29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
super, pak ale nevím, co tady řešíš
Není tady
KALIK napsal(a):
super, pak ale nevím, co tady řešíš
Chodím sem na špehy, jak to mají jiní... Ze zvjedavosti...
A ty?
Není tady
Já jsem chodím diskutovat (utříbit si myšlenky) a případně pomoc někomu, kdo o to požádá (třebas jen radou, úhlem pohledu etc.)
Hlavně že nepotřebuješ pomoct, byla by to děsná fuška
Není tady
KALIK napsal(a):
Já jsem chodím diskutovat (utříbit si myšlenky) a případně pomoc někomu, kdo o to požádá (třebas jen radou, úhlem pohledu etc.)
Hlavně že nepotřebuješ pomoct, byla by to děsná fuška
Co, předělat mě k obrazu svému? Ne. To nejde. Jsem tvrdohlavá. A jak jsi správně postřehl, nemám zájem se "předělávat"...
Není tady
"nemám zájem se předělávat"
Tato věta vytrženo z kontextu. A není důležité, kdo ji psal...
Slyšela jsem ji víckrát. Dodnes je pro mě otazníkem.
Tito lidé ji řekli třeba při výměně názorů, zároveň s dovětkem, že on přesně ví jak to je ..tudíž se nepotřebuje předělávat (!)
Tohle je pro mě nepochopitelné. Pro mě jsou neuvěřizelní lidé, kteří se nechtějí měnit a vyvíjet. Toto je moje snaha od kdy pamatuju. Poznávat, ptát se, srovnávat jak to je, pochopit základy psychologie, abych se vyznala v reakcích, v motivech, vidět všechny úhly pohledu...atd
velmi draze se platí tyto informace na školeních a v knihách. Tady se nabízejí tyto informace zdarma. jen si vybrat...není to nádhera? Dokonce si můžu určit v jaké oblasti chci informace získat.. Pravda nemusím přijímat všechny, nemusí se mi líbit všechny...
Nejde o to, že by člověk musel přijmout všechno, co mu kdo kde radí, ale samotná skutečnost, že se nechce měnit je nad rámec mého chápání. A vlastně je to moje celoživotní náplň...
Co znamená, že se člověk nechce měnit ("předělávat" ?!) ?
Musí být tedy spokojený.
Já trvale spokojeného člověka znám jednoho (je tomu spíš velmi blízko).
mně bude trvat celý život (doufám že dlouhý), abych na cestě ke spokojenosti byla co nejblíž.
Asi proto mi to vyráží dech a vlastně mě to nutí nějak tomu nevěřit.
Spokojený člověk se pozná. A nemusí ani moc mluvit.
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
Co, předělat mě k obrazu svému? Ne. To nejde. Jsem tvrdohlavá. A jak jsi správně postřehl, nemám zájem se "předělávat"...
Ještě to tak, já mám svých starostí a radostí dost, nemám potřebu předělávat někoho, kdo o to nestojí Zato si rád utříbím myšlenky a k tomu i tobě díky. Jsem rád, že mohu vidět, jaký kus cesty jsem už ušel
Není tady
Wiki no vidíš, zajímavý postřeh
Dá se říci, že když se nechceš člověk vyvíjet a vše okolo něho se vyvíjí, že ne stojí, ale spíš couvá
Není tady
KALIK napsal(a):
Wiki
no vidíš, zajímavý postřeh
Dá se říci, že když se nechceš člověk vyvíjet a vše okolo něho se vyvíjí, že ne stojí, ale spíš couvá
A co když ví, že "všechno kolem" je furt stejně, a že on sám už má jasno? Taková možnost není?
Není tady
Viktorko, to bys musela být Bůh. A to by bylo rouhání
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
KALIK napsal(a):
Wiki
Dá se říci, že když se nechceš člověk vyvíjet a vše okolo něho se vyvíjí, že ne stojí, ale spíš couváA co když ví, že "všechno kolem" je furt stejně, a že on sám už má jasno? Taková možnost není?
Je.
Ano, otázka zní čemu kdo říká "mít jasno"
Není tady
KALIK napsal(a):
Wiki
Já vůbec nevím, co bych tady dělala (jako vůbec na světě), kdybych neměla potřebu vědět víc, jít dál, rozumět názorům, vůbec lidem.. atdatd
Vlastně stojí. Ustrnuli. Žalář nejtemnější...dobrovolnej...
Třeba se nemusí někomu líbit slovo " vyvíjet". Zkusím ..
Jinak - to někteří lidé nemají pochybnost o svých závěrech, o svém jednání?
Nezajímá je jiný pohled? Nechtějí si ho zkusit? Proč?
Bojí se, že by mohli znejistět?
Styděli by se přiznat, že chybili? Proč?
Není tady
Proč? Protože by to neuneslo jejich ego, protože se domnívají, že kdyby všechno nevěděli, byli by nedokonalí a lidi by je neměli rádi. Třeba proto
Není tady
Wiki napsal(a):
Tito lidé ji řekli třeba při výměně názorů, zároveň s dovětkem, že on přesně ví jak to je ..tudíž se nepotřebuje předělávat (!)
Tohle je pro mě nepochopitelné. Pro mě jsou neuvěřizelní lidé, kteří se nechtějí měnit a vyvíjet. Toto je moje snaha od kdy pamatuju. Poznávat, ptát se, srovnávat jak to je, pochopit základy psychologie, abych se vyznala v reakcích, v motivech, vidět všechny úhly pohledu...atd
velmi draze se platí tyto informace na školeních a v knihách. Tady se nabízejí tyto informace zdarma. jen si vybrat...není to nádhera? Dokonce si můžu určit v jaké oblasti chci informace získat.. Pravda nemusím přijímat všechny, nemusí se mi líbit všechny...
Nejde o to, že by člověk musel přijmout všechno, co mu kdo kde radí, ale samotná skutečnost, že se nechce měnit je nad rámec mého chápání. A vlastně je to moje celoživotní náplň...
Musí být tedy spokojený.
mně bude trvat celý život (doufám že dlouhý), abych na cestě ke spokojenosti byla co nejblíž.
Spokojený člověk se pozná. A nemusí ani moc mluvit.
Jenže, je potřeba v první řadě vidět ten rozdíl ve významu slov vyvíjet a předělávat - při vývoji zůstává podstata člověka stejná, jen se může, dejme tomu, zdokonalovat. Při předělání vznikne někdo jiný
Upravil(a) mashanka (25. 6. 2009 12:44)
Není tady
KALIK napsal(a):
Proč? Protože by to neuneslo jejich ego, protože se domnívají, že kdyby všechno nevěděli, byli by nedokonalí a lidi by je neměli rádi. Třeba proto
Ano.
A právě. Nikdo není neomylný a všichni se učíme. To bychom se museli všichni navzájem nemít rádi.Takže jsme došli ke strachu. Opakem je láska. Můžeme si vybrat. Proč volit nepříjemný strach? Obojí vydá zhruba stejně energie...
Není tady
KALIK napsal(a):
Nejčastěji proto
Myslím, že jsou dva druhy lidí, možná dva stupně vývoje:
Když si n abijou hubu, jedni se utečou do Ega a na nabídku pomoci jen poštěkávají: Hleď si svého, nestarej se o mně!
Druzí se obrátí k Lásce a na nabídku pomoci jen prostě řeknou: Děkuji.
O pomoc ale žádají jak ti, tak ti. Jen ti vězící v Egu by to nepřiznali ani za nic
Nicméně je to fuk, i oni nakonec budou v Mexiku
Není tady
mashanka napsal(a):
Wiki napsal(a):
Musí být tedy spokojený.
Spokojený člověk se pozná. A nemusí ani moc mluvit.Jenže, je potřeba v první řadě vidět ten rozdíl ve významu slov vyvíjet a předělávat - při vývoji zůstává podstata člověka stejná, jen se může, dejme tomu, zdokonalovat. Při předělání vznikne někdo jiný
mashanko , takhle to také vidím.
Není tady
KALIK napsal(a):
Proč, že věci stagnují, nebo jdou k horšímu, ví kdekdo. Zavírat před tím oči, nebo "se nějak obalamutit", nemám zapotřebí...
Není tady
Wiki napsal(a):
Ano, otázka zní čemu kdo říká "mít jasno"
Pro mne "mít vybrán způsob života"
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
KALIK napsal(a):
Proč, že věci stagnují, nebo jdou k horšímu, ví kdekdo. Zavírat před tím oči, nebo "se nějak obalamutit", nemám zapotřebí...
Tak přesně tohle děláš
Není tady
Wiki napsal(a):
Třeba se nemusí někomu líbit slovo " vyvíjet". Zkusím ..
Jinak - to někteří lidé nemají pochybnost o svých závěrech, o svém jednání?
Nezajímá je jiný pohled? Nechtějí si ho zkusit? Proč?
Bojí se, že by mohli znejistět?
Styděli by se přiznat, že chybili? Proč?
K vytučněnému: Věř tomu, že většina. Někteří z hlouposti, a jiní ..., z moudrosti, z poznání...
Není tady
Mash:
Jenže, je potřeba v první řadě vidět ten rozdíl ve významu slov vyvíjet a předělávat - při vývoji zůstává podstata člověka stejná, jen se může, dejme tomu, zdokonalovat. Při předělání vznikne někdo jiný
Není tady
mariposa napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
KALIK napsal(a):
Tak přesně tohle děláš
Ale neřikej, Babko Vševědko...
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
KALIK napsal(a):
Nic nestagnuje, vše je v pohybu
Pokud vím, pořád máš ty oči zavřené
Není tady
ViktorkaLove napsal(a):
KALIK napsal(a):
Žádné věci nestagnují... to je blbost, vše se vyvíjí... jestli k horšímu nebo lepšímu, to už mi nepatří to posuzovat. (Věřím, že k lepšímu, ikdyž to v dané situaci právě nevypadá.) Ale ani tato vteřina není stejná a nikdy nebude.
Není tady
mashanka napsal(a):
Pro mě není boj - vy bojujete - pro mě je to pitomé tlachání, které k ničemu nevede a nikomu nepomůže
Omyl - ty v tom vidíš boj, já nikoli.
A že k ničemu nevede? Opět jen tvůj pohled.
Není tady