Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#551 24. 6. 2009 18:38

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Co znamená milovat?

hrosanek napsal(a):

Poctivě jsem přečetla všechny Tvoje příspěvky Viktorko a absolutně nevím, co chceš dokázat nebo vyvrátit? Mohla bys shrnout svůj myšlenkový tok do jednoho smysluplného příspěvku?

Klidně. Co konkrétně tě zajímá?

Není tady

#552 24. 6. 2009 19:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaLove napsal(a):

Pro D: Jestli někdo stojí o lásku od bližního (kohokoliv), se dá rozpoznat velmi přesně. Takže: Žádné perly sviním, to je plýtvání, které vyčerpává... A rozlišit obojí, tak to bych nazvala... Moudrostí? Poznáním?
Vlastně je to odpověď i pro Kalika.

Milovať môžem aj toho, kto o to nestojí, ale mala by som tú jeho "nechuť" rešpektovať. Milovať je stav mysle a srdca, nie čin, nie sex, nie fyzické spolužitie.... Hoci aj to môže byť prejavom lásky, a je samozrejme oveľa, oveľa ťažšie, ako milovať niekoho platonicky, cez pol planéty... alebo nejaký idol, ktorý o tom ani netuší - ale zabrániť mi v tom nikto na svete nemôže, okrem mňa samej.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#553 24. 6. 2009 19:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

ViktorkaLove napsal(a):

KALIK napsal(a):

Milovat máme všechny a to bez rozdílu (mluvím o obecné lásce). Je úplně jedno, zda-li někdo o naši lásku stojí či nikoliv.

Uvedu příklad: Můj kamarád kšeftuje s drogama. Ptz. ho "obecně miluji" a vím, že dělá chybu..., vyplivnu duši (zkráceně..., představ si sám, co všechno je potřeba), aby toho nechal. On mě sice má rád, ale radši má své peníze za drogy..., je nějaká mizivá naděje, že pochopí, a přijme..., spíš však se na moji "lásku" vykašle. Mnoho takových vyčerpávajících lásek mě zničí, odrovná. To je slabina toho, že "jsme jenom smrtelní lidé"... Ale trvalo moc dlouho, než jsem to pochopila, věř mi. Nijak mě to nectí, avšak, nikdy není pozdě, zatím...

Podľa mňa je láska mať ho rada a prijímať ho aj ako drogového dealera... nechať ho robiť vlastné chyby - trebárs mu to povedať, ale nekopnúť ho do zadku, keď neprestane.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#554 24. 6. 2009 20:13

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

No, vieš Sel, to je práve to z Biblie, čo je Svedkom často vyčítané: ..."ani s nimi nejedz u jedného stola"..., toloerovať hriech, zločin, proste to, čo sa podľa zákona nesmie, to je ako súhlasiť s tým.
Takže, bohužiaľ, kopnúť. Tak vyzerá moja láska. Možno by mi preto srdce puklo, keby som sa s ním musela rozísť, ale, keď on pred poctivosťou dáva prednosť zločinu..., iná voľba nie je. Nakoniec, tak má šancu sa zamyslieť, a... "polepšiť sa"..., nie?
A podľa mňa ďaleko silnejšiu, než nečinne prihliadať...

Není tady

#555 24. 6. 2009 20:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

No, vieš Sel, to je práve to z Biblie, čo je Svedkom často vyčítané: ..."ani s nimi nejedz u jedného stola"..., toloerovať hriech, zločin, proste to, čo sa podľa zákona nesmie, to je ako súhlasiť s tým.
Takže, bohužiaľ, kopnúť. Tak vyzerá moja láska. Možno by mi preto srdce puklo, keby som sa s ním musela rozísť, ale, keď on pred poctivosťou dáva prednosť zločinu..., iná voľba nie je. Nakoniec, tak má šancu sa zamyslieť, a... "polepšiť sa"..., nie?
A podľa mňa ďaleko silnejšiu, než nečinne prihliadať...

ViktorkoLove, kopeš sama do sebe. Ale nevíš, že to děláš. Nobody is perfect

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#556 24. 6. 2009 20:30

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

mariposa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

A cim se nechavas ovladat ty , kdyz ne pritazlivosti a jiskrou ?

Snažím se, aby mě neovládalo nic a nikdo. Snažím se ustát si to svoje. Jinak dám na intuici, vzhled pro mě není důležitý, je to jen schránka, pro mě je důležitý obsah.
Ale kdysi to bývalo jinak, a proto, že mám porovnávní, můžu si vybrat co má pro mě dnes větší hodnotu smile

Tak to me uklidnilo, uz jsem myslela, ze jsi se takova uz narodila.

Není tady

#557 24. 6. 2009 20:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mariposo,
myslím, že planeta Země nepotřebuje zachraňovat, ona si poradí i bez nás, tak jako si vždy bez nás poradila a nejspíš ji to i bez nás půjde lépe než s námi stolt
To spíš my sami potřebujeme zachránit stolt
To ale myslím, na rozdíl od planety, všichni nezvládnem.
Tedy dokud se nenaučíme milovat bez keců okolo wink

Pan, plně s tebou souhlasím. Jsem přesvědčena o tom, že Země nepotřebuje zachraňovat, ona si poradí sama bez nás. Bylo to myšleno s nadsázkou pro ty, kteří pořád chtějí něco nebo někoho zachraňovat, aniž by je o to kdokoliv žádal. A Planeta Země je docela velký sousto, tak proč nezačít ze zachraňováním pro začátek u sebe? smile

Začít u sebe?
No, já mám docela vážné podezření, že tohle je v některých případech marný, marný, marný...
Některým lidem říkat, že oheň taky pálí, je docela zbytečná práce, protože oni do něj zas a zas strčej čumák, snad už jen aby mohli volat, jakej je to nepořádek, že se zase popálili roll
Je to pro ně méně bolestné, než práce na sobě...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#558 24. 6. 2009 20:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ivana*M napsal(a):

mariposa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

A cim se nechavas ovladat ty , kdyz ne pritazlivosti a jiskrou ?

Snažím se, aby mě neovládalo nic a nikdo. Snažím se ustát si to svoje. Jinak dám na intuici, vzhled pro mě není důležitý, je to jen schránka, pro mě je důležitý obsah.
Ale kdysi to bývalo jinak, a proto, že mám porovnávní, můžu si vybrat co má pro mě dnes větší hodnotu smile

Tak to me uklidnilo, uz jsem myslela, ze jsi se takova uz narodila.

lol Jak tě to mohlo napadnout? To neeééééé lol

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#559 24. 6. 2009 20:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Začít u sebe?
No, já mám docela vážné podezření, že tohle je v některých případech marný, marný, marný...
Některým lidem říkat, že oheň taky pálí, je docela zbytečná práce, protože oni do něj zas a zas strčej čumák, snad už jen aby mohli volat, jakej je to nepořádek, že se zase popálili roll

Jo, práce na sobě bolí, to jo big_smile

Není tady

#560 24. 6. 2009 21:00

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Začít u sebe?

Souhlasim, kazdy toho neni schopen.

Není tady

#561 24. 6. 2009 21:01

hrosanek
Host

ViktorkaLove napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Poctivě jsem přečetla všechny Tvoje příspěvky Viktorko a absolutně nevím, co chceš dokázat nebo vyvrátit? Mohla bys shrnout svůj myšlenkový tok do jednoho smysluplného příspěvku?

Klidně. Co konkrétně tě zajímá?

Já myslím, že jsem to napsala ve dvou otázkách. Můžu dopsat leda, co konkrétního chceš svými příspěvky dokázat nebo vyvrátit? smile

#562 24. 6. 2009 21:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Blá-blá-blá... tummenupp

Není tady

#563 24. 6. 2009 21:03

hrosanek
Host

ViktorkaLove napsal(a):

Blá-blá-blá... tummenupp

To jsi vlastně hezky sesumírovala do smysluplného příspěvku. Dík. big_smile

#564 24. 6. 2009 21:11

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

No, jo, Hrošánku, časový press... napsala jsem komentář k těm pár posledním kydům, co tam byly, tvůj dotaz jsem ještě neviděla..., takže:

hrosanek napsal(a):
...
Já myslím, že jsem to napsala ve dvou otázkách. Můžu dopsat leda, co konkrétního chceš svými příspěvky dokázat nebo vyvrátit?

Nemám potřebu nic dokazovat nebo vyvracet, já ne... Napíšu, tak jak všichni ostatní, co si myslím..., a, jak jsem si všimla, občas se najde někdo, kdo má potřebu dokazovat, či vyvracet něco mně, což si občas přečtu, občas ne..., taky jak všichni ostatní, tak nevim, proč jsem někomu "trnem v oku"..., třeba tobě? va

Upravil(a) ViktorkaLove (24. 6. 2009 21:20)

Není tady

#565 24. 6. 2009 21:17

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ivana*M napsal(a):

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Začít u sebe?

Ivano, já si myslím, že schopen je toho každý. Spíš je otázkou, zda to každý chce. A hlavně, co si vlastně pod těmi slovy PRÁCE NA SOBĚ představuje smile

Jsem přesvědčená, že na sobě vlastně pracuje každý. Každý, kdo se nad svým životem zamýšlí a nenechá se jím jen tak válcovat, ale ani to ho "nedře silou". Prostě žije jak umí a měřítkem je mu jeho vlastní spokojenost a taky spokojenost lidí kolem něj stolt

Není tady

#566 24. 6. 2009 21:22

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

mariposa napsal(a):

Ivano, já si myslím, že schopen je toho každý. Spíš je otázkou, zda to každý chce. A hlavně, co si vlastně pod těmi slovy PRÁCE NA SOBĚ představuje smile

Jsem přesvědčená, že na sobě vlastně pracuje každý. Každý, kdo se nad svým životem zamýšlí a nenechá se jím jen tak válcovat, ale ani to ho "nedře silou". Prostě žije jak umí a měřítkem je mu jeho vlastní spokojenost a taky spokojenost lidí kolem něj stolt

Pan, já jsem přesvědčena o tom, že na sobě pracuje každý. Ať už tak či onak big_smile

Není tady

#567 24. 6. 2009 21:30

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

hm zvláštní viktorko, já jsem měla potřebu ukázat ti jiný přístup, jiný pohled. Že ti nesedí a že ho nebereš je čistě a jen tvoje volba. Víš, zjistila jsem, že zatímco pro mashanku je tahle diskuze boj,  pro mne je poučným čtením, jak to může mít někdo jiný a pro jiného bude třebas absolutně neuchopitelná...

Ale sorry vmísila jsem se do rozhovoru ty a hrošánek, už běžím...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#568 24. 6. 2009 21:42

hrosanek
Host

ViktorkaLove napsal(a):

No, jo, Hrošánku, časový press... napsala jsem komentář k těm pár posledním kydům, co tam byly, tvůj dotaz jsem ještě neviděla..., takže:

hrosanek napsal(a):
...
Já myslím, že jsem to napsala ve dvou otázkách. Můžu dopsat leda, co konkrétního chceš svými příspěvky dokázat nebo vyvrátit?

Nemám potřebu nic dokazovat nebo vyvracet, já ne... Napíšu, tak jak všichni ostatní, co si myslím..., a, jak jsem si všimla, občas se najde někdo, kdo má potřebu dokazovat, či vyvracet něco mně, což si občas přečtu, občas ne..., taky jak všichni ostatní, tak nevim, proč jsem někomu "trnem v oku"..., třeba tobě? va

S trnem v mém oku si starosti nedělej. smile

V pořádku ponechám si Tvoje příspěvky v kategorii nerozumím, co chtěl básník vlastně říci. smile

#569 24. 6. 2009 21:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Pan, já jsem přesvědčena o tom, že na sobě pracuje každý. Ať už tak či onak big_smile

Tak "tak či onak" určitě wink
A nakonec, ať se jim to líbí nebo ne, všichni budou v Mexiku lolwink

Není tady

#570 24. 6. 2009 21:56

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

A nakonec, ať se jim to líbí nebo ne, všichni budou v Mexiku lolwink

tummenupp lol

Není tady

#571 24. 6. 2009 21:57

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

... zjistila jsem, že zatímco pro mashanku je tahle diskuze boj,  pro mne je poučným čtením, jak to může mít někdo jiný a pro jiného bude třebas absolutně neuchopitelná...

Pro mne je to výměna názorů. Někdy se tomu dá říkat i hádka, bez tasení zbraní, že jo. I doma se hádáme, a když přestaneme řvat (na desce jsou to asi nadávky, možná i urážky, ale pořád by měly být konstruktivní - i "kráva" či "hovado" je pro mne konstruktivní, když padne na úrodnou půdu...), vrátíme se k té "výměně názorů"...
A Mash že to bere jako boj? O co? O pozice? Kdesi jsem už dávno četla: Kdo se bojí opozice, ten se bojí o pozice..., myslím, že je to dost trefné...
Jo a že "vmísila"? Nepřipadlo mi. Potěšila jsem se, nevim proč. Možná dokonce i proto, že se těším z každého človíčka, který tady na mně promluví a nezačíná tím, že "mám cosi změnit a pracovat na sobě",... a takové podobné rady do života...

Není tady

#572 24. 6. 2009 22:06

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

hrosanek napsal(a):

V pořádku ponechám si Tvoje příspěvky v kategorii nerozumím, co chtěl básník vlastně říci. smile

To je škoda. Já jsem si myslela, že když sem něco napíšu, je zjevné, že JE TO TO, CO SI ZROVNA MYSLÍM..., aspoň tak se na to dívám já... A že někdo dokazuje, či vyvrací, tož co? Asi to dělat chce... kapitulation

Není tady

#573 24. 6. 2009 22:50

mashanka
Zablokovaný

PavlaH napsal(a):

hm zvláštní viktorko, já jsem měla potřebu ukázat ti jiný přístup, jiný pohled. Že ti nesedí a že ho nebereš je čistě a jen tvoje volba. Víš, zjistila jsem, že zatímco pro mashanku je tahle diskuze boj,  pro mne je poučným čtením, jak to může mít někdo jiný a pro jiného bude třebas absolutně neuchopitelná...

Pro mě není boj - vy bojujete - pro mě je to pitomé tlachání, které k ničemu nevede a nikomu nepomůže

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#574 25. 6. 2009 7:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Viktorko, ty na sobě nepotřebuješ pracovat, když ti tvůj styl života vyhovuje. To je na tom to krásné stolt

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#575 25. 6. 2009 8:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Viktorko, ty na sobě nepotřebuješ pracovat, když ti tvůj styl života vyhovuje. To je na tom to krásné stolt

Bingo! tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí