Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 6. 2009 7:53

AlenaVin
♥♥-----

Zkušenost s řetězcem Kaufland

Tak vám napíšu, co se nám stalo a ráda bych věděla, co byste v takové situaci dělali vy....
Dceru čapli asi před měsícem v Kauflandu, že něco ukradla. Měla v kabelce nějaké věci, ale už používané, přesto ji obvinili z krádeže, a protože neměla doklad o nákupu, zavolali policajty. Výrobek, který se jim zdál nejvíce "nový" jí sebrali a dali zpátky do prodeje, jednalo se o gel na celulitidu Garnier v kuličce. Nám to neřekla, protože měla strach, což mě mrzí, mohlo se to dát nějak do pořádku, teď už to bude složitější. Dověděla jsem se to tak, že moje kolegyně z práce, se kterou už mám delší dobu problémy, mně asi před 14-ti dny řekla, že mám dceru zlodějku a že to už ví celé město. Vyžádali jsme si zpětně doklad o nákupu v prodejně, kde výrobek zakoupila, tady musím říct, že vedoucí obchodu byla velice ochotná a doklad nám z registrační pokladny vyjela.
Zašli jsme s tím do Kauflandu, bohužel nebyla přítomna ředitelka, jen nějaká vedoucí a pak příslušnice ostrahy, která u celé záležitosti byla. Byli jsme obviněni, že doklad jsme si vyrobili nebo nám ho opatřil někdo známý a přestože o krádeži neexistuje jediný důkaz, v Kauflandu nemají kamery, tak nám to vše podali tak, že dceru chytli za ruku u krádeže, přestože to není pravda. A dále nám bylo řečeno, že jakékoliv osobní věci, které si nese zákazník v kabelce, tedy třeba kapesníky, žvýkačky, kosmetika, hygienické potřeby, i oblečení zakoupené v Kauflandu, které právě máte na sobě, musí být označeno nebo od něho musíte mít doklad, jinak vás můžou obvinit z krádeže a nic nenaděláte. Ovšem chování pracovnice ostrahy bylo více než podivné...nejdříve nám nabídla, že nám ty 2 stovky za výrobek dá ze svého, pak že ať si pro ně dnes přijde dcera a nakonec, že si to ještě musí rozmyslet....va Člověka takhle napadají různé myšlenky...třeba i ta, že krade ostraha a takhle se to snaží zakrýt.
Dnes jde manžel na policii, která by měla mít o údajné krádeži zápis, s ředitelkou Kauflandu by se měl sejít v pátek. Přijde vám tohle úplně normální? V životě se mi toto v žádném obchodě nestalo.
Vím, že dnes někteří lidé kradou, ať už kvůli své finanční situaci nebo prostě jen tak, ale házet takhle všechny do jednoho pytle bez toho, že by se člověk mohl nějak obhájit, se mi zdá fakt hrozné a vědět toto dopředu, nikdy bych do tohoto obchodu nevlezla.

Není tady

#2 11. 6. 2009 9:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zkušenost s řetězcem Kaufland

Kaufland? Syn pracoval u pokladny - dostal hotovost, kterou si nesměl ani přepočítat, po směně odevzdal peníze a lístek z pokladny, opět nesmě přepočítat a druhý den každé pokladní řekli, kolik komu chybělo . Podezření na krádení ostrahy i vedoucí se potvrdilo záhy poté, co na mé doporučení z obchodu odešel. Ostraha krade v každém marketu, to vím! Škoda, že se dcera nechala tak hloupě nachytat, ten postup je nějaký divný. Když tam byla policie, tak musí být zápis a od toho by se mělo odvíjet další......asi by to měli postoupit městu - komisi, k projednání přestupku. Já bych se asi bránila tím dokladem, pokud něvěří, měli by dokázat, že jste to zmanipulovali a celé to shodila na podivném jednání ostrahy. I když - krást se nemá. Z toho není jasné, zda opravdu dcera kradla, nebo ne.

Není tady

#3 11. 6. 2009 9:18

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Já nevím,pokud ostraha krade tak přeci nemůže jen tak někoho namátkou obvinit že tam něco ukradl,co kdyby ten dotyčný v tašce nic neměl???A kolik je dceři?Každopádně už jen to že ostraha ti řekne že to zaplatí ze svého je prapodivné.A proč se ti to dcera bála říct?Naopak by měla se bránit.

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#4 11. 6. 2009 9:18

AlenaVin
♥♥-----

Aneri - nebyla jsem tam s ní, ona tvrdí, že nekradla. Výrobek nebyl v krabičce, navíc byl několikrát použitý, doklad jsme dohledali, jak píšu, v drogerii, kde si to koupila, uvedla den i hodinu, kdy to kupovala. Přiznání jim nepodepsala, přestože na ni 5 lidí v nějaké izolaci v Kauflandu dělalo nátlak, sprostě ji uráželi, o těchto praktikách jsem neměla tušení. Oni nemají žádný důkaz, že kradla, za ruku ji nechytili, záznam z kamery nemají. My máme doklad o nákupu jinde...je to málo? Bylo nám sděleno, že oni nemají povinnost shánět důkazy.
Ještě dodám, že dceři je 20 a pracuje v bance. V Kaufu pracovala na brigádě asi před rokem.

Upravil(a) AlenaVin (11. 6. 2009 9:22)

Není tady

#5 11. 6. 2009 9:24

Lena01
♥♥♥♥♥--

Slyšela jsem, že v kauflandech má ostraha za chycení zloděje pěknou odměnu...
Mě se stalo, že u pokladny mi prodavačka nevěřila, že mám dobře štítek na jablkách, řekla jsem jí, že název co byl nad bednou jsem namačkala na váze, ona na mě vyjela, že ten druh jablek nemůže být tak červený, a že ty jabka jsou dražší, šla to zkontrolovat, připadala jsem si jak zlodějka... vrátila se a jen konstatovala, že to mám dobře... čekala jsem aspoň omluvu... a nic dumbom

Není tady

#6 11. 6. 2009 9:28

AlenaVin
♥♥-----

Tajgr - může obvinit, koho chce a když v tašce nic nenajdou, tak se zákazník ani omluvy nedočká. Až po tomto případu, který se stal nám, jsem se dověděla, že Kaufland je těmito praktikami pověstný, proto někteří lidé nechávají kabelky a tašky včetně klíčů od auta a domu na informacích. K tomu bych ovšem já tedy odvahu neměla.

Není tady

#7 11. 6. 2009 9:57

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Ostraha holt občas někoho chytit musí, ať krade nebo ne. Ochranka nemá právo tě šacovat, ale pokud mají podezření, teoreticky tě mohou zadržet do příjezdu cajtů.
--
Pokud by mi pokladní dělala d*žky s jabkama, tak bych ji poté, co se vrátí, oznámil, že si může celej nákup včetně vážených uzenin a sýrů strčit do ).( a šel bych nakoupit jinam.
--
Na druhou stranu je pravda, že mezi zákazníky jsou zloději také. Ovšem pokud by po mně něco chtěli, tak bych chtěl vědět, co jsem měl ukrást - to by měli vědět. Pokud neví, čekáme na policii.

Není tady

#8 11. 6. 2009 10:12

šarik
Host

Dcera udělala zásadní chybu, že nepřivolala policii. Pokud by byla obviněná z krádeže, tak měla trvat na přivolání policie i přesto, kdyby ji chtěli propustit. Totiž ona nemá povinost ukazovat obsah kabelky a nějaký zaměstnanec Kauflandu vůbec nená právo ji nějak omezit na svobodě, pokud není zjevné, že spáchala nějaký přestupek, tím méně, že by jí bantovali kabelku. To oni zkouší, a když vidí hloupou ovci, tak ji oškubou. Nicméně bych podal dodatečně trestní oznámení na jejich postup a dále pokud to ví celé město, tak to je tak na žalobu na ochranu osobnosti, zvlášť když bude podepřená výsledky policejního šetření a vaším dokladem o legálnosti nabytí zboží.
Kdysi dávno něco podobného chtěli na mě vyzkoušet v našem supermarketu a když viděli, že ovládám poměrně slušně zákony a vím co ze zákona smí a co ne a trval jsem na přivolání policie, tak jim velice rychle došlo, že narazili a bude ostuda, neboť jsem jim vylíčil, že mi veřejně poškodili moji dobrou pověst a budu chtít soudní odškodnění, s tím, že navíc napíšu právní přípis na ředitelství, jak se chovají ke svým zákazníkům a skončí na pracáku. No a teď když tam dojdu, tak všichni zalízají do děr.

#9 11. 6. 2009 10:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Taky na mě vyrukoval v tomhle obchodě člen ochranky. IQ nepřímo úměrné šíři ramen - a že ho byl kus http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png. Odchytil mě u kasy po zaplacení a abych s ním šla dozadu. Dobrý, šla jsem. Jenže pak chtěl, abych mu předložila účtenku a vyndala všechno z tašek, protože prý jsem podezřelá... No, byla jsem ráda, že jsem nákup uložila, tak jsem tvrdě odmítla a požádala o přivolání policie s tím, že s ním o ničem jednat nebudu. Zkusil bububu, že ty cajty teda zavolá... nezabralo. Odešel se "poradit" s kolegou stejného vzezření a vrátil se se slovy "Tak teda děte, pani - ale příště ta policije faktycky příde!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ale uznávám, že mladá holka tohle asi udělá těžko.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 11. 6. 2009 10:20

AlenaVin
♥♥-----

šarik - Městská policie u toho byla, jsou s nima jedna ruka, jezdí tam 20x denně. O trestním oznámení jsem mluvila hned, ale prý ho oni obratem podají na mě, navíc ještě výsměch: ale paní, kde jste to četla, na internetu? 
Na ředitelství samozřejmě napíšeme, to je bez debaty, pak uvidím, jak dnes manžel pochodí u ředitele Městské policie, pak případně podáme i to trestní oznámení.

Není tady

#11 11. 6. 2009 10:43

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

No, ne že bych tohleto, ale pro jaký čin?

Není tady

#12 11. 6. 2009 10:45

AlenaVin
♥♥-----

Nedoma - to je na mě? Přece křivé obvinění.

Není tady

#13 11. 6. 2009 11:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Aleno a jak to křivé obvinění specifikujou, prosím tě? Vědí vůbec, co to je, resp. umí si to aspoň přečíst v zákoně?

Není tady

#14 11. 6. 2009 11:08

AlenaVin
♥♥-----

Ne, nespecifikovali to, tedy konkrétně ta členka jejich ochranky. Jak už jsem psala, její chování mi připadalo divné až zmatečné, prostě má jen na všechno svoji odpověď, připadalo mi, že ani neumí počítat, 40 dní jsou podle ní 2 měsíce, zákazník má povinnosti, oni nic.....uvidím, jak se k tomu postaví vedení Kauflandu.

Není tady

#15 11. 6. 2009 11:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jen pro info - "Kdo jiného lživě obviní z trestného činu v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání..." (tr. zák.). To prokazatelně udělali oni - taky by mě zajímalo, co na to vedení a policie.

Není tady

#16 11. 6. 2009 13:47

šarik
Host

Já jsem měl na mysli přivolání státní policie, abys přímo jim mohla podat trestní oznámení a oni sepsali protokol o zjištěných skutečnostech. S ozbrojenými zedníky bych se vůbec nebavil. Pokud by chtěli činit nějaké úkony, tak bych napřed s nimi promrskal zákon o obecní policii co si můžou dovolit a co ne. A ještě by byli rádi, když to za ně vezme státní policie, protože by se sami mohli dostat do problémů.

#17 11. 6. 2009 14:28

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

moje osobni zkusenost s Kauflem je

1: u pokladny jsem vubec netusila, ze se neda platit kartou va a kdyz jsem kartu vytahla, zacla na me pokladni rvat ze co si mysim, ze snad cekam, ze mi da nakup zadarmo (rekla jsem rovnou, ze u sebe hotovost nemam), poslala me na druhy konec k bankomatu a pri placeni drzkovala, ze zdrzuju dalsi lidi, ze dost cumim ze mi to nevyslo atd. va va

2. kupovala jsem kredit u terminalu na Sazkovy listek. kdyz jsem mela zaplatit, uvedomila jsem si, ze jsem si pri prochazce vymenila batuzek s kamaradkou, ktera zustala venku. proste proto, ze se nam tak batuzky lip hodily k obleceni. vysvetlila jsem to prodavacce s tim, ze budu do minuty zpatky a kdyz jsem se vracela uz se svym batuzkem zaplatit, slysela jsem prodavacku jak rika sve kolegini "svine jedna zlodejska, niceho se nesti, jeste ze to slo stornovat" Vybafla jsem na ni, nechala si zavolat vedouci a ta mi rekla, ze ma prodavacka pravdu, ze jsem to mela sikovne vymyslene ale ze bohuzel va va

3. znam nekoho, kdo pracuje jako ochranka v Kauflu. "Nakupy" nosi dom pri kazde sichte. Muzu potvrdit, ze kradou a navzajem se kryji

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#18 11. 6. 2009 14:35

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ochranka může člověka zadržet pouze při podezření na spáchání trestného činu, ale nikoliv přestupku, ne?

Ochranka v supermarketech každopádně patří mezi nejhloupější a nejhůře placené lidi vůbec a zvlášť ve zmiňovaném Kauflandu mi to přijde nejkřiklavější. V okamžiku, kdy by mě zadržela, tak mám prostředky, jak se fyzicky bránit. A policii bych to myslím vysvětlil. A supermarketu bych udělal takovou reklamu, že by si to za rámeček nedali.

Není tady

#19 11. 6. 2009 14:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ochranka tě nesmí zadržet vůbec. To, že se chovají jako ho.va.da je věc jiná - spoléhají na to, že lidi buď nevědí, nebo se bojí, třeba jen ostudy.
http://business.center.cz/business/prav … ovedi.aspx
Pracovníci bezpečnostních služeb nejsou veřejnými činiteli a žádné takové pravomoci nemají. Jejich práva se nijak neliší od práv jakéhokoliv jiného občana, omezit osobní svobodu zákazníka smí tedy pouze v rámci tzv. občanské svépomoci. Není ani pravdou, že vás bezpečnostní pracovník smí bezdůvodně zadržet do příjezdu policie - pokud by vám nezákonné jednání nebylo následně prokázáno, odpovídal by prodejce za způsobenou újmu. Prodejce nebo jím pověřená osoba vás na vaše práva dokonce musí upozornit, tzn. např. o předložení obsahu zavazadla může požádat na principu dobrovolnosti a musí vás poučit, že to není vaše povinnost.

Není tady

#20 11. 6. 2009 19:58

wall
♥♥-----

http://www.spotrebitele.info/vase-prava … =1&ids[xec3906bc8cdcb0bd0af1a4823631f302]=1

tady je o tom psané něco víc, třeba to pomůže...

Slova ztratí svůj význam, ale vzpomínky zůstanou....

Není tady

#21 11. 6. 2009 20:44

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Díky za info tummenupp ,člověk nikdy neví kdy to bude potřebovat!Ale jaksi nechápu toto:Oprávnění požadovat prokázání totožnosti mají také strážníci. Žádnému z tzv. černých šerifů ale nedává jakýkoli právní předpis možnost, aby o prokázání totožnosti požádal. va

Není tady

#22 11. 6. 2009 21:23

šarik
Host

Tajgrová podívej se. Ozbrojení zedníci mají možnost zkontrolovat tvoji totožnost jen za předem zákonem daných okolností. Nezapoměň, že oni jsou v zaměstnaneckém poměru a nikoliv ve služebním jako policajti. A ti také mohou kontrolovat tvoji totožnost jen po splnění podmínek daných zákonem a nikoliv kdy si vzpomenou. Mno a černí šerifové mají právo zjišťovat tvoji totožnost asi takové, jako manažerka veřejných záchodků.
Strážníci:
§ 12
Oprávnění požadovat prokázání totožnosti
(1) Prokázáním totožnosti se pro účely tohoto zákona rozumí zjištění jména, příjmení, data narození, rodného čísla a bydliště osoby. Důvod ke zjišťování totožnosti určuje míru spolehlivosti, s níž se zjištění provádí.
(2) Strážník je oprávněn vyzvat osobu, aby prokázala svoji totožnost,
a)    jde-li o osobu, vůči které provádí úkon k plnění úkolů obecní policie,
b)    jde-li o osobu podezřelou ze spáchání trestného činu nebo přestupku či jiného správního deliktu,
c)    jde-li o osobu, od níž bude třeba požadovat vysvětlení (§ 11),
d)    jde-li o osobu, která odpovídá popisu osoby hledané policií nebo osoby pohřešované,
e)    na žádost jiné osoby, jestliže tato osoba má na zjištění totožnosti právní zájem,
f)     jde-li o osobu, která žádá o prokázání totožnosti podle písmena e),
g)    jde-li o osobu, která oznamuje podezření ze spáchání trestného činu, přestupku nebo jiného
       správního deliktu.
(3) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 2 vyhovět.
(4) Strážník je oprávněn údaje zjištěné podle odstavce 1 poskytnout osobě podle odstavce 2 písm. e).

