6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte zkušenosti s touto stavební společností, která působí po celé republice?
Já bohužel špatné.
Podepsala jsem rezervační dohodu, s tím, že do 30 dnů bude podepsána Smlouva o smlouvě budoucí na rodinný domek. Rezervačku jsem podepisovala v době, kdy byl domek rozestavěný a předchozí majitel odstoupil prý z důvodu nezískání úvěru. Zaplatila jsem rezervačku a po měsíci se mi Holding ozval k řešení standardů atd. Při té příležitosti mně řekli, že při prohlídce rozestavěného domu mi "zapomněli" říct, že předchozí majitel si tam vymyslel nadstandardy a ty po mě chtěli zaplatit navíc. Např. okno navíc, chybějící příčka mezi pokoji atd. Uvedení do původního stavu bych si prý taky platila!!! Pohádala jsem se s nima a tak to vyřešili s tím, že mám pravdu a uvedouo to do původního stavu na jejich náklady.
Takže jsem zařizovala obkladačky, dveře atd. A pak když jsem odmítla jejich bílé obklady ve standardu, najednou mi řekli, že mi ve firmě omylem ukázali jiné a už jsem jela vybírat znova...
Požadovala jsem kalkulaci a Smlouvu o smlouvě budoucí, po někalikatýdenním upozornění dorazila, ale...
Pokud bych tuto smlouvu podepsala, nikde není uvedeno, že budu někdy majitelem domu!!!!!!!!!!
Podle jejich smlouvy oni dostanou veškeré peníze a pak bude dům převeden v katastru nemovitostí na prodávajícího, tj. na stavební firmu. Pak někdy snad by byla vytvořena kupní smlouva... Pokud bych odstoupila, zůstává stavební firmě 40% veškerých peněz jako "smluvní pokuta"...To je dobrý. Na otázku, zda by tuto smlouvu dotyčná slečna ve stavební firmě podepsala, mi řekla, že to podepsali všichni!!!
Odmítla jsem toto podepsat, s tím že požaduji jedině notářskou úschovu peněz.. Na toto přistoupili, s tím, že dnes po opětovném uhánění této firmy mi přišla ukázka Smlouvy o smlouvě budoucí, opět tam bude vlastník prodávající, u notáře by byly peníze - ale některé věty si protiřečí, ale veškeré peníze by chtěli do 10ti dní od podpisu této smlouvy. Moc dobře firma ví, že bych si brala úvěr a za 10 dní částku nezískám. Přesto jsme byli domluveni, že úvěr bych získala až za cca 2 měsíce. Zároveň mi napsali, že buď tuto smlouvu akceptuji nebo budou hledat jiného zájemce.. Zítra chci odstoupit od smlouvy, i když vím, že rezervační zálohu zpět nedostanu. Ale necítím, že by byla chyba na mé straně... Setkal se někdo s tímto?
Není tady
Nesetkala jsem se s tím a vyhledala bych právníka
Není tady
Jednání firmy je hodně blbé. Záleží na tom, jak moc o ten domek stojíš.
Co jsem četla, tak naprostá většina stavebních firem uzavírá smlouvy výhodné jednostranně pro sebe. Nedávno, když byl nedostatek bytů, tak na to klienti přistupovali. Taky platí, že firmy zkoušejí, co sneseš, záleží na Tobě, jak jsi tvrdá a co všechno si dokážeš uhádat.
Já jsem loni kupovala byt od firmy, která patří mezi ty solidnější, ale vím, že i oni uzavírali s klienty různé druhy smluv, podle toho, na co kupující přistoupili.
Informuj se o tom, co už firma v okolí postavila, zkus vyhledat lidi, co bydlí v bytech od nich, hledej informace o firmě na internetu, zjišťuj, jestli firma nemá dluhy, není s ní vedemo trestní řízení.
Pokud by domek byl skutečně takový, že o něj mimořádně stojíš, tak si sežeň dobrého právníka a smlouvy s ním konzultuj. I tak by Tě to stálo hodně nervů.
Teď, když je krize, jsou firmy většinou ochotnější jednat.
Myslím, že jsi v určitém stresu, dej smlouvy posoudit nějaké další kompetentní osobě.
Není tady
S právníky jsem to řešila a řekli mi, abych šla od toho. Včera večer jsem studovala jejich smlouvu s tou údajnou notářskou úschovou a pokud podepíšu Smlouvu o smlouvě budoucí, musím složit do 10- ti dnů celou cenu domku. Pokud to podepíšu a nesložím celou cenu, tak veškeré peníze z notářské úschovy si nechají jako smluvní pokutu a ve smlouvě je přímo psáno, že to nebude jejich nezákonné obohacení. Smlouvy můžu dát na internet...
V případě, že složím celou kupní cenu, tak oni se napíší jako vlastníci do katastru nemovitostí a pak někdy vytvoří kupní smlouvu, kterou jsem nikdy neviděla.Proto nevím ani, co si tam napíšou a klidně si můžou napsat vyšší cenu (třeba místo 3 mil. Kč 5 milionů) a já pak příjdu o 3 miliony, protože bych jim těch 5 nezaplatila. Když kupní smlouvu nepodepíšu, nechají si 30% ceny domku. Takže celá notářská úschova by mně byla naprd.
Tato firma staví v Pardubicích rodinné domy i byty. Na lidi, kteří čekají na dostavbu domků nemám žádný kontakt, jen mi ta slečna ve stavební firmě řekla, že to podepsali všichni...Takže pokud to podepsali, tak je frma podvedla.
Přes internet jsem zjistila, že podvedli více lidí - chtějí podat kolektivní žalobu. Ptala jsem se i na Policii, je možnost podat i trestní oznámení pro podvod atd. Chtěla bych varovat poctivé a hlavně důvěřivé lidi, proto to budu řešit přes sdělovací prostředky...
Já takový nesmysly v životě nepodepíšu. A je to od nich pěkná drzost.
Budu hledat jiné bydlení. Nechci celý život platit hypotéku a pak díky Holdingu bydlet pod mostem.
Není tady
dobrý den paní pajjik, protože jsem za firmu jednala, dovolim si reagovat na Váš příspěvek, který není napsán pravdivě a obsahuje dezinformace. Dovoluji si napsat za sebe svou verzi. Podepsala jste dohodu o rezervaci k uvedenému domu, zaplatila jste rezervační poplatek a zavázala jste se podepsat smlouvu o smlouvě budoucí kupní do 30ti dnů. Návrh smlouvy máte jako přílohu rezervační dohody, to zanmená, že můžete těžko argumentovat, že jste smlouvu o smlouvě budoucí kupní neviděla. Viděla jste jí, v případě, že by se Vám návrh nelíbil, nemusela jste platit, rezervační poplatek, který je z pochopitelných důvodů nevratný. Po vyzvání k projednání a následném podepsání smlouvy, jste chtěla prvně vyřešit případné nadstandardy domku, aby jste měla ve smlouvě konečnou kupní cenu. Umožnili jsme Vám to bez problémů. Po tom, co jste si vše vybrala a následně podepsala kartu vybaveni jsem Vás požádala o připomínky ke smlouvě budoucí kupní, abychom ji mohli podepsat. Vy jste přišla pouze ústně s připomínkou, že není možné dát peníze firmě a nemít dům. Navrhla jste tedy platbu přes notářskou úschovu. Nechala jsem tedy smlouvu předělat a nabídli jsme Vám možnost 100% platby přes notářskou úschovu. Když jste na každém jednání napadala, že smlouva je jednostraně výhodná pro nás, stále jste vyhrožovala trestním oznámením, požádala jsem Vás o konkrétní připomínky a návrh na změny. Žádné od Vás nikdy nepřišly. Poté jsem požádala vedení společnosti o možnost Vám vrátit rezervační poplatek, a tím se zbavit našeho závazku vůči Vám, což se nakonec stalo i přesto, že se rezervační poplatek dle písemné dohody nevrací. Chtěla jsem jen říci, že jste měla vzory smluv ještě před podpisem rezervační dohody, i přes Vaše nepříjemné vystupování jsem po Vás chtěla pouze písemně připomínky ke smlouvě, které jsem nikdy nedostala. Co jste vyžadovala ústně, jsme se snažili splnit. Mám za sebou již několi set prodaných rodinných domů a bytů, ale s takovým jednáním jako je Vaše jsem se nesetkala. Naše společnost již prodala kolem 5 tisíc bytů a domků a ještě se nestalo, že by nebyla dodržena konečná cena nebo že by klient nedostal svoji zaplacenou nemovitost. Kdyby Vás zajímalo, jak jsem mohla zjistit, že jste uvedené příspěvky psala vy, je to velmi jednoduché. Takových klientů s podobných chováním a přístupem jsme tady neměli. Přeji hodně štěstí při hledání bydlení. K. Stránská
Není tady
Katuše, CZ stavební holding. Tam má podíl ve společnosti i pan Freiberk z bývalé RK Zeus?
Není tady
Dobrý den Katuse, reaguji na Váš příspěvek.
v rezervační smlouvě stojí psáno: "Smluvní strany se zavazují uzavrít smlouvu o smlouve budoucí kupní ve lhute do 30-ti dnu ode dne nabytí úcinnosti této dohody." Těžko jsem mohla tento bod splnit, když jsem od Vaší společnosti obdržela připravenou a vyplněnou Smlouvu o smlouvě budoucí kupní, po více jak 2 měsících a to ještě jsem Vaši firmu musela nahánět, abyste to připravili. O obsahu těchto Vaši smluv jsem psala níže.
Rezervační smlouvu jsem sice podepsala, ale Smlouvu o smlouvě budoucí kupní jsem nepodepsala, protože jsem nesouhlasila s jejím obsahem. Opakovaně jsme u Vás tuto smlouvu řešili s tím, že podmínkou bude, aby po složení celkové částky domu nebyl zapsán v Katastru nemovitostí prodávající, jak máte psáno ve smlouvách. V celé smlouvě není nic o tom, kdy a za jakých podmínek budu majitelkou!! Kupní smlouvu jsem neviděla, takže nevím, co by tam mohlo být napsáno. Řešili jsme to s Vámi v kanceláři osobně a pokud jste to chtěla písemně, stačilo říct. Vše Vám bylo jasné a najednou tvrdíte, že jste to chtěla písemně.
Sice jak píšte jste prodala přes 5 tisíc nemovitostí, ale proč nenapíšete, kolik lidí se s Vaší společností soudí, že přišli o vložené peníze? A pokud píšete, že takové jednání jste nezažila, pochybuju značně o tom. Protože pokud s něčím nesouhlasím, tak mám právo to nepodepsat.
Posílám Vám odkaz, který jsem našla na internetu ze dne 11.2.2009 s názvem "Varování před firmou CZ Stavební holding se sídlem v Pardubicích": http://forum.mujmac.cz/read.php?144,1166812,3003988
Proto nevěřím Vašemu trvzení, jak píšete že "takových klientů s podobných chováním a přístupem jsme tady neměli".
Jsem ráda, že jsem nepřišla o peníze a měla jsem štěstí, protože sice budu kupovat starší domek, ale u něho mám jistotu, že po složení peněz budu skutečným vlastníkem!
Vám přeji hlavně férové jednání vůči svým zákazníkům.
Není tady
Dobrý den pajjik, naposledy ještě zareaguji na Váš příspěvek. Samozřejmě jste dostala smlouvu o smlouvě budoucí kupní k podpisu déle, neboť to bylo na Vaši žádost po projednání nadstandardů. Návrh smlouvy jste měla před tím, než jste vůbce uzavřela a zaplatila nevratnou rezervaci ve výši 30.000,-. O písemné připomínky jsem Vás na osobním jednání žádala, bohužel jste je nikdy ke smlouvě nepředložila. V případě, že by jste s návrhem smlouvy budoucí kupní nesouhlasila, nikdo Vás nenutil rezervaci uzavírat a platit, bylo to Vaše rozhodnutí. Odpovím Vám i na Vaši ironickou otázku, nikdo z klientů se s naší společností nesoudí a žádný zároveň nikdy o své peníze nepřišel, stejně jako Vy jste o nic nepřišla, ani o těch 30.000,-. Proč nenapíšete, že jsme Vám těch nevratných 30.000,- vrátili i přesto, jak píšete v jednom ze svých příspěvků, jsme nemuseli. Ono se Vám to do Vašeho příběhu moc nehodí, že? Je asi jednodušší někoho anonymně špinit na internetových diskuzích.
Není tady
Dobrý den, moje zkušenost CZ Stavební holding je z roku 2023, kdy jsem si chtěl koupit malý byt v bytovém domě v Ústí nad Orlicí. Po prohlídce rozestavěného domu, jsem požádal o kalkulaci úpravy koupelny (posunutí příčky) kterou jsem tam viděl u jednoho bytu.
Přišla odpověď cituji: "není v našich silách to každému zájemci naceňovat". Slušně jsem odpověděl "nerozumím tomu, že nemáte síly naceňovat Vaše produkty, ale jistě nebude složité se podívat do kalkulace k prezentovanému bytu." A dotaz jsem opakoval. Pak od jiné osoby z firmy přišla odpověď s nějakými čísly. Řekl jsem si fajn a požádal o vzory smluv (rezervační dohoda, smlouva o smlouvě budoucí kupní, kupní smlouvu neposlali....). A tam přišel šok. Tak jednostraně a nevyvážené smlouvy jsem neviděl.
Zhruba 90% peněz by chtěli asi tak rok před termínem předpolkádaně kolaudace.
Celou čásku tj. 100% chtějí před podepsáním kupní smlouvy aniž by se jakkoli zavázali, že na Vás nemovitost převedou a do kdy.
Prostě využívají peněz klientů k postupnému financování projektů místo toho, aby to financovali z peněz svých či bank či investorů. Je to ta nejrizikovější možnost koupě němovitosti. Myslel jsem si, že tyto H-system letadla už v roce 2023 nejsou. Ano pár prvních klientů se dostane k nemovitosti, ale ostatní se za určitých okolností k nemovitosti ani svým penězům nedostanou.
Žádná možnost vrácení peněz, když se rozhodnou projekt projekt zastavit nebo na roky zakonzervovat. Zádná možnost přededení rozestavěné nemovitosti na kupujícího. Prostě dáte všechny peníze a reálně nic nemáte rok až dva. Tu dobu jen trnete hrůzou jestli Vám to dostaví nebo ne. Pak už Vám to je jedno v jaké kvalitě.
Sankční pokuty v brutální výši za vše možné i nemožné.
Neuvěřitelně přemrštěné ceny za provedení "nadstandartu" a jen za kalalogové ceny. Navíc poplatek za provedení první změny v projektu 18.000,-. Takže, když chcete jen zasuvku navíc v kuchyni a za to si řeknou přes 20.000. Malý výběr v materiálech podlah, dlaždiček atd.
Shrnuto: neprofesionální komunikace. Zákazník je na posledním místě, ale jeho peníze chnějí hned. Zákazník nemá žádné záruky a jistotu, že dostane co si předplatil, a po zaplacení už vůbec nemá žádné páky na to, aby firma dodělala vady a nedodělky.
Jejich smlouvy nepodepisujte. Trvejte na zaplacení 90-95% částky z advokátní úschovy až po zápisu vašeho jména do katastru.
Není tady