Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 15. 6. 2009 11:56

Sirael
♥♥♥----

Poč je faux pas bavit se o penězích a vnímáme to jak?

Víme, že hovořit o penězích a o výši svého platu je faux pas, nedělá se to.
Vzbuzuje to závist, nerovnost a pro někoho je nepříjemné že ostatní ví, kolik bere, cítí se zranitelný a napadnutelný. Člověku se pak zdá, že když o něm druzí ví co si může dovolit, je to intimnější než kdyby věděli jaký je v posteli.
Lidé si vyprávějí o sexu, nemocech ale o penězích ne.

Proč myslíte, že to tak je, a kdo se podle vás nerad baví o penězích? ti co mají dostatek kvůlitomu, aby ostatní nežárlili, nebo ti co mmají nedostatek kvůli tomu, aby nikdo nevěděl, že si to a to nemohou dovolit?

Dodnes nevím, kolik berou moji rodiče, nikdy mi to neřekli. Snaží se, abych si myslela, že mi můžou dát všecko a máme dosttek. Nemyslíte ale, že nemluvit s dětmi o penězích není dobré? Jak simá ppak dítě získat nějakou finanční gramotnost, když jediný pojem o platech jsou ty, které zná z tabulek které jediné jsou veřejné a neměnné..

jak to máte s otázkou financí vy? bavíte se s kamarády kolik kdo bere? ptáte se vaší kamarádky na plat, nebo vám to přijde trapné.

nemyslíte si, že mlžit o penězích je hrozně pokrytecké? člověk se snaží, aby nebylo vidět, v jaké nouzi žije...nebo naopak..

já prostě jen vím, že se to nemá protože to vzbuzuje závist a řídím se tím.
a jak to máte vy? kdo ví o výši vašeho platu? povídáte si s kamarádkou o práci?

Není tady

#2 15. 6. 2009 12:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Poč je faux pas bavit se o penězích a vnímáme to jak?

Mně osobně nedělá problém se bavit o výši platu... ale vím, že jiným lidem to problémy dělá, a to i tehdy, když pracujeme ve stejné práci a vím, kolik asi má... :-) Zřejmě si lidi myslí, že je to ohrožuje, když druzí budou vědět, kolik berou...

Není tady

#3 15. 6. 2009 12:17

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nikdy jsem se rodičů přímo neptala třeba na jejich důchod,bylo by mi to blbé,je to každého velmi soukromá věc pokud o tom nechce mluvit a to ctím především.
Jinak je mi jedno kdo co vydělá,peníze ještě nikoho trvale šastným neučinily,ale je to prostředek,jak si zpříjemnit život.To ovšem platí jen pro několik málo jedinců,spousta lidí je jejich otrokem.
osobně pracuji vbranži,kde má každý tolik,kolik si sám vydělá a není problém zde mít na výplatu i míň než minim.mzdu a zároveň taky měsíčně 100tisíc a víc.Takže mezi sebou se o výdělcích nebavíme,stačí se kouknout na výkony,které se zveřejňují.

Děti a finance:od mala jim vykládáme,že směrem od nich se korunky budou kutálet velmi rychle,ale opačným směrem už je to záhul,tak aby se podle toho vždy uměly zařídit.Když byli kluci malí a na sš,nějak ani netoužili se seznamovat blíže s naší fin.situací,dnes,když jsou na vš,o tom s nima mluvíme na rovinu-téměř o všem-o našich výdajích,příjmech,probíráme starosti spojené s tímto přísunem peněz klidně před nima i to s nima řešíme,aby taky slyšeli a věděli,že peníze nerostou na stromech.
Nebavíme se doma s nima jen o naší situaci,ale také jak je to všeobecně,o šílených spotř.úvěrech,,o úrocích,že nic není zadarmo,atd.takže jsem si dnes jista,že do něčeho takého by kluci nešli,jako věci typu Letadlo,atd.

Odměnou nám je,že kluci umí hospodařit se svýma penízkama,které si umí také vydělat-jak hlavou,tak rukama;a nás rodiče prozatím nikdy nepřivedl žádný neočekávaný fin.výdaj typu porouchaná pračka do existenčních problémů či do nutnosti brát si drahý spotř.úvěr.A nedělá nám problém jak jet na několik dovolených ročně,tak si plynule kupovat pouze nová auta a přitom mít ještě i jakési fin.rezervy.Já říkám: jak si kdo umí ustlat,tak také leží.

Upravil(a) Kuty (15. 6. 2009 12:24)

Není tady

#4 15. 6. 2009 12:22

Sirael
♥♥♥----

četla jsemteď knížku Bohatý táta, chudý táta, znáte ji? Dali byste ji přečíst svým dětem? Asi jsem buržoazní pracující co se nikdy nedostane z krysího závodu, ale přijde mi to pro mladé nevhodné...přeci jen si myslím, že je důležité vzdělání, a ne každý má na to být magnát..v té knížce je to sice krásné, ale účetnictví ta kniha nenaučí a v podstatě říká co už bylo řečeno..dětem bych to nedala, i když to prý vychází i v edici "pro mladé" s prý polopatičtějším vysvětlením..nevím ale přijde mi že se dost naváží do pracujících a do studující inteligence...ty hodnoty a tak..je to pěkná knížka, ale není uplně košer, nevím přesně čím, muj pocit..

Není tady

#5 15. 6. 2009 12:48

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já s tím teda problém moc nemám. Já na sebe všecko vykecám... lolloldumbom
Několik kamarádek i kamarádů ví, kolik beru, manžel taky věděl, kolik beru, naši vědí, že mám tak akorát, abych to sama utáhla. Pravda, může to být i mou šikovností, jiný by z toho zaplatil jídlo třeba na 14 dní a mě někdy i zbyde... storstarklollol
Ale v práci se o tom nemluví (nepsané pravidlo), přestože máme všichni +- stejně...

Není tady

#6 15. 6. 2009 13:51

Sirael
♥♥♥----

nemluví se o tom, a mě přijde, že je to to vůbec nejdůležitější o co lidem jde..kolem čeho se všecko točí..takže v téhle souvislosti mi to přijde na hlavu, dělat nepsaná pravidla...

já také nikdy neměla problém se o pen. bavit. i když jsem byla vychovávaná v nevědomosti, no ale právě ta nevědomost způsobila mojí drzou zvědavost smile)

Není tady

#7 15. 6. 2009 13:53

Čas
♥♥-----

Zažila jsem ve fabrice, že mě i "sprdli" za to, že jsme se bavili o tom, kdo kolik vydělává, prej to spadá do služebního tajemství, což z pohledu zaměstnavatele celkem chápu..., určí si, komu dá jaký plat, sám, a pak, kdyby lidi nebyli spokojeni, mohli by se dožadovat toho nejvyššího, o kterém vědí. Ale je fakt, že někteří lidé se o výši platu zdráhají mluvit. Zřejmě kvůli té závisti. Z mého pohledu: Moji známí, o kterých vím, že třeba berou hodně - nikdy mě nenapadlo závidět. Problém mám jenom u sportovců a politiků, to mi vadí hodně, a jsem přesvědčena, že si ty nehorázné výdělky nezaslouží... dumbom

Není tady

#8 15. 6. 2009 14:21

keny
♥♥♥♥♥--

Nikdy se o tom u nás doma nemluvila dodnes nevím kolik naši brali nevím kolik mají důchod nevím s čím nás 3 děti museli uživit a cítím se hrozně vadí mi to a myslím že mě to poškodila do života,mám mlhu kolem financí,nevím zda-li manbžel dnes už jakožto dospělá s vlastními dětmi vydělává hodně nebo málo nevím jak asi můžou zvládat jiní vyjít z platu někde na kase apod.je pravda že mě jaksi připravili o reálný pohled na něco tak důležitého....myslím že je to chyba,dnes mám 5 letého syna se kterým otázku peněz probíráme,šetří si apod. ví že se nemůže jít a koupit apod....

jí jako dítě posléze puberák nikdy nedostávala kapesné nikdy a taky si myslím že moje hospodaření tomu odpovídá-troufnu si říst odpovídalo....má s penězmi fakt problém a taky si o ně neumím říct...
Nevím u nás doma velký tabu,jen si pamatuju větu od mámy :"Jo ty to chceš tak si vem jsou v peněžence a jsou to poslední peníze tak až budeš mít večer hlad tak si přečti to Bravo...."
Taky nic moc reakce....
A u manžela v práci je to přesně tak nesmí se tam o platu mluvit,a já když dělala a měli jsme tabulky státní(zdr.sestra)tak se stejně nikdy neřeklo o kolik berou třeba holky služebně starší..nikdy jsem nechápala jako proč je to tak děsně tajné...
možná proto nechápu jak někdo fakt vyžije z min.platu nebo jak jiný naopak maj baráky atak,třeba díky tomuhle nechápu tu hodnotu tu možnost ušetřit,nevím mám s tím problém....

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#9 15. 6. 2009 16:01

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Sirael napsal(a):

četla jsemteď knížku Bohatý táta, chudý táta, znáte ji? Dali byste ji přečíst svým dětem? Asi jsem buržoazní pracující co se nikdy nedostane z krysího závodu, ale přijde mi to pro mladé nevhodné...přeci jen si myslím, že je důležité vzdělání, a ne každý má na to být magnát..v té knížce je to sice krásné, ale účetnictví ta kniha nenaučí a v podstatě říká co už bylo řečeno..dětem bych to nedala, i když to prý vychází i v edici "pro mladé" s prý polopatičtějším vysvětlením..nevím ale přijde mi že se dost naváží do pracujících a do studující inteligence...ty hodnoty a tak..je to pěkná knížka, ale není uplně košer, nevím přesně čím, muj pocit..

Výborná knížka. Určitě bych netvrdil, že vzdělání není důležité, z tohohle pohledu ji nedávej číst někomu, komu je 16. Ale je to knížka, kterou by se dospělí měli řídit. Její hlavní poselství není, že nemᚠstudovat. To poselství je, že pokud žiješ život, že na pevnou pracovní dobu dělᚠv nějaké firmě, tak nikdy sebe ani rodinu nezabezpečíš, pokud se nevzepřeš a nepostavíš na vlastní nohy.

Je už otázkou každého, jestli radši bude bez vzdělání pracovat sám na sebe za milión měsíčně a jakoby "podřadnou práci" nebo bude učit na VŠ za pětadvacet tisíc. S tím se musíme srovnat sami smile Já každopádně bych preferoval první možnost smile Ta knížka ti jen mimo jiné ukazuje, že velké peníze nejsou o vzdělání, ale o nápadu, iniciativě a dalších faktorech.

Není tady

#10 15. 6. 2009 16:11

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chudý táta, bohatý táta je super, příjemná, pokud si člověk dokáže vyselektovat ty důležité věci. Četla jsem jí poprvé asi v devatenácti a myslím že to bylo dost tip op, ne že bych hodila vzdělání za hlavu, dostudovala jsem v poho, ale myslím že tehdy se mi to trochu promítlo do růžových snů vissla teď se na ní chystám znovu, protože začínám podnikat, myslím s že má hodně co dát wink tummenupp

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#11 15. 6. 2009 16:55

majkafa
Host

Sirael napsal(a):

nemluví se o tom, a mě přijde, že je to to vůbec nejdůležitější o co lidem jde..kolem čeho se všecko točí..takže v téhle souvislosti mi to přijde na hlavu, dělat nepsaná pravidla...

já také nikdy neměla problém se o pen. bavit. i když jsem byla vychovávaná v nevědomosti, no ale právě ta nevědomost způsobila mojí drzou zvědavost smile)

V mých vztazích - v práci, s kamarádkami, s dětmi, to fakty není nejdůležitější. Tvá formulace mi přijde nějaká divná.
Btw děti vždy věděly, jak jsme na tom s penízky, co je třeba koupit, co kolik stojí. Abychom je připravili do života i po této stránce. Ale proč být zvědavý, jak to mají jiní? To nechápu. To je jejich věc.

#12 21. 6. 2009 12:57

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Petr: "Je už otázkou každého, jestli radši bude bez vzdělání pracovat sám na sebe za milión měsíčně a jakoby "podřadnou práci" nebo bude učit na VŠ za pětadvacet tisíc.  Já každopádně bych preferoval první možnost smile "

Petře big_smile, ono je to otázkou povahy. Je totiž fakt, že nejenže můžeš ten milion měsíčně vydělat, ale taky při podnikání můžeš ten milion prodělat. A to nejen třeba vlastní vinou, ale nezaplacením pohledávky od odběratele.... (vlastní rodinná zkušenost).
Takže já jsem při svém postoji k podnikání a k pohledu na vzdělávání atd. spíš pro tu druhou možnost big_smile - jistota 25 tisíc je holt jistota wink.

Sirael - taky v práci nemluvíme o výplatě. Nejen proto, že nám to bylo vedením doporučeno. Každý člověk pracuje jiným tempem, každý s jiným nasazením, každého ten nadřízený vidí v jiném světle. A bohužel je fakt, že závist je silná vlastnost, takže když se šéf chce vyhnout by mírným rozepřím na pracovišti - doporučí svým zaměstnancům příliš se o tom nešířit. Je to tak asi celkově jednodušší.

Není tady

#13 21. 6. 2009 13:27

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tercilo, a z mého pohledu, býv. zaměstnavatele, zaměstnance také, správné. Když kupuješ rohlik, taky ho kupuješ s určitym rizikem, tož přemýšlej  tummenupp a suď...

Není tady

#14 21. 6. 2009 13:29

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Čauky Viktorko, tomu riziku jsem moc neporozuměla, ale to neva - rozhodně soudit nebudu tummenupp

Není tady

#15 21. 6. 2009 22:12

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Od majkafy:Ale proč být zvědavý, jak to mají jiní? To nechápu. To je jejich věc - buď v klidu,ti jiní,ač se to na 1.pohled nemusí zdát,to mají kolikrát hůř než ty sama nebo přinejmenším stejně.

Není tady

#16 22. 6. 2009 0:32

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Zajímavá otázka.

Prostě to působí rozmrzelosti. Příklad: Lidi mrzí, když zjistí, že dali za něco zbytečně o 20% víc než soused. Anebo že se musí dřít víc než soused, aby stejné věci dosáhli, anebo co hůř, že dřou a ani toho nedosáhnou, to je to pak nejen mrzí, ale často i závidí a to tak, že si přejí, aby sousedovi chcípla ta pověstná koza. takže lepší nevědět (nesdělovat).

Mě osobně hrozně vadí jeden příbuzný, nebo respektive jeho otázky kolik nás co stálo. Nevím k čemu mu je ta informace užitečná, proč ho například zajímá kolik nás stál kočárek nebo auto, když se o koupi ani jednoho nijak nezajímá. Na takové otázky odpovídám neutrálně a šalamounsky, jako třeba že "takové auto stojí od 400 do 800 tisíc, v závislosti na stupni výbavy". Což on ví taky, ale on chce vědět přesně na kolik to vyšlo NÁS. Proč? Aby věděl jak si stojíme? Pak nevím jestli mu mám říkat pravdu, nebo trochu ubírat, aby ho nekleplo.

Jinak v práci o penězích nemluvíme, z důvodů, které už popsala Tercila - protože tam existují fakt propastné rozdíly mezi zaměstnanci. Jeden bere o dost víc než druhý na stejném postu, ze souhry několika složitých faktorů a nepříliš transparentních pravidel a nemusí za tím být hned postel nebo řitní alpinismus. Je tudíž jasné, že si ředitel logicky nepřeje, aby si zaměstnanci vzájemně svoje platy sdělovali, protože nechce aby se za ním začali trousit a dožadovat se vyrovnání platu "protože dělají stejně". Takže ve firmách se mlčí, aby to nekazilo morálku a já to chápu.

Knížku kterou rozebíráte jsem nečetla, ale pokud je jejím obsahem to co v kostce popsal Petr, tak musím říct, že mě je nejbližší něco mezi podnikáním a jistotou zaměstnance s pracovní dobou od - do, proto dělám práci, kde mám poměrně svobodnou pozici a možnost makat a vydělat, stejně jako si zalézt za monitor a nerušeně si vegetit. Což je pro mě naprosto ideální kompromis, protože na podnikání nemám potřebné nadšení a nasazení - mě se prostě nechce pracovat na 110%, mít starosti, nemít v pátek večer padla a naprosto čistou hlavu, prostě nechci žít svým podnikáním, což je jedním z předpokladů jeho úspěšnosti, ale zároveň mám záchvaty pracovitosti, nápadů a ambicí a tak to takhle krásně a úspěšně kloubím. cool

Není tady

#17 22. 6. 2009 2:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tercila napsal(a):

Čauky Viktorko, tomu riziku jsem moc neporozuměla, ale to neva - rozhodně soudit nebudu tummenupp

No asi tak, že "někde může být levnější", (pokud neprošmejdíš všechny letáky... a aj tak se nedozvíš úplně všechny ceny ve všech obchodech), a mᚠmožnost, buď strávit půl dne hledáním nejlevnějšího, nebo vlezeš do první prodejny s rizikem, že si kápla zrovna na ten nejdražší... a aby to "tolik nebolelo", je lepší to asi nevědět, ne? Tak je lepší, když se neví, kdo kolik bere, pokud teda neberou všichni stejně..., aby to někoho, kdo má míň, nemrzelo...

Není tady

#18 22. 6. 2009 9:37

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Viktorko,
no to jsem taky přesně myslela v čele svého příspěvku. Ve stejném duchu je přece i ta jedna hobbymarketová reklama wink

Není tady

#19 22. 6. 2009 15:03

Blossom
Host

Otázky typu " Kolik bereš?" považuju za velké faux pas. Co je komu do toho? Proč to potřebuje vědět?
Já sama jsem se na toto nikdy potřebu ptát nikoho neměla.

#20 23. 6. 2009 9:56

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Blossom napsal(a):

Otázky typu " Kolik bereš?" považuju za velké faux pas. Co je komu do toho? Proč to potřebuje vědět?
Já sama jsem se na toto nikdy potřebu ptát nikoho neměla.

Tak ja si zas myslim, ze je normalni vedet, kolik vydelavaji rodice, kdyz jeste nevydelavame sami. Mluvilo se tu o nejblizsich clenech rodiny, u znamych a pribuznych je to opravdu jedno, ale NETUSIT, jaky je prijem vlastni rodiny, mi prijde zvlastni. I ja jsem rodice udrzovala informovane o svych vydelcich z brigad, abychom vedeli, jak si stojime dohromady. A kdyz jsem zacala normalne pracovat, taky jsem jim to rikala, a pri zvyseni platu se pochlubila. Ted uz ovsem penize dohromady nedavame, mame kazdy svou domacnost. Nicmene oni vi, ze nehladovim, ze jsem zajistena, ze si muzu setrit, ze existuje jakasi rodinna rezerva, a ja vim, jak velkou cast spolecnych penez daji na najemne, cili kolik jim zbyva na zivobyti - proste, myslim, ze mezi nejblizsimi (manzele - rodice - deti - snad jeste prarodice) je normalni tusit priblizne, jak na tom jsme. Nikdy jsem se nezdrahala rodicu zeptat ani odpovedet.

Není tady

#21 23. 6. 2009 11:00

REŇAS
Host

No u mně je to tak,že je to faux pas,podle toho s kým bych o tom měla mluvit. Mám pár blízkých přátel a známých s kterýma nemáme problém o našich financích mluvit.  storstark Dokonce jsme se o tom nedávno bavili se sousedkou,je to fajn ženská, jaké jsou podstatně velké rozdíly u výplat našich mužů u stejné společnosti-firmy,ale každý pracuje v jiné pobočce,ale dělá přibližně stejnou práci.
Ale s kým se mi mluvit nechce o našich financích to je rodina. Jsme každý v úplně jiné situaci co by rodina a projevuje se tam tak trošku" sytý hladovému nevěří"a dalšími chytrými řečmi.
No a vůbec nechci mluvit o tom s mou,už starší mámou 69,ona pořád ještě žije jinde a posuzuje to podle sebe jako jedinec-důchodce s min.důchodem. Jaksi si to jednoduše nespočítá příjmy  mínus výdaje a nezapočítá 4 osoby. Takže dejme tomu,že při čistém příjmu 20 000,-by z jejího pohledu,musela rodina ještě pomalu 10 000,- ušetřit a ze zbytku zaplatit byt,jíst,obléct se atd. Takže sní tohle téma fakt probírat nechci,to jsou rozhovory o ničem.
V nynější práci -brigádě mám zakázané o tom mluvit.. big_smile wink Ještě by mi někdo těch  pár drobných kč na hod. mohl závidět!! lol  Jinak co se týká bývalých zaměstnáních,vozili nám výplaty a papíry k podepsání,že jsme s kolegyněma věděli kolik která má na chlup přesně,ale žádná neměla jinou výplatu pokud nebyla nemocná,nepobírala dovolenou,takže tam žádné tajnosti nebyli.
Jinak všeobecně vím,že bývá na pracovištích s tématem financí problém u některých lidí..a fakt se ještě víc v nynější době projevuje to,jaktože on má tolik a já jen tolik u stejné práce,počtu hodin atd.,vím to podle toho co říká manžel,kde jsou nějaké tisícové rozdíly,nedělá to dobrotu mezi spolupracovníky. Kolují pak řeči něco jako o mazáncích apod.,to že to je spíš výborně provedené práci i nějaké navíc,o ochotě,o občasném organizování práce co by zástupce na tom či jiném úseku,to,už si nikdo nechce uvědomit,každý vidí jen ty větší peníze než mají dotyční..
Je fakt,že jsem zažila i to na pracovištích,kdy se dokázal někdo vetřít do přízně šéfa(nebo to byl syn známé od šéfové atd.) a pak i výplata podle toho vypadala,práce nikoliv,tu spíš ochotněji odváděli ti druzí,ale hold nebyli ti vyvolení.. co natom,že odváděli více práce a kvalitněji. Bylo to ještě za komoušů,ale  zažila jsem to i později po roce 89 na býv.pracovišti. Tohle se asi někde děje asi pořád.
Jinak si taky myslím,že hned každému na potkání nebudu vykládat o mých financích. Jinak co se týká rodičů nikdy jsem nic o jejich příjmech nevěděla a ani se neptala. Sama mi máma akorát řekla,kolik na mně otec posílá a že mi to ukládá. No,až nyní se mi svěří kolik pobírá důchodu a to sama,mezi řečí o tom,jak má vyjít a tak,já se ji nato neptám. wink

#22 23. 6. 2009 11:34

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já jsem kdysi musela v práci přímo podepisovat, že nebudu sdělovat výši svého platu, že je to tajná informace big_smile tongue

Jinak si myslím že je to taková dvojsečná otázka.

Když se mi zeptá spolužačka se stejným zaměřením, je to pro informace, zda nemá měnit místo, kolik se dá v našem oboru vydělat a zda jí dobrý kolektiv a pohodová pracovní doba a práce stojí za ten rozdíl.
Nemám důvod neříkat výši svého platu manželovi.

Je to jak píše fidorka, když si třeba můj bratr koupí auto, nebudu se ptát za kolik bylo, neb já si auto ani výhledově nekoupím, tak k čemu mi ta informace bude?

Když někdo z kamarádů řekne že podniká, maximálně se zeptám, zda se mu daří a zda to splnilo jeho očekávání.
Je mi jedno jestli má 10 nebo 50 tisíc tongue

Můj názor je takový, že i nejhůře placená práce (pokud je odvedená dobře) by měla být dostatečně placená, aby člověk měl kde bydlet, co jíst, pít a za co si koupit oblečení a mohl si dovolit mít rodinu. Ne aby někdo musel psát když na to nemáš, nepořizuj si děti! Fuj...

Že by se neměli Ti na lepších pracovních pozicích povyšovat a ani pracovník na posledním místě tabulky by si neměl stěžovat, že nebyldí ve vile a nejede na Kanáry smile
A že pokud je někdo ten nejposlednější dělník ve firmě, neměl by se za to stydět a stydět se za svůj plat, neb pan ředitel či majitel firmy má díky těmto zaměstnancům své příjmy ( samozřejmě za svou odpovědnost a práci zasloužené).

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#23 23. 6. 2009 11:38

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Reňas,zaujalo mě,jak píšeš že tvoje máma,69 let,je už starší-a docela se tomu směju.Zamyslela ses nad dnešníma ženskýma mezi 30. a 40.rokem,které "ještě" o mateřství ani neuvažují?Ty se snad už ani nedožijí svých vnoučat a vl.dětí ve věku v jakém si ty,já.Mě je přes 40 a matka bude mít 70.

Není tady

#24 23. 6. 2009 13:44

REŇAS
Host

Kuty napsal(a):

Reňas,zaujalo mě,jak píšeš že tvoje máma,69 let,je už starší-a docela se tomu směju.Zamyslela ses nad dnešníma ženskýma mezi 30. a 40.rokem,které "ještě" o mateřství ani neuvažují?Ty se snad už ani nedožijí svých vnoučat a vl.dětí ve věku v jakém si ty,já.Mě je přes 40 a matka bude mít 70.

Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i myšlením..(jak je všechno dnes špatně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,že je,už starší,když nejmladší,už opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starší. (a zdravotně na tom,už docela špatně.) Mně ještě 40 není a myslím si,že tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladší rodiče. To,že si někteří pořídí děti až později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to už je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,už přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,že je to mladý otec? Mimochodem otce,už nemám a byl  by teď,už starší nebo snad mám napsat,že by byl 80 let(tolik by měl) mladý?  Každopádně vnoučků se nedočkal..bohužel. Manžel je věkově stejně jako já,už rodiče nemá vůbec.

Upravil(a) REŇAS (23. 6. 2009 13:45)

#25 23. 6. 2009 13:49

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

REŇAS napsal(a):

Kuty napsal(a):

Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i myšlením..(jak je všechno dnes špatně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,že je,už starší,když nejmladší,už opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starší. (a zdravotně na tom,už docela špatně.) Mně ještě 40 není a myslím si,že tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladší rodiče. To,že si někteří pořídí děti až později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to už je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,už přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,že je to mladý otec? Mimochodem otce,už nemám a byl  by teď,už starší nebo snad mám napsat,že by byl 80 let(tolik by měl) mladý?  Každopádně vnoučků se nedočkal..bohužel. Manžel je věkově stejně jako já,už rodiče nemá vůbec.

Tak pokud myslíš starší jako kvůli myšlení,že je dnes vše špatné,tak to by byla zestárlá asi tak 3/4 naší rpubliky.big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí