6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Jak vám zaměstnavatel vychází vstříc, kdy studujete a musíte třeba jeden den v týdnu / a 14 dní jet do koly. Musíte to řeit dovolenou nebo vám dává nějaké neplac. volno? Díky za info..
Není tady
dodělat V jsem jsem se rozhodla ve státní správě, vdy oni přece chtějí, aby měli studované úředníky...práci jsem měla na dobu určitou...take mení problém, kolu a práci mám ve stejném místě)éfka v té době studovala, take byla v obraze....1x za 14 dní jsem odcházela před 13hod., kolu jsem měla vedle práce, take jsem si na zkouku mohla odskočit. ale na přípravu na zkouky jsem si buď vzala dovču nebo víkendy:-))
teď jsem v soukromé sféře, pořád ve stejném městě, na učení si dovču neberu, kdy mám zkouky tak si odskočím, kdy byla kola, tak jsem odcházela kolem jedné, tak 2x jsem ve kole nebyla,nelo to a 2x jsem dodrazila tak s hodinový-dvouhodinovým zpoděním, závěrem - vychází mi vstříc, občas jsem tu o něco déle, ale nemůu si stěovat, od minulého pátku mám prázdniny a druhý ročník za sebou
Není tady
Taky jsem dělala ve státní správě, nejdřív slibů plná pusa a pak skutek utek studovala jsem prezenčně a překvapivě mi vyli víc vstříc ve kole, na přednáky jsem nemusel, cvičení jsem absolvovala, ale chyběla jsem víc ne ostatní, bylo to spí samostudium. Take v práci mě éfová totálně zazdila, na doházku i zkouky jsem i musela brát dovolenou, později u neplacené volno nic příjemnýho pořád se s ní dohadovat, vydrela jsem osm měsíců, tedy jeden plný semestr a jeden bez zkouek...Na zkouky jsem se připravovala po večerech či víkendech. No, byl to záhul, ale dalo se to Jinak jsem kolu před měsícem dokočila
Není tady
Jeden pohled z druhé strany - ze strany zaměstnavatele: Mám tu v práci velmi ikovnou mladou holčinu. Před 3 lety za mnou přila, s dotazem, e uvauje o dálkovém studiu V.
Řekla jsem jí, e jí nebudu bránit, naopak, e jí časově budu vycházet vstříc, kdy to půjde. Na své studium si bere dovolenou.
Pro úplnost je třeba dodat, e toto studium tady v práci ona nepouije, dělá úplně jiný obor. Take vlastně obě víme, e a to (za 2 roky) dostuduje, tak pravděpodobně odejde někam, kde ten svůj obor uplatní a taky bude mít vyí plat. Svým způsobem - čistě ekonomicky vzato- jsem sama proti sobě, e jí časově vycházím vstříc, přijdu o schopnou pracovnici. Ale jeliko je ona opravdu ikovná, a tady u nás ve firmě u nemá kam růst (jsme malá firma), tak jí fandím.
Časově jsem jí vyla vstříc a tak, e letos jsem termín své dovolené stanovovala podle jejích bakalářských zkouek - ty ona ovlivnit časově nemohla, já svou dovolenou ano. Za ty tři roky jsem jí jen jediný den "nepustila", a to kdy v den jejích přednáek jsme tady ve firmě měli mimořádnou akci, kdy bylo fakt potřeba kadé ruky.
Blossom - tak to jsi zaměstnavatel k pohledání já jse do práce nastupovala, o mém studiu věděli, ve bylo domluveno - bohuel nepodepsáno moje chyba, vím no ale jak říká moje maminka - výpověď se dá dát vdycky
Není tady
Tak ja do soucasneho zamestnani nastupovala uz s tim, ze budu 1x za 14 dni chodit v patek po praci a celou sobotu do skoly. Sef mi vychazi vstric, na zkousky me pousti nebo to resim home office. Ucim se pres tyden po praci a o vikendech. Ve ctvrtek mam posledni zkousku a pak jupiiiiiii prazdniny az zase do zari
Není tady
holky jste sikulky a diky za nfo vsem,klidne piste dal.
Není tady
Taky studuju při zaměstnání, ale mám ty nejhorí zkuenosti. Pracuji v enském kolektivu, kde má V jen nae ředitelka. V den kdy nejsem v práci mě kolegyně pomlouvají právě u ní a neberou si servítky. Teď v době krize a vyhazovů se přece musí najít ten nejslabí. Předemnou se chovají jako kamarádky, ptají se, jak jsem zvládla zkouku, jak dlouho jsem se učila a kdy řeknu do 2 do rána ( v práci bývám do 6), tak vykládají, jak jsem nevyspalá a vyčerpaná, bla bla bla.
Ředitelka je v tom čile podporuje, dává mi nesplnitelné úkoly s termínem mých zkouek, posílá mě na pracovní cesty přes půl republiky, právě kdy dělám následující den zkouku, take jsem doma třeba v 9 a ráno v 5 jedu do koly. Před zkoukama dokonce chtěla abych přila do práce v sobotu, neodporovala jsem jí, ale je mi jasné o co jí jde. Buďte vichni rádi, e ten vá nadřízený je v pohodě.
Není tady
Wildcat to tě opravdu lituji, protoe mám podobnou zkuenost s enským kolektivem, dokonce ve dvou pracích a chápu tě. Já osobně bych z takové práce asi utekla, protoe mne to hodně psychicky vyčerpávalo, nosila jsem si problémy domů a bylo mi ze veho patně. A to jsem nestudovala. Asi to nebylo celou dobu tak patné, ale byly okamiky, kdy ano. Tak mi nezbývá ne Ti moc dret palce a tu kolu ve zdraví dokončí a snad si pak najde lepí práci. Já studuji na MD, v práci jsem na to neměla chu, vyhovuje mi to takto.
Není tady
Já teda ádnou V ne,jen mě před rokem zaujal tříměsíční kurz vdy 2dny v týdnu, týkající se oboru ve kterém pracuji.Nadřízená mi vdy vypsala sluby tak, abych měla volno v den kdy mám být ve kole-co mi úpně vyhovovalo.
Není tady
No, děvčata, to se z toho osypávám předem. Kvůli platové výjimce mi z personálky doporučili studium, jinak mi sníí plat a přeřadí na méně kvalifikovanou práci (to, e u dělám "tu více kvalifikovanou" cca kolem osmi let to se neřeí ), tak jsem dlouho váhala a nakonec udělala přijímačky na FFUK a kupodivu mne vzali. Ovem, dělala jsem je na poslední chvíli, na dodatečně vypsaný obor a nemám studium schválené nadřízeným pracovníkem (který mimochodem mezitím odeel), ani tím následujícím zastupujícím, take nemám (snad zatím) dohodu o pracovních volnech etc. Tak doufám, e mne nečekají podobné naschvály jako některé z vás zde. U nás je to naopak, je tam větina vysokokoláků a lidí bez titulu minimum, tak snad nebudou níc namítat. (Státní správa).
Papapa a mějte se.
Není tady
nám zaměstnavatel - velká mezinárodní společnost - vychází maximálně vstříc to se týče vzdělání. Kolega si teď vyjednal příspěvek na studium na soukromé kole Cevro v Praze - pomůe mu to dosáhnout na lepí místo a éf ho v tom podporuje. V budoucnu bych to chtěla taky vyuít.
Není tady
myslím, e u soukromých firem se hledí spíe na to co člověk umí a ne jaký má titul. Kadopádně by si kadý zaměstnavatel měl váit kdy se jeho zaměstnanec pokouí o lepí vzdělání. Já taky plánuju studovat při zaměstnání i kdy u jednu kolu mám. No a? Cely ivot bychom se měli vzdělávat. Navíc dnení monosti, které nabízejí hlavně soukromé koly, kupříkladu i to Cevro, jsou super. Mají perfektně vypracovaný e-learning co jsem slyela. A také obory, které teď nově otevírají jdou s dobou.
Není tady
Asinedka napsal(a):
myslím, e u soukromých firem se hledí spíe na to co člověk umí a ne jaký má titul. Kadopádně by si kadý zaměstnavatel měl váit kdy se jeho zaměstnanec pokouí o lepí vzdělání. Já taky plánuju studovat při zaměstnání i kdy u jednu kolu mám. No a? Cely ivot bychom se měli vzdělávat. Navíc dnení monosti, které nabízejí hlavně soukromé koly, kupříkladu i to Cevro, jsou super. Mají perfektně vypracovaný e-learning co jsem slyela. A také obory, které teď nově otevírají jdou s dobou.
Souhlasím Asinedka, vzdělání je základ a nejlepí investice
Není tady
Měla jsem podobnou zkuenost s éfovou jako Wildcat. Neměla V, a tak mi házela klacky pod nohy jak se dalo. Na přednáky a zkouky mě nechtěla poutět, bylo to peklo... Tehdy jsem studovala UK, take tam si termíny zkouek ani rozvrh přizpůsobit nely. Minulý rok jsem se znovu rozhodla, e začnu studovat, tentokrát u trochu perspektivnějí obor, a tak jsem si raději vybírala právě tak, aby mi to nedělalo problémy v práci. Studuji teď soukromou V ekonomie a managementu v Praze - VEM a díky tomu, e se tam dá spousty věcí vyřeit přes internet, tak o tom v práci skoro ani nevědí. S prací se tato kola dá dobře skloubit.
Upravil(a) nikola007 (11. 7. 2016 21:58)
Není tady
Stránky: 1