Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 6. 2009 14:26

L_aura
♥♥♥♥♥--

Re: Co znamená milovat?

Bety napsal(a):

Tak například mně by to chlap řekl dvakrát - poprvé a naposledy. Moje hrdost je velmi silně vyvinutá...
Jo, a od toho okamžiku bych se o něm už nevyslovila jako o "příteli"

My spolu právě oficiálně nechodíme, takže tedy pro přesnost - partner/přítel to není :-)

Není tady

#27 10. 6. 2009 14:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Láska je priať tomu druhému šťastie a len to najlepšie, aj keď to ide proti mojim záujmom. smile Teda napríklad dopriať mu "inú ženskú", ak je to to, čo potrebuje ku šťastiu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 10. 6. 2009 14:34

L_aura
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Láska je priať tomu druhému šťastie a len to najlepšie, aj keď to ide proti mojim záujmom. smile Teda napríklad dopriať mu "inú ženskú", ak je to to, čo potrebuje ku šťastiu.

No ano, já mu jinou ženu přeju. Přeju mu, aby našel štěstí, lásku. Jen od něj do té doby nedokážu odejít. Popravdě, při té představě pociťuju úlevu.

Není tady

#29 10. 6. 2009 14:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

L_aura napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

L_aura napsal(a):

Připadám Vám malicherná?

Ale ne... a proč s ním vlastně seš?

Jednou mi k rozhodnutí k rozchodu pomohlo, napsat si pro a proti... - a pak jsem přišla na to, že proti bylo spousta věcí... a pro skoro nic, nebo jen samé nepodstatné... - takže jsem se s ním rozešla. Byl to taky takový ten "hodný chlapec"... - skutečný důvod jsem pochopila až o pár let později, tenkrát jsem to cítila, ale nevěděla.

Pokud cítíš, že je něco ve vztahu špatně, tak to asi tak i je...

Proč s ním jsem? Pro milión věcí. Protože je milý, hodný, má strašně dobré srdce, mohu se o něj opřít, mohu se mu se vším svěřit, je tu pro mě, když potřebuju, je mým nejlepším přítelem, je taky mými "rodiči", na které se bohužel spolehnout nemohu, vyslechne mě, diskutujeme spolu o všem, vycházíme si vstříc, máme úžasný sex, je velmi trpělivý, tolerantní, chápající, skvěle si rozumíme a v čem ne, v tom se zase doplňujeme, vzájemně si pomáháme, jsme tu pro sebe, když ten druhý potřebuje, staráme se o sebe navzájem ... a když si myslí, že spím, tak mě pusinkuje a hladí, jako někoho, ke komu cítí velikou lásku - to jindy nedělá

Ale ano, (říká, že) mě nemiluje a nechce se mnou plánovat budoucnost

Bojí sa, buď teba, alebo "vážneho" vzťahu. Ber ho takého, aký je, alebo mu skús pomôcť, ale s rizikom, že to len zhoršíš.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 10. 6. 2009 14:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

L_aura napsal(a):

Martinko, Tobě by nevadilo, kdyby Ti Tvůj přítel prostě tak jednou za pár měsíců řekl prostě jentak, že Tě nemiluje?

Ale to víš, že by mi to vadilo lol
Jenže otázka byla, vybrala by sis chlapa, co na Tebe sere ale říká že Tě miluje... nebo chlapa, co to neříká, ale chová se tak? Odpověď jednoznačná. Činy mluví hlasitěji než slova.

V mém konkrétním případě, pokud bych si myslela, že mě jen tak škádlí a říká to ze srandy - tak bych to vzala v pohodě.
Pokud bych cítila, že to myslí vážně - ale to by nesměly být jen slova, ale muselo by to být podepřeno i činy - asi bych začla vyhrožovat odstěhováním (měla bych kam)...
Ale podotýkám, že nejde JEN o slova. Když mě chlap bude na rukou nosit, bude se mi zamilovaně dívat do očí a přitom ústa vypustí větu "nemiluju Tě"... tak budu věřit tomu, co cítím, a ne těm slovům... - a možná budu přemýšlet, proč neumí říct "miluju Tě"...
Ale tenhle problém nemám, přítel mi říká miluju Tě... to spíš já mám problém to říct jemu lol a není to proto, že bych ho nemilovala... prostě někomu to přes pusu jde hůř...

Není tady

#31 10. 6. 2009 14:50

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

L_aura napsal(a):

Bety napsal(a):

Tak například mně by to chlap řekl dvakrát - poprvé a naposledy. Moje hrdost je velmi silně vyvinutá...

My spolu právě oficiálně nechodíme, takže tedy pro přesnost - partner/přítel to není :-)

Tak kdo to teda je va Kamarád? Na sex???

Není tady

#32 10. 6. 2009 15:46

terezka007
♥♥♥----

No tak pokud spolu vlastně oficiálně ani nejste, tak to láska ani nemusí být, a tím pádem ti ji nemusí ani projevovat. A v tom případě ani nechápu, proč to řešíš. A od člověka, který oficiálně ani není tvým partnerem, nemůžeš čekat plánování společné budoucnosti...

Není tady

#33 10. 6. 2009 15:48

petjule
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Martinka1 napsal(a):

L_aura napsal(a):

Martinko, Tobě by nevadilo, kdyby Ti Tvůj přítel prostě tak jednou za pár měsíců řekl prostě jentak, že Tě nemiluje?

nějak tomu asi nerozumím, vždyť si psala, že to není tvůj přítel, že spolu nechodíte .. ???

http://lbym.lilypie.com/PBeGp1.pnghttp://lb3m.lilypie.com/WYz8p1.pnghttp://lb1m.lilypie.com/mtq9p1.png

Nikdy nebudeme moci vychovávat své dítě znovu. Máme jen jedinou možnou, neopakovatelnou příležitost …

Není tady

#34 10. 6. 2009 16:34

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

L_aura napsal(a):

Jasne a kdybys mela volit mezi dvema muzi - jeden tvrdí, že Tě nemiluje, ale chová se, jakoby Tě miloval... a druhý naopak hovoří o obrovské lásce, ale jeho chování tomu neodpovídá, který by to byl?

Jak se znám, určitě bych si vybrala toho, kterého miluji já. hjarta
Ale když se na to dívám jako srdečně nezaujatý pozorovatel ..... já věřím činům, kecy mi jsou šumák. smile

Není tady

#35 10. 6. 2009 16:39

mashanka
Zablokovaný

L_aura napsal(a):

Jasne a kdybys mela volit mezi dvema muzi - jeden tvrdí, že Tě nemiluje, ale chová se, jakoby Tě miloval... a druhý naopak hovoří o obrovské lásce, ale jeho chování tomu neodpovídá, který by to byl?

ženáček ? wink

No, já bych asi byla s tím, se kterým je mi dobře, bez ohledu na to, co říká - lidi toho namluví...
A co ty ? Ty ho miluješ ?

Upravil(a) mashanka (10. 6. 2009 16:48)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#36 10. 6. 2009 17:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

L_aura napsal(a):

Tak v tom případě - wo co gou? Nechodíte spolu, není to tvůj partner, nemiluje tě - tak co řešíš??? Narovinu ti řekl jak to je, tak buď ráda, že tě nevodí za nos.  Je vám spolu příjemně, máte hezký sex a to je všechno, co na tom nechápeš? Když ti to přímo řekl.

Strach je malá smrt...

Není tady

#37 10. 6. 2009 19:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

terezka007 napsal(a):

No tak pokud spolu vlastně oficiálně ani nejste, tak to láska ani nemusí být, a tím pádem ti ji nemusí ani projevovat. A v tom případě ani nechápu, proč to řešíš. A od člověka, který oficiálně ani není tvým partnerem, nemůžeš čekat plánování společné budoucnosti...

roll Oficiálne? Čo to znamená "byť s niekým oficiálne"? va A plánovať budúcnosť sa dá samozrejme aj po jednej noci, otázka je, akú to má hodnotu...

Brita

Není tady

#38 10. 6. 2009 19:32

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

dixina napsal(a):

Bety napsal(a):

mně nic nechybí ani nechybělo, a jsme spolu celkem skoro 38 let, z toho 33 let v manželství tummenupp hjarta

Bety to je nádhernééééééé  tummenupptummenupptummenupp

Jen jestli je on taky stejne nadseny smile

Není tady

#39 10. 6. 2009 19:38

mashanka
Zablokovaný

Ivana*M napsal(a):

dixina napsal(a):

Bety napsal(a):

mně nic nechybí ani nechybělo, a jsme spolu celkem skoro 38 let, z toho 33 let v manželství tummenupp hjarta

Bety to je nádhernééééééé  tummenupptummenupptummenupp

Jenže, to je právě to, co není potřeba zkoumat. Kdyby nebyl, asi by to řešil. Proč každý zkoumá, jak se cítí ten druhý a přitom si v první řadě neumí zařídit tak, aby se cítil dobře sám ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#40 10. 6. 2009 19:39

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Pro ilustraci jeden pěkný vtip z vedlejšího vlákna:

Nadránom vytrvalo zvoní na byte zvonček. Manželka otvorí a na chodbe stojí jej úplne nadratý manžel, opretý čelom o zvonček. Usmeje sa na manželku. Manželka Marta sa na neho tiež usmeje a vraví : - Ale Igorko !
Tí tvoji kamaráti sú ale huncúti. Veď ja viem, že ty nepiješ.  To ťa oni len nejako opili, aby som ja bola na teba nahnevaná, mne je to jasné. Tí ti to ale vyparatili. Ale ja nie som taká hlúpa. Poď pekne dnu, uložím ťa do postieľky..
Manželka vtiahne muža dnu, zavrie dvere, dá mu dole kabát, sako a vidí, že na golieri má stopy od rúžu. Len sa usmeje a vraví : - Téda, Igorko, tí tvoji kamaráti ! To sú ale čísla ! Čo tí len nevymyslia! Natreli ti golier rúžom, aby som ja akože aj žiarlila, že ty máš v robote nejakú ženskú.. Ale veď ty vieš, že ja nie som taká. No poď, povyzliekam ťa..
Dá mu dole gate a keď mu stiahne košeľu, vidí, že má celý chrbát doškriabaný. To sa už na chvíľku zarazí, ale usmeje sa a povie :
- Tak to už trošičku, naozaj, tí tvoji kamaráti preháňajú, Igorko. Hodili ťa s holým chrbátikom do kríkov, aby to vyzeralo tak, že ťa doškriabala pri tom, chichi, no veď vieš pri čom, doškriabala nejaká ženská.. Ale ja im nenaletím, ja viem, aký je môj Igorko dobrý. No poď, dáme dole aj slipiky..
Žena si k nemu kľakne, dá mu dole slipy a odrazu vidí, že má na vtáku okolo žaluďa stopy po rúži.. To už naozaj stratí reč a len sa na to pozerá..
Keď už to trvá istú chvíľu, manžel opitým hlasom prehovorí : - No ? Kombinuj, Marta, rýchlo kombinuj ! Inak som v riti !!

Jak je vidno, Martička ví, co to znamená milovat. - Ta svého muže miluje i s jeho nedostaky.
Zatímco Igorko - z toho si příklad věru neberte...  (ten je se svou láskou v riti )

dumbom

Není tady

#41 10. 6. 2009 21:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana*M napsal(a):

38 let se tváří nadšeně - že je spokojený, neutekl k jiné, za všelico mě pochválí, hodně se spolu nasmějeme, dopřeje mi dovolenou i moje koníčky,miluje a stará se o děti, neplatí nikde alimenty, vydělává peníze a posílá je na můj účet, stará se o zahrádku, nakupuje a vaří a pracuje spolu se mnou v domácnosti, přiveze, odveze a zařídí, podpořil mě v každé životní situaci a nikdy nezklamal, co slíbí to dodrží  - je mi jedno jestli to 38 let hraje!

Strach je malá smrt...

Není tady

#42 10. 6. 2009 21:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

teda Bety, to se tak hezky čte :-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#43 10. 6. 2009 21:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

lol právě mi donesl a umyl čerstvé jahody ze zahrádky (máme 3 = TŘI keříčky) a vloni pro mě ukradl květinu!

Strach je malá smrt...

Není tady

#44 10. 6. 2009 21:22

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Abych nezapomněla - ano, ano, hádáme se! godlike Ano, někdy se urazíme, jo - i nemluvíme spolu, taky jsme někdy naštvaní... ale to je ŽIVOT a LÁSKA, to všechno je krásné a nikdy se to nebude opakovat, život se nežije "nanečisto" a "na zkoušku", a když se někdy zlobím, tak mě napadne jaká je to blbost a že nevím, jak dlouho ještě budeme živi... nikdo neví dne ani hodiny

Strach je malá smrt...

Není tady

#45 10. 6. 2009 22:51

Bebe
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Byty, moc hezky jsi to napsala tummenupp

A milovat ..... co znamená? myslím , že když se o mě partner bojí, při nemoci, když jsem pryč , abych se vrátila v pořádku.
Taky se občas poškorpíme, to už ke vztahu , partnerství patří a každý by měl občas ustoupit, pochválit. V tom dnešním shonu , děti ,práce , problémy si ani neuvědomíme jak by nám bylo zle bez toho někoho milovat a mít v něm oporu. Nevím jak to napsat , ale to že mě někdo miluje prostě cítím.  smile

http://www.gify.nou.cz/mini_ikon7_soubory/484.gif

Není tady

#46 10. 6. 2009 23:52

terezka007
♥♥♥----

Selima napsal(a):

terezka007 napsal(a):

roll Oficiálne? Čo to znamená "byť s niekým oficiálne"? va A plánovať budúcnosť sa dá samozrejme aj po jednej noci, otázka je, akú to má hodnotu...

V případě Laury to znamená to, že spolu vlastně ani nechodí, což už na první pohled ukazuje, že s plánovaním budoucnosti a de facto i s láskou to nebude moc horké. Taky to znamená, že si jsou toho oba vědomi a nevodí se za nos.

Není tady

#47 11. 6. 2009 9:31

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bety napsal(a):

lol právě mi donesl a umyl čerstvé jahody ze zahrádky (máme 3 = TŘI keříčky) a vloni pro mě ukradl květinu!

Mela bys to nekam poslat  , treba do knihy rekordu, protoze myslim , ze to je naprosty unikat .tummenupp

Není tady

#48 11. 6. 2009 9:35

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bebe napsal(a):

Byty, moc hezky jsi to napsala tummenupp

A milovat ..... co znamená? myslím , že když se o mě partner bojí, při nemoci, když jsem pryč , abych se vrátila v pořádku.
Taky se občas poškorpíme, to už ke vztahu , partnerství patří a každý by měl občas ustoupit, pochválit. V tom dnešním shonu , děti ,práce , problémy si ani neuvědomíme jak by nám bylo zle bez toho někoho milovat a mít v něm oporu. Nevím jak to napsat , ale to že mě někdo miluje prostě cítím.  smile

Pokud s nekym zijes delsi dobu , tak o nej mas urcitym zpusobem starost, v nemoci bys ho neopustila apod. Ale to je spise zvyk nez laska.

Není tady

#49 11. 6. 2009 9:38

majkafa
Host

Bety napsal(a):

je mi jedno jestli to 38 let hraje!

godlike
Bety, ráda tě čtu. Myslím, že ty víš o nepodmíněné lásce. Tys ji dle mě i objevila.
Neřešíš partnera. Řešíš sebe. Jak se cítíš ty a že ty ho miluješ. Ostatní je putna. smile
Myslím, že se budu ještě muset nejmíň jednou narodit, protože toho tolik neumím. Tolik zkoušek jsem nezvádla a budu je opakovat. V příštím životě si moc přeji "umět" vztah s partnerem tak, jak to "umíš" ty.
Nedovedu to líp napsat, snad je to dost srozumitelné.

Děkuji za tvá psaní. Jsem ráda, že lidé jako ty opravdu existují.

#50 11. 6. 2009 11:30

L_aura
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

L_aura napsal(a):

Bety napsal(a):

Tak kdo to teda je va Kamarád? Na sex???

Je to složité. Prostě to vypadá jako vztah, jen mu nechci dát takovou nálepku - a on sám to pochopitelně neudělá.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí