6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
...nepovedala??? Idem sa pozrieť...tak som debil ja.....Hmm
Není tady
...tak jsem se koukla ......můj názor je podstatně zdrženlivější.....
Není tady
kukulin napsal(a):
Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.
A co kdy sis žil ve svých letech svůj život za svoje peníze a vyskakoval si pouze do výše svojeho platu?
Není tady
To jsem se tady zase naprdla
Kukuline - víš co já bych dala za to kdyby moje máme někoho měla? Ježíš, klidně i v mým věku, klidně i o dvacet let starší, je mi to fuk !!!! Jen kdyby tady byl někdo, s kým bude moc trávit život, o koho se bude moc opřít, sdělit mu starosti a tak. Nechápejte mě špatně, ona není na mě příliš fixovaná, není žádnej samotář či tak, ale je znát, že "polovička" by jí bodla.... a majetek? upřímě - sice dost vratce, ale stojím na vlastních nohou a doufám, že se na nich ještě dlouho udržím, pomocná berlička od rodičů je moc fajn do začátku, to nepopírám a měla jsem v tom štěstí, ale hledat si berli v 31 letech? no, to už bys měl umět i běhat sám, ne jen stát.
A jinak k tomu navážení se do Markéty, kterou neznáš vypláchni si pusu, co ona si musí myslet o synovi, který ani nepozdraví, nafučeně odejde a odmítně se kvůli tomu stýkat s tátou? Osobně se mi zdá, že s vašimi vztahy byl problém už dřív, píšeš často máma, maminka, ale v kontrastu jen otec..... Můžu tě jen upozornit, že pokud přístup nepřehodnotíš, nebudeš už se muset starat o to co "otec" dělá, páč ten s na tebe brzy... dost se divím, že ti tohle ještě toleruje A mimochodem, o házením kamení..... jistě, potom tedy Markétu hned bez jednoho slova odsuď jaký je fracek....že by ti to něco říkalo?
Není tady
Ano, ta zubní protéza je podle mě jedním ze symbolů stáří a použila jsem ji jako příměr. Jistěže vím, že i mladší lidé, jinak fit, mohou mít částečnou či úplnou náhradu chrupu. Ovšemže jsem se nechtěla dotknout nikoho, koho se právě toto dotýká. A samozřejmě vím, že vitalita čili chuť do života není pouze výsadou mladších ročníků, ale mohou jí oplývat běžně ti, co už jsou na světě o pěkných pár let déle...
A slovo normální je pro mě synonymem ke slovům běžný, přiměřený, obvyklý.
Slovíčkařit sem opravdu nechodím.
V situaci Kukulina bych asi zvážila svoje možnosti, že totiž buď budu s tátou a jeho novou partnerkou aspoň společensky vycházet a nebo to tedy okomentuju tak, že táto, já od tebe čekal, že budeš žít sám a radovat se z našich návštěv. Vidím, že ses rozhodl jinak a nechci se už s tebou stýkat. Jako dospělý by ale tazatel měl uznat, že ani on ani jeho bratr nehodlají žít jenom pro otce, když zůstal sám, i když po něm by to chtěli. Manželství končívá smrtí či rozvodem. Ano, lze si do jisté míry považovat člověka, který řekne - a nyní budu žít sám až do konce svých dní, ovšem mezi námi, člověk je tvor společenský na každý pád. Od tazatele to vidím jako ukřivděnou pózu, asi na každé nové partnerce by si něco našel, tady se vrhl na ten věk, což je pochopitelné. Ta tatínkova budoucí žena z nějakých důvodů asi není schopná najít si partnera věkově přiměřeného, teď se do mě někdo asi pustí nanovo, volí tedy tuhle možnost, protože má pocit, že biologické hodiny tikají a bijou, a pokud ti dva spolu budou chtít žít, nic a nikdo tomu nezabrání. Příbuzní mohou ohrnovat nos desetkrát, ohánět se morálkou nadevše, ale ti naši osamělí příbuzní si asi velice rychle uvědomují, že čas běží nemilosrdně a pokud zůstanou sami, bude to spíš neveselé.
Tady bych si odbočila...znala jsem jednu uvědomělou, která se vpravdě obětovala rodičům, partnera si nikdy nepořídila, jak se dalo čekat, dochovala rodiče do konce no a teď je sama jako kůl v plotě. Kukulinův otec má na to, aby si pořídil mladou partnerku a chce to světu ukázat, jedna věc je ale něčeho dosáhnout, jiná si to udržet, nemůžu než opakovat, já bych do toho, ač nikdy se nemá říkat nikdy, nešla. Oč snazší by to táta měl, kdyby si našel věkově přiměřenou ženu, s níž by mohl jezdit po výletech, chodit za kulturou, sportovat, která už má děti taky odrostlé a nějakou tu životní zkušenost s patřičným nadhledem...no a co by jim chybělo. Žádné spory s dětmi, žádné plínky a dokola se opakující záležitosti kolem malých dětí, které má...nekamenovat prosím!...třiapadesátiletý člověk zdárně dávno za sebou.
Není tady
Já chci vybudovat taky rodinu a nějaké zázemí. Jenomže já i brácha to budeme muset zvládnout bez něj a taky bez mámy. Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.
Kukuline, představ si, že existujou lidi, kteří si rodinu a zázemí dokázali vybudovat vlastními silami - bez pomoci rodičů. Někteří je nemají, některým je pomoc odmítnuta a jsou i takoví, kteří by se styděli jakoukoli pomoc vymáhat, pokud jsou zdraví a práce i samostatného života schopní. Natož aby rodičům předváděli, co je čeká, když se nebudou chovat slušně = podle jejich představ.
Podívej, tady nejde o Markétu jako takovou... táta si klidně mohl najít usedlou dámu věkem mu přiměřenou - a "zblbnout" úplně stejně jako do mladý holky. Pravděpodobně by si s ní nepořídil dalšího potomka, ale majetek by na ni klidně mohl převést úplně stejně. Mám dojem, že bys na ni reagoval velmi podobně. Tobě nevadí ona slečna -ty se cítíš ubližovaný tím, že se táta (podle tvého názoru) nechová přiměřeně morálně, odpovědně ke svým (dospělým!) dětem a že si vůbec dovoluje žít vlastním životem.
Nevím přesně, jak to máte doma, ale asi tam ani jeden nebydlíte natrvalo. Aspoň jsi něco takového zmiňoval. A i kdyby vás tam měl pořád - myslíš, že by ho měla natrvalo uspokojovat pouze vaše společnost, případně vyhlídka na to, jak vám ze všech sil bude pomáhat k založení vlastních rodin? Možná by mu vadila úplně stejně případná nevěsta, která by se "roztahovala" v jeho bytě a vzpomínky na zemřelou manželku by pro ni byly jen věcmi bez citové hodnoty. Ale to je něco jiného, viď? Mladí přece "mají nárok"...
Upravil(a) helena (18. 6. 2009 8:01)
Není tady
Selima napsal(a):
kukulin napsal(a):
agewa napsal(a):
"ahoj já jsem Markéta dneska tady přespíme a já budu spát v posteli tvé mámy."
opravdu TOHLE řekla?nebo jsi to tak cítil ty, možná proto že jsi byl zaskočen?kromě toho tady nevidím, že by jsi řešil něco jiného než ten majetek.pokud dotyčnou neznáš( nemáš zájem jí poznat), jak víš , jaká je, co si myslí?Takhle to opravdu neřekla. Když přišli, seděl jsem ve svým pokoji a otec rozrazil dveře, a řek: Jé ahoj, ty jseš dona? jako kdyby to nevěděl. "Vy se ještě neznáte..." pokračoval a stál s ní ve dveřích. Ona řekla: Ahoj, já jsem Markéta...
a já na to polohlasně, což asi otec neslyšel, protože se ještě přezouval: "Hmm, nazdar." A zůstala tam stát a pak začala cosi štrachat v kabelce (asi kapesník). Otec pak: "Tak Kukuline, podej si s ní ruku." To jsem dělal, že neslyším. A on: "Prosím tě přece tě nebudeme nutit a nebudeme tady takhle stát. Markéta je unavená a chce si lehnout. A já musím, zítra taky brzo vstávat." A na to jsem reagoval: "Hmm, tak jo" a začal jsem se balit a odešel k tetě.
Takhle asi nějak to bylo. Hmm už slyším ty ohlasy, jaký jsem cinik a nezdvořák a jaká je Markéta slušné děvče.
Nevím co si myslí a ani mě to nezajímá, protože vím, že ona by ráda na oplátku věděla co si myslím já. A to by možná nemusela rozchodit. Nehledě na to, že pár věcí o ní vím. Otec o ní ústa nezavře. Jak byly např. v Baumaxu nebo na nějakým hradě nebo zámku a že teď Marketě dělá ježdění špatně, ale jela s ním. Jak umí vyšívat a jak mu pomáhá na zahradě atd. atd. atd.
No zkrátka Anna Karenina, panenka Maria a Scarlet dohromady. A jak jim její máma říká, že jim to sluší spolu. Když jsem viděl některé její šatičky na fotkách, nechci říct co mi připomínala. No dělá se mi mdlo. Táta nebyl schopný za posledních 15 let mámu vytáhnout ani do parku.Neviem, nerobil si si na ňu zálusk sám? Že by ako pristala lepšie k tebe ako k otcovi?
Inak, milovať ju naozaj nemusíš, ale nenávidieť je durhý extrém. Slušné správanie by si sa ale mohol naučiť aj k tým, ktorých "nemusíš", už len kvôli práci alebo životným situáciám, kde si nie vždy môžeš vybrať, s kým budeš pracovať, bývať na izbe, hrať volejbal a podobne.
Otec je proste zamilovaný, možno ti to pripadá trochu smiešne a je ti to aj trochu ľúto, ale ver, že rovnako zamilovaný bol kedysi aj do tvojej mamy... ale to zamilovanie sa zmení na niečo iné, na úctu a spojenectvo(napríklad sa prejavujúce tak, že si tento zázrak nepriviedol za maminho života, ale až po smrti.. ).
Selimo - přesně to mě napadlo že je Kukulin uražený, páč M se mu děsně líbí a naprosto nechápe, jak si mohla vybrat seniora namísto juniora bažícího po majetku bližních
Není tady
Tedy jak do diskuzí moc nezasahuji, tak tady musím,,
Kukulíne,, ty jsi silně nevyzrálá osoba
Ve 30-ti letech prohlašovat, že neumíš sám založit rodinu bez pomoci rodičů to je mazec....
Žasnu nad tvou drzostí co si k otci dovoluješ,,,
Není tady
Jenom bych chtěla podotknout, že prudké změny někdy vyvolají i prudší reakce a že Kukulin si zase tak moc intenzivně nestěžuje, že spíše konstatuje, že ho situace zaskočila. A kdyby to byla stuace jednoduchá, nebralo by to tolik přispěvovatelů. Spíše mi zde řešíme svoje postoje.
Jen ještě. Dělá to dojem, že otec Kukulina si chce založit svou rodinu a současně že chce do ní vtáhnout i majetek
spíše celý. Vypadá to, že žijí v kraji kde je majetek důležitý a tvoří se dost dlouho a těžko a v téhle rodině i s přispěním rodiny zesnulé matky. Teď je otázka zda by jste se nad majetkem povznesli, řekli je to fajn, tak já již s ničím nepočítám, časem si odvezu věci z pokojíčku, nic to není, chápu že se stanu synem druhé kategorie, což se ti dva synové časem stanou, Markéta si bude hájit prostor pro svého potomka a ti dva již budou odsunuti, doma již budou vlastně návštěva. S tímhle by se musel vypořádávat každý. Je to újma, vlastně takhle přijít o rodinu.
Otec má právo na svůj život, to je jasné, ale neměl by si rodinu zakládat na úkor synů i když jsou dospělí.
Sice si založí rodinu, ale právní vazba, odpovědnost, postarat se o otce v případě že mu manželství nevyjde, ta jim zůstává. Ano, ať si otec založí rodinu, ale neměl by ani dospělé syny šidit.
Je pravda, co zde někteří vyslovují, že v takových situacích je lepší se nad hmotné věci povznést, třeba se ztrátou "kytičky", ale určitá opatrnost je na místě také.
Upravil(a) Bláža.. (18. 6. 2009 8:46)
Není tady
Kukuline, k příspěvku č. 58:
Život není pohádka, to vím. Mám prima rodiče, jistě, kdyby si našli jako nové protějšky alkoholiky, gemblery, sňatkový podvodníky... řekla bych svůj názor. Ale to je tak všechno. Taky mi do vztahů nemluvili.
