Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 6. 2009 11:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Zrejme sa mal Kukulín modli, aby aj otec zomrel čo najskôr a nestihol už založi novú rodinu aj s dedičom
Já si to zarejpnutí neodpustím... je to silnější, než já http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Modlit by se měl teď, aby se táta pokud možno co nejdřív rozvedl, vydržel neumřít do zletilosti očekávaného dítěte a nenapsal závě.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#52 17. 6. 2009 12:21

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pokud to bylo, jak píše Kukulín, tak do postele mojí mámy by si žádná jiná - "nové "máma nelehla. To bych otci zpříjemnila tak, že by šel s Markétou raději na hotel. Nevím, co je Markéta zač....ale já bych si z morálních důvodů do stejné postele opravdu nelehla po memželové ženě milého svého, kde ona umírala ! Každý jsme, jaký jsme a nikdo Kukulína nemůže odsuzovat zato, že nechtěl dalšího sourozence. Jasně, o tom rozhodavat on nemůže, ale on takový je! Těžko se bude bavit s novým bráchou/ségrou, když nesnáší novou mámu/macechu. Jistěže ho může otec vydědit....a to je to, čeho se možná obává, ale na druhé straně, proč by měl trpět něco, co se mu příčí? Když se nechce seznámit, tak at se neseznamuje, to by měl otec úpochopit.  Může také přijít díky Markétě o domov, takže Markéta bude mít všechno a on bude na ulici. No zato ji asi milovat jako další mámu nebude.....a pak, kdo je sup? Kukulína asi nepředěláme, on to cítí jako křivdu na něm spáchanou. Vlastní máma zemřela a otec místo toho, co by drželi jako rodina pospolu,  přivede Markétu a počne dítě,....těžká situace.
Mě se líbí, jak jste všichni tolerantní, kamarádští, jako by nikomu nezáleželo na zemřelé mámě, otřepete se, přitahnete domů nový objev-lásku, /říkejte tomu, jak chcete/, jak by jste milovali Markétu a její dítě, jak je Kukulín nemorální, jak se má nad sebou zamyslet, jak není normální........nemorální je podle mě Markéta, pokud vlezla do postele zemřelé !

Není tady

#53 17. 6. 2009 12:28

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Helenko, ale nemusí otec umírat. Všechno je o komunikaci....pokud má Markéta nějaké peníze,/nebo rodiče/ byt po mámě, aby Kukulínovi nespadlo do chřtánu vše, by se vyměnil za menší, /nevíme, jakou roli tam hraje bratr/, Kukulín by bydlel v garsonce, na zbytek by si třeba vzal hypotéku, a bude mít jisté bydlení. Brácha také a otec s Markétou si můžou koupit/vyměnit byt jiný, kde nebude mít otec vzpomínky na BM a Markéta bude  mít svoji postel a ne po zemřelé. A vůbec se nemusí navštěvovat a milovat se navzájem.....

Není tady

#54 17. 6. 2009 13:26

javena
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Pokud to bylo, jak píše Kukulín, tak do postele mojí mámy by si žádná jiná - "nové "máma nelehla. To bych otci zpříjemnila tak, že by šel s Markétou raději na hotel. Nevím, co je Markéta zač....ale já bych si z morálních důvodů do stejné postele opravdu nelehla po memželové ženě milého svého, kde ona umírala ! Každý jsme, jaký jsme a nikdo Kukulína nemůže odsuzovat zato, že nechtěl dalšího sourozence. Jasně, o tom rozhodavat on nemůže, ale on takový je! Těžko se bude bavit s novým bráchou/ségrou, když nesnáší novou mámu/macechu. Jistěže ho může otec vydědit....a to je to, čeho se možná obává, ale na druhé straně, proč by měl trpět něco, co se mu příčí? Když se nechce seznámit, tak at se neseznamuje, to by měl otec úpochopit.  Může také přijít díky Markétě o domov, takže Markéta bude mít všechno a on bude na ulici. No zato ji asi milovat jako další mámu nebude.....a pak, kdo je sup? Kukulína asi nepředěláme, on to cítí jako křivdu na něm spáchanou. Vlastní máma zemřela a otec místo toho, co by drželi jako rodina pospolu,  přivede Markétu a počne dítě,....těžká situace.
Mě se líbí, jak jste všichni tolerantní, kamarádští, jako by nikomu nezáleželo na zemřelé mámě, otřepete se, přitahnete domů nový objev-lásku, /říkejte tomu, jak chcete/, jak by jste milovali Markétu a její dítě, jak je Kukulín nemorální, jak se má nad sebou zamyslet, jak není normální........nemorální je podle mě Markéta, pokud vlezla do postele zemřelé !

