Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 6. 2009 10:33

brenda9
♥♥♥----

vonné svíčky

Chtěla bych se zeptat, které jsou vaše oblíbené a jaké s nimi máte zkušenosti. Díky

Upravil(a) brenda9 (15. 6. 2009 10:34)

Není tady

#2 16. 6. 2009 8:02

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Re: vonné svíčky

Já,bohužel,jen ty nejhorší. usch Kamkoliv přijdu na návštěvu a zapálí se vonná svíčka,okamžitě mi napuchne nos a oči,nemůžu dýchat a musím prchnout.

Není tady

#3 16. 6. 2009 8:49

x256987
Host

Pokud má jít o vůni, radši nakapu olej do aromalampy. Jinak obecně svíčky - pokud má jít o atmosféru a ne o nouzové řečení, když vypnou pojistky, vyplatí se větší, masivnější svíčky. Nejlíp hoří ty, které mají tvar koule, popřípadě jehlanu (ale ty jsou pryč dost rychle). Válcovým a hranatým, pokud jsou masivnější, se občas stane, že ti rozpuštěný vosk utopí knot. Letité pozorování a experimenty big_smile

#4 23. 12. 2009 13:03

mana
♥♥-----

Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Dneska jsem dostala od kolegyně http://obchod.activa.cz/public/images/2171/62171/0301_4200000_v.jpg
jenže nemám tu mističku. Dalo by se to dát třeby do ničeho jiného? A to do čeho prosím poraďte.
Díky M

Není tady

#5 23. 12. 2009 14:45

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Napadá mě - jestli mᚠdoma nějaký hrneček na kávu - třeba s uraženým ouškem... tak do něho.
Rozhodně nic hořlavého nepoužívat. Dát pod to přinejmenším podtalířek od hrnečku na kávu.
Když nejhůř, tak se to roztopí, ale určitě nevyhoříte.

Není tady

#6 29. 12. 2009 18:05

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Koupila jsem si jablečňák, je to aromalampa, ale s hlubší miskou a poklopem, s otvory. Do misky dám kousek jablíčka, hřebíček, skořici a podleju vodou, zapálím pod tím čajovku a krásně to provoní, přírodní vůně, žádný umělý aroma. Taky se tam dá dát pomeranč, citron, nebo červený víno, prostě cokoliv, co má kdo rád, jakýkoliv koření, bylinky, provoní to pokoj a je to příjemný.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#7 29. 12. 2009 20:33

miaa
♥♥♥♥♥--

Jo, mne z vonných svíček bolí hlava, taky mne oteče sliznice a dusím se. Používám čajové anebo aromakapky.

Není tady

#8 31. 12. 2009 12:40

Kara
♥♥♥----
Místo: Jižní Morava

Já mám moc ráda vůni vanilky, skořice a taky levandule, která mě uklidňuje smile Prostě vypnu a čmuchám.

Mohu být hruškou a hrát si s rojem vos...

Není tady

#9 31. 12. 2009 14:06

majkafa
Host

Modroočko, taky mám jablečňák. Teď mi právě voní v kuchyni. Je super.

#10 11. 1. 2010 9:50

VerčaVV123
♥------

Ahoj holky,
skutečně vřele doporučuju americkou kvalitu: vonné svíčky Yankee Candle nebo Village Candle. Jsou to PŘÍRODNÍ svíčky, narozdíl od drtivé většiny na našem trhu... jsou fakticky kvalitní a z přírodních esencí, ne nějakých umělých aromat... Bohužel i když se zeptáte v Ikei, jestli jejich svíčky jsou ok, nedovedou odpovědět (přírodní jsou pouze ty jednoduché nevonící, jedná se o přírodní parafin). Zato tyhle dvě značky vyrábějí ručně (!) a stejnou metodou svíčky už desetiletí a podléhají pravidelným kontrolám. Mají krásné vůně, které se nedají třeba těmi s Ikei srovnat... Skořice, vanilka (různé druhy), levandule, růže, lesní vůně, ovoce, květiny, na zimu vánoční vůně ad. - teď už asi všichni myslíme na jaro, ale probíhají různé slevy, tak je škoda toho nevyužít...

Není tady

#11 11. 1. 2010 9:52

VerčaVV123
♥------

PS:... Brise je jeden z největších toxických humusů na trhu, fakt to nekupujte.. pravidelně ta firma vítězí v různých testech závadných výrobků... spolu s WC spreji ad. je to humus! sice maj velkou reklamní masáž, takže je všichni známe, ale stojí za velké ....

Není tady

#12 11. 1. 2010 11:14

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Máme takový ten malý kovový skládací stromeček na stůl,kolem něhož když se zapálily dřív svíčky,tak se začly točit zavěšené rolničky a pěkně to zvonilo.
Před nějakým rokem jsem koupilaněkolik krabiček těchto svíček,ale zjišujem,že přesto že jsou svíčky ještě vysoké,tak je výhřevnost nulová,takže nám dochází,že se nyní vyrábí pěkné šunty a zmetky.

Vzpomínám si zdřívějška,že svíčky už nám u stromečku téměř dohořívaly,ale rolničky zvonily o 106.Teď se ani nehnou,i když jsou svíčky novébutter

Do aromalympy taky leju nejradši oleje-třeba skořicový a nebo vůně z hřebíčku apod.Ty chemické vonnné smrady nekupuju,protože bych měla strach o naše zdraví.

Není tady

#13 11. 1. 2010 15:08

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

já mám ráda svíčky z přírodního palmového vosku, mám dojem, že tak nečadí a neobsahují umělé chemické přísady

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#14 15. 1. 2012 16:24

Brookerka
♥------

Levné svíčky najdete také na reklama

Upravil(a) mala.popelka (15. 1. 2012 16:50)

Není tady

#15 23. 1. 2012 22:07

Georg
♥♥♥----

Což o to vonné svíčky to je OK. Ale taková svíčka u nosu dokáže člověka pořádně otrávit.

Není tady

#16 28. 1. 2012 15:53

LucieMar.
♥------

Také hodně doma používáme jablečňák - vůni jablíček a skořice se zkrátka nic nevyrovná! smile K Vánocům jsme také dostali AIR WICK - vůni skořice a také AIR WICK - tu novou barvu měnící vůni čokolády a praskajícího ohně! smile

Příjemná vůně a ani z jedné nebolí hlava. A ta barevná dodává navíc příjemnou atmosféru pošmourných zimních dní. smile

Není tady

#17 30. 1. 2012 21:48

Georg
♥♥♥----

LucieMar. napsal(a):

Také hodně doma používáme jablečňák - vůni jablíček a skořice se zkrátka nic nevyrovná! smile K Vánocům jsme také dostali AIR WICK - vůni skořice a také AIR WICK - tu novou barvu měnící vůni čokolády a praskajícího ohně! smile

Příjemná vůně a ani z jedné nebolí hlava. A ta barevná dodává navíc příjemnou atmosféru pošmourných zimních dní.

Bacha na přesné názvy produktů a značek. Moderátoři diskuse by Ti mohli udělit BAN za nedovolenou reklamu.  Nebo taky za spamování. Nevyžádaná reklama je totiž SPAM. Tak bacha.

Není tady

#18 31. 1. 2012 8:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Co jsem cetla,tak vonne svicky jsou zdravi skodlive,maji karcinogeni vypary.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#19 31. 1. 2012 11:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

eremuruss napsal(a):

Co jsem cetla,tak vonne svicky jsou zdravi skodlive,maji karcinogeni vypary.

To ano, ty za pár korun, nacpané chemickými látkami, aby to "vonělo" bezesporu.
Dražší svíčky, obsahující kvalitní přírodní vonné esence, ani náhodou.
Musíš prostě vědět, co si kupuješ. Nu stejně jako u každéhokoliv jiného zboží.

Kvalitu nepoznᚠpodle reklamy, ale podle obsahu. A tady platí, že i podle ceny. Tak jako kvalitní vonný olej do lampy nekoupíš za nějakých 35,-Kč, jak ho často prodávají, tak ani svíčka, která ti neublíží se nevejde pod 100,-Kč (pokud není malinká smile)

Upravil(a) Pandorraa (31. 1. 2012 11:40)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#20 19. 5. 2012 15:16

JaninaT
♥------

Souhlasím, kvalitní vonné svíčky jsou opravdu poznat. Jak co do doby hoření, intenzity vůně a to, jak je námi snášena. Já jsem se plácla přes kapsu a vyzkoušela svíčku WoodWick - Cotton Flower. Náhodou jsem na ni narazila na http://www.aromadoma.cz/svicka-woodwick … 996-k-452/ (jinde jsem si jich ještě nevšimla) a rozhodně nelituji.  Voní moc pěkně a daleko.

Není tady

#21 14. 2. 2014 13:59

dada.
♥------

Ahoj já mám oblíbené tyto vonné svíčky s vůní skořice a čaje http://www.onlinekvetinyjana.cz/vonne-s … e-votivni. Připomíná mi to, když moje babička pekla.

Není tady

#22 3. 3. 2014 13:39

LUCA22
♥------

dada. napsal(a):

Ahoj já mám oblíbené tyto vonné svíčky s vůní skořice a čaje http://www.onlinekvetinyjana.cz/vonne-s … e-votivni. Připomíná mi to, když moje babička pekla.

Ahoj, asi ta stránka nefunguje...mě se z ní líbí z ní líbí a hodně mi voní tahle svíčka http://www.onlinekvetinyjana.cz/vonne-s … sh-tumbler hjarta

Není tady

#23 3. 3. 2014 13:52

Felia
♥♥-----

Používám jedině aromalampičky, kupuju vonné oleje. Teď jsem si zrovna koupila olej s vůni karibiku a mám jím krásně provoněný celý byt.

Není tady

#24 28. 4. 2014 11:40

Alzbeta
♥♥♥----

Jsem četla, že jak dávají ty vonné esence do těch svící, že jeto karcerogení. Nevíte o tom někdo? Trošku mě to štve... sad protože vonné svíčky mám ráda.

Není tady

#25 28. 4. 2014 13:03

ajaE
♥♥♥♥♥--

Tyto chemicke SRA.....,jsem jiz davno odbourala,to same spreje na WC a pod,neni nad obyc .ocet(na cisteni),mate toho malo jen toho humusu co prodavaji??(potraviny) a jeste si pridavat chemii???

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí