29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jedno ze dvou kafí mě vždycky zaručeně prožene, už se bojím dát si někde kávu, aby mě nebrali křeče do břicha. Jediné po kterém to nemám je Ajurvédské, ale to nikde nenabízí . Přitom si na kávě pochutnám, ale ty následky. Jaké pijete kafe a bez následků?
Není tady
Vzhledem k tomu že pro mě kafe životní droga a ne obřadní rituál,piju pouze Jihlavanku.A turka! Instatní nemají šanci.
Není tady
Taky nepiju rozpustné. Koupily jsme si presovač a z toho je dobré kafe. Jen mě mrzí ,že ho nemůžu tak často jak bych chtěla.
Není tady
Já osobně kafe nepiju, mám raději černý čaj , ale manžel si nemůže vynachválit Tchibo v černém balení. Pije jedině turka...
Není tady
Pila jsem sladkýho turka....
Přišla jsem z porodnice a přestala sladit..... Pila jsem hořkýho turka....
Přišla jsem z porodnice a začala jíst lógr..... Pila jsem hořkýho turka a lógr jsem málem dojídala i po návštěvách, těch nesladících, tááák mi chutnal.....
Přišla jsem z porodnice a piju instantní.....
Už se nechystám do porodnice, mám strach co by to se mnou zase provedlo....
Není tady
Cilko, fůj Mělas zůstat u toho prvního. Miluju Turky, jsou sladký
Není tady
Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.
Není tady
Jelikož můj manžel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jelikož to má snížení obsah kofeinu a turka, toho bych si již ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor.
Není tady
Jani a jaký je v tom rozdíl? Když si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak ještě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to liší?
Není tady
Po kafi pořád běhám na malou, takže si ho nedávám když například někam cestuju nebo běhám po obchodech. Před několika lety jsem si koupila presovač, který se nám nedávno rozbil a teď mi turek vůbec nechutná. Presovač si chci co nejdřív koupit, teď už nejsou zase tak drahý. No a do presa kapu trochu tekutý šlehačky, mňam. Jinak mám za to, že picolo je preso do malinkého hrnečku, takže málo vody, ale kafe stejná porce, takže dost silné.
Není tady
anela napsal(a):
Jani a jaký je v tom rozdíl? Když si dám někde presso, mají tři druhy - právě to piccolo a pak ještě nějaké dva, teď fakt nevím. V čem se to liší?
Pravé piccolo je pouze jedno, a jak tu bylo již zmiňováno, je to bonbónek v menším provedení. Správná gramáž jedné porce je 7gr. a pak již záleží na tobě, zda máš radši silnější kávičku a nebo si do toho necháš dát pár kapek našlehaného mléka(machiato) a nebo klasické cappuccino, to je stejná porce kávy, pouze je tam našlehané mléko a můžeš si ho nechat posypat čokoládou, hlavně né skořicí, to je pouze německá a bohužel naše česká velká chyba. Bože, já bych si neuměla představit ráno bez cappuccina, to je pro mě rituál, který mě správně nastartuje.
Není tady
Ahoj.
Kávu prostě miluju! V kavárně mám nejradši laté a doma si dělám rozpustnou. Samozřejmě musí být pořádně oslazená... Momentálně si hlídám linii
, ale dříve jsem nedočkavě čekala jestli mi ke kávě v kavárně donesou taky nějakou malou čokoládku...
Jinak okolo sebe vidím, že každý má rád kávu na jiný způsob. Nikdy jsem nepochopila mamku, která si udělá hořkou kávu(turka) a vypije ji až je úplně studená, brr. Strýc si zase dělá mix ze zrnkové a rozpustné kávy a do toho smetanu, z čehož mi jde taky hlava kolem...
Jinak Pešto, Tebou zmiňované problémy mě spolehlivě navštíví, když sním větší množství mléčných výrobků a na to si dám silnější kávu...
Mějte se fajn, D.
Není tady
Já bych pociťovala následky, jedině, kdybych kafe neměla _ jsem závislák
Není tady
Jani, dík za vysvětlení. Jen tedy s tou skořicí se budu muset nad sebou zamyslet
Není tady
No já kafe piju moc ráda, ale tady ti závisláci by mě nejspíš kamenovali, protože je to rozpustné a napůl zředěné mlékem, ale mně to tak vyhovuje
Není tady
když jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Ježíšek nám přinesl presovač a tak zkouším, nejdříve našlehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to našlehané mléko ??
díky
Není tady
Turka jedině turka a pořádnýho..nemít každý den aspon jedno kafe umřu.Jsem závislák
Není tady
Ráno velkýho startovacího turka, nejlíp rovnou tlustou jehlou do žíly (vstávám v půl páté, když nasněží, tak ve tři) - ale chodím si za roh kupovat normální mleté kafčo, akorát že je různě ochucené (amaretto, pomeranč+čokoláda, irská whisky atd.) a toho si přidávám tak lžičku pro chuť a vůni.
Není tady
Já jedine kafe bez logru. A je jedno jestli rozpustný, nebo překapávaný, prostě tam nesmí být ten logr. Předčírem jsem byla s mojim přítelm u jeho příbuzných. Nestihla jsem se u bránit a dostala jsem turka. Bylo mi to blbí ho vrátit a tak jsem ho vypila a tůze mi bylo potom špatně ...
Není tady
to lind: mi to děláme obráceně , nejdříve presso a potom do něho našleháme mléko, tak sama nevim co je dobře
Není tady
lind napsal(a):
když jsme u výroby kávy doma ráda bych se zeptala jak se dělá správné cappucino? Ježíšek nám přinesl presovač a tak zkouším, nejdříve našlehám mléko a pak do mléka nechám nakapat preso, dělám to správně nebo je postup opačný nejdříve preso a na to našlehané mléko ??
díky
Je úplně jedno zda si nejdříve našleháš mléko a potom zvolná necháš vplout tu lahodnou porci kávy do hrnečku a nebo jak to dělám já, a to si nejdřív připravím porci malého piccola do většího šálku(cappuccina) a pak si sleju našlehané mléko, a pak šup zamíchám a je to, ono je stejně jedno jakým způsobem to připravíš, protože výsledek je stejný. Pokud mohu ještě poradit, nejlepší mléko na šlehání je plnotučné, mám to vyzkoušené, je to sice velice nedietní, ale jde z toho udělat báječná pěna. Ono v itálii mají i barmanské soutěže, kde se přou zda je ten jeden způsob správně a nebo ten druhý, stejně záleží na tom aby to bylo dobré, pak je něco jiného s latté, to je taky dobré, ale pro mě již moc mléka, takže zůstávám u cappuccina.
Není tady
Chci si koupit kávovar na espresso. S jakými výrobky máte zkušenosti, vyplatí se koupit i lacinější?
Víš, záleží na tobě zda chce opravdu dobré presso, tak to budeš muset obětovat pár tisíc na víc, a nebo si koupíš v nějakém Makru pressovač za dva tisíce a budeš ráda, že ti půjde celý rok bez poruchy, ale ono taky záleží jak jsi zvyklá pít kávu. Pokud potřebuješ komplet, aby ti pěkně našlehal pěnu, páru na našlehání horké čokolády a na přípravu čaje, to jsou myslím standartní věci co by měl mít pressovač, tak je lepší se podívat na přístroje kolem asi tak od 5tis. až výše, já mám doma přístroj, který stál kolem 12tis. a máme ho již šest let a bez problému.
Není tady
Jana napsal(a):
Bety napsal(a):
Piju kafe, turka i instantní, hořký a horký, pořád a pořád.
Jelikož můj manžel je ital, tak pijeme pouze presso a to piccolo, a jsou i Decafé, které si mohu dát i vícero denně, jelikož to má snížení obsah kofeinu a turka, toho bych si již ani za nic nedala, ale to je pouze můj názor.
Tak to mě pobavilo:D A jelilož ty jsi češka tak jíte jen knedlo vepřo zelo
Manžel má rád českou kuchyni, jelikož když byl maličký tak vyrůstal asi tak šest let s babičkou v německu, a ta je celkem dost podobná české kuchyni, ale na moje požádání vaříme doma spíše převážně italské jídla, jsou chutnější a hlavně dost rychlé. A co se týče té kávy, já opravdu nemám ráda toho turka, já jsem ho pila asi tak dvakrát, a prosím už víckrát Néééééé.
Není tady