6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kerrin napsal(a):
A ještě, buď rád, že táta není sám. Nevím zda by jste se o něj postarali, kdyby "něco", má tedy partberku, tak věřme, že ho má upřímě ráda a postará se, ale to člověk vlstně nikdy neví.
No právě, z toho mám taky trošku obavy. Otec je v těchhle věcech dost neuvážlivý a nevypočitatelný. I když snad ví co dělá.
A věřit jeho partnerce taky nemůžu. Já chci vybudovat taky rodinu a nějaké zázemí. Jenomže já i brácha to budeme muset zvládnout bez něj a taky bez mámy. Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Bez ohledu na okolnosti zde popsané si taky myslím, že najít si po smrti ženy holku o 25 let mladší a pořídit si s ní miminko není na každý pád normální. Tatínek se patrně cítí mlád, zdráv a vesel. Docela bych si přečetla tady za pár let, jak tříská svého prvňáčka pravítkem přes ruce za to, jak pomalu a blbě smolí úkol do písanky a přitom si říká...probůh, kde ta moje zase lítá, že není doma...? Protože v pětatřiceti se vracet domů k šedesátníkovi a v pětačtyřiceti denně uléhat vedle sedmdesátníka...mi přijde neskutečný. Ano, četla jsem o Goethově Ulrice, o Casanovi a jeho výkonech, vím o našich celebritách, které si na stará kolena, promiňte mi, ať jde už o kohokoli významného, kdo na to opravdu má....přeju jim všem tu radost z nové lásky a z krásných zdravých dětí....ale normální to podle mě není. To ovšem neznamená, že to není akceptovatelné...ať si každý dělá, jak uzná, jenomže každý trochu soudný člověk by si měl umět spočítat, jak a kam povedou ty věkové rozdíly a jak to asi dopadne. Osmdesátiletý tatínek a doma puberťák? Nebo zralá žena kolem padesátky a staroušek, který se jí denně ráno skleroticky ptá...NEVIDĚLAS MOJE ŽUBY? Přátelé, jsem tolerantní, ale to tohodle bych nešla. To ovšem neznamená, že jiní, kdo do toho jdou, jsou špatní. Jsou věci, které mi prostě pod nos nejdou. Tohle je jedna z nich. Přiměřenost a soudnost se dneska moc nenosí.
Asi tak to taky cítím, jen jsem se to tady "bála" napsat, abych nebyla nařčená z nějaký špatný vlastnosti.... Já to pochopila tak, že si otec našel partnerku hodně brzy po smrti matky, což syny určitě mrzí právě tenthle fakt a ještě mi tak nějak příjde, že otec s matkou neměli pěkný vztah a teď tady Kukulín sleduje, jak otec s maldší partnerkou toká a snáší modrý z nebe.
Není tady
další? to zní divně... copak ty máš nějakou zodpovědnost za chování svého otce? Je to člověk závislý? Alkoholik nebo gambler? Nebo jen vyznává jiné hodnoty než ty?
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ale kukulíne - chováš se jako puberťák - tohle je to dítě, tátovo dítě, které touží po lásce, trpí ztrátou mámy. CHápu tě. To jistě ano, ale nechápu, že nejsi s to všechno tohle zpracovat a chovat se jako dospělý. Oplakat mámu , rozloučit se s ní. Dát tátovi šanci na nový život, at si ho má jaký chce - je jeho. Jenže ty se snažíš přemýšlet jako dospělý a chováš se jako dítě... A nová partnerka není nic jiného než ohrožení. Ty se jí bojíš. Proto tak bojuješ.
aha asi to tak je.
Není tady
Nemáme zodpovědnost za chování rodičů. Můj manžel říká, že naše děti odešli z domova, aby mohli dělat svoje voloviny a ne ty naše. Každý si rozhoduje po svém, Ale 25 let rozdíl není přiměřený pro partnerský vztah a asi bych se s tím také musela srovnávat. V rodině si musíme zvykat i na voloviny těch druhých a v případě Kukulína
i na nestandartní rozhodnutí otce. No neznám dlouhleté manželství s věkovým rozdílem 25 let. Dá se předpokládat, že spolu do smrti nevydrží.
Třeba rodinná oslava v restauraci. Mladá paní objednává. mě kuře, manželovi guláš .a... A číšník do toho vpadne: A Dědečkovi objednáte co? Je to trochu zapeklité.......
Také se nedivím tetě, že nechce aby majetek, kterého se vzdala ve prospěch sestry nebo spíše jejích dětí přešel
oéd nich vlastně někam úplně jinam. Člověk do toho nevidí, ale majetek který byl dán do rodiny s úmyslem zabezpečit oba synovce a neměl by přejít do nové rodiny otce.
No je to těžké.
Upravil(a) Bláža.. (17. 6. 2009 19:34)
Není tady
PavlaH napsal(a):
další? to zní divně... copak ty máš nějakou zodpovědnost za chování svého otce? Je to člověk závislý? Alkoholik nebo gambler? Nebo jen vyznává jiné hodnoty než ty?
ano, má rád všude beton okolo sebe. Vybetonoval by snad i nejradši park.
Není tady
Kukuline a co si o tom myslí Tvoje teta? A vaši přátelé nebo příbuzní ? Jakou má pověst nastávající manželka Tvého otce?
Upravil(a) Bláža.. (17. 6. 2009 19:48)
Není tady
kukulin napsal(a):
agewa napsal(a):
"ahoj já jsem Markéta dneska tady přespíme a já budu spát v posteli tvé mámy."
opravdu TOHLE řekla?nebo jsi to tak cítil ty, možná proto že jsi byl zaskočen?kromě toho tady nevidím, že by jsi řešil něco jiného než ten majetek.pokud dotyčnou neznáš( nemáš zájem jí poznat), jak víš , jaká je, co si myslí?Takhle to opravdu neřekla. Když přišli, seděl jsem ve svým pokoji a otec rozrazil dveře, a řek: Jé ahoj, ty jseš dona? jako kdyby to nevěděl. "Vy se ještě neznáte..." pokračoval a stál s ní ve dveřích. Ona řekla: Ahoj, já jsem Markéta...
a já na to polohlasně, což asi otec neslyšel, protože se ještě přezouval: "Hmm, nazdar." A zůstala tam stát a pak začala cosi štrachat v kabelce (asi kapesník). Otec pak: "Tak Kukuline, podej si s ní ruku." To jsem dělal, že neslyším. A on: "Prosím tě přece tě nebudeme nutit a nebudeme tady takhle stát. Markéta je unavená a chce si lehnout. A já musím, zítra taky brzo vstávat." A na to jsem reagoval: "Hmm, tak jo" a začal jsem se balit a odešel k tetě.
Takhle asi nějak to bylo. Hmm už slyším ty ohlasy, jaký jsem cinik a nezdvořák a jaká je Markéta slušné děvče.
Nevím co si myslí a ani mě to nezajímá, protože vím, že ona by ráda na oplátku věděla co si myslím já. A to by možná nemusela rozchodit. Nehledě na to, že pár věcí o ní vím. Otec o ní ústa nezavře. Jak byly např. v Baumaxu nebo na nějakým hradě nebo zámku a že teď Marketě dělá ježdění špatně, ale jela s ním. Jak umí vyšívat a jak mu pomáhá na zahradě atd. atd. atd.
No zkrátka Anna Karenina, panenka Maria a Scarlet dohromady. A jak jim její máma říká, že jim to sluší spolu. Když jsem viděl některé její šatičky na fotkách, nechci říct co mi připomínala. No dělá se mi mdlo. Táta nebyl schopný za posledních 15 let mámu vytáhnout ani do parku.
Neviem, nerobil si si na ňu zálusk sám? Že by ako pristala lepšie k tebe ako k otcovi?
Inak, milovať ju naozaj nemusíš, ale nenávidieť je durhý extrém. Slušné správanie by si sa ale mohol naučiť aj k tým, ktorých "nemusíš", už len kvôli práci alebo životným situáciám, kde si nie vždy môžeš vybrať, s kým budeš pracovať, bývať na izbe, hrať volejbal a podobne.
