29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čekanko a Markéto, devítiměsíční dítě by ale nemělo ještě pudink...ono přece do roka normální mléko nesmí...ani tvaroh a smetanu...a to je v Pribináku....naše mimi nestojí o mléko, vypije dvakrát denně stovku, je to potíž. Večer instant kaše, ovocná přesnídávka, banán, polívčička nebo masovozeleninový příkrm, cca od půl roku nechce jíst víckrát, než pětkrát denně...násilím dítěti nelze jídlo nacpat....Je to potíž. Z nalámaných sušenek rozdrobených v mléku se nám zvedá žaludek. Tohle jsme po třech pokusech vzdali. Zkusíme-li zkrátit intervaly mezi jednotlivými jídly, jí ale pak se pozvrací...naše mimi jí jako velké dítě mimískovská jídla. Nám doktorka pacholíky a jogurty nedovolila. Ptali jsme se.
Není tady
Kalupi ten pudink co kupuju, je od 8mi měsíců A proč nesmíte jogurty?? Chápu tvaroh, kvůli bílkovinám, ale jogurt je v pohodě... nebo máte ABKM?
Není tady
Co je ABKM? Nemáme žádnou nemoc. Prý je na jogurty ještě brzo. Tak nevím. Začnu shánět choceňský ochucený...kde je mají, v jakých řetězcích....? a dáme si do nosu, doktroka nedoktorka. Finito. Bílej jogurt....já bych ho sama netento. Dyť to nemá žádnou chuť, když je to jen bílý..marmeládu do toho nemůžem, cpát tam přesnídávku....divný mix...banán papáme samotnej....Jdu na nákup.
Není tady
kalupinka napsal(a):
Co je ABKM? Nemáme žádnou nemoc. Prý je na jogurty ještě brzo. Tak nevím. Začnu shánět choceňský ochucený...kde je mají, v jakých řetězcích....? a dáme si do nosu, doktroka nedoktorka. Finito. Bílej jogurt....já bych ho sama netento. Dyť to nemá žádnou chuť, když je to jen bílý..marmeládu do toho nemůžem, cpát tam přesnídávku....divný mix...banán papáme samotnej....Jdu na nákup.
ABKM je alergie na bílkovinu z kravského mléka:)
Není tady
spunt napsal(a):
Markéto, jak jsem tu psala...
nejde o to že se dítě neosype, nebo nedělá bolení bříška, že mu to nevadí!
Když dáš dítěti po někom sešmajdané boty, tak Ti také nezačne brečet že se v tom nedá chodit, ale může se to projevit až za několik let.
Když dáváš 8mi měsíčnímu dítěti jahody a citrusy, riskuješ tím, že mu sama vypěstuješ časem nějakou alergii, protože teď jej příliš zatěžuješ a jeho trávení není ještě připravené na takovouto stravu.
Přeci mu neuvaříš ostrý guláš s knedlíkem se slovy že se po tom neosypal, tak to nevadí.....
Špuntí u Mátýska byh naprosto souhlasila, ale teďodborníci zase změnili názor a razí, že pokud se dítko neosype nebo nemá nějakou jinou reakci, tak že se může daávat. A čím dříve se zavede (teda po půl roce u kojenho dítěte) tím lépa. A to i lepek a i alergeny jako jahody a citrusy. Takže Málinka baští jahody i borůvky osto šest.
Není tady