Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#601 25. 6. 2009 14:43

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Re: Co znamená milovat?

PavlaH napsal(a):

mashanka napsal(a):

Pro mě není boj - vy bojujete - pro mě je to pitomé tlachání, které k ničemu nevede a nikomu nepomůže

Omyl - ty v tom vidíš boj, já nikoli.
A že k ničemu nevede? Opět jen tvůj pohled.

No a co ? O různých pohledech to tady je, ne ? Tedy, mělo by být. Někteří lidé sem ale chodí léčit svoji dušičku tím, že ostatní o své pravdě přesvědčují do úmoru. Teprve, když mají pocit, že se jim to podařilo, je jim líp.
Proč ne - když jim to pomůže. Mně je to ale jedno. Když mám co k tématu říct, řeknu, ať si každý o tom myslí, co chce. Nemám potřebu s nikým polemizovat

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#602 25. 6. 2009 15:04

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

mashanka napsal(a):

? O různých pohledech to tady je, ne ? Tedy, mělo by být. Někteří lidé sem ale chodí léčit svoji dušičku tím, že ostatní o své pravdě přesvědčují do úmoru. Teprve, když mají pocit, že se jim to podařilo, je jim líp.
Proč ne - když jim to pomůže. Mně je to ale jedno. Když mám co k tématu říct, řeknu, ať si každý o tom myslí, co chce.

stolt
Jako by mi to "od huby upadlo"...

Není tady

#603 25. 6. 2009 15:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

mashanko, není ti to jedno, tedy především to svědčí o nějakých emocích, hm, už mi něco zacvaklo. Smysl tvých poznámek. Takže přeju hezký den big_smile

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#604 25. 6. 2009 16:16

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

mariposa napsal(a):

Jo, práce na sobě bolí, to jo big_smile

Souhlasim, kazdy toho neni schopen.

Ivano, já si myslím, že schopen je toho každý. Spíš je otázkou, zda to každý chce. A hlavně, co si vlastně pod těmi slovy PRÁCE NA SOBĚ představuje smile

Jsem přesvědčená, že na sobě vlastně pracuje každý. Každý, kdo se nad svým životem zamýšlí a nenechá se jím jen tak válcovat, ale ani to ho "nedře silou". Prostě žije jak umí a měřítkem je mu jeho vlastní spokojenost a taky spokojenost lidí kolem něj stolt

Souhlas, akorat, ze nekdo to bere jen tak okrajove treba  v ramci problemu, ktery ma a nekdo na jde pekne zgruntu a uplne zmeni mysleni , zivot.

Není tady

#605 25. 6. 2009 16:23

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

Wiki napsal(a):

"nemám zájem se předělávat"
Tato věta vytrženo z kontextu. A není důležité, kdo ji psal...

Slyšela jsem ji víckrát. Dodnes je pro mě otazníkem.
Tito lidé ji řekli třeba při výměně názorů, zároveň s dovětkem, že on přesně ví jak to je ..tudíž se nepotřebuje předělávat (!)

Tohle je pro mě nepochopitelné. Pro mě jsou neuvěřizelní lidé, kteří se nechtějí měnit a vyvíjet. Toto je moje snaha od kdy pamatuju. Poznávat, ptát se, srovnávat jak to je, pochopit základy psychologie, abych se vyznala v reakcích, v motivech, vidět všechny úhly pohledu...atd
velmi draze se platí tyto informace na školeních a v knihách. Tady se nabízejí tyto informace zdarma. jen si vybrat...není to nádhera? Dokonce si můžu určit v jaké oblasti chci informace získat.. Pravda nemusím přijímat všechny, nemusí se mi líbit všechny...

Nejde o to, že by člověk musel přijmout všechno, co mu kdo kde radí, ale samotná skutečnost, že se nechce měnit je nad rámec mého chápání. A vlastně je to moje celoživotní náplň...
Co znamená, že se člověk nechce měnit ("předělávat" ?!) ?

Musí být tedy spokojený.
Já trvale spokojeného člověka znám jednoho (je tomu spíš velmi blízko).
mně bude trvat celý život (doufám že dlouhý), abych na cestě ke spokojenosti byla co nejblíž.
Asi proto mi to vyráží dech a vlastně mě to nutí nějak tomu nevěřit.
Spokojený člověk se pozná. A nemusí ani moc mluvit.

Jenže, je potřeba v první řadě vidět ten rozdíl ve významu slov vyvíjet a předělávat - při vývoji zůstává podstata člověka stejná, jen se může, dejme tomu, zdokonalovat. Při předělání vznikne někdo jiný

Píšeme jednoznačně o vývoji. Což si myslím, že je z textu patrné... Ne o transsexualitě apod.
Do jaké míry ten vývoj člověka poznamená a "předělá" to je na každém. Individuální.
Otočka bývá i dost velká..

Není tady

#606 25. 6. 2009 16:31

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

mashanka napsal(a):

Wiki napsal(a):

"nemám zájem se předělávat"
Tato věta vytrženo z kontextu. A není důležité, kdo ji psal...

Slyšela jsem ji víckrát. Dodnes je pro mě otazníkem.
Tito lidé ji řekli třeba při výměně názorů, zároveň s dovětkem, že on přesně ví jak to je ..tudíž se nepotřebuje předělávat (!)

Tohle je pro mě nepochopitelné. Pro mě jsou neuvěřizelní lidé, kteří se nechtějí měnit a vyvíjet. Toto je moje snaha od kdy pamatuju. Poznávat, ptát se, srovnávat jak to je, pochopit základy psychologie, abych se vyznala v reakcích, v motivech, vidět všechny úhly pohledu...atd
velmi draze se platí tyto informace na školeních a v knihách. Tady se nabízejí tyto informace zdarma. jen si vybrat...není to nádhera? Dokonce si můžu určit v jaké oblasti chci informace získat.. Pravda nemusím přijímat všechny, nemusí se mi líbit všechny...

Nejde o to, že by člověk musel přijmout všechno, co mu kdo kde radí, ale samotná skutečnost, že se nechce měnit je nad rámec mého chápání. A vlastně je to moje celoživotní náplň...
Co znamená, že se člověk nechce měnit ("předělávat" ?!) ?

Musí být tedy spokojený.
Já trvale spokojeného člověka znám jednoho (je tomu spíš velmi blízko).
mně bude trvat celý život (doufám že dlouhý), abych na cestě ke spokojenosti byla co nejblíž.
Asi proto mi to vyráží dech a vlastně mě to nutí nějak tomu nevěřit.
Spokojený člověk se pozná. A nemusí ani moc mluvit.

Jenže, je potřeba v první řadě vidět ten rozdíl ve významu slov vyvíjet a předělávat - při vývoji zůstává podstata člověka stejná, jen se může, dejme tomu, zdokonalovat. Při předělání vznikne někdo jiný

Píšeme jednoznačně o vývoji. Což si myslím, že je z textu patrné... Ne o transsexualitě apod.
Do jaké míry ten vývoj člověka poznamená a "předělá" to je na každém. Individuální.
Otočka bývá i dost velká..

O.k. Pak si ale všimni, že tvoje reakce je na větu "nemám zájem se předělávat" a ne "nemám zájem se vyvíjet"...

Jéje, já mám dneska ale rejpavou, nic ve zlym smile .

Není tady

#607 25. 6. 2009 16:37

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Ješiš! To skoro vypadá, ajko by jste se hádaly o mně va

Není tady

#608 25. 6. 2009 16:43

Tiffany
♥♥♥♥♥--

big_smile...wink

Není tady

#609 25. 6. 2009 17:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Tak to jistě - rozdíl ve významu slov je vidět třeba smile

Lidé už několik století VYVÍJEJÍ stroje, které by s nimi měly létat. Pořád je nějak PŘEDĚLÁVAJÍ a vylepšují...dnešní letadla už mají pramálo společného s prními bláznivými pokusy, dokonce i s prvními dřevěnými dvojplošníky, jsou prostě  naprosto JINÉ..... ale přesto je PODSTATA stále stejná - měly by LÉTAT smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#610 25. 6. 2009 18:11

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Lidé už několik století VYVÍJEJÍ stroje, které by s nimi měly létat. Pořád je nějak PŘEDĚLÁVAJÍ a vylepšují...dnešní letadla už mají pramálo společného s prními bláznivými pokusy, dokonce i s prvními dřevěnými dvojplošníky, jsou prostě  naprosto JINÉ..... ale přesto je PODSTATA stále stejná - měly by LÉTAT smile

Pandorroo, když se Ti na to tak koukám, sloveso "PŘEDĚLÁVAJÍ" jde krásně vypustit a můžeme klídně zůstat jen u toho "VYVÍJENÍ" ....big_smile smile .

Není tady

#611 25. 6. 2009 18:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaLove napsal(a):

No, vieš Sel, to je práve to z Biblie, čo je Svedkom často vyčítané: ..."ani s nimi nejedz u jedného stola"..., toloerovať hriech, zločin, proste to, čo sa podľa zákona nesmie, to je ako súhlasiť s tým.
Takže, bohužiaľ, kopnúť. Tak vyzerá moja láska. Možno by mi preto srdce puklo, keby som sa s ním musela rozísť, ale, keď on pred poctivosťou dáva prednosť zločinu..., iná voľba nie je. Nakoniec, tak má šancu sa zamyslieť, a... "polepšiť sa"..., nie?
A podľa mňa ďaleko silnejšiu, než nečinne prihliadať...

Iste, ale milovať ho môžeš aj tak, nie? Nie jeho chyby, ale jeho ako ľudskú bytosť. Môžeš nazvať chyby chybami - ja to tak rozhodne robím - ale nemusíš zatratiť celého človeka, nie? A aj keby si sa rozhodla od neho odstrihnúť, môžeš ho mať rada...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#612 25. 6. 2009 18:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tiffany napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Pandorroo, když se Ti na to tak koukám, sloveso "PŘEDĚLÁVAJÍ" jde krásně vypustit a můžeme klídně zůstat jen u toho "VYVÍJENÍ" ....big_smile smile .

No...já ti nevím..
Ono to JE a jindy zase NENÍ synonymní.
Když já se třeba dívám (omylem) na Druhou šanci, (nebo i Nahá jsi krásná)  jak tam ty ženy (většinou) PŘEDĚLÁVAJÍ - přebarvují, převlékají, přesvědčují, dokonce i různě přešívají, platí jejich dluhy a shánějí jim práci....neřekla bych, že ony se zároveň vždy i VYVÝJEJÍ.

Myslím, že záleží na kontextu, tady to jako synonymní cítím smile

Není tady

#613 25. 6. 2009 18:28

mashanka
Zablokovaný

ViktorkaLove napsal(a):

Ješiš! To skoro vypadá, ajko by jste se hádaly o mně va

Ony se nehádají, kdepak, to ony se takhle vyvíjejí lol

Není tady

#614 25. 6. 2009 18:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

PavlaH napsal(a):

hm zvláštní viktorko, já jsem měla potřebu ukázat ti jiný přístup, jiný pohled. Že ti nesedí a že ho nebereš je čistě a jen tvoje volba. Víš, zjistila jsem, že zatímco pro mashanku je tahle diskuze boj,  pro mne je poučným čtením, jak to může mít někdo jiný a pro jiného bude třebas absolutně neuchopitelná...

Ale sorry vmísila jsem se do rozhovoru ty a hrošánek, už běžím...

Pro mě není boj - vy bojujete - pro mě je to pitomé tlachání, které k ničemu nevede a nikomu nepomůže

... a preto sa ho zúčastňuješ. Brilantná logika, uznávam. big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#615 25. 6. 2009 18:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

ViktorkaLove napsal(a):

KALIK napsal(a):

Já jsem chodím diskutovat (utříbit si myšlenky) a případně pomoc někomu, kdo o to požádá (třebas jen radou, úhlem pohledu etc.) smile

Hlavně že nepotřebuješ pomoct, byla by to děsná fuška big_smile

Co, předělat mě k obrazu svému? Ne. To nejde. Jsem tvrdohlavá. A jak jsi správně postřehl, nemám zájem se "předělávat"... kapitulation

Ale mám zájem předělávat druhé... big_smile To je zaujímavé, ale bohužiaľ dosť bežné.

Brita

Není tady

#616 25. 6. 2009 18:34

mashanka
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Když už přirovnání, od tebe bych čekala něco lepšího. Další rozdíl je v tom, že o svůj vývoj se většina zralých a zdravých lidí stará ráda sama, ale předělávat k obrazu svému ho chtějí spíš ti ostatní. Asi proto, aby k nim pasoval bez toho, aby sami nemuseli řešit svůj vývoj. Přeměňovat druhého mají tendenci vždycky ti, co jsou líní pracovat na sobě

Není tady

#617 25. 6. 2009 18:38

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Tiffany napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

No...já ti nevím..
Ono to JE a jindy zase NENÍ synonymní.
Když já se třeba dívám (omylem) na Druhou šanci, (nebo i Nahá jsi krásná)  jak tam ty ženy (většinou) PŘEDĚLÁVAJÍ - přebarvují, převlékají, přesvědčují, dokonce i různě přešívají, platí jejich dluhy a shánějí jim práci....neřekla bych, že ony se zároveň vždy i VYVÝJEJÍ.

Myslím, že záleží na kontextu, tady to jako synonymní cítím smile

No jo, ale tam jde spíš o ten vnějšek než vnitřek, o kterym je řeč tady...smile . Teda aspoň u u Nahá jsi krásná, přiznávám, že Druhou šanci jsem neviděla, ale tam by mi možná spíš sedlo, že jim pomáhají se vyvíjet...wink smile .

Jinak já to tady jako hádání  nevidim, myslim, že jen tak lehce diskutujeme a máme přitom úsměv na rtech, teda aspon já u toho počítače rozhodně nezuřim...smile .

Není tady

#618 25. 6. 2009 18:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tiffany,
myslím, že většina lidí to tu berre jako diskuzi a relax smile
Není proč okusovat klávesnici stolt
Je to stejně jen o "ber a nebo nech bejt".
Jak napsala Wiki: informace jsou tu nabízeny zadarmo a je to pro toho, kdo má oči, uši a hlavně mysl otevřenou, dobrý psychologický výcvik smile

Není tady

#619 25. 6. 2009 19:10

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Co, předělat mě k obrazu svému? Ne. To nejde. Jsem tvrdohlavá. A jak jsi správně postřehl, nemám zájem se "předělávat"... kapitulation

Ale mám zájem předělávat druhé... big_smile To je zaujímavé, ale bohužiaľ dosť bežné.

No, pokiaľ si tú prvú vetu tam zapísala ako za mňa, tak si sa sekla. Nemám záujem o "prerobených ľudí", lebo sa trápia (skor, či neskor). Možno si to pletieš s tým mojím "s niekým súhlasím, a s mnohými nie"..., ja si tých "svojich" nájsť viem (aj tu), a vyrábať ich nemusím.
To ty sa zamysli, či spomeň si, koľkokrát ty píšeš, ale toto by si mohla robiť takto, a tamto tak (to je prerábanie, nie?), napr.: ..."Iste, ale milovať ho môžeš aj tak, nie? Nie jeho chyby, ale jeho ako ľudskú bytosť. Môžeš nazvať chyby chybami - ja to tak rozhodne robím - ale nemusíš zatratiť celého človeka, nie? A aj keby si sa rozhodla od neho odstrihnúť, môžeš ho mať rada...", to sú tvoje slová. Podsúvaš mi, ako mám mať niekoho rada, lebo ja, podľa teba, ho "mám rada zle". A vidíš? Ja ho najviac, ako možem, možem milovať iba tak, ako som napísala. Tak kto koho prerába, či kritizuje a odsudzuje?

Není tady

#620 25. 6. 2009 19:16

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

... o svůj vývoj se většina zralých a zdravých lidí stará ráda sama, ale předělávat k obrazu svému ho chtějí spíš ti ostatní. Asi proto, aby k nim pasoval bez toho, aby sami nemuseli řešit svůj vývoj. Přeměňovat druhého mají tendenci vždycky ti, co jsou líní pracovat na sobě

Mash, ty jsi zcela jistě přestrojená moje nejmilovanější terapeutka. Nebo jste aspoň jedna u druhé byly v učení... pussa

Není tady

#621 25. 6. 2009 19:27

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Tiffany,
myslím, že většina lidí to tu berre jako diskuzi a relax smile
Není proč okusovat klávesnici stolt
Je to stejně jen o "ber a nebo nech bejt".
Jak napsala Wiki: informace jsou tu nabízeny zadarmo a je to pro toho, kdo má oči, uši a hlavně mysl otevřenou, dobrý psychologický výcvik smile

Tak vidiš, v tomhle se rozhodně shodneme...smile .

Není tady

#622 25. 6. 2009 19:33

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Tiffany napsal(a):

No jo, ale tam jde spíš o ten vnějšek než vnitřek, o kterym je řeč tady...smile . Teda aspoň u u Nahá jsi krásná, přiznávám, že Druhou šanci jsem neviděla, ale tam by mi možná spíš sedlo, že jim pomáhají se vyvíjet...wink smile .

Jinak já to tady jako hádání  nevidim, myslim, že jen tak lehce diskutujeme a máme přitom úsměv na rtech, teda aspon já u toho počítače rozhodně nezuřim...smile .

Taky si myslím, že "na rozjezd" VÝVOJE by to mohlo sloužit, i předělání image, i částečné zbavení neduhů vzniklých zoufalým jednáním (dluhy, ztráta vztahů, zaměstnání, majetku, soc. jistot...)
A zuření u počítače? Tož zuří jen ten, kdo "skřípe zuby", že je mu nabouráván ten jeho "imič", na kterém si tolik zakládá, a to pro bystrého pozorovatele je evidentní na první pohled, či "počet"? reta

Není tady

#623 25. 6. 2009 20:20

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zuření u počítače je pro ty, kteří ho tam vidí.

Ad nahá je krásná - přijde mi to jako instantní návod na konzumní štěstí. Dobře se obleč, hezky se namaluj, kup si něco pěkného, pořid si plastiku a jistě se budeš cítit líp, ale ono to instantní štěstí takhle nefunguje. Možná že si holčiny za kamerami mákly do bolístek, nic co by přitahovalo oko kamery, pokud ano, pak jedině dobře, pokud ne, tak do tří měsíců jsou tam kde byly...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#624 25. 6. 2009 20:37

mashanka
Zablokovaný

ViktorkaLove napsal(a):

mashanka napsal(a):

... o svůj vývoj se většina zralých a zdravých lidí stará ráda sama, ale předělávat k obrazu svému ho chtějí spíš ti ostatní. Asi proto, aby k nim pasoval bez toho, aby sami nemuseli řešit svůj vývoj. Přeměňovat druhého mají tendenci vždycky ti, co jsou líní pracovat na sobě

Mash, ty jsi zcela jistě přestrojená moje nejmilovanější terapeutka. Nebo jste aspoň jedna u druhé byly v učení... pussa

Proč by dva lidé nemohli uvažovat stejně nezávisle na sobě ? wink

Není tady

#625 25. 6. 2009 20:49

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, je to možné..., ale, vzhledem k tomu, jak je to asik neobvyklé (z mého pohledu), tak je to dosti vzácné... a neuvěřitelné...
Ale, kruciš, ona by to řekla stejně... va fuckt, pro MNE neuvjeržitelné!!! va va va

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí