Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 14. 6. 2009 16:32

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Přibarvené pečivo.

Slyšel jste někdo o tom, že bílé pečivo se obarví na hnědo a pak se prodává za tmavé??

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#2 14. 6. 2009 17:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Přibarvené pečivo.

Proč slyšely - to vím zcela jistě, několikrát jsem brigádovala v pekárně a moje dcera taky, přibarvuje se karamelem, (sladké, zejména croissanty) a meltou.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 14. 6. 2009 19:41

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Moje pribuzna pracuje v pekarne, takze o tom pribarvovani usch od ni vim.

Není tady

#4 14. 6. 2009 21:35

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Natálie napsal(a):

Slyšel jste někdo o tom, že bílé pečivo se obarví na hnědo a pak se prodává za tmavé??

...mluvila o tom nedávno nejaká lékařka přes výživu a říkala, že si lidi kupují zadraho pečivo z bílé mouky vydávané za celozrné, že to jen obarví va je to bída, proto mám pekárku a peču si slunečnicový pečivo sama.

dum spiro spero

Není tady

#5 15. 6. 2009 8:01

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Děkuji za příspěvky.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#6 8. 8. 2009 23:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Na přibarvování výrobku přírodními surovinami nevidím nic špatného. Vyrobit lze skoro všechno a nejen pekaři by upekli na přání cokoliv, jen aby zákazník byl spokojen. Problém je jen v tom, že hodně zákazníků by sice chtělo kvalitu, ale tu nejsou schopni zaplatit.
A jak víme, kvalita prostě zadarmo není.
Trochu do toho oboru vidím a vím, že např. pravý cornspitz by vyšel zákazníka asi na 12 Kč od výrobce.... A protože není možné (obzvlášť v menších městech s vyšší nezaměstnaností) ho prodat a přesto lidi po tomhle druhu výrobku volají, zvolí místní výrobce levnější (samozřejmě inspekcí a hygienou povolené - např. pražený slad) "náhražky". Takže zákazník kupuje třeba za 7 Kč pečivo podobné cornspitzu a frflá, jak je rohlík "obarvený"; ale neuvědomuje si, že za "pravý" výrobek by musel zaplatit mnohem víc.
Je to stejné, jako bych u trabanta očekávala za ty prachy stejný komfort, jako u mercedesu.
Navíc stížnosti na používání podobných surovin můžete klidně omezit, protože tyto suroviny obsahují i přidané vitamíny, takže nic, co by zákazníkovi škodilo.

Betynko, croissanty se zcela určitě nepřibarvují, není totiž důvod, protože v normách je uváděn jako bílé pečivo. Vyrábí se z plundrového těsta; tam jsem tedy barvivo nikdy neviděla, a to se potravinářským výzkumem, výrobou i prodejem zabývám přes 20 let poměrně intenzivně smile.... Pokud bys mi chtěla sdělit, který podnikatel zbytečně utrácí za suroviny, když nemusí, klidně mi to písni do SZ smile.

Natálko, rozdíl mezi bílým a tmavým pečivem není ten, že by se jedno z nich přibarvovalo. Rozdíl spočívá v tom, že bílé je z pšeničné mouky a tmavé pečivo z žitné (a to se ještě nedá použít pouze žitná mouka, protože to pečivo by nedrželo tvar, nedocílilo by se tvaru rohlíku; takové pečivo se musí péct ve formě, jako třeba Moskevský chhléb). Do výrobků z obou druhů mouky se dá přidat "dolaďovací" surovina, jako třeba ten slad. A úplně každá použitá surovina je hygieniky schválená a velmi často inspekcí kontrolovaná. Věř mi, vím o tom své wink.

To já se daleko víc bojím koupit určité oblečení, protože vím, že se nekontroluje na obsah rakovinotvorných ftalátů. Nebo váhám u některých dětských hraček, protože jediná kontrolní laboratoř, který tady fungovala, se přemístila do Německa...
Pak už to, jestli pekař dá poměr "nezdravé" bílé pšeničné a "zdravé" (obvykle dražší) žitné mouky 65:35 nebo 70:30......to by mi opravdu na Tvém místě žíly netrhalo.... smile

Upravil(a) Tercila (8. 8. 2009 23:41)

Není tady

#7 14. 11. 2010 15:46

maia
♥♥♥----

stara tema, ale podobne ako bety mam skusenost- osobne som 2 roky pecivo predavala a viem uplne isto, ze pecivo sa farbi karamelom aby sa tvarilo ako tmave...Ludia to kupovali za drahe peniaze v domneni, ze si kupuju zdravie. Hm...Ale zas, tam keby si precitali zlozenie, tak by sa to aj dozvedeli, ze to obsahuje karamel...Len asi pre laika je tazke si to spojit, neviem..

Môžeš stokrát opakovať "teplo", ale pokiaľ neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#8 14. 11. 2010 16:35

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

OT: Terci to je tak pěkný tak nějak "nahlídnout" do tvoí profese big_smile Co se týče kontroly hraček a všeho, co spadá pod vyhlášku 84/2001 Sb., tak co třeba Zlín? Nebo SZÚ? To nebereš jako kontrolní laboratoř? (A nemyslím  to jako rýpání, skutečně mě to zajímá).

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#9 15. 11. 2010 8:36

Jitule8635
♥♥-----

Ahoj,
jak obyč.zákazník pozná,kromě ceny,že se jedná o přibarvené pečivo?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí