Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 20. 6. 2009 17:10

mary.one
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2009
Příspěvky: 74

Depka po úspěšných státnicích

Ahoj... před několika dny jsem úspěšně složila státnice. Opravdu jsem si oddechla, cítila jsem, že jsem asi šastná, ale spíš jsem si to říkala, že asi jsem, ale cítila jsem to štěstí jenom tak nenápadně. Hlavně jsem ale hrozně hrozně unavená a bez nálady, k ničemu se nemůžu donutit a celý dny bych prospala. Štve mě to, nechápu, co se to se mnou děje. Ani přítele nijak zvl᚝ vidět nemusím, chvílema bych i brečela... chápete to někdo? Co mám dělat, abych se vrátila zase do normálu a cítila se jako normální člověk? Zatím je to tři dny po státnicích... jediný, co jsem udělala, je, že jsem uklidila celej pokoj od skutečně všudypřítomných papírů a knížek (byly na zemi, na stole, na židli, na posteli... opravdu všude) a jela vrátit půjčené knihy do knihovny. Jinak nic. Spíš mě všechno štve a nic mě nebaví... dneska jsem teda ještě pekla muffiny, jindy mě to baví, dneska nee, fakt se do toho nutím. HLavně nemůžu ani vidět cokoli, co obsahuje písmenka, knížky, časopisy... kouknu do toho a nevnímám.. ale už se těším, až si zase budu po letech moct přečíst něco, co si vyberu já a ne co musím číst, protože to někdo vyžaduje smile Akorát ještě chvíli potrvá, než mi skončí písmenková averze.

Upravil(a) mary.one (20. 6. 2009 17:14)

Není tady

 

#2 20. 6. 2009 17:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Depka po úspěšných státnicích

Gratuluji ke státnicím.S tou averzí vůči písmenkům to nebude tak zlé-už si zas přinejmenším na babinetu.To co popisuješ je zřejmě reakce Tvého organismu na to celkové vypětí posl.doby a teď si potřebuje odpočinout,tak se nebraň spánku,mᚠna to nárok,třeba celý den a potom zas.Neboj,začne ti to lézt po čase na nervy.Přítelovi bych to tak taky řekla na rovinu a požádala ho o pochopení a že mu dávám nyní volno:).A práci už mᚠnebo se tím budeš teprve zabývat,myslím jejím hledáním.

Není tady

 

#3 20. 6. 2009 17:43

estelle
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 11. 2006
Příspěvky: 564

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary, předně moc gratuluju ke státnicím! A musím říct, že když jsem to tvoje povídání četla, tak jsem se úplně viděla. Ovšem s tím rozdílem, že já jsem ještě ani po měsíci nedovedla uklidit všechny ty papíry a knížky, co se válely po celým pokoji. Prostě jsem to všechno smetla na jednu hromadu a bylo. Ty tvoje pocity jsou naprosto normální. Proč by ses měla do něčeho nutit? V klidu odpočívej, nic nedělej, ona se ta chu něco dělat dřív nebo později vrátí. Státnice jsou takový nápor na nervy, že člověku prostě chvíli trvá, než se z toho šoku vzpamatuje. A to, že se nedostaly pocity ohromujícího štěstí, to je pochopotelný. Člověk je tak vyčerpanej, že je rád, že vůbec dokáže potom nějak normálně fungovat. A s tím čtením, to jsem sï říkala taky, ale najednou, když mám číst něco oddychovýho, tak mi to přijde strašná ztráta času, mám pocit, že se nic nového nedozvim, že mi to nemůže nic dát. Asi ještě nenadešel čas, abych si s chutí přečetla i něco oddychového.
Takže odpočívej, chovej se tak, jak cítíš a ne jak někdo očekává. Ten, kdo někdy dělal státnice, to pochopí a ten, co je nedělal, chápat nemusí. Co třeba mě pomohlo - odjela jsem týden po státnicích na deset dní do egypta - úplně sama, prostě jsem se sebrala a vypadla. Tam jsem se seznámila s novýma lidma a hned byl ten pohled na svět optimističtější.

Není tady

 

#4 20. 6. 2009 18:04

mariposa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 3566

Re: Depka po úspěšných státnicích

A mary.one, čekala jsi, že se stane něco konkrétního, až budeš mít po státnicích? Někdy se člověk příliš upíná k cíli a zapomíná na cestu která k němu vede. Cíl není důležitý, cesta ano. Co bys teď ráda dělala? Přemýšlela jsi o tom?
Jinak naprosto chápu jak se cítíš smile


"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

 

#5 20. 6. 2009 18:21

Musim
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 1. 2007
Příspěvky: 1406

Re: Depka po úspěšných státnicích

Já jsem se cítila stejně. Taky jsem to nechápala! Taky to trvalo díl, než došla ta radost, že už to mám za sebou. Alespoň jsem vyklidila papíry, bylo to 60 kg do sběru! Mne pomáhá vypadnout někam jinam, tedy nejraději do ciziny, kde nebudeš mít čas myslet na nic, jen vstřebávat nové zážitky a když se vrátiš domů, budeš mít jiný pohled.
Udělej si plán, teĎ poslední prázdniny...a pojedu tam a tam, udělám to a to anebo si budeš raději hledat práci? To chvíli taky trvá. Pak už budeš mít jen 20-max 25 dnů dovči za rok a zřejmě i to ne v kuse.
Nech vše volně plynout. Vše se znormalizuje, neboj.
Hele, když jsem odešla z domu bydlet sama v 19-ti, tak jsem 2 - DVA roky si neuvařila nic! z té otrávenosti, protože jsem od 15-ti musela každý třetí týden(celý týden. Byly jsme 3 holky a každá měla službu v kuchyni a domácnost na týden jako to dělají matky)  obstarat kompletně 5-ti člennou rodinu v podstatě dospělých lidí. To byl asi extrém, ale mohla jsem se k ničemu nenutit a třeba radějí nejíst...

Není tady

 

#6 20. 6. 2009 18:54

majkafa
Host

Re: Depka po úspěšných státnicích

mary, blahopřeji. smile
Nech to plynout, dělej to, co je ti příjemné. Já měla taky podobné pocity. Radost, že to mám za sebou, ale i smutek a nostalgie, že něco krásného, čím pro mě studium na VŠ - teda přiznejme si, hlavně bydlení na koleji a práce ve studentském rádiu - bylo, končí.  S tím vnímáním písmenek to mám i teď po spoustě let, tak, že mám období, kdy přímo nasávám vědomosti a dokážu přečíst spousty odborné literatury pro mou práci a jindy mám období, kdy jsem vypnutá a nepobírám téměř nic. Tak to nechávám plynout, protože vím, že to zase přejde.

 

#7 20. 6. 2009 19:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Depka po úspěšných státnicích

Co cítíš když něco skončí? Když skončí film, životnost tvého oblíbeného předmětu, život?  Pravděpodobně smutek. Smutek za odchodem něčeho, co tě naplnovalo. Prožij si ho. Až odejde, možná se dostaví i radost z toho, co jsi zvládla.... šikulko...


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#8 20. 6. 2009 20:41

Tereza82
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 4084

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary, taky moc a moc blahopřeju, jsi šikulka. Co jsi studovala? Já to měla trochu jiné, než všechny popisujete. Já když jsem udělala státnice, všechno ze mě naráz spadlo, přijela jsem domů a uklidila všechno učení a začala si užívat léto, dovolenou, klidný nakupování atd., atd. Dělej a nedělej, co sama chceš, mᚠna to teď právo a odpočinek je opravdu zasloužilý.


http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Pf6869H.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Pf68p1.png 4roky: 112cm a 19kg
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/Jgk3q4H.jpghttp://lb2f.lilypie.com/Jgk3p1.png 1rok: 78cm, 10kg
http://terusatko.rajce.idnes.cz/

Není tady

 

#9 20. 6. 2009 22:15

henrietta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 6. 2007
Příspěvky: 400

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary.one moc gratuluju! Já jsem udělala státnice loni, čekala jsem, jaká na mě přijde euforie a místo toho jsem byla tak vyčerpaná, že jsem si šla dát jedno víno a šla spát. Nejhezčí a snad jediný radostný okamžik byl, když mi spolubydlící na toaletník papír napsal Bc. Henrietta (podepisovali jsme si toaleák na bytě). Byla jsem unavená, zklamaná že žádná euforie nepřišla, čekaly mě přijímačky na navazující a na ty už jsem se pak neučila ani minutu, protože už to prostě nešlo. Myslím, že tvé pocity zná spousta z nás. Nic si z toho nedělej a jen se raduj z toho, že mᚠteď pár dní jen pro sebe a nemusíš dělat nic.

Není tady

 

#10 20. 6. 2009 22:36

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Depka po úspěšných státnicích

Gratuluji.

Je to určitě normální - neměj z toho trauma, že tě nic nebaví. Mᚠchu stále spát, tak prostě spi a nevyčítej si to. Není proč - jsi po dlouhodobém vypětí - nic nedělej, když se ti nechce. To, co jsi udělala, je na tři dny celkem dost. zasloužíš si odpočívat


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#11 20. 6. 2009 22:56

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Registrovaný: 4. 8. 2007
Příspěvky: 8271
Web

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary.one, já to měla úplně stejně, byla jsem vyřízená. Těšila jsem se jak budu odpočívat a konečně klidně a dlouho spát, ale realita byla taková, že jsem pak nemohla vůbec spát, převalovala jsem se v pelechu a v hlavě mi hučelo, jsou to prostě dozvuky přetažení. Srovnalo se to po pár dnech.

Tak ti přeju a tě to taky rcyhle přejde a mᚠklid a radost smile

Není tady

 

#12 21. 6. 2009 12:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary.one, tak už Tě tu všichni uklidnili smile, připojuji se ke gratulantům. To vypětí organismu je normální, za chvíli to odezní a budeš si užívat "volna". :-) (než si naordinuješ další školu nebo náročné zaměstnání) tummenupp Je potřeba radovat se z každé hezké chvilky.
Měj se krásně.

Není tady

 

#13 22. 6. 2009 9:57

Majja
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 715

Re: Depka po úspěšných státnicích

Také gratuluju! Měla jsem to stejně, akorát u mě asi ty následný depky pramenily né z toho, že bych byla přehlcená učením a písmenkama, ale z toho, že jsem právě došla do cíle a končí mi škola a přednášky ... a že mi končí to období na vejšce a normálně se mi stejskalo po spolužácích i po profesorech a vůbec po tom prostředí, protože nástup do práce byl pro mě maličko šok ... jsem dělala asistentku a člověk se musel chovat asertivně i k zákazníkům, o kterých si myslel, že jsou to namyšlení blbci atd. hmm


"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

 

#14 24. 6. 2009 9:48

briza3
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 298

Re: Depka po úspěšných státnicích

Dcera po úspěšných státnicích myslí, že snad má " prasečí chřipku", pořád by spala a je unavená. Asi po stresu z účení si "tělo" potřebuje odpočinout. Spolužačky to mají podobně. Gratuluji a přeji do dalšího období v životě spokojenost a pohodu.

Není tady

 

#15 24. 6. 2009 10:05

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: Depka po úspěšných státnicích

Ahoj mary wink Tak nejdřív gratulace tummenupp Ono je to podle mě tím, že končí jedna dost velká etapa a člověk tak nějak neví, jak se pustit do tý další wink plus to napětí posledních dní udělá taky svoje lol Já jsem skončila před měsícem a první týden jsem nedělala naprosto nic wink akorát jsem došla se psem a většinu času jsem spala, nebo koukala na přátelé tummenupp potom se to tak nějak rozběhlo a teď už mám vcelku zajetý režim, začínám podnikat, připravuju hnízdo, stavíme barák....je zkrátka potřeba ze rozpohybovat ;)ale zas se o to nesnažit za každou cenu. Pokud nemᚠkam spěchat, klidně i dej dva týdny pohov, nic neřeš a ono se to srovná samo pussa


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#16 24. 6. 2009 17:14

hrosanek
Host

Re: Depka po úspěšných státnicích

Já znám jedinou terapii na přetížení od učení a přepracovanosti. Spát a nic nedělat než to přejde. Teď hned nic nemusíš, jen nabrat sílu.

A moc blahopřeju. smile

Upravil(a) hrosanek (24. 6. 2009 17:14)

 

#17 2. 7. 2009 9:08

Kokino
♥♥♥----
Registrovaný: 7. 8. 2006
Příspěvky: 113

Re: Depka po úspěšných státnicích

chápu tě..jaký mᚠnový cíl?


100 krát upadneš, 100 krát vstaň.

Není tady

 

#18 2. 7. 2009 9:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Depka po úspěšných státnicích

Ja by som šla aspoň na týždeň niekam na chatu, mimo civilizáciu... a spala a robila veci, na ktoré nebol čas a ktoré mᚠrada. Kžudne sama, alebo s kamoškou, ktorá ti nevadí. Organizmus potrebuje svoje - a ja som po takýchto chvížach(skúšky, štátnice, prijímací pohovor, apod.) cítievala akúsi prázdnotu... ale to postupne prešlo. stolt


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#19 2. 7. 2009 14:18

x256987
Host

Re: Depka po úspěšných státnicích

Mary.one, gratuluju ke státnicím! smile

Myslím, že dodělání školy je přelom srovnatelný s tím, když se ti narodí nebo naopak osamostatní děti, když si najdeš nebo naopak ztratíš životního partnera... Je to prostě velký skok. U mě ta únava přicházela postupně a pak kulminovala. A písmenka mi dlouho tryskaly snad i ušima  lol

To se usadí, neboj. Dala bych si rozhodně tak dva týdny, kdy bych nic neřešila (kromě toho, jak se přes hromadu knížek dostat k posteli), nezařizovala, neplánovala, necílila. Energetické křivky se nadají ošidit, dlouho jsi jela na max, tak musíš zvolnit, nebo si tělo zvolní bez tvého dovolení.

 

#20 2. 7. 2009 21:41

Konvalinka
♥♥-----
Registrovaný: 29. 6. 2006
Příspěvky: 77

Re: Depka po úspěšných státnicích

znám..... neutral ....spala jsem 24 hodin v kuse..... ´úplně mimo..... a pak mimo až do promoce.... va

Není tady

 

#21 5. 7. 2009 6:48

mary.one
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2009
Příspěvky: 74

Re: Depka po úspěšných státnicích

Ahoj, tak už jsem zpátky a znova jsem to já.... Přiznávám, že ten den, co jsem psala první příspěvek tohoto vlákna, jsem přečetla jenom tak prvních možná pět reakcí, zablažilo mě, že v tom nejsem sama a že stejnou zkušeností prošlo víc lidí, hodně mě to uklidnilo, ale stejně... nebyla jsem schopná dál diskusi číst, vlastně nic, co by mělo písmenka....

Pár dní jsem totálně prospala a prodepkovala, pořád jsem tomu nevěřila, říkala jsem si, že mě třeba jenom velmi velmi šetrně řekli, že jsem to neudělala a já si myslím, že jsem to udělala a že dělám velkej trapas, když celýmu okolí řeknu, že mám školu hotovou a ono je to třeba jinak. Prostě co jen slyším a nevidím to před sebou černý na bílým, tomu nevěřím. Byla jsem hrozně unavená, bez nálady, divím se, že se mnou přítel zůstal, protože jsem na něho fakt byla protivná. Taky jsem si několikrát pobrečela, bez důvodu, prostě se to stalo a nešlo přestat.

Celý to skončilo před pár dny, kdy mi začalo vyřizování s promocí, což už je trošku veselejší, a hlavně: musela bych něco vyřizovat, když bych to neudělala? Konečně tomu věřím...

Nechtěla jsem moc nikoho vidět, ale pak jsem se chtě nechtě musela setkat s pár přáteli, to taky pomohlo. Kamarádce jsem totiž musela vrátit poznámky a pak byla slíbena moje účast na svatbě kamarádů. Zaplapánbůh za to. Přivede to člověka zpátky k životu, já bych asi jinak ani nevyšla mezi lidi, nějak se mi ta škola pořád dokola nechtěla rozebírat.

No a důkaz že jsem ok? Předvčerejškem jsem se měla sejít s kamarádkou, ale přišla jsem nějak dost dřív, tak jsem se ještě zastavila narychlo v jednom knihkupectví a naprosto se zbláznila do jedné učebnice angličtiny... nekoupila jsem si ji teda, ale mám ji vyhlídnutou a strašně se těším, až si ji tento týden pořídím. Konečně mám čas dopilovat jazyky, to je prostě úžasný smile No a taky jsem si vypůjčila nějaký knížky v knihovně, naprosto nesouvisející s mým oborem, je to hrozně osvěžující.

A pak jsme taky začali plánovat s přítelem dovolenou, konečně mám opravdu pocit, že si ji fakt zasloužím smile Hned po promocích na ni jedem, moc se těším tummenupp

Není tady

 

#22 9. 7. 2009 10:43

Kokino
♥♥♥----
Registrovaný: 7. 8. 2006
Příspěvky: 113

Re: Depka po úspěšných státnicích

tak super! dovča a anglina


100 krát upadneš, 100 krát vstaň.

Není tady

 

#23 9. 7. 2009 21:14

Zet
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 8. 2006
Příspěvky: 1155

Re: Depka po úspěšných státnicích

Taky se přidávám ke gratulucím!
Já to měla taky nejednou.... Po maturitě jsem z toho nakonec dostala zápal plic. Jak někdo psal reakce organismu - potřebuješ oddech a tak nemᚠna nic náladu, ani Ti asi nic nepřipadá tak důležité jako ty státnice....Já se tak těšila, že si po státnicích odpočinu a promoci si užiju a houbelec :-). To chce jak jistě už někdo napsal nový cíl. Jakoby jsi měla pocit, že jsi došla na konec a co teď?...
Časem se to jak sama vidíš spraví :-), tak hezké léto cool

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů