19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
CO je to blanírování ?
Není tady
rychlé spaření vařicí vodou.dá do cedniku zeleninu a prostě přeleje vařicí vodou.nemam pravdu kuchařky?
Není tady
Blanírování je krátké povaření, spařit nestačí.
Není tady
Holky dá se mrazit i cuketa?
Není tady
Jakým způsobem prosím mrazíte meruňky? Nezhnědnou? Moc děkuji
Není tady
mě zhnědly a byly po rozmraení trochu rozpatlané
Není tady
Meruňky mrazím jenom rozmixované se smetanou, lehačkou nebo bílým jogurtem a cukrem. Cuketu nemrazím - obsahuje děsně moc vody a ta vechna vyteče po rozmrazení, nezůstane z ní skoro nic.
Není tady
Poraďte co se dá dělat s okurkama mimo zaváření. Docela se jich dost urodilo. Máte zkuenosti s mraením, nebo jiným zpracováním okurek. Děkuji
Není tady
Já cuketu mrazím nastrouhanou. Dělám si přesně porce do buchty.
Není tady
A taky mrazím rýi, hotové těstoviny, nakrájenou knedlu na plátky, nastrouhané ořechy. U nás se prostě nesmí nic vyhodit. Vechno zmrazím nebo zavařím.
Někdy dám teda něco kočičce
Není tady
Marula napsal(a):
Já mrazím mimo vařených brambor taky skoro vechno.Akorát jsem někdy lenoná si to popsat.Jednou jsem takhle manelovi vytáhla z mrazáku bramborové ovocné knedlíky,on si je posypal pěkně cukrem a tvarohem,zakousl se a zjistil,e to k sobě jaksi nejde.náplň toti byla masová
)))))))))))))
Jo, tak přesně to se povedlo minulý týden u nás. Bezva knedlíky s uzeným, cukrem a tvarohem
Není tady
Já nejčastěji zamrauju bujón - dělám si ho silný a pak ho nalévám do tvořítka na led. Nezabere tolik místa a kostka bohatě stačí. Pak třeba houby, na vánoce děláme houbovou polívku, tak máme zásoby Hodně ovoce - jahody, maliny, borůvky a pak je v zimě vytahuju a dávám do kaí nebo do jogurty. Perfektní jsou taky banány - uděláte z nich pak výbornou a zdravou zmzlinu. Jinak na zamraování pouívám tyhle zip sáčky https://www.obalove-materialy.cz/zip-sacky/ - různé velikosti. Jsou pevnějí ne ty klasické a dobře se zavírají. Teď jsem narazila na nový recept na tasty, který chci zkusit https://www.facebook.com/tastyjunior/vi … S_TIMELINE akorát místo konzervovaných rajčat vyuiju ty čerstvé - mám jich vdycky na zahrádce plno, tak je aspoň spotřebuju. Rajčatové omáčky na těstoviny nebo pizzu můem, tak mi to uetří čas a teď v sezóně to bude levnějí ne kdybych ji dělala třeba v zimě.
Není tady
Teď jsem narazila na nový recept
Týývoe... a jsi si jistá, e to nejsou webovky nějaký krevní banky?
Není tady
IKEA má stokrát lepí sáčky na zamraování :-P
Není tady
Stokrát nic umořilo osla...
Není tady
IKEA má stokrát lepí sáčky na zamraování
A my máme doly na povidla a tetovanýho tatínka, heč...
Není tady
No vidí Helo. A kdyby sis toto vechno chtěla zamrazit, tak u ví, kde jsou nejlepí sáčky....
Není tady
Chudák tatínek...
Není tady
No co, vydrel by dlouho čerstvej....
Není tady
A to má bejt jako plus, jo?
Není tady
No na sto procent...
Zvlá v těch stokrát lepích sáčkách....
Není tady
Hele - a nebude tatíkovi vadit, a ho budeme porcovat?
Není tady
Já myslím, e u ne...
Není tady
Tak jo... tak já do tý Ikey dojdu...
Není tady
helena napsal(a):
Chudák tatínek... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Napadlo mě, neutrpí nějak to jeho tetování? Ale kdy jsou ty sáčky nejlepí, tak snad ne.
Není tady