Aneri, mám moc ráda mamku i taku. Opravdu jsem se nad tím zamyslela a dospěla k následujícímu:
1) kdyby mi zemřela maminka a otec si našel novou partnerku, byla bych ráda, že je spokojený a šastný.
2) pokud by zemřel tatínek, byla bych ráda, kdyby maminka našla někoho, s kým jí bude dobře.

K tomu mě vedou tyto důvody:
1) mám je oba moc ráda, již s nimi nebydlím a chci, aby byli šastní a netrápila je samota.
2) dědictví mě nechává v klidu, co vybudovali, vybudovali spolu a zdědím tedy ze zákona povinnou část. Už teď vím, že zvážím, zda se nevzdat tohoto podílu ve prospěch bratra. Ani nevím, zda to jde, resp. jak moc je to složité, ale to je doufám ještě daleko...
3) pokud bude vypořádán majetek, má můj otec/ matka právo nakládat se svou částí dle svého uvážení.
4) kde nebo v čí posteli spí a co v ní dělají je mi jedno už teď, protože to není moje postel.

Ale zase, je to můj názor.

Není tady

#55 17. 6. 2009 13:34

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Od Jav:
"... mám moc ráda mamku i taku. Opravdu jsem se nad tím zamyslela a dospěla k následujícímu:
1) kdyby mi zemřela maminka a otec si našel novou partnerku, byla bych ráda, že je spokojený a šastný.
2) pokud by zemřel tatínek, byla bych ráda, kdyby maminka našla někoho, s kým jí bude dobře.

1) mám je oba moc ráda, již s nimi nebydlím a chci, aby byli šastní a netrápila je samota.
2) dědictví mě nechává v klidu, co vybudovali, vybudovali spolu a zdědím tedy ze zákona povinnou část. Už teď vím, že zvážím, zda se nevzdat tohoto podílu ve prospěch bratra. Ani nevím, zda to jde, resp. jak moc je to složité, ale to je doufám ještě daleko...
3) pokud bude vypořádán majetek, má můj otec/ matka právo nakládat se svou částí dle svého uvážení.
4) kde nebo v čí posteli spí a co v ní dělají je mi jedno už teď, protože to není moje postel..."

Přeji Kukulínovi, aby dospěl k tomu samému... tummenupp

Není tady

#56 17. 6. 2009 13:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

do postele mojí mámy by si žádná jiná - "nové "máma nelehla. To bych otci zpříjemnila tak, že by šel s Markétou raději na hotel.... nemorální je podle mě Markéta, pokud vlezla do postele zemřelé !
Aneri, nepřeháněj. Maminka v té posteli pravděpodobně nezemřela, to za prvé. Za druhé - ještě nedávno byly v rodinách postele, kde se šukalo, rodilo i umíralo a málokdo byl tak cimprlich, aby mu to vadilo. Ale ono ani tak nejde o tu postel konkrétně, viď? Spíš ti vadí, že "nějaká cizí" by tam vůbec byla. 
nikdo Kukulína nemůže odsuzovat zato, že nechtěl dalšího sourozence. Jasně, o tom rozhodavat on nemůže, ale on takový je!
Jaký je? Pokud je mi známo, rodiče se většinou s dětmi neradí, jestli budou mít další mimino. Taky jim do toho celkem nic není, myslím. Natož dospělým, jinde bydlícím a soběstačným.
pokud má Markéta nějaké peníze,/nebo rodiče/
Zajímavé je, že ti nevadí, že by do případného bydlení nové rodiny investovali Markétini rodiče. Tam je to v pořádku, že by možného dalšího jejího sourozence "ošidili"? Ostatně kukulinova otce zcela evidentně žádné vzpomínky na BM ani v původním bytě netrápí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#57 17. 6. 2009 15:02

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

kukuline,
zběžně jsem si přečetla příběh Tvé rodiny.
Máte za sebou velice těžké období, je třeba čas se z toho vzpamatovat. Chtěli jste s bratrem pomáhat otci a on vás sám zaskočil tím, že si zakládá novou rodinu a ještě máte pocit nebo důvodné podezření, že to chce na úkor dědictví dětí z prvního manželství, tj. Tebe a bratra.
Jestli má otec právo založit si novou rodinu? Má. Do toho mu nikdo mluvit nemůže.
Jestli je Tvojí povinností navázat vztah k nové partnerce otce? Není, v tom se nedá poroučet. Buďto to jde nebo nejde.
Jestli má otec právo snažit se o to, aby z dědictví získal co nejvíce a rozhodoval o majetku? Nemá, oba s bratrem víte co a jak bylo, požadujte co Vám patří po matce, zásadně v klidu, to je zase vaše právo.
Jestli je otcova volba rozumná? To nikdo neví a nedá se to odhadnout.

Upravil(a) Bláža.. (17. 6. 2009 15:08)

Není tady

#58 17. 6. 2009 15:13

kukulin
♥♥-----

javena napsal(a):

Aneri napsal(a):

Aneri, mám moc ráda mamku i taku. Opravdu jsem se nad tím zamyslela a dospěla k následujícímu:

4) kde nebo v čí posteli spí a co v ní dělají je mi jedno už teď, protože to není moje postel.

Ale zase, je to můj názor.

ad 1) Víš javeno to co píšeš je hodně idealistické a život takový být nemusí. Ale pokud jsi si opravdu jistá tím, co píšeš, tak před tebou smekám a mᚠzřejmě opravdu hodné rodiče. Můžu tě, ale ubezpečit, že něco podobného jsem si namlouval taky. Jenže realita je trochu jiná.
ad 2) Ono i v samotném dědické zákoně je tolik vyčůraností, že by ses možná divila, stačí třeba něco nepřiznat a notář nemá ze zákona povinnost ověřovat všechny statky zůstavitele. Např. nᚠotec nepřiznal, některé statky (nevím, jestli vědomě nebo nevědomě) z dědictví mámy po její mámě a je zajímavé, že na tom usnesení bylo razítko té samé notářky (rozdíl 9 let). Usnesení babičky měl on.
Mimochodem píšeš, že bys ses svého podílu vzdala ve prospěch bratra. Ano jde to před dědickým soudem- sestra mámy (moje teta) to tak udělala ve prospěch mámy, dohodly se tak po smrti mojí babičky, protože teta nemá potomky.
ad 3) jistě co je podíl rodiče - to náleží rodiči, na to ty jako potomek stejně nemᚠprávo. Ale já hájím svůj podíl a na ten nárok ze zákona mám. Problém je jak ten majetek rozdělit, na papíře to vypadá všecko hezky, ale zkus si např. odnést půlku lampičky z mámina stolku.

Není tady

#59 17. 6. 2009 15:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aneri napsal(a):

Aneri, ale on si od nás nepýta povolenie nenávidie otcovu parnerku a nevlastného súrodenca, on ich nenávidí. On sa pýta, či je to normálne, a ja odpvoedám: Otcov nový vzah zrejme pomerne normálny je, ale inak je to absolútne fuck fuckyou a Kukulínov postoj je podža mňa oveža menej normálny, ale je to tiež fuckyou fuck... Silne pochybujem, že sa chytí za nos na základe našich príspevkov. A vieš, ono ide skôr o to, že život si pôjde ďalej svojimi cestičkami bez ohžadu na to, čo si o ňom Kukulín myslí - takže by bolo PREŇo lepšie, keby sa zmieril s daným stavom vecí a vynaložil enerigu skôr na zarábanie peňazí, zakladanie rodiny a VLASTNÝ život, než sa staranie sa do života svojho ešte vždy zdravého a svojprávneho otca.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#60 17. 6. 2009 15:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aneri napsal(a):

Markéta nemusela o "posteli zemřelé" nič vedie, a potom: Nepoznala ju, jej to môže by šumák. Ak už potrebuješ silou-mocou niekoho nenávidie, mal by to by Kukulín senior za to, že novej žene nepostavil nový barák, ale doviedol ju do bytu po nebožke(ale to možno ešte napraví a postaví ho). Markéte môže by - a určite je - šumák, čo sa dialo pred jej príchodom. A len tak na okraj: to s mamou je smutné, ale asi by ju neoživilo, keby vdovec ostal sám už do smrti... a bohvie, aký záujem oňho vôbec mali synovia už pred maminou smrou(myslím, že Kukulín písal niečo nepekné o otcovi v tomto období), takže ho asi netešila vyhliadka na osamelú starobu so synmi, ktorí k nemu nemajú dobrý vzah, záleží im akurát na tom, kožko im zanechá, a keby nebodaj ochorel, dajú ho do LDN-ky, aby prišli rýchlejšie k dedičstvu... (tak na mňa pôsobia Kukulínove príspevky).

Upravil(a) Selima (17. 6. 2009 15:29)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 17. 6. 2009 16:06

mia
♥♥♥♥♥♥-

Tak otec jistě má právo založit si novou rodinu, o tom není sporu, ale dědictví po matce  (a babičce ) by mělo zůstat jejím synům, nechápu, proč by majetek po ní a její rodině měla vlastnit či užívat nějaká cizí žena a jednou její děti a ne oprávnění dědicové. A myslím, že Markéta už je dost stará na to, aby to pochopila. Nebo že by dobře věděla, co dělá? I to je možné.
Neznáme ani Kukulína, ale ani Markétu.

Není tady

#62 17. 6. 2009 16:24

kukulin
♥♥-----

agewa napsal(a):

"ahoj já jsem Markéta dneska tady přespíme a já budu spát v posteli tvé mámy."

opravdu TOHLE řekla?nebo jsi to tak cítil ty, možná proto že jsi byl zaskočen?kromě toho tady nevidím, že by jsi řešil něco jiného než ten majetek.pokud dotyčnou neznáš( nemᚠzájem jí poznat), jak víš , jaká je, co si myslí?

Takhle to opravdu neřekla. Když přišli, seděl jsem ve svým pokoji a otec rozrazil dveře, a řek: Jé ahoj, ty jseš dona? jako kdyby to nevěděl. "Vy se ještě neznáte..." pokračoval a stál s ní ve dveřích. Ona řekla: Ahoj, já jsem Markéta...
a já na to polohlasně, což asi otec neslyšel, protože se ještě přezouval:  "Hmm, nazdar." A zůstala tam stát a pak začala cosi štrachat v kabelce (asi kapesník). Otec pak: "Tak Kukuline, podej si s ní ruku." To jsem dělal, že neslyším. A on: "Prosím tě přece tě nebudeme nutit a nebudeme tady takhle stát. Markéta je unavená a chce si lehnout. A já musím, zítra taky brzo vstávat." A na to jsem reagoval: "Hmm, tak jo" a začal jsem se balit a odešel k tetě.
Takhle asi nějak to bylo. Hmm už slyším ty ohlasy, jaký jsem cinik a nezdvořák a jaká je Markéta slušné děvče.

Nevím co si myslí a ani mě to nezajímá, protože vím, že ona by ráda na oplátku věděla co si myslím já. A to by možná nemusela rozchodit. Nehledě na to, že pár věcí o ní vím. Otec o ní ústa nezavře. Jak byly např. v Baumaxu nebo na nějakým hradě nebo zámku a že teď  Marketě dělá ježdění špatně, ale jela s ním. Jak umí vyšívat a jak mu pomáhá na zahradě atd. atd. atd.
No zkrátka Anna Karenina, panenka Maria a Scarlet dohromady. A jak jim její máma říká, že jim to sluší spolu. Když jsem viděl některé její šatičky na fotkách, nechci říct co mi připomínala. No dělá se mi mdlo. Táta nebyl schopný za posledních 15 let mámu vytáhnout ani do parku.