Otec je proste zamilovaný, možno ti to pripadá trochu smiešne a je ti to aj trochu ľúto, ale ver, že rovnako zamilovaný bol kedysi aj do tvojej mamy... ale to zamilovanie sa zmení na niečo iné, na úctu a spojenectvo(napríklad sa prejavujúce tak, že si tento zázrak nepriviedol za maminho života, ale až po smrti.. ).
Upravil(a) Selima (17. 6. 2009 19:48)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Nemáme zodpovědnost za chování rodičů. Můj manžel říká, že naše děti odešli z domova, aby mohli dělat svoje voloviny a ne ty naše. Každý si rozhoduje po svém, Ale 25 let rozdíl není přiměřený pro partnerský vztah a asi bych se s tím také musela srovnávat. V rodině si musíme zvykat i na voloviny těch druhých a v případě Kukulína
i na nestandartní rozhodnutí otce. No neznám dlouhleté manželství s věkovým rozdílem 25 let. Dá se předpokládat, že spolu do smrti nevydrží.
Třeba rodinná oslava v restauraci. Mladá paní objednává. mě kuře, manželovi guláš .a... A číšník do toho vpadne: A Dědečkovi objednáte co? Je to trochu zapeklité.......
Také se nedivím tetě, že nechce aby majetek, kterého se vzdala ve prospěch sestry nebo spíše jejích dětí přešel
oéd nich vlastně někam úplně jinam. Člověk do toho nevidí, ale majetek který byl dán do rodiny s úmyslem zabezpečit oba synovce a neměl by přejít do nové rodiny otce.
No je to těžké.
Ja poznám nádherné manželstov s 30-ročným vekovým rozdielom.. ale ten pán je asi výnimka, lebo je v ňom viac života ako v mnohých chlapoch o 20 rokov mladších... (Aspoň bol ešte pred pár rokmi, teraz už nemám taký prehľad.) A dokonca si vzal kamarátu svojej dcéry(to by ti len vzalo duch, Kukulín, čo?), ale rozvádzala sa jeho žena, takže asi to bola iná situácia. A deti zostali viac-menej s ním a primkli sa aj k macoche, ku ktorej si vytvorili kamarátsky vzťah. A všetci spoločne trávievajú víkendy a dovolenky ešte aj dnes, keď sú už skoro dospelé aj deti z druhého manželstva(teda, študujú) a deti z prvého už sami majú deti... Mne sa táto netradičná rodina hrozne páči, ale uznávam, že to asi nie je úplne bežná forma. Ale existuje a funguje. Chlap má stále iskru, šmrnc a ohromujúce vedomosti (a zvedavosť a chuť ďalej sa učiť, vzdelávať, atď.), akurát už po 70-tke vzdal jazdenie na koni . Na toho by môjho otca nedostali ani v 20-tke, napríklad...
Není tady
kukulin napsal(a):
Nezávidím, ale lituju - lituju sebe. Ona je tak slaďoučká a neviňoučká, že bych si z toho cukrkandlu pomalu uchcal do gatí. Nevím jak bych ti to jinak trefněji popsal.
Tak se počurej, no. Však jsem psala. Závidíš. Jaká je tvá partnerka?
I tady na babi se ostatně vyskytuje jedna babinetka, která žije v manželství s tak velkým věkovým rozdílem. A nemyslím si, že by nebyla spokojená.
Vždyť to vůbec není o věku.
A pro ty s těmi zubnými protézami, co s nimi furt mají problém. Šmarjá, no a co? Někdo nevidí, někdo je třeba na vozíčku - i od narození, a někdo má halt zubní protézy. NO A CO? I já je mám. A žiju. A jak ráda. A není mi 70. Už mi to tady na babi leze na nervy, ty posměšné vtípky ohledně zubních protéz. Kurnik. Tak.
kalupinko, i ty Brute?
kukulin napsal(a):
No právě, z toho mám taky trošku obavy. Otec je v těchhle věcech dost neuvážlivý a nevypočitatelný. I když snad ví co dělá.
A věřit jeho partnerce taky nemůžu. Já chci vybudovat taky rodinu a nějaké zázemí. Jenomže já i brácha to budeme muset zvládnout bez něj a taky bez mámy. Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.
Jistě, tatínku.
Chudáčku, ty musíš vybudovat rodinu sám. No to je teda ale neštěstíí.
kukulin napsal(a):
ano, má rád všude beton okolo sebe. Vybetonoval by snad i nejradši park.
beton neohrožuje jeho samého, pokud by si z něj nechtěl udělat mafiánský hrobeček.
Spíš se zamysli, proč používáš off topic pro pojmenování tvého problému. Našel ses v něm. takže rozpitvej strach hochu. Řekla bych - ale je to jen můj pohled, že se bojíš, že ztratíš dalšího rodiče - tátu, který by ti podle tvých měřítek měl i ve třiceti pomáhat. Bojíš se o majetek. ALe ber to tak, i kdyby ho propil - on se podílel na jeho budování, on má to právo - i podle zákona - udělat si s ním co chce. Třeba i zabetonovat. Pokud neohrožuje sám sebe, je zdravý psychicky i fyzicky, stejně s tím mnoho neuděláš, co takhle pro začáítek přijmout situaci takovou jaká je... nic jiného ti totiž hochu nezbude...
Není tady
majkafa napsal(a):
I tady na babi se ostatně vyskytuje jedna babinetka, která žije v manželství s tak velkým věkovým rozdílem. A nemyslím si, že by nebyla spokojená.
Vždyť to vůbec není o věku.
A pro ty s těmi zubnými protézami, co s nimi furt mají problém. Šmarjá, no a co? Někdo nevidí, někdo je třeba na vozíčku - i od narození, a někdo má halt zubní protézy. NO A CO? I já je mám. A žiju. A jak ráda. A není mi 70. Už mi to tady na babi leze na nervy, ty posměšné vtípky ohledně zubních protéz. Kurnik. Tak.
kalupinko, i ty Brute?
Majkafo,
věkový rozdíl mezi partnery 25 let (jedna generace) není běžná, ale držím palce všem, kteří v takovém vztahu žijí a jsou spokojeni. Ale reklamu se tomu dělat nedá, je to výjimka, většinou tyhle vztahy končí nedobře a nebo si časem žijí každý po svém. Jinak jsem to ve svém okolí neviděla.
Není tady
Nemyslím, že je třeba jakémukoliv vztahu dělat reklamu. Každý si to dělá tak, jak to cítí v tu chvíli pro něj nejlépe.
Majkafo, už jen to, že lidé cítí co je přirozené a co není i když je to vyjímečně možné. Vše, co se vymiká normálu si musí zvyknout na určitý údiv okolí. Zrovna tak, pomíchané generace, partnerské dvojice manžel manželka, které jsou ve věku otec dcera, musí něco vydržet.
Není tady
majkafa napsal(a):
kukulin napsal(a):
A věřit jeho partnerce taky nemůžu. Já chci vybudovat taky rodinu a nějaké zázemí. Jenomže já i brácha to budeme muset zvládnout bez něj a taky bez mámy. Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.Jistě, tatínku.
Chudáčku, ty musíš vybudovat rodinu sám. No to je teda ale neštěstíí.
Kukuline, můžeš otci argumentovat, že jeho nastávající může dokázat, že si ho nebere jen pro peníze a zaopatření,
že je to skutečná láska. Jen ať se vezmou, ale nemělo by se stát, aby jeden profitoval z toho, že synové ztratili domov.
Není tady
Blážo, nemám ráda slovo "normální". Neboť co je vlastně normální? Kde je to definováno?
Raději používám slovo - běžné. Ano, vztah kuklínova tatínka není běžný. NO A CO?
kalupinka napsal(a):
Bez ohledu na okolnosti zde popsané si taky myslím, že najít si po smrti ženy holku o 25 let mladší a pořídit si s ní miminko není na každý pád normální. Tatínek se patrně cítí mlád, zdráv a vesel. Docela bych si přečetla tady za pár let, jak tříská svého prvňáčka pravítkem přes ruce za to, jak pomalu a blbě smolí úkol do písanky a přitom si říká...probůh, kde ta moje zase lítá, že není doma...? Protože v pětatřiceti se vracet domů k šedesátníkovi a v pětačtyřiceti denně uléhat vedle sedmdesátníka...mi přijde neskutečný. Ano, četla jsem o Goethově Ulrice, o Casanovi a jeho výkonech, vím o našich celebritách, které si na stará kolena, promiňte mi, ať jde už o kohokoli významného, kdo na to opravdu má....přeju jim všem tu radost z nové lásky a z krásných zdravých dětí....ale normální to podle mě není. To ovšem neznamená, že to není akceptovatelné...ať si každý dělá, jak uzná, jenomže každý trochu soudný člověk by si měl umět spočítat, jak a kam povedou ty věkové rozdíly a jak to asi dopadne. Osmdesátiletý tatínek a doma puberťák? Nebo zralá žena kolem padesátky a staroušek, který se jí denně ráno skleroticky ptá...NEVIDĚLAS MOJE ŽUBY? Přátelé, jsem tolerantní, ale to tohodle bych nešla. To ovšem neznamená, že jiní, kdo do toho jdou, jsou špatní. Jsou věci, které mi prostě pod nos nejdou. Tohle je jedna z nich. Přiměřenost a soudnost se dneska moc nenosí.
Nechtela jsem puvodne reagovat, ale na tento prispevek uz musim.
Mam o dost starsiho partnera. Zname se jiz dosti dlouho (ac to neni tak dlouho, co jsme spolu jako partneri). Obcas tu ctu na jinych rubrikach, jak si mlade holky stezuji na sve stejne mlade kluky, kterym neni ani 30, ze porad sedi u pocitace, ze je s nimi nuda, ze spolu spi jednou za ctrnact dni, ze jsou sobecti v sexu atd. a jen zasnu, protoze nic z toho ve svem vztahu neznam. Muj budouci muz mentalne i fyzicky trumfne kdejakeho tricatnika.
Samozrejme si uvedomuji, ze to tak nebude vecne, ale alespon ted si to uzivam (narozdil od tech mnohych mladych zen, ktere ani nejsou vdane ani nemaji deti, a uz ve dvaceti jsou z nich zakysle matrony).
Co se tyce Kukulina. Jsem tez polovicni sirotek a moje rodina bohuzel uz temer deset let resi podobne spory (matka vs sourozenci). Ja se toho neucastnim, jezto je mi z toho na bliti, a ac je mam vsechny rada, z tohoto duvodu jsem s nimi temer prerusila styky. Dokonce jsem kvuli tomu vazne uvazovala o tom, ze zustanu bezdetna, protoze kdyz se rekne "rodina", vybavi se mi nikoliv ruzolici vonave miminko, ale citat z Mauriaca o "klubku zmiji".
Není tady
dobře Majkafo, ano vztah není běžný, je to pravdivěji vystiženo. slovo normál není přesný, máš pravdu.
Není tady
Přelítla jsem toto vlákno expresně,tudíž né důkladně,ale nedá mi se k tomu nevyjádřit.Myslím si,že otec udělal velkou chybu,že se syny dříve nepromluvil a pak udělal velikánskou chybu,že dovolil Markétě,resp.Markéta si neměla dovolit použit další věty ..Ahoj,jsem Markéta a dnes budu tady spát v posteli tvé mámy..." ale tím by mně dala najevo,že je normální debil,primitiv ...že organizuje věci za otce,nutí ho dělat ,resp.dělá věci za něj...radši ona za něj,aby to mělo rychlejší spád....a vše podělala zejména ona.Pominu tátu,který jí nedokáže umravnit.Nedivím se kukulínovi,že má obavy .Kukulíne......také vztah otce nevidím dobře,ale vybral si on,tak ať si užije...a že to nebude mít jednoduché ..to mi věř.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
majkafa napsal(a):
kukulin napsal(a):
A věřit jeho partnerce taky nemůžu. Já chci vybudovat taky rodinu a nějaké zázemí. Jenomže já i brácha to budeme muset zvládnout bez něj a taky bez mámy. Nemůžu si dovolit, už další jeho eskapády a rodinné finanční ztráty, to už bychom asi neustáli.Jistě, tatínku.
Chudáčku, ty musíš vybudovat rodinu sám. No to je teda ale neštěstíí.Kukuline, můžeš otci argumentovat, že jeho nastávající může dokázat, že si ho nebere jen pro peníze a zaopatření,
že je to skutečná láska. Jen ať se vezmou, ale nemělo by se stát, aby jeden profitoval z toho, že synové ztratili domov.
Bože, synové ztratili domov... ale nemuseli, keby boli znášanlivejší. Okrem toho - nie sú to úbohí malí sirotkovia, ale dospelí ľudia... Naozaj je to o dobrej vôli všetkých zúčastnených - alebo o jej nedostatku. Chápem, že bohatá bezdetná vdova so smrťou na jazyku, ktorá by po roku vo všetkej slušnosti umrela a rozšírila rodinný majetok, by potešila viac , aj keby bola pre zmenu o 20 rokov staršia, ale čo sa dá robiť... Ocko má iný názor.
Není tady
kukulin napsal(a):
Kerrin napsal(a):
A ještě, buď rád, že táta není sám. Nevím zda by jste se o něj postarali, kdyby "něco", má tedy partberku, tak věřme, že ho má upřímě ráda a postará se, ale to člověk vlstně nikdy neví.
Kukuline, tak se na to vykašli , nepřenejšlej o tom každou minutu, to že ti ti dva ted leží v žaludku, s tím těžko něco uděláš.Ale spíše se potřebuješ osvobodi těch myšlenek a cítím, takovou zášť, které tě stále pronásledují.
(promin , že to takhle píšu), ale pak ti bude lépe.
On to nějak dopadne. třeba se tatík jen chce vybláznit a nebo slečna a přejde jí to. Ale my do toho tady fakt nevidíme, aby tu někdo soudil někoho koho neznáme.
jen pokud máš obavy o majetek, že by eventuelně Markéta něco chtěla atd., tak přece nárok na to nemá - nenabyli společně za manželství, nejsou svoji s otcem.
Není tady
Britana napsal(a):
Přelítla jsem toto vlákno expresně,tudíž né důkladně,ale nedá mi se k tomu nevyjádřit.Myslím si,že otec udělal velkou chybu,že se syny dříve nepromluvil a pak udělal velikánskou chybu,že dovolil Markétě,resp.Markéta si neměla dovolit použit další věty ..Ahoj,jsem Markéta a dnes budu tady spát v posteli tvé mámy..." ale tím by mně dala najevo,že je normální debil,primitiv ...že organizuje věci za otce,nutí ho dělat ,resp.dělá věci za něj...radši ona za něj,aby to mělo rychlejší spád....a vše podělala zejména ona.Pominu tátu,který jí nedokáže umravnit.Nedivím se kukulínovi,že má obavy .Kukulíne......také vztah otce nevidím dobře,ale vybral si on,tak ať si užije...a že to nebude mít jednoduché ..to mi věř.
Pri preletení si si nevšimla, že to nepovedala, to jej podložil ako vlastnú myšlienku Kukulín... V skutočnosti sa normálne chcela zoznámiť, ale nedošlo na to.
Není tady
.......ještě o majetku..dotahněte dědické řízení do konce...samozřejmě půlka majetku je tátova a druhá půlka se rozděluje na půlku.která je /po matce/ tátova a a poslední půlka se dělí na tři díly. Bylo by fajn,kdyby táta po ,matce,zdůrazňuji,po matce, mluvím o půlce majetku, nechal vám synům. S vámi se vypořádal a on začal budovat si svůj vztah ,třeba s Markétou, se svoji půlkou majetku.Myslím,že by to bylo spravedlivé a myslím, že i pro vás s bratrem přijatelné.Domluvte se s otcem a když to nepůjde,tak podle práva.
Není tady