|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
V právní formulaci manželství stojí, že manželé jsou povinni být si věrní...
Ale na rozdíl od např. krádeže a vraždy není porušení manželské věrnosti ze zákona nijak sankcionováno.
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Vidíš, Van a já jsem přesvědčena, že bylo fér ke všem, ptz. se to stalo, a správné to určitě nebylo. Bolest mámě? Možná v první chvíli ano, ale taky dostala možnost hájit a bránit rodinu, což taky úspěšně udělala... A nevěda to, možná by si tatínek lebedil ve dvou vztazích, jak dlouho by chtěl..., a věř, že "bolest", která by přišla třeba po nějaké době, když by se věc "provalila", by byla stokrát větší, na všech stranách. A to se, prosím, neobhajuju, jen odpovídám, na co jsi se zeptala...
...uvažuju jak by to bylo dopadlo , kdyby si holčičce řekla at to mamince neříká... holčička by to neřekla, maminka by si uhnala od milenky syfilis / to by jí tu všichni litovali a drželi jí palce - to už tu bylo/ pak by to holčička už nevydržela a mamince to vyklopila s tím, že jí teta VL řekla ať to neříká...to by teprve maminku bolelo... nebo by si maminka uhnala aids a to by jí tu všichni nejen litovali ale založili by pro ní spolek a nechali se vyfotit jako vyvržené velryby a obdivovali by tu její sílu - to už tu taky bylo
...VL by byla ta největší mrcha protože mohla zabránit takovému neřádu a neudělala to...nebo by maminka s tatínkem koupila byt na hypotéku, pak by v něm bydlel tatínek s milenkou a maminka šla s holčičkou do garsonky a chodila do třech prací, aby měli na byt a splátku hypotéky, manželé mají dluhy na půl, že?
....no raděj nebudu už uvažovat a řeknu, že bejt na místě maminky byla bych radostí bez sebe kdyby se našla nejaká nepokrytecká VL co by mě spasila, protože kecama o morálce se aids zatim neléčí a hypotéka nezaplatí....
....zajmavé je jak tenhle model:"nechat maminku ať si nabije nos, tatínka ať si pořádně zaš..., protože maminka už je okoukaná a hlavně milenka,aby chuděrka neutrpěla nějaké trauma" propagujou nejvíc ty co jim manžel utekl a jim zbylo akorát to dělat někomu "křoví" v manželství nebo kázat babám protože před kazánm chlapi prchaj...
...hlavně aby se milenkám neřikalo rajda, coura, rozhoďnožka, protože to jako milenky ženatých prostě nesnesou 
...ještě, že tu je ta tolerence a každej to má jinak, někdo milenku dělá a někdo pošle do ..... kam patří...
Není tady

helena napsal(a):
Ale na rozdíl od např. krádeže a vraždy není porušení manželské věrnosti ze zákona nijak sankcionováno.
...to je klika co?
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Jav, smíchala jsi nějaké příspěvky dohromady, ale budiž. Nic jsem neprezentovala, otce jsem kurevníkem nenazvala a znám je oba stejně, jako rodiče kamarádky mojí dcery, kteří deset let bydleli naproti nám v domku.
Nepsala jsem: udělejte to všichni stejně jako já, ptz. tak je to nejsprávnější..., napsala jsem, co jsem udělala JÁ a myslím, že jsem to aj dostatečně odůvodnila, za sebe. Jak v podobných situacích reagují ostatní, nesoudím...

Kde píšu o kurevníkovi? To spíš mícháš ty, ne. Pokud to je tedy reakce na mě...
Kdybych musela řešit to, co Viktorka, patrně bych dítěti vysvětlila, že takové projevy (otázka je, jak moc jí strkal jazyk do krku a co přesně děcko vidělo) jsou normální nejen mezi manželi ale rozhodně bych to neprezentovala jako tajemství... Promluvila bych si s otcem dotyčného děcka, nikoli s matkou a to pouze v případě, že bych je dobře znala.
Ona to ani nebylo na tebe, spíš tak, že se tu probírá, co by kdo, v tomhle případě udělal... 
Není tady
xxxx napsal(a):
helena napsal(a):
Ale na rozdíl od např. krádeže a vraždy není porušení manželské věrnosti ze zákona nijak sankcionováno....to je klika co?
Ne. To je chyba. V zákonech. Dik, xxxx... 
Není tady
javena napsal(a):
Kde píšu o kurevníkovi?
Tady, Jav, tady...
"...Až budou vyprávět, že je jejich matka lehká holka, alespoň budu vědět, odkud vítr vane...", přísp. 90.
Upravil(a) ViktorkaLove (17. 6. 2009 13:51)
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
javena napsal(a):
Kde píšu o kurevníkovi?
Tady, Jav, tady...
"...Až budou vyprávět, že je jejich matka lehká holka, alespoň budu vědět, odkud vítr vane...", přísp. 90.

Viki, to bylo na mě... jako, že já mám spoustu kámošů, kterým vlepím pusu, když se vidíme a moje děti to vědí... berou to normálně.
Vlastně mám kliku, protože teď po rozvodu nemusím mít strach, že v každým chlapovi, co ho se mnou třeba zmerčí, neuvidí hned partnera.
Úvaha, co bych dělala ve tvé situaci začíná - Kdybych musela řešit....
To jsme se blbě pochopily. 
Není tady
xxxx napsal(a):
model:"nechat maminku ať si nabije nos, tatínka ať si pořádně zaš..., protože maminka už je okoukaná a hlavně milenka,aby chuděrka neutrpěla nějaké trauma"
xxxx, už dlouho jsem se tak nepobavila. Tvůj příspěvek je opravdu výživný a huuuustýýýý....
...ale takový model, co cituju, ten jsi tu četla propagovat kde, prosímtě? Už to nehul....

Nooo - tak já teda jako vim, že žalovat se nemá... Ale hlásit se to musííí 

Není tady
Vanda napsal(a):
xxxx napsal(a):
model:"nechat maminku ať si nabije nos, tatínka ať si pořádně zaš..., protože maminka už je okoukaná a hlavně milenka,aby chuděrka neutrpěla nějaké trauma"
xxxx, už dlouho jsem se tak nepobavila. Tvůj příspěvek je opravdu výživný a huuuustýýýý....
...ale takový model, co cituju, ten jsi tu četla propagovat kde, prosímtě? Už to nehul....
Všude, děvenko, všude... Celý Babinet je jenom o tom...
Není tady
Ale néééé. Možná ty jsi blbě pochopila mne, (to není výčitka), protože já jsem tam jenom přenesla jakýsi obraz, nechce se mi nad tím teď přemýšlet, není to důle... Podstata je, (teď momentálně), že ty máš děti vychovány k toleranci tělesných kontaktů s cizími lidmi, (čímž neřikám, že to děláš špatně), já ne. My se vodíme za ruce a líbáme jen s těmi nejbližšími z rodiny, a ještě ani s těmi, se všemi ne..., jenom podle sympatií... 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
xxxx napsal(a):
helena napsal(a):
Ale na rozdíl od např. krádeže a vraždy není porušení manželské věrnosti ze zákona nijak sankcionováno....to je klika co?
Ne. To je chyba. V zákonech. Dik, xxxx...
Minimálně ten pranýř kdyby stál na frekventovaném náměstí, co?
Když už není možno nevěrníky kamenovat, zažva do země zakopávat, v asfaltu a peří vyvalovat... Mmch - všimli jste si, že tyto tresty byly praktikovány pouze na ženách? Že pánové byli a jsou jaksi omlouváni jejich neovladatelnými pudy, zatímco ta ... (doplňte dle uvážení) zavinila jejich poklesek už tím, že existuje a má 3,14ču? 
Není tady
Můj názor
Nevadí i kdybys jim u toho svítila
NEŘÍKAT nikdo tě k tomu nenutí a tvá povinnost to není a věř že jí tím ublížíš, třeba se chlapec přesvědčil, že je jeho jediná láska a nevěra mu byla ku prospěchu.
jen bys tím pošpinila vaše přátelství
něco jiného je když nevěra stále trvá to bych asi kámošku nenechala v nevědomosti jen by se mi asi moooc těžko hledala slova 
Ale ten pranýř by se mi líbil
jen bez výjimek
ať si užijí i pánové 
Upravil(a) 666salome (17. 6. 2009 14:25)

Není tady
helena napsal(a):
Minimálně ten pranýř kdyby stál na frekventovaném náměstí, co?
Když už není možno nevěrníky kamenovat, zažva do země zakopávat, v asfaltu a peří vyvalovat... Mmch - všimli jste si, že tyto tresty byly praktikovány pouze na ženách? Že pánové byli a jsou jaksi omlouváni jejich neovladatelnými pudy, zatímco ta ... (doplňte dle uvážení) zavinila jejich poklesek už tím, že existuje a má 3,14ču?
Jaký pranýř? A které tresty na ženách máš na mysli? Nějaké z dávné minulosti? Dnes je nevěra tolerována, myslím, stejným dílem ženám i mužům, a evidentně se tím zákon porušuje..., a že nejsou vymezeny tresty (stejně jako u jiných trestných činů), je chyba. Buď si jista, že kdyby byly, nevěry by ubylo... A mnohého lidského neštěstí též.
Není tady
je vidět, že ani z notoricky známé minulosti lidstva, se lidé nejsou schopní vždy poučit a vždycky bude někdo jako zastánce "starých dobrých" pořádků 
Řešit absenci zodpovědnosti a morálky jedince sakcemi a tresty vedlo skoro vždycky k ještě většímu bezpráví a nespravedlnosti. Vymáhat něco z toho, k čemu se člověk nedobere přirozenou cestou, pod tlakem a za pomoci strachu je otevřená cesta k rozšíření pokrytectví a pseudomorálky.
Upravil(a) Somaia (17. 6. 2009 14:41)
Somaia napsal(a):
je vidět, že ani z notoricky známé minulosti lidstva, se lidé nejsou schopní vždy poučit a vždycky bude někdo jako zastánce "starých dobrých" pořádků
Řešit absenci zodpovědnosti a morálky jedince sakcemi a tresty vedlo skoro vždycky k ještě většímu bezpráví a nespravedlnosti. Vymáhat něco z toho pod tlakem a za pomoci strachu je otevřená cesta k rozšíření pokrytectví a pseudomorálky.
Ano. A navíc se tím otevírají další možnosti zneužití takových ‚zákonů’
Není tady
Všechno, co je ošetřeno zákony, se vymáhá pod tlakem (vymezení, co se smí a co ne) a za pomoci strachu (z odnětí práv, či svobody), tak proč právě věrnost mezi manžely ne?
Není tady
Ale Lauro, víš, kolik DOBRÝCH zákonů bývá dnes zneužito? 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Jaký třeba, VL? Já to fakt nevím.
ViktorkaLove napsal(a):
Všechno, co je ošetřeno zákony, se vymáhá pod tlakem (vymezení, co se smí a co ne) a za pomoci strachu (z odnětí práv, či svobody), tak proč právě věrnost mezi manžely ne?
V tom případě mi zkus vysvětlit, proč se neustále páchá trestná činnost, proč jsou věznice přeplněné a proč ani v dobách, kdy tresty byly podstatně krutější, nebyl z nich takový strach?
A ještě mi odpověz - manželská věrnost právem za pomoci strachu vymáhaná a trestaná (a případný rozvod rovnou vězením) - skutečně je to to pravé ořechové pro vztah dvou lidí?
Konečně ono ještě vcelku nedávno (za 1. republiky určitě, kdy přesně byl příslušný § zrušen nevím) bylo důvodem k rozluce či rozvodu "neplnění manželských povinností" 
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
a úplně nejlepší pro všechny by bylo, kdyby se veškeré úsilí věnovalo budování nových Gulagů a a Guantanám a zavírali se tam lidi za křivé pohledy a nejednotné myšlení... a dobře jim tak... bezbožníkům 
Nezácházej , prosím, do absurdit, tohle už se tady jednou diskutovalo... 
Upravil(a) Somaia (17. 6. 2009 15:00)
ViktorkaLove napsal(a):
Tak budeme vytvářet další možnosti?
Není tady
No tak, dámy, tedy, aby mi byl partner věrný jen proto, že by to bylo právě postižitelné, to bych tedy nechtěla. Viktorko, fakt nechápu
Není tady
Vanda napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
Jaký třeba, VL? Já to fakt nevím.
Šikovný "právník" umí zneužít všechno. Takže spravedlnost nezvítězí, ale vychytralost ano. To je odpověď aj pro Helenu. Proto je tolik nespravedlnosti, že je nevymahatelná. Díky dírám v justici. A kriminálníci si je umí najít...
Není tady
L_aura napsal(a):
No tak, dámy, tedy, aby mi byl partner věrný jen proto, že by to bylo právě postižitelné, to bych tedy nechtěla. Viktorko, fakt nechápu
A myslíš, že třeba většina lidí nekrade jen proto, že je to právně postižitelné? Nekradou, protože vědí, že to je špatné. Tresty jsou pro ty, co se tím řídit nechtějí. A já mluvím o těch, kteří si třeba nejsou jisti (např. jestli být, či nebýt věrný, krást, či nekrást, a pod.), tak se k tomu nerozhodnou třeba právě proto, že si jsou vědomi následného trestu. Tak by to mělo fungovat, že je to nefunkční, je věc jiná...
Není tady