ale za zkoušku by to stálo..
Není tady
No já jsem na tyhle prý reagovala výborně, byla jsem po té menopauze a vaječník začal fungovat....a i na tyto jsem doplácela 5000,-, kdes slyšela, že gonal je kvalitnější? On ho dává většinou hodně pacientkám, to vím, ale nikdy jsem neslyšela, že je menopur méně kvalitní ....
Není tady
Menopur versus Gonal-F
Sympozium o nových poznatcích v léčbě neplodnosti pomocí přípravku Menopur, obsahujícím FSH (folikulostimulační hormon) a hCG (lidský choriogonadotropin) - zdroj LH aktivity (luteinizační hormon), uvedl prof. René Frydman z University Paris-SUD. Menopur se využívá k ovariální stimulaci při asistované reprodukci podobně jako GonalF (s rekombinantním FSH). Studie Merit (Menotrophin vs. Recombinant FSH in vitro Fertilization Trial) již dříve srovnávala účinky těchto dvou léků. Data svědčící ve prospěch Menopuru však byla v recenzi Cochranovy knihovny hodnocena jako statisticky nevýznamná. „Nedávno publikovaná data několika randomizovaných srovnávacích studií a výsledky metaanalýz však opět potvrdily signifikantně vyšší počet těhotenství a živě narozených dětí při léčbě Menopurem oproti léčbě samotným rFSH. Studie také prokázaly, že Menopur výrazněji zvyšuje počet kvalitních embryí a snižuje náklady na léčbu ve srovnání s Gonalem-F,“ řekl prof. Frydman.
Není tady
Silvi, už taky nějaký čas sleduji tvoje příspěvky...a chci se přidat k držení palečků Takže držím všech 20 ať se zadaří !!!
Není tady
No mně to říkal dr, že není nic kvalitnějšího než gonal...a ještě kdosi to tu říkal, že to bylo taky řečeno.. No ale vidíš, co názor, to jiný. Já si na menopur taky nemohla stěžovat, při jedné ampuli denně jsem měla myslím 5 folíků..
No vidíš. To budeš mít jajíček a pak embroušků
Není tady
To si nemyslím, ale nemůžu soudit, páč o tom vím prd, jen znám pár holek, které špatně reagovali na gonal a musely se dopíchavat menopurem...ale mě je to jedno, co píchám, hlavně, že se folíci tvoří
Není tady