27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte zkuenosti s touto stavební společností, která působí po celé republice?
Já bohuel patné.
Podepsala jsem rezervační dohodu, s tím, e do 30 dnů bude podepsána Smlouva o smlouvě budoucí na rodinný domek. Rezervačku jsem podepisovala v době, kdy byl domek rozestavěný a předchozí majitel odstoupil prý z důvodu nezískání úvěru. Zaplatila jsem rezervačku a po měsíci se mi Holding ozval k řeení standardů atd. Při té příleitosti mně řekli, e při prohlídce rozestavěného domu mi "zapomněli" říct, e předchozí majitel si tam vymyslel nadstandardy a ty po mě chtěli zaplatit navíc. Např. okno navíc, chybějící příčka mezi pokoji atd. Uvedení do původního stavu bych si prý taky platila!!! Pohádala jsem se s nima a tak to vyřeili s tím, e mám pravdu a uvedouo to do původního stavu na jejich náklady.
Take jsem zařizovala obkladačky, dveře atd. A pak kdy jsem odmítla jejich bílé obklady ve standardu, najednou mi řekli, e mi ve firmě omylem ukázali jiné a u jsem jela vybírat znova...
Poadovala jsem kalkulaci a Smlouvu o smlouvě budoucí, po někalikatýdenním upozornění dorazila, ale...
Pokud bych tuto smlouvu podepsala, nikde není uvedeno, e budu někdy majitelem domu!!!!!!!!!!
Podle jejich smlouvy oni dostanou vekeré peníze a pak bude dům převeden v katastru nemovitostí na prodávajícího, tj. na stavební firmu. Pak někdy snad by byla vytvořena kupní smlouva... Pokud bych odstoupila, zůstává stavební firmě 40% vekerých peněz jako "smluvní pokuta"...To je dobrý. Na otázku, zda by tuto smlouvu dotyčná slečna ve stavební firmě podepsala, mi řekla, e to podepsali vichni!!!
Odmítla jsem toto podepsat, s tím e poaduji jedině notářskou úschovu peněz.. Na toto přistoupili, s tím, e dnes po opětovném uhánění této firmy mi přila ukázka Smlouvy o smlouvě budoucí, opět tam bude vlastník prodávající, u notáře by byly peníze - ale některé věty si protiřečí, ale vekeré peníze by chtěli do 10ti dní od podpisu této smlouvy. Moc dobře firma ví, e bych si brala úvěr a za 10 dní částku nezískám. Přesto jsme byli domluveni, e úvěr bych získala a za cca 2 měsíce. Zároveň mi napsali, e buď tuto smlouvu akceptuji nebo budou hledat jiného zájemce.. Zítra chci odstoupit od smlouvy, i kdy vím, e rezervační zálohu zpět nedostanu. Ale necítím, e by byla chyba na mé straně... Setkal se někdo s tímto?
Není tady
Nesetkala jsem se s tím a vyhledala bych právníka
Není tady
Jednání firmy je hodně blbé. Záleí na tom, jak moc o ten domek stojí.
Co jsem četla, tak naprostá větina stavebních firem uzavírá smlouvy výhodné jednostranně pro sebe. Nedávno, kdy byl nedostatek bytů, tak na to klienti přistupovali. Taky platí, e firmy zkouejí, co snese, záleí na Tobě, jak jsi tvrdá a co vechno si dokáe uhádat.
Já jsem loni kupovala byt od firmy, která patří mezi ty solidnějí, ale vím, e i oni uzavírali s klienty různé druhy smluv, podle toho, na co kupující přistoupili.
Informuj se o tom, co u firma v okolí postavila, zkus vyhledat lidi, co bydlí v bytech od nich, hledej informace o firmě na internetu, zjiuj, jestli firma nemá dluhy, není s ní vedemo trestní řízení.
Pokud by domek byl skutečně takový, e o něj mimořádně stojí, tak si seeň dobrého právníka a smlouvy s ním konzultuj. I tak by Tě to stálo hodně nervů.
Teď, kdy je krize, jsou firmy větinou ochotnějí jednat.
Myslím, e jsi v určitém stresu, dej smlouvy posoudit nějaké dalí kompetentní osobě.
Není tady
S právníky jsem to řeila a řekli mi, abych la od toho. Včera večer jsem studovala jejich smlouvu s tou údajnou notářskou úschovou a pokud podepíu Smlouvu o smlouvě budoucí, musím sloit do 10- ti dnů celou cenu domku. Pokud to podepíu a nesloím celou cenu, tak vekeré peníze z notářské úschovy si nechají jako smluvní pokutu a ve smlouvě je přímo psáno, e to nebude jejich nezákonné obohacení. Smlouvy můu dát na internet...
V případě, e sloím celou kupní cenu, tak oni se napíí jako vlastníci do katastru nemovitostí a pak někdy vytvoří kupní smlouvu, kterou jsem nikdy neviděla.Proto nevím ani, co si tam napíou a klidně si můou napsat vyí cenu (třeba místo 3 mil. Kč 5 milionů) a já pak příjdu o 3 miliony, protoe bych jim těch 5 nezaplatila. Kdy kupní smlouvu nepodepíu, nechají si 30% ceny domku. Take celá notářská úschova by mně byla naprd.
Tato firma staví v Pardubicích rodinné domy i byty. Na lidi, kteří čekají na dostavbu domků nemám ádný kontakt, jen mi ta slečna ve stavební firmě řekla, e to podepsali vichni...Take pokud to podepsali, tak je frma podvedla.
Přes internet jsem zjistila, e podvedli více lidí - chtějí podat kolektivní alobu. Ptala jsem se i na Policii, je monost podat i trestní oznámení pro podvod atd. Chtěla bych varovat poctivé a hlavně důvěřivé lidi, proto to budu řeit přes sdělovací prostředky...
Já takový nesmysly v ivotě nepodepíu. A je to od nich pěkná drzost.
Budu hledat jiné bydlení. Nechci celý ivot platit hypotéku a pak díky Holdingu bydlet pod mostem.
Není tady
dobrý den paní pajjik, protoe jsem za firmu jednala, dovolim si reagovat na Vá příspěvek, který není napsán pravdivě a obsahuje dezinformace. Dovoluji si napsat za sebe svou verzi. Podepsala jste dohodu o rezervaci k uvedenému domu, zaplatila jste rezervační poplatek a zavázala jste se podepsat smlouvu o smlouvě budoucí kupní do 30ti dnů. Návrh smlouvy máte jako přílohu rezervační dohody, to zanmená, e můete těko argumentovat, e jste smlouvu o smlouvě budoucí kupní neviděla. Viděla jste jí, v případě, e by se Vám návrh nelíbil, nemusela jste platit, rezervační poplatek, který je z pochopitelných důvodů nevratný. Po vyzvání k projednání a následném podepsání smlouvy, jste chtěla prvně vyřeit případné nadstandardy domku, aby jste měla ve smlouvě konečnou kupní cenu. Umonili jsme Vám to bez problémů. Po tom, co jste si ve vybrala a následně podepsala kartu vybaveni jsem Vás poádala o připomínky ke smlouvě budoucí kupní, abychom ji mohli podepsat. Vy jste přila pouze ústně s připomínkou, e není moné dát peníze firmě a nemít dům. Navrhla jste tedy platbu přes notářskou úschovu. Nechala jsem tedy smlouvu předělat a nabídli jsme Vám monost 100% platby přes notářskou úschovu. Kdy jste na kadém jednání napadala, e smlouva je jednostraně výhodná pro nás, stále jste vyhroovala trestním oznámením, poádala jsem Vás o konkrétní připomínky a návrh na změny. ádné od Vás nikdy nepřily. Poté jsem poádala vedení společnosti o monost Vám vrátit rezervační poplatek, a tím se zbavit naeho závazku vůči Vám, co se nakonec stalo i přesto, e se rezervační poplatek dle písemné dohody nevrací. Chtěla jsem jen říci, e jste měla vzory smluv jetě před podpisem rezervační dohody, i přes Vae nepříjemné vystupování jsem po Vás chtěla pouze písemně připomínky ke smlouvě, které jsem nikdy nedostala. Co jste vyadovala ústně, jsme se snaili splnit. Mám za sebou ji několi set prodaných rodinných domů a bytů, ale s takovým jednáním jako je Vae jsem se nesetkala. Nae společnost ji prodala kolem 5 tisíc bytů a domků a jetě se nestalo, e by nebyla dodrena konečná cena nebo e by klient nedostal svoji zaplacenou nemovitost. Kdyby Vás zajímalo, jak jsem mohla zjistit, e jste uvedené příspěvky psala vy, je to velmi jednoduché. Takových klientů s podobných chováním a přístupem jsme tady neměli. Přeji hodně těstí při hledání bydlení. K. Stránská
Není tady
Katue, CZ stavební holding. Tam má podíl ve společnosti i pan Freiberk z bývalé RK Zeus?
Není tady
Dobrý den Katuse, reaguji na Vá příspěvek.
v rezervační smlouvě stojí psáno: "Smluvní strany se zavazují uzavrít smlouvu o smlouve budoucí kupní ve lhute do 30-ti dnu ode dne nabytí úcinnosti této dohody." Těko jsem mohla tento bod splnit, kdy jsem od Vaí společnosti obdrela připravenou a vyplněnou Smlouvu o smlouvě budoucí kupní, po více jak 2 měsících a to jetě jsem Vai firmu musela nahánět, abyste to připravili. O obsahu těchto Vai smluv jsem psala níe.
Rezervační smlouvu jsem sice podepsala, ale Smlouvu o smlouvě budoucí kupní jsem nepodepsala, protoe jsem nesouhlasila s jejím obsahem. Opakovaně jsme u Vás tuto smlouvu řeili s tím, e podmínkou bude, aby po sloení celkové částky domu nebyl zapsán v Katastru nemovitostí prodávající, jak máte psáno ve smlouvách. V celé smlouvě není nic o tom, kdy a za jakých podmínek budu majitelkou!! Kupní smlouvu jsem neviděla, take nevím, co by tam mohlo být napsáno. Řeili jsme to s Vámi v kanceláři osobně a pokud jste to chtěla písemně, stačilo říct. Ve Vám bylo jasné a najednou tvrdíte, e jste to chtěla písemně.
Sice jak píte jste prodala přes 5 tisíc nemovitostí, ale proč nenapíete, kolik lidí se s Vaí společností soudí, e přili o vloené peníze? A pokud píete, e takové jednání jste nezaila, pochybuju značně o tom. Protoe pokud s něčím nesouhlasím, tak mám právo to nepodepsat.
Posílám Vám odkaz, který jsem nala na internetu ze dne 11.2.2009 s názvem "Varování před firmou CZ Stavební holding se sídlem v Pardubicích": http://forum.mujmac.cz/read.php?144,1166812,3003988
Proto nevěřím Vaemu trvzení, jak píete e "takových klientů s podobných chováním a přístupem jsme tady neměli".
Jsem ráda, e jsem nepřila o peníze a měla jsem těstí, protoe sice budu kupovat starí domek, ale u něho mám jistotu, e po sloení peněz budu skutečným vlastníkem!
Vám přeji hlavně férové jednání vůči svým zákazníkům.
Není tady
Dobrý den pajjik, naposledy jetě zareaguji na Vá příspěvek. Samozřejmě jste dostala smlouvu o smlouvě budoucí kupní k podpisu déle, nebo to bylo na Vai ádost po projednání nadstandardů. Návrh smlouvy jste měla před tím, ne jste vůbce uzavřela a zaplatila nevratnou rezervaci ve výi 30.000,-. O písemné připomínky jsem Vás na osobním jednání ádala, bohuel jste je nikdy ke smlouvě nepředloila. V případě, e by jste s návrhem smlouvy budoucí kupní nesouhlasila, nikdo Vás nenutil rezervaci uzavírat a platit, bylo to Vae rozhodnutí. Odpovím Vám i na Vai ironickou otázku, nikdo z klientů se s naí společností nesoudí a ádný zároveň nikdy o své peníze nepřiel, stejně jako Vy jste o nic nepřila, ani o těch 30.000,-. Proč nenapíete, e jsme Vám těch nevratných 30.000,- vrátili i přesto, jak píete v jednom ze svých příspěvků, jsme nemuseli. Ono se Vám to do Vaeho příběhu moc nehodí, e? Je asi jednoduí někoho anonymně pinit na internetových diskuzích.
Není tady
Dobrý den, moje zkuenost CZ Stavební holding je z roku 2023, kdy jsem si chtěl koupit malý byt v bytovém domě v Ústí nad Orlicí. Po prohlídce rozestavěného domu, jsem poádal o kalkulaci úpravy koupelny (posunutí příčky) kterou jsem tam viděl u jednoho bytu.
Přila odpověď cituji: "není v naich silách to kadému zájemci naceňovat". Sluně jsem odpověděl "nerozumím tomu, e nemáte síly naceňovat Vae produkty, ale jistě nebude sloité se podívat do kalkulace k prezentovanému bytu." A dotaz jsem opakoval. Pak od jiné osoby z firmy přila odpověď s nějakými čísly. Řekl jsem si fajn a poádal o vzory smluv (rezervační dohoda, smlouva o smlouvě budoucí kupní, kupní smlouvu neposlali....). A tam přiel ok. Tak jednostraně a nevyváené smlouvy jsem neviděl.
Zhruba 90% peněz by chtěli asi tak rok před termínem předpolkádaně kolaudace.
Celou čásku tj. 100% chtějí před podepsáním kupní smlouvy ani by se jakkoli zavázali, e na Vás nemovitost převedou a do kdy.
Prostě vyuívají peněz klientů k postupnému financování projektů místo toho, aby to financovali z peněz svých či bank či investorů. Je to ta nejrizikovějí monost koupě němovitosti. Myslel jsem si, e tyto H-system letadla u v roce 2023 nejsou. Ano pár prvních klientů se dostane k nemovitosti, ale ostatní se za určitých okolností k nemovitosti ani svým penězům nedostanou.
ádná monost vrácení peněz, kdy se rozhodnou projekt projekt zastavit nebo na roky zakonzervovat. Zádná monost přededení rozestavěné nemovitosti na kupujícího. Prostě dáte vechny peníze a reálně nic nemáte rok a dva. Tu dobu jen trnete hrůzou jestli Vám to dostaví nebo ne. Pak u Vám to je jedno v jaké kvalitě.
Sankční pokuty v brutální výi za ve moné i nemoné.
Neuvěřitelně přemrtěné ceny za provedení "nadstandartu" a jen za kalalogové ceny. Navíc poplatek za provedení první změny v projektu 18.000,-. Take, kdy chcete jen zasuvku navíc v kuchyni a za to si řeknou přes 20.000. Malý výběr v materiálech podlah, dladiček atd.
Shrnuto: neprofesionální komunikace. Zákazník je na posledním místě, ale jeho peníze chnějí hned. Zákazník nemá ádné záruky a jistotu, e dostane co si předplatil, a po zaplacení u vůbec nemá ádné páky na to, aby firma dodělala vady a nedodělky.
Jejich smlouvy nepodepisujte. Trvejte na zaplacení 90-95% částky z advokátní úschovy a po zápisu vaeho jména do katastru.
Není tady