18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V roce 2006 mi umřela máma na rakovinu pankreatu v 52 letech (kdy umírala bylo mi 28 let, bratrovi 26). Byla to hrozná rána, a dost těko se s tím smiřuju vzhledem k podmínkám jak umírala a jak se taky v této situaci zachoval otec před smrtí a po smrti mámy.
3 dny před máminou smrtí (kdy u jsme věděli od doktorů, e nepřeije) jsem odeel do Brna vyřídit si novou práci a sehnat si bydlení. S tím, e budu pravidelně dojídět domů za otcem a to jsem taky splnil. A domů taky dojíděl můj mladí bratr.
Otec si asi 5 měsíců po mámině smrti nael nové zaměstnání a hned taky novou partnerku. Partnerka je o 25 let mladí ne otec, otcovi bylo v té době 53 let, jí 28 let. Teď s ní čeká dítě.
První setkání s ní proběhlo u nás doma, kdy jsem byl doma jen já. Přijela s otcem na večer a e tu přespí. Otec se snail nás seznámit. Odmítl jsem se s ní seznámit a vůbec k ní promluvit. Sbalil jsem si beze slova své věci do práce a odeel přespat k tetě.
Ráno mi otec volal, proč jsem se tak zachoval a e Markéta (jeho partnerka) je z toho celá vyděená. Na to jsem mu neodpověděl a myslel jsem si své.
Od té doby, co se nás otec snail seznámit, vedu s otcem názorovou válku ohledně jeho vztahu s danou partnerkou a o tom jakou budoucnost nám připravil. Ná vztah je čím dál horí a podle mého názoru jediné co ho zajímá je, jak zabezpečit sebe a partnerku na úkor nás.
Máma měla taky určitý majetek a s tím po její smrti disponoval otec. To se samozřejmě mě a bratrovi nelíbí, protoe si myslíme, e mámin majetek měl přejít na nás. Některé věci, jak jsme později zjistili, otec do dědictví nepřiznal.
Nae spory doly tak daleko, e se pořád osočujeme a uráíme de facto jen kvůli Markétě.
Já jsem v této věci zaujmul pozici odmítače - vyhýbám se jakékoliv komunikaci s ní a snaím se setkat v minimech případů. Otce samozřejmě nepřely snahy nás seznámit.
Chtěl bych se zeptat, jestli v této věci jednám aspoň trochu správně a chtěl bych taky znát názor, jestli je tohle normální v rámci společnosti. Otec mi toti u několikrát vytkl, e v dnení době jsou takové vztahy normální záleitostí.
Já si samozřejmě mysliím, e to normální není. Můj názor je ten, e on i ona, připravovali početí dítěte a svůj vztah velmi pečlivě právě kvůli majetku. Otec tvrdí, e to tak není. Ale já mu nevěřím u ani slovo.
Není tady
O majetku mluvit nechci, to at se vyjádrí jiní, ale proč by ses nebavil s jeho partnerkou, no tak je mladsí, ale je to fuk ne? není ti á ani 12 abys odmítal otcovu novou lásku, neby sis myslel e bude od svých 53 u jen sám?? Kvůli komu, kvuli svým dospelým skoro 30letým dětem? Kdyby jeho partnerce bylo 50, neřeil bys to a jeho novou paní klidne komunikoval?Jde opravdu jen o ten vek....
Kdy se s ní nebaví tak ji prece ani neznas...je spatna jen proto e je ji 30 a ne 50. 50ti letá u by za majetkem jit nemohla? Mas pocit ze 25 let rozdilu - to u nemuze byt laska ale jen vypocitavost? premyslel jsi nad temito otazkami...
Ohledne dedictvi po zemrele mamince je to samozrejme jina. Otec by mel dostat polovinu a vy dva bratri se rozdelit rovnym dilem o tu zbylou ne?
Není tady
Kukulíne, já se věkově víc blíím tvému tátovi ne tobě. A taky jsem zůstala v ivotě v určitou chvíli sama, (rozvedla jsem se a můj BM stejně pak zemřel, stejně bych byla v 38 vdova, ale to sem nepatří).
A vím, jak je smutno člověku samotnému, zvlá pokud je to člověk vnitřně stavěný na ivot ve dvou. A taky mimo jiné vím, jak člověku kromě souznění, pohlazení chybí i sex. Moná ti to v tvém věku přijde nepochopitelné, e by otci v jeho věku tohle ve mohlo chybět, ale je to tak.
Nezlob se, ale myslím, e vůbec správně nejedná. Nejedná jako dospělý chlap, a jako dobrý syn, kdy se k tátovi a jeho nové partnerce takto chová.
Vím, e je moná pro tebe těké smířit se s tátovou novou partnerkou po smrti tvé mamky. Moná povauje za správné, aby táta na ivot u rezignoval, jen vzpomínal na zemřelou mamku, a staral se o vás.
Ale proč? Ty a tvůj brácha jste u velcí, vedete jistě samostatný ivot. Tak proč by vá táta nemohl taky vést ten svůj? A třeba i s novou enou a malým dítětem? Proč mu to ztěuje?
Dědictví po mamce taky není jen vás mladých, ale určitým dílem i táty. A mimochodem, táta se na jeho pořízení aktivně podílel, tak proč by mělo připadnout ve vám?
Ví, tvůj postoj se mi zdá nesmírně sobecký. Asi je dobře napsat to sem a přečíst si i názor jiných. Třeba ti to otevře úplně nový pohled, tátu pochopí, jeho novou rodinu mu bude přát...
Řeknu ti to jetě takhle: Mí rodiče jsou rozvenení, můj táta přítelkyni má. Já ji mám moc ráda a jsem jí vlastně vděčná, e s tátou občas je, a e táta není sám.
Mé mamce v druhém manelství manel zemřel, je vdova. ije sama. Mám o ni často strach, třeba kdyby doma někde omdlela, bojím se, e bych to zjistila třeba a za dva dny. Nemůu být u ní pořád. Kdyby si ona nala přítele, moc bych jí to přála a mě by se i moc ulevilo, e by někoho měla, a já neměla tak patný pocit z toho, e k ní nestíhám zajít tak často, jak bych si přála.
Přemýlej o tom vem... a sna se tátu pochopit... Táta proil hodně moc zlého, stejně jako vy synové, kdy mamka umírala...Přejte mu hezký novýivot, vdy by ho mělo čekat jetě tak aspoň 20 let ivota, a přej mu, a ho proije astný.
Kukulin a to jako tvůj ivot se točí jen kvůli majetku, nebo proč nechce aby tvůj otec měl partnerku? Je pravda, e si ji otec nael příli brzy, moná ale patří k lidem, kteří nedokáou být dlouho sami. Ty i tvůj bratr jste dost staří, brzy budete mít vlastní rodinu, tak proč ji nedopřejete i otci, on nemá nárok? Vím o čem mluvím, jak je smrt bolestná, můj otec mě umíral v náručí, kdy mě bylo 11 let.
Není tady
kukuline - je to těké.
S otcovou partnerkou nemusí vycházet nijak přátelsky, ale otec je dospělý a svéprávný a s jeho rozhodnutím nic nenadělá.
Na druhou stranu - otec by asi neměl tlačit na pilu a snait se vás spolu seznámit tak nějak "na silu".
Asi Ti nejvíc v celé té záleitosti vadí nějaké majetkové vztahy.
Ty my tady asi stěí posoudíme. Je to opravdu sloitá situace - záleí na vech okolnostech.
Neporadila jsem, ale věřím tomu, e některé věci je lépe neřeit teď hned, ale nechat je řeit samospádem.
A vechno dopadne ke Tvé spokojenosti.
Není tady
Nyní by ti mělo být tedy 31 let, ale tohle je chování 13ti letého... fracka. Otázky ohledně majetku jsi měl řeit v pozůstalostním řízení.
Není tady
Tak já se taky přidám. Myslím, e o věku to vůbec není. Přece mladí neznamená patná. Klidně mohl narazit na věkově rovnou, která by la po penězích, ale proč hned odsuzovat mladou, e jde po penezich kdyz ji vlastne ani neznas? Neni to o veku je to o cloveku. Mamincinymu strejdovi umrela zena kdyz mu bylo kolem 50, to mel zustat do konce zivota sam? Ne, truchlil asi 2 roky a pak si nasel novou partnerku... o 20let mladsi s 2 docela malyma detma....no a? Dotedka jsou spolu a uz je to vic jak 10let! Mozna ti vadi, ze si tu novou nasel tak brzo, ale treba jen nechtel byt sam. Z toho co pises asi uz s nim nebydlite navic jste dospeli, urcite by i tobe vadilo, kdyby ti tatka branil mit partnerku z toho duvodu aby si byl s nim a mel na nej vic casu.... Zkus se nad tim zamyslet, nemusis jeho novou partnerku mit rad, staci kdyz se s ni budes snazit v ramci moznosti vyjit. Tak drzim palce at je vse co nejdriv OK.
Není tady
kukuline, JAKOU budoucnost vám táta připravil? Kolik ti je? Jsi dospělý a svou budoucnost si dělá sám. Není to náhodou tak, e to ty jde po tatínkově majetku? Jakým právem?
Také si myslím, e dospělý syn by neměl otci určovat, s kým bude a nebude... Maminka zemřela, nikdo nechce být sám, pokud je "normální"... Majetek se určitě bude řeit (podle zákona) v dědickém řízení, to nová partnerka ovlyvnit nemůe. A jak píe, bude mít sourozence...
Bolest ze smrti maminky by neměla být důvodem k tomu, abys otce, kterého má určitě rád, zavrhl... Přeju ti hodně síly a ohleduplnosti...
Není tady
Já ale kukulína celkem chápu, jsem ve věku maminky a také mám nemocnou slinivku. Asi nemyslel na to, e si otec někoho domů dotáhne a ta dotyčná bude např. pouívat společné věci a zařízení jeho rodičů. Navíc mu moná vadí ten věkový rozdíl. Otec asi musí být velký milovník, kdy tak brzy po smrti maminky si nael hned novou známost. Ale kadý jsme jiný! Moná maminku neměl otec u tak moc rád, moná nechápal, co ona zaívala...nepopisuje dost dobře ten konec, jak se o ni staral otec, jak jí pomáhal.
Nepíe, jak byl rozdělen majtek. Pokud mají dům - byt, jaký je podíl kadého? Řekla bych, e by se měli domluvit na majetku, i kdy ho třeba neřeili ihned po smrti maminky. Moná kukulin ani o to , seznamovat se se svojí macechou nestojí, k tomu ho nikdo nemlůe nutit, moná to cítí jako zradu vůči své mamince ze strany otce. Nepíe, jak se k tomu staví bratr. Pokud otec cokoliv nepřiznal, tak by se na tom měli dohodnout,kdo co bude pouívat tak, aby kukulin nebyl mimo. Jistěe mladá dáma ráda přijde do veho hotového, o tom není pochyb. Záleí, jak je na tom otec finančně, zda by o něho stála i bez peněz a zázemí........mě by se také nelíbilo, kdyby se mi někdo cizí, byt by to byl nový partner rodiče, roztahoval v domě. Navíc je na cestě dalí dědic .....
Jinak, já osobně bych se k tomu postavila tak, pokud bych se s dotyčnou seznámit nechtěla, vypořádala se s majetkem a necht si jde otec s novou partnerkou novou cestou.
Vichni jste tak íleně tolerantní a přejete mu ohleduplnost a aby se nad sebou zamysle, ale nikdo ho nechápete !
Není tady
Aneri, tys tady ale naplácala nesmyslů. Domněnky o lásce jeho otce k jeho mrtvé matce? Tím mu opravdu pomůe. e ti hanba není. Jako sup nad mrtvolou.
Aneri, proč tolik zloby a záti mezi řádky?
Jak jsi přila na to, e ho nikdo nechápe?
..."e si otec někoho domů dotáhne a ta dotyčná bude např. pouívat společné věci a zařízení jeho rodičů"...
..."mladá dáma ráda přijde do veho hotového"...
..."mě by se také nelíbilo, kdyby se mi někdo cizí, byt by to byl nový partner rodiče, roztahoval v domě"...
..."necht si jde otec s novou partnerkou novou cestou"...
Tímhle jsi chtěla vyjádřit, jak ho chápe?
Z jeho příběhu vyplývá, e zaujal "postoj odmítače", jak sám říká... a ty se evidentně staví do iku s ním. Můe mi, prosím, říct aspoň jedno pozitivum podpory takového jednání?
Ti bratři jsou dospělí, oba mají svůj ivot mimo domov, a jejich otec opravdu "jde svojí cestou"..., co je na tom odsouzeníhodného?
Není tady
No to je zase nadělení
Ačkoli Bety vynáí poměrně drsné soudy tady s ní musím souhlasit opravdu se chová jako kdyby ti bylo třináct, jetě zadupat nohou by sis měl Předně bych se snaila si uvědomit, e můj otec u mi ve třiceti letech budoucnost zcela jistě nebuduje. Naopak je načase abych já budovala budoucnost svým dětem Nebo se třebas starla jen o sebe. Ale rozhodně nepočítám s tím e kdy mi bude třicet budou se pro mě rodiče moct přetrhnout Mimochodem můj otec opustil mámu kdy mi nebyl ani rok kvůli jiné eně babička do mě v mém dětství lehce cpala jak je táta patnej, ale řeknu ti, na to jak jsem byla mladá, jsem měla ecidentně rozumu víc páč vidím, e táte je u tý "rozvracečky manelství" astnej. A mámě je taky líp, kdy si můe věst ivot po svým. A není o tom mít rád? Nemá to právě vypadat tak e lidem přeje jejich těstí, i kdy třebas tobě přijde maličko divný?
Není tady
Aneri, slova Na cestě je dalí dědic myslím vystihují podstatu tvého úhlu pohledu.....
Překvapují mě úvahy, e by někdo cíleně počal, jen aby přiel k majetku, jak píe Kukulin....
A e by se ti někdo cizí, by by to byl partner tvého rodiče,roztahoval po domě....? Za prvé, on to není jen dům dětí, ale i toho otce. A pro něj nová partnerka není cizí. A rodič, by ovdovělý, má právo na svůj dalí ivot podle svého. Stejně tak jako synové. Vichni jsou u dospělí a soběstační. A hlavně svéprávní.
A zrada otce na té matce by to byla, kdyby si tu druhou nael u za jejího ivota. Tak to zřejmě není. Nael si ji, kdy byl u vdovcem.
Kukulíne, kdy ovdověl tchán mé kamarádky, bylo to zlé. Propadl do depresí, přestal o sebe dbát, přestával komunikovat, jeho rodina se obávala, e u to zabalil, e spěje ke svému konci... Tohle bys pro svého tátu fakt chtěl?
Natěstí mnou popisovaný příběh má happy end: Po čase starý pán potkal nějakou snad dávnou známou. Oil, začal se zajímat o svět, úplně psychicky rozkvetl. S dotyčnou paní začali chodit o nedělích na dechovku, zas se měl na co těit, a začali spolu ít.Oběma jim bylo pár let přes 7O a oba si to stáří hezky uili. A rodina toho pána byla astná, říkávali s láskou: Děda teď na nás nemá čas, děda je zamilovanej.....
Kukulíne, jestli dobře čtu, vá táta je sluně situovaný mu a má o 25 let mladí partnerku, se kterou je schopen i ochoten zaloit novou rodinu a ty jako syn se cítí zaskočený jeho počínáním, předevím s ohledem na majetek, na něj cítí a částečně i má nárok, stejně jako tvůj bratr. Podívej, můe to být tak, jak píou děvčata, e se jedná o skutečnou lásku mezi ním a jeho přítelkyní, pak se o svá práva s bratrem bát nemusíte, ta ena jistě bude v této věci vstřícná. (Na jejím místě u bych dávno vás oba o tomto ujistila a poádala svého mue, aby se se syny náleitě vyrovnal. Je dobré mít čistý stůl.) A můe to taky být tak, jak se domnívá ty, e je za tím nějaký kalkul. V takovém případě se na to můe krajcvajc a nechat události plynout. Táta je zjevně zaláskovaný, řeč s ním nebude, moná a časem. A vy s bráchou jste dospělí chlapi, určitě se o sebe postaráte, přijít o finanční jistinu do budoucna je určitě nepříjemné, ale....vechno se mění a často člověk pozná a časem, co pro něj bylo dobré. Jestli z té eny nemá dobrý pocit, nikdo tě nemůe nutit se s ní stýkat, pozor ale a si nezavře dveře k tátovi. Ona je teď jeho citlivé místečko a zamilovaný člověk dělá blbiny, které ho třeba později mrzí...Přeju hodně nadhledu, těstí a zdraví:-)
Není tady
Chápu to dobře?
31-letý soběstačný vydělávající chlap, s vlastním bydlením odděleným od otce... A "árlí" na otcovu novou enu a na svého nového budoucího sourozence?
Jakoe by ho ta "macecha" a miminko mělo "oloupit" o to, co jeho jest?
3 roky je dost dlouhá doba na to, aby děcitví po matce bylo vyřízeno, a zřejmě bylo, a to podle zákona.
A otec je jetě naivu, tak je moc brzo, "prát" se o dědictví po něm.
Kukulíne, co po tátovi chce? Aby řídil svůj ivot podle Tebe? Cha cha...
Napadá mě cosi u supech... ale nebudu to radi rozvádět.
Tvému tátovi přeju astný a spokojený ivot s novou enou, zdravé miminko a hlavně ROZUMNÉ DOSPĚLÉ SYNY, kteří si nehrají na ukřivděná děcka.
Jo a je úplně normální, e má táta partnerku o tolik mladí... láska si nevybírá...
Seber se chlape... nebo chce zničit ivot tátův, i celé rodiny... má docela nalápnuto...
Není tady
... a to, e si 31-letá ena po 3-letém vztahu s muem chce pořídit dítě... na tom nevidím nic vypočítavého ohledně majetku... Ty snad ano? V tomhle věku je běné, e eny chtějí mít dítě... s muem, kterého milují.
Není tady
Vůbec mě hanba neplácá! Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla ve nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit ebrat, protoe starý pán chce dítě lásky s mladou enou...ale o tom to je, e jsme kadý jiný a máme na různé situace různé názory. Nebo snad ne? Proč Kukulína odsuzujete, třeba je také sup, jako já / a proto nic nemám/ Nevěřím, e tak váně naruené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, e by se Kukulín veho vzdal, nic nepoadoval a kamarádil se s macechou......
Není tady
Aneri napsal(a):
Vůbec mě hanba neplácá! Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla ve nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit ebrat, protoe starý pán chce dítě lásky s mladou enou...ale o tom to je, e jsme kadý jiný a máme na různé situace různé názory. Nebo snad ne? Proč Kukulína odsuzujete, třeba je také sup, jako já / a proto nic nemám/ Nevěřím, e tak váně naruené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, e by se Kukulín veho vzdal, nic nepoadoval a kamarádil se s macechou......
Já to vidím tak, e dospělí synové dostali v dědictví, které probíhalo před 3 roky, to co jim náleelo. Pokud měli pochybnosti, měli je vznést předtím.
Otec zatím ije, po něm ádné dědictví zatím není. Take není čeho se domáhat.
Chlapi jsou dospělí a výděleční (předpokládám), postarají se o sebe sami.
Tak o co jde?
Na dědictví si prostě bude muset počkat, a táta umře, co můe trvat dalích 30 let... - a jestli je z tátovy strany sobecké, e se v padesáti a něco znovu zamiloval a zplodil dítě... - jakoe tím schválně ubírá synům majetek???
Synové za 30 let dostali co měli, a podle mě, majetek rodičů je majetek rodičů... a kdyby ho odkázali charitě, tak je to jenom jejich věc... (nevím ovem co na to zákony)... Dědictví by se mělo brát jako "dar" (tudí nevymáhat) a ne jako "povinnost" rodičů dát něco dětem, protoe to jsou jejich děti... v dětství ano - do doby ne si dítě začne vydělávat, tak ano. Rodiče mají povinnost se o děti starat. Ale o 30-leté soběstačné vydělávající samostatně bydlící chlapy... to snad nemůe myslet nikdo váně
Není tady
Bohuel, v tomto případě jde asi hodně o majetek...tedy o majetek dělený po otcově budoucí smrti (fuj, u jen pojmenovat to je hrozné...). Kdyby otec zůstal sám, ve po něm by dědili dva synové. Takto je ve hře dalí sourozenec, a pokud se otec oení, tak i jeho manelka....obávám se, e právě toto leí synům nejvíc v aludku... Smutné....
Z naeho města znám i případ, e kdy ovdovělý otec oznámil synovi, e se oení, dotyčný syn ho zbil a snail se sňatku vemoně zabránit, aby se případné dědictví nedělilo...
Kukulíne, a to není takové "o nás bez nás", napi k tomu něco víc. Např.:
Na Markétě ti vadí nejvíc co přesně? e je o 25 let mladí? A třeba partnerka stejně stará s otcem by ti nevadila?
Nebo má za to, e je to příli "brzo" po maminčině smrti? Ale ve 31 letech u zřejmě sám ví, e doba seznámení se dopředu plánovat nedá... Má nějaký reálný podklad k slovům o Markétině ziskuchtivosti, a nebo ji u ni jen dopředu předpokládá? Vdy sám píe, e seznámit se s ní nechce, tak jak ji můe dopedu, bez poznání, odsoudit?
A jak jste to měli s dědictvím? Přeci po cca 3 letech musí být dědické řízení uzavřeno, a u něj jste museli být přítomni vichni 3 - otec i vy synové, ne? Domnívám se, e maminčin majetek musel být rozdělen podle zákona - mezi otce a vás. Proč by měl připadnout jen vám - synům -jak se zmiňuje, a otci tedy nic?
Vím, e je moná bolestné vidět, jak nová otcova parterka např. sedí na křesle, kde sedávala maminka, pije kafe z hrnku, ze kterého pila maminka... Tyto pocity chápu, ale neměly by vést k postoji odmítače, jak sám píe...
Aneri napsal(a):
Dědické říení jistě proběhlo. Nemám nejmeních pochyb. Ty ano?
majkafa napsal(a):
Aneri napsal(a):
Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla ve nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit ebrat, protoe starý pán chce dítě lásky s mladou enou... a proto nic nemám... Nevěřím, e tak váně naruené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, e by se Kukulín veho vzdal, nic nepoadoval a kamarádil se s macechou......
Dědické říení jistě proběhlo. Nemám nejmeních pochyb. Ty ano?
Nemusí být uzavřeno.
A Aneri? Pokud zůstal vdovec, t.j. tvůj otec, dostanete po ní vechno napůl, take bude muset nechat něco někomu jinému... Jo, a sup, ten chodí POUZE na mrtvoly. To kdy je seere, nemá nic... (vem citlivým duinkám se omlouvám), tak co se diví, e NIC NEMÁ?
PS: Jak ví, e vztahy jsou "tak váně naruené"? Z kontextu vlákna vyplývá, e nejvíc je naruuje autor..., ovem on přiel pro názory jiných..., tak je třeba s jejich pomocí zas narovná, ne? Ale... vlastně..., on zatím nepromluvil, tak bychom neměli soudit, abychom nebyli souzeni...
Není tady
kukulin napsal(a):
V roce 2006 mi umřela máma na rakovinu pankreatu v 52 letech (kdy umírala bylo mi 28 let, bratrovi 26). Byla to hrozná rána, a dost těko se s tím smiřuju vzhledem k podmínkám jak umírala a jak se taky v této situaci zachoval otec před smrtí a po smrti mámy.
3 dny před máminou smrtí (kdy u jsme věděli od doktorů, e nepřeije) jsem odeel do Brna vyřídit si novou práci a sehnat si bydlení. S tím, e budu pravidelně dojídět domů za otcem a to jsem taky splnil. A domů taky dojíděl můj mladí bratr.
Otec si asi 5 měsíců po mámině smrti nael nové zaměstnání a hned taky novou partnerku. Partnerka je o 25 let mladí ne otec, otcovi bylo v té době 53 let, jí 28 let. Teď s ní čeká dítě.
První setkání s ní proběhlo u nás doma, kdy jsem byl doma jen já. Přijela s otcem na večer a e tu přespí. Otec se snail nás seznámit. Odmítl jsem se s ní seznámit a vůbec k ní promluvit. Sbalil jsem si beze slova své věci do práce a odeel přespat k tetě.
Ráno mi otec volal, proč jsem se tak zachoval a e Markéta (jeho partnerka) je z toho celá vyděená. Na to jsem mu neodpověděl a myslel jsem si své.
Od té doby, co se nás otec snail seznámit, vedu s otcem názorovou válku ohledně jeho vztahu s danou partnerkou a o tom jakou budoucnost nám připravil. Ná vztah je čím dál horí a podle mého názoru jediné co ho zajímá je, jak zabezpečit sebe a partnerku na úkor nás.
Máma měla taky určitý majetek a s tím po její smrti disponoval otec. To se samozřejmě mě a bratrovi nelíbí, protoe si myslíme, e mámin majetek měl přejít na nás. Některé věci, jak jsme později zjistili, otec do dědictví nepřiznal.
Nae spory doly tak daleko, e se pořád osočujeme a uráíme de facto jen kvůli Markétě.
Já jsem v této věci zaujmul pozici odmítače - vyhýbám se jakékoliv komunikaci s ní a snaím se setkat v minimech případů. Otce samozřejmě nepřely snahy nás seznámit.
Chtěl bych se zeptat, jestli v této věci jednám aspoň trochu správně a chtěl bych taky znát názor, jestli je tohle normální v rámci společnosti. Otec mi toti u několikrát vytkl, e v dnení době jsou takové vztahy normální záleitostí.
Já si samozřejmě mysliím, e to normální není. Můj názor je ten, e on i ona, připravovali početí dítěte a svůj vztah velmi pečlivě právě kvůli majetku. Otec tvrdí, e to tak není. Ale já mu nevěřím u ani slovo.
Nečetla jsem ost.příspěvky na tvůj příběh,ale napiu ti svůj názor na to vechno a hlavně na tebe:vychází mi z toho,e si normální sobeček,takový velký kluk,e se nestydí!
Je velmi smutné,e tvoje matka umřela,bohuel o rodiče přicházejí i mnohem mladí děti a tebe to zastihlo u v dospělosti,i kdy chápu,e to musí bolet stejně,ale měl bys mít k tomu racionálnějí přístup, tedy kchování tvého otce.Ten si jetě uije svoje,kdy se v tolika letech jetě uvolil k tomu vychovávat dalí dítě.
Zmiňuje nějaké zabezpečení Vás dospělých synů-si snad u dávno zabezpečený,kdy ti táhne na 30 ne?A tvůj otec k tomu určitě přispěl nemalou měrou,tak ho nech ít jeho ivot,nechovej se jak zastydlý puberák,a tě se s nimi na nového sourozence.Tvé matce nekonečné truchlení ivot u nevrátí,tak si alespoň uij jetě toho,e má zdravého otce,který velmi stojí o to,aby s tebou vycházel a zkus se povznést nad hmotné statky,které jetě nikomu samy o sobě těstí nikdy nepřinesly.
Není tady
Kuty napsal(a):
Nečetla jsem ost.příspěvky na tvůj příběh,ale napiu ti svůj názor na to vechno a hlavně na tebe:vychází mi z toho,e si normální sobeček,takový velký kluk,e se nestydí!
Je velmi smutné,e tvoje matka umřela,bohuel o rodiče přicházejí i mnohem mladí děti a tebe to zastihlo u v dospělosti,i kdy chápu,e to musí bolet stejně,ale měl bys mít k tomu racionálnějí přístup, tedy kchování tvého otce.Ten si jetě uije svoje,kdy se v tolika letech jetě uvolil k tomu vychovávat dalí dítě.
Zmiňuje nějaké zabezpečení Vás dospělých synů-si snad u dávno zabezpečený,kdy ti táhne na 30 ne?A tvůj otec k tomu určitě přispěl nemalou měrou,tak ho nech ít jeho ivot,nechovej se jak zastydlý puberák,a tě se s nimi na nového sourozence.Tvé matce nekonečné truchlení ivot u nevrátí,tak si alespoň uij jetě toho,e má zdravého otce,který velmi stojí o to,aby s tebou vycházel a zkus se povznést nad hmotné statky,které jetě nikomu samy o sobě těstí nikdy nepřinesly.
Na rozdíl od tebe jsem četla vechno, ptz. mě to zaujalo...
Mám jenom jednu "po*n" (nechci vidět, jak "babinetí překladač" to vypuntíkoval, vyhvjezdičkoval...), "babinetsky" o.d.p.o.r.n.o.u poznámku, bude asik následkem mé nemoci z povolání..., ...a vlastně ani toho ne, je to nemoc z kurzu strojopisu - to nazývejme věci správnými slovy... : za čárkou nebo tečkou má následovat mezera... ok?
Jinak, bez výhrad!!! Doslova. Ber to jako veliké D Í K
Není tady
Čte? Vidím, e "jsi"... co?
Není tady