18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky .
Některé kamarádky tvrdí, e málo jí a e by toho měl sníst
Matýsek více. Mě se nechce Matýska překrmovat, protoe váhu má v
pořádku.
Tak, e ráno dostane 120 ml mléka nebo čaje, k tomu Frutapuru, nebo půlku banánu.
V poledne oběd buď ode mě vařený nebo skleničku 220 ml. Odpoledne k svačince dostane frutapuru s
pikoty nebo desert od Nestlé, nebo půlku banánu. K večeři dostane mlíčko 180 ml a na noc multicereální
mléčnou kai (mlíko v krabičce) 180 ml. V noci se málo kdy budí, dostane jen čaj. Spí celou noc.
Během dne pije čaj nebo ávy.
Obědy i svačinky mu obměňuji .
Tak uvítám vae rady a postřehy, děkuji.
Není tady
Topi, já myslím, e to máte zavedeno úplně v pořádku. Jen bych mu dávala mlíko kadé ráno, protoe toho potřebuje dostatek. My například dávme svačinku kolem desáté a odpolední mezi třetí a čtvrtou. Podle mě toho nejí ani moc ani málo.
Není tady
Ty má přímo ukázkový jídelníček.Dobré je, kdy ho nebude do jídla nutit.Kdysi jsem chtěla aby synek dojedl kai,protoe měl pár liček a potom se z toho pozvracel.Dítě si samo určí kolik.A pokud má váhu v normě tak je to OK.Taky jsem si kdysi v poradně stěovala naí doktorce,e asi málo jí a ona mi řekla,e ho nemám na výkrm.Od té doby kdy nechce,tak ho nenutím.
Není tady
Jeliko u bohuel od 8. měsíce nekojím, tak mu kupuji Nutrilon, ráno mu ho dávám, ale ne pořád. Právě to mlíčko střídám s čajem. Večer mívá mlíčko pravidelně a pak na noc hotovou multicereální kai. Ale multicereální kai mu taky nedávám pořád střídám to s mlíkem, protoe ta multicereální kae stojí (dvě krabičky) 49 kč a 59 kč, co je dost. Od osmého měsíce jsem mu zkouela dávat i obyčejné kae, ale o ty vůbec nestál.
Není tady
Já mu jídlo vůbec nenutím.
A musím napsat, e jetě občas ublinkáváme. A někdy i dost. Ve čtvrtek jdu k doktorce, tak se zeptám jestli to ublinkávání v 10. měsících je normální. Protoe chodíme s Matýskem plavat a v naí skupině 6. miminek ádné miminko neublinkává. Miminka v nai skupině jsou té 10. měsíční.
Není tady
Taky jsem dávala Nutrilon mléko.Doktorka říkala,e má vypít 500 ml denně.Na noc jsem mu dávala mléko a troku kae.Kadý den měl jinou aby si zvykal na různé chutě.
Upravil(a) ARZINOE (16. 6. 2009 14:02)
Není tady
Topi, v 10.ti mesisich uz prckovi muzes dat rohlik nebo kurku chleba, at ji v pusince zmoli a uci se jist take tuha jidla, aby s tim pak nemel problem. Matysek se pri tom i zabavi. teda pokud nemate v rodine celiakii, pak bych s tim pockala do roka.
Není tady
Rohlík u mu nedávám, protoe i kdy ho snědl, tak ho dokázal rozdrobit po celém bytě. A pak jetě zapomněla napsat, e mu dávám ovoce jako jsou jahody, meruňky, nektarinky a dalí.
Není tady
Topi, malá je sice o 2 měsíce mladí, ale taky pořád v okolí slýchám, jak málo jí... myslím, e jídelníček máte ukázkový, souhlasím jen s Večerkou, e bych mléko dávala kadý den ráno i večer (a u v kai aspoň trochu, nebo jako samotné mléko)...
důleité je, e to prckům stačí a nekřičí hlady... cpát do nich něco násilím je blbost... pak se jedině naučí se přejídat a neposlouchat své tělo, kdy u mají dost take bych si z kamarádek nic nedělala.. prostě jsou jedlíci a děti, co tolik nepotřebují
Není tady
Topi myslím e jídelníček máte krásný ale je fakt e ve vaem věku toho D snědl daleko více jene vy jste oproti nám drobínci
myslím e bys mohla začít dávat třeba chlebík nakrájený na kostičky namazaný ervé, nebo Cotage sýrem
rohlík mu dávej i kdy ho drobí jinak se ti ho nenaučí papkat
Není tady
Já Matýska nechci přecpávat. Protoe váhu má dobrou, a některé mimča na plavču jsou doopravdy moc velký jedlíci . Matýskovi k obědu stačí tak 200 ml oběda buď ode mně nebo skleničkového obědu. Víc nesní a kdy nemůe, tak u mu oběd ani jakékolik jídlo nenutím. Mě se jeho jídelníček zdá taky tak akorát, tak nevím, proč si někdo myslí, e málo jí. Co pak vypadá na hubeného ????
Není tady
Andulko on rohlík umí papkat přímo ukázkově, ale kdy on vude drobí dokáe s ním courat po celém bytě, a vude drobit. Já nic jiného nedělala ne uklízela. A chleba s ervé zkusím .
Není tady
topazio napsal(a):
Andulko on rohlík umí papkat přímo ukázkově, ale kdy on vude drobí dokáe s ním courat po celém bytě, a vude drobit. Já nic jiného nedělala ne uklízela. A chleba s ervé zkusím .
topi nas jedol viacej a hlavne kase nemal tie krabickove.... ale myslim ze ma toho dost ked tak prospieva...
no u nas to bolo tiez tak drobil drobil, no co sa dalo robit ono rohlik je to najmenej... pockaj ked ti po celom byte porozsypava burizony to je teraz u nas hitovka... nehovorim ze schvalne ale stane sa....
alebo mu daj do kocara rohlik ked ste vonku... som citala ze kusanie je potrebne kvoli vyvinu celusti
Upravil(a) stvorlistok (16. 6. 2009 14:27)
Není tady
Topi jidelnicek mate dobry (nektera mimca ji vic, nektera min) - pokud mu to staci a krasne pribira, tak nevim, proc na tom neco menit a rohlik mu davej (ja vysavac vubec neuklizim, mam ho tu zapojeny v zasuvce 24h denne a vysavam dle potreby nekolikrat denne )
Není tady
Klasické kaičky u nás neletí, o ty Matýsek nestojí. Večer jak u jsem tu psala, dostává u ty hotové multicereální mlíčkové. Jinak uklízím pořád, jak Mates pochoduje kolem nábytku, tak věci s poliček jen lítají. U otevírá i skříňky. Nebo dokáe otevřít zaupovací vestavěnou skříň na chodbě a vyhazovat oblečení a ručníky .
Není tady
Topi, tak to ti teda příbírá krásně na to co sní U nás to funguje asi takle: první snídaně kojení, druhá chleba nebo rohlík s lučinou nebo máslem, svačinu střídám buď ovocnou přesnídávku nebo různé jogurty, pak má oběd (jako u vás, ale spí tu 250g), odpolední svačina podle toho, co dostal dopoledne (prostřídám) a k večeři má 220 kae. Do toho si jetě vyebrá pikot, křupky, suenku... někdy i ten rohlík nebo kojení. V noci kojím 1-2x, někdy vůbec. K pití dostává vodu nebo čaj. A je spí hubený
Není tady
Téda Verčí, tak to ten můj nejspí trpí hlady. Ale kdy on toho moc nesní.
My máme: kolem 6. ráno 180 mléka, kolem 10 jogurt nebo přesnídávku, kolem půl 1 oběd - sní někdy jen 100, max 200 g, kolem 3 jogurt(nebo přesnídávka podle toho co dopoledne) nebo kai a v půl 8 večer 180 mléka (poslední dobou jen 100 ml). V noci nejí ani nepije. Přes den vypije tak 250 ml čaje, občas přes den má pár pikotů.
Není tady
Topi, souhlasím snad ve vem s holkama.
Malej jí přiměřeně. Kadé dítě toho sní jinak. Mě toho Jituka snědla daleko víc, ale jak byla neustále v pohybu a spánku také příli neměla, byla spíe hubená ( a je stále).
Čaj místo mléka bych k snídani jetě nedávala. Do roka určitě ne.
ROhlíky, pečivo určitě dávej, kdo má malé dítě, ví e drobí.... pokud Ti to tak moc vadí, tak mu dej rohlík jen v jednom pokoji a zavři dveře, nebo ho posaď do jídelní stoličky. Drobit bude jetě dlouho.
To e děti chodí kolem nábytku a schazují věci asi také vechny známe, jedinná pomoc je nemít nic v jeho dosahu
A jahody bych v 10ti měsících nedávala, ty by se měli dávat nejdřív v roce, jsou silný alergen a zbytečně tím zatěuje jeho tělíčko. Já vím e za dva měsíce jahody nebudou, ale to se nedá nic dělat.
Není tady
A vidí, dává u také jogurty?
Není tady
V 10m mi toho Kika snědla fakt hodně...a teď začíná "zlobit" a jídlo je pro nás "otravná práce".
Take v 10m to bylo: v 8 kojení, v 9.30 půl napůl přesnídávka s bílým jogurtem (dohromady 200g), ve 12.30 oběd - domácí nebo sklenička 200g, v 16.30 celý banán nebo s jogurtem (zbytek z dopoledne, take tak 100g) nebo půl jablka s jogurtem nebo jen samotný banán s jablkem, večeře 19.00 kae - cca 200ml, pak u nic a do rána. Přes den pak měla kukuřičné křupky nebo pikot nebo rohlík a někdy jetě ráno před svačinou po kojení chlebík s lučinou. Za celý den pak vypila tak 500 ml čaje nebo távy.
Není tady
Klasické jogurty mu nedávám, i kdy občas mu mana dá ličku, kdy jí jogurt sám. Dávám mu Frutapury nebo klasické přesnídávky. A on jahody přímo zboňuje, ale potíe mu nedělají, neosypává se po nic.
A zkusím mu jídelníček jetě trochu obohatit, jinak sní vechno co mu dáme. Jídlo neodmítá, teda a na ty krabicové kae.
Po křupkách se podívám v obchodě a zkusím mu dávat i bílý jogurt Hollandia .
A rohlík mu taky budu dávat, Matýsek ho má moc rád, tak bude vude od něj nepořádek, vak vysavač drobky vysaje:storstark: .
Upravil(a) topazio (16. 6. 2009 15:50)
Není tady
Topi, ono nejde jen o to e se po nich hned osype, jde o to e je to opravdu silný alrgen, který zatěuje tělo a zbytečně... samozřejmě e pokud má jednu jahodu týdně, tak snad.... ale jestli mu dá k sváče několik jahod a má je často tak opravdu nic moc......
Také mu přeci nedává odtučněné kravské mléko, ale kupuje umělé.....
Také jsi mu nedávala ulat rohlík ve třech měsících.....
Není tady
Topi, taky dělají dětský sýr kidiboo - takový tvrdí tyčinky nabo teď nově dětskou Lučinu kostičky. Dávám to Esterce na kousek chleba nakrájený na kostičky. a jí se tedy u nás zásadně v jídelní idličce, (no, křupku občas dostane i mimo) a taky občas křupinky nebo suenky v kočárku.
Není tady
Na kikiboo bacha obsahují tavící soli.....tedy ty lízátka i ty kostky na namazání take dávej jen ty tyčinky
ad jahody: já jich dávám denně aspoň 6ks a nemyslím si e by to vadilo (u těch starích) vdy je to z naeho podnebného pásu
jo a prosím tě kdo si myslí e jíte málo? V 10 měsících obchází nábytek skoro kadé dítě a drobí .....u to bude jenom horí
Není tady
Andulko, jahody od roka..... co u vás je v pohodě
Není tady