29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
CO je to blanšírování ?
Není tady
rychlé spaření vařicí vodou.dáš do cedniku zeleninu a prostě přeleješ vařicí vodou.nemam pravdu kuchařky?
Není tady
Blanšírování je krátké povaření, spařit nestačí.
Není tady
Holky dá se mrazit i cuketa?
Není tady
Jakým způsobem prosím mrazíte meruňky? Nezhnědnou? Moc děkuji
Není tady
mě zhnědly a byly po rozmražení trochu rozpatlané
Není tady
Meruňky mrazím jenom rozmixované se smetanou, šlehačkou nebo bílým jogurtem a cukrem. Cuketu nemrazím - obsahuje děsně moc vody a ta všechna vyteče po rozmrazení, nezůstane z ní skoro nic.
Není tady
Poraďte co se dá dělat s okurkama mimo zaváření. Docela se jich dost urodilo. Máte zkušenosti s mražením, nebo jiným zpracováním okurek. Děkuji
Není tady
Já cuketu mrazím nastrouhanou. Dělám si přesně porce do buchty.
Není tady
A taky mrazím rýži, hotové těstoviny, nakrájenou knedlu na plátky, nastrouhané ořechy. U nás se prostě nesmí nic vyhodit. Všechno zmrazím nebo zavařím.
Někdy dám teda něco kočičce
Není tady
Marťula napsal(a):
Já mrazím mimo vařených brambor taky skoro všechno.Akorát jsem někdy lenošná si to popsat.Jednou jsem takhle manželovi vytáhla z mrazáku bramborové ovocné knedlíky,on si je posypal pěkně cukrem a tvarohem,zakousl se a zjistil,že to k sobě jaksi nejde.náplň totiž byla masová
)))))))))))))
Jo, tak přesně to se povedlo minulý týden u nás. Bezva knedlíky s uzeným, cukrem a tvarohem
Není tady
Já nejčastěji zamražuju bujón - dělám si ho silný a pak ho nalévám do tvořítka na led. Nezabere tolik místa a kostka bohatě stačí. Pak třeba houby, na vánoce děláme houbovou polívku, tak máme zásoby Hodně ovoce - jahody, maliny, borůvky a pak je v zimě vytahuju a dávám do kaší nebo do jogurty. Perfektní jsou taky banány - uděláte z nich pak výbornou a zdravou zmzlinu. Jinak na zamražování používám tyhle zip sáčky https://www.obalove-materialy.cz/zip-sacky/ - různé velikosti. Jsou pevnější než ty klasické a dobře se zavírají. Teď jsem narazila na nový recept na tasty, který chci zkusit https://www.facebook.com/tastyjunior/vi … S_TIMELINE akorát místo konzervovaných rajčat využiju ty čerstvé - mám jich vždycky na zahrádce plno, tak je aspoň spotřebuju. Rajčatové omáčky na těstoviny nebo pizzu můžem, tak mi to ušetří čas a teď v sezóně to bude levnější než kdybych ji dělala třeba v zimě.
Není tady
Teď jsem narazila na nový recept
Týývoe... a jsi si jistá, že to nejsou webovky nějaký krevní banky?
Není tady
IKEA má stokrát lepší sáčky na zamražování :-P
Není tady
Stokrát nic umořilo osla...
Není tady
IKEA má stokrát lepší sáčky na zamražování
A my máme doly na povidla a tetovanýho tatínka, heč...
Není tady
No vidíš Helo. A kdyby sis toto všechno chtěla zamrazit, tak už víš, kde jsou nejlepší sáčky....
Není tady
Chudák tatínek...
Není tady
No co, vydržel by dlouho čerstvej....
Není tady
A to má bejt jako plus, jo?
Není tady
No na sto procent...
Zvlášť v těch stokrát lepších sáčkách....
Není tady
Hele - a nebude tatíkovi vadit, až ho budeme porcovat?
Není tady
Já myslím, že už ne...
Není tady
Tak jo... tak já do tý Ikey dojdu...
Není tady
helena napsal(a):
Chudák tatínek... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Napadlo mě, neutrpí nějak to jeho tetování? Ale když jsou ty sáčky nejlepší, tak snad ne.
Není tady