1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1 2
Víme, e hovořit o penězích a o výi svého platu je faux pas, nedělá se to.
Vzbuzuje to závist, nerovnost a pro někoho je nepříjemné e ostatní ví, kolik bere, cítí se zranitelný a napadnutelný. Člověku se pak zdá, e kdy o něm druzí ví co si můe dovolit, je to intimnějí ne kdyby věděli jaký je v posteli.
Lidé si vyprávějí o sexu, nemocech ale o penězích ne.
Proč myslíte, e to tak je, a kdo se podle vás nerad baví o penězích? ti co mají dostatek kvůlitomu, aby ostatní neárlili, nebo ti co mmají nedostatek kvůli tomu, aby nikdo nevěděl, e si to a to nemohou dovolit?
Dodnes nevím, kolik berou moji rodiče, nikdy mi to neřekli. Snaí se, abych si myslela, e mi můou dát vecko a máme dosttek. Nemyslíte ale, e nemluvit s dětmi o penězích není dobré? Jak simá ppak dítě získat nějakou finanční gramotnost, kdy jediný pojem o platech jsou ty, které zná z tabulek které jediné jsou veřejné a neměnné..
jak to máte s otázkou financí vy? bavíte se s kamarády kolik kdo bere? ptáte se vaí kamarádky na plat, nebo vám to přijde trapné.
nemyslíte si, e mlit o penězích je hrozně pokrytecké? člověk se snaí, aby nebylo vidět, v jaké nouzi ije...nebo naopak..
já prostě jen vím, e se to nemá protoe to vzbuzuje závist a řídím se tím.
a jak to máte vy? kdo ví o výi vaeho platu? povídáte si s kamarádkou o práci?
Není tady
Mně osobně nedělá problém se bavit o výi platu... ale vím, e jiným lidem to problémy dělá, a to i tehdy, kdy pracujeme ve stejné práci a vím, kolik asi má... :-) Zřejmě si lidi myslí, e je to ohrouje, kdy druzí budou vědět, kolik berou...
Není tady
Nikdy jsem se rodičů přímo neptala třeba na jejich důchod,bylo by mi to blbé,je to kadého velmi soukromá věc pokud o tom nechce mluvit a to ctím předevím.
Jinak je mi jedno kdo co vydělá,peníze jetě nikoho trvale astným neučinily,ale je to prostředek,jak si zpříjemnit ivot.To ovem platí jen pro několik málo jedinců,spousta lidí je jejich otrokem.
osobně pracuji vbrani,kde má kadý tolik,kolik si sám vydělá a není problém zde mít na výplatu i míň ne minim.mzdu a zároveň taky měsíčně 100tisíc a víc.Take mezi sebou se o výdělcích nebavíme,stačí se kouknout na výkony,které se zveřejňují.
Děti a finance:od mala jim vykládáme,e směrem od nich se korunky budou kutálet velmi rychle,ale opačným směrem u je to záhul,tak aby se podle toho vdy uměly zařídit.Kdy byli kluci malí a na s,nějak ani netouili se seznamovat blíe s naí fin.situací,dnes,kdy jsou na v,o tom s nima mluvíme na rovinu-téměř o vem-o naich výdajích,příjmech,probíráme starosti spojené s tímto přísunem peněz klidně před nima i to s nima řeíme,aby taky slyeli a věděli,e peníze nerostou na stromech.
Nebavíme se doma s nima jen o naí situaci,ale také jak je to veobecně,o ílených spotř.úvěrech,,o úrocích,e nic není zadarmo,atd.take jsem si dnes jista,e do něčeho takého by kluci neli,jako věci typu Letadlo,atd.
Odměnou nám je,e kluci umí hospodařit se svýma penízkama,které si umí také vydělat-jak hlavou,tak rukama;a nás rodiče prozatím nikdy nepřivedl ádný neočekávaný fin.výdaj typu porouchaná pračka do existenčních problémů či do nutnosti brát si drahý spotř.úvěr.A nedělá nám problém jak jet na několik dovolených ročně,tak si plynule kupovat pouze nová auta a přitom mít jetě i jakési fin.rezervy.Já říkám: jak si kdo umí ustlat,tak také leí.
Upravil(a) Kuty (15. 6. 2009 12:24)
Není tady
četla jsemteď kníku Bohatý táta, chudý táta, znáte ji? Dali byste ji přečíst svým dětem? Asi jsem buroazní pracující co se nikdy nedostane z krysího závodu, ale přijde mi to pro mladé nevhodné...přeci jen si myslím, e je důleité vzdělání, a ne kadý má na to být magnát..v té kníce je to sice krásné, ale účetnictví ta kniha nenaučí a v podstatě říká co u bylo řečeno..dětem bych to nedala, i kdy to prý vychází i v edici "pro mladé" s prý polopatičtějím vysvětlením..nevím ale přijde mi e se dost naváí do pracujících a do studující inteligence...ty hodnoty a tak..je to pěkná kníka, ale není uplně koer, nevím přesně čím, muj pocit..
Není tady
Já s tím teda problém moc nemám. Já na sebe vecko vykecám...
Několik kamarádek i kamarádů ví, kolik beru, manel taky věděl, kolik beru, nai vědí, e mám tak akorát, abych to sama utáhla. Pravda, můe to být i mou ikovností, jiný by z toho zaplatil jídlo třeba na 14 dní a mě někdy i zbyde...
Ale v práci se o tom nemluví (nepsané pravidlo), přestoe máme vichni +- stejně...
Není tady
nemluví se o tom, a mě přijde, e je to to vůbec nejdůleitějí o co lidem jde..kolem čeho se vecko točí..take v téhle souvislosti mi to přijde na hlavu, dělat nepsaná pravidla...
já také nikdy neměla problém se o pen. bavit. i kdy jsem byla vychovávaná v nevědomosti, no ale právě ta nevědomost způsobila mojí drzou zvědavost )
Není tady
Zaila jsem ve fabrice, e mě i "sprdli" za to, e jsme se bavili o tom, kdo kolik vydělává, prej to spadá do sluebního tajemství, co z pohledu zaměstnavatele celkem chápu..., určí si, komu dá jaký plat, sám, a pak, kdyby lidi nebyli spokojeni, mohli by se doadovat toho nejvyího, o kterém vědí. Ale je fakt, e někteří lidé se o výi platu zdráhají mluvit. Zřejmě kvůli té závisti. Z mého pohledu: Moji známí, o kterých vím, e třeba berou hodně - nikdy mě nenapadlo závidět. Problém mám jenom u sportovců a politiků, to mi vadí hodně, a jsem přesvědčena, e si ty nehorázné výdělky nezaslouí...
Není tady
Nikdy se o tom u nás doma nemluvila dodnes nevím kolik nai brali nevím kolik mají důchod nevím s čím nás 3 děti museli uivit a cítím se hrozně vadí mi to a myslím e mě to pokodila do ivota,mám mlhu kolem financí,nevím zda-li manbel dnes u jakoto dospělá s vlastními dětmi vydělává hodně nebo málo nevím jak asi můou zvládat jiní vyjít z platu někde na kase apod.je pravda e mě jaksi připravili o reálný pohled na něco tak důleitého....myslím e je to chyba,dnes mám 5 letého syna se kterým otázku peněz probíráme,etří si apod. ví e se nemůe jít a koupit apod....
jí jako dítě posléze puberák nikdy nedostávala kapesné nikdy a taky si myslím e moje hospodaření tomu odpovídá-troufnu si říst odpovídalo....má s penězmi fakt problém a taky si o ně neumím říct...
Nevím u nás doma velký tabu,jen si pamatuju větu od mámy :"Jo ty to chce tak si vem jsou v peněence a jsou to poslední peníze tak a bude mít večer hlad tak si přečti to Bravo...."
Taky nic moc reakce....
A u manela v práci je to přesně tak nesmí se tam o platu mluvit,a já kdy dělala a měli jsme tabulky státní(zdr.sestra)tak se stejně nikdy neřeklo o kolik berou třeba holky sluebně starí..nikdy jsem nechápala jako proč je to tak děsně tajné...
moná proto nechápu jak někdo fakt vyije z min.platu nebo jak jiný naopak maj baráky atak,třeba díky tomuhle nechápu tu hodnotu tu monost uetřit,nevím mám s tím problém....
Není tady
Sirael napsal(a):
četla jsemteď kníku Bohatý táta, chudý táta, znáte ji? Dali byste ji přečíst svým dětem? Asi jsem buroazní pracující co se nikdy nedostane z krysího závodu, ale přijde mi to pro mladé nevhodné...přeci jen si myslím, e je důleité vzdělání, a ne kadý má na to být magnát..v té kníce je to sice krásné, ale účetnictví ta kniha nenaučí a v podstatě říká co u bylo řečeno..dětem bych to nedala, i kdy to prý vychází i v edici "pro mladé" s prý polopatičtějím vysvětlením..nevím ale přijde mi e se dost naváí do pracujících a do studující inteligence...ty hodnoty a tak..je to pěkná kníka, ale není uplně koer, nevím přesně čím, muj pocit..
Výborná kníka. Určitě bych netvrdil, e vzdělání není důleité, z tohohle pohledu ji nedávej číst někomu, komu je 16. Ale je to kníka, kterou by se dospělí měli řídit. Její hlavní poselství není, e nemá studovat. To poselství je, e pokud ije ivot, e na pevnou pracovní dobu dělá v nějaké firmě, tak nikdy sebe ani rodinu nezabezpečí, pokud se nevzepře a nepostaví na vlastní nohy.
Je u otázkou kadého, jestli radi bude bez vzdělání pracovat sám na sebe za milión měsíčně a jakoby "podřadnou práci" nebo bude učit na V za pětadvacet tisíc. S tím se musíme srovnat sami Já kadopádně bych preferoval první monost
Ta kníka ti jen mimo jiné ukazuje, e velké peníze nejsou o vzdělání, ale o nápadu, iniciativě a dalích faktorech.
Není tady
Chudý táta, bohatý táta je super, příjemná, pokud si člověk dokáe vyselektovat ty důleité věci. Četla jsem jí poprvé asi v devatenácti a myslím e to bylo dost tip op, ne e bych hodila vzdělání za hlavu, dostudovala jsem v poho, ale myslím e tehdy se mi to trochu promítlo do růových snů teď se na ní chystám znovu, protoe začínám podnikat, myslím s e má hodně co dát
Není tady
Sirael napsal(a):
nemluví se o tom, a mě přijde, e je to to vůbec nejdůleitějí o co lidem jde..kolem čeho se vecko točí..take v téhle souvislosti mi to přijde na hlavu, dělat nepsaná pravidla...
já také nikdy neměla problém se o pen. bavit. i kdy jsem byla vychovávaná v nevědomosti, no ale právě ta nevědomost způsobila mojí drzou zvědavost)
V mých vztazích - v práci, s kamarádkami, s dětmi, to fakty není nejdůleitějí. Tvá formulace mi přijde nějaká divná.
Btw děti vdy věděly, jak jsme na tom s penízky, co je třeba koupit, co kolik stojí. Abychom je připravili do ivota i po této stránce. Ale proč být zvědavý, jak to mají jiní? To nechápu. To je jejich věc.
Petr: "Je u otázkou kadého, jestli radi bude bez vzdělání pracovat sám na sebe za milión měsíčně a jakoby "podřadnou práci" nebo bude učit na V za pětadvacet tisíc. Já kadopádně bych preferoval první monost "
Petře , ono je to otázkou povahy. Je toti fakt, e nejene můe ten milion měsíčně vydělat, ale taky při podnikání můe ten milion prodělat. A to nejen třeba vlastní vinou, ale nezaplacením pohledávky od odběratele.... (vlastní rodinná zkuenost).
Take já jsem při svém postoji k podnikání a k pohledu na vzdělávání atd. spí pro tu druhou monost - jistota 25 tisíc je holt jistota
.
Sirael - taky v práci nemluvíme o výplatě. Nejen proto, e nám to bylo vedením doporučeno. Kadý člověk pracuje jiným tempem, kadý s jiným nasazením, kadého ten nadřízený vidí v jiném světle. A bohuel je fakt, e závist je silná vlastnost, take kdy se éf chce vyhnout by mírným rozepřím na pracoviti - doporučí svým zaměstnancům příli se o tom neířit. Je to tak asi celkově jednoduí.
Není tady
Tercilo, a z mého pohledu, býv. zaměstnavatele, zaměstnance také, správné. Kdy kupuje rohlik, taky ho kupuje s určitym rizikem, to přemýlej a suď...
Není tady
Čauky Viktorko, tomu riziku jsem moc neporozuměla, ale to neva - rozhodně soudit nebudu
Není tady
Od majkafy:Ale proč být zvědavý, jak to mají jiní? To nechápu. To je jejich věc - buď v klidu,ti jiní,ač se to na 1.pohled nemusí zdát,to mají kolikrát hůř ne ty sama nebo přinejmením stejně.
Není tady
Zajímavá otázka.
Prostě to působí rozmrzelosti. Příklad: Lidi mrzí, kdy zjistí, e dali za něco zbytečně o 20% víc ne soused. Anebo e se musí dřít víc ne soused, aby stejné věci dosáhli, anebo co hůř, e dřou a ani toho nedosáhnou, to je to pak nejen mrzí, ale často i závidí a to tak, e si přejí, aby sousedovi chcípla ta pověstná koza. take lepí nevědět (nesdělovat).
Mě osobně hrozně vadí jeden příbuzný, nebo respektive jeho otázky kolik nás co stálo. Nevím k čemu mu je ta informace uitečná, proč ho například zajímá kolik nás stál kočárek nebo auto, kdy se o koupi ani jednoho nijak nezajímá. Na takové otázky odpovídám neutrálně a alamounsky, jako třeba e "takové auto stojí od 400 do 800 tisíc, v závislosti na stupni výbavy". Co on ví taky, ale on chce vědět přesně na kolik to vylo NÁS. Proč? Aby věděl jak si stojíme? Pak nevím jestli mu mám říkat pravdu, nebo trochu ubírat, aby ho nekleplo.
Jinak v práci o penězích nemluvíme, z důvodů, které u popsala Tercila - protoe tam existují fakt propastné rozdíly mezi zaměstnanci. Jeden bere o dost víc ne druhý na stejném postu, ze souhry několika sloitých faktorů a nepříli transparentních pravidel a nemusí za tím být hned postel nebo řitní alpinismus. Je tudí jasné, e si ředitel logicky nepřeje, aby si zaměstnanci vzájemně svoje platy sdělovali, protoe nechce aby se za ním začali trousit a doadovat se vyrovnání platu "protoe dělají stejně". Take ve firmách se mlčí, aby to nekazilo morálku a já to chápu.
Kníku kterou rozebíráte jsem nečetla, ale pokud je jejím obsahem to co v kostce popsal Petr, tak musím říct, e mě je nejblií něco mezi podnikáním a jistotou zaměstnance s pracovní dobou od - do, proto dělám práci, kde mám poměrně svobodnou pozici a monost makat a vydělat, stejně jako si zalézt za monitor a nerueně si vegetit. Co je pro mě naprosto ideální kompromis, protoe na podnikání nemám potřebné nadení a nasazení - mě se prostě nechce pracovat na 110%, mít starosti, nemít v pátek večer padla a naprosto čistou hlavu, prostě nechci ít svým podnikáním, co je jedním z předpokladů jeho úspěnosti, ale zároveň mám záchvaty pracovitosti, nápadů a ambicí a tak to takhle krásně a úspěně kloubím.
Není tady
Tercila napsal(a):
Čauky Viktorko, tomu riziku jsem moc neporozuměla, ale to neva - rozhodně soudit nebudu
No asi tak, e "někde můe být levnějí", (pokud nepromejdí vechny letáky... a aj tak se nedozví úplně vechny ceny ve vech obchodech), a má monost, buď strávit půl dne hledáním nejlevnějího, nebo vleze do první prodejny s rizikem, e si kápla zrovna na ten nejdraí... a aby to "tolik nebolelo", je lepí to asi nevědět, ne? Tak je lepí, kdy se neví, kdo kolik bere, pokud teda neberou vichni stejně..., aby to někoho, kdo má míň, nemrzelo...
Není tady
Otázky typu " Kolik bere?" povauju za velké faux pas. Co je komu do toho? Proč to potřebuje vědět?
Já sama jsem se na toto nikdy potřebu ptát nikoho neměla.
Blossom napsal(a):
Otázky typu " Kolik bere?" povauju za velké faux pas. Co je komu do toho? Proč to potřebuje vědět?
Já sama jsem se na toto nikdy potřebu ptát nikoho neměla.
Tak ja si zas myslim, ze je normalni vedet, kolik vydelavaji rodice, kdyz jeste nevydelavame sami. Mluvilo se tu o nejblizsich clenech rodiny, u znamych a pribuznych je to opravdu jedno, ale NETUSIT, jaky je prijem vlastni rodiny, mi prijde zvlastni. I ja jsem rodice udrzovala informovane o svych vydelcich z brigad, abychom vedeli, jak si stojime dohromady. A kdyz jsem zacala normalne pracovat, taky jsem jim to rikala, a pri zvyseni platu se pochlubila. Ted uz ovsem penize dohromady nedavame, mame kazdy svou domacnost. Nicmene oni vi, ze nehladovim, ze jsem zajistena, ze si muzu setrit, ze existuje jakasi rodinna rezerva, a ja vim, jak velkou cast spolecnych penez daji na najemne, cili kolik jim zbyva na zivobyti - proste, myslim, ze mezi nejblizsimi (manzele - rodice - deti - snad jeste prarodice) je normalni tusit priblizne, jak na tom jsme. Nikdy jsem se nezdrahala rodicu zeptat ani odpovedet.
Není tady
No u mně je to tak,e je to faux pas,podle toho s kým bych o tom měla mluvit. Mám pár blízkých přátel a známých s kterýma nemáme problém o naich financích mluvit. Dokonce jsme se o tom nedávno bavili se sousedkou,je to fajn enská, jaké jsou podstatně velké rozdíly u výplat naich muů u stejné společnosti-firmy,ale kadý pracuje v jiné pobočce,ale dělá přiblině stejnou práci.
Ale s kým se mi mluvit nechce o naich financích to je rodina. Jsme kadý v úplně jiné situaci co by rodina a projevuje se tam tak troku" sytý hladovému nevěří"a dalími chytrými řečmi.
No a vůbec nechci mluvit o tom s mou,u starí mámou 69,ona pořád jetě ije jinde a posuzuje to podle sebe jako jedinec-důchodce s min.důchodem. Jaksi si to jednodue nespočítá příjmy mínus výdaje a nezapočítá 4 osoby. Take dejme tomu,e při čistém příjmu 20 000,-by z jejího pohledu,musela rodina jetě pomalu 10 000,- uetřit a ze zbytku zaplatit byt,jíst,obléct se atd. Take sní tohle téma fakt probírat nechci,to jsou rozhovory o ničem.
V nynějí práci -brigádě mám zakázané o tom mluvit..
Jetě by mi někdo těch pár drobných kč na hod. mohl závidět!!
Jinak co se týká bývalých zaměstnáních,vozili nám výplaty a papíry k podepsání,e jsme s kolegyněma věděli kolik která má na chlup přesně,ale ádná neměla jinou výplatu pokud nebyla nemocná,nepobírala dovolenou,take tam ádné tajnosti nebyli.
Jinak veobecně vím,e bývá na pracovitích s tématem financí problém u některých lidí..a fakt se jetě víc v nynějí době projevuje to,jaktoe on má tolik a já jen tolik u stejné práce,počtu hodin atd.,vím to podle toho co říká manel,kde jsou nějaké tisícové rozdíly,nedělá to dobrotu mezi spolupracovníky. Kolují pak řeči něco jako o mazáncích apod.,to e to je spí výborně provedené práci i nějaké navíc,o ochotě,o občasném organizování práce co by zástupce na tom či jiném úseku,to,u si nikdo nechce uvědomit,kadý vidí jen ty větí peníze ne mají dotyční..
Je fakt,e jsem zaila i to na pracovitích,kdy se dokázal někdo vetřít do přízně éfa(nebo to byl syn známé od éfové atd.) a pak i výplata podle toho vypadala,práce nikoliv,tu spí ochotněji odváděli ti druzí,ale hold nebyli ti vyvolení.. co natom,e odváděli více práce a kvalitněji. Bylo to jetě za komouů,ale zaila jsem to i později po roce 89 na býv.pracoviti. Tohle se asi někde děje asi pořád.
Jinak si taky myslím,e hned kadému na potkání nebudu vykládat o mých financích. Jinak co se týká rodičů nikdy jsem nic o jejich příjmech nevěděla a ani se neptala. Sama mi máma akorát řekla,kolik na mně otec posílá a e mi to ukládá. No,a nyní se mi svěří kolik pobírá důchodu a to sama,mezi řečí o tom,jak má vyjít a tak,já se ji nato neptám.
Já jsem kdysi musela v práci přímo podepisovat, e nebudu sdělovat výi svého platu, e je to tajná informace
Jinak si myslím e je to taková dvojsečná otázka.
Kdy se mi zeptá spoluačka se stejným zaměřením, je to pro informace, zda nemá měnit místo, kolik se dá v naem oboru vydělat a zda jí dobrý kolektiv a pohodová pracovní doba a práce stojí za ten rozdíl.
Nemám důvod neříkat výi svého platu manelovi.
Je to jak píe fidorka, kdy si třeba můj bratr koupí auto, nebudu se ptát za kolik bylo, neb já si auto ani výhledově nekoupím, tak k čemu mi ta informace bude?
Kdy někdo z kamarádů řekne e podniká, maximálně se zeptám, zda se mu daří a zda to splnilo jeho očekávání.
Je mi jedno jestli má 10 nebo 50 tisíc
Můj názor je takový, e i nejhůře placená práce (pokud je odvedená dobře) by měla být dostatečně placená, aby člověk měl kde bydlet, co jíst, pít a za co si koupit oblečení a mohl si dovolit mít rodinu. Ne aby někdo musel psát kdy na to nemá, nepořizuj si děti! Fuj...
e by se neměli Ti na lepích pracovních pozicích povyovat a ani pracovník na posledním místě tabulky by si neměl stěovat, e nebyldí ve vile a nejede na Kanáry
A e pokud je někdo ten nejposlednějí dělník ve firmě, neměl by se za to stydět a stydět se za svůj plat, neb pan ředitel či majitel firmy má díky těmto zaměstnancům své příjmy ( samozřejmě za svou odpovědnost a práci zaslouené).
Není tady
Reňas,zaujalo mě,jak píe e tvoje máma,69 let,je u starí-a docela se tomu směju.Zamyslela ses nad dneníma enskýma mezi 30. a 40.rokem,které "jetě" o mateřství ani neuvaují?Ty se snad u ani nedoijí svých vnoučat a vl.dětí ve věku v jakém si ty,já.Mě je přes 40 a matka bude mít 70.
Není tady
Kuty napsal(a):
Reňas,zaujalo mě,jak píe e tvoje máma,69 let,je u starí-a docela se tomu směju.Zamyslela ses nad dneníma enskýma mezi 30. a 40.rokem,které "jetě" o mateřství ani neuvaují?Ty se snad u ani nedoijí svých vnoučat a vl.dětí ve věku v jakém si ty,já.Mě je přes 40 a matka bude mít 70.
Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i mylením..(jak je vechno dnes patně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,e je,u starí,kdy nejmladí,u opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starí. (a zdravotně na tom,u docela patně.) Mně jetě 40 není a myslím si,e tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladí rodiče. To,e si někteří pořídí děti a později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to u je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,u přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,e je to mladý otec? Mimochodem otce,u nemám a byl by teď,u starí nebo snad mám napsat,e by byl 80 let(tolik by měl) mladý? Kadopádně vnoučků se nedočkal..bohuel. Manel je věkově stejně jako já,u rodiče nemá vůbec.
Upravil(a) REŇAS (23. 6. 2009 13:45)
REŇAS napsal(a):
Kuty napsal(a):
Kuty,já to sice myslela i věkově,ale tak trochu i mylením..(jak je vechno dnes patně) Ale i tak k tomu věku,nevím proč nenapsat,e je,u starí,kdy nejmladí,u opravdu není A NENAPSALA JSEM STARÁ,pouze starí. (a zdravotně na tom,u docela patně.) Mně jetě 40 není a myslím si,e tak jako ty a já máme rodiče v tomhle věku,jiní v mém věku mají i mladí rodiče. To,e si někteří pořídí děti a později a rodiče se nemusí dočkat vnoučků,to u je věc jiná,je jiná doba. Znám pána a ten má,u přes 60 let a má 6letou dceru,mám snad napsat,e je to mladý otec? Mimochodem otce,u nemám a byl by teď,u starí nebo snad mám napsat,e by byl 80 let(tolik by měl) mladý? Kadopádně vnoučků se nedočkal..bohuel. Manel je věkově stejně jako já,u rodiče nemá vůbec.
Tak pokud myslí starí jako kvůli mylení,e je dnes ve patné,tak to by byla zestárlá asi tak 3/4 naí rpubliky.
Není tady
Stránky: 1 2