29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já vím, že je to otázka, jak na základní škole, ale... Když se podívám kolem sebe i za sebe - mé minulé vztahy, nějak se nedokážu dopátrat hloubky významu toho slova. Mám pocit, že vztahy, které znám, jsou založeny buď na velké lásce, protože ten druhý uniká, nebo na lásce, protože ten druhý neuniká (pohodlíčko, bezpečí, lenost). Jak to máte, znáte Vy? Prožili jste skutečnou lásku a jak to vypadalo, probíhalo, trvalo? Jak se pozná opravdovost toho citu?
Není tady
Myslím, že nejdříve bychom museli definovat, co to vlastně je - SKUTEČNÁ láska.
Nemám už potřebu se zabývat skutečnými nebo neskutečnými láskami. Prostě si jen tak žiju. Aby mi bylo co nejvíc fajn.
Kdo miluje, ten se nepotřebuje ptát co znamená milovat...
Není tady
Jasne a kdybys mela volit mezi dvema muzi - jeden tvrdí, že Tě nemiluje, ale chová se, jakoby Tě miloval... a druhý naopak hovoří o obrovské lásce, ale jeho chování tomu neodpovídá, který by to byl?
Není tady
ten kterého bych milovala já a nejen mezi dvěma, mezi všemi...
Není tady
Bety napsal(a):
Ono se to krásně říká:-) Jenže v obou případech Ti něco chybí, prostě
Není tady
mně nic nechybí ani nechybělo, a jsme spolu celkem skoro 38 let, z toho 33 let v manželství
Není tady
L_aura napsal(a):
Jasne a kdybys mela volit mezi dvema muzi - jeden tvrdí, že Tě nemiluje, ale chová se, jakoby Tě miloval... a druhý naopak hovoří o obrovské lásce, ale jeho chování tomu neodpovídá, který by to byl?
A dáš víc na slova, nebo na činy?
Já na činy.
Jinak slovo "láska" má pro každého asi jiný význam... takže bys nejdřív musela tohle slovo definovat... a pak to můžem rozebírat.
A s chlapem jsem proto, protože s ním chci být. - je nějaký jiný důvod?
Není tady
L_aura napsal(a):
Bety napsal(a):
A co Ti chybí?
Někdo to prostě "říká" činy... a záleží na Tobě, co Tě víc uspokojuje... chlap, který Ti řekne že Tě má rád... ale jinak na Tebe s.e.r.e. a nebo chlap, který to neřekne... ale chová se k Tobě pěkně a všelijak jinak Ti to dává najevo?
Není tady
Bety napsal(a):
mně nic nechybí ani nechybělo, a jsme spolu celkem skoro 38 let, z toho 33 let v manželství
![]()
Bety to je nádhernééééééé
Není tady
Martinka1 napsal(a):
L_aura napsal(a):
Bety napsal(a):
A co Ti chybí?
Někdo to prostě "říká" činy... a záleží na Tobě, co Tě víc uspokojuje... chlap, který Ti řekne že Tě má rád... ale jinak na Tebe s.e.r.e. a nebo chlap, který to neřekne... ale chová se k Tobě pěkně a všelijak jinak Ti to dává najevo?
No ano, říká mi to činy... ale zrovna mi zase taky řekl, že mě nemiluje. Nechápu, proč to říkal, naštval mě. Chová se láskyplně, něžně, je mou oporou, když je mi zle, je tu se mnou, bojí se o mě, žárlí, má strach, že odejdu, nemá a ani, když bylo období, kdy jsem od něj odešla, neměl, od té doby, co se známe jinou, nechce skončit vztah, prosí mě, ať s ním zůstanu...
A pak vidím svou kamarádku. Její přítel jí nikdy s ničím nepomohl, nikde, krom hospody a postele spolu nebyli, podvedl ji (ona o tom neví, viz mé téma na život po nevěře), ale každý den jí píše a volá, jaká je úžasná a jeho láska.
Nechci to srovnávat, vím, že to takto vypadá příliš jednostranně, jakobych si něco chtěla namlouvat... ale ony slovíčka jsou takové omamné.
Není tady
dixina napsal(a):
Bety napsal(a):
![]()
Bety to je nádhernééééééé
Hmmm, taky je možné, že je to tím, že já to neumím. Jak se to "dělá"?
Není tady
Já to nedělám, já to tak mám
Není tady
Lauruš, a neřekl to třeba jen v hádce, víš jak to je, jsme jenom lidi a občas plácnem něco, co nás potom mrzí. Někteří si to uvědomí a omluví se/uvedou na pravou míru a někteří se prostě omluvit neumí.
Není tady
L_aura napsal(a):
ale ony slovíčka jsou takové omamné.
"chceš uvařit kafe" = taky miluju tě!
Není tady
možná jenom neumíš poslouchat
Není tady
Můj přítel je kombinace: i mi to říká i mi to dokazuje.
Já jsem jiná (už jsem psala na jiném vlákně), neumím to říct do očí, ale myslím si, že ví, že ho miluju, dokazuju mu to právě jinak. je to zvláštní, ale prostě mi to nejde přes pusu - neumím to vysvětlit - mazlení a laskání je na denním programu, třeba když se mu podívám přímo do očí a pohladím ho/dám mu pusu, tak je mu to jasný.
Není tady
L_aura napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
L_aura napsal(a):
Ono se to krásně říká:-) Jenže v obou případech Ti něco chybí, prostěA co Ti chybí?
Někdo to prostě "říká" činy... a záleží na Tobě, co Tě víc uspokojuje... chlap, který Ti řekne že Tě má rád... ale jinak na Tebe s.e.r.e. a nebo chlap, který to neřekne... ale chová se k Tobě pěkně a všelijak jinak Ti to dává najevo?No ano, říká mi to činy... ale zrovna mi zase taky řekl, že mě nemiluje. Nechápu, proč to říkal, naštval mě. Chová se láskyplně, něžně, je mou oporou, když je mi zle, je tu se mnou, bojí se o mě, žárlí, má strach, že odejdu, nemá a ani, když bylo období, kdy jsem od něj odešla, neměl, od té doby, co se známe jinou, nechce skončit vztah, prosí mě, ať s ním zůstanu...
A pak vidím svou kamarádku. Její přítel jí nikdy s ničím nepomohl, nikde, krom hospody a postele spolu nebyli, podvedl ji (ona o tom neví, viz mé téma na život po nevěře), ale každý den jí píše a volá, jaká je úžasná a jeho láska.
Nechci to srovnávat, vím, že to takto vypadá příliš jednostranně, jakobych si něco chtěla namlouvat... ale ony slovíčka jsou takové omamné.
Lauro a Ty bys takového chlapa chtěla? Že by ti nikdy s ničím nepomohl, chodili byste akorát do hospody a do postele, podváděl by Tě... ale každý den by Ti volal a psal, jak Tě miluje?
Hele, řeknu Ti tajemství. Milují oba. Každý svým způsobem a každý tak, jak dokáže. Ani jeden není horší nebo lepší. Jsou prostě jiní.
No a na Tobě je, aby sis vybrala, s jakým chlapem chceš být. To za Tebe nikdo nerozhodne.
Ale... mám pocit, že Tvůj přítel je takový ten "příliš hodný chlapec"... neláká Tě spíš nějaký "drsňák" který Tě třeba bude podvádět, ale bude to mezi vámi jiskřit?
Není tady
dixina napsal(a):
Lauruš, a neřekl to třeba jen v hádce, víš jak to je, jsme jenom lidi a občas plácnem něco, co nás potom mrzí. Někteří si to uvědomí a omluví se/uvedou na pravou míru a někteří se prostě omluvit neumí.
Já nevím, proč to řekl, v hádce to nebylo a posloupnost si přesně nepamatuju... navíc jsem dostala menstruaci a hormony mi tak popletli hlavu, že si pamatuju už jen svůj následný afekt:-))
Doprčič, já si prostě myslím, jsem přesvědčená o tom, že mě miluje, jen má někde v sobě nějaký blok. Kdybych byla mírnější, trpělivější, moudřejší, neřešila bych to a nechala to plynout. Jenže, to já neumím. Když dostanu takovou facku, tak se prostě necítím šťastná, jsem vnitřně nejistá, bolavá... a já prostě nevěřím, že je dobrý tenhle dobrovnolný masochismus. Jsme tu proto, abychom život prožili, co nejlépe. Nemám s ním ani dítě, ani majetek, mohla bych odejít jinam, kde budu šťastná... ale nejde to. Připadám Vám malicherná?
Není tady
L_aura napsal(a):
Připadám Vám malicherná?
Ale ne... a proč s ním vlastně seš?
Jednou mi k rozhodnutí k rozchodu pomohlo, napsat si pro a proti... - a pak jsem přišla na to, že proti bylo spousta věcí... a pro skoro nic, nebo jen samé nepodstatné... - takže jsem se s ním rozešla. Byl to taky takový ten "hodný chlapec"... - skutečný důvod jsem pochopila až o pár let později, tenkrát jsem to cítila, ale nevěděla.
Pokud cítíš, že je něco ve vztahu špatně, tak to asi tak i je...
Není tady
Já nad tím nikdy moc nepřemýšlela.
Popravdě jsem asi milovala jen manžu, s tím jsem si dovedla představit, že budem mít děti a že spolu zestárneme.
Nevyšlo to, takže - láska je slepá a rozhodně se jí nenajíš. V tom mám jasno.
Milovat - to chceš pro toho druhého snést modré z nebe a on pro tebe taky, takže máte doma dvě nebe, ale nemáte třeba nakoupeno nebo zaplacený složenky...
Nevidíš povahový rozdíly, který jsou mnohdy zásadní. Protože když miluješ, není co řešit... Máš v hlavě jen toho druhého a nad ničím nedumáš...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
L_aura napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
A co Ti chybí?
Někdo to prostě "říká" činy... a záleží na Tobě, co Tě víc uspokojuje... chlap, který Ti řekne že Tě má rád... ale jinak na Tebe s.e.r.e. a nebo chlap, který to neřekne... ale chová se k Tobě pěkně a všelijak jinak Ti to dává najevo?No ano, říká mi to činy... ale zrovna mi zase taky řekl, že mě nemiluje. Nechápu, proč to říkal, naštval mě. Chová se láskyplně, něžně, je mou oporou, když je mi zle, je tu se mnou, bojí se o mě, žárlí, má strach, že odejdu, nemá a ani, když bylo období, kdy jsem od něj odešla, neměl, od té doby, co se známe jinou, nechce skončit vztah, prosí mě, ať s ním zůstanu...
Nechci to srovnávat, vím, že to takto vypadá příliš jednostranně, jakobych si něco chtěla namlouvat... ale ony slovíčka jsou takové omamné.Lauro a Ty bys takového chlapa chtěla? Že by ti nikdy s ničím nepomohl, chodili byste akorát do hospody a do postele, podváděl by Tě... ale každý den by Ti volal a psal, jak Tě miluje?
Hele, řeknu Ti tajemství. Milují oba. Každý svým způsobem a každý tak, jak dokáže. Ani jeden není horší nebo lepší. Jsou prostě jiní.
No a na Tobě je, aby sis vybrala, s jakým chlapem chceš být. To za Tebe nikdo nerozhodne.
Ale... mám pocit, že Tvůj přítel je takový ten "příliš hodný chlapec"... neláká Tě spíš nějaký "drsňák" který Tě třeba bude podvádět, ale bude to mezi vámi jiskřit?
Neeee, proboha. Tohle jsem nikdy v životě neměla. Tohle by bylo pro mě příliš jasné a jednoduché k řešení. No holt prostě musíme mít v životě výzvy, které jsou právě pro nás ty nejtěžší.
Martinko, Tobě by nevadilo, kdyby Ti Tvůj přítel prostě tak jednou za pár měsíců řekl prostě jentak, že Tě nemiluje?
Není tady
Tak například mně by to chlap řekl dvakrát - poprvé a naposledy. Moje hrdost je velmi silně vyvinutá...
Jo, a od toho okamžiku bych se o něm už nevyslovila jako o "příteli"
Upravil(a) Bety (10. 6. 2009 14:24)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
L_aura napsal(a):
Připadám Vám malicherná?
Ale ne... a proč s ním vlastně seš?
Jednou mi k rozhodnutí k rozchodu pomohlo, napsat si pro a proti... - a pak jsem přišla na to, že proti bylo spousta věcí... a pro skoro nic, nebo jen samé nepodstatné... - takže jsem se s ním rozešla. Byl to taky takový ten "hodný chlapec"... - skutečný důvod jsem pochopila až o pár let později, tenkrát jsem to cítila, ale nevěděla.
Pokud cítíš, že je něco ve vztahu špatně, tak to asi tak i je...
Proč s ním jsem? Pro milión věcí. Protože je milý, hodný, má strašně dobré srdce, mohu se o něj opřít, mohu se mu se vším svěřit, je tu pro mě, když potřebuju, je mým nejlepším přítelem, je taky mými "rodiči", na které se bohužel spolehnout nemohu, vyslechne mě, diskutujeme spolu o všem, vycházíme si vstříc, máme úžasný sex, je velmi trpělivý, tolerantní, chápající, skvěle si rozumíme a v čem ne, v tom se zase doplňujeme, vzájemně si pomáháme, jsme tu pro sebe, když ten druhý potřebuje, staráme se o sebe navzájem ... a když si myslí, že spím, tak mě pusinkuje a hladí, jako někoho, ke komu cítí velikou lásku - to jindy nedělá
Ale ano, (říká, že) mě nemiluje a nechce se mnou plánovat budoucnost
Není tady