Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 16. 6. 2009 19:28

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Nevěrný přítel kamarádky

Vanda napsal(a):

Taky se ta "férová" může tvářit jako "spravedlivá", a přitom třeba jen nemá partnera a závidí, a teď přišla její chvíle....život je barevnej.

No, klobouk dolů: logika, jako prase. Férová se tváří jako spravedlivá, protože závidí... ó, to su celá já! godlike rock

Není tady

#77 16. 6. 2009 19:36

Vanda
Host

ViktorkaLove napsal(a):

Vanda napsal(a):

Taky se ta "férová" může tvářit jako "spravedlivá", a přitom třeba jen nemá partnera a závidí, a teď přišla její chvíle....život je barevnej.

No, klobouk dolů: logika, jako prase. Férová se tváří jako spravedlivá, protože závidí... ó, to su celá já! godlike rock

Tak si ten klobouk zas nasaď, protože to byla úvaha nad Zklamčinou otázkou v příspěvku 71. O tvých skutečných pohnutkách naprosto nic nevím, přeciž. big_smile

#78 16. 6. 2009 19:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

Tak si ten klobouk zas nasaď, protože to byla úvaha nad Zklamčinou otázkou v příspěvku 71. O tvých skutečných pohnutkách naprosto nic nevím, přeciž. big_smile

Možná nic nevíš o mně, tvá úvaha však vypovídá mnohé o tobě

Není tady

#79 16. 6. 2009 20:05

Vanda
Host

To je možné. Totiž i takové "kamarádky" a kolegyně jsem už za život poznala, takže píšu i ze zkušenosti... no ano, já vím, neměla bych se zapojovat do podobných debat, ale někdy holt neodolám....zkusím s tím něco udělat. smile Každý máme prostě své temné stránky, viď?

Upravil(a) Vanda (17. 6. 2009 8:18)

#80 16. 6. 2009 20:20

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

To je možné... no ano, já vím, neměla bych se zapojovat do podobných debat, ale někdy holt neodolám....zkusím s tím něco udělat. smile Každý máme prostě své temné stránky, viď?

Klidně se zapojuj, mně nevadíš, ani s "temnýma stránkama"...

Není tady

#81 16. 6. 2009 21:41

Axi
♥♥♥♥♥♥-

L_aura napsal(a):

Axi napsal(a):

L_aura napsal(a):

Vím, že byl přítel mé dobré kamarádky mé kamarádce nevěrný. Dozvěděla jsem se to čirou náhodou (kolegyně kamarádky, její kamarádka.... atp.). Vím, že bych kamarádce v ničem neprospěla, kdybych jí to řekla. On se totiž její přítel po té zkušenosti (trvala jen krátce) velmi změnil v dobrém slova smyslu. Začal se k ní chovat daleko lépe než před tím - je pozornější, spolehlivější, láskyplnější. Kamarádky si ho nemůže vynachválit a věří a stále to opakuje, že změny v jeho chování dosáhla svou trpělivostí. Jenže, podle datace té nevěry, tak, jak se ke mě donesla, to skutečně souvisí přímo s ní - zřejmě následek špatného svědomí. Připadám si hloupě, že vím něco takového. Nechci jí lhát, ale... Co byste udělaly? A kdybyste byly na jejím místě, chtěly byste to vědět?

Mě by zajímalo, jaká je ta nejvnitřnější osobní pohnutka, která člověka vede se tímhle vůbec zabývat. Tipoval bych, že je moralistická, tedy nízká. Samozřejmě, že kamarádce bys neprospěla, to jenom sobě.

Axi, to je skvělé, jak okamžitě umíš prohlédnout charakter člověka wink

Nežvaň a řekni tu pohnutku. Ale pravdu wink

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#82 16. 6. 2009 21:51

majkafa
Host

Nemusíš mermomocí psát jako buran.
Nebo máš tu potřebu? smile

Upravil(a) majkafa (16. 6. 2009 21:52)

#83 17. 6. 2009 8:23

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

To by mě teď zajímala odpověď na tuto otázku - máte dvě kamarádky - a obě vědí, že ten váš je vám nevěrný, jen vy o ničem nevíte...kterou kamarádku budete brát za férovější a upřimnější? Ta, co vám řekne drsnou pravdu do očí, byť vás to raní, nebo ta, co si bude hrát na falešnou? Hmm? Včil mudrujte. Která má lepší charakter, kterou oceníte, jako kamarádku?
Pro mě by ta falešná tutově skončila... ale nevím, jak u vás - asi podle vlastního charakteru byste mohly ocenit, ne? Takže - pokud tvrdíte - nic ti do toho není (jistě, je to pravda) - ale pak nastává to ale...jaký jste pro své kamarádky charaktery?

Já se stýkám i s lidmi, kteří o milence mého manži věděli a mě to neřekli. Nejsou pro mě míň cenní, než ti, co to nevěděli... proč by byli?
Řekli manželovi, aby si to nějak vyřešil, protože se stýkají i se mnou. Proč by to měli říkat mě?
Kamarádek a kamarádů mám dost, nejsou to slepičí pr... a to je fajn. K někomu, kdo strká rypáček tam, kam by neměl, bych asi neměla důvěru...
Tolik za mě. Každý má ale tohle jinak a já to respektuju...

Není tady

#84 17. 6. 2009 9:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no tam je myslím podstatné, že ta nevěra už skončila a naopak měla pozitivní vliv na vztah kamarádky. tak proč ?

Není tady

#85 17. 6. 2009 10:12

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

no tam je myslím podstatné, že ta nevěra už skončila a naopak měla pozitivní vliv na vztah kamarádky. tak proč ?

Z principu - aby kamarádka věděla, jakého hada si hřeje na prsou... lol lol lol

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#86 17. 6. 2009 10:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

agewa napsal(a):

Z principu - aby kamarádka věděla, jakého hada si hřeje na prsou... lol lol lol

... a jeho změna k lepšímu jsou pouhé fikané mimikry, kterými rafinovaně maskuje své úlety lol

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#87 17. 6. 2009 11:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaLove napsal(a):

Vanda napsal(a):

Bereš cizí osud do vlastních rukou, hraješ si na soudce. Takhle se povyšovat nikomu z nás nepřísluší. Osobní postoj může spočívat leda ve vlastním chování, tzn. například nevodit se teda za ruku s cizím tatínkem.

Na jakého soudce? Jaká povýšenost? Tomu desetiletému děcku jsem měla říct něco jako: Viš co, nech s to jako tajemství, tatínek bude kromě tvý mámy líbat ještě cizí paní, no a co? va Nebo vlastně se to dá aj něžněji, že? Třeba: To jsi se určitě spletla, tatínek nacvičoval novou roli v nové české telenovele..., nebo tak něco?

Dieťa podľa mňa nemá čo riešiť intímne vyťahy svojich rodičov. Ak má, chúďa, otca, ktorý podvádza a ešte k otmu nešikovne - bude šťasntejšie, ak bude mať ešte aj zdrvenú matku? Ja neviem, ja by som to nerieišla - a ak, tak SAMA a neschovávala by som sa zbabelo za ničnetušiace dieťa. Ak si mala ntukanie, mala si pdoľa mňa TY ísť a povedať jej to.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#88 17. 6. 2009 11:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jj...cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#89 17. 6. 2009 11:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Dieťa podľa mňa nemá čo riešiť intímne vyťahy svojich rodičov. Ak má, chúďa, otca, ktorý podvádza a ešte k otmu nešikovne - bude šťasntejšie, ak bude mať ešte aj zdrvenú matku? Ja neviem, ja by som to nerieišla - a ak, tak SAMA a neschovávala by som sa zbabelo za ničnetušiace dieťa. Ak si mala ntukanie, mala si pdoľa mňa TY ísť a povedať jej to.

Sel, ja som sa "neschovávala za ničnetušiace dieťa", a nemala som žiadne "nutkanie". V desiatich rokoch veľmi dobre vie, že s cudzou tetou za ruky sa vodiť a bozkávať ju nie je správne..., a ona sa ma nepýtala, či jej pomožem, ale či ona to má povedať mame. Pre mňa zasa bolo jednoznačné, že odpoveď na túto konkrétnu otázku je jediná: ÁNO. Odpoveď NIE, NEROB TO, by som totiž, zasa primerane k jej veku, nemala čím odovodniť...

Není tady

#90 17. 6. 2009 12:33

javena
♥♥♥♥♥♥-

Teda, to v tom musí mít moje děti pěknej guláš! va Co já mám kamarádů, kterým dám i pusu, děti je znají a mnohdy jsou toho i svědky... Až budou vyprávět, že je jejich matka lehká holka, alespoň budu vědět, odkud vítr vane. big_smilebig_smile
Kdybych musela řešit to, co Viktorka, patrně bych dítěti vysvětlila, že takové projevy (otázka je, jak moc jí strkal jazyk do krku a co přesně děcko vidělo) jsou normální nejen mezi manželi ale rozhodně bych to neprezentovala jako tajemství... Promluvila bych si s otcem dotyčného děcka, nikoli s matkou a to pouze v případě, že bych je dobře znala.

Není tady

#91 17. 6. 2009 12:38

Vanda
Host

ViktorkaLove napsal(a):

Pre mňa zasa bolo jednoznačné, že odpoveď na túto konkrétnu otázku je jediná: ÁNO. Odpoveď NIE, NEROB TO, by som totiž, zasa primerane k jej veku, nemala čím odovodniť...

A tu odpověď, ANO, tu jsi tomu děcku zdůvodnila čím? A čím pro sebe? A jsme zas u skutečných pohnutek. Stačilo přece říct: Promluv si o tom s tatínkem, zeptej se jeho, co to má znamenat.

#92 17. 6. 2009 12:41

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Jav, smíchala jsi nějaké příspěvky dohromady, ale budiž. Nic jsem neprezentovala, otce jsem kurevníkem nenazvala a znám je oba stejně, jako rodiče kamarádky mojí dcery, kteří deset let bydleli naproti nám v domku.
Nepsala jsem: udělejte to všichni stejně jako já, ptz. tak je to nejsprávnější..., napsala jsem, co jsem udělala JÁ a myslím, že jsem to aj dostatečně odůvodnila, za sebe. Jak v podobných situacích reagují ostatní, nesoudím...

Není tady

#93 17. 6. 2009 12:52

Vanda
Host

VL, napsalas ale, že tvoje jednání bylo možná kruté, ale fair. Jsem přesvědčená, že fér rozhodně nebylo. Nebo....ke KOMU fair? K té mámě ne, té tvoje rada způsobila bolest (a mohla způsobit i víc, co si budeme namlouvat). K taťkovi taky ne, protože do toho ti nic nebylo, posuzovat a soudit jeho chování. A k tomu děcku taky ne, nenaučilo se postavit k problému čelem a zeptat se táty, spíš nabylo dojmu, že donášení je správné, fér a čestné.
Ale, VL, to je tvoje. Nemusíš se přece nijak obhajovat, jen za podobné činy neseš zodpovědnost. smile

Upravil(a) Vanda (17. 6. 2009 12:57)

#94 17. 6. 2009 12:53

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

A tu odpověď, ANO, tu jsi tomu děcku zdůvodnila čím? A čím pro sebe? A jsme zas u skutečných pohnutek. Stačilo přece říct: Promluv si o tom s tatínkem, zeptej se jeho, co to má znamenat.

Čím? Té žabce tím, že to není správné a máma by to měla vědět. A sobě? Tím samým. Je to totiž můj názor. Stejně, jako kdybych ho viděla krást, nebo vraždit...

Upravil(a) ViktorkaLove (17. 6. 2009 12:54)

Není tady

#95 17. 6. 2009 13:01

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vidíš, Van a já jsem přesvědčena, že bylo fér ke všem, ptz. se to stalo, a správné to určitě nebylo. Bolest mámě? Možná v první chvíli ano, ale taky dostala možnost hájit a bránit rodinu, což taky úspěšně udělala... A nevěda to, možná by si tatínek lebedil ve dvou vztazích, jak dlouho by chtěl..., a věř, že "bolest", která by přišla třeba po nějaké době, když by se věc "provalila", by byla stokrát větší, na všech stranách. A to se, prosím, neobhajuju, jen odpovídám, na co jsi se zeptala... stolt

Není tady

#96 17. 6. 2009 13:01

Vanda
Host

Krást a vraždit je trestný čin. Vodění za ruku a líbání cizí paní ne....

#97 17. 6. 2009 13:02

L_aura
♥♥♥♥♥--

Axi napsal(a):

L_aura napsal(a):

Axi napsal(a):

Mě by zajímalo, jaká je ta nejvnitřnější osobní pohnutka, která člověka vede se tímhle vůbec zabývat. Tipoval bych, že je moralistická, tedy nízká. Samozřejmě, že kamarádce bys neprospěla, to jenom sobě.

Axi, to je skvělé, jak okamžitě umíš prohlédnout charakter člověka wink

Nežvaň a řekni tu pohnutku. Ale pravdu wink

Axi, ano jsem sobecká, protože mě to s**e. A co mě s**e? Když vidím, že je smutná, nešťastná a unavená a jak sbírá síly mně i sebe přesvědčovat, že je to přece lepší a lepší to ještě bude. Já vím, byla to její volba, ona toho muže velmi chtěla. A dle zákonů - máš po čem toužíš - toho skutečně dosáhla. Bohužel si zapomněla přát také, jak by se k ní měl chovat, aby jí to působilo radost. Myslím, že ten člověk ji šťastnou neudělá, znám ji ale natolik, že vím, že se jej z jistého důvodu bude držet zuby nehty... snad si to on nechá líbit, protože pokud ne, bolelo by ji to strašně (a mě to pak s***o, že? wink )... Někde v hloubce duše vím, že jí to nesmím říct, že by to vědět nechtěla, že by před tím chtěla, stejně jako před ostatními špatnými věcmi v jejich vztahu, postavit zeď, za kterou se nebude dívat. Jen je to pro mě těžké, když vidím, jak ji ten vztah ničí... a to víc, když vím, co vím. Musím ještě poznamenat, že jsem to neřekla nejenom jí, ale nikomu dalšímu... krom ... kolik lidí, že to navštěvuje babinet?:-)))

Není tady

#98 17. 6. 2009 13:06

Vanda
Host

Ne, VL, kdyby ta holčička došla za tatínkem sama (třeba na tvůj popud), možná by konec byl stejný, jen té bolesti o hodně míň. Pak se naskýtá pořád ta otázka (jen pro tebe, neodpovídej), co tě vedlo k cestě způsobení maléru v cizí rodině, co pro tebe skutečně stojí za tvojí radou tak, jak jsi poradila, a ne tak, jak navrhuju já.

#99 17. 6. 2009 13:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

Krást a vraždit je trestný čin. Vodění za ruku a líbání cizí paní ne....

V právní formulaci manželství stojí, že manželé jsou povinni být si věrní...

Není tady

#100 17. 6. 2009 13:15

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

... (jen pro tebe, neodpovídej)...

Proč nemám odpovídat? Klidně můžu. Můžu? va

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí