Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 16. 6. 2009 17:26

Blossom
Host

Re: Tři přání

Ohledně "trapnosti" přát lidem v Africe lepší podmínky.... mě zas připadá hodně trapné jim je nepřát... Jsme všichni živé bytosti, cítící, milující, trápící se.... I když se zdá, že oni jsou daleko, že se nás to netýká... Stačila by jediná velká epidemie, zemětřesení, válečný konflikt a můžem být na tom rázem úplně stejně jako oni.

Souhlasím i s tím, že pomáhat se má cíleně. Ne jim dát jednorázově najíst, ale dát jim šanci, aby se uživili sami. A to se ovlivnit dá, na to projekty jsou, takže nemusí jít jen o velkohubá přání, lze tomu i reálně napomoci. Třeba tzv. adopcí dětí na dálku, když jim zaplatím vzdělání. Tomuto projektu věřím a proto už šestým rokem platím školu a základní zdravotní péči jednomu chlapci z Conakry.

...abych tohle těžké humanistické téma trochu odlehčila: Víte, co ten můj černoušek hned první rok mé podpory provedl? Propadl !!! O jedinou setinu součtu známek neprošel !!!  Ale od té doby už je to dobré, a letos už má školu dokončit.  big_smile

A že bych to dělala sobecky jen pro svůj dobrý pocit?  Ano, ten dobrý pocit tam skutečně je... ale ta reálná pomoc taky, a to je hlavní.. Kéž by bylo víc takovýchto sobců...

#77 16. 6. 2009 18:09

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

To určitě. Jenže v tvém případě se jedná o konkrétní pomoc konkrétnímu člověku. Není to tlachání o tom, co by, kdyby. U tebe to není o tom, že mu z celého srdce přeješ, aby měl na vzdělání, ty mu ho dopřeješ - a nepotřebuješ na to rybku.
Já zase léta pravidelně přispívám na UMUN - to jsou lidé, kteří nemají ruce nebo nohy a přesto nebrečí a snaží se uplatnit - malují krásné obrazy, kalendáře, plakáty... ústy nebo nohama

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#78 16. 6. 2009 18:12

Blossom
Host

mashanka napsal(a):

To určitě. Jenže v tvém případě se jedná o konkrétní pomoc konkrétnímu člověku. Není to tlachání o tom, co by, kdyby. U tebe to není o tom, že mu z celého srdce přeješ, aby měl na vzdělání, ty mu ho dopřeješ - a nepotřebuješ na to rybku.
Já zase léta pravidelně přispívám na UMUN - to jsou lidé, kteří nemají ruce nebo nohy a přesto nebrečí a snaží se uplatnit - malují krásné obrazy, kalendáře, plakáty... ústy nebo nohama

Ano, na toho jednoho jediného rybku nepotřebuju, to zvládnu vlastními silami. Ale co ti ostatní potřební na celém světě? Pro ty bych tu rybku s chutí využila, tedy kdyby to šlo.

#79 16. 6. 2009 18:13

majkafa
Host

Mou srdeční záležitostí je Světluška.
Mimochodem, byli jste už někdy v kavárně Potmě? smile

#80 16. 6. 2009 18:18

mashanka
Zablokovaný

Párkrát jsem se tam chystala, ale vždycky jsem to nějak propásla

Není tady

#81 16. 6. 2009 18:19

mashanka
Zablokovaný

Blossom napsal(a):

mashanka napsal(a):

Ano, na toho jednoho jediného rybku nepotřebuju, to zvládnu vlastními silami. Ale co ti ostatní potřební na celém světě? Pro ty bych tu rybku s chutí využila, tedy kdyby to šlo.

Ale jo, taky nepřeji nikomu nic špatného, samozřejmě, ale stejně si pořád myslím, že než dát hladovému maso, je lepší, naučit ho lovit

Není tady

#82 16. 6. 2009 18:21

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Na plnění přání a snů máte především svou hlavu - a tím, jak budete přemýšlet JAK to udělat, tak dojde i k tomu splnění. Třeba jak tady píše Blossom - reálně pomoct, když už chcete té Africe pomáhat. Nějakým tím nákupem kytiček, magnetek a podobných exponátů moc nepomůžete - za:
1/ - ta výroba taky něco stojí
2/ - kolik myslíte, že z těch vybraných poeněz se dostane na konkrétní pomoc? Jestli se domníváte, že tam přijede (přiletí) auto (letadlo) s pomocí, tak první, kdo si to rozbere jsou ti nahoře (joo, tam jsou taky) a pak, co zbyde, dají lidem - a co myslíte? Na jak dlouho tu pomoc mají? Nebo taky kdo dřív přijde, ten dřív mele - i tam to tak chodí - takže ten zdravý a poměrně ještě v síle si doběhne první - ale tomu nejpotřebnějsímu (starý lidi, nemocné děti, jejich matky) na ně už nezbyde. prot já jsem pro konkrétní pomoc - ne tuhle "zprostředkovanou".
A k těm osobním přáním - tak tam především platí to zde neustálé omílání - jaký si to uděláš, takový to máš - žádná rybka (i když hezké představa) nikomu nepomůže - je to jen pohádka, kterou se necháváte uchlácholit - ale měla by vás nastartovat právě k tomu, aby jste si to přání začali plnit sami (píšou především ženský - tak samy). Když budete přemýšlet (jen přemýšlet) nad přáními, co byste chtěly...bude to pořád jen přání. Až začnete přemýšlet - JAK TO PŘÁNÍ SI SPLNIT A HLAVNĚ - CO PROTO UDĚLAT, tak to teprve se vám začnou dít věci. A proč to tu píšu? Chcete zdraví - jasně, to se moc ovlivnit přemýšlením nedá..i když....i zázraky se stávají, ale co třeba dům, veranda, zahrada, auto - shrnuto - mít se dobře....to vám žádná rybka nepřičaruje, o to se musíte snažit samy. A kupříkladu já nabídla pár lidem práci....jejda - ono se jim pracovat nechce - ale na zlatou rybku s přáními budou čekat lol

No a dál - když už budete mít splněna vlastním přičiněním své osobní (klidně i sobecká) přání, máte možnost začít plnit přání i těm ostatním - a vzhledem k tomu, že už pro sebe máte splněno, nebude vám dělat problém konkrétně plnit přání i jiným...třeba tou konkrétní pomocí jednomu dítěti z jiné země. Ale nákupem magnetek, či kytiček....hmmm, to moc té pomoci nebude, tam je to asi opravdu jen o pocitu, že je to na dobrou věc...ale víte, jak ta věc ne/dopadla? Zajímáte se o to?

Nebylo to někomu přímo určeno - jen jsem tak přemýšlela nad těmi přáními.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#83 16. 6. 2009 18:29

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Blossom napsal(a):

mashanka napsal(a):

Ale jo, taky nepřeji nikomu nic špatného, samozřejmě, ale stejně si pořád myslím, že než dát hladovému maso, je lepší, naučit ho lovit

moje řeč - znám to malinko jinak - raději naučit chytat ryby, než mu jednu dát wink
a to je právě o tom přemýšlení - JAK to udělat, aby se naučili sami chytat ryby (nebo lovit)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#84 16. 6. 2009 18:29

REŇAS
Host

majkafa: Mou srdeční záležitostí je Světluška.
Mimochodem, byli jste už někdy v kavárně Potmě?

Slyšela jsem o tom a kdyby to bylo někde poblíž,zašla bych,jak říkám o těhle věcech mám jakousi představu z vlastní zkušenosti..stačilo by mi použít jeden drobný mimický krok. A mohla bych se tam cítit téměř jako doma.
Světluška je dobrá věc,už jsem taky měla tu možnost,ono v supermarketech a u nás i na poště bývají  i ti pejsci,ale zdá se mi,že dost nepovšimnutí.

Upravil(a) REŇAS (18. 6. 2009 15:09)

#85 16. 6. 2009 18:34

mashanka
Zablokovaný

Zklamaná - jen je mi divné, jak můžeš být s tímto přístupem k životu z něčeho zklamaná. Není to žádná provokace, jsem jen zvědavá

Není tady

#86 16. 6. 2009 18:53

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Zklamaná - jen je mi divné, jak můžeš být s tímto přístupem k životu z něčeho zklamaná. Není to žádná provokace, jsem jen zvědavá

Mashanko - i ty Brute?
To bylo moje momentální rozpoložení před více, jak rokem a půl...te´d jsem Zklamanou jen pro dráždění hada bosou nohou...a stále se mi daří lol (Tím hadem nemám na mysli tebe wink)

Není tady

#87 16. 6. 2009 20:29

mashanka
Zablokovaný

tak to je dobře - ať ti to vydrží

Není tady

#88 16. 6. 2009 22:08

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

mashanka napsal(a):

Mně přijde trochu trapné, jak si tady každý hraje na ctnostného a dělá, že ho zajímá, jak se má někdo na druhém konci světa, ale stačí vyjít na ulici nebo, ještě lépe, vyjet autem do Prahy a všímat si, jak se k sobě  lidé chovají - tady, u nás, v naší rodné zemi. Div každého neporazí, protože ON JDE (JEDE), do tramvaje se cpe hlava nehlava, ve frontě předbíhá, frontu na eskalátory obchází, slepce s hůlkou nevnímá, takže se s ním srazí...................... hlavně, aby ve světě nebyl hladomor.

Já mám jen jedno přání, kromě toho zdravíčka - aby zmizelo ze světa pokrytectví

Děláš si srandu?? Myslíš, že je trapné chtít aby neumírali děti hlady? Vidělas někdy nějaký dokument s touhle problematikou? Jistě, je to omílané téma a díky uhozeným soutěžím nechvalně profláknuté, ale pokud mi to na srdci leží, tak si to prostě přeji. A není to jen tak, že plácám do větru, není to ani o tom, že si koupím sem tam kytičku, přívěsek, atd... myslím, že dost přispívám díky organizaci UNICEF a mít tu možnost, poslat pomoc přímo, tak to udělám.
Jistě, že támhle umře dítě, je chyba rodiče, nemá jich tolik mít, ale je to snad chyba toho dítěte?? Ví, proč trpí hlady? Asi sotva. Jsou nemocní, žijí v bídě, nouzi... a tak tomu bude pořád dokola, dokud jim nepomůžeme to změnit.

Možná bych si přála ještě 3 přání, a to, aby ze světa zmizela přechtralost, "patent" na rozum a sobectví.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#89 16. 6. 2009 23:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

markéta napsal(a):

mashanka napsal(a):

Mně přijde trochu trapné, jak si tady každý hraje na ctnostného a dělá, že ho zajímá, jak se má někdo na druhém konci světa, ale stačí vyjít na ulici nebo, ještě lépe, vyjet autem do Prahy a všímat si, jak se k sobě  lidé chovají - tady, u nás, v naší rodné zemi. Div každého neporazí, protože ON JDE (JEDE), do tramvaje se cpe hlava nehlava, ve frontě předbíhá, frontu na eskalátory obchází, slepce s hůlkou nevnímá, takže se s ním srazí...................... hlavně, aby ve světě nebyl hladomor.

Já mám jen jedno přání, kromě toho zdravíčka - aby zmizelo ze světa pokrytectví

Děláš si srandu?? Myslíš, že je trapné chtít aby neumírali děti hlady? Vidělas někdy nějaký dokument s touhle problematikou? Jistě, je to omílané téma a díky uhozeným soutěžím nechvalně profláknuté, ale pokud mi to na srdci leží, tak si to prostě přeji. A není to jen tak, že plácám do větru, není to ani o tom, že si koupím sem tam kytičku, přívěsek, atd... myslím, že dost přispívám díky organizaci UNICEF a mít tu možnost, poslat pomoc přímo, tak to udělám.
Jistě, že támhle umře dítě, je chyba rodiče, nemá jich tolik mít, ale je to snad chyba toho dítěte?? Ví, proč trpí hlady? Asi sotva. Jsou nemocní, žijí v bídě, nouzi... a tak tomu bude pořád dokola, dokud jim nepomůžeme to změnit.

Možná bych si přála ještě 3 přání, a to, aby ze světa zmizela přechtralost, "patent" na rozum a sobectví.

Pokud dobře čtu, Mashanka píše, že si tu každý (ne každý) hraje na cnostného a dělá, jaký že má zájem o dění na druhém konci světa. Že je trapné chtít, aby neumíraly děti? Takhle to nenapsala, viď? To jen ty sis to ve své hlavě takhle porovnala. Chyba je to rodičů - a víš proč? Protože nepřemýšlí. Mají snad jiný mozek, než tady v Evropě? Nemají, mají ho úplně stejný - jen si vůbec nějaké věci nedomyslí. A ani se nenamáhají přemýšlet. Já třeba chápu, že jim je potřeba pomoci, ale oni se ani ty základní věci nechtějí naučit. Vím, že ty malé děti za to nemohou a těch jediných mi může být líto (nebo s nimi mohu soucítit), ale s dospělými? Kteří nechtějí ani přemýšlet? Já taky několik dokumentů viděla....a viděla jsem tam i negativní věci z jejich strany. A někdy mi připadá, že oni pouze "čekají"....
Ještě dopisuji - změnit to musejí chtít především sami...a někdy mi přijde, že jim to i takhle vyhovuje - některým (  věřím, že ty matky by to rády změnily...ale samy a mnohdy v područí mužů to těžko změní)

Upravil(a) Zklamaná (16. 6. 2009 23:06)

Není tady

#90 17. 6. 2009 9:37

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Vo tom to je. Přemýšlet, co bude zítra.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#91 17. 6. 2009 12:36

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

No právě - budoucnost. Systém. Komplexní podpora. To naše dvacky, nijak zvlášť neorganizované, nevytrhnou. Třeba ti lidé dostanou pytel věcí, koš jídla nebo co, ale to není řešení. (lepší jak drátem do oka  - proto se angažuju). A napsala jsem že si tím dělaám jen dobře, protože vlastně pomáhám jen tak alibisticky. A přitom vím, že jim do budoucna nepomohu, že je ty ryby chytat nenaučím. Dobře si můžu dělat i jinak - v tom to neleží...

Dnes zrovna jsem slyšela v televizi - v SR - mají akci - nepamatuji si název - pomozjednomu jménu - dítěti , bo jak. Je to mailová forma účasti s příspěvkem různými formami. Jo - to je zase to samé - dostanou tak vagony toho jídla, šatů, ale co dál.
Škoda že se třeba do toho nevloží př. (evropská unie) a nesloží se na oraganizaci skutečné pomoci v duchu pomoci zavedení systému,  školství, zdrav., celé ekonomie... - aby tam zkrátka fungoval systém.- Já vím, že jsem to napsala naivně, spíš tím chci vysvětlit podstatu toho co bych si vlastně přála.

Maru, já vím, cos tím myslela..tolik přání, že vlastně čím začít - proto jsem si vymyslela tu trvalou spokojenost. Ale i ta má háček big_smile
Víš, vyznělo to jinak, jako že si nad věcí....big_smile

Není tady

#92 17. 6. 2009 13:30

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Mají snad jiný mozek, než tady v Evropě? Nemají, mají ho úplně stejný - jen si vůbec nějaké věci nedomyslí. A ani se nenamáhají přemýšlet. Já třeba chápu, že jim je potřeba pomoci, ale oni se ani ty základní věci nechtějí naučit. Vím, že ty malé děti za to nemohou a těch jediných mi může být líto (nebo s nimi mohu soucítit), ale s dospělými? Kteří nechtějí ani přemýšlet? Já taky několik dokumentů viděla....a viděla jsem tam i negativní věci z jejich strany. A někdy mi připadá, že oni pouze "čekají"....
Ještě dopisuji - změnit to musejí chtít především sami...a někdy mi přijde, že jim to i takhle vyhovuje - některým (  věřím, že ty matky by to rády změnily...ale samy a mnohdy v područí mužů to těžko změní)

Nemusíme chodit daleko- tenhle styl života je nápadně podobný  naším tmavším spoluobčanům- pasivní pomoc a natažené ruce.
Z Afriky srdcervoucí fotografie nafouknutých dětských bříšek a tak nádherných smutných očí....
Také jsem viděla dokument, jak v Súdánu umírají hlady a žízní a o 100 km dál bylo tržiště plné jídla a zboží a lidí s krásně urostlými těly, nádherně zdobené ženy a po nedostatku ani památka. O 100 km! Je to nepřekonatelné nebo nemyslitelné?

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#93 17. 6. 2009 18:50

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

No jistě, ale nikdo tu neřekl, jakým způsobem by mi rybka to mé přání měla splnit, ne? Pokud si přeju, aby neumírali hladem lidé, určitě to neovlivním já sama a fakt nepojedu do Afriky učit malé Afričánky lovit ryby, ale je to MÉ přání. Prostě to tak cítím. Už jsme se dostali dost mimo původní téma. Nevyřešíme to my tady ani nikdo jiný.
Takže všem přeji! aby měli lepší než trapná přání. Howk.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#94 17. 6. 2009 18:53

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

no, taky bych si přála aby nikdo neříkal druhému, co si má přát... ale obávám se, že na to jsou i zlaté rybky krátké...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#95 17. 6. 2009 19:00

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

V prvé řadě je třeba si uvědomit ten fakt, že zlatý rybky nejsou ! A že přání zůstane pouhým přáním do té doby, než sama přiložím ruku k dílu, aby se splnilo. Z toho vyplývá, že nikdo imaginární ti přání nesplní, i když to budeš pociťovat velmi silně a toužebně si to přát. Nic nebude - musíš máknout. A hlavně přemýšlet, když už nad nějakým přáním, tak hlavně, Jakým způsobem si ho splním.

Není tady

#96 17. 6. 2009 19:15

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No já mám takový přiblblý přání, ale fakt je, že bych si přála, aby nebyla války a hlad a aby nikde netrpěly děti. Ale taky bych si přála vyhrát tu první ve sportce, 112 melounů, to bych se měla dobře nejen já................lollollol

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#97 17. 6. 2009 19:37

majkafa
Host

112 melounů? Takový pakatel? Chá.
Já potřebuju vyhrát miliardu.
Abych nechala opravit mé milované Jezeří. smile

#98 17. 6. 2009 19:42

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, miliarda by se hodila, z to by se dal opravit hrad Veveří.......................

Není tady

#99 17. 6. 2009 19:49

majkafa
Host

Žádný Veveří. Nejdříve Jezeří. big_smile

#100 17. 6. 2009 19:55

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale Majko, jak se nám to rýmuje, Veveří - Jezeří, co je Jezeří, kde to je?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí