|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Vím, že byl přítel mé dobré kamarádky mé kamarádce nevěrný. Dozvěděla jsem se to čirou náhodou (kolegyně kamarádky, její kamarádka.... atp.). Vím, že bych kamarádce v ničem neprospěla, kdybych jí to řekla. On se totiž její přítel po té zkušenosti (trvala jen krátce) velmi změnil v dobrém slova smyslu. Začal se k ní chovat daleko lépe než před tím - je pozornější, spolehlivější, láskyplnější. Kamarádky si ho nemůže vynachválit a věří a stále to opakuje, že změny v jeho chování dosáhla svou trpělivostí. Jenže, podle datace té nevěry, tak, jak se ke mě donesla, to skutečně souvisí přímo s ní - zřejmě následek špatného svědomí. Připadám si hloupě, že vím něco takového. Nechci jí lhát, ale... Co byste udělaly? A kdybyste byly na jejím místě, chtěly byste to vědět?
Není tady
Ne, a ty ji to neříkej.
Není tady
Neříkat. Akorát jí ten vztah zkazíš... ta nevěra nebyla "špatná", protože mu pomohly ve stávajícím vztahu... - proč bys jim to chtěla kazit? Nemůžeš to unést?
Není tady
Jestli se chová líp, tak je to jen plus pro kamarádku. Taky bych nic neříkala.
Jak jsou spolu dlouho? Není to "přechozený" vztah? Žijou spolu nebo se jen vídají na sobotu a neděli?
To hodně hraje roli, i třeba věk a zaměstnání a společně trávený čas.
Není tady
Nic ti do toho není!
Není tady

Neříkat, nikdy. Ani, kdyby se po dvaceti letech rozešli a tys jí chtěla život ulehčit tím, že on tě už tenkrát podvedl...
Není tady
L_auro, do partnerských vztahů tvých přátel ti nic není. Nežiješ s nimi 24 hodin denně , nejsi s nimi v jejich intimních chvílích nemůžeš doopravdy vědět, jak to mezi sebou mají a to i v různých trojúhelnících...
Spokojené partnerství nemusí být vždy opřené jen o 100% věrnost.
Jsem toho názoru rozhodně nic neříkat a taky se urychleně zbavit pocitu, že lžeš... Nemluvit o věcech, které mohou být jen "smyšlenkami" není lež... Lež je vědomě vyslovená nepravda.
Kdyby si každý hleděl ve vztazích jen svých starostí a úkolů , které má k řešení, mám dojem, že by ubylo i nešťastných a trápících se lidí.
Upravil(a) Somaia (10. 6. 2009 14:00)
1) muze to byt pomluva ( ty jsi u te nevery nesvitila
)
2) proc se do toho plest? Je to jejich zivot.
3) co oci nevidi, srdce neboli. Proc kamaradce kazit vztah, kdyz ona nic netusi.
4) ani by ti mozna neverila a jeste by se to obratilo proti tobe
TAKZE NE, NE, NE.
Kdyby jsi byla v jeji situaci, taky bys to asi nechtela vedet. A kdyz bys to vedela, co bys pak delala? Zklamana, nestastna, neduveriva... tak by jsi chtela videt svou kamaradku?
Upravil(a) Simonas (10. 6. 2009 14:00)

Není tady
NEŘÍKAT!!
Není tady
Simonas napsal(a):
)
Pomluva to neni, vyplynulo to napovrch, protoze ta dotycna bylo do nej zamilovana a proplakala noci, proc, ze se ji prestal ozyvat (nase spolecna kamaradka je jeji spolubydlici, tedy to prozivala s ni)
Není tady
Regina napsal(a):
Jestli se chová líp, tak je to jen plus pro kamarádku. Taky bych nic neříkala.
Jak jsou spolu dlouho? Není to "přechozený" vztah? Žijou spolu nebo se jen vídají na sobotu a neděli?
To hodně hraje roli, i třeba věk a zaměstnání a společně trávený čas.
Jsou spolu skoro dva roky, ale je to vztah na dalku. Vidali se driv jen dvakrat do mesice - to se od nevery zmenilo. Oba jsou dospeli, nad tricet.
Není tady
L_aura napsal(a):
Simonas napsal(a):
)
Pomluva to neni, vyplynulo to napovrch, protoze ta dotycna bylo do nej zamilovana a proplakala noci, proc, ze se ji prestal ozyvat (nase spolecna kamaradka je jeji spolubydlici, tedy to prozivala s ni)
Pak už vůbec nechápu, co jí chceš říkat.
Mladý muž si to ujasnil a jejich vztah má šanci být dál zcela normální...
A proc sbiras tyto informace? Proc te to zajima? Kdyby mi to nekdo o manzelovi me nejlepsi kamaradky vykladal, tak bych rekla, ze to nechci slyset. Dostanes se do blbe situace, kdyz to praskne a kamaradka zjisti, ze jsi to vedela. Jeji manzel jiste nevi, ze ty to vis.
Dostanes se do blbe situace, ze jejiho manzela budes pozorovat a budes videt pred svyma ocima tu NEVERU, ZRADU sve kamaradky a jeho pretvarku.
Jeho pomer skoncil, je to za nim, tak proc cerit vodu?
OPAKUJI SE NE,NE, NE

Není tady
Nic ti do toho není. A že to ty sama nedokážeš unést? To si vyřeš sama se sebou.

Poměrně jednoduché a prosté : NEPLEŤTE SE DO VĚCÍ, KTERÉ SE VÁS NETÝKAJÍ. Jojo - kéž by se každý opravdu staral jen o to, o co se má starat, a starost o věci jiného přenechal na něm.. Jak by tady bylo krááásně.. 

Není tady
Řekneš jí to - ulevíš svému "svědomí" a způsobíš bolest dvěma lidem, do jejichž vztahu ti nic není, protože ho nežiješ.
Pokud se to ona má dozvědět, věř tomu, že se to dozví, poklud je to ale už uzavřená kapitola, není třeba ji zraňovat a jeho "trestat".
Není tady
Simonas napsal(a):
A proc sbiras tyto informace? Proc te to zajima? Kdyby mi to nekdo o manzelovi me nejlepsi kamaradky vykladal, tak bych rekla, ze to nechci slyset. Dostanes se do blbe situace, kdyz to praskne a kamaradka zjisti, ze jsi to vedela. Jeji manzel jiste nevi, ze ty to vis.
Dostanes se do blbe situace, ze jejiho manzela budes pozorovat a budes videt pred svyma ocima tu NEVERU, ZRADU sve kamaradky a jeho pretvarku.
OPAKUJI SE NE,NE, NE
Nesbírám informace :-)) To byla nahoda. Prostě jsem před kolegyní plácla, že se máme s nimi oběma sejít a ona byla překvapená, že spolu ještě chodí. Dva dny před tím byla na obědě s naší společnou kamarádkou, která vyprávěla, jak je její spolubydlící zblázněná do toho muže... Prostě neuvěřitelná shoda okolností.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Řekneš jí to - ulevíš svému "svědomí" a způsobíš bolest dvěma lidem, do jejichž vztahu ti nic není, protože ho nežiješ.
Pokud se to ona má dozvědět, věř tomu, že se to dozví, poklud je to ale už uzavřená kapitola, není třeba ji zraňovat a jeho "trestat".
Já vím, že by to nebylo dobré pro nikoho. Ale nevím, jestli ji třeba náhodou nezrazuji... to tu řeším.
Není tady

To nevieš, to by si jej musela vidieť do hlavy a VEDIEŤ presne, že ona TÚŽI po týchto informáciách - o čom pochybujem.
Hlavne by som nevyťahovala nevyžiadané informácie(neviem, čo by som odpovedala,a keby sa priamo spýtala - asi pravdu, ako je mojím blbým zvykom - ale inak by som to vôbec nespomínala).
Není tady
L_aura napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Pokud se to ona má dozvědět, věř tomu, že se to dozví, poklud je to ale už uzavřená kapitola, není třeba ji zraňovat a jeho "trestat".Já vím, že by to nebylo dobré pro nikoho. Ale nevím, jestli ji třeba náhodou nezrazuji... to tu řeším.
Lauri
a ty VÍŠ, co je pro ni nejlepší?
Není tady
L_aura napsal(a):
Simonas napsal(a):
OPAKUJI SE NE,NE, NENesbírám informace :-)) To byla nahoda. Prostě jsem před kolegyní plácla, že se máme s nimi oběma sejít a ona byla překvapená, že spolu ještě chodí. Dva dny před tím byla na obědě s naší společnou kamarádkou, která vyprávěla, jak je její spolubydlící zblázněná do toho muže... Prostě neuvěřitelná shoda okolností.
A jak víš, že i on byl zblázněný do ní? Třeba to z její strany byla platonická láska
Nebo Ti ta kamarádka ze třetí ruky říkala i to, že ti dva spolu spali? 
Není tady
Ale nevím, jestli ji třeba náhodou nezrazuji... to tu řeším.
A to jako čím? Tím, že víš něco, co by jí (líp - jim oběma) ublížilo, ale pod vlající zástavou s nápisem "Pravda vítězí" a pro pocit svého "čistého svědomí" jí to přece jen práskla? Z téhož (blbého) přesvědčení, že kamarádky, stejně jako manželé, před sebou nemají mít tajemství? Nebo máš jen strach z toho, že kdyby to náhodou prasklo, kámoška by ti vyčetla, žes jí nic neřekla?
Spíš bys měla řešit "Co je mi do toho?" a pokud možno dojít k výsledku, že NIC!
Není tady
Lauro,
taky jsem se dozvěděla od jedné "dobře to myslící" známé, že mi můj partner byl nevěrný. Můžu ti říci, že to není nic k závidění.
Byl to úlet, který mi ona řekla asi 3/4 roku potom co se to stalo. Já to tenkrát na partnerovi nepoznal, vše bylo o.k.
A co jsem tím získala? Jen nedůvěru a smutek. Tak asi toto.
Není tady
Zkus si přečíst vedlejší vlákna, jak holky řeší, že se jejich chlap neumí ROZHODNOUT. To rozhodnutí je právě moc důležité a těžké, partner tvé přítelkyně to zvládl. Nechal kamarádce pocítit "svůj návrat", tak to oceň, že se zachoval jako chlap, po klopítnutí vedlejší vztah ukončil a neudělal jen polovičaté rozhodnutí.
Svoji kamarádku bys neuvěřitelně pravdou zranila. Je to pryč, tak si to pro sebe "přelož" tak, že ještě žijí muži, kteří se umí rozhodnout. Je to výhra o které ale tvoje kámoška nemusí vědět 
Není tady

Nic jí neříkej a starej se o svoje problémy 
Není tady