29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky máte nějaké vedlejší účinky z antikoncepce?
Napište prosím, pořád se nemůžu rozhodnout jestli si ji nechat napsat nebo nenapsat. Slyšela jsem dost brutální vedlejší účinky(rakovina, embolie. přibírání atd,).
A taky prý jsou dost drahé, to by nás jedno potěšení asi vyšlo draho. Zas tak často to není)
Není tady
Martinako, já ti povím co vím já.....
naopak účinky to má protirakovinové (tedy na čípku a děloze), není vhodná pro kuřáky a lidi s velkou nadváhou.
Já jsem po antikoncepci dost přibrala, ale větší riziko bylo v tu dobu otěhotnět.
Kamarádka pro změnu hubla. Vliv se nedá předem určit, zkus to a pak můžeš řít jestli ti to vyhovuje nebo ne.
Jinak si můžeš nakoupit kondomy a k tomu gel v lékárně (který si naneseš dovnitř ) a je to dvojí ochrana , nebo budete muset praktikovat přerušovanou soulož a pokud to partnerovi ujede, zajedeš si někam do špitálu kde ti dají tabletku ( je to několik hodin po), ale to je rána, to bych raději volila pilulky pravidelně.
Se všim tímto ti poradí tvůj gynekolog, měl by naleznout to prave oechové když říkáš že je to jen jednou za čas. Ale hlavně si dopředu rozmysli co chceš. Jestli si užívat byť jednou za čas bez starostí a nebo to rysknout a pak si zařizovat výbavičku nebo potrat.....
A o všem možném se drbe na sexi poradně, tak zkus svůj dotaz směřovat tam. Tam ti určitě poradííííííí
Není tady
Také jsem měnila, bolest hlavy, vysoký KT, otoky končetin a přibírání na váze.
Není tady
Ani mně to neprospělo a to jsem vyzkoušela více druhů. Vždy se objevily náladovost, deprese, zvýšení hmotnosti, špinění, bolesti prsou... Právě hledám nějaký jiný,lepší a při tom spolehlivý způsob ochrany.
Neslyšela jsem od kamarádek, co berou hormonální antikoncepci, že by měly problémy. Já ano. Zkusila jsem snad 12 různých druhů a žádná mi nevyhovuje. Jednou jsem ji vydržela brát půl roku přes všechny problémy ( naprosto mi rozhodila cyklus, mens. jsem měla ob týden) a bohužel mi pak narostly v prsou bulky, museli mi z těchto cyst odsávat tekutinu. Tak jsem si řekla, že jsou i jiné metody a již ji neberu a brát nebudu.
Není tady
Myslím, že žádný chlap nestojí za to, aby si člověk kazil zdraví.
Není tady
Já jsem už v přechodu a na návaly mi gyn.předepsala hormony.Z 4 měsíce mám 6 kg nahoře,vrátil se mi menzes,začaly mi padat vlasy,měla jsem křeče a pálení v lýtkách a těžké migrény.Takže jsem je vysadila,radši budu mít návaly,ty alespoň nebolí a od menzes chci mít už pokoj.
Já neměla žádné zdravotní problémy, ale při braní antikoncepce jsem za nějaký čas začala "trpět" nechutí k sexu, takže jsem vysadila a je to zase v pohodě ;o)
Spousta mých kamarádek si stěžuje, že jim klesá chuť na sex,..dále já sama jsem po antikoncepci trošku přibrala, kdežto moje ségra fakt hodně, pak taky často bolesti hlavy. Každý to snáší jinak, proto je nejlepší vyzkoušet různé druhy, teda pokud ti nevyhovují. Ale zase si můžeš vybrat antikoncepci, která ti pomůže na pleť (např. Diane, Belara...)
Není tady
Na fóru "porodní asistentky" teď byl vznesen tento dotaz:
Ahoj děvčata, už jsem se dloho neozvala, byla jsem marod. Prosím potřebovala bych poradit, kdo máte zkušenost.
Pořád ještě patřím mezi snažilky a už možná vím , v čem je problém. Již dříve jsem psala, že jsem užívala 9 let HA MINESSE. V říjnu jsem ji vysadila v domění, že brzy otěhotním. První menstruace přišla po 38 dnech, druhá už jenom po injekci na vyvolání Agolutin, druhá taktéž po injekci. Nejde mi to do hlavy, proč se mi MS stále nesrovnává sama. Zkusila jsem si měřit bazální teplotu a ta je po celou dobu cyklus stejná, kolem 36,6 - 36,8"C, takže zřejmě vůbec nemám ovulaci. Nesetkala jste se s tím některá. Snad existují nějaké prášky, nebo to už je konec se snažením?? Jsem moc zoufalá, prosím poraďte mi. Díky a mějte se pěkně :-)))
a pokračování
..... Je mi 27 let, HA jsem začala brát asi v 18letech, předtím jsem měla 3 roky MS pravidelnou, zhruba 28-30 dní cykly, takže nevím, proč mi to takhle hapruje. Asi to bude tím dlouhým a nepřetržitým braním HA. .....
Tak já nevím, ale fakt si nemyslím, že HA je zcela neškodná a bez žádných vedlejších následků ..
Není tady
No taky si myslím, že má ha hodně vedlejších účinků, pávě proto se ptám na Vaše zkušenosti. Skoro všude Vám doktor řekne, že ha nemají vedlejší účinky můj doktor by na to přísahal. Ale mám známou prodělala embolii, když jsem doktorovi řekla, že mám křečáky, tak prý to nemá vůbec žádný vliv haha, sama porodní asistentka mi po porodu řekla, že s mýma křečákama mi nebude žádná ha sedět, nehledě na to že se z ní opravdu přibývá na váze a všude se píše, že ne, tak nevím nevím.
Není tady
Jakákoliv chemická a hormonální léčba je nepřirozený zásah do nášeho organismu. Tak je to i s hormonální antikoncepci. Ano, je to velmi pohodlné, vzít si pilurku o nic se nestarat a být v pohodě ... .pro tuto chvíli a teď. Možná lepší než interupce ... ale ...
Upravil(a) Ilseli (15. 2. 2006 18:52)
Není tady
Ahoj,
já jsem brala HA skoro 5 let. 4 roky Cilest a pak necelý rok Evru. Neměla jsem žádné vedlejší účinky. Na Evru jsem přešla proto, že jsem si občas zapomínala vzít prášek. Přechod byl taky bez problémů. Skončila jsem s Cilestem, nastalo MS krvácení a 5. den jsem si nalepila náplast. Nyní se snažíme už 6 měsíců otěhotnět, bohužel se nedaří. Ale to je na jinou diskuzi. Dara
Není tady
Antikoncepci beru už asi 8let a naprosto bez problému,jen se mi trošku zvětšila prsa.Což v mém případě není na škodu.Žádné bolesti hlavy,tloustnutí nebo nechuť k sexu.Sestra brala antikoncepci po které jí bylo každé ráno nevolno, ale stačilo ji vyměnit za jinou a je bez problému.Je fakt,že spousta holek po antikoncepci přibere. Myslim, že je to hodně individuální,co je dobré pro mě nemusí vyhovovat tobě :-) Jinak co se týká vysazení antikocepce a otěhotnění, tak to bych nechala osudu. Znám holky,které po vysazení otěhotněly ihned a byli z toho třeba i dvojčata.
Není tady
HA beru už léta. Hned první mi tehdy sedla. Po asi tříletém braní jsem ji vysadila, chtěli jsme dítě. Počala jsem bez potíží hned druhý měsíc. Po porodu a kojení jsem vyzkoušela asi patery prášky, ale pořád jsem špinila mimo cyklus. Zabraly až ty šesté, které beru v pohodě, bez nějakých vedlejších příznaků. (Nekouřím, nemám nadváhu, žádné křečáky ani jiné zdravotní problémy, je mi 31 let.) Moje kamarádka naopak trpěla šílenými bolestmi hlavy, vysadila HA a má pokoj...pak si vyber.
Není tady
HA beru nepřetržitě již 10 let. Asi jsem přibrala, ale ne nijak extrémně, myslím, že to nebude způsobeno HA, ale spíš mou chutí k jídlu
Vedlejší účinky vůbec žádné, skvělé je mít pravidelnou menstruaci, protože to jsem do té doby, než jsem ji začala brát nepoznala.
Horší je to ale v sexu. Chuť téměř nulová, prožitky na nic. Nevím, jestli za to může HA, ale teď mám poslední platíčko a končím s ní. Třeba se něco změní, třeba taky ne, ale hormony jenom kvůli pohodlí už do sebe cpát nechci.
Není tady
s antikoncepci experimentuju uz 6 let a az poslednich 5 mesicu muzu rict..ze jsem si nasla tu "svou"..s kterou se citim super(az na to ze mam zalehle usi).
Z mych predchozich zkusenosti,silene naladova..tak moc ze jsem nebyla schopna vydrzet uz ani sama se sebou...jeste ze to pritel(nynejsi manzel) prezil ,krecove zily..nevypada to pekne,mela jsem dve ruzne antikoncepce a celou dobu uzivani jsem krvacela(3,5 mesice a 2 mesice...nez jsem to vymenila),pribrala(sice jen 6 kilo ale zato na zadku v podobe krasne celulitidy(nikdy jsem s celulitidou problemy nemela...predtim)... a tak..
ale jak sem psala ted mam jednu co mi super vyhovuje:D a nemenila bych....s antikoncepci se citim jistejsi,jak holky psaly,muzes si naplanovat dovcu apod,vis kdy prijde menstruace ...je to jednodussi a penez investovanych do HA nelituju
Není tady
já jsem antikoncepci začala brát v 17 letech. začínala jsem s anteovinem, u kterého jsem přibrala. později jsem přešla na logest a s tím jsem problémy neměla. doporučila mi ho gynekoložka, protože má nižší množství hormonů. při braní žádné větší problémy nebyly, to spíše po vysazení. snažím se už asi rok otěhotnět a zatím nic.. u každého to ale asi bude individuální.
Ahojky...14dní užívám antikoncepci Cerazette, po týdnu užívání jsem začala dost krvácet, mám bolesti břicha a pocit návalu horka.
Nevím jestli je to tím,že jsem ještě nikdy antikoncepci neužívala. Je 39let a mám 7týdenní holčičku, tak jsem se raději už rozhodla pro nějakou ochranu...
Jsem rozhodlá pro jistotu navštívit dr. , nemáte některá z vás také takové zkušenosti ????
Děkuji za odpovědi... Renča
Není tady
Ahoj holky,
nechcete někdo koupit logest 2 balení? Pokud ano, tak se mi ozvěte na mail:candy.cm@seznam.cz
Není tady
Ahoj holky,
já beru HAK cca 12 let a bojím se co bude, až jí vysadím a budu chtít mimi (asi tak do roka). Mojí kamarádce se totiž stalo, že po vysazení začala mít šílený problémy: hrozně se jí mastily vlasy, šílená pleť - takovou nikdy předtím neměla, cysty na vaječníkách a cyklus?! Něco podobného jak tady píšete...nejdříve po 40 dnech a pak už jen po injekci. Je jí 32 a moc ráda by otěhotněla, ale už skoro 2 roky nic....Přitom během braní byla v pohodě. Kdybych tohle věděla dřív, nikdy
bych s tím nezačala. Na tohle vás doktoři totiž nikdy neupozorní, řeknou jen jak je to dobré a spolehlivé - ale vedlejší účinky? To se ukáže až za x let a to je většinou pozdě.
Není tady
Ahoj Mykiško,
já jsem vysadila po 10. letech a má to zatím jen samá pozitiva. Necítím se tak nafouklá, pleť mám pořád stejnou a vlasy se mi mastí také pořád stejně, možná spíš trošičku méně. První MS se dostavila asi jen s pětidenním zpožděním, ale nemaluju si, že to bude tak v pohodě i u dalších, měla jsem ji hóóóóódně nepravidelnou před tím, než jsem začala HA brát, takže se to asi vrátí do starých kolejí.
No a s mimísem zatím nevím, Ještě se na to necítím, takže se ani nepokoušíme. Ale kdyby náhodou co se bude dát dělat.
Není tady
mam baliky na 4 mesice...pak vysadim.... no jsem na to zvedava hehe
Není tady
Taky se pridam. Vysadila jsem po 9 letech a nevim jestli je to dano psychycky, ale citim se ted nejak lip a dokonce uz mam chut i na sex .. :-) Jen jsem zvedava jestli to dostanu a kdy :-) Ale mimi jeste nechci, ale kdyby, tak co se da delat :-)
Není tady
Ferda napsal(a):
s antikoncepci experimentuju uz 6 let a az poslednich 5 mesicu muzu rict..ze jsem si nasla tu "svou"..s kterou se citim super(az na to ze mam zalehle usi).
Z mych predchozich zkusenosti,silene naladova..tak moc ze jsem nebyla schopna vydrzet uz ani sama se sebou...jeste ze to pritel(nynejsi manzel) prezil,krecove zily..nevypada to pekne,mela jsem dve ruzne antikoncepce a celou dobu uzivani jsem krvacela(3,5 mesice a 2 mesice...nez jsem to vymenila),pribrala(sice jen 6 kilo ale zato na zadku v podobe krasne celulitidy(nikdy jsem s celulitidou problemy nemela...predtim)... a tak..
ale jak sem psala ted mam jednu co mi super vyhovuje:D a nemenila bych....s antikoncepci se citim jistejsi,jak holky psaly,muzes si naplanovat dovcu apod,vis kdy prijde menstruace...je to jednodussi a penez investovanych do HA nelituju
A jakou beres?
Není tady