Nemám problém s dědictvím (i když takovej bohatej strejda z tramtárie, odkazující majetek své neznámé neteři... by se šiknul...)
Podívej, vypořádejte majetek a jděte si každý svou cestou. Když se na ní potkáte, chovejte se k sobě slušně... To je minimum, který pro sebe můžete udělat. A fakt by mě zajímalo, jak na situaci reaguje tvůj bratr.
Tuším, že Bláža se ptala na tvou tetu. Nenapsal jsi nic - tvoje věc, ale pak to vypadá, že si jen stěžuješ a pláčeš, jak vás otec ošidil... a všichni ostatní jsou spokojení.
Vím, že je v mnohých rodinách dědictví jablkem sváru. Život je ale moc krátkej na to, abych si ho kvůli prachům kazila.
Jo a to vaše seznámení s otcovou vyvolenou bylo špatně z obou stran, s tím už nic nenaděláš. S tím, jak budete pokračovat už něco udělat můžeš.
Není tady
Ano. Já bych se nad majetkem povznesla. Hodlám svůj dědický podíl na Slovensku (doufám, že to bude za hodně dlouho) přenechat mým sestrám, které tam žijí.
A taky už jsem si svůj postoj vyzkoušela v praxi, když můj BM odešel za svou mladou slečnou milenkou a řešili jsme majetek a prodávali náš dům.
Jsou to jenom věci. Lásku si za ně člověk nekoupí.
Taky mám pocit, že Kukulín na tátu asi žárlí.....podle toho, co píše asi žádnou ženu nemá. Možná že kdyby byla ta Markéta třeba i mladá, ale ošklivá, tlustá a vůbec ošklivka, že by to Kukulína tak neštvalo....kdo ví?
A ve třiceti se spoléhat na pomoc rodičů při zakládání své samostatnosti, rodiny...to je v dnešní době síla.
Já té Markétě vůbec nezávidím, musí to být pro ni silné kafe: přijít někam, kde jí nenávidí, ani ruku nepodají, hned osočí z chamtivosti...aniž by měla šanci se projevit? Právě proto, že se otec snaží je i nadále seznámit, je vidět že ho to trápí a chtěl by to dát do pořádku. Snaží se přece proto, aby synové měli alespoň nějaké zázemí, aby s nimi měl dobré vztahy. Kdyby na ně kašlal, asi by se nesnažil. Ale co má víc dělat, když ho synové uraženě odmítají? Jak si mají promluvit, jak se pochopit, vyříkat si, co vadí, když nechtějí komunikovat? Nevěřím, že by jim táta nechtěl dát věci po mamince a nechtěl si promluvit o tom, co je štve. Ale na to musí být obě strany přístupné. Chápu Kukulína, že se mu 5 měsíců po smrti matky zdá brzo, ale co on ví o tom, jak se třeba otec cítil? Život jde dál, má cenu se užírat a trápit tím, co se nedá vrátit? Proč si mladí myslí, že život končí v 50ti a je třeba jen nasadit bačkory s přezkou a čekat na dětičky až ho přijdou vysát o majetek, peníze o kterých si myslí, že na ně mají "nárok"? Jen mladí mají "právo" na lásku, sex, zábavu?? Ještě že i jim jednou bude 40, 50, 60 a pak uvidí, že stárne hlavně tělesná schránka, ale chuť se radovat a být šťastný s někým zůstane.
Kukulíne, zamysli se nad sebou....máš v sobě hodně uraženosti a sobectví...
Není tady
Jak už jsem psala dříve, v této diskuzi, sama jsem podobnou situaci zažila, a rozhodně jsem se nechovala tak trapně jako kukulin, a to mě bylo podstatně méně let. Bylo mě jedenáct když otec zemřel, matka trvdě vydělávala peníze, sestry o hodně let starší byly vdané, já když přišla domů ze školy jsem zatopila, udělala si jídlo, uklidila ale všechno sama, naučilo mě to pevně stát nohama na zemi a na nikoho nespoléhat a nečekat až mě někdo z něčím pomože, což si myslím, že kukulin prostě neumí, pořád čeká, že mu tatíček bude stát za zadkem, probůh v jeho věku by mě bylo hamba. Pokud vím tak otec s dotyčnou doma nebydlí, tak o co mu jde. Taky nechápu co to mluví o majetku, v jeho věku už by snad mohl umět dojít na úřady a lecos vyřídit, já už fakt nějak nechápu jak može být takové tele.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Jenom bych chtěla podotknout, že prudké změny někdy vyvolají i prudší reakce a že Kukulin si zase tak moc intenzivně nestěžuje, že spíše konstatuje, že ho situace zaskočila. A kdyby to byla stuace jednoduchá, nebralo by to tolik přispěvovatelů. Spíše mi zde řešíme svoje postoje.
Jen ještě. Dělá to dojem, že otec Kukulina si chce založit svou rodinu a současně že chce do ní vtáhnout i majetek
spíše celý. Vypadá to, že žijí v kraji kde je majetek důležitý a tvoří se dost dlouho a těžko a v téhle rodině i s přispěním rodiny zesnulé matky. Teď je otázka zda by jste se nad majetkem povznesli, řekli je to fajn, tak já již s ničím nepočítám, časem si odvezu věci z pokojíčku, nic to není, chápu že se stanu synem druhé kategorie, což se ti dva synové časem stanou, Markéta si bude hájit prostor pro svého potomka a ti dva již budou odsunuti, doma již budou vlastně návštěva. S tímhle by se musel vypořádávat každý. Je to újma, vlastně takhle přijít o rodinu.
Otec má právo na svůj život, to je jasné, ale neměl by si rodinu zakládat na úkor synů i když jsou dospělí.
Sice si založí rodinu, ale právní vazba, odpovědnost, postarat se o otce v případě že mu manželství nevyjde, ta jim zůstává. Ano, ať si otec založí rodinu, ale neměl by ani dospělé syny šidit.
Je pravda, co zde někteří vyslovují, že v takových situacích je lepší se nad hmotné věci povznést, třeba se ztrátou "kytičky", ale určitá opatrnost je na místě také.
Majetok sa asi dá právne ošetri(ťdúfam, že aj ČR je právny štát s podobnými zákonmi - nepoznám) a "šidit"? Preboha, mne rodičia teraz pomohli pôžičkou pri kúpe bytu, ale POŽIČKOU! Inak mi nikdy žiaden majetok nedávali a nejako to ani nečakám. Pomáhame si navzájom, podľa momentálnej situácie, kto je na tom lepšie. A normálny človek predsa dokáže mať rád naraz aj viac detí, nie, Nie sú tu matky, čo majú aj viac detí? To ako keď sa narodí mladšie, tak staršie dám do domova???? Odhliadnuc teda od toho, že tieto "deti" sú dospelé a to malé asi otca naozaj potrebuje trochu viac, to hádam súdny človek pochopí, nie? "Domov" majú už každý inde, aspoň som to tak pochopila...
Upravil(a) Selima (18. 6. 2009 9:09)
Není tady
Teď je otázka zda by jste se nad majetkem povznesli, řekli je to fajn, tak já již s ničím nepočítám, časem si odvezu věci z pokojíčku, nic to není, chápu že se stanu synem druhé kategorie, což se ti dva synové časem stanou, Markéta si bude hájit prostor pro svého potomka a ti dva již budou odsunuti, doma již budou vlastně návštěva. S tímhle by se musel vypořádávat každý. Je to újma, vlastně takhle přijít o rodinu.
Blážo, tohle mě dostalo... věci z pokojíčku. Třicetiletý syn snad nedoufal, že teď se roztáhne po bytě, otce strčí do komůrky a založí rodinu, kterou bude financovat z dědictví po mamince a otcova důchodu.
Pokud se pamatuju, psal, že se odstěhoval po smrti maminky kvůli práci...
Doma už jsem návštěva od dvaceti a nedovolím si u našich ani otevřít ledničku bez toho, že bych řekla, proč jim tam lezu. Není totiž moje a to přesto, že jsem do ní, když jsem tam bydlela, ukládala potraviny.
Pokud kukulin přijde o otce, pak ne kvůli Markétě, ale kvůli svému jednání.
Teď mě napadlo, jak bych se asi cítila, kdyby mi tohle jednou udělaly mé děti. Asi bych si řekla, že jsem někde udělala chybu, ale jsou tom moje děti, mám je ráda a měla bych snahu to urovnat. Jako kukulinův otec...
To dědictví, jo, tam ať to znova přetřesou, ale co se týká nového vztahu otce, má na něj právo. Je určitě lepší mít partnerku, která je mi oporou, než dva ukřivděný synáčky, co mě jednou možná ani nenakoupí a než se starat, šoupli by mě do LDNky.... protože jsem jim dal málo...
Není tady
Mne sa hlavne stále zdá, že tŕňom v oku je síce Markéta, ale vzťah otec-syn nebol dobrý už dávno predtým.
Není tady
Selimo, jo, jo... vypadá to tak.
Nikdo do toho nevidíme, maminka mohla už dávno předtím, než zemřela říct taťkovi - a nezůstávej sám Františku, ty nemůžeš žít sám...
Taky není dobrý idealizovat si manželství svých rodičů. Ona ho milovala a on ji a teď NAJEDNOU si najde nějakou jinou...
Vím o chlapovi, co měl poměr a než se začali rozvádět, zjistili u manželky rakovinu. Zůstal jí po boku až do konce. Oba věděli, že má jinou. A že jednou bude s ní.
Někdy jsou to propletence...
Není tady
No moment, já jsem psala šidit syny na základě informace, že otec měl tendence něco do dědictví vůbec nedat a že o tom neřekl ani synům. A že to mohlo být právě to, co bylo z majetku který zdědila matka ze své strany a ještě
to bylo zvětšeno o podíl její sestry, která se toho vzdala ve prospěch téhle rodiny.
Já jsem si teď vzpoměla na setkání s jedním pilotem, který mi řekl, že sice měl celý život hodně peněz, ale byt nemá žádný luxus, protože si založil novou rodinu a vyplatil své dospělé děti, aby v tom měl pořádek a aby se děti z nové rodiny nemuseli jednou vypořádávat s dětmi ze staré rodiny.
Takže, co říkáte v té debatě, ve kterém již nejde o Kukulina?
Co kdyby si otec byl zavolal syny a řekl jim:
Chci se oženit, mám partnerku o 25 let mladší, vím, co si o tom můžete myslet, ale je to moje rozhodnutí a moje věc.
Dále, čekáme rodinu a proto jsme se s Markétou dohodli, že všechno, co Vaše matka podědila patří Vám my z toho nic nechceme. Nechceme zakládat rodinu z majetku Vaší maminky. My to zvládneme. Postavíme se na vlastní nohy.
Takže polovina bytu kterou jsme pořídili z dědictví Vaší maminky a která patřila vaší mamince Vá mbude splacena, protože by nám v tom nebylo dobře. A Markéta by mohla říci, že si otce nebere z rozumu, protože je zaopatřený, že jejich otce doopravdy miluje. Že majetek po nebožce sama nechce, že chce stát na vlastních nohách.
(to si vymýšlím, nevím o jaký majetek tu jde)
To jsem zvědavá, jestli někoho nenanštvu, ale jde o slovíčkaření a spíše o nedorozumění.
Upravil(a) Bláža.. (18. 6. 2009 10:02)
Není tady
majkafa napsal(a):
Ano. Já bych se nad majetkem povznesla. Hodlám svůj dědický podíl na Slovensku (doufám, že to bude za hodně dlouho) přenechat mým sestrám, které tam žijí.
A taky už jsem si svůj postoj vyzkoušela v praxi, když můj BM odešel za svou mladou slečnou milenkou a řešili jsme majetek a prodávali náš dům.
Jsou to jenom věci. Lásku si za ně člověk nekoupí.
Chápu, Majkafo, také jsem se vzdala dědického podílu. Každý ale ví, že k tomu, aby si mohl dovolit povznášející pocit neulpívání na hmotných statcích, musí být zachované nějaké podmínky. Přinejmenším ti nesmí hrozit, že budeš bydlet pod mostem a louskat šváby. Když je střecha nad hlavou, plná lednička, příjem pokrývající základní životní potřeby, dokonce možnost komunikace na internetu, dá se celkem v pohodě povznášet. Nevíme, v jaké situaci se nachází Kukulín a jeho brácha poté, co se jejich táta rozhodl, že bude pěstovat tak nákladný koníček. Možná, že oba jsou na tom se svými podmínkami uspokojivě, pak je jistě namístě Kukulína povzbudit k větší samostatnosti. Jestli je ale jejich situace nutila počítat s podporou rodičů, pak se dá pochopit, že je z toho rozladěný. Tohle nevíme. Téměř s jistotou ale víme, že ten, kdo se nad majetek povznést nehodlá, je jejich táta. Ten patrně na základě svých životních zkušeností nahlédl, že lásky se nenažere.
Upravil(a) haiel (18. 6. 2009 10:10)
Není tady
Blážo - as jsem mimo nebo na mě ještě nezačlo působit ani druhý kafe "Takže polovina bytu kterou jsme pořídili z dědictví Vaší maminky a která patřila vaší mamince Vá mbude splacena, protože by nám v tom nebylo dobře. A Markéta by mohla říci, že si otce nebere z rozumu, protože je zaopatřený, že jejich otce doopravdy miluje. Že majetek po nebožce sama nechce, že chce stát na vlastních nohách."
Co pořídili z dědictví maminky? já tomu fakt nerozumím, zákonem je přece nakázáno polovinu majetku po zemřelém (který ovšem nabyl za manželství) rozdělit poměrně mezi děti takže co se kde pořizovalo? Pokud jsou děcka vážně takový škrti, že chtějí do koruny vše a nedokážou se smířit s tím, že táta zůstane v bytě, který sice nabyli za života s maminkou napůl, ale jaksi všichni předpokládají že tatínek tam dožije no tak je potom jediná věc to prodat ale tohle musí být ustanoveno už v průběhu dědického řízení, čili byt je vyřešen, teď se může jednat pouze o nějaké nepřiznané věci...což Kukulik tvrdí že s jedná - mimochodem by mě zajímala bližší specifikace ano, je skutečně možné zapomenut na pozemek támhle v horní Lhotě, ale z toho ce jsem tu vyčetla se mi zdá ( i když se K. snaží tatínka očernit kde to jde), že je to tatínkovi šumáka s láskou by se zapomenutých latifundií vzdal, jen kdyby měl pokoj
Bohové, doufám, že takhle teda nikdy nedopadnu, to by mi srdce utrhlo, kdyby moje vlastní dítě pro korunu neznalo otce
Není tady
Haiel - sice nevíme v jaké situaci se nacházejí, ale vím ekolik jim je let v 31 letech ti rodiče nejsou nuceni pomáhat, vše závisí jen na jejich dobré vůli, upřímě, mít třicetiletý dítě na krku je solidní oprátka neprosto to nechápu, nám třebas máma pomáhá, ale v životě by mě nenapadlo jít za ní s tím, že mám na něco právo prd mám, ona ty peníze vydělala, její jsou a dělat si s nima může cokoliv
Není tady
otec měl tendence něco do dědictví vůbec nedat a že o tom neřekl ani synům...
Blážo, ale dospělé děti snad vědí, co do dědictví spadá. Docela mě zaráží, že o některých věcech se synové údajně dozvěděli až později - ona je taky otázka, co je těmi "zatajenými věcmi" míněno.
Co kdyby si otec byl zavolal syny a řekl jim: Chci se oženit...
No - ono těžko něco říkat, když při prvním seznámení se syn odmítne s otcovou partnerkou vůbec bavit. Mně přijde celkem logické nejdřív slečnu představit a teprve potom probírat uvedené. Jenže k tomu otec jaksi nedostal příležitost, protože Kukulin šmahem odepsal Markétu i jeho a evidentně nejeví zájem o jakoukoli dohodu.
Není tady
Myslím si totéž co Helena, tj. nejeví zájem se dohodnout. Jak může vědět, že se otec nechce domluvit, když mu nedá příležitost.
Přece za kukulinem přijely na návštěvu ne se tam nastěhovat.
Mě připadne kukulin jak uražená velmoc.
Není tady
Definitiv, na tohle již odpověděla Haiel v příspěvku 119.
Nikdo se nesnaží někoho očernit, to si špatně vykládáš.
A vypadá to, že Kukulin už toho má dost, přestal komunikovat, jestli jsi si nevšimla. Takže už se asi nic nedozvíme....
Není tady
no je pravda, že by bylo dobré, kdyby K. blíže specifikoval o jaký "zatajený " majetek se jednalo, taky by mohl odpovědět na několikrát položenou otázku....jak se k tomu staví bratr.
Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.
a pokud o otci smíšlí tímto způsobem? možná by mohl jít otec pod ten most a přenechat vše svým dospělým dětem.
Není tady