|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tak a je to tady. Celé těhotenství se těším, jak budu psát slohovku a teď ani pořádně nevím, jak se to dělá 
Tak to vezmu popořádku. Všichni víte, že Jonášek na svět zase tolik nepospíchal a pátý den po termínu už jsem byla lehce nervozní, abychom nemuseli do nemocnice.
Ve středu 3.6. dopoledne začala odcházet po kouskách hlenová zátka - ani jsem si nebyla jistá, jestli je to ona, ale nakonec byla. Ještě jsem zaběhla vrátit knížky do knihovny, pochodit po městě a vyslechnout pár připomínek - kdy už to jako bude 
Kolem 17hod mi začaly přicházet úplně nepatrné kontrakcičky asi po 15min. Tak jsem si hopsala na míči a těšila se, že už by to mohlo začít. Navečer se to ale rozešlo a tak jsme šli spát. Nějak jsem ale pořád nemohla usnout a tak jsem v 23hod vstala a šla do sprchy. Začala jsem měřit a kontrakce chodily cca po 10min už trošilinku silnější. Tak jsem si lupla Yal gel - můžu doporučit, mě zabral výborně. Akorát jsme mezi chozením na záchod nějak přestala sledovat čas a najednou se mi kolem 1hod zdálo, že ty kontrakce chodí moc rychle. Vesele jsem se teda sprchovala a to mi ulevovalo a pořád se mi nechtělo jet.
Naštěstí se probudil manža, jinak bychom asi rodili doma. Zavolali jsme babičku a frčeli do porodnice. V autě jsem si ještě slupla čokoládku - na energii a ve 2hod jsme byli v porodnici. Ještě cestou z auta jsem rozdýchala 2 kontrakce a už jsem měla na břichu monitor.
Domluvili jsme se, že u porodu se mnou bude mamka, protože manža to minule dost těžce prožíval, tak jsem ho nenutila. O půl třetí ještě na monitoru praskla voda a PA mě odeslala na krásný, nově vybavený porodní sál, na který jsem se těšila - ale moc jsem si ho neužila 
Tak ještě jedna kontrakce u žebřin, 4 kontrakce ve sprše, PA zkontrolovala branku, trošku ji poroztáhla - to byla mezi námi větší bolest než celý porod. A prý jdeme rodit. Silou vůle jsem si sedla na porodní křeslo a už jsme tlačili - na dvě zatlačení hlavička a na třetí celý Jonášek. Přesně ve 3,05hod, 3190g a 49cm.
Měl dvakrát otočenou šňůru kolem krku, ale prý mu to vůbec nevadilo. Skore bylo 10/10/10. Dostala jsem mrňouska na bříško a ještě jsme jednou zatlačili na placentu. Jonášek se už na sále krásně přisál a celou 3.dobu porodní i šití jsem ho měla u sebe.
Pak jsem ještě hodinku odpočívala na sále a po vlastních (to byla pro mě po prvním porodu novinka
) jsem šla na pokoj, kam mi malého hned donesli.
Jediné zklamání byla hráz - masáž nemasáž hodně se potrhala a mám dost šití. Ale snad se všechno dobře zahojí. Zatím je to ještě dost nepříjemné.
V porodnici jsme se krásně rozkojili, odcházeli jsme s váhou 3 350g a mlíčka máme dost a dost. Jonášek je přísavka a nechce se mu moc spát v postýlce, tak už jsme na naši postel v ložnici čtyři 
Není tady
Ivko - krásná slohovka a koukám, že taky rychlovka
Ještě jednou gratuluji a přeji jen to nejlepší!!! 
Není tady

Ivko moc gratuluju a přeju hóóódně zdravíčka.
Není tady
Ivko, moc hezká slohovka, ještě jednou gratuluji k Jonáškovi
.
Není tady
Ivko, takže procházka růžovou zahradou
A ještě jednou gratuluji...
Není tady
Ivko moc gratuluju k hladkému průběhu. Ať vám Jonášek dělá jenom radost 
Není tady
Ivko, strašně gratuluju. A díky, popsala si porod tak nádherně, že se na něj snad každá maminka musí těšit. Ať Jonášek krásně roste a dělá Vám jenom radost.
Není tady
Ivko, moc krásně se mi to četlo
Porod jsi měla hezkej. Vůbec vy letňátka trháte rekordy
To roztahování branky znám, fuj tajksl, ale zvládla jsi to skvěle.
Tak vám přeju hodně zdraví, radosti a pohodičky 
Není tady
Ivko moc pěkná slohovka. Porod byl parádní, ještě jednou gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví.
Není tady
Ivko krasne napsana slohovka a rychlovka. Moc gratuluju a preju hlavne to zdravicko

Není tady
Ivuško, krásně napsané a super rychlovka
!!! To by ti mohlo hooodně holek závidět, tak at se brzo zahojí šití i ostatní ranky a ty si už jen a JEN užíváš pohodičky s Jonáškem
!!! No a Alička at ti pěkně s manžou pomáhaj
!!!
Není tady
Moc gratuluji ke krásnému porodu a k Jonáškovi, hodně štěstíčka do života a hodnou sestřičku!! 

Není tady