Není tady

#63 17. 6. 2009 16:39

majkafa
Host

Že ty závidíš? big_smile

Btw jsi si jistý, že tvá maminka do toho parku jít chtěla? Proč by ji měl táta "vytahovat". Nebo mohla vytáhnout ona jeho.
Nehrabej se v minulosti. Tu už stejně nezměníš. A nesrovnávej.Ty prostě novou partnerku svého otce nemᚠrád a kdyby to byla panenka Maria, tak na ní něco najdeš.
Vem si svou půlku lampičky a osamostatni se. wink Už jsi velký kluk.

Upravil(a) majkafa (17. 6. 2009 16:43)

#64 17. 6. 2009 16:49

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

No vidíš jak je Markétka šikovná, vyšívat umí, pracovitá a ty ji nemᚠrád.reta

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#65 17. 6. 2009 16:58

haiel
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Že ty závidíš? big_smile

Btw jsi si jistý, že tvá maminka do toho parku jít chtěla? Proč by ji měl táta "vytahovat". Nebo mohla vytáhnout ona jeho.
Nehrabej se v minulosti. Tu už stejně nezměníš. A nesrovnávej. Ty prostě novou partnerku svého otce nemᚠrád a kdyby to byla panenka Maria, tak na ní něco najdeš.

No vidíš, Kukulíne, tady bude ten zakopanej pes. Měl jsi ji tehdy galantně přivítat, nabídnout jí šampaňské, umožnit jí, aby si odložila a natáhla se u tebe v posteli a tátovi říct, že si může jít v klidu lehnout. Hned by bylo na světě veselejc.

Upravil(a) haiel (17. 6. 2009 17:42)

Není tady

#66 17. 6. 2009 17:29

Kerrin
♥♥♥♥---

kukulin napsal(a):

agewa napsal(a):

"ahoj já jsem Markéta dneska tady přespíme a já budu spát v posteli tvé mámy."

opravdu TOHLE řekla?nebo jsi to tak cítil ty, možná proto že jsi byl zaskočen?kromě toho tady nevidím, že by jsi řešil něco jiného než ten majetek.pokud dotyčnou neznáš( nemᚠzájem jí poznat), jak víš , jaká je, co si myslí?

Takhle to opravdu neřekla. Když přišli, seděl jsem ve svým pokoji a otec rozrazil dveře, a řek: Jé ahoj, ty jseš dona? jako kdyby to nevěděl. "Vy se ještě neznáte..." pokračoval a stál s ní ve dveřích. Ona řekla: Ahoj, já jsem Markéta...
a já na to polohlasně, což asi otec neslyšel, protože se ještě přezouval:  "Hmm, nazdar." A zůstala tam stát a pak začala cosi štrachat v kabelce (asi kapesník). Otec pak: "Tak Kukuline, podej si s ní ruku." To jsem dělal, že neslyším. A on: "Prosím tě přece tě nebudeme nutit a nebudeme tady takhle stát. Markéta je unavená a chce si lehnout. A já musím, zítra taky brzo vstávat." A na to jsem reagoval: "Hmm, tak jo" a začal jsem se balit a odešel k tetě.
Takhle asi nějak to bylo. Hmm už slyším ty ohlasy, jaký jsem cinik a nezdvořák a jaká je Markéta slušné děvče.

Nevím co si myslí a ani mě to nezajímá, protože vím, že ona by ráda na oplátku věděla co si myslím já. A to by možná nemusela rozchodit. Nehledě na to, že pár věcí o ní vím. Otec o ní ústa nezavře. Jak byly např. v Baumaxu nebo na nějakým hradě nebo zámku a že teď  Marketě dělá ježdění špatně, ale jela s ním. Jak umí vyšívat a jak mu pomáhá na zahradě atd. atd. atd.
No zkrátka Anna Karenina, panenka Maria a Scarlet dohromady. A jak jim její máma říká, že jim to sluší spolu. Když jsem viděl některé její šatičky na fotkách, nechci říct co mi připomínala. No dělá se mi mdlo. Táta nebyl schopný za posledních 15 let mámu vytáhnout ani do parku.

Ahoj Kukuline,

já rozumím tomu, ž ti je smutno a moooc po mamince. Mᚠještě toho tátu, tak na něj nekašli jako na tátu, však se snad o Vás taky starl, nebo ne?
To co přinesl život, za to nikdo nemůže.
Když se ti táty nová partnerka nelíbí a nechceš komunikovat, nikdo s tím nic nenadělá. jen nepříjemnosti v rodině. Dopadne to tak, že si každý budete žít svůl život (to ano), ale pak se přestaneš i s nimi vídat? jen kvůli tomu, že otec má partnerku a mimi na cestě?

Ale jinak Tvá reakce na seznámení...hrůza, slušnost tedy mohla být...představit se, seznámit a tedy nic víc.

A jinak, kdyby jsi s někým třeba sdílel život, měl přítelkyni nebo já nevím koho, tak asi bys věděl jaké to je,když jeden druhého má rád.

Není tady

#67 17. 6. 2009 17:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Kukulíne, jak by se Tobě líbilo, kdybys tátovi přivedl představit svou nastávající... a on by se ušklíbil, že teda si nepředstavoval, že si přivedeš takovou... "co sis to přivedl"... - a sbalil by se a demonstrativně odkráčel... - takhle se táta zřejmě cítí... dělá Ti to dobře???
Myslím, že mu tím fakt ubližuješ... a přitom si hraješ na obě...

Není tady

#68 17. 6. 2009 17:36

Kerrin
♥♥♥♥---

A ještě, buď rád, že táta není sám. Nevím zda by jste se o něj postarali, kdyby "něco", má tedy partberku, tak věřme, že ho má upřímě ráda a postará se, ale to člověk vlstně nikdy neví.

Není tady

#69 17. 6. 2009 17:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak si myslím, že Kukulín závidí, že táta má ženskou (krásnou, mladou) a on ne... - ovšem můžu se mýlit, Kukulín nenapsal nic o svém životě, jestli je ženatý/zadaný a má svoje děti... - předpokládám ze stylu písma, že NE... - otec rodiny by nelpěl na dětském pokojíčku v 31-letech v bytě otce, kde "má přece trvalé bydliště"... - to já  jsem měla X let po odstěhování a určitě bych se jím neoháněla jako důkazem, že mám právo kecat rodičům do života...

Není tady

#70 17. 6. 2009 17:50

kukulin
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Že ty závidíš? big_smile

Nehrabej se v minulosti. Tu už stejně nezměníš. A nesrovnávej.Ty prostě novou partnerku svého otce nemᚠrád a kdyby to byla panenka Maria, tak na ní něco najdeš.

Nezávidím, ale lituju - lituju sebe. Ona je tak slaďoučká a neviňoučká, že bych si z toho cukrkandlu pomalu uchcal do gatí. Nevím jak bych ti to jinak trefněji popsal.
Nevím, jestli by máma šla do parku po 25 letech manželství, ale vím, že romantička byla, a do parku by šla ráda. Ale já to tam napsal hlavně pro to, aby byl vidět ten rozdíl. A nevím proč bych nemoh srovnávat s minulosti? Otec to dělá běžně, už mi nejednou tvrdil, jak mu připomíná mámu. No rád jí nemám - to jsem myslel, že je jasné. Nevím za co bych jí měl mít rád. Třeba za to, jak mi tvrdil otec, že o mě řekla, když viděla moji fotku, že jsem pěkný kluk? Nevím proč, ale v ten moment co to otec vyslovil, mě napadla jediná myšlena - že jí pošlu fotku své zadnice, a si mě třeba zarámuje nebo nalepí do svého deníčku.
Lampička se půlit nebude a zůstane, kde je. A samostatný jsem už dost. A nevím, proč bych se měl ještě víc osamostatňovat.

Není tady

#71 17. 6. 2009 17:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kukulíne, nemusíš ji mít rád, ale bylo by fajn, abys respektoval rozhodnutí svého otce, chce s ní být, a tečka. Víc Ti do toho není.
Skákat radostí samozřejmě nemusíš. A nemyslím, že táta tohle po Tobě chce. Chce, abys respektoval jeho rozhodnutí a to je všechno...

Není tady

#72 17. 6. 2009 18:40

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Bez ohledu na okolnosti zde popsané si taky myslím, že najít si po smrti ženy holku o 25 let mladší a pořídit si s ní miminko není na každý pád normální. Tatínek se patrně cítí mlád, zdráv a vesel. Docela bych si přečetla tady za pár let, jak tříská svého prvňáčka pravítkem přes ruce za to, jak pomalu a blbě smolí úkol do písanky a přitom si říká...probůh, kde ta moje zase lítá, že není doma...? Protože v pětatřiceti se vracet domů k šedesátníkovi a v pětačtyřiceti denně uléhat vedle sedmdesátníka...mi přijde neskutečný. Ano, četla jsem o Goethově Ulrice, o Casanovi a jeho výkonech, vím o našich celebritách, které si na stará kolena, promiňte mi, a jde už o kohokoli významného, kdo na to opravdu má....přeju jim všem tu radost z nové lásky a z krásných zdravých dětí....ale normální to podle mě není. To ovšem neznamená, že to není akceptovatelné...a si každý dělá, jak uzná, jenomže každý trochu soudný člověk by si měl umět spočítat, jak a kam povedou ty věkové rozdíly a jak to asi dopadne. Osmdesátiletý tatínek a doma puberák? Nebo zralá žena kolem padesátky a staroušek, který se jí denně ráno skleroticky ptá...NEVIDĚLAS MOJE ŽUBY? Přátelé, jsem tolerantní, ale to tohodle bych nešla. To ovšem neznamená, že jiní, kdo do toho jdou, jsou špatní. Jsou věci, které mi prostě pod nos nejdou. Tohle je jedna z nich. Přiměřenost a soudnost se dneska moc nenosí.

Není tady

#73 17. 6. 2009 18:47

kukulin
♥♥-----

Martinka1 napsal(a):

Kukulíne, jak by se Tobě líbilo, kdybys tátovi přivedl představit svou nastávající... a on by se ušklíbil, že teda si nepředstavoval, že si přivedeš takovou... "co sis to přivedl"... - a sbalil by se a demonstrativně odkráčel... - takhle se táta zřejmě cítí... dělá Ti to dobře???

Nelíbílo, ale bylo by mi to jedno. A se cítí jak chce, za svou blbost si může sám. Já ho předtím varoval, že nám (mě a bráchovi) nedal moc času to strávit a že nemám se s jeho přítelkyní setkat - bohužel si to vymyslel a tlačil na to on. Dobře mi to nedělá, ale zřejmě mu jo. On mi ubližuje taky. Já si na obě nehraju, já mu to jen vracím a není to jen za to, že nám nedal čas, těch věcí je víc. Ale po tom, ti může být úplný kulový.

Takže nechápu co se tady snažíš analyzovat? Řek bych, že ty by ses taky moc asertivně nechovala na mém místě.

Není tady

#74 17. 6. 2009 18:49

kukulin
♥♥-----

Martinka1 napsal(a):

Nelíbílo, ale bylo by mi to jedno. A se cítí jak chce, za svou blbost si může sám. Já ho předtím varoval, že nám (mě a bráchovi) nedal moc času to strávit a že nemám se s jeho přítelkyní setkat - bohužel si to vymyslel a tlačil na to on. Dobře mi to nedělá, ale zřejmě mu jo. On mi ubližuje taky. Já si na obě nehraju, já mu to jen vracím a není to jen za to, že nám nedal čas, těch věcí je víc. Ale po tom, ti může být úplný kulový.

Takže nechápu co se tady snažíš analyzovat? Řek bych, že ty by ses taky moc asertivně nechovala na mém místě.

Není tady

#75 17. 6. 2009 19:09

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Ale kukulíne - chovᚠse jako puberák - tohle je to dítě, tátovo dítě, které touží po lásce, trpí ztrátou mámy. CHápu tě. To jistě ano, ale nechápu, že nejsi s to všechno tohle zpracovat a chovat se jako dospělý. Oplakat mámu , rozloučit se s ní. Dát tátovi šanci na nový život, at si ho má jaký chce - je jeho. Jenže ty se snažíš přemýšlet jako dospělý a chovᚠse jako dítě... A nová partnerka není nic jiného než ohrožení. Ty se jí bojíš. Proto tak bojuješ.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí