|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1 2
Kuty napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Kuty napsal(a):
Reňas,zaujalo mě,jak píšeš že tvoje máma,69 let,je už starší-a docela se tomu směju.Zamyslela ses nad dnešníma ženskýma mezi 30. a 40.rokem,které "ještě" o mateřství ani neuvažují?Ty se snad už ani nedožijí svých vnoučat a vl.dětí ve věku v jakém si ty,já.Mě je přes 40 a matka bude mít 70.
Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i myšlením..(jak je všechno dnes špatně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,že je,už starší,když nejmladší,už opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starší. (a zdravotně na tom,už docela špatně.) Mně ještě 40 není a myslím si,že tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladší rodiče. To,že si někteří pořídí děti až později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to už je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,už přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,že je to mladý otec? Mimochodem otce,už nemám a byl by teď,už starší nebo snad mám napsat,že by byl 80 let(tolik by měl) mladý? Každopádně vnoučků se nedočkal..bohužel. Manžel je věkově stejně jako já,už rodiče nemá vůbec.
Tak pokud myslíš starší jako kvůli myšlení,že je dnes vše špatné,tak to by byla zestárlá asi tak 3/4 naší rpubliky.
Nejen myšlením,ale přiznejme si opravdu nejmladší,už není. I když ona na rozdíl ode mně, si to o sobě nemyslí a k důchodcům se nehlásí..do nějakého klubu- důchodců by nešla ani náhodou.

Upravil(a) REŇAS (23. 6. 2009 13:54)

Kuty, a jak bys tedy nazvala paní (69 let) ty? Starší mladá paní?
Není tady
javena napsal(a):
Kuty, a jak bys tedy nazvala paní (69 let) ty? Starší mladá paní?

Není tady
Tak rodičům, potomkovi, či partnerovi asi není nutno tajit výši výdělku. Ale vzdálenějším příbuzným nebo snad známým, to by mi to sdělení nešlo
. Ale jak tu někdo píše, je fakt, že pro porovnání je dobré aspoň rámcově mít představu, jak je které zaměstnání hodnoceno - zrovna dnes se musím pořád usmívat nad úžasem mého známého, který šel kolem jednoho pracovníka městských služeb a jen tak žoviálně se optal, kolik že taková práce vynáší. A když mu človíček odpověděl způsobem: "dobrý, mám 15ku, nestěžuju si" - tak ten známý z toho prostě po zbytek dne nemohl "vyžít" (roční plat hoooooodně tisíc liber)
- pořád se mě ptal: "myslíš, že ten člověk je "normální"? jak může žít?". Tak myslím, že ta upřímná informace o platu jiných
pro něj byla zajímavá a že to pro něj rozhodně k něčemu bude - k zamyšlení určitě. 
Není tady
Javena: "Kuty, a jak bys tedy nazvala paní (69 let) ty? Starší mladá paní?"
Javeno, neříká se jim "dáma v letech"? 
Není tady

REŇAS napsal(a):
Kuty napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i myšlením..(jak je všechno dnes špatně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,že je,už starší,když nejmladší,už opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starší. (a zdravotně na tom,už docela špatně.) Mně ještě 40 není a myslím si,že tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladší rodiče. To,že si někteří pořídí děti až později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to už je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,už přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,že je to mladý otec? Mimochodem otce,už nemám a byl by teď,už starší nebo snad mám napsat,že by byl 80 let(tolik by měl) mladý? Každopádně vnoučků se nedočkal..bohužel. Manžel je věkově stejně jako já,už rodiče nemá vůbec.Tak pokud myslíš starší jako kvůli myšlení,že je dnes vše špatné,tak to by byla zestárlá asi tak 3/4 naší rpubliky.
Nejen myšlením,ale přiznejme si opravdu nejmladší,už není. I když ona na rozdíl ode mně, si to o sobě nemyslí a k důchodcům se nehlásí..do nějakého klubu- důchodců by nešla ani náhodou.
![]()
očima dnešních náctiletých jsou starci už čtyřicátníci, co taková 70letá babča 
Není tady

Moje rodina a kamarádi ví kolik vydělávám a stejně je to i naopak. A vyplynulo to tak nějak během hovorů. Nemám problém, když na to nějak přirozeně příjde řeč, prozradit výši platu. Ale nedovolila bych si dát přímou otázku: Kolik vyděláváš?. Příjde mi to neslušné a ani mě to nezajímá. Pokud mi to budou chtít říci, tak to řeknou sami.
Není tady

Javena: "Kuty, a jak bys tedy nazvala paní (69 let) ty? Starší mladá paní?"
Javeno, neříká se jim "dáma v letech"?
Já mám dámu v letech spojenou s takovou 55 - 60 sátnicí, co je přemalovaná až běda, nastrojená a jde za ní takový ten odér a lá "chodící parfumerie" (to mě nevadí, mám to ráda. Na ulici teda. Ve výtahu např. není úniku..
)...
Takže až mě bude k sedmdesáti, neurazí mě, když někdo řekne, že jsem starší. Bude to pravda. Dneska taky nejsem slečna a když mě tak někdo osloví, přijde mi to divný... A to si přijdu na pětadvacet. Že mi táhne čtvrtej křížek mi dojde někdy ráno, když se hrabu z pelechu a bolí mě hrb...

Není tady
Stránky: 1 2