14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jedno ze dvou kafí mě vdycky zaručeně proene, u se bojím dát si někde kávu, aby mě nebrali křeče do břicha. Jediné po kterém to nemám je Ajurvédské, ale to nikde nenabízí . Přitom si na kávě pochutnám, ale ty následky. Jaké pijete kafe a bez následků?
Není tady
Vzhledem k tomu e pro mě kafe ivotní droga a ne obřadní rituál,piju pouze Jihlavanku.A turka! Instatní nemají anci.
Není tady
Taky nepiju rozpustné. Koupily jsme si presovač a z toho je dobré kafe. Jen mě mrzí ,e ho nemůu tak často jak bych chtěla.
Není tady
Já osobně kafe nepiju, mám raději černý čaj , ale manel si nemůe vynachválit Tchibo v černém balení. Pije jedině turka...
Není tady
Pila jsem sladkýho turka....
Přila jsem z porodnice a přestala sladit..... Pila jsem hořkýho turka....
Přila jsem z porodnice a začala jíst lógr..... Pila jsem hořkýho turka a lógr jsem málem dojídala i po návtěvách, těch nesladících, tááák mi chutnal.....
Přila jsem z porodnice a piju instantní.....
U se nechystám do porodnice, mám strach co by to se mnou zase provedlo....
Není tady
Cilko, fůj Mělas zůstat u toho prvního. Miluju Turky, jsou sladký
Není tady
Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.
Není tady
Jeliko můj manel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jeliko to má sníení obsah kofeinu a turka, toho bych si ji ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor.
Není tady
Jani a jaký je v tom rozdíl? Kdy si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak jetě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to lií?
Není tady
Po kafi pořád běhám na malou, take si ho nedávám kdy například někam cestuju nebo běhám po obchodech. Před několika lety jsem si koupila presovač, který se nám nedávno rozbil a teď mi turek vůbec nechutná. Presovač si chci co nejdřív koupit, teď u nejsou zase tak drahý. No a do presa kapu trochu tekutý lehačky, mňam. Jinak mám za to, e picolo je preso do malinkého hrnečku, take málo vody, ale kafe stejná porce, take dost silné.
Není tady
anela napsal(a):
Jani a jaký je v tom rozdíl? Kdy si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak jetě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to lií?
Pravé piccolo je pouze jedno, a jak tu bylo ji zmiňováno, je to bonbónek v mením provedení. Správná gramá jedné porce je 7gr. a pak ji záleí na tobě, zda má radi silnějí kávičku a nebo si do toho nechá dát pár kapek nalehaného mléka(machiato) a nebo klasické cappuccino, to je stejná porce kávy, pouze je tam nalehané mléko a můe si ho nechat posypat čokoládou, hlavně né skořicí, to je pouze německá a bohuel nae česká velká chyba. Boe, já bych si neuměla představit ráno bez cappuccina, to je pro mě rituál, který mě správně nastartuje.
Není tady
Ahoj.
Kávu prostě miluju! V kavárně mám nejradi laté a doma si dělám rozpustnou. Samozřejmě musí být pořádně oslazená... Momentálně si hlídám linii , ale dříve jsem nedočkavě čekala jestli mi ke kávě v kavárně donesou taky nějakou malou čokoládku...
Jinak okolo sebe vidím, e kadý má rád kávu na jiný způsob. Nikdy jsem nepochopila mamku, která si udělá hořkou kávu(turka) a vypije ji a je úplně studená, brr. Strýc si zase dělá mix ze zrnkové a rozpustné kávy a do toho smetanu, z čeho mi jde taky hlava kolem...
Jinak Peto, Tebou zmiňované problémy mě spolehlivě navtíví, kdy sním větí mnoství mléčných výrobků a na to si dám silnějí kávu...
Mějte se fajn, D.
Není tady
Já bych pociovala následky, jedině, kdybych kafe neměla _ jsem závislák
Není tady
Jani, dík za vysvětlení. Jen tedy s tou skořicí se budu muset nad sebou zamyslet
Není tady
No já kafe piju moc ráda, ale tady ti závisláci by mě nejspí kamenovali, protoe je to rozpustné a napůl zředěné mlékem, ale mně to tak vyhovuje
Není tady
kdy jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Jeíek nám přinesl presovač a tak zkouím, nejdříve nalehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to nalehané mléko ??
díky
Není tady
Turka jedině turka a pořádnýho..nemít kadý den aspon jedno kafe umřu.Jsem závislák
Není tady
Ráno velkýho startovacího turka, nejlíp rovnou tlustou jehlou do íly (vstávám v půl páté, kdy nasněí, tak ve tři) - ale chodím si za roh kupovat normální mleté kafčo, akorát e je různě ochucené (amaretto, pomeranč+čokoláda, irská whisky atd.) a toho si přidávám tak ličku pro chu a vůni.
Není tady
Já jedine kafe bez logru. A je jedno jestli rozpustný, nebo překapávaný, prostě tam nesmí být ten logr. Předčírem jsem byla s mojim přítelm u jeho příbuzných. Nestihla jsem se u bránit a dostala jsem turka. Bylo mi to blbí ho vrátit a tak jsem ho vypila a tůze mi bylo potom patně ...
Není tady
to lind: mi to děláme obráceně , nejdříve presso a potom do něho naleháme mléko, tak sama nevim co je dobře
Není tady
lind napsal(a):
kdy jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Jeíek nám přinesl presovač a tak zkouím, nejdříve nalehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to nalehané mléko ??
díky
Je úplně jedno zda si nejdříve nalehá mléko a potom zvolná nechá vplout tu lahodnou porci kávy do hrnečku a nebo jak to dělám já, a to si nejdřív připravím porci malého piccola do větího álku(cappuccina) a pak si sleju nalehané mléko, a pak up zamíchám a je to, ono je stejně jedno jakým způsobem to připraví, protoe výsledek je stejný. Pokud mohu jetě poradit, nejlepí mléko na lehání je plnotučné, mám to vyzkouené, je to sice velice nedietní, ale jde z toho udělat báječná pěna. Ono v itálii mají i barmanské soutěe, kde se přou zda je ten jeden způsob správně a nebo ten druhý, stejně záleí na tom aby to bylo dobré, pak je něco jiného s latté, to je taky dobré, ale pro mě ji moc mléka, take zůstávám u cappuccina.
Není tady
Chci si koupit kávovar na espresso. S jakými výrobky máte zkuenosti, vyplatí se koupit i lacinějí?
Ví, záleí na tobě zda chce opravdu dobré presso, tak to bude muset obětovat pár tisíc na víc, a nebo si koupí v nějakém Makru pressovač za dva tisíce a bude ráda, e ti půjde celý rok bez poruchy, ale ono taky záleí jak jsi zvyklá pít kávu. Pokud potřebuje komplet, aby ti pěkně nalehal pěnu, páru na nalehání horké čokolády a na přípravu čaje, to jsou myslím standartní věci co by měl mít pressovač, tak je lepí se podívat na přístroje kolem asi tak od 5tis. a výe, já mám doma přístroj, který stál kolem 12tis. a máme ho ji est let a bez problému.
Není tady
Jana napsal(a):
Bety napsal(a):
Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.
Jeliko můj manel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jeliko to má sníení obsah kofeinu a turka, toho bych si ji ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor.
Tak to mě pobavilo:D A jelilo ty jsi čeka tak jíte jen knedlo vepřo zelo
Manel má rád českou kuchyni, jeliko kdy byl maličký tak vyrůstal asi tak est let s babičkou v německu, a ta je celkem dost podobná české kuchyni, ale na moje poádání vaříme doma spíe převáně italské jídla, jsou chutnějí a hlavně dost rychlé. A co se týče té kávy, já opravdu nemám ráda toho turka, já jsem ho pila asi tak dvakrát, a prosím u víckrát Néééééé.
Není tady