1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Kdy o tomto tématu přemýlím, a beru mě známé dvojice v mylenkách jednu po druhé, tak zjiuju, e společné koníčky a trávení volného času je důleité. Zejména kdy pak odrostou děti. Tam, kde ty společné zájmy jsou, je to jednoduí. Tam, kde nejsou, dřív nebo později jednoho nebo oba mrzí, e ten druhý tráví větinu svého volného času jinde a jinak.
Hm, Nico, tak to fakt po dlouhé době, mě tvé příspěvky překvapily....a fakt nemůu souhlasit ...
Já si taky toti myslím, e ve stojí na tom mít rád, s tím je spjaté nesobectví, co se rovná schopnosti umět tolerovat, nacházet kompromisy, aby mohli dva lidé spolu fungovat...
To, co píe o svých známých, vidím jakou pořádnou dávku sobectví a egoismu (moná tak trochu i narcismu:D ) , to se na mě nezlob
Tam bych řekla, e mít rád sám sebe prostě zvítězilo
Není tady
poletucha napsal(a):
...jako první... je důleité zda se mají rádi...
... i velké odlinosti v názorech pak ve vztahu mohou slouit k inspiraci toho druhého.
I naprosto stejné názory, postupy a zvyklosti nezmůou nic tam kde jsou lidé sobci
Není tady
Jetě jsem chtěla napsat - my se spolu někdy trápíme - přítel má zejména rád kopečky, nejlépe putovat po zříceninách hradů (bývají na kopcích), po rozhlednách (taky samozřejmě na kopcích). Snaím se mu někdy vyhovět a jdu s ním, ale já z toho nic nemám, celou dobu jenom vnímám, e jdu do nějakého téměř strmého kopce, nahoře si vynutím přestávku, trochu to ze mě spadne a konečně vnímám, e: ano, to je ale nahoře krásně. Ale fakt odmítám jít íleně rychle do íleně strmých kopců, chci z toho i něco mít. Take trpí zase on, protoe on by el dál, rychleji, strměji, co kvůli mně nemůe :-) Ono je to dáno asi taky tím, e já nemám moc kondici, nedávno jsem měla zlomenou nohu s komplikacemi, take jsem pak nějakou dobu vnímala nohu jako ne zcela svou a občas bolí i teď, ale nikomu to moc neříkám.. a snaím se mu stačit, ale taky se ohrazuju, kdy je toho na mě moc.
Není tady
A víte, e jste mě docela uklidnili?
Nj, vdy my určitě nějakou tu aktivitu a zájem společný máme a o koníčkách a zájmech, který děláme osamotě, si pak můem poklábosit
Není tady
Tak jsem o tom přemýlela a dospěla jsem k závěru, e jsme s manelem víc odliní ne podobní, ale myslím e to vůbec nevadí...jsme spolu u 27 let a myslím, e jsme oba spokojení...Je dost velký sportovec - miluje hlavně fotbal a kolo, to já vůbec. Já teda taky nejsu úplný dřevo, chodím na aquaaerobic. Na kolo vyráí několikrát týdně a já jsem ráda, e mám klid na svýho KONĚ - francouztinu. Zítra zas vyráí na celej den na kolo a já se těím, jak si budu v klidu poslouchat nový francouzský písničky (dneska mi přiel dáreček - 3 CD od francouzské ambasády - za zásluhy , dívat se na fr. filmy a číst si ve fr. Večer si o tom pak vykládáme, kdo co zajímavýho zail, proil a objevil a vzájemně nás to obohacuje. Já zas jezdím na stáe a na kolení, zatímco on se mezitím stará o domácnost a o děti. Politický názor máme skoro stejný a chodíme spolu do divadla, na návtěvy, k vodě.
Mary. one - nenut´se jezdit s ním, kdy tě to nebaví, dělej si mezitím radi něco co baví tebe a budete oba spokojení!
Není tady
taková, kterou oba povaují za snesitelnou a hlavně, chtějí ji snáet
Není tady
Soleil napsal(a):
Mary. one - nenut´se jezdit s ním, kdy tě to nebaví, dělej si mezitím radi něco co baví tebe a budete oba spokojení!
No, zase chci, abychom se vůbec viděli, tak se čas od času přizpůsobím.
Jinak by měl přítel pořád svoje nezávislý programy.. my jsme oba introverti, já si introvertím v interiéru, on v exteriérech, má svoje osamělý aktivity venku. Vystačí si. Klidně celé odpoledne projezdí na kole, motorce, pak si to kolo nebo tu motorku různě opravuje, vylepuje,... posiluje... brouzdá na netu... věnuje se amatérské astronomii... fotografuje .. on má těch koníčků hodně moc.
Já zase ráda čtu, kreslím, maluju, zavřu se v kuchyni a vařím, starám se o psa, kytky... Taky mám hodně ráda svůj čas o samotě a uívám si ho, na druhé straně nás ty nae rozdílný introvertní aktivity odvádějí od toho, být spolu
Není tady
Soleil napsal(a):
Tak jsem o tom přemýlela a dospěla jsem k závěru, e jsme s manelem víc odliní ne podobní, ale myslím e to vůbec nevadí...jsme spolu u 27 let a myslím, e jsme oba spokojení...Je dost velký sportovec - miluje hlavně fotbal a kolo, to já vůbec. Já teda taky nejsu úplný dřevo, chodím na aquaaerobic. Na kolo vyráí několikrát týdně a já jsem ráda, e mám klid na svýho KONĚ - francouztinu. Zítra zas vyráí na celej den na kolo a já se těím, jak si budu v klidu poslouchat nový francouzský písničky (dneska mi přiel dáreček - 3 CD od francouzské ambasády - za zásluhy
, dívat se na fr. filmy a číst si ve fr. Večer si o tom pak vykládáme, kdo co zajímavýho zail, proil a objevil a vzájemně nás to obohacuje. Já zas jezdím na stáe a na kolení, zatímco on se mezitím stará o domácnost a o děti. Politický názor máme skoro stejný a chodíme spolu do divadla, na návtěvy, k vodě.
Soleil, to mám s těma cizíma jazykama stejně - já mám zase ráda angličtinu, ráda si čtu články na wikipedii v angličtině, dívám se na anglický a americký filmy v originále, těí mě to, kdy rozumím a kdy rozumím čím dál víc. Dřív jsem cvičila jógu, to se mi tou zlomenou nohou jaksi přetrhlo a ne a ne se k tomu vrátit... u mně toti hrozně trvá ne si z něčeho udělám trvalý návyk.. jinak jsem schopná cvičit jednou jo a pak dva tři dny nee, co k ničemu není.
Pokud jde o politiku, máme to s přítelem naprosto stejně... co je dobře. Kdyby měl partner jiný politický názor ne já, přeila bych to v pohodě asi jedině v případě, kdy by mi ho nevnucoval. To a si pak má jakej chce, kdy toleruje můj, budu i já tolerovat jeho.
Upravil(a) mary.one (12. 6. 2009 21:55)
Není tady
mary.one napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jinak by měl přítel pořád svoje nezávislý programy.. my jsme oba introverti, já si introvertím v interiéru, on v exteriérech, má svoje osamělý aktivity venku. Vystačí si. Klidně celé odpoledne projezdí na kole, motorce, pak si to kolo nebo tu motorku různě opravuje, vylepuje,... posiluje... brouzdá na netu... věnuje se amatérské astronomii... fotografuje .. on má těch koníčků hodně moc.
Já zase ráda čtu, kreslím, maluju, zavřu se v kuchyni a vařím, starám se o psa, kytky... Taky mám hodně ráda svůj čas o samotě a uívám si ho, na druhé straně nás ty nae rozdílný introvertní aktivity odvádějí od toho, být spolu
Jo, to chápu, aspoň něco byste spolu mít společnýho měli! Co ten pes? nechodíte na procházky spolu? A co do kina, do divadla? Plánujete mít spolu děti? To pak budete mít společný je!
Není tady
Soleil napsal(a):
mary.one napsal(a):
Soleil napsal(a):
Já zase ráda čtu, kreslím, maluju, zavřu se v kuchyni a vařím, starám se o psa, kytky... Taky mám hodně ráda svůj čas o samotě a uívám si ho, na druhé straně nás ty nae rozdílný introvertní aktivity odvádějí od toho, být spoluJo, to chápu, aspoň něco byste spolu mít společnýho měli! Co ten pes? nechodíte na procházky spolu? A co do kina, do divadla? Plánujete mít spolu děti? To pak budete mít společný je!
S tím psem... buď přítel přijde (resp. přijede na kole) za mnou, tak aby nebyl hned tak rychle fuč (on by mi dal jenom pusu a frčel, trumbera jeden ), navrhnu společnou procházku a beru i psa. Nebo někdy chci vidět přítele, tak vezmu psa a jako by náhodou se stavím na chviličku i za přítelem. ... Děti nevím, jestli plánujem, spí se dá říct: teoretizujeme o nich
stejně tak zatím pouze teoretizujeme i o svatbě... Jj, do kina občas zajdem. Nebo do zoo, na nějakej ten výlet (ale to je problém se shodnout, kam pojedeme - o tom u jsem psala), na pivko
...
Není tady
mary.one napsal(a):
... ty nae rozdílný introvertní aktivity nás odvádějí od toho, být spolu
...
Můu se zeptat? Jaké jsou ty chvíle, ten čas, kdy spolu jste? Je to příjemné, nebo znervózňující? To by toti určitým způsobem mohlo být směrodatné, podle mne...
Není tady
Čas napsal(a):
mary.one napsal(a):
...
Můu se zeptat? Jaké jsou ty chvíle, ten čas, kdy spolu jste? Je to příjemné, nebo znervózňující? To by toti určitým způsobem mohlo být směrodatné, podle mne...
Příjemné, hodně pro oba
Není tady
mary.one napsal(a):
Čas napsal(a):
mary.one napsal(a):
...
Příjemné, hodně
pro oba
To není co řeit ne?
Dokonce bych řekla, e do budoucna to otevírá nové obzory (a se naučíte vycházet si vstříc, jů, já bych to viděla dokonce jako velmi vzruující, přitalivé, lákavé a..., hm, moná i záviděníhodné... Drím palce!
Není tady
L_aura napsal(a):
Klubko napsal(a):
Judita napsal(a):
Jetě chci podotknout, e lidi nemusí spojovat jenom koníčky, můe to být i stejné vnitřní naladění, podobné vidění světa...
Určitě. U někoho je to můe být i stejný politický náhled
Myslím, e alespoň nějakého koníčka by měli mít stejného nebo, aby se vzájemně nevylučoval. Prostě, aby mohli volný čas trávit také spolu a nenudit se.
My sme s bývalým mali spoločnú trampskú partiu, s ktorou sme chodili na víkendy, kratie dovolenky a občas si zahuláka s gitarou aj cez týdeň. Blbé bolo, e nám časom zruili krčmu, kde sme sa schádzali, partia sa rozpadla... Nali sme si síce iných spoločných kamarátov, ale tam u bolo to vyladenie trochu iné a postupne sme mali kadý iné koníčky. Take aj ten spoločný koníček môe by otázny...
Není tady
mary.one napsal(a):
Jetě jsem chtěla napsat - my se spolu někdy trápíme - přítel má zejména rád kopečky, nejlépe putovat po zříceninách hradů (bývají na kopcích), po rozhlednách (taky samozřejmě na kopcích). Snaím se mu někdy vyhovět a jdu s ním, ale já z toho nic nemám, celou dobu jenom vnímám, e jdu do nějakého téměř strmého kopce, nahoře si vynutím přestávku, trochu to ze mě spadne a konečně vnímám, e: ano, to je ale nahoře krásně. Ale fakt odmítám jít íleně rychle do íleně strmých kopců, chci z toho i něco mít. Take trpí zase on, protoe on by el dál, rychleji, strměji, co kvůli mně nemůe :-) Ono je to dáno asi taky tím, e já nemám moc kondici, nedávno jsem měla zlomenou nohu s komplikacemi, take jsem pak nějakou dobu vnímala nohu jako ne zcela svou a občas bolí i teď, ale nikomu to moc neříkám.. a snaím se mu stačit, ale taky se ohrazuju, kdy je toho na mě moc.
No, my s priatežom tie robíme kompromisy... v dĺke a náročnosti túr. Hlavne si nesmieme zača ujasňova, či je to túra alebo prechádzka , to sa pohádame spožahlivo. Ale máme pekné spoločné záitky vďaka tomu, e on je ochotný spomali a počka na mňa - bez kondície a fotiacu kadého mravca
- a ja som ochotná neomdlie pod kopcom, ale pokúsi sa naň vyliez. Aj on aj ja máme po jednej zážube, ktorú ten druhý zdieža v podstate nemôe, aj keby chcel, ale to povaujem za Ok, lebo máme ete ďalie, na ktorých sa mlčky a bez problémov zhodneme. A odliní samozrejme sme
, ale asi menej, ako s predolými partnermi(preto sú to vetko u ex).
Ja si rada rozírim obzory a skúsim trebárs aj nového koníčka, ale zasa tie to má svoje limity. Podmorské potápanie ani extrémny snowboarding mi nehrozia, niektoré veci môem vyskúa jednorazovo(zoskok padákom alebo bugee jumping), ale asi nie ako stále hobby... a čo povaujem za dôleité, sú skutočne tie priority. Naopak temperament - tam si hžadám skôr odliných hclapov, ne som ja... asi aby ma ahali k aktivitám a inpirovali.
Není tady
jo jo, ivot je kudrnatej......
I to co napsal Nico - je ze ivota. I tohle znám, i kdy osobní zkuenost tuto nemám.
Děcka, ...prostě, ...zase skončím při úvahách o rozdílnosti, lásce, vztazích atd..u jednoho....nemůu jinak.
A to je: partner, manel, přítel, milenka - nejsou základním kamenem ivota. Tím jsme my sami. Kadý z nás. A proto se musí zaloit jóóó pořádně! A ten partner-manel je nadstavba (krásná příjemná), bonus, cosi, co přijde samo. (áájééé ..zase mám pondělní debilitu vyjadřování.. ). A proto na něm nelze zaloit ivot. Proto můeme být zde, v této fázi, ochotni a schopni kompromisů a tolerance, i velkorysosti. Protoe u máme svý jistý - toti postavenou - hotovou - sebe. (stylisticky a gramaticky nezdařeno - vím
)
Není tady