1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tercilo, to je prima, es u přestala psát ty své hnusné SZ. Mám radost, jestli tomu tak je. Doufám, es je přestala psát vem.
Btw kdo psal první? Mně teda určo ty.
Tercila napsal(a):
Pandorraa: "Tercilo, tyhle bláboly, které vydává za smysl mého psaní, jsou pouze v tvé hlavě, nikoliv v mých písmenkách, sorry."
Nemusí se omlouvat (viz sorry), zřejmě Tě podobně vnímá víc lidí. Píe tady o svých náhledech na různá témata sama o své vůli, a jestlie píe u dlouho (kadý má monost si přečíst), jak je milenectví fajn a jak má na něj kadý právo (co o to, já Ti to neupírám, je to Tvoje věc), a pak ale napíe, e by tím někdo způsobil bolest, tak to vypadá zvlátně. mě to jenom překvapilo. Nic víc, nic míň.
Akorát e to takhle (zdálky)vypadá, jako kdy se "zrovna něco hodí do krámu".
Nebylo to ádné popichování, jenom vyjádření mého údivu.
Pandorraa: "Stejně tak jako nemá smysl diskutovat o tvých arogantních a útočných SZ."
Zato Ty jsi v těch svých útlocitností, bezbřehou tolerancí a mírumilovností a láskou k bliním jenom oplývala![]()
![]()
Poslední SZ jsem Ti napsala asi 17. 2. 2008.
Pokud Ti ale stále chodí nějaké případné nesouhlasné SZ, rozhodně nejsou ode mě![]()
. Pochopila jsem, e je to pro mě ztráta času, neboj
.
divím se ti Terci, e se jetě namáhá nemá to smysl, vekerý kázání přizpůsobí tomu co se hodí do krámu...nech je ony se vyaví sami... zrovna tahle tetka mi tu nedávno psala jaká jsem k.áva a i.iot a ted tu bude pleskat o agresivitě a aroganci....do té doby ne jsem viděla fotku jsem si nechápala proč je tak vzteklá a tvrdí e si za vechno můou manelky sami, u to vim, to je jen její obrovskej odraz...a zoufalost, kadej chlap vyleze raděj na strom ne by to chtěl mít trvale doma. SZ od tebe mám taky ale samé pohodové
nenech se vykolejit, vimni si jak malá skupinka se tu zase tváří, e vechno ví...doporučuju ignore. Pak je to tu docela v poho
Není tady
xxxx napsal(a):
divím se ti Terci, e se jetě namáhá nemá to smysl, vekerý kázání přizpůsobí tomu co se hodí do krámu...nech je ony se vyaví sami...
zrovna tahle tetka mi tu nedávno psala jaká jsem k.áva a i.iot a ted tu bude pleskat o agresivitě a aroganci....do té doby ne jsem viděla fotku jsem si nechápala proč je tak vzteklá a tvrdí e si za vechno můou manelky sami, u to vim, to je jen její obrovskej odraz...a zoufalost, kadej chlap vyleze raděj na strom ne by to chtěl mít trvale doma. SZ od tebe mám taky ale samé pohodové
nenech se vykolejit, vimni si jak malá skupinka se tu zase tváří, e vechno ví...doporučuju ignore. Pak je to tu docela v poho
No vidí Xko
A mně zase to, jak vypadá ty, ale vůbec nezajímá
Není tady
Jo jo bulvár je bulvár, no ni?
xxxx
Pandorraa napsal(a):
A mně zase to, jak vypadá ty, ale vůbec nezajímá
"Jak mohli by ti, jim bytost, jako ty jsi, jest věčnou předchůzkou, býti tvými přáteli?"
Není tady
L_aura napsal(a):
Vím, e byl přítel mé dobré kamarádky mé kamarádce nevěrný. Dozvěděla jsem se to čirou náhodou (kolegyně kamarádky, její kamarádka.... atp.). Vím, e bych kamarádce v ničem neprospěla, kdybych jí to řekla. On se toti její přítel po té zkuenosti (trvala jen krátce) velmi změnil v dobrém slova smyslu. Začal se k ní chovat daleko lépe ne před tím - je pozornějí, spolehlivějí, láskyplnějí. Kamarádky si ho nemůe vynachválit a věří a stále to opakuje, e změny v jeho chování dosáhla svou trpělivostí. Jene, podle datace té nevěry, tak, jak se ke mě donesla, to skutečně souvisí přímo s ní - zřejmě následek patného svědomí. Připadám si hloupě, e vím něco takového. Nechci jí lhát, ale... Co byste udělaly? A kdybyste byly na jejím místě, chtěly byste to vědět?
Mě by zajímalo, jaká je ta nejvnitřnějí osobní pohnutka, která člověka vede se tímhle vůbec zabývat. Tipoval bych, e je moralistická, tedy nízká. Samozřejmě, e kamarádce bys neprospěla, to jenom sobě.
Není tady
Ahoj,
já mám něco podobného,
Máme partii 10 kamárádů,z toho 4manel.páry.Jezdíme spolu na výlety,občas dovolená,grilovačky,hospůdka,oslavy apod.
Ve bylo fajn do doby ne : Jeden z kamarádů i já pracujeme v jedné firmě.Před 1,5rokem k nám nastoupila do práce manelka tohoto kamaráda.(Jetě jednou podotýkám jsme vichni kamarádi.)
S kamarádem jsem se vdy normálně bavila,občas přiel za mnou a mým éfem na kafe.Jeho eně(mé kamarádce)se to přestalo líbit.Tak přestal chodit.
I mimo práci do mě občas zaryje.Např.jsme byli na oslavě.Tento kamarád přiel o chvíli později.Kdy jsem se zeptala jeho eny,kde je V.... .Odpověděla : "Co,stýská se ti?" Zůstala jsem na ni hledět jako tele na nové vrata.
Je fakt,e si s kamarádem rozumíme z celé party nejvíc.On je takový srdečný,přítulný,ale nic jiného v tom není.
Kdy jsem se o tom bavila s manelem a druhou kamarádkou,tak oni tomu taky nerozumí.Nikdo v tom nevidí nic patného.
Měla bych si s oběma o tom promluvit?
Upravil(a) Kavasaki (16. 6. 2009 10:05)
Není tady
Kavasaki, to je přece něco úplně jiného, ne co tu řeí zakladatelka vlákna.
Nebo ty se s tím kamarádem miluje?
To poádej nějakou kamarádku, aby to jeho manelce práskla.
Upravil(a) majkafa (16. 6. 2009 10:19)
majkafa napsal(a):
Kavasaki, to je přece něco úplně jiného, ne co tu řeí zakladatelka vlákna.
Nebo ty se s tím kamarádem miluje?
To poádej nějakou kamarádku, aby to jeho manelce práskla.
Znovu si to čtu,opravdu to sem nepatří,omlouvám se
Není tady
Kavasaki: i kdy to, co píe, patří někam k tématu o árlivcích a o tom, jak s nimi zamést, přesto se jedná o velmi zajímavé téma, pokud o tom chce zavést blií debatu, moná by stálo za to, abys to hodila na psychologickou - i kdy se to nevěry svým způsobem také týká..
Není tady
klokan napsal(a):
Kavasaki: i kdy to, co píe, patří někam k tématu o árlivcích a o tom, jak s nimi zamést, přesto se jedná o velmi zajímavé téma, pokud o tom chce zavést blií debatu, moná by stálo za to, abys to hodila na psychologickou - i kdy se to nevěry svým způsobem také týká..
Klokánku,díky.
Ví,trápí mě to u delí dobu.Jediné co mě utěuje,e mám čisté svědomí.Určitě napíu.
Není tady
Axi napsal(a):
L_aura napsal(a):
Vím, e byl přítel mé dobré kamarádky mé kamarádce nevěrný. Dozvěděla jsem se to čirou náhodou (kolegyně kamarádky, její kamarádka.... atp.). Vím, e bych kamarádce v ničem neprospěla, kdybych jí to řekla. On se toti její přítel po té zkuenosti (trvala jen krátce) velmi změnil v dobrém slova smyslu. Začal se k ní chovat daleko lépe ne před tím - je pozornějí, spolehlivějí, láskyplnějí. Kamarádky si ho nemůe vynachválit a věří a stále to opakuje, e změny v jeho chování dosáhla svou trpělivostí. Jene, podle datace té nevěry, tak, jak se ke mě donesla, to skutečně souvisí přímo s ní - zřejmě následek patného svědomí. Připadám si hloupě, e vím něco takového. Nechci jí lhát, ale... Co byste udělaly? A kdybyste byly na jejím místě, chtěly byste to vědět?
Mě by zajímalo, jaká je ta nejvnitřnějí osobní pohnutka, která člověka vede se tímhle vůbec zabývat. Tipoval bych, e je moralistická, tedy nízká. Samozřejmě, e kamarádce bys neprospěla, to jenom sobě.
Axi, to je skvělé, jak okamitě umí prohlédnout charakter člověka
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tercila napsal(a):
Pandorraa: "Řekne jí to - uleví svému "svědomí" a způsobí bolest dvěma lidem, "
Pandoro, tento Tvůj názor mě udivuje, protoe Ty neustále prohlauje, jak nevěra je vlastně normální záleitost a e je to tak správně (zřejmě proto, e Ty sama jsi milenka), e kadý má přece právo milovat a .... a e se ty podváděné manelky nemají co ozývat atd..., píe do éteru, jak Tví milenci krábou u Tebe na dveře a e "podvádění" vlastně v tomto slova smyslu neexistuje, nebo kadý má PRÁVO na lásku.... Odkdy je to tedy bolest?
V kontextu s Tvou větou psanou Lauře troku protiřečení v Tvých "citátech", ne?
To jen tak mimochodem.Tercilo,
tyhle bláboly, které vydává za smysl mého psaní, jsou pouze v tvé hlavě, nikoliv v mých písmenkách, sorry.
A bohuel, má v té hlavě pořádnej maglajz.
Take pokud napíe: vnímám tvá písmenka jako e...... můem dskutovat.
Pokud to napíe ale takhle, není o čem diskutovat. Stejně tak jako nemá smysl diskutovat o tvých arogantních a útočných SZ.
Tak tohle mě fakt stojí za to, abych to zvěčnila....mohlo by se stát, e by najednou tyto "slova" mohla zmizet, u mě to bude jak v trezoru.
Ty bláboly jsou fakt fantastický - čte se někdy sama, co napíe jednou a pak třeba jinde na stejné téma...a ejhle, najednou je to zcela jiné? Nebude náhodou ten maglajz v tvé hlavě? A neodepisuj mi - nemám s tebou o čem diskutovat
Není tady
L_aura napsal(a):
Axi napsal(a):
L_aura napsal(a):
...Vím, e byl přítel mé dobré kamarádky mé kamarádce nevěrný... Co byste udělaly? ...
Jednou, u dávno, kamarádka mojí dcery u nás doma řekla, e viděla tatínka vést se za ruce a líbat se s cizí paní. Děckám bylo tak deset let. Ač byly malé, ptaly se, jestli se to má mámě říct, nebo ne... Řekla jsem jim, e určitě ano. Řekla bych to aj teď. A to právě kvůli tomu osobnímu postoji k této věci. Řekla bych to, a kdybych já byla podváděna, chtěla bych to od kamarádky vědět. Podle Axiho "moralistické a nízké". Podle mne nepříjemné, moná kruté, ale fair.
Není tady
Bere cizí osud do vlastních rukou, hraje si na soudce. Takhle se povyovat nikomu z nás nepřísluí. Osobní postoj můe spočívat leda ve vlastním chování, tzn. například nevodit se teda za ruku s cizím tatínkem.
Upravil(a) Vanda (16. 6. 2009 18:14)
L_aura napsal(a):
Axi napsal(a):
L_aura napsal(a):
Lauro,
myslím si, e to, co se nám nejhůře poslouchá, stojí nejvíc za zamylení. Jen tak můe časem rozliit, zda jde jen o ubohé útoky bezmocného zamindrákovaného tvora, který na tebe jinak nemůe, a proto se alespoň tímhle způsobem snaí ublíit a nebo zda jde o postřeh druihého člověka, který se na tvůj momentální "problém" dívá zvenčí a nezaujatě.
Já myslím, e tady nejde o charakter člověka, to je přece celý soubor vlastností a vzorců jednání. Jde jen o jednu momentální situaci a kdy se nad tím upřimně zamyslí, můe opravdu zcela a s čistým svědomím vyloučit "moralistickou pohnutku"?
Tedy dilema, zda učinit zadost tomu, co například ty teď povauje za morální a nebo nechat na druhém člověku, jak uchopí svůj vlastní ivot?
Není tady
Vanda napsal(a):
Bere cizí osud do vlastních rukou, hraje si na soudce. Takhle se povyovat nikomu z nás nepřísluí. Osobní postoj můe spočívat leda ve vlastním chování, tzn. například nevodit se teda za ruku s cizím tatínkem.
A e teda toho osobního chování tady moc není vidět, kdy se kdejaká vodí za ruce a líbá s cizím "tatínkem"....
ale je vidět taky, e i malé děti v tom vidí něco, co by se nemělo...a jestli se to má říct, nebo být pokrytecký a dělat, e nic nevidím. To pak rostou ty charaktery...a v dospělosti se tak také chovají. Vanda by to brala jako e si hraje na soudce - a svým dětem by o tom zakázala mluvit - a pak z nich vyrostou lidi, co nebudou vědět, co je a co není správné (a nechtěj mi namluvit, e nevěra je správná) Take svým vlastním chováním vychováváte své děti - k fali, neupřímnosti, pokrytectví - takový to - co tě nepálí, nehas...a pak se faleně třeba rozplývat v slzách nad něčím osudem ( jsem teď psala na psychologickém - Tři přání) tak například - nad dětmi z Afriky, nad plantáníkama, co dřou na čajových a bavlněných plantáích.... neumíte samy v sobě nastavit morální kodex, nebudou to umět ani vae děti.
Není tady
Vanda napsal(a):
Na jakého soudce? Jaká povýenost? Tomu desetiletému děcku jsem měla říct něco jako: Vi co, nech s to jako tajemství, tatínek bude kromě tvý mámy líbat jetě cizí paní, no a co? Nebo vlastně se to dá aj něněji, e? Třeba: To jsi se určitě spletla, tatínek nacvičoval novou roli v nové české telenovele..., nebo tak něco?
Není tady
Ono o člověku a jeho charakteru taky hodně vypovídá, jaký on má právě ten "nezaujatý" pohled zvenčí...co?
Není tady
To by mě teď zajímala odpověď na tuto otázku - máte dvě kamarádky - a obě vědí, e ten vá je vám nevěrný, jen vy o ničem nevíte...kterou kamarádku budete brát za férovějí a upřimnějí? Ta, co vám řekne drsnou pravdu do očí, by vás to raní, nebo ta, co si bude hrát na falenou? Hmm? Včil mudrujte. Která má lepí charakter, kterou oceníte, jako kamarádku?
Pro mě by ta falená tutově skončila... ale nevím, jak u vás - asi podle vlastního charakteru byste mohly ocenit, ne? Take - pokud tvrdíte - nic ti do toho není (jistě, je to pravda) - ale pak nastává to ale...jaký jste pro své kamarádky charaktery?
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Vanda napsal(a):
Na jakého soudce? Jaká povýenost? Tomu desetiletému děcku jsem měla říct něco jako: Vi co, nech s to jako tajemství, tatínek bude kromě tvý mámy líbat jetě cizí paní, no a co?
Nebo vlastně se to dá aj něněji, e? Třeba: To jsi se určitě spletla, tatínek nacvičoval novou roli v nové české telenovele..., nebo tak něco?
Vak jsem si myslela, e píchnu do vosího hnízda a nastane rojení.
VL, třeba jsi svou radou "pomohla" lidem do netěstí? A povauje to za plus, za "morální"? Kdy u jsi chtěla něco "řeit", mělas třeba dojít za tím tatínkem, říct mu, e ti jeho dcerka vysypala tuhle zvěst....a ostatní nechat na nich. Jojo, samozvaný soudce, VL.
Zklamčo, domněnky o čemkoli, o mém morálním kodexu , mých dětech
, a ty závěry , co dokáe vymyslet....! Fakt se ti musím smát, promiň. Jsem docela ráda, e nemám "morální kodex soudruky z uličního výboru".
Přeju příjemné rojení, já mizím.
Upravil(a) Vanda (16. 6. 2009 19:25)
Zklamaná napsal(a):
To by mě teď zajímala odpověď na tuto otázku - máte dvě kamarádky - a obě vědí, e ten vá je vám nevěrný, jen vy o ničem nevíte...kterou kamarádku budete brát za férovějí a upřimnějí? Ta, co vám řekne drsnou pravdu do očí, by vás to raní, nebo ta, co si bude hrát na falenou? Hmm? Včil mudrujte. Která má lepí charakter, kterou oceníte, jako kamarádku?
Tak jetě poznámečka: Budu mít radi tu, co mi to neřekne, bo nebudu vědět, e o tom věděla taky - pokud ovem ji nenapráská ta druhá, "férová" . Ale i tak ji budu povaovat víc za svou kamarádku, protoe mi nechtěla ublíit. Poslové patných zpráv jsou vesměs neoblíbení. Taky se ta "férová" můe tvářit jako "spravedlivá", a přitom třeba jen nemá partnera a závidí, a teď přila její chvíle....ivot je barevnej.
Upravil(a) Vanda (16. 6. 2009 19:21)
Ale, ale! Útok? Proč? To děcko se ptalo mně. Bylo potřeba se k tomu postavit hned. Kdyby jí bylo pět, asi bych la jednat s "dospělákama". Její věk odpovídal tomu, co jsem udělala. ádné plus nebo mínus pro mne v tu chvíli nebylo podstatné. A netěstí? Pokud bylo, nastolil si ho onen taka, či ne?
A ví co? Kdyby bylo kdyby, a já měla mluvit s někým z nich, la bych za ní, ne za ním. Ptz. nemám potřebu vychovávat dospělého. To ona měla právo nebýt oblbována a postavit se k tomu čelem...
Jinak, ta malá to doma řekla, mámě, a mimomanelský vztah brzo skončil... ta paní je toti docela ikovná, a "od rány", poradila si s tim. Nelituji.
Není tady
Lauro, myslím, e jsou otázky na které neexistuje SPRÁVNÁ odpověď. Vdy to bude něco za něco, má-li to nastavené tak, e o tom takhle usilovně přemýlí.
Není tady