|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mikeš napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...i když o sobě stále dokola tvrdíš, že si věrná, spolupodílíš se s ženatými na nevěrách...
...čímž páchá podle Tebe nejstrašlivější možné zlo celého vesmíru, žejo...
Těm ženáčům zlo snad nedělala, nebo se snad mýlím
ale ty manželky pak měly tendenci udělat zlo milence, z čehož ta milenka byla docela na větvi. A ještě - mimochodem, v jednom konkrétním případě dělala zle i tomu svému milenci - dala mu nůž na krk - buď já, nebo manželka...to je pak hrůza, představa, mít tohle doma, tak se ten dotyčný raději stáhl a zase možná na chvíli bude dělat doma hodnýho 
Není tady
"Zklamaná napsal(a):
heleno, víš na co jsem přišla , když tady už nějaký ten pátek jsem a píšu? Že když někumu rozhrabu tu jeho pečlivě vybudouvanou hromádku hnoje, začne mě titulovat kočičko, beruško, zlatíčku, děvenko....uplně z toho cítím to napětí, ten potlačenáý vztek, že mě nemá po ruce, jak by se na mě nejraději vrhnul
Docela si fandíš - brachiální násilí není můj píseček
Že se ještě vracím k předchozímu - proč si myslíš, že nemám M co nabídnout? Proč neuvažuješ opačně - nemá co nabídnout on mně . A jak jsi došla k tomu, že jsem na něm jakkoli, hlavně pak materiálně, závislá? Nezdá se ti, že kdyby tomu tak bylo, velmi pravděpodobně by se bez jakékoli tolerance chtěl zbavit "kamene na krku"?
zcela logickým způsobem, čímž si ty to i právě tady potvrdila - kdyby si byla materiálně (finančně nezávislá), pravděpodobně by ses zbavila ty toho "kamene na krku" - ale jelikož nejsi, nezbývá ti nic jiného, než snášet to, že ti teda nemá co nabídnout - ne nadarmo se říká, ve dvou se to lépe táhne - jemu vyhovuje, že má doma maminku, co se o něj postará (uvařeno, uklizeno, vypráno)- z jeho strany je to vyčůranost, z tvé strany závislost. Kdybys totiž byla nezávislá, nepotřebuješ tu zbytečnost, co máš doma nadále udržovat v kómatu. Svou nespokojenost bys řešila radikálněji, ne tak, jak ji řešíš, že si chodíš dobít baterky, abys zase mohla fungovat, do cizí postele."
nechci se heleny zastávat,taky o její situaci nic nevím,ale je pravda, že všichni nejsme na nějaká radikální řešení,jak by sis představovala. já byla nezávislá, matariálně zabezpečená,a přesto, že soužití s mužem nefungovalo, setrvávala jsem s ním. těch důvodů může být plno a jko nejdůležitější beru to, že nemůžu zodpovědnost za stárnoucího chlapa, který je holt závislý na nějaké péči nechám na vlastních dětech. a je jedno, že ty děti jsou už dospělé bytosti. já se k tomu kroku nakonec odhodlala,a to je muž zdravý jak řípa,ale stejně jsem část zodpovědnosti za něj nechala na dcerách. takže helenu plně chápu a tvé prudké reakce jsou jaksi mimo mísu, nevíš, o čem mluvíš.....
Není tady
madabr:
ale copak to je? tady se stále píše o tom, jak každý je zodpovědný sám za sebe - a najednou tu zodpovědnost ke druhému někde štrachám? Abych měla čím omluvit to, že mám milence a nemůžu opustit muže? Takže potvrzujete obě tu tezi, že muži jsou nesvéprávní a musí za ně někdo brát zodpovědnost - co by si chudinky bez maminek počali, že?
Není tady
Koukám, že tady je zase sanitární den.
Poturčenec horší Turka 

aneb máslo na hlavě a sluníčko do toho - vražedná kombinace 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Poturčenec horší Turkaaneb máslo na hlavě a sluníčko do toho - vražedná kombinace
proto si naklusala 
Není tady
o čem to tady píšeš?samo že je každý zodpovědný sám za sebe,ale to přece se zodpovědností a voděním za ručičku nemá nic společného, ne? ale když holt někdo žije s někým ve společné domácnosti, tak chtě nechtě musí nějakým způsobem s tím druhým vycházet. no a dnes v té společné domácnosti s mým mužem žijí mé dcery a to je pro ně někdy problematické. neříkala jsem že se o něj starají. já nejsem matka muže, ale svých dětí. a bohužel nemám na to,abych jim koupila vlastní bydlení.
mimochodem,pokud chce manželka udělat zlo milence,tak je to její volba,ale nevím, jestli jí to nějak zvlášt pomůže. ono, je to jednoduché, bud manžel chce nebo nechce být s milenkou. pokud chce, tak může manželka dělat cokoliv a muž se s milenkou scházet bude a pokud s milenkou být nechce, tak má zase smůlu milenka. a sliby, řeči o rozchodu a podobně jsou jen slova. důležité jsou skutky.
Není tady
madabr napsal(a):
o čem to tady píšeš?samo že je každý zodpovědný sám za sebe,ale to přece se zodpovědností a voděním za ručičku nemá nic společného, ne? ale když holt někdo žije s někým ve společné domácnosti, tak chtě nechtě musí nějakým způsobem s tím druhým vycházet. no a dnes v té společné domácnosti s mým mužem žijí mé dcery a to je pro ně někdy problematické. neříkala jsem že se o něj starají. já nejsem matka muže, ale svých dětí. a bohužel nemám na to,abych jim koupila vlastní bydlení.
mimochodem,pokud chce manželka udělat zlo milence,tak je to její volba,ale nevím, jestli jí to nějak zvlášt pomůže. ono, je to jednoduché, bud manžel chce nebo nechce být s milenkou. pokud chce, tak může manželka dělat cokoliv a muž se s milenkou scházet bude a pokud s milenkou být nechce, tak má zase smůlu milenka. a sliby, řeči o rozchodu a podobně jsou jen slova. důležité jsou skutky.
Tak proč píšeš o nějaké zodpovědnosti, když to teď zase zodpovědnost není? Víš, o čem píšeš, nebo to stále obracíš jako horký brambor, jen aby to už konečně sedlo?
Ps. koupit dospělým dětem vlastní bydlení? 
Není tady
Nu, ono je to ještě barevnější. Než by si některá milenka nechala líbit manželčiny výstupy, když muž strká hlavu do písku a snad mu i dělá dobře rozpeře mezi "jeho" ženami, může se taky rozhodnout, že to nemá zapotřebí.
Když jí ten milenec za to nestojí. 
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Poturčenec horší Turkaaneb máslo na hlavě a sluníčko do toho - vražedná kombinace
proto si naklusala
Myslíš?
A proč si myslíš, že se právě tobě chci hrabat v tom tvém másle na hlavě? Ve tvém hnoji, jak jsi tu prohlásila o Heleně?
Klid, já ti neberu volant tvého "hovnocucu", jen si to užij.
Jen si to po sobě ukliď sama, ty na to přece máááááááš 
Ty přece víš, soudíš, odsuzuješ a kdybys mohla, tak i upaluješ.
Teda upalovat budeš.
To taky příjde, neboj.
Hezky se u toho ohřeješ a navíc si i zaběháš 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
proto si naklusala
Myslíš?
A proč si myslíš, že se právě tobě chci hrabat v tom tvém másle na hlavě? Ve tvém hnoji, jak jsi tu prohlásila o Heleně?
Teda upalovat budeš.
To taky příjde, neboj.
Hezky se u toho ohřeješ a navíc si i zaběháš
to je zrcadlo - přímo benátské - jak si hned myslíš a máš pocit, že se mi musíš hrabat v mé kopce hnoje a promnout máslo na hlavě - a to pouze z mých 3 slov, co jsem napsala ty dokážeš vykonstruovat elaborát uááááá
nefandi si tolik, už jsem ti to psala několikrát a jsi stále nepoučitelná - já tě nežeru. Jsi stejná, jak tvé učenky - taky musíš stále opakovat, protože nedáváš dost dobrý pozor na "učební lekce" 
Není tady
Zklamaná:
Tak proč píšeš o nějaké zodpovědnosti, když to teď zase zodpovědnost není? Víš, o čem píšeš, nebo to stále obracíš jako horký brambor, jen aby to už konečně sedlo?
Ps. koupit dospělým dětem vlastní bydlení?
za a) možná je to nějaká zodpovědnost, za děti, ne muže, asi nemám zrovna to správné slovo, které bych použila.nemám potřebu otáčet horký brambor, to fakt ne
za b) děti jsou sice dospělé, ale stále studující a nějak finančně závislé na rodičích. takže ani tu hypotéku by nedostaly.
za c) nepřipadá mě jako divné snažit se pro dospělé dítě zajistit bydlení. nebo pomoc rodičů je podle tebe nepotřebná a přežitá? vidíš, já ji beru jako automatickou věc. pokud můžu, pomůžu, bez ohledu na věk
Není tady
jko nejdůležitější beru to, že nemůžu zodpovědnost za stárnoucího chlapa, který je holt závislý na nějaké péči nechám na vlastních dětech. a je jedno, že ty děti jsou už dospělé bytosti.
madabr, kdybys měla taky šmírovací notýsek a sklony, věděla bys, že tohle byl jeden z hlavních důvodů, o kterých jsem psala, že mě drží v tom (jak bylo citlivě napsáno) "kómatu s vyčůranou mrtvolou, které nemám co nabídnout"
Nepřehodit svoje problémy (to slibované "v dobrém i zlém") na děti, kterým je houby do toho, jak to rodiče spolu ne/mají. To je ten průšvih výchovy k odpovědnosti - kdybych odcházela (teď pomíjím starosti s bydlením a pod. jako momentálně irelevantní), můžu tak učinit bez výčitek, protože budu odcházet skoro "od cizího" - jenže pro děti je to táta až do konce života a protože jsou dobře/špatně??? vychované, tu povinnost budou cítit pořád, čím starší tím víc.
Kdybych prohlásila "odcházím od M a je mi fuk, jak to s ním bude, však ony se děti postarají", budu roztrhána na kusy, že kvůli svému potěšení, libidu, hamounství (nehodící se škrtni) zapomínám na úlohu matky.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
to je zrcadlo - přímo benátské - jak si hned myslíš a máš pocit, že se mi musíš hrabat v mé kopce hnoje a promnout máslo na hlavě - a to pouze z mých 3 slov, co jsem napsala ty dokážeš vykonstruovat elaborát uááááá
nefandi si tolik, už jsem ti to psala několikrát a jsi stále nepoučitelná - já tě nežeru. Jsi stejná, jak tvé učenky - taky musíš stále opakovat, protože nedáváš dost dobrý pozor na "učební lekce"
Rozjela ses tu dneska hezky 
Škoda, že "boj proti všem", "šmírování osudů druhých a použití info proti nim", "překrucování faktů" a "zasvěcené kecy o něčem, o čem nic nevím", nejsou olypíjské disciplíny, měli bychom o jednu šampionku postaráno
To by ale bylo zlatých medailí, fíííí ha 
Upravil(a) Pandorraa (29. 6. 2009 14:09)
Není tady
vidíš Heleno, tak jsem to odhadla, aniž bych věděla. asi se při odchodu řeší podobné věci. já nakonec tu "sílu" v sobě našla, ale musím přiznat, že to je snad jediná věc, kvůli které mám tak trochu výčitky svědomí. jenže to Zklamaná asi není schopná pochopit a je fakt,že je mě to i fuk.
Jinak ti jen řeknu jedno, moc se mě ulevilo,nedokážu asi popsat,jak moc. a doufám,že jsem udělala správně, doufám......
Není tady
madabr, já mám děti už nestudující, ale zase už s vlastními rodinami a bydlící mimo město - o to by to bylo možná komplikovanější. Buď by si některé z nich vzalo tátu k sobě nebo by byly nuceny dojíždět, což je obojí na... no víš na co. Možná jsem nestandardní a do současného "hlavněnasebemyslícího" světa se nehodící, ale proč bych měla přidělávat zbytečné potíže jiným, kterých se to netýká, mi zatím nikdo nevysvětlil tak, abych to uměla přijmout.
Není tady
Každý /á ví jak to je jedině sama. Jestli zůstává s partnerem dobrovolně a protože chce a má své důvody, které vysvětlovat nikomu nemusí nebo protože se bojí nebo netroufá vztah ukončit. To nemůže nikdo jiný vědět, než ona paní /slečna sama. Obecně.
Nikdo hlavně nedokáže a nemůže říct co je dobře a co je špatně. To je na tom zajímavý. Kdyby byly někde odpovědi na tyto otázky, to by bylo moc jednoduchý a nuda.
Zůstanu, muž může po mém boku vyspět, uvědomit si, vzít zodpovědnost do rukou a já získám milionového partnera(manžela) na celý život.
Zůstanu, může se stav pro mě zhoršit, budu se cítit stále hůř....
Nezůstanu, můžu mít výčitky svědomí, budu se cítit blbě, třeba ublížím dětem..atd.
Nezůstanu, odejdu, může mi být lépe
A teď řekněte...může soudný člověk dát přesný návod předem? Jak se rozhodnout? Jak reagovat? A hlavně, co je správné?! (nemluvím o patologických vztazích - drogy apod)
Myslím, že právě tyto drobné a jemné nuance je to, kde se přesně ukáže jací jsme, co upřednostníme v krizových situacích. Volba je těžká a zodpovědná.A navíc, všechno co uděláme je jenom naše práce, naše rozhodnutí a půjde za námi stále. Nikdy před tím neutečeme. Proto není potřeba ji obhajovat.
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
proto si naklusalaMyslíš?
Teda upalovat budeš.
To taky příjde, neboj.
Hezky se u toho ohřeješ a navíc si i zaběhášto je zrcadlo - přímo benátské - jak si hned myslíš a máš pocit, že se mi musíš hrabat v mé kopce hnoje a promnout máslo na hlavě - a to pouze z mých 3 slov, co jsem napsala ty dokážeš vykonstruovat elaborát uááááá
...svatá prostoto už chápu proč o ty duchovní víkendy nikdo nestojí...jestli si tu čtou kdo by jim chtěl dělat guru a přitom obracet hovnocuc
takhle se odkopat
Není tady
xxxx napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Myslíš?
Teda upalovat budeš.
To taky příjde, neboj.
Hezky se u toho ohřeješ a navíc si i zaběhášto je zrcadlo - přímo benátské - jak si hned myslíš a máš pocit, že se mi musíš hrabat v mé kopce hnoje a promnout máslo na hlavě - a to pouze z mých 3 slov, co jsem napsala ty dokážeš vykonstruovat elaborát uááááá
...svatá prostoto už chápu proč o ty duchovní víkendy nikdo nestojí...jestli si tu čtou kdo by jim chtěl dělat guru a přitom obracet hovnocuc
takhle se odkopat
krásně ukázala, jaký má k těm lidem přístup - tlachalka o všeobjímající lásce - ona se za peníze prohrabe v kopce hnoje těch postižených, nasměruje jejich hovnocuc směrëm, kterým potřebuje, aby byla potřebná a nechá je v tom válet dál...hlavně, že by to mělo sypat...ale nesype. Tu matematiku a hnusný materialismus ještě nemá zmáknutej do detailu, měla by vyměnit knihovnu. 
Není tady
Pandorraa: "šmírování osudů druhých a použití info proti nim"
Ty, Pandoro, já Ti nevím, já teda nemám času tolik, abych prolízala ještě další stránky, ale na druhé straně
- co je to v internetovém světě šmírování?
Že se někdo mrkne jinam a přečte si něco, co tam DOBROVOLNĚ někdo někam na sebe napsal s vědomím, že si to přečte půl národa?
O šmírování přece snad nemůžeš mluvit v případě veřejných stránek - to není soukromá e-mailová schránka, do které by se někdo vloupal, ne?
Že jsi se svými kamarádkami někde na jných stránkách a pomlouváš lidi z těchto stránek, to má být v pořádku? A když tam někdo mrkne a přečte vás, tak to v pořádku není? Trošku dvojí metr á-la co mi vyhovuje, to respektujte, co mi nevyhovuje, to já u vás respektovat nebudu, viď??
Není tady
Pandorraa: " a sluníčko do toho "
A kde je slunko? Tady prší 
Není tady
Helena: "Když bude mít ženáč namísto milenky jiné hobby, které mu vezme mnohem víc času i peněz rovněž n aúkor rodiny - je to počestnější?"
Heli, nečtu všechno, můžu se zeptat? Snad Tě to nějak nezraní. Tvůj manžel má milenku? A už dlouho? A znáš ji?
Není tady

madabr napsal(a):
"Zklamaná napsal(a):
nechci se heleny zastávat,taky o její situaci nic nevím,ale je pravda, že všichni nejsme na nějaká radikální řešení,jak by sis představovala. já byla nezávislá, matariálně zabezpečená,a přesto, že soužití s mužem nefungovalo, setrvávala jsem s ním. těch důvodů může být plno a jko nejdůležitější beru to, že nemůžu zodpovědnost za stárnoucího chlapa, který je holt závislý na nějaké péči nechám na vlastních dětech. a je jedno, že ty děti jsou už dospělé bytosti. já se k tomu kroku nakonec odhodlala,a to je muž zdravý jak řípa,ale stejně jsem část zodpovědnosti za něj nechala na dcerách. takže helenu plně chápu a tvé prudké reakce jsou jaksi mimo mísu, nevíš, o čem mluvíš.....
Tady přece vůbec nejde o to koho se zastáváš nebo nezastáváš. Zklamané jde jen o to, abys jí oponovala a ona na to mohla reagovat. Z toho žije. Ať napíšeš cokoli, má na to "protiúder". Hurá.
Není tady

Tercila napsal(a):
A kde je slunko? Tady prší
...tady je sluníčko takže asi jinej level

Není tady

xxxx napsal(a):
Tercila napsal(a):
A kde je slunko? Tady prší...tady je sluníčko takže asi jinej level
![]()
Tady bylo celý den slunko. Takže jinej level, asi joooo. 
Není tady

s těmi levely.............. 
Ale jo, chvilku se na nás slunko usmálo, ale jen tak trochu, abychom si moc nezvykli
- ale naděje umírá poslední, aspoň že je teplo 
Není tady