Státní policie:
§ 63
Prokázání totožnosti
(1) Prokázáním totožnosti se rozumí prokázání
jména, popřípadě jmen, příjmení, data narození a v pří-
padě potřeby také adresy místa trvalého pobytu, adresy
místa pobytu nebo adresy bydliště v zahraničí, rodného
čísla a státní příslušnosti. Rozsah a způsob zjišťování
osobních údajů musí být přiměřené účelu zjišťování
totožnosti.
(2) Policista je oprávněn vyzvat k prokázání
totožnosti osobu
a) podezřelou ze spáchání trestného činu nebo správ-
ního deliktu,
b) zdržující se v prostoru, o kterém lze důvodně
předpokládat, že se v něm zdržují cizinci bez po-
volení opravňujícího k pobytu na území České
republiky,
c) bezdůvodně se zdržující v bezprostřední blízkosti
policií chráněného prostoru nebo v místě, z něhož
lze tento prostor účinně ohrozit,
d) od níž je požadováno vysvětlení,
e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované
osoby,
f) vstupující do policií chráněného objektu nebo
prostoru anebo do místa, kam je policistou zaká-
zán vstup, nebo z tohoto objektu, prostoru anebo
místa vycházející,
g) která má na místě veřejně přístupném zbraň a je
důvodné podezření, že zbraně může být užito
k násilí nebo pohrůžce násilím,
h) zdržující se v blízkosti místa, kde došlo ke spá-
chání trestného činu nebo správního deliktu, k po-
žáru anebo jiné mimořádné události,
i) která má být předvedena na žádost příslušného
orgánu podle jiného právního předpisu6
),
j) která je oznamovatelem podezření ze spáchání
trestného činu nebo správního deliktu,
k) na žádost jiné osoby, která má na zjištění totož-
nosti právní zájem, jakož i osobu, která o proká-
zání totožnosti policistu žádá, a zjištěné osobní
údaje předat osobě, která o prokázání totožnosti
požádala, nebo
l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně
bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku
nebo pro předcházení trestné činnosti.

Upravil(a) šarik (11. 6. 2009 21:43)

#23 11. 6. 2009 22:20

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

Šariku dík tummenupp tummenupp !To oslovení ozbrojení zedníci se perfektně hodí k naší čtyřčlenné městské policii kteří jsou líní a jsou navíc místní.Možná si to budeš pamatovat,popisovala jsem je a jejich činnost-nečinnost ve vláknu o štěkajícím čoklovi,taky jsi mi radil tummenupp .Takže ode dneška to pro mně není městská policie ale právě ozbrojeni zedníci.

Není tady

#24 12. 6. 2009 7:23

AlenaVin
♥♥-----

Včera byla manžel na policii, podali jsme opravný prostředek, celá záležitost se bude znovu projednávat a doufám, že se dcera obhájí.
A teď ještě pro zajímavost chování členky ostrahy - ve středu nám řekla, že nám peníze za ten výrobek vrátí ze svého na místě, před naším odchodem už to bylo jinak: ať si dcera ve čtvrtek přijde na informace, včera tam dcera byla, nic jí nedala s tím, že jí vedení firmy doporučilo, aby se o tom s námi vůbec nebavila.......takže opravdu zajímavé jednání, zřejmě o krádeži není přesvědčená ani ona sama.
Ještě máme domluvenou schůzku s ředitelkou Kaufu, podle toho, jak se k tomu postaví, se ještě případně obrátíme na ústředí. Samozřejmě máme v plánu to přinejmenším formou placené inzerce rozmáznout v místním tisku, ať zdejší občané ví, s kým mají tu čest.

Není tady

#25 12. 6. 2009 8:40

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-

AlenaVin napsal(a):

Včera byla manžel na policii, podali jsme opravný prostředek, celá záležitost se bude znovu projednávat a doufám, že se dcera obhájí.
A teď ještě pro zajímavost chování členky ostrahy - ve středu nám řekla, že nám peníze za ten výrobek vrátí ze svého na místě, před naším odchodem už to bylo jinak: ať si dcera ve čtvrtek přijde na informace, včera tam dcera byla, nic jí nedala s tím, že jí vedení firmy doporučilo, aby se o tom s námi vůbec nebavila.......takže opravdu zajímavé jednání, zřejmě o krádeži není přesvědčená ani ona sama.
Ještě máme domluvenou schůzku s ředitelkou Kaufu, podle toho, jak se k tomu postaví, se ještě případně obrátíme na ústředí. Samozřejmě máme v plánu to přinejmenším formou placené inzerce rozmáznout v místním tisku, ať zdejší občané ví, s kým mají tu čest.

Třeba i televizi by to zajímalo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí